perjantai 1. helmikuuta 2013

Ei uutisoitavaa

En ole kirjoitellut vähään aikaan kun mitään uutta ja yllättävää ei ole tapahtunut. Kaikki on sujunut uudessa uljaassa Kiteessä kuten oli ennakoitavissakin eli Helli II pyytää lisää rahaa ja Hellin hallinto himmeli säilyy ennallaan ja että oikeilla jäsenkirjoilla saa mitä haluaa.

Hallitus kiistelee mitä valtuusto on päättänyt sekä mitä he itse ovat päättäneet ja myös siitä oliko kahvitauko ennen vai jälkeen pykälä keskustelun päättämistä. Joku vitsinvääntäjä oli nimennyt tämän tilanteen Lex- Lahtelaksi, heh heh.

Tekninen lautakunta vastaavasti päätti pidetäänkö kahvitauko vai ei eli tarjotaanko kahvit kokouksissa. - Tarjotaan. Tämä oli hyvä päätös (vai oliko?), koska muuten olisin joutunut pyytämään eron tek.ltk.n puheenjohtajuudesta ja koko lautakunnasta, koska olen päättänyt etten käy niin rapakunnossa olevien yhteisöjen kokouksissa jotka eivät pysty tarjoamaan kokouskahveja.Ehkä koko kaupunkia ajatellen kahvista luopuminen olisi ollut hyvä ajatus.

Aluejohtokunnassa taas mietittiin mitä kuntaliitossopimuksessa oli sovittu ja aikooko uusi uljas Kitee pitää kiinni sopimuksista. Alku ei näytä lupaavalle.

Tilike liikelaitos purettiin vuoden vaihteessa, nyt talouttaa hoitaa kaupungin oma tilike. Tämä taas on huomannut heti kuukausi aloittamisensa jälkeen ettei uudessa tilikkeessä ole yhtään kirjanpitäjää ja tilinpäätöskin pitäisi saada valmiiksi ennen seuraavan budjetin hyväksymistä.Muuta asiantuntemustahan siellä talouspuolella onkin kun saivat vahvistusta Kesälahden kunnan parhaista osaajista.Pidetään peukkuja, että löytyisi vielä henkilö joka ymmärtäisi kirjanpidosta ja taloudenhoidostakin jotain,


.


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päätitttekö kahvimerkin ja pullan maksimihinnan? Vai miettiikö virkamiesjohtajat tämän perustettavassa työryhmässä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Emme puuttuneet yksityiskohtiin. Esitin ettei tarvitse välttämättä olla monen sorttista kahvileipää ja jos kaupungin talous on hyvin tiukoilla niin voidaan tyytyä pelkkään kahviin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että pysyitte oleellisissa asioissa :-] Kyllä täytyy sanoa, että Teillä on kokonaiskuva hallinnassa, niinkuin luottamusmiehillä pitääkin olla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri noin. Täytyy keskittyä niihin asioihin mitä ymmärtää. Talousarvion täytäntöönpano pykäläkin oli täyttä hepreaa niin lautakunnan jäsenille kuin viranhaltijoillekin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei; monet kuvittelevat tällaisen keskustelun olevan läpän heittoa. Eihän luottamushenkilöt oikeiasti herää keskustelemaan tällaisista ja unohda oikeita asioita. Eihän?

Valitettavasti olen nähnyt monta kertaa, että "johtavat luottamushenkilöt" ovat hiljaa kuin hiiret siinä vaiheesaa, kun kunnan isoista asioista keskustellan ja päätetään. Sitten kun keskustelu kääntyy siihen, onko kunnan työntekijän soveliasta käyttää hajuvettä, alkaa johtavan luottamushenkilön sanainen arkku papattaa.

Mitä tulee talousarvioihin, niin kyllä ne pitää laatia niin, että niitä ymmärtää ilman, että on väitellyt tohtoriksi taloustieteistä. Vaatikaa selkeäkielisyyttä. Jos ei tule selkää tietoa, niin laatijat ovat osaamattomia. (No sen nyt kaikki tietää, että osaamattomia ne ainakin Kiteellä ovat).

Veijo Tuunanen kirjoitti...

T:järven seurakunnassa kahvipöydällä oli läpinäkyvä lasimalja johon kahviuhrilahja piti laittaa papin silmien alla. Minä pyysin maljaa vaihdettavaksi saman tyyppiseksi kun on kolehtihaavi. Siitä ei näe antaako vai ottaa rahaa. Seuraavassa kokouksessa ei maljaa enää näkynyt. Eikä ole näkynyt ainakaan niissä kokouksissa joissa olen käynyt.

osmo pirhonen kirjoitti...

Matti oletko huomannut, että ei niitä talous-/ kirjanpitoosaajia tainnut löytyä Kesälahdeltakaan kun 26.01 Koti-Karjalassa on ilmoitus jossa haetaan Kiteelle pääkirjanpitäjää ulkoa! Eli ollaanko tilanteessa, että porukkaa on pilvin pimein mutta kun pitää alkaa jotain tekemään niin ainut vaihtoehto on hankkia ammattitaitoiset tekijät ulkoa. Oliko yhdistymissomimuksessa sovittu, että uusia virkoja ei perusteta ainakaan ulkoa? :-( Talousarvion aukaisua yritettiin myös hallituksen kokouksessa, mutta keskusta vahvistettuna parilla demarilla äänesti 5/4 nurin senkin ps/kok yrityksen:-( Satoja tuhansia jäi ilman kotia, mutta eiköhän joku konsulttikouluttaja suostu nekin ottamaan ettei jää pussin pohjalle painamaan ;)
Lex-Lahtelan voimassa olokin jäi epäselväksi ja valtuuston pitänee sitäkin vielä pohtia. Eli valtakunnassa kaikki ennallaan!

Matti Kosonen kirjoitti...

Selvennykseksi anonyymille ja muillekin. Minä en ole johtava luottamushenkilö. Olen rivivaltuutettu ja teknisenlautakunnan puheenjohtaja. Lautakunnan jolla ei ole valtaa vaikuttaa edes oman hallintokuntansa talouspuolen asioihin. Kahvi juttu oli vitsi, koska periaatteessa siitäkin viimekädessä hallintosäännön mukaan päättää tekninenjohtaja.

Osmolle: Kuntapuolellahan on käytäntö (ainakin Kiteellä), että kun johtavia henkilöitä valitaan niin silloin heiltä löytyy asiantuntemusta joka asiaan, mutta kun sitten heidän pitäisi työssä selvittää jotakin niin palkataan konsultti :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen organisaatiokaaviossa on 57 johtajaa, päällikköä ja esimiesasemassa olevaa. Kai niistä edes jonkun pitää osata jotain.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, olen minäkin kuullut sellaista huhua, mutta olen ollut Kiteen kuvioissa niin vähän aikaa etten vielä tiedä sen paikkansa pitävyyttä :-)