sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Hyvää pääsiäistä

Hyvää pääsiäistä kaikille.

Anteeksi kun en ole kirjoitellut, mutta alla olevasta kuvasta selviää yksi syy siihen.

Kaikkien metsästäjien ja luonnonsuojelijoiden kannattaa nyt panostaa pienpeto pyyntiin. Nyt pyydetty pienpeto naaras vähentää ensi syksyn kantaa usealla kappaleella. Pienpedot hävittävät kanalinnunpesät ja jäniksen poikaset saalistus alueeltaan. Yksi pyydetty pienpeto pelastaa kymmeniä muita eläimiä.

Alla oleva kuva kertoo melko harvinaisesta tapauksesta kun kaksi supia on mennyt samaan loukkuun. Erityinen kiitos tuosta saaliista kuuluu kahdella aktiiviselle pienpeto pyytäjälle Markulle ja Akille. (Jätän sukunimet pois etteivät saa liikaa ihailija postia.)




HELLI JA OIVA


Heti kuvan oton jälkeen ristin nämä pienpedot Helliksi ja Oivaksi. En tiedä mistä nuo nimet tulivat mieleeni.
Oliskoha tuo Helli tullut mieleeni siitä kun yksi saman niminen on hävittänyt lääkärit toiminta alueeltaan...

3 kommenttia:

mammamia kirjoitti...

Helli ja Oiva Supikoira ovat maakuntia yhdistävä maskottipari. Jättiläispandoja kuljetetaan eläintarhasta toiseen sukupuuttoon kuolemisen estämiseksi. Helli ja Oiva voivat hyvin. Sen näkee pörröisestä hännästä ja tuuheasta turkista. Sitä hyvinvointia odottaisin näkeväni Hellin ja Oivan kaimoilta. Onko kapi iskenyt kaimoihin. Se on ketullekin kuolemaksi. Karva lähtee ja pitkästä hännästä on vain ruoto jäljellä. Sitten kuolema korjaa kapisen ketun. Toiveajatteluna kaimoille parempia päiviä tai muuten on edessä saattohoitoon valmistautuminen vapaalta jalalta takuita vastaan. Luonnossa vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki. Pöllöjä on kuollut, kun myyräkanta romahti. Kaimoille on kysyntää, mutta leuhkat ovat eväät. Hullu mies Huittisista syö enempi kuin tienaa. Sitä on tulokseton elvyttäminen velkarahalla, kun kohde on jo puolikuollut eikä kuolemattomuutta voi rahalla ostaa.

Rita kirjoitti...

äypts!

Hianoo, mammamia, että olet olemassa. Terveisiä sinne honky tonkkiin vaimihiseoli -tä;)

mammamia kirjoitti...

Helli ja Oiva Supikoiran opetus ihmisille. Pidä huolta luonnosta, se susta huolen pitää. Kun asuinalueet käyvät ahtaaksi, rotatkin alkavat syödä toisiaan. Hellin ja Oivan kaimat ovat tulleet rahastamaan autioituvalle maaseudulle tuomalla lääkäripalvelut muka lähemmäksi. Kuinka ne voivat parantaa sairaita, kun ovat jo itse ahneuttaan saastuneita. Voimistuva signaali epäilyttää terveellä maalaisjärjellä varustetut ihmiset. Viina ja virukset tuhosivat intiaanitkin, kun "sivistys" heidät löysi. Ei ne suuret tulot, vaan pienet (ruoka)menot täydennettynä ilmaisilla luonnonantimilla pitävät meidät kylläisinä. En muista nähneeni nälkää sodan jälkeen. Vanha kalastaja sanoi: On ruokoo, mutta ei ou syöjee. Pöydällä kuiva, halennut leipä, kellastunut voi avatussa paketissa, kasa kuivia suolasärkiä lisukkeena. Kalastaja nokinen kuin nuohooja. Naapuriapu soittaa sairasauton ja sille tielleen kalastaja jäi. Kunta on ryhtynyt kuppariksi tuomalla sijoittajat rahastamaan olemattomilla uusiopalveluilla. Ei nähdä metsää puilta, kun ei ole metsässä koskaan käynyt. Kokenut kaikki tietää, vaivainen kaikki kokee.