perjantai 11. marraskuuta 2011

Hiljais eloa

Tuossa jotkut epäilivät onko Kosonen vaiennut tai vaiennettu ja missä viipuu lupaamani juttu kh.n pj.stä. Ei Kosonen ole vaiennettu ehkä vähän vaiennut. Koska Keski-Karjala tuntuu olevan hirmumyrskyn kourissa niin ajattelin etten nyt vähään aikaan keikuta lahoa ja vuotavaa venettä. Lupaan kirjoitta pj.sta, mutta vasta myöhemmin.

En kuitenkaan malta olla kommentoimasta hyvän ystäväni lehtitoimittaja Sirpa Suomalaisen tämän päivän kirjoitusta Karjalaisessa otsikolla " Tutkimus: Poliitikot osaltaan syyllisiä ongelmiin Keski-Karjalassa". Tai oikeaamin en itse juttuun ota kantaa vaan tuohon otsikkoon. Se on moni vivahteinen ja hieman vaikea tulkita ja osin myös epätarkka.

Ensinnäkin nämä ongelmathan syntyivät siitä kun Helli perustettiin ja päätöksen siitä tekivät poliitikot. Eihän silloin voi sanoa että osaltaan vaan pitäisi sanoa että syy on kokonaan poliikoissa.

Toisaalta otsikon voisi tulkita niinkin että poliitikot ovat aiheuttaneet ongelmat Hellin toiminnan aikana, mutta sekään ei pidä paikkaansa koska päätöksen teko ulkoistettiin asiantuntemattomalle johtokunnalle ja Hellin johdolle.


Kolmantena tulkintana otsikosta voisi olla se että luottamushenkilöt ovat aiheuttaneet vastaanottopalveluiden ja puhelinkeskuksen toimimattomuuden sekä lääkäri pulan ja budjettien ylitykset sillä että he ovat kertoneet näistä ongelmista julkisuudessa. Tämäkin tuntuu vähän ontuvalta selitykseltä. Toisaalta eihän vastuulliset luottamushenkilöt voi olla kertomatta havaitsemistaan epäkohdista myös julkisuudessa, sehän olisi pään pensaaseen laittoa. Ei luottamushenkilöt voi toimia kuten lehtimiehet.

En oikeastaan keksinyt tuolle otsikoinnille muuta selitystä kuin sen että Karjalainen on ottanut käyttöönsä keltaisen lehdistön otsikointi tavan saadakseen lisää tilaajia. No kukin taaplaa tyylillään...


.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poliitikot ovat syyllisiä. Valtuutetuilla oli mahdollisuus estää Hellin synty ja järjestää asiat toisin. Valtuutetuilla on ollut valta muuttaa Hellin toimintaa. Valtuutetuilla on ollut valta antaa vaikka jokaiselle K-K:n kuntajohtajalle kenkää ja valita tilalle osaavat johtajat. Jos esim. Kiteellä olisi ollut osaavat poliittiset johtajat, tilanne Keski-Karjalassa olisi nyt aivan toinen. Valtuustoilla on ollut ja on edelleen valta ja vastuu.

Anonyymi kirjoitti...

Epäonnistumiset ja sotkut kulminoituvat Kepun touhuihin niin virkamiestasolla kuin luottamustoimissakin. Se on jäänyt tutkimuksessa mainitsematta.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahdella kuitenkin valtuuston puheenjohtaja SDP.n Leila Luukkainen oli ajamassa Helli liikelaitos mallia,ilman hänen määrätietoisuuttaan,himmeliä ei koskaan olisi saatua perustettua.

Anonyymi kirjoitti...

Kerropa tuoreeltaan mitä valtuustonne päätti tai oli päättämättä maanantai-iltana.