maanantai 30. kesäkuuta 2014

JOKO OLISI HAMEKANKAAN PAIKKA?



Anteeksi etten ole kirjoitellut pitkään aikaan, jotkut ovat jo kaipailleetkin juttujani. Ilmeisesti, että on hyvä kun on joku jolle saa nauraa.
Ihmisen ei pitäisi koskaan sanoa tai kirjoittaa mitään suuttuneena. Minäkin odottelin viikon valtuuston jälkeen mieleni tasaantumista, etten kirjoittaisi jotain loukkaavaa. Nyt kun olen saavuttanut tasapainon ja mielenrauhan, yritän mahdollisimman diplomaattisesti, ketään syyllistämättä tai ketään loukkaamatta ilmaista mielipiteeni tapahtuneista päätöksistä.

…………………………………………………………………….

JOKO OLISI HAMEKANKAAN PAIKKA?

Vanha kansa siirsi sukupolvelta toiselle tietonsa ja elämän ohjeensa sananlaskujen muodossa koska kirjoitettua sanaa ei ollut. Runomittaan laaditut sananlaskut säilyivät muuttumattomina vuosisatoja. Erityisen paljon vanhan ajan ihmiset olivat kiinnittäneet huomiota valehteluun ja sopimus rikkomuksiin, jotka oli tuomittu jyrkästi sananlaskuissa. Alla olevista muutamista poiminnoista käy hyvin ilmi se halveksunta joka kohdistettiin tällaisiin ihmisiin. 

- Ennen mies maansa myö kuin sanansa syö.
- Kolme kertaa kun valehtelee, niin uskoo itsekin.
- Sanasta miestä, sarvesta härkää
- Ei ne kaikki miehiä ole, jotka pöksyjä kantavat.
- Ei se paljon valehtele, joka puolet valehtelee.
- Valheella on lyhyet jäljet.
- Ei kahta hyvää, luvata ja pitää.
- Joka paljon lupaa, se vähän antaa.
- Jonka mesi kielessä, sillä myrkky mielessä
- Kerran toisen narraa, itsensä iäksi.
- Ei oikeus saa yösijaa, mutta vääryys istuu peräpenkillä.
- Parempi vähän annettu kuin paljon luvattu.



Kiteen valtuusto jatkoi viime maanantaina jo aiemmin aloittamaansa Kesälahden alas ajoa. Joistakin valtuustossa käytetyistä puheenvuoroista olin ymmärtävinäni jopa, että valehtelusta, pettämisestä ja sopimusrikkomuksista olisi tehty hyve Kiteellä. Niin ovat käsitteet ja arvot muuttuneet Kiteelläkin.

Kuntaliitossopimus  kohta: 5. Uuden kunnan palvelujen järjestäminen
5.2. Palvelujen järjestäminen Kesälahden alueella
Palvelut järjestetään aiesopimuksen mukaisesti.

 Nyt tätä aie- sopimuksen 24- kohtaista luetteloa palveluiden järjestämisestä on rikottu 15 kertaa. ( kehtasipa eräs kiteeläisten nuoleskelija  jopa väittää ettei aie-sopimus ole sitova.)

Tuon aie-sopimuksen ovat allekirjoittaneet Kiteeläisten puolesta Jukka Kankkunen, Esa Lahtela, Kari Sutinen, Birgitta Muukkonen, Maija Kaalimaa, Aki Parkkonen, Sirpa Suikkanen ja Kirsi Hämäläinen. Kirsi Hämäläistä lukuun ottamatta kaikki olivat viime maanantain valtuuston kokouksessa pettämässä kesälahtelaisia ja rikkomassa allekirjoittamaansa sopimusta.

Pitäisikö kesälahtelaisten harkita vanhojen, hyviksi koettujen keinojen käyttöön ottoa ilmaistakseen mitä he ajattelevat näistä sopimus rikkojista? Ennen vanhaan tällaisille miehille annettiin jossain sopivassa julkisessa tilaisuudessa hamekangas eli haluttiin heidän pukeutuvan hameeseen akkamaisuutensa johdosta. Olisiko seuraava valtuuston kokous sopiva tilaisuus siihen?
(Ai miksikö vain miehille, no eihän ennen vanhaankaan naisten akkamaisuutta pidetty niin tuomittavana kuin miesten.)

412 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 412   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Kyllä adessin alulle panijoiden pitäis esittää toinen vaihtoeto siitä millä tavalla Kiteen talous tasapainotetaan kun kerran tämä vatuuston päättämä malli ei ole hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai adressin aloittajat kuvittelekkaan että vannoutuneet palveluiden vastustajat muuttaisi mieltään. Siellähän oli himoittu revanssia helmikuisen takaiskun johdosta. Nyt kun kuntalaiset on saatu polvilleen, niin on helppo vaalien alla taas luvata kymmenen kivaa ja sata kaunista kun soppatykin vierellä taas ääniä kalastellaan. Näin se vuan on poijaat, ihan oikeesti !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaihtoehto tuli selväksi valtuustossa, kun kok esitti yltäkylläisten etujen poistamista henkilöstöltä. Ja taispa persut esittää lomautuksia, niillä kyllä tämä asia tulee katetuksi kevyesti.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla seuraan tuota Kiteellä kerättävää nettiadessia millon sinne ilmaantuu Timo Soinin nimi Espoosta

Anonyymi kirjoitti...

Niin tai Esa Lahtelan nimi, kun lopulta hän taisi osallistua Puhoksen koulunkin adressiin vaikka alussa vähän sitä kainostelikin.

Anonyymi kirjoitti...

Pivankalla tiesivät vinkittää että joku johtava demari olisi ollut valmis nostamaan veroja Puhoksen koulun hyväksi ? Oletko Matti sinäkin samoilla linjoilla. Kesälahden koulu joutaa lopettaa ja meillä vielä maksattaisivat Puhostakin lisäveroina. Kyllä meitä vedetään nyt höplästä pahemman kerran. Onko tällaisessa mitään järk enää.

Anonyymi kirjoitti...

Anon 15.41 Tiijustele assiita "hölömölän höplimmältä höplästä vetäjältä", vanhemmalta emeritius valtiomieheltä.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta jos kerta "Karpolan Reinokin piti aikanaan oman kylän koulun puolia", niin miks Esa ei sua pittee vaikka sitten veron korotuksella. Mutta samalla nostakee sen verran jotta suahaan tääkii meijän koulu kuiville ennen talavii.Ja PISTE!

Anonyymi kirjoitti...

Valtuustossa hävinneen osapuolen tulee laittaa joka kerta, adressi kiertämään päätöksen muuttamiseksi, Kitee saa ilmaista ja "mieluisaa" julkisutta ja populistit ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kitee saa julkisuutta pitäessään kuntalaisistaan huolta ja säästää kaikista turhakkeista eikä peruspalveluista, kuten nyt "isot" pojat päättivät junttaamalla. Ei kai Lahtela kalastellut ääniä kun reivasi palttoonsa Puhosasiassa?
Muistakaa sitten vastustaa myös noita käsittämättömiä 550000€:n summia joita on kuulema esitetty johonkin humpuukkiin vanhan meijärin monttuun. Mitä hittoa sinne rahoja upottamaan moisia summia, vanha kiviröhjö kestää siellä ilman uusia teitäkin.
Panostakaa nyt ostamaanne abc:n viereiseen alueeseen vaikka tekemällä kunnallistekniikkaa valmiiksi uusille rakennuksille.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalilupausten pettäminen on aikalailla eriasia, kuin enemmistöpäätöksen kumoaminen nimenkeruu adressilla. Jos päätös on syntynyt lainmukaisesti, se voi olla kuntalaisten kannalta, lähes kuinka typerä tahansa. Näin se vain demokratia toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini oli käynyt opettamassa demokratian alkeita persujen nokkamiehelle Sami Palviaiselle samihan on saanut kenkää piirijohtajan paikalta minulle ainakin yksi persu kertoi näin että oli siinnä muitakin syitä mitä itse kertoi ota tästä selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaalipetoshan on tietysti tosi hauskaa ja jopa suositeltavaakin mm demarien kitee siivellä. Sillähän sitä valtaan tuli päästyäkin, vai Kuinkas olet asian ymmärtänyt.
Ei kai jokunen tuhat nimeä kenenkään päätä käännä, jos tietää olevansa varmasti oikealla asialla veronmaksajien kannalta. Se joka on pettäjän tielle lähtenyt, niin hän siellä pysyköön hamaan tappiin. Itseppähän eistään löytää mitä on taakseen kylväny. Sananlaskut tuppaa monesti pitämään paikkansa, luulenpa että tässäkin tapauksessa vielä monella suuta kuivaa kun yrittää selitellä mitä tuli tehtyä.
Muistakaa nyt kuitenkin, että tämä päivystys ei kaada talouden oikaisua, kun sen todellinen kustannus on mitätön ja sillehän tuli lisää rahaa mm lomautuksista.
Järjen käyttö on edelleen sallittua myös kuntapolitiikassa!

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lakkauttaa hallitus, valtuusto ja kaikenlaiset lauta ja johtokunnat, mitä lieneekään! Päätetään asiat adresseilla ja kaikki menee oikein,eikä tarvii maksaa kokouspalkkioita, säästää pitää,säästää!Loppuisko sittenkään tää kuminauhaleikki?

Anonyymi kirjoitti...

Tai valitkaa Lahtela pormestariksi niin voitte lopettaa kaikki mitä esitit. Toki siinä loppuisi koko kaupunki samalla, kun kaikki lähtis karkuun. Mutta tulispahan Auvisille haluamiaan säästöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuminauhasta puheenollen ketkä ne lähti vistailemaan kuminauhalla helmikuussa valmista päätöstä? Se että nauhat meni solmuun ei ole muiden syy, kun se oli oikea päätös, jolla olisi ihan kohtuullista jatkaa. Vai mitä mieltä olet?

Anonyymi kirjoitti...

0mpahan taas yksi namupala lisää, tehdä oikein härskiä politiikkaa ja kerätä irtopisteitä tulevien vaalien varalle. Surkuhupaisaa ja irvokasta touhua, ei voi muuta sanoa.Kunnan tulevaisuus taitaa olla toissijaista, kun politiikan teko on päällimmäisenä mielessä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tilanne muistuttaa neljän vuoden takaista adressin keruuta Hellin kaatamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä ne semmosta kaatamista haki, sehän on jo törkeää jotta koko toimivaa järjestelmää uhattiin adressilla. Ihan tuli kylmät väreet nahkaan kun moista ajattelee. Ei liene Kiteeläisiä ne partisaanit jotka moista vallankaappausta ovat suhmuroineet!

Anonyymi kirjoitti...

Namupaloja on ollut kauttaaikain, mm Hellin aikoihin oli härskisti kutsuttu kaikki kepun jäsenet riviin ja alettu perustaa virkoja niin monta että kaikki saivat paikat. Nyt niitä jälkipolvet sitten elättää ja rahat säästetään tietysti veronmaksajien peruspalveluista. Tämä vaan muistutuksena oikeasta HÄRSKIYDESTÄ!
T, jaska

Anonyymi kirjoitti...

Anon, 7.01."surkuhupaisaa ja irvokasta touhua" Ihanko niin? Minusta kyseistä touhua oli ennen vaaleja luvata maat ja taivaat soppakanuunoiden varjossa ja kun muste vaalilipussa ehti kuivaa oltiinkin jo välittömästi täysin eri mieltä. Eikö moinen ole "surkuhupaisaa ja irvokasta touhua" jos mikä? Minusta nämä nyt adressin tehneet eivät käsittääkseni valehtele mitään, vaan ovat juuri sillä kannalla kuin silloin soppatykkien "paukkeen" aikaan. Kannattaa tulevaisuudessa ladata tykkiin ihan vain hitusen totuuttakin mukaan, niin ei tarviis koko vaalikautta selitellä takinkääntöjään.

Anonyymi kirjoitti...

Kauhheeta tuommonen syyttely. Kaikki on tehty lain mukkaan käs ruamatula. Valinnat on männy ihan oikkein ja silleen.

Eihän sitä tännään voi tiettee mitä huomenna tapahtuu.

Jos vaikka tänään suat lisä työn ommaas toimeen, huomenna suatatkii olla jo piällikkö.
... jos siulla on "mualaisliiton" jäsenkirja...

Anonyymi kirjoitti...

Terkkaripäivystyksen lopettaminen voi olla kuntalaisten kannalta hyvinkin typerää, mutta päätös on syntynyt demokraattisesti enemmistön äänin ja saanut lain voiman, eikö tämä muka ole oikeata päätöksen tekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Olihan se Hellin perustaminenkn demokraattinen (juuri näiden samojen piirien) päätös jotka nyt yrittävät purkaa viimeisetkin järkevät palvelut, jotta rahaa riittäisi pitämään yllä (juuri näiden samojen piirien) perustamaa ylimitoitettua virkakuntaa. Niin vaan järki voitti siinä Helli touhussa tosin liian myöhään, kun ehdittiin tehdä miljoonatappiot veronmaksajille ennen järkiintymistä. Jospa tällä kertaa voisitte järkiintyä jo etukäteen, niin ei tulisi munattua hyvää asiaa taas hätäilemällä.

Anonyymi kirjoitti...

Kerropas vähän tarkemmin, missä luuraa se ylimitoitettu henkilökunta, kun kukaan ei tunnu sitä tietävän, paitsi "Apsin parlamentti".

Anonyymi kirjoitti...

Voisko joku asiasta perillä oleva sanoa miksi Ylilääkäri Susanna Wilen, päivystyksen klinikkaryhmästä Tikkamäeltä ei tarvinnut päivystysasiassa jäävätä itseään eli äänesti lisää duunia omalle porukalle? Ja kuvitelkaapa itsenne Susannan housuihin olisitteko voineet äänestää työnantajaanne vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Siinäkin olisi ollut yksi valituksen paikka, nyt päätös on lainvoimainen.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kepulla järjestyksessä väärä varaedustaja kehissä. Näilläpä ne taisivatkin näpäyttää persuilta ja kokoomukselta sekä oikeilta demareilta voiton.😠 Suhmuroimalla veivät erävoiton!

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo kun 23 päivä vasta lainvoimainen! T, herrasjuomari

Anonyymi kirjoitti...

Joku anonyymi kirjoitti että milloinka Timo Soini osallistuu adressiin. Otetaanpa kaksi Kiteetä vastaavaa keskusta ja demariylivoimalla pyöritettävää kuntaa esimerkiksi päivystyksistä:
Saarijärvi, Jyväskylään 65 km, Ensiapu ja päivystävän lääkärin vastaanotto:
* ma - pe klo 8.00 - 20.00
* la - su klo 8.00 - 17.00
* aattopäivinä ja juhlapyhinä klo 8.00 - 17.00
Siilinjärvi, Kuopioon 24 km, Kiireellinen hoito joka päivä klo 8 – 22.
Eikö Juha Sipilän pitäisi paremminkin kirjoittaa adressiin nimi alle elinvoimaisen maaseudun puolesta? Onko joku ottanut selvää mitä mieltä Sipilä on kiteeläiskeskustalaisten toiminnasta?

Anonyymi kirjoitti...

Jos on noin, kuten herrastuomari toteaa,valitus kehiin ja päätös menee nurin, että heilahtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä eletään vielä "parasta ennen" aikaa jolloin kaikki annettiin ulkoistukseen, kuten aivot ym tarvekalut! Näitä hedelmiä täällä nyt nautitaan ja sama tauti jatkuu. Tosin piälikkö on vaihtunut mutta linja on ja pysyy samana kuntalaisista vieraantuneena ja ylimielisenä.
Ajattelin just laittaa Sipilälle viestiä asiista entisenä keskustalaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Kun vertaa 3.2.14 päivystysäänestystä 23.6.14 äänestykseen niin niistä jotka olivat molemmissa mukana käänsi takkia Oksman päivystyksen puolesta ja Partanen + Saari päivystystä vastaan, jotka voinevat selittää kannattajilleen miksi näin? Varmaan kun he eivät saaneet jotain ajamaansa asiaa läpi niin lehmänkaupat peruuntu.

Anonyymi kirjoitti...

Kun vertaa 3.2.14 päivystysäänestystä 23.6.14 äänestykseen niin niistä jotka olivat molemmissa mukana käänsi takkia Oksman päivystyksen puolesta ja Partanen + Saari päivystystä vastaan, jotka voinevat selittää kannattajilleen miksi näin? Varmaan kun he eivät saaneet jotain ajamaansa asiaa läpi niin lehmänkaupat peruuntu.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä sillä ole mittään vällii mitä mieltä on Sipilä. Se sipissöö vuan ja hyvä nii.

Myö tehhään uus kyky kepuun Vehviläisestä ja siinä se männöö samala Katjakkii etuskunttaan, jos Maija ei kampita välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan Kaalimaan Maija menee eduskuntaan ja miksipä ei menisi kun sitä vaalikampanjaa varten hänelle perustettiin jopa hieno kaupungin virka. Niin sitten meillä menee hyvin täällä. Lahtelan pitäs keskittyä puun tekoon ja hevoshommiin. Yhteisten asioiden hoitajana se mies tuhoaa Kiteen tuommosena osaamattomana johtajana ja kaikkien suututtajana.

Anonyymi kirjoitti...

Vuottakeehan kuha syksy tulloo, nin hevosmies ja kumppanit alakaa kehhuu miten paljon on tehty hyvijä piätöksii ja Kittee lähtöö nousuu kokka kohisten, jotta hyvä tästä vielä koittaa ku jaksetaa uottoo.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan tännekin nähtäväksi kommentin, jonka "pätevä lääkäri" oli jättänyt adressin sivuille:
T: Osmo Pirhonen

Sorry! Ei mahtunut blogspotin tiedostoon, mutta ei hätää lukekaa se tuolta viimeisen blogikirjoituksen kommentista:

www.osmopirhonen.com

Anonyymi kirjoitti...

"Kun vertaa 3.2.14 päivystysäänestystä 23.6.14 äänestykseen niin niistä jotka olivat molemmissa mukana käänsi takkia Oksman päivystyksen puolesta ja Partanen + Saari päivystystä vastaan, jotka voinevat selittää kannattajilleen miksi näin? Varmaan kun he eivät saaneet jotain ajamaansa asiaa läpi niin lehmänkaupat peruuntu"

Tai sitten jos sai oman asiansa läpi, niin voikin sitten unohtaa vastapalveluksen? Mäen ja tiijä näitä poliitikkoja :(

Anonyymi kirjoitti...

Kun tavallinen tallaaja lueskelee näitä kommentteja, niin ei Erkkikään tajua, missä on se pihvi ja asian ydin jolla Kitee saadaan siihen kukoistuksen jossa se oli vuosikymmen sitten.

Anonyymi kirjoitti...

"Pihvi" löytyy Esan teeseistä "puhos käyntiin ja palvelut alas". Näillä mennään nousuun!

Anonyymi kirjoitti...

Siltähän tuo näyttää,kun höystetään vielä, että Demarit alas ja persut ylös on Kitee katoavaa kansanperinnettä.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu ajoi kahdessa kaudessa Kiteen tähän suohon! Eikö niin?

Anonyymi kirjoitti...

Taisihan siinä olla mukana, joku muukin tunari, vai oliko se demari/tunari.

Anonyymi kirjoitti...

Birge/Jukka shouta 8 vuotta, 12000000€ takkiin!

Anonyymi kirjoitti...

Kaupungin taloutta voidaan hoitaa monella tapaa.

Nyt näyttäis menevän parempaan suuntaan kun on uusi asiansa osaava kaupunginjohtaja esittelijänä ja ennen kaikkea enemmän maalaisjärjellä itsekin ajattelevat- ja tekevät valtuutetut (- ne, junttapojat ja -tytöt).

Anonyymi kirjoitti...

Luulisi pikkusen nolottavan entisiä johtavia politiikkoja, jotka tämän sopan keittivät ummikkoina silmänsä sulkien.

Myös niitä, jotka ei ole enää rivissä mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko että keskustankin riveissä saa valtuutetut ajatella? Elä hupsuu hyvä immeinen, siellä kaksi päättää ja loput toimii automaatin lailla samaan tahtiin. Ihan kuin lehmät nyky navetassa automaattiseen lypsyyn männessä, suorassa jonossa!

Anonyymi kirjoitti...

Minkähän lainen sotesoppa tästä vielä tulee kun persutkin ovat Soinin tuella kannattamassa tätä hirveetä sotesoppaa valtakunnallisesti josta ei ota enää Erkkikään selvää

Anonyymi kirjoitti...

Onko Matin sinun ohjenuorana veljeys,toveruus ja tasa arvo ei oiken synkää yhteen kun lukee nämä sinun blogit jotka keskittyvät yksien henkilöihin parjaamiseen etkä sinä näytä millään tavalla blogin pitäjänä yritä näitä suitsia.

Anonyymi kirjoitti...

Ketä yksiä täällä on muka parjanneet?
Persujako?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Matin blogissa on pääasiassa hyviä mielipiteitä ja napakoita kommentteja. Näyttää vain olevan niin,kuten sananlaskussa, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 23.02: Tarkoititko Vapaus, Veljeys ja Tasa-arvo? Ne on minun ohjenuorana.

Olen seurannut mielenkiinnolla näitä keskusteluja, en yksittäisiä mielipiteitä vaan kokonaisuutta. Asia jota en oikein ole ymmärtänyt on se, että kun Kitee on noudattanut tällä valtuusto kaudella hyvin kepulaista politiikkaa niin miksi siitä ei ole syyllistetty kepua vaan hallituksen pj.tä. Onko todella niin, että kepu poliitikot istuvat tulessa toisten perseellä?

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on, että helman kantajiin katseet monesti kiinnittyvät pariskunnan sijaan. Pakkomoinen olla mukana kepupolitiikan viestinviejänä. Sinä Matti ja pari muuta teidän ryhmästä olette toimineen kiitettävästi tällä kaudella.

Anonyymi kirjoitti...

Sopimuksista on pidettävä kiinni koko kausi. Näin se vuan männöö poijaat. Ihan oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen puheenjohtaja on lähtenyt kepulaisten tukipilariksi maalaisliiton tavoitteiden toteuttamiseksi, omat lupaukset pettäen, kun on saanut vastapalveluna, hyviä paikkoja vaikkapa PKS.N TAI KETIN hallintoon. Junttasopimus joka näyttää pitävän tilanteessa kuin tilanteessa on kovaa valuuttaa oman edun tavoittelussa.
Eikä maalaisliitolaiset suotta kehu hallituksen puheenjohtajaa hänen "suoraselkäisyydestään".

Anonyymi kirjoitti...

Eipähän tuossa touhussa ole mitään ihmeellisempää kuin se, että demarit nähtävästi katoaa Kiteen päätöksenteon kartalta,mutta lieköpä tuosta suura vahinkoa kenellekään muille kuin nyky "demariälyköille"

Anonyymi kirjoitti...

Laitan tässä näille kiihkeimmille maalikko "asiantuntijoille" lukemista viikonlopuksi. Tässä on stm:n viimeisin luonnos päivystysasetukseksi. Siitä näkyy että Kiteen nykyinen malli käynee hyvin jatkossakin.
PS. Listoissa jo 800 nimeä, vaikka limoitus niistä on vasta huomenna koti-Karjalassa ja ehkä alkuviikosta Puruvedessä. Kiitos kannatuksesta kaikkien puolesta.

t.Osmo Pirhonen

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42730&name=DLFE-30887.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Onko Kiteen pakko soutaa vastavirtaan tuossa päivystysasiassa, kun tietääkseni kaikki muut kunnat Pohjois-Karjalassa ovat liittyneet.- tai liittymässä yhteispäivystykseen, kysympä vaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kitee on mukana yhteispäivystyksessä kuten muutkin Pohjois-karjalan kunnat. Jokainen kunta itse päättää kuinka paljon he käyttävät sitä, ja kuinka paljon he haluavat antaa lähipalvelua kuntalaisilleen.
Monet kunnat ovat myös nostaneet kätensä pystyyn itsenäisenä kuntana, olisitko edellinen anonyymi halukas siihen Kiteenkin kohdalla, kun haluat purkaa hyvin toimivan päivystys systeemin Kiteeltä?

Anonyymi kirjoitti...

Aamun paikallislehdessä oli juttua Kesälahden tulevaisuudesta. Tulee mieleen seuraava asia:

https://www.youtube.com/watch?v=555cwB7k_oM

T:Kari Kona

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen itsenäisenä pysyminen ei ole päivystyksestä kiinni.Siihen vaikuttaa suuremmat voimat, kuten kunnan talous, joka on kriisikunnan tasoa, sekä valtakunnan kirein verotus, joka jarruttaa paluumuuttoa ja kiihdyttää väen vähenemistä entisetään.

Anonyymi kirjoitti...

Olette investoimassa ensi ja seuraavana vuonna 6000000€ tarpeettomiin hankkeisiin, meijärinranta 500000, paloasema 3000000, jätevesiputkisto kesämökkiläisille tasapäässä 2500000€.
Kriisikunnalla ei olisi varaa moiseen tuhlaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisko taloutta koi tta korjata siellä missä sen olette pilanneetkin. Jospa lopettaisitte edes osan niistä suojatyöpaikoista joita olette luoneet hellin aikoina. Mutta mutta taitaa olla mahdoton yhtälö, kun teillä näyttää ylintä valtaa käyttävän ay liike Esa Lahtelan johdolla. Ihmetystä herättää kuinka keskustakin on lähtenyt moista touhua ylläpitämään. Olen pitänyt keskustaa yrittäjähenkisenä puolueena aiemmin. Liekkö sdp pystynyt vaikuttamaan kansanedustajan arvovallalla kokemattomiin keskustalaisiin. Mene ja tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Edellisessä taitaa olla Kiteen koko kuva tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Seuraan mielenkiinnolla niiden vatuutettujen toimia etupäässä Sinikka Musikkaa ja Osmo Pirhosta jotka ovat tämän adessin allekirjoittaneet mutta valtuusto on hyväksynyt tasapainottamis ohjelman tuleville vuosille jonka mukaan kaupunginjohtaja ja perusturvajohtaja vievät valtuuston tekemiä päätöksiä eteenpäin niin kun pitääkin

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 13.31 sanoo asian kuten se on.
Huvittavintahan tässä koko touhussa on se, että Persut toimivat samalla taktiikalla kuin sekatyömies takavuosina. Mutta kun asioista joutuu ottamaan vastuuta käytännön tasolla torvet ovat toisin päin, sen on myös sekatyömies joutunut karvaasti kokemaan ja nuttunsa nurin kääntämään, kerran jos toisenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Takavuosina sekatyömiehen slougani oli "AINA HEIKOMMAN PUOLELLA" Nyt voisi olla,että aina maalaisliiton, nykyisen kepun puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä tuo edellinen ei liene kovin kaukana, kun tänään useita ikäihmisä oli sokkarilla nimilistalle jonottamassa, niin he olivat luulleet että keskustapuolue olisi pitänyt kuntalaisten puolta. Yllätys olikin suuri kun tämä adresikohu oli tuonut totuuden esiin. Manasivat kovin sanoin Lahtelan koukkuun jäänyttä keskustaryhmää Musikkaa lukuunottamatta. Hyvin on pystytty pimittämään tähän saakka tieto niistä jotka nyt kuntalaisia kurmuuttavat. Kertoivat kuulleensa että jo lähes tuhat nimeä on kirjoitettu adresseihin. Joku tuolla kyselee Musikan ja Pirhosen kohtaloa tämän keissin jälkeen. Heillä ei liene kaverinpuutetta kun kylillä liikkuvat, toisin voi olla seuraavilla henkilöillä, Parkkonen, Lahtela, Pennanen, Kankkunen, Kaalimaa, Törönen, Muukkonen, Ratilainen, Väkeväinen, Putkuri, Suikkanen, Romppanen, Asikainen, Wilen, Saari, Auvinen, Partanen, Liisa Pirhonen, Rahunen, Sarvi. Näitä manasivat melkoisen tiukasti ne ikäihmiset jotka siellä tänään keskustelivat.

Anonyymi kirjoitti...

Käyttäisitte senkin ajan ja energian, vientiin nojautuvien uusien yritysten sijoittumiseen alueellemme ja näiden myötä uusien työpaikkojen luomiseen työttömille,sen sijaan, mitä haaskaatte aikaanne jonnin joutaviin päivystysaikojen vatvomiseen, voisi Kiteen tolpilleen saamiseksi olla jotatakin toivoakin.

Anonyymi kirjoitti...

Joka tapauksessa kaupunginjohtaja ja perusturvajohtaja ja kaupunginhallitus joutuvat viemään asiaa eteenpäin joka tapauksessa koska tasapainottamis asiasta on valtuusto päättänyt joka on kunnan korkein päätäntä elin ei tässä mitkään adessit auta ne olisi pitänyt kerätä jo ennen kun valtuusto on päättänyt asiasta tämä on vain muutamien valtuutettujen kilven kilotusta ja brofiilin nostoa ei mitään muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tässä on nyt kysymys kun en oikein ymmärrä? Sekatyömies Lahtela oli muka päättänyt tästä asiasta minusta Kiteen kaupungin valtuutettujen enemmistö on päättänyt taspainottamisohjelmata turha tätä on enää jankuttaa ja mollata yhtä henkilöä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaiset ovat näreissään myös sekatyömiehen valehtelusta vaalien alla, olevansa kannattamassa päivystysaikojen pitämistä ennallaan. Nyt kuitenkin hän ajaa täydellisesti päivystystä pous Kiteeltä. Se tuskin unohtuu ihan heti kuntalaisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ne valtuutetut jotka pistivät adessin alulle kiirellä ylimääräinen valtuuston tasapainottamis kokous koolle kunhan on saatu adessin nimet kerättyä jotta saadaan väärät päätökset oikaistua.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela on mies paikallaan kh:n johdossa ei mikään tuuliviiri ja on äänestäjiltä saanut tuen toiminnalleen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen alijäämät eivät poistu selkään taputtamalla ja adessin kerulla vaan vastuullisella päätöksenteolla kunnioitan niitä valtuutettuja jotka ovat päätöksen tehneet siellä on nimetkin esillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä Lahtelan haukkuminen tympii näyttää olevan sama henkilö joka tätä toisaa jatkuvasti

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ne valtuutetut jotka pistivät adessin alulle kiirellä ylimääräinen valtuuston tasapainottamis kokous koolle kunhan on saatu adessin nimet kerättyä jotta saadaan väärät päätökset oikaistua.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela on mies paikallaan, kun pukeutuu hameesen.

Anonyymi kirjoitti...

Lukasin tuossa jonkun linkittämän stm,n luonnoksen päivystysohjeeksi.
Siellä puhutaan vain ympärivuorokautisesta päivystyksestä joiden yhteydessä pitäisi muka olla labra ja röntgen käytettävissä.
Jos muistan oikein,niin Kiteellä on vedottu suureen ääneen että nämä päivystysajat joita tuolla adressilla haetaan, olisivat ensi vuonna ns luvattomia. Todellisuus onkin aivan muuta, kun riittää että on nämä labrat käytettävissä jonne voi ohjata tarvittaessa potilaan kuvauksiin. Siis kuten ennenkin joensuuhun.
Tämän asian ympärillä on riittänyt eriasteisia perättömiä väitteitä, kuten hallituksen puheenjohtajan horinat aktiivivapaista jotka muka kaksinkertaistaisivat lauantain kustannukset. Heh, siis valheilla on saatu harhautettua puolet valtuustosta
näihin typeriin päätöksiin, joilla retuutetaan kuntalaisia ihan sata nolla. Onneksi Musikka kumppaneineen on noussut vastarintaan näitä maaseudun tyhjentäjiä vastaan tuolla adressillaan. Nyt nähdään jatkuuko kuntalaisten kusetus vielä tämänkin jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19 päivä klo 23.32 nyt sinun pitää todella kutsua valtuusto koolle ja kiireellä että tämä kusetus loppuu eli päätöksen on muutettava toisiksi mitä taspainnottamis kokous päätti tällä adessilla ne päätökset eivät kumoudu.

Anonyymi kirjoitti...

Heh Heh! Matti päätökset muuttuu vain uusia päätöksijä tekemällä jos siittenkää heh heh!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19 päivä klo 23.32 nyt sinun pitää todella kutsua valtuusto koolle ja kiireellä että tämä kusetus loppuu eli päätöksen on muutettava toisiksi mitä taspainnottamis kokous päätti tällä adessilla ne päätökset eivät kumoudu.

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta on päätösten takana, Musikka kumppaneineen sahaa nyt omaa oksaansa. Täysin turha adressi. T, pitkäaikainen aktiivi

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä on kuvottavaa politikointia ja nyt olisi syytä katsoa vaikka hallinto-oikeuden tai oikeusasiamiehen kanta tämmöiseen demokratian polkemiseen. Tämähän on ennen kuulumatonta adressin avulla päätöksiin vaikuttamaan. Vaalit ovat sitä varten, jossa kuntalaiset saavat tuoda mielipiteensä julki. Ja piste!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Musikka ja Oksman toimivat demokratian vastaisesti meillä keskustan selvä enemmistö hyväksyi tämän tasapainottamisohjelman valtuustossa ja näin mennään eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Kitteen kepussa olevan pienoinen kesä kriisi, HEH HEH,,,,,

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitäisi keskustan vastuunkantajien tehdä selvä pesäero näihin pettureihin. Jos tämä hyväksytään, niin kukaan ei enää luota meihin jatkossa. Siitä voi tulla ongelmia joilla voi olla kauaskantoiset vaikutukset meidän uskottavuuden kannalta. Tämä on persujen salaliitto drmokratiaa vastaan. Ja piste!

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo oo olluna kepulla jo viimeiset 10 vuotta salaliitto demokratiaa vastaan ja siinä sivussa nyt viimeiset vuodet SDP ollunna kimppakivassa mukana,,,,

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston puheenjohtajan tulisi olla etunenässä vaatimassa valtuuston päätösten noudattamista ja tukemassa demokratiaa niiltäkin osin, vaikka onkin jäänyt häviölle äänestyksessä. Eikä tuollainen adressilla äänestäjien kosiskelu anna kovinkaan luottamusta herättävää kuvaa kunnan ylimmästä luottamushenkilöstä, on samaa sarjaa kuin hevosmiehen toiminta takavuosina.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuntuisi vähän siltä ettei kaikki ole kuulleet Kuntalain 27 §.stä:

"Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet

Valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan."

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kantaa huolta valtuuston puheenjohtajan asioista, mutta kun kepupäälikkö on jäävännyt ,siis ajanut ulos kunnan korkeimman luottamushenkilön jopa ryhmäkokouksista kun on käsitelty tetveyspalveluasioita. Sekään ei anna kovin luotettavaa kuvaa kepun touhuista.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulla entinen hyväksi havaittu tyyli, ne jotka asiasta jotain ymmärtävät ulostetaan päätöksenteosta. No kyllä maanviljelijät ja kukkakauppiaat osaa kerto mikä on kuntalaisille "parasta"!

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja sektyömies ainakin tietää kaikki asiat, kun hänhän on kunnioitettu ex kansanedustaja. Eli Kiteellä kaikki entisellään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuisi siltä näin maalaijärjellä ajatellen että näillä valtuutetuilla jotka ovat tämän adesssin puuhahenkilöinä ei lääkitys ole kohdallaan kun jälkikäteen ruvetaan veivaamaan valtuuston tasapainottammis päätöksiä.Kysyn vielä sitä kun kh.tekee esityksen valtioneuvostolle selviytymis ohjelmasta jolla on kait jo kiire siihen sisältynee myös harkinnnanvaraisten tukien hakeminen niin kyllä tämä venkaaminen tuntuu itsepetokselta

Anonyymi kirjoitti...

Ettekös te sopineet että lomautuksista korvaatte ne mahdolliset lisäkustannukset mitä päivystyksen ylläpidosta väitätte tulevan. Siitä ei harkinnanvaraiset jää kiinni. Taitaa edellinen ano puhua potaskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän lomautuksia tule kun niistä on valitettu hallinto-oikeuteen, menee läpi jotta heilahtaa, Ihan oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Matille huomioitavaksi se, että kuntalaisten, kuten valtuutettujenkin pitää pyrkiä vaikuttamaan silloin kun asia on valmistelussa, eikä sitten kun asia on valtuustossa päätetty, kuten esim. tuo päivystysasia. Näin ollen tuo adressi homma kuulosta jälkijättöiseltä vaikerrukselta ja on vähän kuin hölmöläisten puuhastelua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.32: miten siihen olisi voinut vaikuttaa ennakkoon kun valtuutetutkin saivat laskelmat vasta siinä kokouksessa jossa asiassa päätettiin.

Anonyymi kirjoitti...

Esalle ja muillekin kuntalaisten palvelujen leikkaajille tiedoksi, jotta seuraavien vaalien alla vetäkää vihulaissäkki päähänne ja pysykää vaan siellä maamiesseuran kokouksissa suhmuroimassa keskenänne.

Anonyymi kirjoitti...

Miten on mahdollista tuollainen valmistelu ja noinkin merkittävän asian, lääkäripäivystyksen tuominen ns. "puuntakaa" valtuutetuille päätettäväksi. Mitä siellä ryhmäkokouksissa, ennen valtuuston kokousta keskustellaan, ellei valtuuston päätettäväksi tulevista asioista???

Anonyymi kirjoitti...

Pitäs varmaan ymmärtää ettei niitä olut valtuutettujen luettavissa ennen valtuustoa, ilmeisesti poislukien muutama "huippu poliitikko" ENNALTA MÄÄRÄTYISTÄ RYHMISTÄ, k ja s.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtakaa muutama sana ns. johtavien poliitikkojen kanssa, niin ymmärrätte millä osaamis- ja tietotasolla ne liikkuvat. Vastaukset ovat joko en tiedä tai pitää kysyä joltain virkamieheltä. Aivan huuhaaukkoja ja akkoja. Mutta niin lienee ne äänestäjätkin, jotka noille ääniä antavat.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.41: Kysyin Kesälahden tilaisuudessa kaupunginjohtajalta, miksi luottamushenkilöiltä pimitetään talouden tasapainottamislaskelmia. Hän suuttui ja lupasi toimittaa ne minulle seuraavana päivänä. Eivät tulleet. Kun kysyin niiden perään niin vastattiin, että ne annetaan valtuuston kokouksessa.

Joten se siitä meidän kaupunginjohtajan avoimuudesta ja rehellisyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauhiita, vuattiivat terveyspalveluja ja lääkäriin päivystystä Kittiile keskustaan.

Ei meilloo rahhoo, vuan velekkoo. Kyllä nyt on tallous tasapaninotettava, sano Suorlahen mieskii.

Ai, ettäkö Kesälahen Sovintolan katon korjjaus. Totta kai, pittäähän se korjata.

Noh, eihän se meijän vika ou, jos yhistykset ei sitä halluu ihelleen ottoo, vaikka kaupunti ois sen puol väkkeen yrittänä meile luovuttoo ilimatteeks. Eihän sitä kenen kannata ihelleen riesaks ottoo, kun on nii kalliit pito kustannuksettii.

Anttaa kaapunnin enstex korjata sitä muutamala satalla tuhannella eurola. Jos sen sitte joku russian poika vaikka ostas tai marjan kerreejä asuntoloiks.

Mutta kesulahen aluvveenjohtoroikan 100 000 euron potista sitä kattoo ei makseta. Sormet pois niistä rahoista. Niilä kehitettään muita paikkoja kesulahela.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 23.00: Niihän nuo Kankkunen, Muukkonen Kaalimaa, Lahtela, Sutinen (ja ketä heitä olkaan)heltyvät niissä kuntaliitosneuvotteluissa ja sitoutuivat kunnostamaan Sovintolan kesälahtelaisille kultuuritiloiksi. Pakkoha miun on yrittee tek.ltk.n pj.na täyttee heiän toiveet.

Anonyymi kirjoitti...

Jälkiviisaus se on sitä makeinta viisauden lajia. Kosonen taitaa olla makean ystävä.

Anonyymi kirjoitti...

Surullista seurata Kiteen päättäjien touhuja ja sen myötä tyhjeneviä liikekiinteistöjä autiona rehottavia teollisuushalleja, Koivikon hiipumista, puhumattakaan Puhoksen myymättömistä rantatonteista, joissa kallis kunnallistekniikkakaan ei näytä edistävän kaupankäyntiä. Päättäjät sen kun jatkavat omia "hiekkalaatikko leikkejään"

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 23.50: Kerro ihan omin sanoin mikä osuus minun jutusta on jälkiviisautta?

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Saavutuksiahan nuokin ovat, johon joka räkänokka ei pystykään. heh heh

Anonyymi kirjoitti...

Talouden tasapainotus on aloitettu. 10 vuotta siitä on puhuttu ja nyt Lahtelan ansiosta on lopulta ryhdytty toimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Näiden muutamien "huippu poliitikkojen" puollustajat tulkaa jo tälle vuosituhannelle.

Anonyymi kirjoitti...

Taisipa olla kj. Auvinen joka löi sellaiset rätingit pöytään, kaupungin itsenäisenä pysyttämiseksi, että sekatyömiehenkin oli taivuttava ja unohdettava populismi.

Anonyymi kirjoitti...

Taisipa olla kj. Auvinen joka löi sellaiset rätingit pöytään, kaupungin itsenäisenä pysyttämiseksi, että sekatyömiehenkin oli taivuttava ja unohdettava populismi.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä lie Hämäläinen keksinyt alkaa kirjoitella irtisanomispaperia? Liekö kukaan vihjannut että olisi jo aika? Miten sattuikaan, että juuri Auvinen haki ja valittiin? Ei kai kh:n puheenjohtajalla ole mitään osuutta näihin? Kankkunen taisi ehdotella jotain muuta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 11.15: Kerro lisää. Onko tosiaan Lahtela ollut savustamassa Kirsi Hämäläistä ja muuta johtavaa virkamieskuntaa ulos Kiteeltä?

Anonyymi kirjoitti...

Kaloja savustetaan, asioita hoidetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eppäilöövät jotta palviainen ja pirhonen oes ajana yhen virkaliäkärin pois kittiiltä. Ol vielä liäkärlöehen johtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Luulettako jotta tohtorismies ois tänne jiänynnä muutenkaa, se ois lähtennä joka tappauksessa lähiaokoina muutennii, tässä vuan sattu sopiva sauma.

Anonyymi kirjoitti...

Se sopiva sauma on ylleensä sillon, kun huomovvaa jotta on umpikujan piässä, eikä ou muuta mahollissuutta ennee.

Niihän tuo tais käyvä lehtitiettoin mukkaan koko entisele johtoroikale, joka lähti sen mukkaan ku "rotat laivasta."

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.32: En oikein ymmärrä tuota asiaa??? Vuosi sitten väitettiin, että joku puolue olisi savustanut johtavat virkamiehet pois Kiteeltä ja nyt sinä väitätä Lahtelan hoitaneen ne pois. Tässä on nyt selvä ristiriita...

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelallehan olis kelvannu Kirsikii ihan hyvin, kun vaan järjesti paljon kissanristiäisiä joissa piäs kuittoomaan palkkiot. Siis ei mittään vällii kuka on johtajana työmies on linkkuveihtenä olemassa sammoo mieltä. Paitsi tietysti ku puhoksen pojat piti puhuttelun niin pithän se koulu säilyttee. Esaha ol alusta alkain sillä kannalla, minkä nyt välillä piti lautakuntookii puolustoo. Jos työmues ois suanu piättee niin kettään eo ois lähtennä ja tilit olis edelleen laskematta viime vuuvelta. Mutta kyllähän sitä voip pisteet kerätä kun muut ol asiit hoitanna kuntoon. Ihan oksettaa ku kolome temarii harhautti vaaikarjoo, jotta ovat muka terveyspalveluja pitämässä kitteellä ja pashat valetta ol sekkii. Kyllä suattaa iänet jiähä seuraavalla kerralla vähhiin moisilla ketkuloilla. Hyi olokoon!

Anonyymi kirjoitti...

Elähän tiijä kyllä vempulat keksivät pistää sellaiset pöperöt soppatykistä tarjolle, jotta vaalikarja on jälleen äimän käkenä ja kilvan kiittelevät mitenkä hyviä meidän päättäjät ovat olleetkaan ja kunnan syöksy sen kun jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Miettikkeehän nyt, kuka kusettaa ja ketä?

Virkamiehet vai asiansatuntevat valtuutetut?

Mistähän se tuo teknisenpuolen menojen ylitys jatkuvasti johtuu?

Arppenkoulu piti rakentoo 6,2 milj. eurolla. Nyt kuulemma hipoo 12 miljoonaa.
Lisäksi on tulossa kustannuksia ihan pikkasen entisen teknisen työn tilan purusta 6
00 000 €, kalusteista 900 000 €, tiejärjestelyt Tohmiksen tieltä 700 000 €, väestönsuoja tila 300 000 €. Pieniä yllätyksiä siihen piälle, vaikka kallion räjäytyksistä 500 0000 €. Tuskinpa vielä tuokkaan riittää?

Sanokkee vuan viissaat onko tuo arvio miten paljon pielessä?

Anonyymi kirjoitti...

Meidän luottamushenkilöt ne vain luottaa, kun osaamista ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäpäs se yhteisillä rahoilla on luottaa, kun pääasiiiissa kaverit maksaa. Tärkeintä on paljon kokouspalkkioita ja jos vaikka jonkun viran saa kaupungilta ilman mitään koulutusta :-(

Anonyymi kirjoitti...

Kepulaiset ja kitiin temarit on pohtinna jotta jos atressiin tulus vaikka 1500 nimmii, niin heille ei se haittoo, ku ne on kuitennii kokkarloihin ja persuloihe iänii. Joten paremipi olla ihan hiomoomatta koko asiiiiita ku sehä tarkottas sitä jotta kok ja perdut puttoopi pois valtuustosta enskerralla tään asiiiin takkiiii. Näise vua temokratia toimii, iha oikeeeeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Matti, luvitko lehestä kun Kari Sarkkinen opastaa Kesälahtelaisia menemään Savonlinnaan lääkärin pakeille virkaajan jälkeen. Itseasiassa taisit olla aikanaan samaa mieltä, että Kesälahdelle olisi parempi "seurustella" Savonlinnan kanssa.
No Kari on tohmajärven lahja Koti Karjala lehdelle, joten eipä siitä sen enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Luvin lauantain Koti-Karjalasta kun siellä kesälahden kokouksessa oli Osmo Pirhonen tunnustanut tyhmyytensä tämä adessin keruu kuuluu samaan sarjaan tyhmiä tekoja Tervahaudalta mutta ei tässä sen kummempoo tällä kertoo

Anonyymi kirjoitti...

Luvin lauantain Koti-Karjalasta kun siellä kesälahden kokouksessa oli Osmo Pirhonen tunnustanut tyhmyytensä tämä adessin keruu kuuluu samaan sarjaan tyhmiä tekoja Tervahaudalta mutta ei tässä sen kummempoo tällä kertoo

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä pitää paikkansa, tunnustin että luulin kesälahtelaisten poliitikkojen tietävän mikä olisi kesälahtelaisten kannalta hyvä ratkaisu ja äänestelin sen mukaan. Pennanenhan olisi ollut suoran lopettamisen kannalla mutta Asikainen esitti että vielä tutkitaan oppilasmäärä ennen päätöstä. Olin tämän viimeisen kannalla, tosi tyhmää eikö vain. On se ikävää jos meidän keskustaajaman asukkaiden pitäisi hoitaa kesälahden asiat kun omat edustajat ovat eriasteisten alasajojen kannalla :-(
Adressin keruu on kuntalaisten kuuleminen ja siitä nähdään mikä on heidän kantansa. Vajaa tuhat vasta äänestänyt päivystyksen puolesta, eli näillä mennään etiä päin. OPi

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kuumempi kesä sen pehmeämmät jutut näillä kaikilla kuudella eri anonyymillä jotka tätä kommentointipalstaa pyörittävät. Paljon tulee kommentteja . . .

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä Kesälahdella on asia huomioitu näiden "oman kylän poikien" edesottamusten vuoksi. Vain Oksman on selkeästi ilmaissut kielteisen kantansa mm koulun lakkautukseen. Kari & Ari tosin päättävät kaikesta mitä keskustassa tapahtuu, joten heidän kantaansa täällä odotetaan.
Emmekä panisi pahakseen vaikka tuo päivystyskin säilyisi nykyisillä ajoilla edes Kiteellä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos nyt ei dementia ole iskenyt viimeisen kuukauden aikana minuun niin vättäisin tuon Kesälahden yläasteen lakkautus käsittelyn tapahtuneen seuraavasti: Minä esitin ettei poistetaan kohta jossa puhutaan lakkautuksesta ja Paula Tolvanen kannatti. Äänestyksessä kesälahtelaiset valtuutetut äänestivät seuraavasti: Minun esitystä kannativat,Asikainen, Koskinen, minä, Oksman, Palviainen, Rahunen, Tolvanen, Tuhkanen ja Uuksulainen. Lakkautuksen kannalla oli Pennanen. Tuula Sarvi oli poissa. ( Asikainen äänesti omaa kh.ssa tekemäänsä esitystä vastaan, hyvä niin)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Matti, ikävää kun lehdet ei kerro enää noita äänestystuloksia. Siis vain Kari Pennanen olikin suoran lakkautuksen puolella keskustalaisista jo lautakunnasta lähtien, niin kuin tietysti Esa Lahtelakin.!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää edelleen olevan voimissaan vaalien jälkeen perustettu "kesdem" ryhmittymä, joka haluaa päättää kaikesta kurjuudesta Kiteellä!
Onnea vaan jatkolle, toivotaan että linja kestää loppuun saakka yhtä pöljänä!

Anonyymi kirjoitti...

KesDem liittouma pitää. Lahtela on täysin huru-ukko kategoriassa johtavien virkamiesten ja kepun vietävissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä jotain jaksaa harmittaa kun Lahtela on näyttänyt kykynsä johtaa Kiteetä vaikeassa taloustilanteessa kohti tasapainoisempaa aikaa. Johtaminen on ihan jotain muuta kuin netissä tai lehtien palstoilla kekkulointia.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on, harvalla muulla löytyy ryhtiä vastaavaan kuntalaisten aliarvioimiseen ja jatkuvaan harhauttamiseen erilaisilla verukkeilla. Vain yksi pystyy siihen!

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelan puollustajat herätkää, tälle vuosituhannelle kuuluu avoimmuus ja läpinäkyvyys joka nyt puuttuu täysin kh:n pj:n ja muunkin kuntamme virkamiesten toiminnasta ja asioiden valmistelusta. IHAN TOSI TULKAA NYKYAIKAAN kun kuitenkin asioiden todellinen laita tulee esille ennemmin tai myöhemmin meille veronmaksajille.

Anonyymi kirjoitti...

Asian todellinen laita, huonosti johdettu talous on tullut esille jo aiemmin ja nyt siihen puututtu. Yksittäisillä asioilla on helppo ilveillä, mutta kyky vastata kokonaisuudesta osoittaa, ketkä ovat todellisia johtajia.

Anonyymi kirjoitti...

Todelliset johtajat pitää puolueaktiiveille suojatyöpaikkoja auki ja jos ei ole niin voihan sitä aina perustaa uusia sihteerin virkoja kouluttamattomille kavereille. Näin tekee "todelliset" johtajat kun kyse kokonaisuudesta heh heh. Hyvä kesdem!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.16 ja muillekin: lukekaa ensin viime vuoden hallituksen pöytäkirjat elo- joulukuu ja tulkaa sitten kertomaan tosiasioitanne tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät ettekekö vihdoinkin tajua, minkälaisen pelurin kanssa olette tekemisissä, kun kommentoitte sekatyömies /hevosmiehen kanssa,tulette häviämään 0-1 tuloksella.

Anonyymi kirjoitti...

KesDem sopparin mukaan 5/4, repikää siitä huumoria. Muuten absilla olivat varmoja että heidän suosikki työmies ei anna vänkäreille periksi vaikka kuin listoja kereväät. Varmaan Puhos asiiissa se tuli kaikille selväks. Ihan oikeesti, tää on temokratiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on poliittinen johto,jota historian tutkijatkin aikanaan tulevat ihmettelemään. Kuinka sekatyömies, kondra sairaanhoitaja saattoivat kunnan ns.suoritustilaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin sanottu, nythän alkaa suoritustilat olla kunnossa kunhan koulu vielä saadaan valiiksi.
Suorituksia odotellaan molemmilta ihan vesi kielellä. Saako saikku oman työpisteensä säilytettyä ja pystyykö työmies suorittamaan persujen jytkyn alasajon tällä vaalikaudella.
Molemmilla on hyvin pullat uunissa, saikulla on adressi vetämässä ja työmiehellä useita suhmurointipäätöksiä oikeusdessa saamassa tuulta siipiensä alle.
Eli molemmilla on täydet mahdollisuudet lähes vaikka mihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen suuri ongelma on ollut kepun likaisen sisäpiiripelin lisäksi se, että demareilla on ollut jostain syystä vakiintunutta äänestäjäkuntaa sen verran, että demarit ovat saaneet hallituksen pj:n paikan pitkälti yli kymmenen vuoden ajan. Kiteen demarileirissä ei vain ole tai ole ollut ainuttakaan henkilöä, joka olisi pätevä johtamaan kaupunkia hallituksen pj:nä. Duunarista ei vain tule osaajaa ja kokonaisuuksien johtajaa sillä, että istutetaan tuollaiselle paikalle. Koska hallituksen johtajuus ja osaaminen lähentelee nollaa, asioita joudutaankin johtamaan ja tekemään virkamiesten toimesta. Vai minkälaiset näytöt esim. B Muukkosella ja E Lahtelalla on oikean työelämän johtamistehtävistä ja työelämässä menestymisestä?

Anonyymi kirjoitti...

Lintu bongari ja lakaisukoneen kuljettaja, siinäpä vasta pari.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys Osmo Pirhoselle olet väittänyt että kh ja sen puheenjohtaja ei pistä täytäntöön valtuuston tekemiä päätöksiä nyt sitten seuraavassa hallituksen kokouksessa muista äänestää sillä tavalla että valtuuston päätökset menee eteenpäin ja lopeta tyhjä venkoilu muuten Matti jakaa sinulle hamekankaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pirhosen ja Kososen suurimmat saavutukset ovat tällä vaalikaudella johtavan lääkärin eroaminen tehtävistään heh heh !

Anonyymi kirjoitti...

Eikä se nyt niin huono saavutus olekkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys Esa Lahtelelle pitääkö paikkansa että olet esittänyt veron korotusta Puhoksen koulun säilyttämiseksi. Kerroppas nyt ihan rehellisesti, kun absilla ukot oli moisen kuulleet?

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys Esa Lahtelelle pitääkö paikkansa että olet esittänyt veron korotusta Puhoksen koulun säilyttämiseksi. Kerroppas nyt ihan rehellisesti, kun absilla ukot oli moisen kuulleet?

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä vieläkö lisää veroja? Helevata nyt menee jo yli hilseen nää korotukset, jos näin on esitetty niin mänikö läpi?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Kitee olisi tässä jamassa jos meillä olisi ollut poliittista johtajuutta. Poliittisia pelureita on kyllä riitänyt yli oman tarpeen ja nåyttää riitävän edelleen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 22.05: En nyt oikein ymmärrä miksi olet antamassa minulle kunniaa tuosta tapauksesta. Toisaalta en tiedä oliko hänen lähtönsä hyvä vai huono asia. Toisaalta olisi ollut hyvä kuulla kokemuksia siitä oliko hän hyvä vai huono lääkäri? Nyt se asia jäi selvittämättä koska tämä johtava lääkäri ei ennättänyt tiettävästi kolmeen vuoteen ottamaan yhtään potilasta vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai sitä ennätä jos sopimus oli vain viikko Kiteellä ja toinen puhelimen päässä. Siitä vaivaiset 8000€/kk menetetystä vapaajasta :(
Tämmösiä sopimuksia ne osaavat virkamiehet väänsi luottavaisten päättäjien avustuksella edellisillä kausilla. huh huh.

Anonyymi kirjoitti...

Meinasitko että tilanne muuttuisi jotenkin paremmaksi? Mistä otat sen entistä paremman ja halvemmalla? Nyt sentään oli kolme vuotta johtava lääkäri, joskus ollut pitkiä aikoja ilman kun ei ole saatu pätevää ja silloin niitä ongelmia on tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kosonen. Pilkallinen on helppo yrittää olla, mutta ei se edesauta yhtään, varsinkin kun iva menee kirkkaasti metsään. Vastaa mieluummin anonyymin 14.07 kysymykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Lakaisukoneen kuljettajan poliittinen "ura" alkaa olla taputeltu. Takana loistava tulevaisuus rehellisenä kaupungin nokkamiehenä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.51. Otappa kuppia jos vaikka helepottais.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.51 0n 0ikeilla jäljillä. Rehti-ilmiöstä on tullut sekatyömiehen irvikuva, nykyisenä hevosmiehenä on ohjastanut Kiteen kaviouralle josta ei ole ihan hevillä paluuta palkinto pallille.

Anonyymi kirjoitti...

Taita valtakunnassa olla demareilla kilpailu kuka pystyy yhden kauden aikana pudottamaan kannatusta. Urpilainen 10%:lla on harrastelija kun verrataan kokeneempiin konkareihin, joille 25% ei ole ollenkaan ongelma kun heillä on rohkeutta ja kykyä kyykyttää omia äänestäjiään ihan surutta. Löisköhän Matti konjakkipullosta vetoa mihin työmies saa rosentit asettumaan. Veikkaan että joka viides vaihtaa johonkin muuhun ryhmään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se taitaa olla nyky "Demariälyköillä" niin,valtakunnallisesti kuin paikallisestikin, että sitä niittää mitä kylvää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Toivon asiallisuutta keskusteluun tai lopetan tämän vapaan keskustelun.

Anonyymi kirjoitti...

Mänkö kommentoijilla sormi suuhun Matin ohjeistuksen jäläkeen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelu pysähtyi, kun alkoi kiertää samaa kehää.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tänne kirjoittamaan, kun toverien töppäilyistä ei saa mainita mitään. Kai täällä viellä persuja, kokkareita ja kepua saa pitää herran nuhteessa?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka kesähelle pukkaakin päälle, niin voisitko Matti hieman kommentoida Demareiden ala-arvoisia kannatuslukuja niin valtakunnallisesti, kuin mitä ilmeisemmin Kiteeläisittäinkin, jos kiireiltäsi ehdit.

Anonyymi kirjoitti...

Näin politiikan tutkijana voisin arvioida, että jos työmies jatkaa valtuustokauden loppuun saakka niin tuo 14% jää ns märäksi uneksi Kiteellä. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta, mutta koita sinä Matti kuitenkin tehdä voitavasi kannatuksen säilyttämiseksi edes toisella kymmenellä.

Anonyymi kirjoitti...

Elekee olla kannatusluvuista moksiskaan, kyllä soppatykit hoitaa homman kondikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kävikö tässä nyt niin, että kun Kosonen lopetti Lahtelan kritisoinnin anonyyminä, ei täällä muita kirjoittajia ollutkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä se näyttää olevan, että sekatyömies laittoi Matinkin ruotuun, kuten monen muunkin vuosien varrella.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä noista Kitteen puolueista mikään ole loistanut. Jos samat toopet ovat ehdolla vielä seuraavissa vaaleissa eikä ehdokasasetteluun tule parannusta, niin äänestysprosentti jää saman suuruiseksi kuin demareiden kannatusprosentti. Ja muutotappiokin menee samalla prosentilla.

Anonyymi kirjoitti...

Sanohan nyt aluksi vaikka kymmenen hyvää henkilöä valtuustoon, jotka ei olleet vaaleissa ehdolla. Varmasti puolueet kiinnostuu kyselemään heitä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja nyt kun on palattu arkeen, niin on vain pakko tarkastella kuntamme palvelurakennetta kriittisesti. Sotessa joudumme todella miettimään onko meillä varaa kahteen toimipisteeseen tällä etäisyydellä ja mitä palveluja niissä voidaan tuottaa ilman päälekkäisyyksiä. Lääkärin vastaanotto ajat on säilytettävä vähintään tämän vuoden tasolla. Koulu puolella Kesälahden yläkoulun sulkeminen on tällä väestö kehityksellä vääjämätön tosiasia. Rakennus puolella on jatkossa oltava erityisen kriittinen investointien suhteen,
esim. tarvitsemmeko uuden paloasemman vai riittääkö sostilat ettei käy kuin Kiteen yläkoulun kohdalla. Organisaatiota on edelleen kevennettävä kaikin keinoin, vaikka se on tässä yhdistymis tilateessa kohtalaisen haastavaa.
Päättäjille tulee eteen vaikeita asioita ja kaikki ei mene niin kuin kuntaliitos sopimuksessa sovittiin mutta on se taloudellinenkin tilanne muuttunut rajusti sen paperin allekirjoituksen jälkeen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 12.07: Kerro ihan omin sanoin ja ujostelematta mitä on muuttunut Kiteen taloudessa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen muuta kuin, että valtion osuudet ovat kasvaneet n. 3 miljoonalla???

Anonyymeille klo 19.03 ja 21.14: Minun rohkeus riittää kirjoitella ihan omalla nimellä ja haukkua tai kehua ihmisiä ihan sen mukaan kuin minusta tuntuu. Mutta teidän rohkeudesta ei voi sanoa samaan, puskista ampujat.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauan kuin Kiteellä on "työmies" vetoinen hallitus, niin organisaatiolle ei ole odotettavissa muutoksia. Samoin jos kepun "koulutetut" poliitikot pitää vastedeskin palkata erinäisiin asiantuntija tehtäviin, niin sieltä ei ole säästöjä tulossa.
Kesälahden terveysasema on luvattu rakentaa ja niin pitää tehdäkin. Kiteellä terveyspalvelu ajat juuri näin kuten sanoit ennallaan.
Paloaseman yhteyteen tosiaankin vain sostilat erillisenä rakennuksena ja sillä pärjäätte tämän suunnittelukauden loppuun saakka.
Samoin viemärihankkeet pitää toteuttaa vain jos käyttäjät maksavat itse pääosan ja kaupunki kompensoi max. 2500/käyttäjä. Mille alueelle niitä sitten teettekin, niin vaatikaa kaikki liittymään heti eikä mitään erivapauksia pidä sallia. Myös muut "toivotaan toivotaan" investoinnit jäihin, kuten meijärinranta ym kohteet joihin ei löydy nykyoloissa yrittäjiä. Panostakaa ABC:n taakse kaikki liikenävä raha ja koittakaa saada sinne yrittäjiä, kuten Lidl tai vastaavia vetonauloja turisteille ja naapurikuntien ostosmatkalaisille.
Koulut tosiaan pidettävä oppilasmäärien mukaan järkevästi, niin että aina kalleimmat oppilaskulut omaava laitos kiinni. Näillä saatte jo jotain aikaan, jos tosiaan meinaatte säästää järkevästi!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sen kaupunginjohtajan pitäny antoo se selitys taloudesta teille, eihän myö tyhmät sitä tajuta muuten mitenniin rahat ei riitä jukulauta.

Anonyymi kirjoitti...

Matti voit vallan hyvin sulkea tämän sivuston. Samojen asioiden pohdiskelu ja veivaaminen ei johda mihinkään. Muutosta voi toivoa ainosataan seuraavien kuntavaalien kautta, jos silloinkaan, ellei nykyiset tunarit ymmärrä väistyä sivuun.

Anonyymi kirjoitti...

Jos poistaisitte kokouspalkkiot, niin silloin nämä palkkioiden perässä juoksijat vasta älyäisi lähteä käpälämäkeen. Niin ja poistakaa puoluejako kokonaan kuntavaaleista, niin saattaa jopa yli 50% kuntalaisista äänestää.

Anonyymi kirjoitti...

Niitä nimiä nyt näkyviin, ketkä osaisi hoitaa asioita paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ne nimet löydy tuolta "isolta kirkolta" kun ministerin miehet tulee laittamaan asioita kuntoon, koska alijäämä ei hoidu lainmukaiselle tasolle, omin voimin.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä joku uusi juttu, tämä "alijäämät lainmukaiselle tasolle"?
Olen asunut 60 vuotta Kiteellä ja nyt ensimäistä kertaa jotkut ovat alkaneet jauhamaan tästä asiasta. Johtuuko tämä siitä, kun keskustalla ei ole enää yksinkertaista enemmistöä yksin, niin silloin ei enää saa elää holtittomasti? En helposti keksi muuta selitystä, kun nyt yllättäin Kitee joutui matokuurille ennen täysin tuntemattomien alijäämien takia. Mikä kummallisinta, säästöt pitääkin kohdistaa muuanne,eikä sinne miihin rahat oli aiemmin tuhlattu? Voi tätä politikointia voi!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.32. kerroppa missä näin on käynyt, että "ison kirkon" miehet on tullut päättämään kunnan asioista?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.32. kerroppa missä näin on käynyt, että "ison kirkon" miehet on tullut päättämään kunnan asioista?

Anonyymi kirjoitti...

Paras esimerkki löytyy Karkkilan kunnasta n. vuosikymmen ja rapiat sitten, siellä kunta ajautui vakavaan talouskriisiin, jolloin remmiin astui ministeriön virkamiehet, jotka hyllyttivät kunnan johdon, niin virka.- kuin luottamusjohdon, tasapainottivat talouden,(laittoivat tulot ja menot tasapainoon) Nykyisin Krkkilalla pyyhkii hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Lähempää löytyy Kesälahdelta. Sinne tuli isot pojat ja sanoi että se on nyt loppu. Oli kanssa kun kerran ei itse ollut asioita aikanaan hoidettu.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.36. Sanohan minne ne rahat oli aiemmin tuhlattu, että osaavat säästää oikeasta kohden. Turha leuan lonksutus ilman esityksiä siitä mitä pitäisi tehdä on vain typerää irvailua.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen muinoin alijäämät hoidettiin velkarahalla, nykyisen kirjanpitolainmukaan se ei ole mahdollista. Kiteellä velkaannutaan rajusti ja samalla 10 milj.€:n alijäämän kataminen näyttää epäonnistuvan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkää sotkeko alijäämiä ja velkaantumista. Niillä ei ole muuta tekemistä keskenään kuin lainan korko ja mahdollinen lainalla tehdyn investoinnin poistot heikentävät tulosta ja siten lisäävät alijäämää.

Anonyymi kirjoitti...

Päinvastoin näyttäisi että alijäämän kattaminen onnistuu kun ohjaimissa on osaava talousihminen. Kun vaan ei hallitus ja valtuutetut menisi sotkemaan tyhjänpäiväisellä politikoinnilla.

Anonyymi kirjoitti...

Totta, talousihminen esitti kahta kuolujen lakkautusta, mutta työmies ja pelimiehet keskustasta vetivät poliittiset irtopisteet välistä ja siihen kaatui sekin oikea säästö!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei excel- taulukkolaskennan osaaminen vielä tee kenestäkään talousihmistä.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan oikein Matti. Meillä on johdossa talousosaaja.

Matti Kosonen kirjoitti...

Meillä on excel- taulukkolaskennan osaaja kaupunginjohtajana.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvähän tuo on jos senkin osaa, kaiken muun ammattitaidon lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Saapas nähä mikä on tilanne, kun tämä vuosi on takanapäin. Ainakin alijäämä 500€/asukas jää saavuttamatta, joka on nykyinen raja-arvo kriisikunta kriteerinä.Aiemmin tuo raja-arvo oli 1000€/asukas.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 412   Uudempi› Uusin»