keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Eriävämielipide

Jätin kirjallisen eriävän mielipiteen talousarvion tarkistamis pykälään. Se kuuluu seuraavasti:


Eriävä mielipide



Helli - liikelaitoksen toiminnassa ei vuonna 2009 ole tapahtunut sellaisia yhteistoimintasopimuksen kohdassa 3.1 mainittuja ennakoimattomia muutoksia, jotka vaatisivat palvelusopimukseen tarkennuksia kesken ensimmäisen toimintavuoden.

Yhteistoimintasopimuksen kohta ”5. Taloudenohjaus ja rahoitus” momentti 6 kuuluu:
”Tilikauden kertynyt yli- tai alijäämä kirjataan liikelaitoksen taseeseen yli- tai alijäämätilille. Liikelaitoksen talous on tasapainossa suunnitelmakaudella, joka on neljä vuotta.

Kesälahden kunnan ja tilaajalautakunnan keskinäisessä palvelusopimuksessa, joka on vahvistettu 20.1.2009 kunnan puolesta kunnanjohtaja Turusen ja hallintojohtaja Hämäläisen ja Sosiaali- ja terveyslautakunnan puolesta Airi Turusen allekirjoituksilla, on kohdassa 4. maksuosuuksista merkintä: ”Määrärahat ovat sitovia”.

Liitteenä olevassa selvityksessä on virheelisesti perusteltu ylityksiä. Sopimuksen mukaan kunnat ovat velvollisia myöntämään lisä rahoitusta ennakoimattomiin muutoksiin. Sellaisia, ennakoimattomia muutoksia, ei ole indeksikorotukset, sijaisten palkkakulut, palkka ratkaisut, työterveyshuollon menot, henkilöstöhallinto kulut eikä myöskään Kesälahden kuulu maksaa Tohmajärven osuutta Tilikkeen menoista vaikka se puuttuisi talousarviosta.
Missään ei myöskään tule ilmi Kela- maksun poistosta syntyviä säästöjä.

Päätös lisämäärärahan myöntämiselle tässä vaiheessa on ennenaikaista ja vastoin voimassa olevia yhteistoimintasopimusta ja palvelusopimusta.

Ei kommentteja: