torstai 26. elokuuta 2010

Esa harkitse vielä...

Koti- Karjalassa oli juttu kepun kansanedustaja ehdokkaiden vierailusta Kesälahdella. Ilmeisesti oli kutsuttu ne, joista Kesälahden kepulaiset valitsevat kenelle he todennäköisesti äänensä antavat. Olen ymmärtänyt ettei Eero Reijonen enää nauttisi samaa luottamusta kuntamme kepulaisten keskuudessa kuin viime vaalien aikaan, mene ja tiedä... Ainakaan hän ei ollut paikalla, oliko edes kutsuttu?

Mikä sitten oli ehdokkaiden sanoma mahdollisille äänestäjilleen? Anu Vehviläinen piti välttämättömänä alemman tieverkon kunnossapitomäärärahojen tuntuvaa lisäystä. Hän siis kansanedustaja ehdokkaana kantaa huolta asiasta, jonka hän liikenneministerinä on laiminlyönyt. Onhan Anulle kylläkin annettava tunnustusta, että hän on hoitanut Joensuun liikenne ongelmat kuntoon. Siellä työpäivinä on ongelmana n. 15 min ajan, ettei Pekkalan sillan etelä puolella voi ajaa suurinta sallittua nopeutta ruuhkan vuoksi. Meidän teillä kyllä pystyy ajamaan suurinta sallittua nopeutta kun vain hankkii maastoauton ja kartanlukijan, joka varoittaa pahimmista montuista. No, suurin osa Anun äänestäjistä asuu Joensuussa, joten ymmärrän Anua.

Hoskonen taas piti haja-asutus alueen jätevesi lakia asukkaille kohtuuttomana kulu eränä. En vain ymmärrä miksi kepu ei sitten kumonnut hallituksessa ollessaan lakia jos se kerran on epäonnistunut ja huono laki. (Olen henkilökohtaisesti Hoskosen kanssa samaa mieltä kyseisestä laista. Mielestäni on kohtuutonta vaatia mökin mummolta tuhansien eurojen investointia jätevesi järjestelmään kun samaan aikaan naapurin isäntä saa ajaa tonni tolkulla lietelantaa mummon mökin ikkunan alla olevalle pellolle.)

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä oli lehtikirjoitukseen otettu seutukuntamme oman pojan, Olli Riikosen, mielipiteet sosiaali- ja terveydenhoidon tilasta, siinä olisi kuulemma parantamisen varaa. On hienoa, että Ollikin on huomannut, ettei poppakonstein ja hallinto himmelein voida hoitaa sosiaali- ja terveystointa. Aika pitkäänhän tuossa Ollilla meni asian ymmärtämiseen.

Siinäpä sitä onkin Kesälahden kepulaisille miettimistä kuka ehdokkaista olisi luotettavin ja erityisesti sitä, kenelle pitäisi antaa äänensä? Päätös ei ole helppo ja kun tilanne ei ole helppo, niin varmuuden vuoksi silloin on tapana haukkua demarit. Eräs valtuutettumme, joka oli tekemässä valtuusto aloitetta kuntaliitoksesta. (Hän perusteli aloitettaan mm. näin: ” Pienten kuntien on jo nyt hyvin hankalaa järjestää edes lakisääteisiä palveluja kuntalaisilleen. Verotulot vähenevät eläköitymisen ja muuttoliikkeen takia. Samalla palvelujen hinnat ovat kallistuneet.”) Mutta annahan olla, kun Paavo Lipponen liputti suurempien kuntakeskusten puolesta, niin tämän valtuutetun mielestä Lipponen oli autioittamassa maaseudun. Aika vempuloita nämä kepulaiset…

Aika näyttää mitä Kesälahden kepulaiset maalaavat panderolleihinsa vaalien alla? Lukeeko niissä: "Joensuun tiet kuntoon ensin, jos rahaa jää niin sitten alemmat tiet". Vai, "samat lait niin ihmisten kuin lehmienkin ulosteille", vai lukisiko niissä peräti seutukuntamme suuren pojan kuolemattomia mietelauseita, niita samoja joita jo Kiteellä ja Tohmajärvellä kirjoitellaan, kuten esim.: "terveyspalvelujen resursseja on turha kuluttaa vanhuksilla, joilla on jäljellä vähän elinaikaa".

Edellä kerrotussa on hyvät perusteet pyytää Sinua Esa Lahtela harkitsemaan vakavasti ehdokkaaksi käymistä eduskunta vaaleihin.

4 kommenttia:

Hemppa kirjoitti...

Näytti tuolla Kesälahden kepun rantakalalla olleen ministerin ja paikallisten nokkamiesten mukana ja lehtikuvassa myös entinen vanha demarivaltuutettu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo niin näkyi olevan. Kyllä suurten päättäjien tilaisuuksissa kannattaa käydä, siellä oppii aina jotain uutta. Minäkin kävin kerran rantakalalla jossa oli Pekka Ravi puhumassa. Kuulin siellä tilaisuudessa selkeät perustelut miksi suurituloiset tarvitsevat suuremmat veron alennukset kuin pienempi tuloiset. Oppia ikä kaikki...

Keski-Karjala kirjoitti...

Joku voisi alkaa keräämään hyvissä ajoin arkistoa ehdokkaiden vaalilupauksista. Olisi mukava seurata niiden toteutumista, eikä tarvitse kiistellä kuka oli mitäkin mieltä ennen vaaleja.

Harmittaa, kun ehdokkaat saavat ääniä teemoillaan, joissa muuttavat myöhemmin kantaansa 180 astetta tai lupaukset ja teot ovat 100 % päinvastaisia.

Tuollaisella vaalilupausarkistolla voisi muistutella myöhemmin, mitä äänestysnappia painella milloinkin.

Poliitikon muisti on hyvä, mutta äärettömän lyhyt.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiteenkirkastajalle: Karjalaisen netti sivuilta löytyy kunnanvaltuutettujen mielipiteet mitä he pitävät tärkeänä tulevalla valtuusto kaudella. Mielipiteet löytyvät täältä: http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/vakiot/valtuustot.html
Olisihan noissa aineksia Tuhannen ja yhden yön satukirjan jatko-osalle ainakin Kesälahden osalta.