tiistai 29. kesäkuuta 2010

Menneitä muistellen

Se joka menneitä muistaa, sitä tikulla silmään. Sanoo vanha sananlasku.
En kuitenkaan malta olla muistelematta menneitä tämän illan kokouksen jälkeen ja huomista talousseminaaria odotellen.

Viime joulukuussa äänestettiin valtuustossa vanhusten tila ratkaisusta ja kepu ja kopu äänin päätettiin saneerata terveyskeskuksen vastaanotto tilat ja muuttaa vuodeosasto vanhusten tehostetun palvelun asunto yksiköksi, johon tulee myös laitospaikkoja. Tästä päätöksestä eräs valtuusto toveri kirjoitti blogissaan seuraavaa: Kiitokset kaikille lukijoille ja erikoiskiitos kaikille valtuutetuille. Järjestitte Kesälahtelaisille mahtavan joululahjan ja mahdollistitte kunnan tulevaisuuden hyvillä päätöksillä vuoden viimeisessä kokouksessa.
Minä kommentoin hänelle seuraavaa: "Toivottavasti Marko kestät tiukasti päätöstesi takana, etkä äänestä niitä vastaan seuraavan vuoden aikana."

Huomenna sitten tiedämme seisovatko Marko ja muut kepulistit päätöstensä takana ja onko Hellin johtokunnan jäsen Jaatinen muuttanut ohjeistustaan kopulaisille eli näemmekö taas kerran heidän takinkääntönsä? Moneskohan mielipide se onkaan eräillä kuntamme isillä ja äideillä tästä samasta asiasta?

O tempora, o mores


.

2 kommenttia:

marko kirjoitti...

Voimassaoleva päätös on erittäin paljon parempi kuin se, että olisimme tehneet sen toisen mahdollisen päätöksen, joka olisi kaatanut kuntamme jo aiemmin. Kuten koko viimevuoden, olen edelleen sitä mieltä, että ihmisellä tulee olla mahdollista muuttaa mielipidettään tiedon lisääntyessä ja maailman muuttuessa.

Keski-Karjala kirjoitti...

Saahan sitä mielipidettään muuttaa, kukapa sitä voisi estää.

On kuitenkin viisautta toimia määrätietoisesti, kauaskantoisesti ja oppia uusia asioita. Suurinta viisautta on pitää lupauksensa ja sanansa.

Valitettavasti joillakin pikkupoliitikoilla tuntuu olevan tapana muuttaa mielipiteitään tuuliennusteen, virkamiesten tahdon ja ryhmäkurin mukaan. Jopa niin, että henkilön omat vahvat vaaliteematkin kääntyvät päätöksen teon hetkellä päinvastaiseksi vaaleja edeltävään aikaan nähden.