sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Hämmästyttää, kummastuttaa.....

Luin tänään Koti-Karjala lehteä ja silmiini sattui Keski-Karjalaisten keskustalaisten puheenjohtien kirjoitus.

Ai mikäkö ihmetyttää?
Ensinnäkin, sitoutumattomana vielä vuosi sitten ääniä kalastellut Raimo Oksman ilmoitteutuu keskustalaiseksi. No eihän niitä ääniä tarvitse kalastella vielä kolmeen vuoteen ja suuressa ryhmässä voi aina mennä toisten selän taakse.

Toiseksi ihmetyttää, miksi joukosta puuttuu yksi kepun puheenjohta? Eikö Majoinen katsonut tarpeelliseksi kysyä voisiko Tohmajärven hallituksen pj. Leena Väistö myös allekirjoittaa yleisön osasto kirjoituksen? Vai kieltäytyikö Leena siitä?

Kolmanneksi minua ihmetyttää puheenjohtajien väite että Hellin toiminnoissa on vielä keskeneräisyyttä. Tämähän on jyrkästi kielletty tähän saakka.

Ja mikäkö kummeksuttaa?

Ensinnäkin tuo kohtuutun Sosiaali- ja Terveys lautakunnan puheenjohtaja Kari Pennasen panettelu ja suoranainen syyttely. Näiden kepun nokkamiesten mielestä Kari ei osaa johtaa kokouksia vaan hän antaa lautakunnan jäsenten keskustella Hellin operatiiviseen toimintaan kuuluvista asioista ja näin suurin osa kokous ajasta kuluu kokous asioihin kuulumattomien asioiden käsittelyyn. Kepun puheenjohtajat syyttävät siis Sosiaali- ja Terveys lautakunnan puheenjohtajaa ettei hän ole noudattanut kuntalain 15a§. (Minä en voi yhtyä tuohon syytökseen vaan minusta puheenjohtaja on johtanut kokousta hyvin ja erittäin jämäkästi.)
Tiedän Kesälahden kepussa olevan useampi kuppikunta, mutta ihmettelen suuresti kun muidenkin kuntien kepu johtajat lähtevät mukaan kuntamme jäsenten välisiin otteluihin.

Toiseksi, kepu johtajat antavat ymmärtää ettei Hellistä saa edes keskustella kokouksissa, ei ainakaan ehdottaa mitään parannuksia Hellin toimintaan. Toisaalta he haastavat kaikki kehitystyöhön. Miten voi kehittää jotain jos ei kukaan saa tuoda kehittämiskohteita edes keskusteluun?

Kolmanneksi minua kummeksuttaa etteikö nämä kepun nokkamiehet luota lautakuntaan, koska he julkaisevat paimenkirjoituksen lehtien palstoilla. Niinkö demokratia toimii kepussa?

Sitten lopuksi, ihan yleensä ja erikseen: Minut ovat kuntalaiset valinneet ajamaan kuntalaisten etuja, ei Hellin johdon etuja.

4 kommenttia:

marko kirjoitti...

Matti Kosonen 14.4 "On todella vaikea uskoa, että noinkin tärkeän lautakunnan puheenjohtajaksi olisi valittu henkilö joka ei tunne kokous menettelyä. Luulen enemmänkin kyseessä olleen näyttö siitä, ettei yksinkertaisen enemmistön tarvitse neuvotella muiden kanssa."

Matti Kosonen 27.9 "Minä en voi yhtyä tuohon syytökseen vaan minusta puheenjohtaja on johtanut kokousta hyvin ja erittäin jämäkästi."

Mitähän mieltä se Matti nyt Karista onkaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän hyvin ettet ymmärrä vielä kaikkia hienouksia, joita puheenjohtaja voi käyttää haluamansa asian läpi viemiseen. Olen kirjoittanut seuraavaa: "Luulen enemmänkin kyseessä olleen näyttö siitä, ettei yksinkertaisen enemmistön tarvitse neuvotella muiden kanssa". Tämä juuri osoittaa puheenjohtajan jämäkkyyttä, hän ajoi tahtomansa asian läpi haluamallaan tavalla. En kuitenkaan ole samaa mieltä hänen tavastaan toimia, mutta ei sillä ole merkitystä siihen miten hyvin hän johtaa kokouksia.

kuntalainen kirjoitti...

"Minut ovat kuntalaiset valinneet ajamaan kuntalaisten etuja, ei Hellin johdon etuja."

Hyvä huomio Matti, mutta oletko pohjimmiltasi itse kuntalaisten etujen vaalimisen asialla, vai onko asia vain jäänyt Hellin vastustamisen varjoon?

Matti Kosonen kirjoitti...

Voin sanoa nim.merkki kuntalaiselle, että olen kuntalaisten puolella. Minä hyväksyn seutu yhteistyön sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä. En kuitenkaan hyväksy Hellin hallinto mallia, joka mahdollistaa mm. joensuulaisten ja helsinkiläisten sekaantumisen kuntamme päätöksiin.