perjantai 28. joulukuuta 2012

Uudessa kiteen valtuustossa 11 kesälahtelaistako???





Kuulin monen kesälahtelaisen suusta heidän tyytyväisyytensä vaalien tulokseen kun 11 Kesälahdella ehdolla ollut ehdokasta pääsi uuteen Kiteen valtuustoon. Kaikilla heillä oli sama viesti meille päättäjille: ”Teitä on liki kolmannes uudessa valtuustossa, unohtakaa puoluepolitikointi ja ajakaa kesälahtelaisten etua.” Uskoin näin myös tapahtuvan… ja petyin taas kerran karvaasti omaan hyväuskoisuuteeni.
Meille kesälahtelaisille on vakuuteltu kyllästymiseen asti ettei palvelumme heikkene kuntaliitoksen myötä tai siis ainakin ne valtuutetut ovat sitä vakuutelleet jotka äänestivät liitoksen puolesta.

Käsittelimme uuden kunnan ensi vuoden talousarviota kaupungin valtuustossa 19.12 ja siinä oli esityksenä kesälahtelaisten palveluiden heikentäminen pienentämällä 20- paikkainen vuodeosasto vuoden alusta 14- paikkaiseksi ja koko vuodeosaston sulkeminen ensi kesäkuun alusta lukien hamaan tulevaisuuteen saakka.Sen lisäksi että päätöksellä olisi heikennetty kesälahtelaisten palveluita, niin se olisi ollut myös kuntaliitossopimus rikkomus.

Oletin kaikkien kunnastamme valittujen valtuutettujen nousevan yhtenä miehenä vastustamaan palveluidemme heikentämistä, erehdyin pahasti.
Ensinnäkin valtuutettu Ari Asikainen (kepu), joka oli ollut hallituksessa hyväksymässä ehdotusta, poistui kokouksesta ennen kuin asiasta äänestettiin. Lisäksi kokouksesta puuttui keskustan Raimo Oksman (kepu)(heidän varaedustajansa äänestivät palveluiden huonontamisen puolesta) ja Timo Rahunen (kok)(jonka varaedustaja äänesti Kesälahtelaisten palveluiden säilyttämisen puolesta).

Vuodeosasto paikkojen ennallaan säilyttämisen puolesta kesälahtelaisista valtuutetuista äänesti: Minä (SDP), Tuula Sarvi (SDP), Marko Koskinen (PS), Sami Palviainen (PS) ja Jaakko Uuksulainen (PS) (Paula Tolvanen (SDP)poistui esteellisenä tämän pykälän ajaksi (varahenkilö äänesti palveluiden säilyttämisen puolesta).

Kesälahtelaisista valtuutetuista Henna Tuhkanen (Krist)ja Kari Pennanen (kepu) äänestivät kuntamme sairaiden ja vanhuksien palveluiden heikentämisen puolesta eli heidän ajatuksenaan oli siirtää osa vuodeosaston potilaista Kiteelle vuoden alusta ja loput kesäkuun alusta. 

Tämän heikennyksen lisäksi hallituksen esityksen hyväksyminen olisi johtanut keskussairaalassa kotiuttamista odottavien makuuttamiseen kalliilla hoitopaikoilla keskussairaalassa ja niistä jonopäivistä tulevat ylimääräiset laskut eivät olisi kattaneet säästöjä mitä vuodeosaston supistus toisi.

 On todella vaikea ymmärtää näiden kahden valtuutetun menettelyä ja tarkoitusperiä.

Onneksi valtuuston enemmistö päätti pitää kuntamme vuodeosasto palvelut ennallaan ja turvata sairaiden hoidon kuntaliitossopimuksen mukaisesti lähipalveluna.  



.

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

HYVÄÄ JOULUA

Hyvää ja rauhaisaa Joulua kaikille blogini lukijoille ja ennenkaikkea parempaa Uutta Vuotta.


keskiviikko 5. joulukuuta 2012

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ kaikille blogini lukijoille.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Onpa oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia

Olin eilen kutsuttuna tilaisuuteen jossa keskusteltiin uudesta seutujohtokunnasta. Pikalle oli kutsuttu uudet kesälahtelaiset Kiteen valtuutetut sekä järjestöjen edustajat. Seutujohtokunnan tehtävät on määritelty yhdistymis sopimuksessa seuraavasti:

6.2. Alueellinen demokratia ja kuntalaisten osallistuminen
Kesälahden alueelle perustetaan aluejohtokunta, jonka tehtävänä on muun muassa
edistää kesälahtelaisten hyvinvointia, johtaa alueen kehittämistä sekä vastata järjestöavustuksista
ja tapahtumien järjestämisestä. 


Aluejohtokunta voi tarvittaessa tehdä esityksiä myös julkisten palveluiden saatavuuden, toimivuuden ja laadun kehittämiseksi.
 

Johtokunnassa on 7 valtuuston valitsemaa jäsentä, jotka edustavat eri ikäryhmiä.
 

Aluejohtokunnan käytössä on vuosittain 110 000 euron määräraha.

En ymmärrä, enkä tiedä miten järjestöille oli markkinoitu tilaisuuden luonnetta, mutta ainakin minulle jäi sellaisen kuva, että osa järjestöjen edustajista oli tullut paikalle valitsemaan huutoäänestyksellä aluejohtokuntaa. Oliko joku tai jotkut ymmärtämättömyyttään tai tietoisesti johtaneet harhaan järjestöjen edustajia? En tiedä heidän tarkoitusperiään, mutta ainakin he toiminnallaan saivat aikaan riitaisan tilaisuuden. (minulla on omat epäilykset asiasta, mutta jääköön sanomatta)

Eräs keskustalainen, entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja, suorastaan suuttui minulle kun ilmoitin, että demarit tulevat asetaamaan siihen kaksi edustajaa. Ilmeisesti hänen käsityksensä mukaan demareiden esittämät henkilöt eivät olisi soveliaita tuohon tehtävään. Hänelle asia oli päivän selvä vaikka silloin ei oltu vielä puhuttu nimistä. Eräs toinenkin kepulainen riidanhaastaja yritti lietsoa eripuraa tilaisuuteen siinä kuitenkaan pahemmin onnistumatta.

Olin aikoinaan paikalla kun oltiin valitsemassa erään järjestön puheenjohtajaa. Joku ehdotti minua, eräs toinen torjui esityksen sillä perusteella, että olin poliittinen henkilö. Ja niinpä puheenjohtakjaksi tuli valittua kepulainen :DDD

Ilmeisesti tämän evp hallituksen pj.n ja muutaman muun kepulaisen mielessä oli tämä sama ajatus vastustaessaan ajatusta, että demaritkin saisivat nimetä jäseniä aluejohtokuntaan.

Aika näyttää millaiseksi tämä aluejohtokunta muodostuu, alku ei näyttänyt kovinkaan lupaavalle.




.