perjantai 29. huhtikuuta 2011

VOI KESKI-KARJALA PARKA

Kitee, Kesälahti, Rääkkylä ja Tohmajärvi ovat rakentaneet yhdessä Keski-Karjalaa kolmekymmentä vuotta. Tänä aikana on ollut vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisen hetkiä. Pikku hiljaa saatiin rakennettua luottamus kuntien välillä vaikka se välillä tuntui toivottomalle. Saatiin luotua yhteinen musiikki opisto, yhteinen elinkeinojen kehittämis yhtiö ja siinä sivussa leader-yhdistys Jetina, kolmen kunnan yhteinen kunta tilitoimisto, yhteinen seutuvaltuusto jne. Yhteistyömme oli esimerkillistä ja se huomioitiin niin maakunnallisesti kuin valtakunnan tasollakin.

Kuten jo aiemmin mainitsin tämän tilan luominen vei kolmekymmentä vuotta. Toimin itsekin aktiivisesti yhteistyön puolesta useampana valtuusto kautena.

SITTEN TÄMÄ KAIKKI TUHOTTIIN KOLMESSA
VUODESSA.

Miten se oli mahdollista? Mitä tällainen yhteistyön tuhoaminen vaatii?
Selitykseksi ei riitä se, että seutukunnalle sattui samaan aikaan pari kolme kunnanjohtajaa jotka kuulivat vain oman äänensä ja siksi luulivat olevansa aina oikeassa. Tähän katastrofiin tarvittiin lisäksi lakeijat luottamushenkilöiden joukosta, jotka toimivat joo- miehinä/naisina kunnanjohtajille. 

Eikö kukaan johtavassa asemassa olevista päättäjistä nähnyt mihin oltiin menossa? Miksi ei suostuttu kuuntelemaan varoituksen ääniä? Miten tämä kaikki on voinut tapahtua???

Yhtenä selityksenä, (ei kuitenkaan ainoana,) pidän Kiteen kaupungin suurimman valtuusto ryhmän käsien sitomista Helli asiassa. Ryhmän viidestä naisesta neljä on Hellin palkkalistoilla ja kolme heistä on saanut päällikön- tai esimies paikan (en tiedä onko ylennykset tulleet yllättäin ja jopa pyytämättä). Eli ryhmässä ei voi arvostella Helliä, koska samalla arvostelisi epäsuorasti oman ryhmän jäsenten työtä. Todella ovelaa... 
Toinen selitys on mitä ilmeisemmin se, että nämä kunnanjohtajien lakeijat ovat arvostelleet räikeästi ja mustamaalanneet niitä henkilöitä jotka ovat yrittäneet puhua järkeä Hellistä ja Keski-Karjalan yhteistyöstä eikä heidän itsetuntonsa voi myöntää heidän koko ajan haukkuneen väärää puuta. (Yksi törkeimmistä mustamaalaus yrityksistä oli väite, että joku Helliin kriittisesti suhtautuva luottamushenkilö olisi toimillaan estänyt johtavan lääkärin saannin Helliin).


No, oli syyt mitkä tahansa, seuraukset tiedetään. Eli nämä pari kolme kunnanjohtajaa ja heidän lakeijansa ovat tuhonneet Keski-Karjalan seutukunnan. 

On hyvä lopettaa tämä kirjoitus Urho Kekkosen sanoihin:

SAATANAN TUNARIT!

 

torstai 21. huhtikuuta 2011

Rääkkylän tilanteesta

Noin vuosi sitten kirjoitin Rääkkylän kunnasta tulleen aloitteen pohjalta pidetyistä Keski-Karjalan luottamushenkilöjohdon neuvotteluista. Juttu on luettavissa täältä:mattikosonen.blogspot.com/2010/03/yhteistyo-kyvyttomyytta.html

Noiden neuvottelujen epäonnistuminen oli katastrofi Keski-Karjalalle, kuten se on nyt kaikkien nähtävissä. Tuossa neuvottelussa oli Rääkkylällä ja muilla vastuullisilla luottamushenkilöillä halu ja tahto etsiä ratkaisu Hellin ongelmiin, mutta Birgitta Muukkosen ja Jukka Kankkusen johdolla asia torpedoitiin. Täytyy kuitenkin myöntää etteivät he yksin ole vastuussa tapahtuneesta, paikalla oli muitakin Olli Riikosen juoksupoikia ja tyttöjä. Toivoisin heiltä vastausta: Kannattiko? Olitteko etukäteen tietoisia toimintanne seuraamuksista?

Olen pyrkinyt välttämään muiden kuntien luottamushenkilöiden neuvomista, mutta nyt on kyseessä kaikkien Keski-Karjalan kuntalaisten palveluiden turvaaminen ja koska luulen etteivät Kankkunen Ja Muukkonen itse ymmärrä tekojensa seuraamuksia niin kehotan Kiteen vastuullisia valtuutettuja harkitsemaan voivatko Muukkonen ja Kankkunen jatkaa tehtävissään ja nauttivatko he valtuuston luottamusta?

Koko Keski-Karjalan etu olisi saada vastuulliset luottamushenkilöt Kiteen kaupungin johtoon, jotta tämä mielettömyys saataisiin loppumaan.

Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille. Itse aion viettää pääsiäisen Karjalan pääkaupungissa.


.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Onko Sampo keksitty uudelleen?

Alustavien tietojen mukaan Sampo on keksitty. Tarkistuslaskelmat siitä ovat vielä tekemättä. Palaan asiaan kun saan siitä lisä tietoja. Todella mielenkiintoista...

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Keski-Karjalan ehdokkaat osa IV

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, on vuorossa Jouni Martiskin 45v, SDP, tullitarkastaja. Tohmajärvi.

Jouni on noussut komeetan lailla Keski-Karjalan johtavien luottamushenkilöiden joukkoon. Viime syksynä hänet valittiin SDP.n piirin varapuheenjohtajaksi. Jounilla ei varmasti ole kaikkea sitä, mitä ”huippukansanedustajan” tulisi tietää, mutta on erittäin kehityskelpoinen ja käyttää omaa järkeään sekä selvittää tarvittaessa asioiden oikean laidan. Jouni on melko rauhallinen henkilö, joka kuitenkin saa ”tuulta” tai ”tulta” purjeisiin jos asioita ruvetaan hoitamaan vain jollakin ainoalla mahdollisella tavalla – ilman vaihtoehtojen häivääkään, kuten nyt on Keski-Karjalassa ollut sosiaali- ja terveyspalvelujen suhteen.

Tiivistäisin oman näkemykseni Jounista sanomalla, että hän edustaisi kansaa ollessaan kansanedustajana.

Mielestäni hän on ainoa keski- karjalaisista ehdokkaista jolla on olemassa mahdollisuudet tulla valituksi kansanedustajaksi. Uskon demareiden saavan vähintään kaksi edustajaa Pohjois-Karjalasta, toinen on Riitta Myller ja toinen on se joka oman seutukuntansa lisäksi saa tuotua itsensä esiin muilla paikkakunnilla. Jouni on onnistunut siinä erinomaisesti. Joensuun seudulla on Myller ja monta muuta ehdokasta joista ei voi sanoa kuka heistä olisi ylitse muiden. Yläkarjalassa on neljä ehdokasta eli sielläkin äänet jakaantuvat. Joensuun etelä puolella on vain Jouni joten täällä ei äänet hajoa monen demari ehdokkaan kesken.

Näillä perusteilla uskon, että Jounilla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Joka tapauksessa uskon Jounin saavan eniten ääniä seutukuntamme ehdokkaista. Siitä voisi lyödä vaikka kossu pullosta vetoa :)) 

Kuitenkin mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaa ihmisten käyttäytymistä ja vaaleissa kaikki on mahdollista, joten vetoan teihin kaikkiin lukijoihini puolue kantaan katsomatta; KÄYKÄÄ ÄÄNESTÄMÄSSÄ.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Keski-Karjalan ehdokkaat osa III

On vielä kolme ehdokasta joista en ole kirjoittanut, Sirpa Suikkanen, Kari Sutinen ja Jouni Martiskin.

Kokoomus ja Kristillisdemokraatithan ovat vaaliliitossa. Tämä asiahan on suomennettuna ettei äänestäjä tiedä kumman puolueen ehdokkaalle ääni sitten loppujen lopuksi menee.

Kari Sutinen 66 v., Kokoomus,toimiupseeri evp, yrittäjä, Kitee. Kiteen kaupungin valtuutettu, tunnettu huumorilla höystetyistä puheistaan. Kuitenkin itsensä mainostamisesta ja vaalityöstä päätellen ei ole vakavissaan menossa eduskuntaan vaan on asettunut ehdolle jotta saisi koottua kiteeläisten äänet Pekka Ravin läpi saamiseksi.

Sirpa Suikkanen, Kitee. KD Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja, yrittäjä, erikoissairaanhoitaja/kätilö. valtuutettu ja hallituksen jäsen. Sekä Hellin johtokunnan uusi puheenjohtaja. Vaalikalenteri kertoo, että Sirpa tekee töitä vakavissaan eduskuntaan pääsemiseksi. Kuitenkin se edellyttäisi, että hän saisi enemmän ääniä kun Pekka Ravi. Ravi sai viime vaaleissa n.4600 ääntä ja KD sai yhteensä n.2600 ääntä. Vaikka Ravin kannatus tippuisi ja KD.n kannatus kasvaisi ja lisäksi äänten keskitys onnistuisi niin silti tilanne tuntuu toivottomalta Suikkasen osalta. Siitäkin huolimatta, että näkisin hänet mieluummin kansanedustajana kuin Ravin.

Joten sanoisin, että Sutiselle ja Suikkaselle annetut äänet menevät Pekka Raville, ikävä kyllä...

Kello on jo niin paljon, että jätän viimeisen ehdokkaan odottamaan huomista.



.
.

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Tohmajärveläisten herkkä hipiäisyys

Olen ihmetellyt koko viime viikon uutisia tohmajärveläisten reaktioista Hellin tilinpäätös tietoihin. Reaktiot ovat olleet aika voimakkaita kun ottaa huomioon Hellin ylityksen pienuuden verrattuna vastaavaan Kesälahden osalle vuosi sitten tulleeseen ylitykseen. Kesälahdella ylitystä tuli vuoden 2009 talousarvioon kaikkiaan n. 20 % kun vastaava Tohmajärven ylitys oli vain hieman yli 10 %. Meillä valtuustossa asia ei aiheuttanut pahempia tunteen purkauksia porvari leirissä vaan heidän kantansa oli, onhan se maksettava kun kerran Helli laskuttaa.

Kun ottaa huomioon ettei Tohmajärvi joutunut edes kriisikunnaksi Hellin ylitysten myötä kuten Kesälahti joutui niin miksi he nostavat noin suuren haloon asiasta? Taisi muuten Olli Riikonen mainita pariinkin otteeseen että Kesälahden vuoden 2009 ylitykset olisivat johtuneet alibudjetoinnista. Tällä lauseella Olli antoi ymmärtää että Hellin ylitysten syynä oli Kesälahden kunta itse. Miten lienee nyt Tohmajärven laita?

Odotan mielenkiinnolla miten Kesälahden kepu ja kokoomus suhtautuu tämän vuoden Hellin ylityksiin, koska onhan ne huomattavasti suuremmat kuin Tohmajärvellä kun ne suhteutetaan asukaslukuun.

Odotan etenkin Kepun kansanedustaja ehdokkaiden Katja Asikaisen ja Olli Riikosen kannanottoja tähän tilanteeseen.



.