torstai 24. marraskuuta 2011

Kuntaliitos neuvottelut Keski-Karjalassa

Minua on pyydetty kirjoittamaan eilisistä neuvotteluista. En oikein tiedä mitä kirjoittaisin?

No ensinnäkin Tohmajärven edustus jäi hieman epäselväksi. Mikäli en olisi ennakkoon tiennyt neuvottelijoiden asettamisesta niin olisin voinut luulla, että Tohmajärveltä oli kaksi neuvottelijaa kepun kunnallisjärjestöstä. He toivat selkeästi kunnallisjärjestönsä kannan asiaan, mutta kunnan kanta jäi epäselväksi. Lisäksi jäi sellainen tunne, että Tohmajärvi oli ottanut mukaan konsultin joka neuvoi miten Kiteen ja Kesälahden liitos kannattaa tehdä ja miten tärkeä se on Keski-Karjalalle. Kysyin voisiko sama konsultti konsultoida myös Kesälahtri - Savonlinna neuvotteluissa Kesälahtea, ei voinut. Harmi.

Minulle tuli kuva, että Kiteen neuvottelijat olivat sopineet ennakkoon sen että pyysivätpä Kesälahden edustajat vaikka kuun taivaalta niin siihen suostutaan (tässä vaiheessa). Kiteen tärkein lupaus oli Kirsi Hämäläisen suulla ilmoitettuna se, että Kitee antaa koko Kiteen asiantuntemuksen Kesälahden kehittämiseen. (Siis sen asiantuntemuksen jolla Kitee itse joutuu kriisikunnaksi ensi vuonna) Kieltämättä kova tarjous. Toisaalta vastaava asiantuntemus löytyy myös meidänkin kunnasta.

Rääkkylää myös mielittiin mukaan liitosneuvotteluihin. Joku esitti, että kesälahtelaiset yrittäisivät saada heitä mukaan. Minä ilmaisin omana mielipiteenäni, että ainoa keino saada heidät mukaan on, että ne jotka ovat aiheuttaneet Rääkkylän eron menevät Rääkkylän valtuustoon ja polvillaan rukoillen pyytävät anteeksi tekemisiään. No, joku koiranleuka huusi väliin, kannattaa laittaa polvitoppaukset...

Minulle aivan uutena tietona neuvotteluissa tuli se, että jos Kesälahti liittyy Savonlinnaan niin 6-tie muuttuu kärripoluksi ainakin Kesälahden kohdalta ja tämä taas vaikeuttaa kiteeläisten ja tohmajärveläisten liikkumista kun he ajavat Kesälahden ohi. Tämä tieto on ehdottomasti otettava huomioon päätöstä tehtäessä.
Oman kuntani edustajilla oli todella vaikeaa, koska niin vetoavasti Kiteen ja Tohmajärven edustajat rukoilivat Kesälahtea suostumaan Kiteen kosintaan.

Voi olla, että joudun kirjoittamaan jutun hallituksemme puheenjohtajasta aiemmin kuin olin suunnitellut.

.
   

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin mitä tämän palaverin jälkeen tapahtuu?
Vai oliko tämä tässä...

Anonyymi kirjoitti...

Kuukauden vitsi

"Kirsi Hämäläisen suulla Kitee antaa koko Kiteen asiantuntemuksen Kesälahden kehittämiseen."

Hahhahhaaa! Takoitti varmaan, että Kitee antaa erittäin mielellään Kirsi Hämäläisen itsensä kesälahtelaisille, ihan kokonaan. Kaupan päälle tulee vielä hallituksen puheenjohtaja. Eikä siinä vielä kaikki, saatte vielä avustavan teknisen johtajankin. Haluatteko muita asiantuntijoita? Siirtohinta neuvoteltavissa, mutta Kitee ei pysty valitettavasti maksamaan kovin suuria myötäjäisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskinpa se kuutostien edunvalvonta on ollut ihan yksin Kesälahdesta kiinni. Tai jos on, niin silloin kyllä kannattaa Joensuun ja kumppaneiden miettiä että onkohan kaikki ihan oikein priorisoitu. :D

Mites ne neuvottelut Savonlinnan kanssa menivät?

Matti Kosonen kirjoitti...

savonlinnan neuvottelut menevät huonommin. Savonlinna ei ole luvannut siirtää kaupungin virastoaan Kesälahdelle kuten Kitee lupasi.
Eli tästä pisteet Kiteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä havaittavissa paniikki. Paniikissa oleva voi olla erittäin vaarallinen väärin lähestyttäessä.

Anonyymi kirjoitti...

Kitee lupailee varmaankin vaikka isoisän vanhan vilttihatunkin,jos vain saavat Kesälahden ensin suostuteltua ja sit käy kun entiselle tytölle ettei ole mitään annettavaa kun on Tohmajärven vuoro

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetellä pitää, mitenkä typerinä kiteeläiset pitävät naapurikuntalaisiaan?! Luultavasti aika typerinä. Mutta onhan se mielenkiintoista nähdä aikanaan se, miten nämä nerot selviävät yksiksensä kun Kesälahti on Savonlinnassa ja Rääkkylä sekä Tohmajärvi Joensuussa. Yksikseskös yskiskelet yksiössäs Yrjö, ennen kyseltiin...

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka mitä muuta ajatellaan, niin Keski-Karjalan alueella kaiken viime aikaisen kehityksessä näkyy vahva keskustan kädenjälki. Niin tässäkin kuntaliitos neuvotteluasiassa. Toivottavasti muut puolueet eivät mene taas kerran halpaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu on paatunein ja vahingollisin lahko mitä maa päällään kantaa. Ainkin Keski-Karjalassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kirsi Hämäläinen, Olli Riikonen ja valtaosa Kepun kyläpolitikoista olisi syrjäytettävä mahdollisimman nopeasti kaikesta mikä liittyy millään tavoin Keski-Karjalan päätöksiin. Yrjö Erosen ja Eeva-Liisa Auvisen tyyliset johtajat höystettynä johtavilla persu-, kokoomus- ja demaripoliitikoilla olisi ainoa toimiva kokoonpano, mikäli halutaan tehdä K-K:n kannalta järkeviä ja hyviä päätöksiä. No, pakkohan Kepullekin on tietysti antaa vielä rooli, kunhan vain osaamattomat Kepu virkamiehet ja heidän hännystelijät potkitaan näistä kuvioista ensin pois. Muukkoset, Kankkuset tmv. osaamattomat virkamiesten lakeijat on myös saatava pois näistä tulevaisuuden kannalta tärkeistä päätöksistä. Heidät korvattavava huomattavasti osaavammilla ja yhteistyökykyisemmillä puolueiden edustajilla. Kyllä niitäkin näyttäisi löytyvän.

Siinä vinkki niin valtuustoille kuin puolueryhmillekin. Jos valtapuolueet eivät ryhdy välittömästi noihin kuvattuihin toimiin, ensi vuoden kuntavaaleissa tulee ennen näkemätön jytky myös Keski-Karjalaan. Eikö syynä olisi silloin populismi.

Anonyymi kirjoitti...

voi jytky! se saattaa tulla jo ensiviikolla,kun Kuntaministeri julkaisee uudet kuntarajat.Toivoisin samalla ,että poistaisivat viidenvuoden siirtymäajan työ-ja virkasuhteissa.Sitä nää kuntien virkahenkilöstö pelkäävät.Ovat laittaneet omat lakileijansa puolustamaan revireitään.

Anonyymi kirjoitti...

Näiden kunnan ja kaupunginjohtajien pitäisi olla politikoimatta, ja palvella tasapuolisesti kaikkia kansanryhmiä. Onneksi Kepuvetoiset kunnat vähenee ja tarvetta ei ole kaikille uskollisille kepulaisvirkamiehille.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Joensuun suunnalla kiinnostaa kuntalaisillan anti? Mitä siel oli esillä.