maanantai 27. elokuuta 2012

Valtuustossa

Valtuustosta ei ole paljon kirjoitettavaa. Käsiteltiin viime vuoden ylityksiä ja tämän vuoden tulevia ylityksiä. Siinäpä ne tärkeimmät asiat tämän illan kokouksesta.

Ai niin porvareiden läpi ajaman, vanhusten tehostetun asumispalveluiden yksityistämisen, seuraukset alkavat näkyä. Palveluiden ostoon tarvittiin lisä rahaa 250.000 €, mutta kuulema loppu lasku vielä kasvaa siitä :-))

Sanovat porvareiden kuningas ajatuksen olevan, että siivu kuntalaisten maksamista veroista kuuluu yrittäjille. Nyt ei enää voi puhua siivusta vaan huomattavasta palasta verorahoja.

9 kommenttia:

A kirjoitti...

Taitaapa tuo yksityislaitoksessa asuvan kuukausi tulla hintoihinsa, jotakin kaksituhatta euroa, luulisin;/ Ihan vähävaraiset eivät pysty sitä ostamaan---.

Leppoisaa viikon alkua, Matti!<3333

Matti Kosonen kirjoitti...

Kustannukset liikkuvat 3.500-4.000€/kk. Kunta ostaa palvelun ja ulos mittaa vanhuksen eläkkeen. Esim. vuokrat ovat n.550€/kk 20m2 yksiöstä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Muisti ei ole tiedon väärti. Tein tarkistuksen : Hoito n.3000€/kk, vuokra n.450€/kk/20m2, ruoka n.500€/kk ja tietysti lisäksi lääkkeet ja vaatteet.

Anonyymi kirjoitti...

No näin. Ostopalvelut ovat kaiken a&o että verorahat saadaan menemään sinne minne ne nykykepulaistenkin mielestä kuuluvat eli yksityiselle firmalle ja sen omistajajoukolle. Tästä kaikesta seuraa viiden vuoden sisällä kunnon kunnallinen konkkaposaus, jota kunnanjohtajat vielä suureen ääneen ihmettelevät. He -kunnanjohtajat ovat kuitenkin tämän kaiken takana ainakin keskikarjalan alueella.

Matti Kosonen kirjoitti...

Se mikä minua tässä mietityttää on se, että meidän talous osaaminen siirtyy yks'yhteen uuteen Kiteen kaupunkiin viranhaltijoiden mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tule mitään yllätyksiä, kun on tuttu porukka. Tai siis taloudelliset yllätykset eivät tule jatkossakaan yllätyksenä.

A kirjoitti...

Matti, on siis vielä tuplasti kalliimpaa kuin luulin! Pelottavan tyyristä siellä yksityislaitoksissa;/

Pitää vain sinnitellä niin kauan kuin pystyy asumaan kotona...

Anonyymi kirjoitti...

No tutkimuksia on tehty myös ilman poliittisia päämääriä.Valtion taloudellinen tutkimuskeskus tutki vuosina 2008 ja 2009 runsaat 100 palveluyksikköä 21 kunnassa,niin kuntien omia,kuin yksityisiä.Tulos oli yksityinen vanhuspalvelu oli jonkin verran edullisempaa,kuin kunallinen,samoin laadukkaampaa.Oleellista lienee,että molempia on tarjolla ja voidaan verrata kustannuksia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olisi mukavaa lukea tuo tutkimus ja selvittää mitä yrityksiä ja milloin ovat aloittaneet toimintansa. Monta niistä on sisään heitto hinnalla juuri aloittaneita jne... .
Meilläkin oli tosi edullinen tarjous, jolla uusi/vanha yritys aloitti. Kahden vuoden päästä sitten olikin huima korotus kun ei ollut kilpailua.