maanantai 6. kesäkuuta 2011

Valtuusto valintojen edessä

Lukijat ja Kesälahden kunnallispolitiikkaa seuraavat muistavat varmaan miten johtavat viranhaltijat ja -luottamushenkilöt perustelivat Hellin vuoden 2009 ylitysten hyväksymisiä valtuustossa Yhteistoimintasopimuksella, jossa kuulema velvoitetaan toimimaan näin. Tähän perusteluun uskoi kepun ryhmä ja äänesti apupuolueensa avulla ylitykset maksettaviksi. (ilmeisesti kepun ja kopun ryhmäläiset eivät olleet lukeneet sopimustekstiä?)


Kiteen kaupunginjohtajan äskettäin julkaistussa raportissa ei perustella ylitysten maksuvelvollisuutta Yhteistoimintasopimuksen määräyksillä vaan velvollisuutta  perustellaan sillä, että "Kunnat ovat siis hyväksyneet vuonna 2009 tasauslaskun Helliltä ja menettelystä on näin muodostunut käytäntö." Siis, vaikka sopimusta on tulkittu väärin niin siitä kuitenkin on muodostunut käytäntö ja siksi pitää maksaa myös jatkossa.

Vastaavasti Tohmajärven kunnanjohtaja, joka on ollut laatimassa tuota sopimusta ja siksi (ehkä) ymmärtää mitä on sovittu ylityksistä ilmaisee asian näin: "Yhteistoimintasopimuksen 5. kohdan mukaan kertynyt yli- tai alijäämä kirjataan liikelaitoksen taseeseen yli- tai alijäämä tilille. Missä on sovittu, että liikelaitos voi tilikauden päättymisen jälkeen voi muuttaa kuntakohtaisia maksuosuuksia? Tohmajärven kunnanhallituksen mielestä menettelyssä on tapahtunut vuoden 2010 osalta sekä yhteistoiminta- että palvelusopimusrikkomus."
Siis Olli Riikosen mielestä Helli on tehnyt sopimus rikkomuksen kun se vaatii ylityksiä maksettavaksi. Meidän valtuustossa vastaavasti peloteltiin niitä jotka vastustivat ylitysten maksamista, että kunta syyllistyy sopimusrikkomukseen jos ylityksiä ei makseta.

Epävirallisten tietojen mukaan Tohmajärven valtuusto ei ole tänä iltana hyväksynyt Hellin vuoden 2010 ylitysten maksamista.

Tämä saattaa Kesälahden kepu valtuutetut apulaisineen mielenkiintoiseen tilanteeseen kun päätetään Hellin vuoden 2010 ylitysten maksamisesta; Myöntääkö virheelliset väittämät- ja päätös vuoden 2009 ylitysten hyväksymisen osalta ja jättää Tohmajärven esimerkin mukaisesti ylitykset maksamatta vai jatkaako Hellin malli lapsena olemista ja vakuuttamista edelleen, että Yhteistoimintasopimus velvoittaa maksamaan ylitykset. Eipä ole helppoa heilläkään...

.







6 kommenttia:

A kirjoitti...

Pidetään peukkuja, että Olli pääsee Kontiolahdella kunnanjohtajaksi:D

Kyllä se siitä...;?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos Kesälahtikin kieltäytyy maksamasta Tohmajärven tapaan Hellin kustannusylityksiä? Ensinnäkin Kitee joutuu ottamaan taas pari miljoona lisälainaa tälle vuodelle kattaakseen Hellin "muille kunnille kuuluvia" menoja. Toisekseen, kun nuo nyt syntyvät alijäämät eivät poistu mihinkään valtuustokauden aikana (tulee vain kasvamaan), ne palautuvat aikanaan takaisin Kesälahden ja Tohmajärven maksettavaksi. Ja mitä taas Rääkkylä vaikuttaa Hellin kuluihin, lankeaa nekin käytännössä vain ja ainoastaan Kiteen makasettavaksi. Nyt toivon, että Kirsi Hämäläinen tulisi sittenkin takaisin Kiteelle vastaamaan ja kuulemaan kaupunkilaisten mielipiteen tästä ja kaikista muistakin aikaansaannoksistaan.

Anonyymi kirjoitti...

ailille: kontiolahdella ei kuulema oteta oikein todesta tohmajärveläisten(kin) sillä suunnalla suorittamaa olli-mainosta. sanovat, jotta ei ole oikein uskottavaa, kun oman kunnan väki kehuu poislähtevää johtajaansa kovin vuolain sanankääntein. etenkin kun tohmajärvellä ollaan kehuttu pari viime vuotta myös ollin helliä. saattaa olla niin, jotta olli saa pronssimitalin, ja ailin toive jää turhaksi...

Anonyymi kirjoitti...

Miksi mitään muutoksia ei tehdä Hellin toiminnassa, vaikka muutamat ovat niin vaatineet , esim. Eeva-Liisa Auvinen. Odotetaanko, että aika hoitaa ? Helli on Ollin himmeli, jonka piti kantaa eduskuntaan, mutta ei niin ei ja viulut maksaa keski-karjalan veronmaksajat.

Anonyymi kirjoitti...

Miksikö? Siksi koska Keskusta-puolueen puoluekuri ja keputaustaiset virkamiehet ovat vallassa. Jos siinä puulaakissa erittäin pieni ydinryhmä on jotain mieltä, sillä mennään ryhmäkurin voimalla. Siinä ojennuksessa ovat nöyrtyneet muistakin puolueista niin osa demareistakin (Kiteellä), kuin kokoomuskin. Se, mikä hurmos tuon johtajauskollisuuden takana on, en tiedä. Liekö tyhmyys vai pelko? Ja kun tuo poppoo on Hellin luonut ja sitä kehunut, nyt heille on tärkeämpi peitellä omia juntattuja päätöksiä ja virheitään kuin tunnustaa tosiasiat seutukunnan parhaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen keskeisten luottamushenkilöiden mielestä Hellissä on oikein hyvä johtaja, mitään syytä muutokseen ei ole. Siksi muutoksia ei ole tarpeen tehdä.

Sillä ei ole merkitystä, että Hellin lyhyen(!) olemassaolon aikana Airi Turusen suorista alaisista on irtisanoutunut ainakin johtava lääkäri, aikuispalvelujen johtaja ja ikäihmisten palvelujohtaja. Nykyinen ikäihmisten palvelujohtaja on hakeutumassa muualle. Lisäksi lasten palvelujohtaja ja hallintojohtaja ovat olleet pitkiä aikoja erilaisilla vapailla. Hallintojohtaja on myös hakenut muihin tehtäviin.

Miten liekään käynyt, että Helliin on sattunut niin kelvoton kakkosjohtajien ketju, etteivät viihdy virassaan. Onneksi sentään itse johtaja on erinomainen ja pysyy aina vaan!

Kunhan vielä Kirsi Hämäläinen saadaan takaisin, niin sitten meillä kaikilla on niin mukavaa....