keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

talous seminaari

Eilen oli uuden kunnanvaltuustomme ensimmäinen talousseminaari. Olen sitten tämän päivän aikana yrittänyt selvittää mihin tulokseen tulimme eilen - ei tunnu kukaan tietävän.

Keskustelu polveili aidassa ja aidanseipäässä sekä jääkiekkokaukalon laidoissa, unohtamatta tietenkään Helliä. Jorma oli ilmeisesti saanut kotoa lähtiessä käskyn estää keinolla millä hyvänsä Aurinkorinteen saneerauksen. Tämä lienee ollut syynä siihen, että Jorma oli marsittanut koko joukon valtuustoon kuulumattomia Helli -uskovaisia puolustamaan Hellin johtajan uutta kuningasajatusta (vanha kuningasajatus oli A-talo+ osa kunnanvirastoa), vuodeosaston ja avo terveyskeskus puolen muuttaminen tehostetun palvelun asunnoiksi.

(Saattaa siinä jonkun naama venähtää kun selviää mitä tapahtuu kun kolmesta neljän hengen- ja neljästä kahden hengen huoneesta tehdään yhden hengen 20m2 huoneita. Siihen todella tarvitaan myös noita nykyisen avopuolen tiloja, jotta saadaan nuo 17.sta pitkäaikais potilaille omat huoneet. Mikäli onnistutaan hyvin suunnittelussa on mahdollista, että sinne sopii joku vanhus jopa nykyisistä A-talon tiloista.)

Rehellisyyden nimessä on sanottava, että tulihan siellä sentään yksi selkeä säästö ehdotuskin jolla voidaan tasapainottaa kunnan 1,2 miljoonan alijäämää. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Uuksulainen esitti valaistuksen vähentämistä kunnan kiinteistöissä, siitä kuulema saattaisi olla apua alhaiseen syntyvyyteenkin. (Mitähän ihmettä noissa virastoissa oikein touhutaan työaikaan?)

Nyt ei auta muu kuin jäädä odottelemaan muistiota tuosta seminaarista, jotta tietäisin mitä siellä sovittiin. Lupaan palata asiaan kun tiedän enemmän.

Ei kommentteja: