maanantai 29. syyskuuta 2008

Tulevat valtuutetut

"Siinä vaelsi tämä sarka- ja sarssikansa tappionsa tiellä. Se oli ruvennut rehentelemään kohtalollaan, ja kohtalo löi sitä niin kuin jumalien on tapana uhmaajilleen tehdä. He olivat nyt yksin. Dantonit Robespierret, Marat't, Bafeutit, kaikki he olivat poissa. Jäljellä olivat Koskela, Lepistö, Salo, Kuoppamäki, Lahtinen ja Ruotiala."

Näin kuvaa Väinö Linna punaisten perääntymistä Tampereelta, Täällä Pohjantähden alla triologissaan. Esikuvat olivat kadonneet, he eivät olleet neuvomassa mitä tehdään kun ihanteet eivät toteutuneetkaan. Oli ainoastaan tavallisia miehiä, kyläläisiä, jotka joutuivat ottamaan vastuun tapahtumista.

Valtiovalta on asettanut kunnille lainsäädäntö teitse velvoitteita ja vastuita, joista kunnan on huolehdittava riippumatta siitä onko kunta pieni tai suuri. Tai löytyykö luottamushenkilöistä noiden alojen asiantuntijoita. Mitä pienempi kunta sitä vaikeampi on löytää erialojen asiantuntijoita hoitamaan valtion asettamia velvoitteita.

Tämä samainen tilanne on myös meidän kunnassamme, ei löydy asiantuntijoita, jotka haluaisivat pistää itsensä likoon yhteisten asioiden hoitamiseksi. On vain "Koskeloita, Lepistöjä, Saloja, Kuoppamäkiä, Lahtisia ja Ruotialaisia." Heistä kuntalaisten on valittava kuntamme päättäjät seuraavalle nelivuotis kaudelle.

Ei tilanne ole kuitenkaan niin huono kuin miltä se näyttää. Kun katsoo eri puolueiden ehdokkaita, niin sieltä löytyy riittävästi terveellä maalaisjärjellä varustettuja eri ammattikuntien ihmisiä, jotka pystyvät hoitamaan nuo valtion kunnalle asettamat velvoitteet. Kunhan eivät lähde jokaiseen puoleensa johdon haihatukseen mukaan.

Äänestäjien on vain osattava valita heistä sopivimmat seuraavalle nelivuotis kaudelle.

Ei kommentteja: