torstai 17. lokakuuta 2013

Ettei totuus taskaan unohtuisi

Kiteen kepun likaisten juttujen jakamiskeskus on laittanut liikkeelle tiedon, että Kesälahden kunnanvaltuuston päätös rakentaa terveyskeskuksen yhteyteen vanhusten tehostettuasumispalvelu osasto olisi kuntaliitossopimuksen vastainen. Tämän valheellisen tiedon levittämisen tarkoituksena on estää noiden tilojen rakentaminen.

Totuus asiasta on luettavissa Kesälahden ja Kiteen kuntaliitosselvityksen sivulta 16, jossa lukee seuraavaa:

Terveyskeskuksen saneeraus, Kesälahti

Kesälahden nykyinen terveyskeskus peruskorjataan erikseen laadittavan suunnitelman mukaisesti. Suunnittelu aloitetaan vuoden 2012 aikana, jonka perusteella kustannusarvio tarkentuu. 

Kuntaliitosselvitys oli Kiteen kaupungin valtuuston käsittelyssä 26.4.2012 §25 eikä siihen tehty muutoksia.

Suunnitelman laati Esa Lahtelan johtama työryhmä, jonka esityksen mukaisen päätöksen Kesälahden valtuusto teki.

Kyse on nyt siitä noudattaako Kiteen valtuusto kuntaliitossopimusta vai ei?

PS. Mikäli joku haluaa selvittää onko liitossopimusta rikottu niin kannattaa selvittää investointi ohjelman ero kuntaliitosselvityksen investointiohjelmaan ja mihin ne lisä investoinnit suuntauivat?

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin minäkin olen asian ymmärtänyt ja monet ovat kertoneet, että esitys tämän pienen laajennusosan tekoon olisi tullut varsin korkealta tasolta nyky Kiteen johtavilta poliitikoilta. Se, että onko rahaa pankeissa riittävästi tähän onkin jo toinen juttu. Tämä on mielestäni yksi niistä arvokeskustelu kysymyksistä johon törmäämme tulevan talousarvion käsittelyssä. Nythän näyttä siltä, että pt- johtaja tyhjentää osastot potilaista ns viimeisenä palveluksenaan ennen lähtöään ansaitulle eläkkeelle. Muute ei tainnut sekään mennä valtuuston tahdon mukaan, niin kuin ei moni muukaan asia enää aikoihin Kiteellä. Toivon että tämä tk-sairaalan remontti suunnitellaan nyt ilman mitään hinta Ym vedätyksiä ja tehdään sitten valtuustossa siitä lopullinen päätös kerrankin asiallisilla tiedoilla hätiköimättä. Osmo Pirhonen

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Liitän tähän kainon toivomukseni. Herra varjelkoon minua sopimasta mitään ja kenenkään kanssa rajan yli, joka kulkee Humalajoessa.
Herralla tässä tapauksessa tarkoitan kunnan johtajia.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan ettei yksityiset palveun tarjoajat ajaudu talous vaikeuksiin,kun tuntuu tarve olevan persujen tuella luoda kunnallisia suojatyö paikkoja?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta kun tuntuu, että kepun johdolla ollaan luomassa yksityisiä suojatyöpaikkoja. Vai mitä mieltä olette epäterveestä kilpailusta ja käsittämättömän kovista hinnan korotuksista yksityisten palveluntuottajien taholta kun tietävät ettei kilpailua ole.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin, vielä suojatyöpaikoista. Kyllä Kesälahdella oli kaikki puolueet yksimielisesti noiden kunnallisten paikkojen takana, joten en ainakaan minä ole antamassa siitä päätöksestä kunniaa yksin persuille.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ne "kunnollisten" suojatyöpaikkojen rakentajat löydy aivan muualta kuin noista persupoloisista jotka ovat pistäneet itsensä likoon yrittäessään puhdistaa tätä kähminnän ja suhmuroinnin tyyssiaa :(
Minä en ole ennen ymmärtänytkään että kunnan tehtävistä ensimäinen olisi pitää kalleimmat ostopalvelun tuottajat tyytyväisinä hinnalla millä hyvänsä. Toivon että me kesälahtelaiset pidämme tässä asiassa yhtä noita Kiteeläisten pintapoliitikkojen touhuja vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan syytä tarkastella tutkittua tietoa kunnallisen ja yksityisen palvelutuotannon eroista,ennen päätöksiä?Rääkkylä yksityisti sos ja terveyspalvelut ja kaikki on tyytyväisiä laatuun ja hintaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tai olisiko nyt ensin täytettävä ne kuntaliitossopimus lupaukset ennenkuin aletaan tehdä uusia käänteen tekeviä tutkimuksia. (Tutkittiinhan Hellinkin erinomaisuus ja säästöä oli tulossa 4milj.€/ vuosi... )

A kirjoitti...

Sydän kylmänä minäkin odottelen, mitä ne Tohmajärven 'herrat' sopivat Kiteen kanssa;//

Hellistä jäi niin hirmuiset muistot. Miljoonien säästöjen sijasta tulikin miljoonien tappiot, ja joka vuosi!!!

Pitäkää puolenne kesälahtelaiset!!!

Anonyymi kirjoitti...

Matti, sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee. Sehän oli vain "paras" hanke Se, mutta nyt onkin kyseessä vielä parempi jossa tulee varmasti roimat säästöt, kun laitetaankin vanhukset laitanaan kotiin ns oman onnensa nojaan. Tämä Se vasta superhyvä hanke onkin, jolla laitetaan kunnat kuntoon!

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan, että Kesälahti eroaa Kiteestä. Antaa kiteeläisten pintaliitopoliitikoiden touhuta omiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan kuntaliitoksen purkua jos vain jotenkin onnistuisi!Ihan järjetön sopimus Kiteeläisten kannalta, olis Kesälahtelaisten antaneet selvittää ja hoitaa vuokratalo ja muut sotkunsa! Miksi meidän pitää niiden maksamiseen osallistua!

Anonyymi kirjoitti...

Juu hyvä ajatus, Turusista päästään lopullisesti eroon samalla...

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläiset ovat erittäin epäsosiaalinen ihmisryhmä. Jos ei ole jonkun kanssa riitaa ja kahnausta, niin piankos se järjestyy. Ehdottomasti Suomen kateellisin ja kyräilevin kunta. Pikkupoliitikot näyttävät vielä esimerkkiä näissä lajeissa. Ollaan edelläkävijöitä Suomessa ja perustetaan uusi itsenäinen Kesälahden kunta. Hyvillä virkamiehillä. Ostetaan osa palveluista Savonlinnasta, niin hyvin menee.

Anonyymi kirjoitti...

Populistiset luottamushenkilöt saavat yhden vuoden aikaan savustettua kaupungin virankalitjat, KENEN ETU Ei kuntalaisen :(

Anonyymi kirjoitti...

Korjausta edelliseen:
Populistiset luottamushenkilöt saavat yhden vuoden aikaan savustettua ulos kaupungin viranhaltijat, KENEN ETU Ei kuntalaisen :(

Anonyymi kirjoitti...

Jopa oli arvio? Juuri nämä viranhaltiat keskustan ja Lahtelan tuella ovat tuhonneet Kiteen talouden ja pilanneet välit naapuri kuntiin. Kenen etu, ei kuntalaisten!

Anonyymi kirjoitti...

Eikun osakuntaliitos vireille Savonlinnansuuntaan.Saadaan koko terveyskeskuksesta tehostetunpalvelun yksikkö, eikä tarvii riidellä Kitteeläisten kanssa.Eikös Savonlinna ole linjannut joka liittyjäkunnan osalta keskittävänsä kaikentasoiset vuodeosastotasoiset palvelut Savonlinnaan.Purujärveläisenä miulle Savonlinna on parempi. Matti vie asiaa etiäpäin, jotta osakuntaliitos Savonlinnan suuntaan saataisiin ajoiksi!