keskiviikko 18. elokuuta 2010

Farssin jatko

Tässä tulee eilisen kirjoitukseni jatko-osa.
Esitin eilisessä kokouksessa Tilaajalautakunnan esittelijän pohja noteeraus esityksen (115§) pöydälle panoa ja uudelleen valmistelua. Puheenjohtajan pienen (tai ei nyt ihan pienenkään)sekoilun jälkeen äänestettiin asiasta ja kuten arvata saattaa enemmistö kannatti käsittelyn jatkamista.

Esittelijä oli kuitenkin käynyt vähän miettimään päätösesityksensä typeryyttä ja hän teki uuden muutetun esityksen. Sen sisältö suomennettuna oli, että lautakunta hyväksyy Hellin johtokunnan päätöksen kumota lautakunnan päätös.

Tuntui ettei paljon puuttunut ettei osa lautakunnan jäsenistä olisi noussut seisaaltaan taputtamaan uudelle esitykselle.

Onkohan tämä tapaus ensimmäinen Suomen kunnallis historiassa kun alempi toimielin kumoaa ylemmän päätöksen?

No, se siitä.

Kokouksen lopussa tuli taas uudelleen eräiden seutukuntamme viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden märkäuni esille eli vähintään yhden terveyskeskuksen vastaanotto toiminnan yksityistäminen. Olin tähän saakka vastustanut jyrkästi ajatusta. Nyt kuitenkin lievensin kantaani, koska ajatus yksityistää terveysasema tuli Kiteen edustajan taholta. Lupasin etten vastusta jos Kiteen valtuusto päättää yksityistää oman terveyskeskuksensa. Niin ne vain minunkin mielipiteet muuttuvat.

Yksityistämistä perusteltiin mm. sellaisella ajatuksella, että saattaisi olla hyvä jos terveyskeskusta johtaisi lääkäri. Tämähän on aivan kerettiläinen ajatus koko Hellin historiassa. Siis ajatelkaa, joku olisi valmis antamaan lääkäreille hallinnollista valtaa Hellin sisällä. Saattaa Airilta mennä pala väärään kurkkuun kunhan kuulee tästä.



.

Ei kommentteja: