tiistai 15. marraskuuta 2011

Valtuustonkokous

Taas on pidetty valtuustojen kokouksia Keski-Karjalassa. En yleensä toista sellaisia asioita, mitä on luettavissa sanomalehdistä, mutta kun nyt viime aikoina lehtiuutisten taso on ollut ala-arvoista jopa totuuden vastaista tietoa on levitetty totuutena niin päätin laatia itse uutiset Keski-Karjalan kokouksista.

1. Uutinen: Kesälahti ja Kitee nosti veroja, koska aikovat pysyä toistaiseksi Hellissä.mutta Tohmajärvi ei, koska he suunnittelevat eroa Hellistä vuoden 2013 alustalukien. Rääkkylä tiettävästi alentaa veroja,  koska he eivät kuulu enää Helliin.

2. Uutinen. Kaikissa kunnissa hyväksyttiin uusi yhteistoiminta sopimus, vaikka vanhassakaan ei Helli-uskovaisten mielestä ollut mitään vikaa. Perustelut hyväksymiselle ja ei hyväksymiselle vaihtelivät kunnittain.

3. Uutinen. Tohmajärvi pysyy Helli yhteistyössä. Asiasta äänestettiin ja tuloksella 17-10 Tohmajärvi pysyy Helli yhteistyössä.


4. Uutinen. Tohmajärvi eroaa Helli yhteistyöstä. Kokouksessa jätettiin valtuusto aloite Hellistä eroamiseksi. Aloitteen jättäjinä oli nuo samat valtuutetut jotka äänestivät Hellissä pysymisen puolesta.

5. Uutinen. Kitee ja Kesälahti hyväksyivät maatalous sopimuksen. Kesälahdella sitä jopa kiiteteltiin vaikka sopimus ilmeisesti joudutaan sanomaan irti jo joulukuun kokouksessa. Tohmajärvi ei hyväksynyt sopimusta, koska Kesälahti ehkä sanoo sopimuksen irti joulukuun kokouksessa.

Uutisten taustaa:
On hyvä kertoa myös tapahtumien taustat eli miksi kukin kunta päätyi ratkaisuunsa ja mitä muut kunnat päätöksistä ajattelivat?

Veronkorotus päätöksessä Tohmajärvi hallituksessa esitti korotusta, mutta valtuustossa vastusti. Kitee ei tiennyt Tohmajärven päätöstä nostaessaan omaa veroprosentiaan, joten Kiteelle tuli K-K.n korkein veroprosentti. Kitee epäilee Tohmajärveä kieroilusta ja likaisesta pelistä.

Yhteistyö sopimus asiassa taas Kiteen demarit epäilivät Kiteen, Tohmajärven ja kesälahden kepulaisia kieroilusta sopimus tekstin laadinnassa. Tohmajärven demarit epäilivät Kiteen, Tohmajärven ja Kesälahden kepulaisia kieroilusta sopimus tekstin laadinnassa. Kiteen kepu epäili Kiteen ja Tohmajärven demareita kieroilusta kun nämä vastustivat sopimusta.Tohmajärven kepu epäili Kiteen ja Tohmajärven demareita kieroilusta kun nämä vastustivat sopimusta. Kiteen ja Tohmajärven kepu epäili Kesälahden demareita kieroilusta kun nämä eivät vastustaneet sopimusta. Kesälahden demarit taas vastaavasti epäilivät kaikkia kieroilusta kun asioista ei voinut sopia neuvottelu pöydässä.

Demareiden aloite Hellistä eroamiseksi Tohmajärvellä herätti kepussa epäilyksen, että demareilla on ketunhäntä kainalossaan aloitetta jättäessään, joten he vastustivat aloitetta ja äänestivät sen nurin.
Kepulaiset tekivät kokouksen lopuksi oman aloitteen Hellistä eroamiseksi. Tämän aloitteen ensi kommenteista päätelleen Tohmajärven demarit epäilevat, että kepulla oli ketunhäntä kainalossa kun jättivät aloitteen.

Tohmajärven päätös olla hyväksymättä maatalousyhteistyö aloitetta johtunee siitä että he epäilivät Kesälahden kepun kieroilleen asiassa koska sopimus hyväksyttiin ja sitä vielä kehuttiin valtuustossa vaikka se aiotaan sanoa irti seuraavassa kokouksessa.
 
 Kuka vielä voi väittää että politiikka on tylsää?

Ei tämä uutistoimittajan työ nyt niin kovin vaikeaa ole :))


.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

paikallislehden toimittajaksi sinusta ei olisi -liian vähän kirjoitusvirheitä

Anonyymi kirjoitti...

Ratkaisu: Kiteen, Kesälahden ja Tohmajärven kaikki valtuutetut eroavat. Ennenaikaiset kuntavaalit presidentin vaalien yhteyteen. Uudet kunnanjohtajat hakuun 2012 alussa. Muuta keinoa kaaoksen hoitamiseksi ei ole. Ja sotkun takana olevat ei sitten saa asettua ehdolle kuntavaaleissa. Pöytä putsattava kerta kaikkiaan kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Paras ratkaisu on vaihtaa asuinkuntaa...

Anonyymi kirjoitti...

Eilen illalla kyllä kieltämättä otti pannuun. Ja vielä tänäkin aamupäivällä otti pannuun. Mutta tällä kertaa tämän blogin uutisointi taustatöineen oli sen verran selkeää ja asiallista, että enää ei potuta. Tuosta saa ihan hyvän kuvan vallitsevasta tilanteesta alueella.

Jouni M

Anonyymi kirjoitti...

Keti voisi alkaa kehittämään poismuuttopalveluita. Kaikille vielä järjissä oleville paikkakuntalaisille etsitään työpaikat ja asunnot ihmisystävämmisiltä paikkakunnilta. Kuntien ylemmille virkamiehille tai politiikkaan millään tavoin sotkeentuneille ei vastaavasti anneta paikkakunnalta muuttolupaa. Kaikilla olisi hyvä olla.

Anonyymi kirjoitti...

TOTTA! Ei ole ainakaan kunnallispolitiikka tylsää.. ;) Kiitos blogista, sait uuden aktiivisen lukijan!

Rita kirjoitti...

Tämä teksti tahtoo jo mennä paremmaksi kuin Savolaisen Pakinat.
Hyvä on blogi sekä kaikkien anonyymien kommentit. Tälleen sitä piäsöö hölömömpikin asijoosta hajuulle, kun avoimesti tiedoitetaan. Voihan valtuustot!

Keti voisi alkaa kehittämään myös tosi-tv:tä "Valtuustonkokous". Kyllähän kaikki jo tietävät, että Ilo Elää Pohjois-Karjalassa. Olis Kauheeta ja Rohkeeta koko Suomelle esitettäväksi.

Voe suatana ku ollaan hölömöjä kaikki kun oikein silmin katsotaan...

Tuskin maltan odottaa seuraavaa kokousta luettavaksi ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Eli Kitee on jatkossa vastuullinen Sote -palveluiden tuottaja. Tohmajärvi ja Kesälahti voi tilata mitä haluaa äänin 8-4. Kitee tuottaa palvelut ja vastaa siitä. Kiteellä ei ole kuitenkaan enää mitään muuta sanan valtaa kuin ne 4 ääntä. Eli myös kaikki kulut voidaan kaataa Kiteelle 8-4. Jos ja kun Kesälahti ja Tohmajärvi puhaltavat yhteen hiileen, ne voivat kyykyttää Kiteetä miten haluavat. Ymmärsinkö oikein?

Anonyymi kirjoitti...

trudersoKyllä ymmärrsit aivan oiken .Kuka kenenkin kaa niin kolmanelle
osapuolelle rapisee korville

Anonyymi kirjoitti...

Justiisa joo. Kiteen (kepu)poliitikot ovat joko erittäin kauaskatsoisia, tyhmiä tai naapurikuntien vedätettävissä olevia. Toki olihan siellä seassa useita Kokoomuksenkin viisasta tätä kannattamassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ihan mielenkiintoisia huomioita, mutta kukas se on tähän saakka päättänyt Kesälahden ja Tohmajärven maksuista ja siitä paljonko Kitee laskuttaa hallinnosta?
Istun kh.n pöydän ääressä "suunsoittajana" (kuten eräs kuntamme virkamies asian ilmaisi) ja tilaaja lautakunnassa, enkä muista että olisin kuullut asiasta edes tiedoksisaatto asioissa. Eikä kukaan ole selvittänyt kuntamme maksuosuuksien perusteita vaikka niistä on pyydetty useita selvityksiä valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan meiltäkin Tohmikselta päättäneet lakkauttaa vanhainkodin.Asiasta saatiin talousarviota tehdessä tieto.Kitee päättää jo nyt muidenkin kuntien asioista omaksi hyväkseen

Anonyymi kirjoitti...

Ovelaa. Kitee on maksattanut viime vuodet ja kuluvankin vuoden hallitsemattomia, aina ylittyviä Helli-kuluja naapureillaan. Ensi vuonna on on velanmaksun aika. Kitee vastaa palveluista ja erityisesti maksaa ensi vuonna juuri sen, mitä naapurit 8-4 äänillä päättää. Kiteen KH ja valtuusto voi vain vikistä.