maanantai 11. helmikuuta 2013

Vapaa-ajan viettoa

Lauantai aamuna herätys puoli kolme ja autonkeula kohti Juvaa ja sieltä edelleen linja-autolla kohti Vantaata ja SDP.n puheenjohtajapäiviä. Eilen sitten lähdettiin Vantaalta takaisin yhden aikoihin. Juvalta sitten omaan autoon ja Kiteelle valtuustoryhmän kokoukseen käsittelemään uuden uljaan Kiteen hallinto sääntöä.

Kun tulin viimein kotiin yhdentoista aikoihin illalla mietin voisiko sitä viettää vapaa-aikaansa jollain muulla tavalla???

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On paljon hyviä harrastuksia. Myös mainitsemasi. Tosin noissa mainitsemisssi harrastuksissa voi saada aikaan paljon suurempia vahinkoja ongella istumiseen verrattuna. Oikeasti vapaa-aikaa voi viettää myös mukavien asioiden parissa :-)

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos aiheutan vahinkoa sillä, että olin valmistelemassa uutta Kiteen hallintosääntöä joka kaventaisi viranhaltijoiden valtaa ja lisäisi vaaleissa valittujen luottamushenkilöiden valtaa niin istun seuraavalla kerralla pilkillä kun asiaa käsitellään.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin perusteltu tuo pilkille lähtö.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Luin Kiteen voimassa olevan hallintosäännön n. neljä vuotta sitten. Eipä siinä luottamushenkilöillä ollut sanansijaa. Millä perusteellahan valtuutetut ovat sen aikanaan hyväksyneet. Kaikki valta hallintosäännöllä oli ripoteltu virkamiehille. Voi hyvä isä? Mattia tarvitaan hallintosäännön saamisessa edes alkeellisimman demokratian tasolle saattamisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Monikohan valtuutettu on edes lukenut sääntöä, saati ymmärtänyt lukemaaansa. Nytkin käy niin, että virkamiesten valta ei tule kapenemaan. Kepu, kepulaiset virkamiehet ja heidän suojattinsa kyllä huolehtivat asiasta.

Osmo Pirhonen kirjoitti...

Hyvä Matti! Toivon todella että demari ryhmässä olisi laajempaakin tuo ajatus vallan palautuksesta sinne missä se on Kiteelläkin ollut joskus "kivi ja kuokka" aikaan. Mutta tiukkaan siellä virkakunta ja helmankantajat pistävät vastaan uudistuksia siitä ei ole epäilystäkään. Meiltä tulee ainakin "täyslaidallinen" muutosesityksiä uudistusten suuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Se on luottamushenkilölle niin helppoa leimata virkamiesten ehdotuksia pöytään sen enempää miettimättä. Tätä on virkamiesvalta. Siinä vaiheessa ulina sitten alkaa, kun asiat ei menekään toivotulla tavalla ja pitäisi tehdä muutoksia.

Vahinko vain, että ne väärin menossa olevat päätökset ovat suojassa esimerkiksi hallintosäännön alla. Asioihin pitäisi siis vaikuttaa tässäkin tapauksessa valmisteluvaiheessa eikä turhaan yrittää seuraavan helli-katastrofin aikaan. Silloin siihen ongelmaan ei päästä enää kiinni, koska toimintatavat on sovittu juuri näillä säännöillä.

Anonyymi kirjoitti...

Suunnittelu- ja valmisteluvaihe on siitä inhottava, että silloin aivosolut joutuvat töihin. Joutuu selvittämään asioita, miettimään vaihtoehtoja ja niiden seurauksia. Pitäisipä vielä olla strategista näkemystä ja ajatuksia tulevista linjoista. Paljon helpompi olla kumileimasimena ja valittaa jälkikäteen.