perjantai 26. syyskuuta 2008

Sortin sosialisti

Täytyi minunkin luoda oma "ploki" näin vaalien alla. Joskus kuulee sanottavan jostain ihmisestä, että hän on sen sortin sosialisti. Minä yritän nyt kertoa tällä bogilla minkä sortin sosialisti minä olen.

Olen ollut Sos.Dem. puolueen jäsen yli kolmekymmentä vuotta. En ole vasemmisto- enkä oikeisto demari vaan ihan perusdemari.

Uskon demokratiaan, mutta vierastan enemmistö diktatuuria. Joku voi kysyä mitä sitten on enemmistö diktatuuri? No esimerkkinä siitä voin kertoa kun tilausmatka bussi pysähtyy tauolle ja tauon loputtua kun vielä kaikki matkustajat eivät ole bussissa, kuljettaja kysyy joko lähdetään ja kun enemmistö on paikalla ja kannattaa lähtemistä niin bussi lähtee ja jättää loput. Päätös on demokraattisesti syntynyt ja vähemmistö tyytyköön päätökseen.

Miten tämä liittyy kunnallispolitiikkaan? Kunnassamme on osa sellaisia, jotka eivät voi olla mukana vaikuttamassa itseään koskeviin asioihin, esim. vanhukset ja lapset, siksi meidän on pystyttävä asettumaan heidän asemaansa päätöksen teossa. Minusta oli järkyttävää niin Aurinkorinteen kuin päiväkodin home ongelman paljastumis tapa. Ongelma tuli esille työntekijöiden sairastumisista, ei siis noiden palveluiden käyttäjien. Työntekijät ovat viikossa työssään alle 40 tuntia, mutta esim. Aurinkorinteellä asuva vanhus 168 h/vko. On vaikea uskoa etteikö vanhukset ja lapset ole oireilleet samaisesta ongelmasta. Eikö kukaan ole kuunnellut heitä? Miksi heidän ääni ei kuulu päättäjien korviin?

No tämä tästä tällä kertaa, yritän kirjoitella jatkoa paremmalla ajalla.

Ei kommentteja: