maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tauko

Aika menee kuin siivillä. Huomasin etten ole pitkään aikaan kirjoittanut blogiini. Syy lienee siinä ettei ole tapahtunut mitään uutta tai mullistavaa lähi aikoina. Kesäkuun olen ihmetellyt mitä minä vastaan jos minulta kysytään ammattia? Vielä toukokuussa voin vastata tuohon kysymykseen, eläkeläinen. Eläkevakuutus yhtiö oli myöntänyt minulle sairaseläkkeen vain toukokuun loppuun saakka vaikka sairaslomani jatkuu syyskuun loppuun saakka. Nyt siellä vakuutusyhtiön lääkärit tutkivat selkääni etätyönä ja selvittävät onko se kunnossa vai ei. Tässä olisi hyvä vinkki Hellinkin säästö toimeksi. Asiakas lähettäisi sähköpostilla kertomuksen vaivoistaan Hellille ja Hellin sosionoomit päättäisivät onko asia syytä viedä lääkärien lausunnolle.

Mitäs muuta sitä onkaan tullut tehtyä?


Tässä keväällä kun en eläkeläisenä oikein saanut aikaani kulumaan niin ilmoittauduin Joensuun Ammattikorkeakoulun hallinto-oikeuden ja kunnallisoikeuden luennoille ja yllättäin sain tentitkin läpi, (ilmeisesti säälistä). Täytyy onnitella itseään, etenkin kunnallisoikeuden tentti arvosanasta.

Toukokuun lopulla olin demareiden puoluekokous edustajana Joensuussa. Siellä opin ymmärtämään miten demokratia toimii SDP.ssä ja voin sanoa että se toimii erittäin hyvin. Puoluekokouksesta on ollut julkisessa sanassa, joten tiedätte siellä tehdyt päätökset. En vaivaa teitä kertomalla uudelleen niitä.

Tässä kesäkuun alussa meitä luottamushenkilöitä koulutettiin ostettujen konsulttien voimin. Sekin oli opettavainen tilaisuus. Opin, että konsultti näköjään puhuu mitä tahansa kunhan sille vain maksetaan tarpeeksi, vaikka läpiä päähänsä. Vai mitä mieltä olette ajatuksesta että Tilaajalautakunta on kaikkien Keski- Karjalan kuntien valtuustojen yläpuolella eikä sen tarvitse noudattaa valtuustojen päätöksiä. Eipä niistä konsulenttien opetuksesta puuttunut enää muuta kuin esitys, että jatkossa lautakunta valitsee itse jäsenensä. (Se saattaisi tietää lautakunnasta lähtöä Tuunaselle ja minulle ja saattaisi Makkosenkin jatko pesti olla kyseenalainen.)

Viime viikolla olleesta Tilaajalautakunnan kokouksesta en oppinut mitään. Merkillisin päätettävänä ollut asia kokouksessa oli Hellin esitys, että lautakunta päättää, että Hellin on noudatettava lääninhallituksen ohjetta hoitohenkilökunnan mitoituksessa Tohmajärvellä eli Hellin on palkattava lisää lähihoitajia. Eihän tämä ollut operatiiviseen puoleen sekaantumista, eihän? (Asia kuuluu samaan kategoriaan kuin aikoinaan kun lautakunnalle tuotiin päätettäväksi, monta ilmaista vaippaa vanhus saa käyttää päivässä? Oli muuten opettavaista kuunnella lautakunnan jäseniä kun he perustelivat päätöstä nyky vaippojen imukykyisyydellä...) Olisin ymmärtänyt tämän kaltaista Hellin esitystä paremmin jos he olisivat kysyneet lautakunnan mielipidettä jonkun johtajan palkkaukseen.
Samaisessa kokouksessa käsittelimme myös Hellin raporttia talousarvion toteutumisesta. Raporttia, joka oli muokattu taulukon muotoon oli useita sivuja ja viimeisellä sivulla luki, ettei nämä tiedot pidä paikkaansa. (Saahan sitä luottamushenkilöt aikaansa kulutettua noinkin.)

Siinäpä sitä oli mietteitä lähi viikoilta. Palaan kuntamme taloustilanteeseen joskus myöhemmin tai sitten en. (Pitäisiköhän seuraavassa valtuustossa tehdä valtuusto aloite, jotta kuntaamme palkattaisiin edes yksi talous puolen henkilö joka tietäisi mikä on teepet ja reetit?)



.

Ei kommentteja: