tiistai 14. huhtikuuta 2009

Sosiaali- ja Terveyslautakunnan kokous

Veijo Tuunanen kertoi omassa blogissaan tämän päivän lautakunnan kokouksen ihmeellisyyksistä. En minäkään voi muuta tehdä kuin ihmetellä.

Esityslistalla on selkeä esittelijän päätösehdotus ja kunta puolella demokratiaan kuuluu, että tuollaiseen esitykseen voi jokainen äänioikeuden omaava toimielimen jäsen tehdä vasta esityksen. Näin myös Veijo Tuunanen teki, mutta puheenjohtaja ei hyväksynyt sitä ja perusteluna oli ensin ettei esittelijä ole vielä tehnyt esitystä ja kun tämä ei pitänyt paikkaansa niin selitys muuttui, että esittelijä muuttaa esitystään. En löytänyt kuntalaista (enkä mistään muualtakaan) tuohon päätökseen juridisia perusteita.

Myöhemmin esittelijä sai uuden esityksensä valmiiksi ja luki sen. Kun puheenjohtaja teki yhteenvetoa käsittelystä ja kun hän totesi ettei muita ehdotuksia ole niin pyysin häntä lukemaan Tuunasen esityksen. Vastauksena sain: "ei enää vaikeuteta tätä asiaa." Jonka jälkeen hän totesi esittelijän esityksen tulleen hyväksytyksi yksimielisesti.


On todella vaikea uskoa, että noinkin tärkeän lautakunnan puheenjohtajaksi olisi valittu henkilö joka ei tunne kokous menettelyä. Luulen enemmänkin kyseessä olleen näyttö siitä, ettei yksinkertaisen enemmistön tarvitse neuvotella muiden kanssa.

Ei kommentteja: