lauantai 27. maaliskuuta 2010

Yhteistyö kyvyttömyyttä

Eilinen Helli kokous osoitti Helli uskovaisten puolelta täydellistä yhteistyö kyvyttömyyttä. Heti kokouksen alussa oli nähtävissä heidän taktiikkansa: Tässä tilaisuudessa ei sovita eikä neuvotella mistään Hellin rakenteisiin liittyvistä aioista. Tämä linja piti alusta loppuun saakka. Puheenjohtaja toiminut Muukkosen Birgitta piti siitä huolen.

Minua ihmetyttää suuresti näiden ihmisten aiempi vouhkaseminen yhteiseen hiileen puhaltamisesta ja asioiden yhdessä hoitamisesta. Jukka Kankkunen, joskus viime kesän aikana piti tilaaja lautakunnassa tunteisiin vetoavan puheen yhteiseen hiileen puhaltamisesta ja köyden vetämisestä samaan suuntaan. Puhe liikutti minua niin paljon, että sanoin Jukalle kokouksen jälkeen olevani valmis neuvottelemaan yhteisen tahtotilan löytämiseksi ja puhaltamaan yhteiseen hiileen. Sovimme käden puristuksella näin kumpikin toimivamme. Nyt kun muistutin Jukkaa sopimuksesta niin hän sanoi tarkoittaneensa yhteistyöllä sitä että hän antoi luvan minulle olla samaa mieltä asioista hänen kansaan. (ei hän sana tarkasti noin sanonut, mutta tarkoitti sitä). Joten sellaisia vempuloita nämä Helli uskovaiset.

Luulen että enemmistö kokous väestä olisi ollut valmis vaihtamaan koko Hellin johdon, ainakin Hellin johtajan. Useissa puheenvuoroissa tuotiin selkeästi esiin tyytymättömyys Hellin johdon toimintaan. Johtokunnan jäsenet yrittivät vetäytyä vastuusta kaikista päätöksistään. Hellin toiminnan epäonnistumisista oli vastuussa tilaaja lautakunta tai sitten lääkäri firmat. He olivat mielestään täysin viattomia nyt vallitsevaan kaaokseen Hellissä. Esimerkkinä he mainitsivat lääkäri- ja asumispalveluiden kilpailuttamisen, että siitä oli päättänyt Tilaaja lautakunta. Se on aivan totta, mutta heiltä jäi mainitsematta, että asian lautakunnalle oli valmistellut Hellin johto. Joten tällaisia vempuloita nämä johtokunnan jäsenet.

Eilisestä mielenosoituksesta ja sen jälkeisestä kokouksesta tuli tunne että Helliin uskoo vain pieni poliittinen eliitti ja Hellin oma ylin johto. Tietysti voin olla väärässä, mutta en ainakaan ole vielä kuullut. että olisi suunnitteilla mielenosoitusta Hellin puolesta. Toivottavasti sellainen järjestetään niin osallistujen määrästä voisin päätellä olenko väärässä.

6 kommenttia:

Rita kirjoitti...

SANELE JA HAJAUTA -POLITIIKKAA:

"Tässä tilaisuudessa ei sovita eikä neuvotella mistään Hellin rakenteisiin liittyvistä aioista."
Tyypillistä birgittajaa.

Voisikohan Helliuskovaiset ulkoistaa, kilpailuttaa, tms. trendikästä? Tiedän, että jotain voi asialle tehdä ja tehdään.

Heti tuli ajatus ( = idea): Helliuskovaiset voisi kyllä sisäistää... hmmm... .....hmmmmhääb.hmph..vnnhhmmhngm.nvä..nvjå..nonb,,bovn... palaaa...taannn...

Rita Tynkkynen, 27.3.2010 klo 8:08

Rita kirjoitti...

Jep, jep. SL-teorioita on niin monenlaisia, ei tullut nyt mieleen se eikä ne. Kir-joi-tan-pahan nyt.

Jospa birgittajia onkin enemmänkin lammasten vaatteissa?

Mitenkähän voisi ulkoistaa vaikka aluksi koohoo:n pj:n?

Lukaisin tuossa uusimmat Neloset.fi:n Lyhyet. Onpa vitsikästä tai sitten ei. Mutta naarattaa kovin. Smilee, kun ei näy solee!

Rita Tynkkynen, 27.3.2010 klo 12.15

Keski-Karjala kirjoitti...

Kiteen KH:n puheenjohtajana on täysin oikea ja hyvä henkilö kaupunginjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan kannalta. Mikäs sen mukavampaa kun puheenjohtajana on henkilö joka on nöyrästi virkamiesten sanoja toisteleva henkilö, joka on täysin vaaraton valtapuolueen tai kaupnginjohtajan kannalta.

Harmi sinällään, että tärkeälle paikalle ylipäätään valitaan tällaisia henkilöitä. Luulisi Kiteeltäkin löytyvän ammattitaitoa, osaamista ja näkemystä omaavia itsenäiseen ajatteluun kykeneviä henkilöitä johtamaan hallitusta.

Mukavat tittelit ja arvostus kannattaisi hankkia mielummin oikeasta työelämästä oikeilla näytöillä. KH:n puheenjohtajuus taitaa olla Kiteellä enemmänkin titteli ja palkinto pitkästä puolueen jäsenyydestä perustumatta osaamiseen, tietoon ja taitoon. Ja vaikuttaneeko valintaan myös se, kenet kaupunginjohtaja ja muut puolueet näkevät omalta kannaltaan vaarattomaksi valinnaksi?

Matti Kosonen kirjoitti...

Puheenjohtajuudessa on kyse luottamuksesta henkilöön. Birgitta nautti viime perjantain kokouksessa vankkumatonta luottamusta......kepun ja kokoomuksen taholta.

Keski-Karjala kirjoitti...

Saamattoman ja vähemmän ymmärtävän on yleensäkin helpompi asettua myötäelämään poliittisen enemmistön ja virkamiesten tahdon mukaan. Näin pysyy henkilökohtaiset välit kunnossa todellisten vaikuttajien suuntaan. Kun Kiteen ja Keski-Karjalan demarit ovat kuitenkin tyytyväisiä Kiteen hallituksen puheenjohtajaan, niin silloinhan paikalla on kaikkien puolueiden kannalta paras (luottamuksensa ansainnut)henkiö.

Matti Kosonen kirjoitti...

En nyt aivan noinkaan sanoisi kuten Kiteenkirkastaja väittää:"Kun Kiteen ja Keski-Karjalan demarit ovat kuitenkin tyytyväisiä Kiteen hallituksen puheenjohtajaan". Tilaisuuden puheenjohtajan valinnasta äänestettiin minun ja Birgitan välillä. Birgitta voitti 15/9, koska hänellä oli vankkumaton tuki kepulta ja kopulta sekä Hellin johtokunnalta, jolle annettiin myös oikeus äänestää Birgittaa.