tiistai 11. lokakuuta 2011

Tontti kaupoista

Lupasin viimeksi kirjoittaa kuntamme hallituksen puheenjohtajasta, mutta jääköön se seuraavaan kertaan. Toisaalta tämäkin kirjoitukseni koskettelee osaltaan kyseistä henkilöä.
Kaikki muistavat varmaan miten kuntamme myi alihintaan kunnanjohtajallemme kesämökin tontteineen Puruveden saaresta. Siitä kesämökkikaupastahan ei paljon ilmoiteltu ennakkoon sen enempää lehdissä kuin netissäkään. ainoastaan sen verran, että voitiin väittää kohteen olleen myynnissä julkisesti. Nyt hallitus päätti laittaa samasta saaresta kaksi tonttia lisää myyntiin näyttävän myyntikampanjan avulla. Perusteluna oli kuntamme talouden tasapainottamissuunnitelman omaisuuden myyntitavoite, näin ainakin puheenjohtajamme perusteli asiaa. Kukahan hänelle oli kertonut tuosta myyntitavoitteesta nyt kun hän ei vielä heinäkuussa tuntunut tietävän siitä myydessään alihintaista kesämökkiä kunnanjohtajalle? 
Toinen ihmeellinen asia eilen oli päätös myydä kunnan omistama osakehuoneisto(entinen päiväkoti) 80€/m2  hintaan eräälle toiselle pitkä aikaiselle kepu politiikolle.

Muut kunnat jotka suunnittelevat kuntaliitoksia säätiöittävät omaisuuksiaan käytettäväksi tulevaisuudessa seutukuntansa hyväksi, mutta meillä jaettaan kunnan omaisuus puoluetovereille.



.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei paha hinta tuo 80 euroa neliö. hyvähän se on, että kauppa käy... Mitenkähän tuo kuntaliitosasia nyt oikeasti makaa? Jos siis Keski-Karjalan kaikki kunnat eivät ole mukana liitoksessa niin Kesälahti vetäytyy? Siinä on se vetäytymisen toteutumisvaara, koska ei mene hyvin yhdeläkään alueen kunnalla ja niistä ei saa taatusti ilman kunnon hiivaa leivottua kunnon leipää puhumattakaan maistuvasta pullaeltistä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin en tiedä mikä lienee käypä hinta Kesälahdella, mutta Kiteelä hinta liikkuu n. 800-1000€/m2 eli kymmenen kertaa parempi hinta.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä lie, kun kaikki järjettömyydet, suhmuroinnit ja aivan älyttömät kuntalaisten tappioksi koituvat asiat kulminoituvat Keski-Karjalassa aina vain Kepuun ja kepulaisiin ihmisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestivätkö Demarit Huoneistokauppaa vastaan JA OLIKO VASTAESITYSTÄ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Viimeiselle anonyymille tiedoksi: ISOT kirjaimet tarkoittavat huutamista ja eikä se ole asiallista keskustelua. Vastaisuudessa poistan tuollaiset kirjoitukset.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen ano kysyy kuiskaamalla: Mitä demarit äänestivät ja oliko vastaesitystä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Demarit äänestivät kunnanjohtajan lahja kesämökki päätöstä vastaan ja heillä oli vasta esitys.

Hemppa kirjoitti...

Mites huoneistokauppappäätöksestä? Oliko demareilla vastaesitystä ja äänestettiinkö?

Anonyymi kirjoitti...

No, kai se on kuitenkin järkevämpää jakaa kunnan omaisuus puoli-ilmaiseksi kepulaisille, kuin venäläisille. Ja homma on tehtävä nyt, sillä ensi syksyn jälkeen Kepulla ei ole enää sanan sijaa kuntien päättävissä elimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisihan sen kiinteistön voinut ostaa kuka kuntalainen vaan.. Eikös se ollut reilu tarjous kilpailu? Oli päätetty myydä pois ja hyväksytty päätös? Erittäin hyvä neliö hinta kosteus vaurioisesta talonpätkästä..

Matti Kosonen kirjoitti...

Noinkin tietysti voi asiat nähdä kuten anonyymi kirjoitti. En ryhdy väittelemään asiasta, mutta asunto-osakeyhtiö lain mukaisen vastuujako taulukon mukaan tuollainen vesivahingon korjaus kuuluu taloyhtiölle ei asunnon omistajalle, joten siitä voi päätellä oliko hinta kohdallaan. Toisaalta myynti päätös ilmeisesti johtaa siihen että kunnan vuokrataloista tyhjenee tuon kaupan seurauksena 3-4 huoneistoa ja tämä tietää taas kohoavia vuokria kunnan asunnoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä olet Matti maanantaina Auviselle myönnetystä kahden euron historiallisesta rakennuksesta, menikö pilkkahintaan? ;)

Matti Kosonen kirjoitti...

En tunne tuon Auvisen kiinteistökaupan taustoja enkä tiedä rakennuksen kuntoa, joten en voi ottaa asiaan kantaa. Enkä muutenkaa mielelläni ota kantaa muiden kuntien päätöksiin ellei niillä ole vaikutusta oman kuntani asioihin.