perjantai 28. joulukuuta 2012

Uudessa kiteen valtuustossa 11 kesälahtelaistako???





Kuulin monen kesälahtelaisen suusta heidän tyytyväisyytensä vaalien tulokseen kun 11 Kesälahdella ehdolla ollut ehdokasta pääsi uuteen Kiteen valtuustoon. Kaikilla heillä oli sama viesti meille päättäjille: ”Teitä on liki kolmannes uudessa valtuustossa, unohtakaa puoluepolitikointi ja ajakaa kesälahtelaisten etua.” Uskoin näin myös tapahtuvan… ja petyin taas kerran karvaasti omaan hyväuskoisuuteeni.
Meille kesälahtelaisille on vakuuteltu kyllästymiseen asti ettei palvelumme heikkene kuntaliitoksen myötä tai siis ainakin ne valtuutetut ovat sitä vakuutelleet jotka äänestivät liitoksen puolesta.

Käsittelimme uuden kunnan ensi vuoden talousarviota kaupungin valtuustossa 19.12 ja siinä oli esityksenä kesälahtelaisten palveluiden heikentäminen pienentämällä 20- paikkainen vuodeosasto vuoden alusta 14- paikkaiseksi ja koko vuodeosaston sulkeminen ensi kesäkuun alusta lukien hamaan tulevaisuuteen saakka.Sen lisäksi että päätöksellä olisi heikennetty kesälahtelaisten palveluita, niin se olisi ollut myös kuntaliitossopimus rikkomus.

Oletin kaikkien kunnastamme valittujen valtuutettujen nousevan yhtenä miehenä vastustamaan palveluidemme heikentämistä, erehdyin pahasti.
Ensinnäkin valtuutettu Ari Asikainen (kepu), joka oli ollut hallituksessa hyväksymässä ehdotusta, poistui kokouksesta ennen kuin asiasta äänestettiin. Lisäksi kokouksesta puuttui keskustan Raimo Oksman (kepu)(heidän varaedustajansa äänestivät palveluiden huonontamisen puolesta) ja Timo Rahunen (kok)(jonka varaedustaja äänesti Kesälahtelaisten palveluiden säilyttämisen puolesta).

Vuodeosasto paikkojen ennallaan säilyttämisen puolesta kesälahtelaisista valtuutetuista äänesti: Minä (SDP), Tuula Sarvi (SDP), Marko Koskinen (PS), Sami Palviainen (PS) ja Jaakko Uuksulainen (PS) (Paula Tolvanen (SDP)poistui esteellisenä tämän pykälän ajaksi (varahenkilö äänesti palveluiden säilyttämisen puolesta).

Kesälahtelaisista valtuutetuista Henna Tuhkanen (Krist)ja Kari Pennanen (kepu) äänestivät kuntamme sairaiden ja vanhuksien palveluiden heikentämisen puolesta eli heidän ajatuksenaan oli siirtää osa vuodeosaston potilaista Kiteelle vuoden alusta ja loput kesäkuun alusta. 

Tämän heikennyksen lisäksi hallituksen esityksen hyväksyminen olisi johtanut keskussairaalassa kotiuttamista odottavien makuuttamiseen kalliilla hoitopaikoilla keskussairaalassa ja niistä jonopäivistä tulevat ylimääräiset laskut eivät olisi kattaneet säästöjä mitä vuodeosaston supistus toisi.

 On todella vaikea ymmärtää näiden kahden valtuutetun menettelyä ja tarkoitusperiä.

Onneksi valtuuston enemmistö päätti pitää kuntamme vuodeosasto palvelut ennallaan ja turvata sairaiden hoidon kuntaliitossopimuksen mukaisesti lähipalveluna.  



.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ensi viikolla on vain Kitee ja Kesälahtea ei ole kuin kylän nimenä. Sitten ei ole enää kesälahtelaisia valtuutettujaaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mutta on kuntaliitossopimus :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitossopimus on kiireessä, pakon edessä hutaistu paperi, jonka kiteeläiset allekirjoittajat eivät ole koskaan ymmärtäneet kirjoitettua tekstiä. Toki onhan se silti sopimus.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tainneet ymmärtää kesälahtelaisetkaan allekirjoittaneet.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Kyllä sinulla ihmettelemistä riittää. Kari Pennasen kohdalla taidan ymmärtää hänen tarkoitusperänsä. Tunnen hänet monen vuoden tuttavuuden perusteella. Ajalta jolloin olin Tilaajalautakunnan jäsen ja Kari Pennanen puheenjohtaja. Siinä oli viisas ja tyhmä vastakkain.

Matti Kosonen kirjoitti...

Muistat Veijo varmaan kun Pennanen ajoi tiukasti Kesälahden laboratorio vastaanoton supistamista neljään päivään, vaikka siitä ei syntynyt säästöjä koska laboratorio liikelaitos laskutti näytteenottokertojen mukaan ei aukiolo ajan.

Anonyymi kirjoitti...

voi voi, siis kuntaliitossopimusko, hahhahhahahahhahahahhahahahahahahahhhaahhahahahhahhahah... no sehän se, hahhahhahhahahahahahha...