sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Mitenkäs tämä oikein menikään?

Marko Koskinen ja Veijo Tuunanen kertoivat omissa blogeissaan viime viikkoisen Helli/tilaaja lautakunnan koulutustilaisuudesta ja sen annista. Kumpikin olivat tehneet samat huomiot ja johtopäätökset kuin minäkin vaikka toinen on sitoutumaton kepulainen ja toinen sitoutumaton demari.

Kaikkihan muistavat ja tietävät että Keski-Karjalan luottamushenkilöt ovat jakaantuneet kahteen leiriin Hellin suhteen. Toinen leiri ajaa kuulema seutukunnan kehittämistä, palveluiden turvaamista ja kuntalaisten etua sekä seutukunnan ja kuntien pelastusta ja he vannovat nyt toteutetun Sote/Helli organisaatio mallin nimiin. Toinen leiri taas on kuulema kapuloiden rattaisiin heittäjiä ja jotka etsii epäkohtia Hellistä ja väittävät ettei nykyinen malli toimi kunnolla ja vaativat sen uudistamista. On myös väitetty heidän olevan kehityksen jarrumiehiä ja toimivan kuntalaisten edun vastaisesti.

Olen ymmärtänyt, että tähän Keski-Karjalan Sote hankkeeseen on pyritty palkkaamaan Suomen parhaat konsultit, eikä minun ole syytä epäillä tätä asiaa. Ainakin viime viikkoisen koulutus annin perusteella, Nordic Healthcare Groupin konsultit osasivat asiansa.

Mutta mutta... Nämä konsultit käänsivät asiat päälaelleen kertomalla ettei tämä nyt toteutettu malli toimi eikä tule toimimaan tulevaisuudessakaan, joten se pitäisi pikaisesti uudistaa, jotta vältyttäisiin katastrofilta.

Tämä tieto asettaa koko paletin uuteen uskoon. Pitäisikö tästä tehdä nyt sellainen johtopäätös, että tämän nykyisen mallin kannattajat ovatkin toimineet kuntalaisten edun vastaisesti ja olleet kehityksen jarrumiehiä. Vastaavasti nyky mallin vastustajat ovatkin ajaneet kuntalaisten etua ja ovat yrittäneet pelastaa seutukuntaa?

Leikki leikkinä, en usko kenenkään toimineen kuntalaisten tai seutukunnan edun vastaisesti vaan kaikki ovat ajaneet asukkaiden ja kuntien etua oman ymmärryksensä mukaan. Toisilla vaan on ollut enemmän ymmärrystä kuin toisilla.

1 kommentti:

marko kirjoitti...

Ja mikä ihmeellistä toinen on Hellin vankkumaton kannattaja ja toinen vankkumaton vastustaja.