sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valinnan vaikeus

Minuun on oltu useampaankin otteeseen eri ihmisten taholta yhteydessä blogini kommenttien vuoksi. Minua on pyydetty rajoittamaan niitä, koska niitä on liikaa ja ne läheskään kaikki koske kirjoittamaani aihetta. On myös ollut vastakkaisia kannaottoja joissa on kerrottu, että on hyvä kun jossain saa kertoa mielipiteensä vapaasti.

Olen kirjoittanut seitsemän juttua tämän vuoden puolella ja niitä on kommentoitu yhteensä n. 1400 kertaa. Blogiani on syytetty niin persujen kuin kepun temmellyskentäksi ja äänitorveksi. Minusta tämä on kuitenkin enemmän demareiden ja minun äänitorvi kuin kenenkään muun.

 Keski- Karjalaan muodostui Hellin myötä pelon ilmapiiri kaikessa tiedottamisessa ja mielipiteen ilmaisussa. (Etenkin tämä ilmapiiri koski kunnan työntekijöitä). Ehkä osittain tästä johtuu suosio siihen, että halutaan ilmaista kriittinen mielipide anonyyminä. Toisaalta en ymmärrä miksi jotkut valtuutetut ampuvat blogissani puskista muita valtuutettuja. Tämä on todella huolestuttavaa ja kertoo näiden muutaman valtuutetun kieroudesta.

Olen harkinnut pitkään ja huolellisesti mitä minun pitäisi tehdä asian suhteen?

Ottakaa lukijat kantaa tähän asiaan, eli jatkanko ennallaan vai laitanko ennakko sensuurin ja vaatimuksen, että ainakin minulla olisi kommentoijan nimi tiedossa ennen mielipiteen julkaisua (julkaisu voisi tietysti olla myös anonyyminä)?





PS:
Yk.n perustamiskirja 19. artikla sanoo: "Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta."




.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuten kaikissa vapaasti komentoitavissa keskusteluissa ja blogeissa puhutaan asian vierestä, mutta myös paljon asiaa.

Esimerkiksi Iltalehden keskustelupalstalla kommentointi on joskus hyvinkin v-pitoista ja härskiä.

Kuten blogin pitäjä mainitsi, Hellin aikana oli vain yksi totuus jota kaikki enemmistövaltaa pitävät"toitotti".

On hyvä tavallisen veronmaksajankin saada liki realiaikaista tietoa miten meidän asioita hoidetaan.

Jos säännöt menee liian ahtaiksi keskustelulle käy samoin kuin Karjalaisen mielipidekeskustelulle, eli käytännössä lähes tyrehtyy.

Jos joku jostain närkästyy, niin silloin pitää kysyä itseltään oliko aihetta.

Politiikan ulkopuolisena olen mielenkiinnolla seurannut tämän blogin keskusteluja ja toivon blogin pitäjälle hyviä hermoja ja paksua nahkaa, ihan luottamustoimienkin takia ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jatkakee vuan entisellään, niin on jotahi ajanvietettä iltojen iloks ku käyp näitä selloomassa. Ohan tiällä ollu joskus iha asiitakii vaikka piäasiissa vierestä mänöö. T, Tahvo

Anonyymi kirjoitti...

Tähän astiset kommentoinnit ovat olleet asiallisia ja ainoa kritiikki on kohdistunut julkisissa tehtävissä toimiviin henkilöihin, joten miksipä tätä temmellyskenttää pitäisi rajoittaa. Kenenkään ei ole pakko lukea pitkiä kommenttiketjuja, jos se tuntuu vaikealta.

Unknown kirjoitti...

Periaatteessa kannatan kirjoittamista nimen kanssa. Silloin tulee harkittua mitä kirjoittaa ja myös joutuu vastaamaan sanoistaan. On tietysti asioita ja yhteyksiä - kuten tuo kunna työntekijän asema - jolloin nimen laittaminen kirjoituksen alla on lähinnä itsmurha.

Unknown kirjoitti...

Ja tuosta suuntautumisesta - siis blogin poliittisesta: Kunnallisvaalien alla Joensuun torilla sai kukin puolue aina puolentunnin setin puheenvuoroja. PERSUt puhuivat juuri ennen demareita. Juha Hämäläinen aloittikin meikäläisten setin kehumalla PERSUjen puheenvuorot demarihenkisiksi.
Näinhän se on käytännössäkin, että meikäläisiltähän ne ideat ja saavutukset varastavat niin kokomustat kuin PERSUtkin.

Anonyymi kirjoitti...

Eläköön kateus ja tyhmyys. Kun kaikki varastaisivat ja hyödyntäisivät hyviä ideoita ja ajatuksia, se olisi hyvä. Nyt pidetään kiinni omista, järjettömistä poliittisista ideologioista. Eli politiikka menee järjen ja oikeiden asioiden edelle, Ainakin Kiteellä. Kiteen demareilla ja kepulla on Kiteellä vain yksi päämäärä ja tavoite, olla aina eri mieltä kuin muut, joilla on järkeviä ja hyviä avauksia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Voisitko anonyymi klo 6.40 kertoa mitä ovat ne järjettömät poliittiset ideologiat josta olen pitänyt kiinni?

Olen tosiaan pitänyt kiinni demari ideologiasta, mutta en pidä niitä järjettöminä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin Kiteen demareita, en Kesälahden. Niinkuin maantieteellisesti ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittanet K-linjan perässähiihtäjiä, joita on kiteellä havaittu useampiakin.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin klo 6,40 lause "Eli politiikka menee järjen ja oikeiden asioiden edelle" on aivan totta.

Joka käänteessä riidellään pienistäkin asioista ja asiat menevät entistä enemmän perseelleen.Pitää vastustaa ettei vaan toinen puolue saa asiasta "sulkaa hattuunsa".

Suurin osa suomalaisista ei kuulu mihinkään puolueeseen, mutta heilläkin saattaa olla mielipiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Veijo Tuunasen edellisessä keskustelussa esittämä vaatimus blogin pitäjälle on kannatettava.Samalla blogi muuttuisi "jäsenten" väliseksi kehumisfoorumiksi ja kaikilla olisi hyvä mieli :)

Anonyymi kirjoitti...

En yhtään ihmettelisi, jos Mattikin joutuu taipumaan Kiteeläiseen kulttuuriin ja estämään blogissaan vapaan mielipiteiden ilmaisun. Kiteellä ei ole tapana, että mielipiteitään saa tai uskaltaa sanoa. Eikä varsinkaan kritiikkiä virkamiehiä tai luottamushenkilöitä kohtaan. Kiteellä täytyy kumartaa ja kunnioittaa juuri oikeita henkilöitä, tai olet ulkona kaikesta hyvästä. Ole hiljaa, elä piilossa, varo tekemästä ketään kateelliseksi, älä arvostele, mielistele oikeita henkilöitä, ole Kepu-myönteinen. Noilla ohjeilla pärjää täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

9.08 Osui naulan kantaan, ei lisättävää.

A kirjoitti...

Minä laitoin anonyymeille kiellot siksi, että ne olivat jonkin kiusantekijän, ulkomaalaisen tekemiä. Yritän selvitä sillä, ettei anonyymejä enää minun blogissani näy. Koukeroita ja sanavahvistuksia en halua käyttää, ovat liian kiusallisia.

Asiat kannattaa punnita. Mutta onhan blogisi ainakin suosittu:)
Onnea ja kirjoittamisiin Matti ♥♥

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauan kuin mielipiteet pysyvät asialinjalla, kuten tähän saakka ovat pysyneet, Matilla ei liene syytä, eikä tarvetta sulkea ns. anonyymejä bloginsa ulkopuolelle.Hyvät mielipiteet vähenisi murto osaan nykyisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan aika turha kysymys, salliako vai kieltää anonyymien kommentointi. Totta kai se pitää olla sallittua. Ne muutamat, jotka kommentoivat omalla nimellään, ovat ymmärrettävästi toista mieltä, mutta suurin osa ihmisistä eivät voi tai uskalla käyttää omaa nimeään, sillä Kiteellä siitä seuraisi pahimmillaan työpaikan menetys tai ainakin kieroja katseita ABC:llä. Blogin ylläpitäjällä on toki oikeus toimia kuten parhaaksi näkee ja silloin kommentoijat löytävät jonkin toisen foorumin ilmaista tuntemuksiaan. Matilla taitaa olla seudun seuratuin Blogi juuri kommentoinnin ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Moni Matin kanssa erimieltä oleva toivoisi, että Matti sulkisi blokinsa,jolloin vanha suhmurointi voisi jatkaa toimintaa vapaammin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Matin bloki on Keski-Karjalan "Pravra"

Anonyymi kirjoitti...

Kosonen puhuu pelon ilmapiiristä mielipiteen ilmaisussa. Nyt kun mielipiteen ilmaisu on kaiketi vapaampaa Rääkkylän ja Tohmajärven sotetoimessa, ei noita työntekijöiden mielipiteenilmaisuja ole näkynyt ainakaan aiempaa enempää. Ehkä tarve itseilmaisuun ei ollutkaan kovin suuri.

Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjalassa hyvä oikaisu Musikalta ja Tuonoselta Seija Pajatien valheellisiin kirjoituksiin

Anonyymi kirjoitti...

Kepulaiset opetellu kirjoittamaan. Edistystä sekin.