keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Avoin kysymys

Avoin kysymys Kiteen yhdistymishallituksen jäsenille.

Perusturva johtaja on ilmoittanut jäävänsä 1.2.2014 pois tehtävästään ja pitävänsä lomaa 1.12.2013 alusta virkasuhteen päättymiseen saakka.

Olisiko vuosi sitten ollut järkevää laittaa perusturvajohtajan paikka ulkoiseen hakuun kuten minä ehdotin?

Perustelin kantaani sillä, että silloinen hellin johtaja Airi Turunen olisi ollut hänen rinnallaan perehdyttämässä uutta johtajaa tehtäviinsä. Minulle kerrottiin silloin vasta perusteluna, että Airi ilmoittaa hyvissä ajoin pois lähdöstään jotta jää aikaa valita seuraaja ja hän voi opastaa sitten uuden henkilön tehtäväänsä. Realistisena ihmisenä en vakuuttunut perusteluista, eikä muut vakuuttunut minun perusteluista, joten Airi Turunen valittiin perusturvajohtajaksi ja tässä on tulos.

Nyt sitten vain odotamme vs. kaupunginjohtaja Jorma Turusen pois lähtö ilmoitusta jotta saadaan kunnon soppa Kiteelle.

Onpa uudella kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisella haastetta saada asiat rullaamaan kun ei ole hallintopäällikköä, ei talousjohtajaa, ei koulutoimenjohtajaa, ei perusturvajohtajaa eikä kehitysjohtajaa.

Onnea vaan Eeva-Liisalle haasteellisessa tehtävässä.


.

46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko matille ikävä heitä?

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Ei Keski-Karjalassa mikään ole mennyt putkeen. Kiteellä eniten on munittu ja näytetään munittavan.
Kansalaiset ovat valinneet edushenkilönsä ja nämä ovat valinneet virkahenkilöt. Tämä on sitä demokratiaa, jota enemmistö on toitottanut vielä silloinkin kun vene on kivillä. Jollain virkamiesperheellä ei näytä onnistuvan yhteisten asioiden hoito.

Anonyymi kirjoitti...

Parhaita uutisia vuosiin! Auvisen tehtävä ei ole helppo, mutta huomattavasti helpompi kääntää kelkkaa uusilla rehellisillä voimilla, joiden ei tarvitse peitellä menneisyyttään. Hyvä näin, näitä uutisia on odotettu ja toivottu.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee kiteen kh:n esityslistaa, niin näkyy hallintooikeus ojentaneen Kiteen osaavaa johtoa, kun joku asia otetaan uuteen valmisteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tainnut suojatyö- ja sisäpiiritoimikunta aavistaa vuosi sitten, että heidän piiri hajoaa niinkin nopeasti vaalien jälkeen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos vastaan rehellisesti niin voin vakuuttaa ettei jäänyt ikävä, mutta yksi noista sitoutumiseen kykenemättömistä olisi voinut jäädä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti eihän Nina lopullisesti lähtenyt, vaan palaa kun kipakka on tyhjennetty kaupungin omista ruokailijoista 8)

Anonyymi kirjoitti...

Helppoa ja halpaa rekrytoida. Riittää yksi hakuilmoitus "Palvelukseen halutaan johtoryhmä".

Matti Kosonen kirjoitti...

Missähän yhdistymishallituksen jäsenten vastaukset viipyvät?

Anonyymi kirjoitti...

Jos saat jonkin vastauksen yhdistymishallitukselta, niin se kuuluu "ajat ovat muuttuneet sopimushetken tilanteesta". Samalla vastauksella selviää kuntaorganisaatiossa jokaisesta lupausten pettämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Olenko ymmärtänyt väärin, että nykyinen Kitee hallituksen puhjoht olisi ollut aktiivisesti ajamassa tehostetun hoivayksikön rakentamista Kesälahdelle ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Olet ymmärtänyt oikein. Hän toimi työryhmän puheenjohtajana, joka selvitti saneerausta. Heidän yksimielisen esityksen pohjalta Kesälahden valtuusto teki heidän esityksen mukaisen päätöksen laajennuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Et ole, koska hän oli viime syksynä eräässä lehtihaastattelussakin sitä mieltä, että palveluja on kotiutettava kustannusten pienentämiseksi. Ai niin sehän olikin ennen vaaleja, eli se siitä :(

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se jopa työryhmän puheenjohtajan keksimä ajatus että tämä kyseinen lisäosa rakennettaisiin. Tämmöstäkin on puhuttu Pivankalla?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuosta en tiedä mitään, mutta Tohmajärven Nesteellä olisi kuulema puhuttu, että näytettiin viranhaltijoille kaapin paikka ja tehtiin toisenlainen päätös kuin mitä viranhaltijat esittivät.

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän taitaa hatut ja takit pyöriä yhdistämisporukalla niin, että lentoonlähtö on lähellä.

t.make

Anonyymi kirjoitti...

Laittoivatkos kaikki Kesälahtelaiset valtuutetut nimensä siihen adressiin jossa vaadittiin että Se hoivapaikka rakennetaan suunnitteluryhmän päätöksen mukaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Laittoivat, paitsi yksi joka oli poissa, mutta hänen varahenkilönsä laittoi.

Matti Kosonen kirjoitti...

ESITYS


Me allekirjoittaneet, entisen Kesälahden kunnan alueen Kiteen valtuutetut, esitämme Kiteen kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus kunnioittaa Kesälahden kunnanvaltuuston viimeistä päätöstä peruskorjata Kesälahden terveyskeskus päätöksen mukaisesti.


Liitteenä valtuuston päätös §40

Kaikki Kesälahden valtuutetut allekirjoittivat tämän paitsi Henna Tuhkanen joka oli poissa. Hänen varahenkilönsä Seija Teppana allekirjoitti.


Anonyymi kirjoitti...

Kai he ovat nimensä takana kuten suoraselkäiset suomalaiset ovat, eivätkä kääntele takkiaan tuulen suunnan mukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ihan varma ei tietysti kukaan voi olla noista takinkäännöistä, mutta minulla on hieman paha-aavistus. Muistelen joskus jonkun kääntäneen takkiaan jossakin asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen ja hiukan pahansuopainen termi tämä takinkääntö. Saman asian voi sanoa niinkin, että henkilö muuttaa mielipidettään. Mielipidettä voi muutta vaikka siksi, että on saanut asiasta lisää tietoa, tilanne on muuttunut tai oma ymmärrys on muuten vaan lisääntynyt. Tällaista sanotaan myös viisaudeksi.
PS. En ole ollut millään lailla mukana työryhmissä tai yhdistymisneuvotteluissa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tai vaalit ovat takana :)

Matti Kosonen kirjoitti...

Isäni sanoi aikoinaan: "ihminen joka muuttaa mielipidettään ei voi väittää olevansa aina oikeassa."

Ainiin, jokohan eräällä luottamushenkilöllä on seitsemäs kerta muuttaa tässä asiassa mielipidettään? :-)

Anonyymi kirjoitti...

Seitsemäs, voiko joku olla noin päättämätön. Miten joku voi äänestää tuollaista törppöä. Eihän siitä tiedä kukaan mitä tuollainen miettii. Ei taida olla täysillä mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustassa tämä on jokapäiväistä ja miltei jopa välttämätöntä toimintaa. Tätä sanotaan "vastuunkannoksi" :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin on laiskaa porukkaa, että eivät viitsi tai osaa selvittää asioita etukäteen. Äänestellään ryhmän mukana tai jonkun kaverin näkemyksen mukaan. Siinä sitä sitten joutuu vaihtamaan mielipidettä kerran jos toisenkin. Mutta sellaiset ovat päättäjät kuin ovat kuntalaisetkin. Ei tästä väkimäärästä löydy enää riittävästi osaavia ihmisiä. Harrastelijakerho koko luottamushenkilöporukka. Tai no on siellä muutama Matin kaltainen osaajakin, mutta siinä kaikki. Harvat kykeneväiset ja osaavat eivät ole lähteneet enää vuosiin leikkimään kuntapolitikointia ja tässä sitä nyt ihmetellään mitä on päätetty milloinkin ja kuka on ollut milloinkin jotain mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Edes Kiteen kaupunginhallitus ei kykene päättämään asioista itsenäisesti ilman, että lupa kysytään ensin kaupunginjohtajalta. Ja jos lupa jää kysymättä, virkamiehet suuttuvat ja homma menee vaikeaksi. Sitten joudutaan kääntämään sitä takkia, kun asioista päätetään uudestaan virkamiesten tahdon mukaan. Onhan noita esimerkkejä vuoden ajalta. Kun Auvinen aloittaa työt, tämä toimintatapa tulee vahvistumaan entisestään. Sitten mennään täysin sen mukaan, mitä Auvinen sanoo, sillä luottamushenkilöiden osaaminen ei riitä sitä vertaa vasta-argumentteihin. Olemme siis täysin Auvisen osaamisen varassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kysyin eilen eräältä kiteeläiseltä johtavalta luottamushenkilöltä onko mahdollista että kaupungin hallitus palauttaa tek.ltk.n budjetin uudelleen valmisteluun vaatien lisä säästöjä. Vastaus muistutti minun omia vastauksia kun metsästyskaverit kysyvät, lämmitetäänkö illalla sauna ja ryypätään. Minä vastaan heille, pieni hetki, soitan kotiin ja kysyn mitä mieltä minä olen asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö Matti että "uusimman" tulkinnan mukaan tk:n laajennus olisi kuntaliitossopimuksen vastainen jopa laitonkin?

Anonyymi kirjoitti...

Vertauksestasi voisi arvata, että KH:n edustaja vastasi kysymykseesi "asiasta pitää kysyä kaupunginjohtajalta".

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen puheenjohtaja vetoaa kuulemma kaikissa vaikeissa asioissa, että uusi johtajamme tahtoo näin tai noin:/

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuosta tk.n laajennus valheesta olen laittanut kyselyn sylttytehtaalle ja pyytänyt asian oikaisua. Tämähän tuttua kepun toimintaa: pannaan liikkeelle paikkansa pitämätön huhu juuri ennen päätöksen tekoa jotta saadaan mieleinen päätös. Eihän sillä ole sitten mitään väliä kun totuus paljastuu päätöksen teon jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tuo huhu on? Kertokaa miullekin!

Matti Kosonen kirjoitti...

Vähän ennen hallituksen kokousta laitettiin "varma" tieto liikkeelle, että Kesälahden kunnanvaltuuston päätös rakentaa tk.n yhteyteen vanhustenasumisyksikkö olisi ollut kuntaliitossopimuksen vastainen.
Tarkoitus pyhittää keinot.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs kokoomus poliitikko kertoo saaneensa tämän tiedon tulevan kaupunginjohtajan puolisolta. Kuka on tämä henkilö?

Matti Kosonen kirjoitti...

Siis kumpi, kokoomus poliikko vai tulevan kaupunginjohtajan puoliso?

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan ei ole kaupunginjohtajan tuleva puoliso :D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että täällä Matin palstalla saa vähän tarkemman kuvan Kiteeläisten "keulapoliitikkojen" toiminta tavoista, kun kohta alkaa ne kosinta neuvottelut. Ei hyvältä kuulosta luottamuksen taso Kiteellä :( t. Tohmajärveläinen valtuutettu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaisi palkata minut konsultiksi kuntaliitosneuvotteluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tai minut. Minulla on kovempi veloitusi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onkos sinulla kokemusta Kiteen kanssa neuvotteluista.

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhuen ei ole. Vaikka tilaisuuksia onkin kutsuttu neuvotteluiksi, ei ne mitään neuvotteluita ole olleet. Enemmän sanelu- ja infotilaisuuksia, jonka jälkeen kaikkien pitäisi olla samaa mieltä. Eli ei minulla ole kokemusta neuvotella Kiteen edustajien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläiset eivät ole tottuneet neuvotteluihin vuosiin, eikä näytä kummoiselta tämäkään hallitus :(

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti olen edellisen kanssa samaa mieltä. Kaupunginhallituksen työskentely on enemmänkin kuin tv ohjelma uutisvuoto, jossa höpötellään ja vatvotaan valmiiksi päätetyistä asioista, joihin ei ole edes ottoiokeutta kellään, koska ottooikeus vaihtaa päivittäin toimielimien välillä. Näin Se vuan on poijaat asiit demokratiassa :( Osmo P

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuollainen hallitus pitäisi vaihtaa? Kosonen pj:ksi, Koskinen perussuomalaisista jne. Lahtela Muukkosen tilalle. Kepun toiminta tosin ei muuttuisi henkilövaihdoksilla. Ja kokoomuksella ei ole yhtään osaajaa. Näillä mennään.