sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Ajatuksia maailmalta ja vähän lähempääkin

Olin eilen Savo-Karjalan Sos.dem piirin piirihallituksen kokouksessa Outokummussa. Alustajana kokouksessa oli kansanedustajamme Merja Mäkisalo-Ropponen. Hän todella osaa kansantajuisesti kertoa eduskunnan työskentelystä, mutta ennen kaikkea hänen omasta osaamisalueestaan, sotesta. Hän kertoi mm. hyvistä kokemuksista reseptihoitajista. Yhden lääkärin palkkakustannuksella voidaan palkata kaksi reseptihoitajaa, jolloin lääkärin työ panos jää vaativampien potilaiden hoitoon. Järkevää, eikö?

Hän kertoi myös laitospaikkojen vähentämisen puolesta eli oikeanlaista hoidon porrastusta. Kerroin kuntien tarvitsevan asiasta selkeämpiä ohjeita, koska asiaa tunnuta ymmärrettävän oikein. Esim: Kiteellä ei edes kaupunginjohta tuntunut ymmärtävän, (kaikista luottamushenkilöistä puhumattakaan,) mikä on laitoshoitoa ja mikä asumista omassa asunnossa. Mäkisalo- Ropponen tähdensi, että tehostettu palveluasuminen ei ole laitoshoitoa.  

Kiteellähän on kepu vetoinen kaupunginhallitus, kaupunginjohtajan esityksestä, vähentämässä laitospaikkoja joita on jo nyt alle valtakunnallisten suositusten, mutta he haluavat säilyttää tehostetun asumispalvelu paikat ennallaan vaikka niitä on yli valtakunnallisten suositusten.  En tiedä johtuuko tämä pääsääntöisesti ostopalveluna tuotetun tehostetunpalveluasumisen palveluiden suosiminen siitä, ettei kaupunginjohtaja uskalla lähteä leikkaamaan veroparatiisi yhtiöiden voittoja vai onko kyse siitä kepu ideologiasta että siivu kuntien sosiaalitoimen rahoista kuuluu yrittäjille? Asian vielä jotenkin ymmärtäisi jos kyse olisi oman paikkakunnan yrittäjistä, mutta kun kyse on veroparatiisi yhtiöstä...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Outokummusta jatkoin Kuopioon hoitamaan omia asioita. Samalla kävin kuuntelemassa  Antti Rinnettä. Olen mahdollisesti puoluekokous edustaja ja minulta on kyselty kumman taakse asetun SDP.n puheenjohtaja vaalissa. Olen sanonut etten vielä tiedä kun en ole tavannut toista ehdokasta. Nyt olen tavannut.


Antti Juhani Rinne (s. 3. marraskuuta 1962 Helsinki) on Ammattiliitto Pron puheenjohtaja vuodesta 2010. Aiemmin hän toimi Toimihenkilöunionin ja Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtajana.[1]
Koulutukseltaan Rinne on oikeustieteen kandidaatti

Antti on hyvä ja vakuuttava puhuja, hän antoi tunnustusta ja kiitti Jutta Urpilaista hyvästä työstä näinä vaikeina aikoina joina Urpilainen on johtanut puoluetta ja ollut valtionvarainministerinä. (siitä pisteet Antille)

Ammattiyhdistys taustaisena hän puhui pitkään uusien työpaikkojen puolesta, ennenkaikkea vientiteollisuuden työpaikkojen lisäämisestä. Hänellä tuntui myös olevan keinoja niiden luomiseksi. (siitä pisteet hänelle)

Hän kertoi myös kannattavansa Kreikan velkojen anteeksi antoa, koska tämä kriisi koskettaa eniten tavallisia ja ennenkaikkea huonoimmassa asemassa olevia kreikkalaisia vaikka pankkikriisin syylliset ovat Saksan ja Kreikan pankit ja Kreikan valtion huono hallinto. Antti peräänkuulutti solidaarisuutta. 
Mutta mutta...? Kukas se on valinnut nuo henkilöt Kreikan valtion johtoon? Äänestäjät. Ovatko äänestäjät antaneet äänensä niille jotka ovat luvanneet eniten hyvää ja kaunista. Minusta myös äänestäjillä on vastuu kenelle antavat äänensä. (tästä miinus Antille) 

Yhteenvetona kuulemastani sanoisin, että Antista tulisi hyvä SDP.n puheenjohtaja.
Meillä kuitenkin on jo hyvä puoluejohtaja, Jutta Urpilainen. Suomen lama ei johdu julkisesta taloudesta tai Jutta Urpilaisesta, ei myöskään Kreikan pankki kriisi ole Jutan aiheuttama. Hän on vain joutunut hoitamaan näitä vaikeita asioita valtionvarainministerinä ja ei pelkästään hoitanut ongelmia vaan toiminut määrätietoisesti niin ettei samat ongelmat toistuisi.

Kuten arvaattekin, Tulen äänestämään Jutta Urpilaista SDP.n puheenjohtajaksi jos minut valitaan puoluekokous edustajaksi, mutta en revi pelihuosujani vaikka Antista tulisi puheenjohtaja.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sitten muutama sana kiteen kaupungin ihmeellisistä kiemuroista.

 Pykälässä 83 esittelijä eli kaupunginjohtaja epäsuorasti väittää epäonnistuneensa tehtävässään valvoa, että valtuuston kokoukset menevät lain ja voimassa olevien sääntöjen mukaisesti. Kokonaan toinen asia onkin onko tämä itsesyytös aiheellinen? Kyse on siis Valtuuston 3.2 tekemän lauantai päivystys pykälän täytäntöön panosta. Kaupunginjohtaja väittää, että kaupunginvaltuusto on muuttanut merkittävästi talousarviossa määriteltyjä toimmallisia tavoitteita, mutta ei ole osoittanut sille määrärahaa. Jokainen voi itse päätellä onko promillen muutos (90.000€ / 87.937.711 € * 100 = 0,1 %) talousarvioon niin merkittävä, että päätös on tuotava uudelleen valtuuston käsittelyyn?  Minun mielestä ei ole, varsinkaan kun muistetaan entiset käytännöt joissa miljoona luokan ylitykset käsiteltiin vain ja ainoastaan talousarvion tarkastuksen yhteydessä.

Mietin myös miksi esitys on kirjoitettu niin ettei se voi olla valtuuston päätös?  Päätös ehdotuksessahan lukee valtuusto käsittelee uudelleen... . Mikäli valtuuston päätökseksi jää tuo esitys niin sehän tarkoittaa, että valtuusto käsitteelee asiaa uudelleen ja uudelleen seuraavissa kokouksissa :-). Syy tähän käsittämättömään esitykseen johtunee siitä, että esittelijä ei voi esittää lauantai päivystyksestä luopumista, koska se johtaisi esitykseen varoituksesta kaupunginjohtajalle tai työsopimuksen purkua koeaikana, syynä niskurointi valtuuston päätöksiä vastaan. Esitys myöskään ei voi olla pelkkänä määräraha osoituksena lauantai päivystykseen, koska se sulkisi pois keskustelun itse päivystys asiasta.

Kaupunginjohtajamme on siis päätynyt mieluummin tekemään käsittämättömän päätösesityksen, koska se on ainoa mahdollisuus saada valtuusto päättämään kuten hän haluaa. Auvinen ei ilmeisesti ole vielä täysin sisäistänyt asemaansa kaupunginjohtajana.

En usko myöskään kaupunginhallituksen tekevän esitystä lauantai päivystyksen lakkauttamisesta, koska sekin johtaisi mitä ilmeisemmin esitykseen hallituksen erottamisesta.

Toivotaan, että tässäkin asiassa maalaisjärki voittaisi.





  

134 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matti eikö sinunkin mielestä viimevaltuuston tekemä päivystys päätös, jonka käsittely oli kuntalain vastainen, tule käsitellä muodollisesti oikein, jatkokertomuksen aika on sen jälkeen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minun mielestä se ei ole kuntalain vastainen, mutta se perusturva ltk.n päätös 120.000 tulojen vähennyksestä saattaa olla lain vastainen vai oletko/onko pt-lautakunta varma ettei ylityksiä tule tänä vuonna.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on mielenkiintoista nähdä mistä revitään eurot valtuuston pyörtämään talousarvioon aukko on 90 tuh.euroa tämä ei täyty sillä että luovutaan Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen jäsenyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on siinnä oikeassa että Jutta Urpilainen on parempi kuin Antti Rinne. Rinne teki virheen siinnä että Kreikka lainoja pitää antaa anteeksi sehän sotii sitä takauas periaatetta vastaan.Minusta mielenkiintoisinta on se että Kepu ja Persut ovat sitä mieltä että Ukrainalle pitää antaa lainaa 13 miljartia ja osa siitä avustuksina 1.6 miljartia sitä on ruvettu lapioimaan rahaa entiselle itäblokin maalle. rutkasti

Matti Kosonen kirjoitti...

Minullahan oli jo säästöehdotus talousarvio käsittelyssä eli turhien virkojen ja toimien lakkauttaminen. lisää säästöjä löytyy (jos niitä oikeasti tarvitaan) mitoittamalla tehostetun asumispalvelu paikat valtakunnan suositusten mukaisiksi. (kumpi lienee Kiteen kannalta tärkeämpää, kaupungin talouden kuntoon saattaminen vai veroparatiisi yhtiöiden omistajien osingot?)

Anonyymi kirjoitti...

Otitko Matti esille puoluevaltuustossa asian että persut ja kokoomus ovat minun blokini kautta ruvenneet solvaamaan hallituksen puheenjohtajaa ja mitä minun pitäisi tehdä asialle jotta se loppuisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatelkaapa Kiteen tämänhetken taloustilannetta, säästöjä pitäisi repiä n. 6 milj€ jo tänvuonna, että ei oltaisi kriisikunta enää ensivuonna(alijäämäraja 500 €/asukas) 1,7 mij.kaavailu sopeuttamis suunnitelmaan, plus tuo 90.000€: lisä on pintaraapaisu kokonaisuutta ajatellen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 16.01: Puoluevaltuusto on vasta 29.3, enkä ole aikonut ottaa esille anonyymin kysymystä. Olen kylläkin miettinyt ottaa keskusteluun mihin on kadonnut sosialidemokratia Kiteen hallituksesta :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei sieltä ole minnekkään kadonnut sosialidemokratia minun mielestä siellä on kaksi paikkaa kuntavaalien mukaan sinä Matti olit valitsemassa näitä henkiloitä valtuuston järjestäytymis kokouksessa yksimielisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Taitavat nämä kaksi olla kaukana Demarien ihanteesta?

Anonyymi kirjoitti...

Esalle ja Birgitalle jaksamista solvauksista huolimatta !

Anonyymi kirjoitti...

Matti kirjoittaa asiaa tuosta kaupunginjohtajan (koeajalla olevan) tekemästä esityksestä joka muuttaisi valtuuston (hänen työnantajansa)päätöksen laittomaksi naurettavin perustein. Saa nähdä vieläkö hallituksessa löytyy tukea noin tökerölle yritykselle halventaa valtuuston päätöstä, joka on tässä tilanteessa erittäin hyvä, ja jolla pidetään kuntalaiseten palvelut vielä kohtuullisella tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunginjohtajan pitää noudattaa kuntalakia. Matti ja Tehebois noudattavat vain viidakonlakia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa olla huumorimiehiä tämä viimeinen anonyymi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Matin blokissa kirjoitetaan herjaavaan tyyliin kaupunginjohtajan koeajasta.Minuta me kaikki täällä maanpäällä olemme määräaikaisia teemmepä mitä tahansa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mutta eikös hän ole koeajalla?

Matti Kosonen kirjoitti...

Edellistä kaupunginjohtajaa moitittiin ja hänet haluttiin vaihtaa siksi että hän ei tuonut mitään laskelmia tai vaihtoehtoja päätöksen teon pohjaksi.

Mikä on muuttunut uuden kaupunginjohtajan myötä?

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunginjohtaja haluaa pitää siitä kiinni mitä talousarviokokouksessa päätettiin mutta valtuustosta on tullut paskahuussin linkku joka pyörii molempiin suuntiin eli päätökset ei pidä paikkaansa

Matti Kosonen kirjoitti...

Voi hyvänen aika, mistä tätä sontaa levitetään????

Kaupunginjohtaja oli ensimmäisenä rukkaamassa talousarviota.

Anonyymi kirjoitti...

Heikko on Matilla tuo kunnallispoliittinen tuntemus päätöksenteosta kaupunginjohtaja ei päätä mistään vaan valtuusto

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto voisi ensitöikseen päättää kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan vaihtamisesta. Vasta sen jälkeen muihin päätettäviin asioihin saattaisi tulla jonkinlaista tolkkua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä minä sen tiedän, mutta kaupunginhallitukselle tekee esitykset kaupunginjohtaja ja hän esitti talousarvion rukkaamista ja kun ei saanut mieleistä tulosta niin nyt yrittää KEPUli konstein saada taas omaa päähänpinttymäänsä läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Väärin tulkittu Matti kh päättää lopullisesti millaisena se menee valtuustoon

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh, empä viitsi kommentoida tämän hallituksen päättämisistä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Demokraattisen päätöksenteon perusta on enemmistöpäätös ja siihen on tyytyminen

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupungihallitus seilaa kuten lastu laineilla,vailla suuntaa ja tavoitetta,kohtaloonsa käpertyneenä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos enemmistöpäätökset perustuisivatkin demokratiaan, niin mikäpä siinä. Homma kun menee niin, että kepun johto sanoo, mitä kukin kepuli äänestää, niin siinä ei paljon demokratialla ole sijaa. Ja hallituksen demarikaksikko on vastaavasti täsälleen sitä mieltä, kuin virkamiehet käskevät olemaan. Sekö se on sitä kuntalaisdemokratiaa, hä? Ja kun virkamiehet ja kepu on yksi ja sama asia, niin missä kohtaa se äänestäjien näkemys tulee äänestyksissä huomioiduksi. Millä tuosta koko kepulaisuudesta pääsisi eroon??

Anonyymi kirjoitti...

Onko kaikki kh:n jäsenet merimiehiä kun laineilla seilaavat kuin lastu?

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavien kuntavaalien voittaja on kepu ja määräenemistöllään päättää mitä haluaa Persut ja Kokoomus saavat ryöhyillä oppositiossa turhaan

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 21.10. Jos näin olisi niin miksi sitten Auvinen yrittää kumota tällaisen päätöksen?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 21.31 saattaa olla oikeassa, koska demareiden on vaikea saada ehdokkaita, koska he saattavat joutua tuomituiksi omiensa taholta työpaikkakiusaajiksi niinkuin nyt on käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Vain jos päätös on oikea 😁

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä ole mitään kumottavaa Kiteen valtuusto on 16.12.2013 hyväksynyt talousarvion v.2014 jos sitä muutetaan niin kuntalain mukaan se on tuotava uudelleen vatuustoon jos sitä muutetaan on esitettä siihen rahat näin yksinkertaista se on siellä sdp:n organisaatiossa taitaa olla eri systeemi kun Mattti jänkää noin kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki vaaditte tiukkaa talouden hoitoa ja sitten toisealla puhutte potaskaa sekä herjaatte lähes yksimielisesti valittua kaupunginjohtajaa, hävetkää Matti ja kumppanit !

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuollaise promillen muutokset talousarvioon kuuluvat talousarvion tarkastukseen. Siellä aiemmin käsitelty jopa miljoona luokan ylityksetkin, ei niitä ole erikseen valtuustossa käsitelty. Vai onko teillä sellainen käsitys asioista, että viranhaltijat saavat tehdä omin päin miljoona ylitykset ja ne sitten hyväksytään jälkikäteen ja etsitään rahat kattamiseen, mutta jos valtuusto päättää muutamasta kymppitonnista niin siihen on löydyttävä rahat ennakkoon?

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä luulette? Montako Kiteeläistä yritystä pääsee rakentamaan uutta Arppenkoulua? Saattaa siinä veromarkat taas kilistä kaupungin kassaan.

Onkohan hallitus ja tekninen lautakunta tarkastaneet virkamiesten tekemät tarjouspyynnöt?

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan nuita luulotaudin valtaamia valtuutettuja enemmänkin tuolla Kiteen valtuustossa?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo päivystyksen yhteydessä käsiteltävä rahasumma on nyt sellainen, joka taitaa olla jopa hallituksen käsityskyvyn rajoissa. Siksi siitä vouhkataan. Sadat tuhannet ja miljoonat menevät yli käsityskyvyn, siksi niitä voi leimailla jälkikäteen alijäämäksi. Niinkuin Urpilainen kehui muutaman miljoonan "mukamasvakuudella", vaikka kymmenet miljardit valuvat muualle.

Anonyymi kirjoitti...

kahden ja puolen työntekijän palkkakustannus. Mitäs noin pienistä. Vähennetään vaikka hoitajista.

Anonyymi kirjoitti...

Tai joutavista henkilöstösuunnittelijoista, vai onko se keskustan tabu?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuo 90.000€ on meno erä, siinä ei ole huomiotu mitä säästöjä siitä syntyy. Lauantai päivystyksen hinta Joensuussa maksaa 35.000€/vuosi. Tämän päälle tulee ambulanssi kustannukset Kaupungin omista hoitolaitoksista. Vaikeammat tapaukset jäävät tarkkailuun Joensuuhun viikonlopun yli keskimäärin 650€/vrk.
Lopullinen kustannus ei missään nimessä ole tuo 90.000 vaan jotain aivan muuta, mutta aina kun halutaan ajaa jokin asia läpi niin kustannuksia joko liioitellaan tai vähätellään tarpeen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on sitä kaikkien junttauksien äitiä!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä? Kosonen vähentäisi tehostetun asumispalvelun paikkoja? Muistelen, että vielä syksyllä niitä olisi pitänyt rakentaa Kesälahdelle hirveästi lisää. Oikein teknisenlautakunnan päätöksellä, vaikka perusturva sanoi, ettei tarvita. Kosonenkin viisastuu vanhetessaan tai sitten on vaan tavallinen takinkääntäjä. Tähän ei veroparatiisit kelpaa selitykseksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä annoin vaalilupauksena, että pyrin vähentämään kalliita ostopalveluita ja korvaamaan niitä halvemmilla omilla palveluilla. En ole tässä(kään) asiassa takinkääntäjä.

Outoa minusta tässä on se, että silloin vakuutettiin meillä olevan liikaa tehostettua asumispalvelua, jos kerran asiantuntija lautakuntakin on tätä mieltä niin miksi he eivät halua vähentää sitä?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, sinun pitäisi valita, haluatko olla viisas (omasta mielestäsi) vai haluatko kehittää Kiteetä eteenpäin. Tuolla sinun jälkikäteisviisastelulla ja hyvällä asioiden hoidolla ei ole mitään tekemistä keskenään.
Voit kyllä saada aikaan vahinkoa kuntalaisille. Vai sekö onkin tarkoituksesi?
Niin, et varmastikaan ymmärrä miten voit tehdä vahinkoa, kun sinähän vain sanot niin kuin asiat on, omasta mielestäsi. Siinäpä onkin miettimistä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä ole lapsellinen, kun hyvin tiedät "kaveria ei jätetä eikä häneltä oteta". Keskustan motto ollut aina ja pysyy. Siis turha kysyä miksi ei vähennetä ostopalveluita, vaan mennään "makso mitä makso periaatteella".

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.48: Keroppa jokin esimerkki, että minäkin ymmärtäisin mitä tarkoitat?

Anonyymi kirjoitti...

Oli miten oli niin Matti on pöyhäyttänyt kusiaipessää ja kuhinahan siitä on syntynyt.
Vaikkakin Matinkin olisi hyvä kerrata joitakin kuntalain pykäliä, ettei harhautaisi itseään ja muita kuntalaisia, kuten nyt näyttää käyneen, vaikkapa tuosa päivystys päätöksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Sepä se. Matti pitää kovaa melskettä, kaikki muut ovat Matin mielestä väärässä eikä itsellään ole ymmärrystä tuon kohelluksen vaikutuksista. Tässäpä meillä oiva esimerkki puolueen valtakunnallisesta vaikuttajasta. Surullista.

Matti Kosonen kirjoitti...

No katsotaan ja kuunnellaan ihan rauhassa ja odotellaan mitä hallitus on päättänyt asiasta ja keskustellaan sitten kuka on yrittänyt harhauttaa ja ketä.

En tosin ole löytänyt yhtään KHO.n HO.n päätöstä jolla olisi kumottu vastaava valtuuston päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän männä asioissa eteenpäin siellä päättäjätasolla,luulenpa olevan vielä melekonen lista tulossa mistä on vaan karsittava menoja ja paljon.Jos joka karsinnasta tulloo tällänen älämölö, niin eipä taida paljon säästöjä syntyä tänäkään vuotena, männöö vuan kiistellessä ja valittoissa, voi voi!

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen samaa mieltä tämän viimeisen anonyymin kanssa. En ymmärrä miten saadaan tehtyä suuret päätökset kun sotkeennutaan lillukan varsiin jo lähtökiihdytyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyt näköinen, vaalikarjan tyytyväisenä pitäminen,näyttää nykypäättäjille olevan tärkeämpää kuin kuntatalouden kuntoon laitto.Vaikka vaalikarjahan tämän vehkeilyn loppupelissä kalliisti maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä on todella hyvää esimerkkiä Kiteen parilta edelliseltä valtuusto kaudelta, joiden aikaiset asiantuntijatko ne täällä kehuu aikaansaannoksiaan? Joskus vois olla hyvä istahtaa hetkeksi ja miettiä kannattaako hirveesti mölytä uusien valtuutettujen tekemisistä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olisiko joskus syytä pysähtyä miettimään miksi kunnat yleensä ovat olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta matti on kuntalaisten lähipalvelujen puolustaja näin myös puolue väriin katsomatta samalla asialla on muitakin. Ihmetystä tässä asiassa minulle aiheuttaa se että Lahtelan Esa ennen tätä vaalikautta messusi karjalaisen lukija palstalla pääosissa kuntalaisten palvelujen puolesta, moitti myös kepua kuntalaisten olojen kurjistamisesta . Nyt sama mies ajaa kahta kauheammin lähipalvelujen leikkaamista , samaan aikaan näissä blogeissa ilmaantuu aina joku joka kehuu "esa on sanansa mittainen mies " . Minun mielestä Esa ennen vaaleja puheli vähän toisenlaisia kehittely kohteita kun mitä nyt toteuttaa ja ajaa (kuin käärmettä pyssyyn) muutenkin luottamusmiesten pitäisi miettiä toimenpiteensä niin että kunta olisi vetovoimainen eikä muuttotappioinen . Keti saisi myös olla tulosvastuullinen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi pyhä yksinkertaisuus tätä Kiteen nykyistä sekasotkuista päätöksenteko kulttuuria ja sen myötä, negatiivista kuntamme kehitystrendiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä nyt on tapahtunut, kerrotko lisää "pyhäyksinkertaisuus"

Anonyymi kirjoitti...

Ja Karjalainenhan sen kertoi,,, ;)

Matti Kosonen kirjoitti...

Ihan hyvä päätös: " päätös lääkäripäivystyksestä palautuu määrärahan osalta takaisin kaupunginvaltuustolle."

Siis valtuustossa käsitellään vain ja ainoastaa määrärahaa lauantai päivystyksen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuusto toteuttaa tiukkaa talouspolitiikkaa niin rahaa ko. tarkoitukseen ei myönnetä. Jos päätös on toisin haluan kuulla miten käy Kiteen talouden tasapainottamisohjelman, eli sama peli jatkuu soutaa ja huopaa sekä huopaa, ei näytä hyvälle :(

Matti Kosonen kirjoitti...

Siinä tapauksessa meno on katettava sote puolella sisäisesti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ikävä kyllä Kiteellä näyttää edelleenkin olevan näitä valtuutettuja, joiden ymmärrys riittää näihin muutaman kymppitonnin asioihin :-)
Parin miljoonan ylitys Arpenkoulun investoinnissa meni läpihuuto juttuna.


Ei ihme, että talous on tässä kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen valtuustoa on löydyttävä todellinen, oikeisiin lukuihin perustuva laskelma lauantai- ja arkipyhäpäivystyksestä. Siinä on huomioitava myös kaikki kustannukset, mitä yhteispäivystys aiheuttaa. Virkamiehet ovat tähän mennessä arvanneet lukuja 300 000 eur ja 90 000 eur. Oikein laadittu laskelma voi olla 10 000 eur tai 0 eur? Siinä voi huomioida myös imagon, muuttotappion jne. Ja monta muuta positiivista asiaa, jos kylästä löytyy päivystävä lääkäri arkipyhinä ja lauantaina.

Anonyymi kirjoitti...

Päätöksessä lauantaipäivystys sai lainvoiman ja pannaan täytäntöön välittömästi. Tosiaan valtuusto myöntää rahat tai sote etsii rahat sisältä näin se on. Mm ostolääkäreille varattiin 1milj.€ josta voi hyvin siirtää rahat tähän. Toki määrärahaa on olemassa pitkälle syksyyn vaikka rahaa ei myönnettäisikään vielä lisää. T. OPi

Anonyymi kirjoitti...

Edes alkeellinen lain tuntemus olisi suositeltavaa noinkin "merkittävälle" poliitikolle kuin Kosonen, erityisesti jos noita viisauksiaan jakelee täällä kaikelle kansalle täysinä totuuksina.

Matti Kosonen kirjoitti...

Toisin sanoen hallitus on todennut valtuuston päätöksen syntyneen laillisesti ja sääntöjen mukaisesti, vaikka täällä jotkut toisin yrittivät väittää eli matti ei ollut (taaskaan) väärässä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti mistä olet nähnyt eilisen hallituksen päätöksen ei ainakaan näy vielä pöytäkirjaa

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea lehtiä😉

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tästä on vielä äänestettävä valtuustossa jos tämän valtuuto hyväksyy on syöksykierre valmis

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuusto hyväksyy tämän esityksen potilasjono kasvaa kun virkalääkäri siirtyy päivystykseen kannatta miettiä ennen kun päätös tehdään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tästä on äänestettävä että Lahtelan toive toteuttu, että demareista tulee marginaali puolue kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin äänestää räpsäyttämään :-) 80% valtuutetuista ei tosin välttämättä ymmärrä mistä äänestetään ja vähintään 50% käytettävistä puheenvuoroista tulee olemaan asian vierestä. Ja sekään ei ole itsestään selvyys, mistä lopulta tullaan äänestämään. Menneitä katsellen tätä asiaa käsiteltäessä saatetaan äänestää ihan mistä sattuu. Vaikka siitä, onko Kiteellä sunnuntai-päivystystä ja vastaesityksenä se, onko arkena käytössä röntgeniä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Hallitus on laillisuusvalvonnassa hyväksynyt lauantaipäivystys päätöksen, eikä sitä voi ilman hallituksen valmistelua uudelleen käsitellä valtuustossa. Nyt käsitellään vain se millä menoerä katetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näinkös tässä kävi Persujen parempi esitys hävivi Demarin huonommalle esitykselle valtuustossa minä en ainakaan Persuna tätä hyväksy pitää olla kaikki päivystys täällä kun seuraavan kerran äänestetään

Anonyymi kirjoitti...

Matin logiikassa ei näytä olevan järjen häivääkään,edellisessä valtuuston kokouksessa päivystys päätöksessä kutakuinkin samanlainen toimintatapa oli laillinen nyt vastaava toiminta muuttuisi laittomaksi.Matin ajatuksen juoksua, ei enää erkkikään ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Asiassa kannattaa vielä huomioida varamiespäällikön otto-oikeus siitä, päivystääkö lauantaisin nais- vai mieslääkäri.

Anonyymi kirjoitti...

15.34 olet oikeassa, matilla tulkinnat heiluu tilanteen mukaan. Koulun sanerauksen kohdalla Matti huruaa säästöist mutta teknisenlautakunnan pj.nä ei kykene muuta kun syyttämään toisia ja haukkumaan työntekijöitä ja viranhaltijoita. Lisäksi jopa erottamaan hallitusta ja kaupunginjohtajaa. Uhkailu ja kiristys on matin johtamisen motto sekä lirkuttelu naisille, se on sitä hajota ja hallitse politiikkaa. Tosi pettynty demari. Esalle voimia ja jaksamista.

Anonyymi kirjoitti...

Esa on aina ollut tasaisempi ja hillitympi. Hän on selvästi omaksunut valtakunnan politiikasta valtiomiesmäisiä tapoja.
On sitäpaitsi aina asioissa asialinjalla ja rauhallinen hyvä tyyppi.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaahan selvä ero, kun helmikuussa tuli hallitukselta selvä muutosesitys päivystysaikoihin, eli arkipyhät poistettaisiin.
Sitten tuli toinen muutosesitys päivystysaikoihin, että Päivystys ma-pe 8-18 sekä la 8-16.
Älkäähän alkako sotkemaan asioita, soo soo !
Nyt päätösesitys on määrittää lauantaipäivystykselle määrärahat 90000€. Ei siis mitään aikamuutoksia voi esittää enää tässä kohtaa! Näin se vuan on poiijaat!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän ettei kaikki ymmärrä näitä kiemuroita, mutta yritän selvittää: Talousarvio kokouksessa päätettyä päivystys aikaa ei hallitus laillisuusvalvonna hyväksynyt vaan halusi valtuuston tekevän siihen muutoksia ja näinhän tapahtui. Nyt on hallitus laillisuusvalvonnassa katsonut lauantaipäivystys päätöksen tapahtuneen laillisesti eli se on saanut lainvoiman, joten valtuusto ei voi käsitellä enää päivystysaikoja mikäli hallitus ei valmistele ensin asiaa. Nyt valtuusto päättää vain ja ainoastaan millä katetaan lauantai päivystyksen kustannukset.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 17.18: En tiedä kuka olet, joten en myöskään tiedä sinun seksuaalista suuntautumistasi eikä sillä tietenkään ole minulle merkitystä.
Syytät minua, "lirkuttelusta naisille". Tämä johtuu siitä, että minä pidän naisista enemmän kuin miehistä, miten lienee sinun laita?

Anonyymi kirjoitti...

Absilla oli tänään pitkä pöytä parlamenttiä pitämässä ja arvuuttelivat eilisen hallituksen kokouksen tulosta. Jotkut arvailivat että keskustan kolme olisivat vastustaneet mutta suurin osa epäili demareita. Mikä lie totuus? Taisivatpa lyödä vetoakin ketkä ovat oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kolme ketkä vastusti . Lahtela sdp, Muukkonen sdp ja Kirsi Hirvonen kesk

Anonyymi kirjoitti...

Kun itse kysyy ja itse vastaa tulee hyvää tekstiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hahhahhaaaaa taisi sattua arkaan paikkaan tuo lirkuttelu kun noin asiapitoinen vastaus tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Moni kuntalainen saattaapi olla "äimänkäkenä" oman edustajansa käyttäytymisestä päivystysasiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun itse kehuu itseään, niin tulee hyvää tekstiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näkee ketkä ovat puolustaneet veronmaksajien etua tässä asiassa. Pöytäkirjassa ei näy miten valtuusto viimeksi äänesti?

Matti Kosonen kirjoitti...

Niinpä, ketkä ovat veronmaksajia ja ketkä palvelun käyttäjiä? Maksavatko veronmaksajat mieluummin turhista viroista ja toimista vai lauantaipäivystyksestä ja kumpaa palveluiden käyttäjät kannattavat?

Äänestyspöytäkirjat löytyvät netistä Kiteen kotisivuilta.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestäjät ovat jo alkaneet äänestämään jaloillaan. Tällä valtuustokaudella on hallitukseen istutettu kautta-aikojen osaamattomimpia, epärehellisimpiä ja vastenmielisimpiä ihmisiä. Ei ole sen kahvikerhon ihmisistä Kiteen positiiviseksi keulakuvaksi tai suunnan muuttajaksi positiiviseen suuntaan. Naapurikunnat kiittävät ja myöntävät pian mitaleita Kiteen hallitukselle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos luottamuksesta, mutta minä en halua naapureilta mitään mitalleja vaan pikaisia keskusteluja kaikista pienistäkin yhteistyö mahdollisuuksista! OPi

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 9.00 osuu naulan kantaan Kiteen hallitustunareista.

Anonyymi kirjoitti...

Olen EHDOTTOMASTI samaa mieltä.anonyymi 9.00 kanssa, paskan vouhkaajia ja takinkääntäjiä puolet porukasta!

Anonyymi kirjoitti...

Kumpi puoli?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta hallitus on toiminut ryhdikkäästi kun on hyväksynyt valtuuston päätöksen lainmukaisuuden. Ihmettelen mikä saa joitakin ihmisiä niin ankarasti vastustamaan veronmaksajien saamia palveluita verojaan vastaan. Viha täytyy olla suurta kun eivät millään anna periksi, vaan haluavat kaiki pois ja kerralla ?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Matti tiedosta, löytyiväthän ne sieltä kun osasi oikein etsiä. Miten selität sen kun sinun ryhmäsi jäsenistä yli puolet ovat liputtaneet kunnan kurjistamisen puolesta. Kehtaatko sinä enää liikkua ihmisten ilmoilla kun moisten luopioiden kanssa kaveeraat?

Anonyymi kirjoitti...

Yleisesti puhutaan, että mistään hyvistä kehitysajatuksista, ideoista ja konkreettisista Kiteen hyväksi tehtävistä asioista ei pidä missään tapauksessa edes vihjaista sen enempää Kiteen virkamiehille, johtaville luottamushenkilöille (hallitus) tai esim. Ketille, etteivät he pilaa ja hankaloita asioita. Eikö jo tämä kerro siitä, että Kiteen julkisten toimijoiden luottamus alkaa olla aika heikoilla kantimilla. Aivan kuin politiikan teko olisi mennyt oikeiden asioiden hoitamisen edelle.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä taida yrityselämän luottamus Kiteetä kohtaan olla kovin hääppöisellä tolalla. Johtavilla luottamushenkilöillä kyllä riittää "Huu haata esim. Puhoksen kehittämiseksi, mutta missä viipyy tulokset, kysele tänä päivänä, moni työtä kaipaava.

Anonyymi kirjoitti...

Jos laskin oikein, hallituksessa on kolme ensimmäisen kauden valtuutettua ja yksi uusi varavaltuutettu, joilla on paljon suurempi into kuin ymmärrys näiden asioiden hoitoon. Tämä näkyy ikävällä tavalla, kun vielä demarien mattiryhmäkin on lähtenyt mukaan tähän joukkoon.

Matti Kosonen kirjoitti...

Matti ryhmässä ei ole kuin yksi jäsen ja se ryhmä yrittää pitää vaaleissa antamansa lupauksensa. Tämä ryhmä ei käännä takkiaan vaikka kaupunginjohtaja vaihtuu eikä se myöskään ole rikkomassa kuntaliitossopimusta.

Anonyymi kirjoitti...

Minä laskin että hallituksessa on kolme edellisen kauden jäsentä. Kysymys: Kuinka näiden toiminta oli ja on ollut jotenkin tuottoisampaa kuin näiden uusien ja "matti" ryhmäläisten. Kerro muutama esimerkki edellisiltä kausilta ja tältä ensimäiseltä vuodelta tällä kaudella? Kiitos vastauksestasi anonyymi 8,43

Anonyymi kirjoitti...

Kuten monesti on tuotu esille se, että Kiteen kaupungin talous, on ollut vuodesta 2002 alkaen alijäämäinen ja nyt ollaan kriisikunta, kertoo jotakin aiempien vastuullisten osaamistasosta. Eikä suunta näytä nytkään yhtään paremmalta.Odotellaanpa vain rauhassa ulkopuolista selvittäjää. Nykyiset vastuulliset pääsevät kuin koira veräjästä, kun joku muu tekee laiminlyödyn mutta välttämättömän ns. likaisen työn.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen jäsenten on luotettava toisiinsa ja arvostettava toisiaan. Jos ette luota ja arvosta toisianne, tiimi on tehoton ja toimintakyvytön. Saatteko asian kuntoon, vai vaihdetaanko porukka? Tässä kaupungissa ei tarvita politiikkaa, vaan asioiden hoitamista ja työtä kunnan parhaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 11.10 kertoisitko tuon edellisen hallituksen puheenjohtajalle, kun ei hän sitä täältä ole kurkkimassa.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän puheenjohtajat täällä notku, vaan tekevät töitä kunnan talouden eteen, ja samalla pitävät huolta kuntalaisten palveluista!

Anonyymi kirjoitti...

Tulokset puhuvat puolestaan,missä puheenjohtajat ovat luurailleet hah.hah.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuolle touhulle voi enää kuin nauraa hahahhhaa! Vähän kallista huvia, mutta laadukasta, hahhhahhhaaa!

Anonyymi kirjoitti...

Matti kun sinä näytät olevan varsin aktiivinen ja kantaa ottava luottamusmies,otappa selvää mitä kunnalle on tullut maksamaan virkamiesten ja ehkäpä ohjausryhmän jäsentenkin jääräpäisyys ja taitamattomuus, Pyhäjärven kaavatunaroinnissa ja nyt uutena asiana Oriveden kaavan kumoutuminen Hallintooikeudessa.Löytyykö vastuun ottajaa tähän typerään rahan haaskaukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Oiskoon tuo Pyhä-Ori kaavojen, virkamiesten jääräpäinen eteenpäinvienti ylimitoitettuna varoittelusta huolimatta, 0,5-1,0 miljoonan väliltä haaskattua rahaa, mutta sehän on vain veronmaksajan selkänahasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän voisi vielä lisätä sen, että miten makaa täysin järjetön ja kallis maakauppa ns. aurinkorannan eli.(pohjattoman suon) puhosrannan /Pyhäjärven tonttikauppa, UPM:n kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupan tekijät taitavat olla muualla vastuuta kantamassa. Eiköhän se edellinen hallitus lie kaupat vääntänyt, vai miten se meni.

Anonyymi kirjoitti...

Noinhan se suurinpiirtein lienee,kun maa alkoi polttaa jalkojen alla, oli parasta vaihtaa maisemaa, mutta kyllä jotkut nyky päättäjistäkin voisi tuntea piston sydämessään?

Anonyymi kirjoitti...

Valittajathan ne ovat syyllisiä kun kaavoitus ei onnistu. Valittavat ihan aiheetta ja yllättäen.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se näyttää olevan, että valittajat syyllistetään, vaikka valmistelu ja päätökset ovat olleet lain vastaisia.Se on sitä aitoa Kiteeläistä päätöksenteko kulttuuria, että johtavat politikot ja virkamies johto tietävä mitä tekevä ja rahvas alistukoon heidän tahtoonsa.Onneksi kaikki ei mene noin.

Anonyymi kirjoitti...

Lehtitietojen mukaan meillä on ja on ollut osaavat virkamiehet remmissä, joita tumpelovaltuutetut ovat moittineet 😞

Anonyymi kirjoitti...

Teknilliselle palkataan lisää johtaja, eikö näitä johtajia jo riitä kiteellä? kysyy veronmaksaja eli palkanmaksaja.

Anonyymi kirjoitti...

EI yhtään johtajaa lisää kiteelle, tuo nimitys on lisäystä, järki HOI !

Anonyymi kirjoitti...

Jos ymmärrän oikein niin tuo nimitys on tehtävä, on kyseessä nimittäin SDP valtuutettu kesälahden ajalat.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä johtaja nimitys sitä mulle, mulle maksakoon veronmaksaja politiikkaa? Hyvä jos etes persut ja kokoosus ovat hallituksessa johtaja lisäyksiä vastaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuota nimitystähän on vasta kymmenen vuotta valmisteleltu ja asia on tupailloissa kaadettu aina uudestaan ja uudestaan. Tuleehan siitä tietysti huina 30€ palkankorotus jonka jälkeen palkka taitaa mennä jo siivoojien palkan kanssa tasoihin eikä enää ole kuin tonnin alle muiden hallintokuntien vastaavista palkoista.

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitaan työntekijöitä eikä enää lisää johtajia. Haloo KITEE

Anonyymi kirjoitti...

Noin se lautakunnan puheenjohtaja (sdp, perinteinen työväenpuolue) vähättelee siivoojia. Käyttää mittatikkuna kun puhutaan vähän arvostetusta, pienipalkkaisesta ja naisvaltaisesta ammattikunnasta. Jospa siivoojat vaikka tekevät enemmän ja arvokkaampaa työtä kuin tämä mikäliejohtaja mistä nyt on kyse.

Matti Kosonen kirjoitti...

En suinkaan vähättele siivoojien tai yleensä naisten työtä, mutta kun palkkauksessa pitäisi huomioida myös vastuu. Minusta henkilö jonka vastuulla on Kesälahden vesi- ja jätesi laitokset ja muut kunnan kiinteistöt niin se olisi mielestäni huomioitava palkassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämmöstä johtajaa tarvitaan joka pitää huolen lähes kaikesta teknisestä palvelusta koko kunnan alueella, MITÄ ne muut tekevät. Konstilla millä hyväänsä yksi pitää nostaa "kuninkaaksi" työntekijöiden arvostus on tainut kaikota Matin ajatuksista.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Teeppä Matti näille kommenteille jotain. Nyt niitä on liikaa. En ainakaan minä jaksa seurata. Olisiko hyvä jos siirtyisitte oman nimen käyttöön. On epäsuhteista, että vain Matti ja minä joskus kirjoitamme omalla nimellämme. Kyllä mielipiteensä takana on uskallettava seistä omana itsenään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä tämä henkilö tarpeellisuudessa voittaa virkatyöaikaa tekevän yötyöntekijöiden esimiehen. heh heh

Matti Kosonen kirjoitti...

tai pikkukoulujen rehtorit :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ja kamera kaulassa kävelevät vararehtorit.

Anonyymi kirjoitti...

Älä sitten Veijo lue jos olet niin väsynyt ettet jaksa,vai käykö kateeksi?
Pidä vain huoli omasta blogistasi.

Tätä blogia lukiessa alkaa monet kunnallisen politikoinnin kiemurat selvitä. Jatkakaa samaan malliin, hyvä on veronmaksajienkin saada tietoa asioiden hoidosta!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kyse ole ihan selvä Matin osalta, kaveria ei jätetä:)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt meikämanu ei ymmärrä ollenkaan. Aikaisemmin Matti oli kannanotoissaan vaatimassa säästöjä organisaatioiden keventämiseksi ja päälekkäisyyksien purkamiseksi. Nyt hän on lisäämässä pääliköitä.Heh,heh, sanon jo nyt minäkin. Näillä toiminhan te laitatte taloutta kuntoon!

Matti Kosonen kirjoitti...

En minä ole kasvattamassa organisaatiota organisaation vuoksi vaan yritän saada hommaan vähän järkeä.

Kiteelle on sijoitettu kuntatekniikan päällikkö, rakennuttaja insinööri, maankäyttö päällikkö, ympäristö päällikkö,kaksi rakennustarkastajaa, isännöitsijä k.lahden vuokratalot, kuntatekniikan päällikkö ja kiinteistö päällikkö. Minulle olisi käynyt ihan hyvin, että joku edellä mainituista olisi sijoitettu Kesälahdelle ja hänet olisi nimetty työnjohtajaksi. Kesälahden huoltomiesten työn kuva on niin erilainen kuin mitä Kiteellä vastaavien, jotta se vaatii ehdottomasti paikan päällä olevaa esimiestä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa muuten hieno päätös.Työhön osallistuva työnjohtaja,aiemmin työnjohtajat eivät ole siis tehneet töitä ollenkaan.