lauantai 27. syyskuuta 2008

Ketä äänestäisin?

Tuo kysymys varmaan tulee monelle mieleen näin vaalien alla.

Äänestänkö tuota naapurin miestä ja saako hän tietää jotenkin sen jos en äänestä häntä? Entä serkkuni, onko hänestä kunnan asioiden hoitajaksi, viinaan menevä mies? Ja onhan siellä myös tuo työkaveri, on istunut valtuustossa jo useamman kauden. Onkohan kayttänyt yhtään puheen vuoroa? Ei ainakaan ole näkynyt uutisissa. Onhan siellä sitten tuokin mies, sehän se järjesti oikein mukavat illanistujaiset, väkeä oli paljon. Milloinkas se olikaan? Ai niin viime vaalien alla. Entä sitten nuo puolueiden keulakuvat, mitäs he ovat sanoneet ja tehneet. Ovat olleet kieltämättä hyvin esillä, mutta mitäs he ovatkaan sanoneet...? Ei ilmeisti mitään kovin tärkeää, koska ei tule nyt mieleen.

Entä jos valitsen ensin puolueen ja sieltä sitten sen ketä äänestän. Onhan siellä tuo Kokoomus. Heidän tuo vaalilause kuulostaa hyvälle, "kuunnellaan herkällä korvalla." No joku sanoi, että niinhän ne tekevät kuuntelevat herkällä korvalla --- parempiosaisia. En taida kuulua heihin, kun naapurillakin on uudempi auto. No entäs sitten Keskusta, sehän on se entinen Maalaisliitto, eikös se ole niiden viljelijöiden ja maanomistajien puolue. No onhan minulla tuota tonttia reilut puoli hehtaaria, mutta... Entäs nuo Demarit? Missin näköinen nainen sanoo:" Unelmista todeksi." Sehän kuulostaa hyvälle, mutta voivatko he toteuttaa unelmani lottovoitosta? En usko. Kirkossa käyntikin on jäänyt noihin häihin ja hautajaisiin, joten ei tuo Kristillisten puoluekaan oikein sovi. Onhan vielä nuo Perus Suomalaiset, entinen SMP. "Rötös herrat kiikkiin" oli heidän tunnuksensa aikoinaan. Ei ole ollut enää sen jälkeen kun Pekka Vennamokin jäi kiikkiin.

Mitenkäs nuo puolueet ovatkaan käyttäytyneet valtuustossa. Jaaha, jos nyt muistan oikein niin nehän ovat olleet yhtämieltä tai sitten ne ovat äänestäneet niin että joka puolueesta on löytynyt esityksen kannattajia ja vastustajia. Ainoastaan Perussuomalaisilla on ollut selkeä yhteinen kanta asioihin. Toisin sanoen yhtä pullamössöä.

Ei tästä valinnasta mitään tule, no onhan noihin vaaleihin aikaa. Kannattaa lukea noita vaalikoneita ja mainoksia, ehkä sieltä vielä löytyy sopiva.

Ei kommentteja: