maanantai 25. kesäkuuta 2012

Suhteellisuudentaju

Välillä vähän kevyempääkin tekstiä :D
 
Välillä voi sattua jotain hauskaakin luottamushenkilöille :D.   Minun viime viikkoni pelasti eräs sähköpostiviesti, joka kuului näin: " Palauttakaa yhdistymishallituksen kokouksessa pesistapahtumassa osalla päällä olleet kuntaliitospaidat. Näitä paitoja on tarkoitus käyttää juuri näissä kuntaliitostapahtumissa koko loppuvuoden ajan."
Meille oli jaettu toisessa yhdistymisahallituksen kokouksessa valkoiset T-paidat joissa oli kuntaliitos logo.En ymmärtänyt ennen muutamaa vaihdettua sähköpostiviestiä heidän olevan tosissaan. Niitä paitoja ei todella oltu tilattu kaikille ja että niitä sitten vaihdellaan yhdistymishallituksen ja viranhaltijoiden kesken tilaisuuksien mukaan.  Niitä oli tilattu tietoisesti niin vähän säästösyistä. Kaikkiaan yhdistymishallituksessa on 12 jäsentä ja n.8 viranhaltijalla on läsnäolo oikeus. Toisinsanoen 20 paitaa a 5€ olisi maksanut kahdelle kunnalle 100€. No säästöähän se on sekin kun nyt ehkä selvittiin 50€. Tietysti kun viimein ymmärsin Kiteen kaupungin taloudellisen ahdingon niin lupasin palauttaa paidan, lupasin samalla että joku muu saa nyt sitten käyttää sitä loppu vuoden :DDD

Sitten tuohon otsikkoon suhteellisuuden tajusta. 
Kesälahden pohjavesien suojelusuunnitelmassa on ehdotus Mäntyrannan vedenottamon saattamisesta asianmukaiseen kuntoon jotta se toimisi varavedenottamona, tämä on myös kuntaliitos aie-sopimuksessa. Sitten sen on käsitellyt Kesälahden tekninenlautakunta teknisenjohtajan esityksestä ja edelleen esittänyt yhdistymishallitukselle hyväksyttäväksi. 
Kuinka siinä sitten kävikään? Yhdistymishallitus jätti asian pöydälle lisäselvityksiä varten.

Sitten ilmeisesti nämä samat viranhaltijat, jotka olivat päättäneet noiden paitojen lukumäärän ja säästön päättivät tilata konsultin tutkimaan oliko Kesälahden tekninenjohtaja ja lautakunta osannut laskea oikein, paljonko voi pumpata vettä 110 mm putkesta Marjoniemen vedenottamolta kirkonkylälle. Konsultti tuli sitten samaan tulokseen kuin tekninenjohtaja ja lautakunta. (internetistäkin löytyy tähän laskukaavat joilla jokainen yläasteen käynyt olisi voinut laskea saman laskun)

Aikanaan sitten tulee konsultin lasku jonka summalla olisi ilmeisesti voitu ostaa parisataa kuntaliitospaitaa. 

Mitä tästä opimme? Jos vanhat merkit pitää paikkaansa (ja miksei ne pitäisi) niin ei opittu varmasti mitään.

Hauskaa kesää kaikille !


.  
  

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perustakaa laajenevaan Kiteen kaupunkiin epäoleellisten nippeliasioiden juttelulautakunta. Saman tyyppinen, kuin nykyinen Kiteen kaupunginvaltuusto.

Matti Kosonen kirjoitti...

Älähän nyt anonyymi aliarvio päätöksen teko kultuuria. Jostainhan ne säästöt on saatava kun Helli näyttäisi ylittävän talousarvionsa yhdistyvien kuntien osalta yhteensä yli miljoonalla eurolla tänä vuonna. Nyt joku taloustaituri on jo saanut 50€ säästön aikaan. Pienistä puroista ne.... Kuulema :))

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki mikä on matilta pois on halveksuttavaa ja naurettavaa mutta mikä on toisilta pois on järkevää ja asiallista säästöä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Sinäpä sen anonyymi sanoit...:D Kyllähän tuollainen vitosen paidan menetys maailmanloppun menestystä vastaa hyvinkin :D

PS.Olen huomannut useammaankin otteeseen ettei kaikilla ole jokainen ruuvi aivan kohdallaan...

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Raamattu neuvoi miten kahden ihokkaan kanssa pitää menetellä. Oli hyvä antaa toinen ihokas paidattomalla. Nyt Kiteellä on pantu paremmaksi. On pantu paidat kiertoon. Siinä saattaa syyhy levitä. Mutta mitäs kunnon luottamushenkilö ei tekisi vaalien alla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri tuon syyhy pelon vuoksi lupasin että palauttamaani paitaa saa joku muu pitää loppu vuoden.
Toisaalta onhan tämä kuitenkin ihan realistinen säästö toisin kuinsuunnitelma ilta- ja viikonloppu päivystys suunnitelmassa. Siinä on tarkoitus ostaa lisää lääkäri palveluita a125€/h päivävastaanottoon, jotta saataisiin ylivuoto iltapäivystykseen loppumaan. Näin säästetään iltapäivys lääkärin palkkakuluissa a125€/h ja tietysti pitäähän meidän sitten lisäksi maksaa jotain päivystys korvausta tuonne Joensuuhun.