maanantai 30. kesäkuuta 2014

JOKO OLISI HAMEKANKAAN PAIKKA?



Anteeksi etten ole kirjoitellut pitkään aikaan, jotkut ovat jo kaipailleetkin juttujani. Ilmeisesti, että on hyvä kun on joku jolle saa nauraa.
Ihmisen ei pitäisi koskaan sanoa tai kirjoittaa mitään suuttuneena. Minäkin odottelin viikon valtuuston jälkeen mieleni tasaantumista, etten kirjoittaisi jotain loukkaavaa. Nyt kun olen saavuttanut tasapainon ja mielenrauhan, yritän mahdollisimman diplomaattisesti, ketään syyllistämättä tai ketään loukkaamatta ilmaista mielipiteeni tapahtuneista päätöksistä.

…………………………………………………………………….

JOKO OLISI HAMEKANKAAN PAIKKA?

Vanha kansa siirsi sukupolvelta toiselle tietonsa ja elämän ohjeensa sananlaskujen muodossa koska kirjoitettua sanaa ei ollut. Runomittaan laaditut sananlaskut säilyivät muuttumattomina vuosisatoja. Erityisen paljon vanhan ajan ihmiset olivat kiinnittäneet huomiota valehteluun ja sopimus rikkomuksiin, jotka oli tuomittu jyrkästi sananlaskuissa. Alla olevista muutamista poiminnoista käy hyvin ilmi se halveksunta joka kohdistettiin tällaisiin ihmisiin. 

- Ennen mies maansa myö kuin sanansa syö.
- Kolme kertaa kun valehtelee, niin uskoo itsekin.
- Sanasta miestä, sarvesta härkää
- Ei ne kaikki miehiä ole, jotka pöksyjä kantavat.
- Ei se paljon valehtele, joka puolet valehtelee.
- Valheella on lyhyet jäljet.
- Ei kahta hyvää, luvata ja pitää.
- Joka paljon lupaa, se vähän antaa.
- Jonka mesi kielessä, sillä myrkky mielessä
- Kerran toisen narraa, itsensä iäksi.
- Ei oikeus saa yösijaa, mutta vääryys istuu peräpenkillä.
- Parempi vähän annettu kuin paljon luvattu.



Kiteen valtuusto jatkoi viime maanantaina jo aiemmin aloittamaansa Kesälahden alas ajoa. Joistakin valtuustossa käytetyistä puheenvuoroista olin ymmärtävinäni jopa, että valehtelusta, pettämisestä ja sopimusrikkomuksista olisi tehty hyve Kiteellä. Niin ovat käsitteet ja arvot muuttuneet Kiteelläkin.

Kuntaliitossopimus  kohta: 5. Uuden kunnan palvelujen järjestäminen
5.2. Palvelujen järjestäminen Kesälahden alueella
Palvelut järjestetään aiesopimuksen mukaisesti.

 Nyt tätä aie- sopimuksen 24- kohtaista luetteloa palveluiden järjestämisestä on rikottu 15 kertaa. ( kehtasipa eräs kiteeläisten nuoleskelija  jopa väittää ettei aie-sopimus ole sitova.)

Tuon aie-sopimuksen ovat allekirjoittaneet Kiteeläisten puolesta Jukka Kankkunen, Esa Lahtela, Kari Sutinen, Birgitta Muukkonen, Maija Kaalimaa, Aki Parkkonen, Sirpa Suikkanen ja Kirsi Hämäläinen. Kirsi Hämäläistä lukuun ottamatta kaikki olivat viime maanantain valtuuston kokouksessa pettämässä kesälahtelaisia ja rikkomassa allekirjoittamaansa sopimusta.

Pitäisikö kesälahtelaisten harkita vanhojen, hyviksi koettujen keinojen käyttöön ottoa ilmaistakseen mitä he ajattelevat näistä sopimus rikkojista? Ennen vanhaan tällaisille miehille annettiin jossain sopivassa julkisessa tilaisuudessa hamekangas eli haluttiin heidän pukeutuvan hameeseen akkamaisuutensa johdosta. Olisiko seuraava valtuuston kokous sopiva tilaisuus siihen?
(Ai miksikö vain miehille, no eihän ennen vanhaankaan naisten akkamaisuutta pidetty niin tuomittavana kuin miesten.)

412 kommenttia:

1 – 200 / 412   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitos ja yhdistymissopimus on lähtökohtaisesti sitova,mutta kuntajakoa koskeva lainsäädäntö määrittelee asian näin.Yhdistymissopimusta on noudatettava sen hyväksymisestä alkaen siihen saakka kunnes kuntien yhdistymisestä on kulunut kolme vuotta.Aiesopimuksen sitovuus tuo kolme vuotta,mikäli sopimukseen on kirjattu tarkasti aiesopimuksen olevan osa kuntaliitossopimusta,ei pelkkä liittenä oleminen tee sitovuutta.

(jonkinasteinen oikeusoppinut)

Anonyymi kirjoitti...

Niin on tyylikkäästi hoidettu asiat, että Kiteen ei tarvitse avata kuntaliitoskeskusteluja Rääkkylän ja Tohmajärven kanssa ainakaan neljän seuraavan sukupolven aikana. Eli 360 vuoteen. Ja sitä pelkoa ei ole, että muut kyselisivät Kiteetä kaveriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen että vaalien alla ja vielä viime vuonna hyvin monet olivat huolissaan Kiteen heikosta taloudesta. Nyt kun taloutta on alettu hoitaa, tarjotaan hamekankaita.

Yksi sananlasku lisää:
tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä se pure, joka haukkuu...

Anonyymi kirjoitti...

Matti. Kerro vielä ketkä entisen Kesälahden kunnan valtuutetuista olivat yhdistysmis-neuvotteluissa ja allekirjoittivat sopimuksen.

Miten hyö lie iänestee rätkäättänneet valttuuston kokouksessa Kesälahen kaupunnin osan puolesta?

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela, Asikainen, Muukkonen jaPennanen koulun lopettamisen kannalla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kangaskauppa rupeaa käymään kun Matti rupeaa jakelemaan niitä siellä valtuuston kokouksissa

Anonyymi kirjoitti...

Mattti taitaa olla juutalaisia kun rupeaa kankaita jakelemaan !

Anonyymi kirjoitti...

Talous varmasti pelastui vajaan kymppitonnin vuotuisella säästöllä, jotka tulivat kun liikunta-alueita ei hoideta, jäähallivuorot supistettiin ja leluvuokraamo lopetettiin. Ja sillä, että koulujen lakkautusuhat leijuvat ilmassa. Nuo on juuri niitä uskoa luovia toimia. No niille ykköstonneille on varmasti käyttöä Arppen koulun rakentamisessa ja kaupungin henkilöstön työterveyshuollon kulujen kattamisessa. Ja Tikkarinteen laskujen maksussa. Puurot ja vellit niin sanotusti sekaisin?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se ole ihmisen itsensä vika jos on opetettu lapsesta saakka epärehelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeintähän onkin että oppositiolle eivät antaneet periksi. Sehän oli sovittu heti vaalien jälkeen pari kellokkaan sopimuksella. No aika näyttää miten vaalikarja suhtautuu näihin kymppitonnin pelastuspaketteihin joilla olis heille ollut merkitystä mutta taloudelle ei.

Anonyymi kirjoitti...

Hutsin pururadat kuulema kasvaa horsmaa. Olisiko käytön puutetta. Näitäkö sitten pitäisi hoitaa. Ei se paljon Kesälahtea auta jos Hutsissa niitetään. Pääasia on pitää meteliä kun kaikki vaan on niin väärin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.10: Voiko tuon selkeämmin asian sanoa kuin sopimuksen kohdassa 5.2 sanotaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahden valtuutetuista ainoastaan Pennanen äänisti valtuustossa luokkien 7-9 lopettamisen puolesta,kaikki muut äänesti säilyttämisen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Olis ihan reilua kertoa liitossopimuksen kohta 5.1 avautuisi
juridiikka kaikille.

Matti Kosonen kirjoitti...

5. Uuden kunnan palvelujen järjestäminen
5.1. Palvelujen järjestämisen periaatteet uudessa kunnassa
Uuden kunnan palvelut järjestetään keskitettyinä ja lähipalveluina. Lähipalvelut määritellään palveluiksi, joita käytetään toistuvasti ja päivittäin. Lähipalvelut järjestetään asiakasmäärien ja – tarpeiden edellyttämässä laajuudessa uuden kunnan taloudellisten voimavarojen mukaan
.
5.2. Palvelujen järjestäminen Kesälahden alueella
Palvelut järjestetään aiesopimuksen mukaisesti. Palvelujen järjestämisessä otetaan erityisesti huomioon mahdollisuudet uudenlaisiin tuotantotapoihin ja teknologian hyödyntämiseen. Palveluprosessien kehittämisellä varmistetaan palvelujen asiakaslähtöisyys, sujuvuus ja tuottavuus.
Kesälahdella lähipalvelut järjestetään nykytasoisina. Kesälahdella järjestettäviä lähipalveluita ovat:
- perusopetus
- varhaiskasvatus
- kirjasto
- kansalais- ja musiikkiopiston palvelut
- liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut
- terveydenhuollon peruspalvelut
- ikäihmisten palvelut
- perussosiaalityön palvelut
- teknisentoimen palvelupiste
- yhteispalvelupiste, sähköinen asiointi ja videoneuvottelu
Palveluiden järjestämisestä on laadittu yksityiskohtaisemmat palvelukuvaukset, jotka ovat kuntaliitosselvityksen liitteenä.

Anonyymi kirjoitti...

Liennee kuitenkin niin,että tuo kolmevuotta jotakuinkin noudatetaan sopimusta ja karsinnat kohdistuu sen jälkeiseen aikaan.Mielenkiintoinen päätös maaliskuulta Kerimäkeläisten valitukseen Kuopion Hallintoikeudelta sitovuuden osalta,jossa todettiin sitovuuden olevan ainoastaan poliittista,eikä juridista.Toisin sanoen ei kannata edes kriisikuntien tehdä vapaaehtoista liitosta vaan sama tulos tulee pakkoliitosten myötä.

Anonyymi kirjoitti...

Hevosmiesten tietotoimistolta tuli vinkki että karjalan kievarilla olis ammuttu lauantaina lähtölaukaus kesälahen alasajolle. Onko jollakin parempoo tietoo asiasta?

Anonyymi kirjoitti...

Onko tarkempoo tietoo ampujasta?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä olisikaan Kesälahden tlanne nykyisin ,jos se olisi itsenäinen kunta. Alijäämä liitoksen tekoaikaan 1400€/asukas ja velkaa silmät.- korvat täynnä, eli kaikilla mittareilla mitattuna "Kriisikunnan eliittiä".Kyyti saattaisi olla vieläkin kylmempää, vaikka talouskurimuksessa painivan ja sopimuksista viis veisaavan Kiteen, reen pankolla körötelykään ei ole kovin auvoista.

Anonyymi kirjoitti...

Ai, eikö kahdesta persaukisesta tulekaan yhdessä rikkaita ja hyvinvoivia? Vaikka myös molempien kylien viisaat päät lyötiin yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Jokuhan niitä viisaita vielä jokuaika sitten kaipaili johtajaksi.

Ei ole Turuset paljon kommentoineet, miksi tähän kurjimukseen heidän ajallaan jouduttiin.

Eikä ole kyllä väliksikään!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.25: Pitäisi ennemminkin miettiä mikä olisi Kesälahden tilanne nyt jos olisi liitytty Savonlinnaan jota minä kannatin?

Anonyymi kirjoitti...

Huonompi. Savonlinnan rahat on loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kesälahti olisi liittynyt Savonlinnaan, niin terveyspalvelut, yläaste ja moni muu palvelu säilyisi paikkakunnalla. Nykyistä pienemmällä veroprosentilla. Tosin 90% kuntalaisista valittaisi silloin, miksi ei liitytty Kiteeseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.08: heh heh, taidat olla vitsiniekka?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli ihan hyvä että Puhoksen koulu sai jatkoaikaa eli se säilyy toistaisesi siellä kiitos kuuluu kh:n puheenjotajalle jossa runnotiin yksimielinen päätös 7-0 sivistyslautakunta oli esittänyt persujen puheenjohtajan toimesta että koulu lakkautetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, nythän siellä varsinainen Issakki puhhuu.

Taitaa olla matarkankaan miehiä...

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelan takin kääntö yhden viikonlopun aikana oli tässä Puhoksen koulun tapauksessa hyvä ja ainoa oikea ratkaisu. Teki viisaan takin käännön. Hänellä ei tainnut olla muuta vaihtoehtoa. Halusi ilmeisesti käydä vielä jatkossakin Puhoksen Siwassa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu tämä hehosmues oli täysin rinnoin lopettamisen kannalla, mutta kun puhoksen kollit oli pitäny ns kahdenväliset "neuvottelut" niin mies oli kääntäny kamppeet nurin kalsareita myöten. Eli kyllä junttamiehillekin ohjastajat löytyy kun niikseen sattuu. Satuin olemaan paikalla kun työmies kesälahen tilaisuuden jälkeen antoi "meriselityksiä" puhoksen kasakoille, näytti niska punottavan kuin naantalin aurinko. No nyt kaikki hyvin kun vaan ei keksi uusia koukkauksia asian tiimoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Päättäjiä uhkailemallako siellä Kiteellä asioita hoidetaan? Huh Huh.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollahan lukee "neuvottelut" ! Siis ei uhkailut!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi8.25 on niin oikeassa kuin vain voi!!!! Nyt männään näillä eväillä,honompiakin vaihtoehtoja vois olla, eikä männä vähemmistön päätösten mukaan, vaan ENEMMISTÖN!!! Onko vaikeaa?

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo vaikeaa. Vaalikarjalle valehtelemalla saavutettu enemmistö junttaa vielä 2,5 vuotta Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Miekin olin paikalla kun sekatyömies piti puhetta Puhoksen koulunpihalla. Eiks hiä sanonna jotta kaik asiit on ihan normaalissa valmisteluvaiheessa kun valtuusto ol antanut sellaset reunukset. Sit piätökset tehhään normaalissa järjestyksessä. Mis vaihees hän ol lopettamassa Puhokseksen kouluu, eiks hiä antanna valmistelulle sen arvon mitä kuuluukin? Mie en tiijä mitä Kesälahen pihoissa on tapahtunna. Sen tiijän jotta sekatyömies ol hallituksen kokkouksessa esittännä ja suona myös kannatuksen jotta koulu säilyy. Miule riittää jotta meijät kakarat suap käyvä Puhoksessa vielä ennekö ikäsä puolesta joutuuvat siirtymään yläasteelle!

Matti Kosonen kirjoitti...

Muistanko aivan väärin kun minulla on sellainen muistikuva, että Lahtela olisi antanut lehdistölle lausunnon siv.ltk.n kokouksen jälkeen, että hän on lautakunnan päätösten takana ja lautakuntahan esitti Puhoksen koulun lakkautusta. Vai alkaako muistini pettää?

Anonyymi kirjoitti...

Mattin muisti näyttää toimivan ihan hyvin. Lahtelan lausunto, jossa hän antoi tukensa sivistyslautakunnan päätökselle, lakkautta Puhoksen koulu,oli luettavissa Karjalaisesta.
Peluri hoksasi kääntää takkinsa, kun joku löi oikeat rätingit ja luvut pöytään todellisista säästöluvuista.

Anonyymi kirjoitti...

Näin se vuan on poijaat, ihan oikeesti ei oo rahhoo!

Anonyymi kirjoitti...

Just, näin se vuan on poijaat, ihan oikeesti!

Matti Kosonen kirjoitti...

Mihin ne ovat kadonneet??? Kaksi vuotta sitten sitä oli vaikka lampaille syöttää.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela veti sopimuskumppaniltaan täydellisesti maton alta, että heilahti. Tosiaan sivistys lautakunnan jälkeen kehui vuolaasti suoraselkäisyydestä mm puhoksen parlamentissä. Tais tulla ryppy rakkauteen keskustan napamiehen kansa tässä asiiissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaksi vuotta sitten asiantuntija virkamiehet ja liitosneuvottelija laskivat, että vuonna 2015 on alijäämät katettu ja ollaan jo 0,7 milj. plussalla ilman minkaanlaisia leikkauslistoja.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, silloin oli vaalivuosi ja ääniä ostettiin sietä sun täältä ja loput katteettomilla lupauksilla. Olithan Matti itekin mukana sdp:n vaaliteemoja rakentamassa, vai kuinka?

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä tuommoisia lupasivat?

Anonyymi kirjoitti...

Demarithan on aina antaneet katteettomia lupauksia.

Voi hitto, se Lex Lahtelakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löytyy Kitteen seuraava "rehti-ilmmiö" kun entisen "ilmiön" nuttu on nuhraantunut täydellisest.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 22.43: Tuo tieto on luettavissa kuntaliitosselvityksestä.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 22.41: Kerroppa, montaa sdp.n vaaliteemaa vastaan olen änestänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Matti "joukkue on niin huono kuin sen heikoin lenkki"! Ei riitä että sinä ja pari muuta olette pitäneet linjanne, kun Esa ja naistrio on pahasti unohtanut teidän yhteiset lupauksenne. Siitä ei hyvää seuraa kannatukselle! t:Politiikan tutkija.

Anonyymi kirjoitti...

Demmarit otattelloo keskenään ja kannatus viheltää.

Anonyymi kirjoitti...

Muut puolueet, varsinkin persut, "nauravat partaansa"
seuratessaan Demaritunareitten toilaulua ja synkkenevää kannatuksen alavirettä.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu ja demareiden kepu-siipi noudattavat luottamuslinjaa. He luottavat virkamiehiin. Se on kaupunginjohtajan määräys. Niin kuuluu tehdä. Luottamushenkilön tehtävä on luottaa, mitä osaavat asiantuntijavirkamiehet sanovat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kiteen imago nousee jälleen niin, että kohisee.Veret seisauttava anteeksipyyntö oli niin vakuuttava.Voi herranpieksut tuota hallituksen touhua.

Anonyymi kirjoitti...

Sellanen hallitus kuin johtajansakin!

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen pj löyti taas yhden syyn haukkua muita peitelläkseen omia ja kepun touhuja. Noissa käsissäkö tämä kaupunkimme oikeasti on? Nyt on syytä harkita kaupunginhallituksen vaihtoa. Tai jopa ennenaikaisia kuntavaaleja. Perusteita on jo riittävästi. Ei nuo tohelot voi jatkaa 2,5 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

ONKO Esan vika että serkukset Sami Ps ja Seija Ps pyytelevät kilvan julkisesti anteeksi. Ootetaan onko seuraavana langokset ps/kok .

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut entisenä kuntapäättäjänä Kiteen tilannetta ja kaikki näyttää kulminoituvan hallitukeen. Nyt on jo monia valituksia lähetetty hallintooikeuteen ja ne on otettu käsittelyn. Siis valitukset ovat olleet aiheellisia kun niitä ei ole hylätty. Herääkin kysymys onko hallitus toimintakykyinen lukuisien 5/4 äänestys päätösten jälkeen. Onko huhut junttasopimuksista sittenkään tuulestatemmattuja? Jotain pitäis tehdä ja pian.

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtela oli ylen tekstitvssä kertonut, että hallituksessa on luottamuspula. Jos kerta häneen ei luoteta, niin mitä hän aikoo tehdä asian eteen. Puheenjohtajan tehtävä on yhdistää kaikin tavoin hallituksen toimintaa. Onko näin tapahtunut?

Anonyymi kirjoitti...

Anon.22.03, Ei se ole Esan vika vaan heidän omansa, mutta oliskos Esallakin jotain anteeksi pyydettävää äänestäjiltä, kun vaaleissa suureen ääneen lupasi pitää mm päivystys ajat ennallaan 8-22 joka päivä. Mutta nyt kun 1,5v on kulunut hän ajaa täysillä vain virkaaikaista päivystys aikaa 8-16 arkisin. Voitko vastata? Harhautettu äänestäjä!

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen, erityisesti sen puheenjohtajan tulisi olla kuntalaisia yhdistävä ja tukeva elin. Nyt se on hajottava voima. Hallituksen pj:llä ei ole mitään luottoa. Näytöt ovat surkeat. Syyttää ja räksyttää osaa, mutta teot nolla. No, ainahan joku vanhakantainen demari jaksaa kumartaa ja ylistää, mutta siinä kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen pj:n ainoa vaihtoehto on kadota takavasemmalle ja kiireesti.

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtelalla on vahvaa näyttöä Kiteen umpisurkean talouden asiallisen hoitamisen aloittamisesta. Viime syksynä tehtiin isoja leikkauksia talousarvioon ja nyt hallitus esitteli pitemmän aikavälin talouden tasapainottamisohjelman, jonka valtuusto lähes sellaisenaan hyväksyi.
Nämä ovat niitä vahvoja näyttöjä joita tässä tilanteessa kaivataan ja tällaisilla teoilla luottamus ansaitaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Viime elokuussa hyväksyttiin talouden tasapainottamisohjelma (oli kuulema pakko tehdä sellainen).
No sitten talousarviota tehdessä unohdettiin kokonaan juuri laadittu tasapainottamisohjelma ja talousarviosta oli tulossa "ei huolta huomisesta" tyylinen. Uusi kaupunginjohtaja sitten selitti hallitukselle, ettei riitä että tehdään päätöksiä, ne on myös pantava täytäntöön. Niinpä sitten talousarvio pantiin uuteen uskoon.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eilen ennen teknisenlautakunnan kokousta kävimme tutustumassa terveyskeskus rakennus työmaahan. Tuli mieleen päivystys tiloja katsellessa, tehtiinkö (taas) hukka investointi noiden tilojen suhteen. Tiloja tullaan käyttämään 40 h viikossa ja ovet ovat suljettuinan 128h eli käyttöaste noille tiloille tulee olemaan 23.8%. Olisi ehkä säästetty muutama miljoona jos tilat olisi mitoitettu tulevan käytön mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulepas Matti kyllä Kiteellä hyvin menee, näin totesi eläkkeelle jäävä tekninen johtajakin,taannoisessa läksiäis haastattelussaan, että "tottahan miehen sanaan on luotettava".

Anonyymi kirjoitti...

Haloo hei, viime syksyinen talous suunnitelmahan oli vain "paperi" joka piti toimittaa ajallaan valtiolle, näinhän hallituksen puheenjohtaja asian ilmaisi valtuustolle ihan ääneen. Löytynee nauhalta jos hän ei itse muista sitä. Tämmöiset näytöt ja päälle ivallinen esiintyminen opposition esityksille osoittaa todellista luottamuksen puutetta, josta itsekin ylen teksti tv:ssä kertoilee.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus leikkasi aiemmin valmisteltua tämän vuoden talousarvioesitystä marras-joulukuussa 1,7 miljoonaa euroa. Se ei ollut mikään "paperi" vaan todellista vastuullista asioiden hoitoa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 13.12: Höpö höpö. Hallitus hyväksyi lautakuntien leikkaus ehdotukset, hallitus ei tainnut esittää lisäleikkauksia juuri ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos jollakin on otsaa ylistää hallitusta ja sen johtoa osaamisesta, se osoittaa täyttä tietämättömyyttä kuntatalouden vastuullisesta hoidosta.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Sami Palviainen ja Seija Pajatie kantavat vastuunsa, pyydellen anteeksi toimintaa ja tekosijaan sekä Sami ymmärsi erota P-K:n ps.piirin puheenjohtajuudesta. Siinä jos missä on vastuunkantoa?

Anonyymi kirjoitti...

Kosonenkin tietää varsin hyvin, että lautakunnat tekivät karsintaesityksensä nimenomaan hallituksen aloitteesta.

Ei talous ole vielä lähelläkään tasapainoa, mutta hyvän tien alussa kyllä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 17.24: Höpö höpö. Niin Kosonen kuin sinäkin tiedät varsin hyvin, että uusi kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen ensi töikseen palautti talousarvion lautakunnille uudelleen valmisteluun ilman hallituksen päätöstä oikaistakseen hallituksen kardinaalimunauksen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä säästöihin tulee, niin niitähän rupeaa syntymään kun henkilöstö poistuu ansaitsemalleen eläkkeelle ja ketään ei palkata tilalle. Tämän piti olla perusjuttu kuntaliitoksen myötä. Useampi sata henkilöä jää ihan tässä kohta nauttimaan eläkepäivistä. On kyse siitä, osaako virkamiesjohto priorisoida tehtävät uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus on kuin munaton mies,mutta onneksi kaupunginjohtaja ymmärtää talouden realiteetit ja valtiovallan velvoitteet,kunnan itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lautakuntien rooli säästöjen toteuttamisessa oli sama kuin hallituksenkin. Suu auki, kun kupongit lyötiin kokouksissa pöytiin. Kukaan ei ymmärtänyt yhtään mitään, mitä oltiin päättämässä ja mitä mikäkin luku leikkauslistoissa tarkoitti.Suurin osa päättäjistä ei ymmärrä vieläkään, mitä ovat päättäneet. Kyllä ne leikkauslistat olivat Auvisen sanelemia, toimialajohtajien virittelemiä. Luottamushenkilöt, siis ne jotka luottavat virkamiehiin, ovat nyt sankareita pelastaessaan Kiteetä. Samoja henkilöitä, jotka ovat tehneet viimeiset kymmenen vuotta vain oikeita ratkaisuja.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19.39 osuu asian ytimeen. Kun ei ymmärrä numeroista ja niiden vaikutuksesta talouteen höön pölähtävää, on pakko tyytyä joo joo miehen/naisen rooliin ja olla kuntalaisten silmissä, mukamas asiansa osaava vastuullinen päättäjä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei kuitenkaan kaikki lautakunnat menneet virkamiesten tai Auvisen antamien ohjeiden mukaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko Palviaisella vaihtoehtoja piirinkokouksessa,ei ihan tainnut omaehtoista lähtö olla,kuten Bokdanof totesi ei kommentoida.Kiteen huuhaa politiikot aletaan tuntea maakunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Palviaisen rehellisyys tulee vielä puntariin jos itse ei kerro totuutta, muuten valheen kanssa joutuu elämään pitkään eikä ole hyvä kaveri, se valhe, joka on aina takaraivossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on totta Persujen piirin ykköstykki Sami Palviainen on Karjalaisen uutisen mukaan heittänyt pyyhkeen kehään se on kova päätös mieheltä joka on juuri aloittanut toimintansa niin kunta,piiri kuin valtakunnan tasolla sopii kysyä että muutkin luottamustehtävät ovat vaakalaudalla aika näyttää sisältyykö siihen muitakin syitä mitä ise on kertonut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se taitaa tuo Matti olla Kiteen kuntapolitiikan rasite on miehellä ajatukset että mukamas jaetaan hamekankaita määrätyille luottamushenkilöille ketähän siihen raatiin kuuluu no puheenjohtajana voisi olla itse Matti ketä ne muut voisi olla aika naurettava politiikko.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.31: Ei riitä että osaa lukea, pitäisi myös ymmärtää...

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Matin heitot alkaa olla sitä tasoa että olisi anteeksipyynnön paikka kuten Pajatie teki ei johtavalle luottamusmiehelle tälläinen ala arvinen toiminta sovi

Anonyymi kirjoitti...

Sami lupasi olla Kiteen kuntapolitiikan pelastusregas nyt tällä hetkellä ei näytä vakuuttavalta pitää ne annetut vaalilupaukset.

Anonyymi kirjoitti...

Herääköhän vihdoinkin ne nukkuvat kuntalaiset, jotka eivät viitsi edes vaivautua vaaliuurnille, vetoamalla siihen, että on samantekevää kuka yhteisiä asioita hoitaa,sillä lopputulema on kuitenkin sama. Luulisi nykymenon kolahtavan ainakin joihinkin ryhmiin ja innostavan hakemaan muutosta paremmasta huomisesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.53: Hah hah, Kerro nimesi niin mietin olenko loukannut sinua jos olen niin pyydän anteeksi :-)

On kieltämättä joillain huumorin tajua, heitellään anonyymeinä toisia loukkaavia tai perättömiä väitteitä ja kun niihin vastaa samalla mitalla ja omalla nimellään niin ollaan vaatimassa anteeksi pyyntöä.

Äly hoi älä jätä...

Matti Kosonen kirjoitti...

Pistäkää nimenne näkyviin kommenteissanne niin saatte asiallisia vastauksia niin asiallisiin kuin asiattomiinkin kirjoituksiinne.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, varmaan ainakin ne herää jotka huomaavat tulleensa petetyiksi muutamien napapoliitikkojen takin kääntöjen johdosta. Mm terveyspalvelu asioissa.

Anonyymi kirjoitti...

Pajatie on nyt pesemässä takkiaan niin kun hän Koti-Karjalassa kirjoitti milloin Matti ja muut tekevät samoin siinnä voi käyttää mäntysuopaa niin ei ympäristö pilaannu.

Anonyymi kirjoitti...

Matti tee samoin kuin Seija Ja Osmo blokissaan sinne ei voi kirjoittaa kun omalla nimellään niin loppuu paskanjauhaminen sinunkin blokissa etkä tarvite peräänkuuluttaa kuka kommentoi itse olet syllinen että tämä jauhaminen kestää loputtomiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Se koira älähtää,
johon kalikka kalahtaa."

Vai pitäs sulkea tiedotuskanava tavalliselta rahvaalta???

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se sovi että äänestäjät saa tietää mitä politiikan kunkut tekee kun ovat päässeet valtaan katteettomilla lupauksillaan. Pitääkö se paikkansa, että eräs johtava demari olisi ollut täysin rinnoin Puhoksen koulun lakkauttamisen kannalla ja antoi lautakunnalle täyden tukensa siinä. Mutta mitä sitten tapahtui, kun hän olikin muuttanut täysin kantansa. Tietääkö joku? Kyselee entinen puhoslainen kesäasukas.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli lautakunnan lakkautus esityksen takana!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sillä kylillä kietää lista Kiteen valtuuston säästösopimuksista tuleville vuosille. Ihmettelen suuresti ensin valtuustolinjaa menotalous säästöt ja päättää niistä niin hetken kuluttua niitä ollan ajamassa alas kyllä tämmöinen valtuusto ei ole enää mistään kotosin.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin Kiteen lautakuntien kh:n ja valtuuston tekemiä päätöksiä missään niissä ei näy että Esa Lahtela olisi ollut lopettamassa Puhoksen koulua eli lija on ollut johdonmukainen.Muistan ne ajat jolloin kh:n puheenjohtajana oli edesmennyt Reino Karpola Ruppovaarasta niin hänkin oli aina oman koulun säilyttämisen kannalla ja näin se pitääkin olla tästä ei kannata enää sen enempää jurnuttaa eli valtuusto on päättänyt että Puhoksen koulu säilyy .

Anonyymi kirjoitti...

Minä luin Koti-Karjala lehteä joku viikko siitä on aikaa jossa oli nimimerkki lukijan porinat palstalla "Hilkka" kirjoittanut Kiteen kunta asioista ja pistänyt kaikki Kiteen yritysten lopettamiset nykyisen kh:n puheenjohtajan syyksi tuntuu siltä että tämä "Hilkka" on esiinynyt "susihukkasen" vaatteissa ja saanut väärää tietoa kun noin väittää ja ennen kaikkea Puhoksessa lopetetut kouluista,kaupoista ja tehtaista olisi muka nykysen kh: johtajan syytä on vaikea uskoa tätä väitettä että noin suuri valta hänelle olisi annettu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.53: Toista se oli ennnen hyvinä aikoina kun valtuusto linjasi säästö kohteet niin ei niistä puhunut edes hallitus vuoteen ja sitten vuoden kuluttua keksittiin ruuti uudelleen...

Anonyymi kirjoitti...

Muistan minäkin Reinon aikoja. Reino oli hieman erilainen kuin nämä nykyiset puheenjohtajat. Reino oli koko ajan koulun puolella, alusta loppuun. Siis hän ei vätänyt lautakunnalta ja kaupunginjohtajalta mattoa alta muuttamalla mielipidettään kesken kaiken. Ikävä on niitä Reinon aikoja :'( Antti.

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko huomanneet nettiadressin jossa vaaditaan palauttamaan Kiteen terveyskeskuksessa ilta ja lauantaivastaanotot. Todella hienoa miten adressiin on jo tekovaiheessa sitoutunut neljä ääniharavaa viime vasleista. Tämä osoittaa miten tärkeästä asiasta siinä onkaan kysymys. Tästä on hyvä jatkaa, kun valtuustossa on noin selkeä ja laaja kannatus eri puolueiden johdossa. Olisipa kummallista jos tuolla ei olis vaikutusta, etenkin kun allekirjoituksia näkyy tippuvan tasaiseen tahtiin. Käy sinäkin kantamassa vastuuta allekirjoittamalla adressi. Osoite "adressit.com", valitse uusimmat adressit niin tuo löytyy heti sieltä. Konsensusta Kiteellä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi pyhä jyssäys meidän nykyistä valtuustoa! Ensin sovittiin uudet päivystysajat valtuustossa ja pantiin käytäntöön. Sitten taisivat Kesälahen kokouksessa vetästä mustan kortin ilman, että se edes oli esityslistalla! Nyt taas palataan siihen jo aikaisemmin päätettyihin päivystysaikoihin, mitä työ siellä oikein pelleilette? Kun kerran on säästettävä, niin säästetään sitten, eikai tää liene ainut kohde?Ootteko siellä niin sairasta väkeä, että pelkäätte henkenne edestä? Miten voitte jumiutua yhteen asiaan kokovuodeksi, kun on varmaan satoja muitakin säästökohteita vaan läpi vietävä!Mie oon jo huru-ukko, mutta tiiän mitä on köyhänä eläminen, en ennee pois kaupungista lähe kun takatyvisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä ei ole epäselvyyttä, että sekatyömies oli Puhoksen koulun lakkauttamisen kannalla sivistyslautakunnan kokouksessa, kuten myös julkisuuteen antamissaan lausunnoissa. Kaupunginhallituksessa ehätti ennen muita, esittämään koulun säilyttämistä, että sai maininnan pöytäkirjaan,että hän oli puolustamassa Puhoksen koulua.Ällöttävää politiikkaa entiseltä rehdiltä ilmiöltä.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus tulloo luvettua näitä blokeja, jos ei satu muuta tekemistä olemaan! No ainakin jokatoisessa jutussa on Lahtela tapetilla! Meikäläinen ei oo poliitikko millään muotoo, vaan ihmetellä pittää, minkä takia? Mie kyllä jo älähtäsin, mutta Esa vaan ei kommentoi mitenkää? Ääniharava ol viime vaaleissa ja kannatus tuskin paljonkaan on muuttunut! Mie äänestän vaan häntä niinkauan kun jaksaa olla ehokkaana,ei vaikuta mollaaminen pätkän vertaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olisi vähintäänkin huvittavaa, jos kysymys ei olisi vakavista asioista. Puhoslaisilla kai oli tarkoitus vaikuttaa päättäjien mielipiteisiin koulun säilyttämiseksi. Sitten kun joku päättäjistä erehtyi uskomaan näitä eteläsuomalaisten tekemiä virheitä viliseviä laskelmia, ei sekään ole hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Huruukolle tiedoksi, valtuustossa ja hallituksess ja monesti aiemmin on esitetty ihan oikeita säästöjä henkilöstön supistamiseksi. Mutta juuri nämä "huruukot ja akat" ovat ne estäneet junttasopimuksellaan. Kyllä kansa tietää :-) Johan tää on merkillistä, että huruukot lupas pitää kiinni kuntalaisten peruspalveluista ennen vaaleja ja nyt ovat lopettamassa kaikkea mistä eivät itse saa bonuksia. Yäk.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Esalla ole aikaa täällä notkua läppää heittämässä. Toki olis ihan hyvä jos itse kertois miten nää asiiit ihan oikeesti ovat. Mm vaalilupaukset ja tuo puhoksen koulu asii. Siun äänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä meillä Kiteellä on sittenkin huippuosaavat ja viisaat kunnan isät asioita luotsaamassa,joiden saavutukset kunnan kehittämiseksi puhuvat puolestaan, ihan turhaa valittamista,kun parempaakaan päättäjä porukkaa ei ole tyrkyllä.heh.heh.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalainen: "Vaikka Lahtela sanoo, ettei hänellä ole kantaa sivistyslautakunnan leikkauslistaan, hän puolustaa sivistyslautakunnan säästöehdotuksia". Pari päivää myöhemmmin ei enää hallituksessa puolustanutkaan lautakunnan listoja, vaan esitti itse aivan muuta ennen kuin koko päätösehdotusta oli edes luettu lopppuun. Rehti ilmiö! Kova yritys kerätä irtopisteitä, mutta paniikissa siitä tuli liian läpinäkyvää populismia. Valitettavasti monet kuntalaiset menevät tähän halpaan, jolla kalastellaan vain ja ainoastaan irtopisteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Lahtela syyttää nyt pohjoiskarjalan yle uutisessa hallituksen toimimattomuudesta perussuomalaisia ja kertoo heidän olevan epäluotettavia kun tuovat julki jopa keskusteluja kokouksista. Mitäs tämä on jos mies heiluttelee ulsteriaan mennen tullen ja jättää lautakunnan (jossa itse ollut päätösten takana) sekä kaupunginjohtajan kivitettäväksi torilla kun itse vetäseekin muka esityksen Puhoksen koulun säilyttämisrstä ennen kuin asia edes avataan keskusteluun. Onko sittenkin todelliset populistit ihan muualla kuin persujen riveissä?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymit 13.55 ja 14.22 ovat näkemyksineen prikulleen asian ytimessä. Hallituksen puheenjohtaja, Puhoksen koulun osalta, osoitti olevansa venkoilun mestari,mutta sehän ei ole uutta auringon alla.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut tämän valtuuston edesottamuksia ja kun nyt juuri on menossa potkupallon mm kisat, niin esitän oman epävirallisen vertauksen.
Kyseessä neljävuotinen ottelu David vs Goljat. Ottelu on ollut mielenkiintoista ja tilanteita on riittänyt, molemmilla joukkueilla. David on kuitenkin joukkueena nuori joten heillä meni alussa hyökkäyksistä paras terä kun kokenut Goljat viritteli paitsioansoja joihin kokemattomat Davidin hyökkääjät soruivat useaan otteeseen.
Davidin hyökkäysvoittoinen pelityyli kovine taklauksineen ei Goljattia mielyttänyt, vaan he käyttivät moneen otteeseen hieman ikävää tyyliä, näyttelemällä loukkaantunutta pientenkin kontaktien jälkeen. Tähän näyttelyyn lankesivat myös ottelu valvojat ja jopa yllyttivät mediassa Goljattia jatkamaan samalla tyylillä. Tilanteista on kesken ottelun tehty useita valituksia eri oikeusasteisiin, kun sovittelu ei ole tullut kuuloonkaan. Tokiääninauhoja on myös kuunneltu mahdollisista rikkeistä maalitilanteissa, mutta niiden huonon äänenlaadun johdosta niistä ei ole ollut apua. Nyt kun viimeinen neljännes on käynnistymässä kesätauon jälkeen, niin on odotettavissa Davidin puolelta koordinoidumpaa, mutta entistä fyysosempää pelinrakentelua. Kesätauko näköjään käytetää molempien joukkueiden puolelta vastastajan lannistamiseen erilaisilla paljastuksilla. On väitetty että Goljat olisi tehnyt otteluvalvojien kanssa sopparin, mutta se on vielä varmistusta vailla. Jos vefonlyöntitoimistojen tilastoihin on yhtään luottaminen, niin näemme vielä ennen puoliaikaa muutaman rankkarin ja punaisia korttejakin tullaan heiluttelemaan ennen joulutaukoa.
Tilanne ottelussa on varsin tasainen, kun masleja on tehty ja hetken päästä hylätty jonkin askelvirheen tai paitsion takia. Kumpi nyt on voitolla, niin sanoisin että yleisön suosikki on selvästi Goljat joka pelaa täydellisesti yleisön rakastamaa avointa ja hyökkäysvoittoista nykyajan pelityyliin soveltuvaa peliä. Goljat taas on saanut vanhalla pelityylillä, johon kuuluu ajan peluu, filmaaminen, selittely tuekseen kaikki mediat. Mediahan tykkää hidastemoisesta ottelusta, kun muutoin ei ehdi kirjoittaa muistiin kaikkia tapahtumia ja huutoja mitä vaihtoaitiostakin joskus kuuluu.
Siis jäämme kauhulla odottamaan ensimmäisen jakson viomeisen neljänneksen käynnistymistä syksyllä, mutta ei hätää kun yleisöhän tämän lystin maksaa loppujenlopuksi.
T: Pelle

Anonyymi kirjoitti...

Pellehän on kirjoittanut hyvän analyysin. Pikkasen on vihjannut punaiseen korttiin ja vaihtoaitioon. Mutta ei ole vielä vihjannut mahdollisia vaihtoja joukkueisiin...

Kas siinä sitä seuraavaksi olisi jutun juurta ja plogi keskustelua joutaville...

Anonyymi kirjoitti...

Anolle 20,05, eihän Esa jouda näitä kommentoimaa kun talvella menee aika kierrellessä kaikki lautakuntien kokoukset kh:n pj ominaisuudessa keräten kokouspalkiot ja tehdessä niistä matkalaskuja ja kesähän on lomaa ;)



Anonyymi kirjoitti...

Kummasti vain tuntuu tämä Matin blogi ja siellä olevat kommentit ihmisiä kiinnostavan. Onkohan Matilla tarkempaa tilastoa tirkistelijöistä?

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienoa saada poliitikkojen tekemisistä tietoa myös kesken vaalikauden. Viimeisenä vuotenahan kyllä tietoa tulee, kun kaikki kehuu saavutuksiaan ja tietysti mitä "lupaa" tehdä seuraavalla kaudella äänestäjiensä "parhaaksi". Pitääpä laittaa viime kertaiset lupaukset muistiin ja tehdä tilastoa toteutumisista sekä kannan muutoksista.

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on rehtiä peliä kehua saavutuksillaan, jos niitä kenellä on.

Anonyymi kirjoitti...

Talous kuntoon, Puhoksen teollisuus nousuun Lastulevytehdas tiennäyttäjänä ja niin tietenkin Puhokseen jätteenpolttolaitos. Siinäpä muutama poliitikon lupaus, jotka odottaa toteutumista.

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan nou teemat sen rehdin ilmiön vaaliteemoja ?

Anonyymi kirjoitti...

Yksi puuttuu, "terveyskeskus päivystykset hähintään samalla tasolla" . Silloin vaalien alla oli joka päivä 8-22. Se niistä vaalilupaulsista 😷 t, petetty äänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se verorosenttikin pitänyt pysyttää kilipailukykysenä.

Anonyymi kirjoitti...

Valituksia, kanteluita ja asioiden selvittelyä hallinto-oikeudessa. Vastuuttomia esityksiä, voimakasta ja loukkaavaa kielenkäyttöä ja kokouskäyttäytymistä, jälkiselvittelyjä, anteeksipyyntöjä ja yllättäviä eroja merkittävistä luottamustehtävistä. Näillä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Valituksia, kanteluita ja asioiden selvittelyä hallinto-oikeudessa. Vastuuttomia esityksiä, voimakasta ja loukkaavaa kielenkäyttöä ja kokouskäyttäytymistä, jälkiselvittelyjä, anteeksipyyntöjä ja yllättäviä eroja merkittävistä luottamustehtävistä. Näillä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Kenenkä etu oli houkutella Kesälahti, Kiteen vedettäväksi kivireeksi ja vieläpä sopimusrikkomusten siivittämänä.Siinä aihe historian tutkijalle tulevaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Junttasopimuksia, junttausta, toisten mielipiteen halventamista, lehdistölle ja muulle medialle valehtelua, perättömiä kiusausilmoituksia, päätösten muuttelua, hallintolain rikkomuksia ym ym. Näillä mennään kohti syksyä!

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen ansioluettelo taitaa olla vertaansa vailla.

Anonyymi kirjoitti...

Rehti ilmiö saa tästä kunnon nosteen tuleviin koitoksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen talous pahenee edelleen,sillä valtion osuudet alenevat nykyisestään, myös kunnan oma verokertymä supistuu koko ajan, kun noita "tuohta" tuovia ja työllistäviä yrityksiä ei näytä syntyvän alueelle, suurista lupauksista ja juhlavista puheista huolimatta. Kasvava eläkeläisten ja työttömien määrä ei nosta Kiteetä nousuun.

Anonyymi kirjoitti...

Iso apatia on iskenyt jo tänne kommentoijiinkin.

Onhan Kiteellä elämää. Vieraita ympäri maailman ja tulukkeepa viikonloppuna Puhoksen perinnekone päiville. Näette miten hyvän tilaisuuden paikalliset yhteistuumin ovat taas kaikille järjestäneet.

Ei ruikuteta jatkuvasti.
Tyrät rytkyen täysillä eteenpäin!

Anonyymi kirjoitti...

Parin edellisen anonyymin kommentteihin viitaten:

Yritykset eivät tuota kaupungin kassaan niinkään rahaa, vaan ihmiset, jotka maksavat kaupunkiin veroja. Toki yrityksillä on vaikutusta siihen, kuinka paljon noita veronmaksajia lopulta on.

Perinnepäivät ovat hyvä esimerkki siitä, mitä osaava porukka saa aikaan. Suuren positiivisen kesätapahtuman. Tapahtuma toteutuu ilman Ketiä, hankehössötyksiä tai yhteiskunnan rahoja. Perinnepäivien järjestelyissä ei taida olla mukana yhtään poliitikkoa, virkamiestä tai hankehämmentäjää. Siinä se onnistumisen salaisuus lieneekin.

Anonyymi kirjoitti...

Perinnepäivien puuhaihmisten ydin taitaa olla maalaisliiton aktiiveja, vai kuinka?

Anonyymi kirjoitti...

Montako hamekangas pakkaa Matti tuo seuraavaan valtuuston kokoukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä yksi pakka hyvin riittää, jos puhutaan kuntaliitossopimuksen rikkojista.

Anonyymi kirjoitti...

Varaa Matti toinen vaalilupausten "unohtajille", kun heitä taitaa olla kymmenkunta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämänpäivän aviisi kertoo, että Kitee on 9€:n päässä kriisikunnan rajasta, 1000€/asukas.
Matille kysymys: Millä tempulla mielestäsi vältät kriisikunnaksi joutumisen, kun raja tiukkenee jo tämän vuoden osalta, joka on 500€/asukas ja tietää n. 5 milj € lisäkarsintaa, tai samanmoista tulojen lisäystä? Odotan realistista vastausta, ei mitään utopiaa, tai tuulentupia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tähän alijäämä ongelmaan mitään ratkaisua tuo joku adessikeräys tasapainotus päätökisiä pitää noudattaa jos valtuuston enemmistö on niin päättänyt muuten pohja putoaa kaikelta päätöksenteolta.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa vielä muutama sihteeri lisää, niin eiköhän se siitä. Kumma kun säästöt tulee mieleen vasta kun on kysy kuntalaisten palveluista? No kai sen ymmärtää kun kuntaa johtaa ay-liikkeen osajat, joille oma napa on se kaikista tärkein asia mualimassa. Pistäkää nyt vaan lomautukset oikein rankalla kädellä kaikille niin tulee säästöjäkin eikä vaan lupauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 11.04 Päätösten pohja on ollut jo pidemmän aikaa yhtä huteralla pohjalla, kuin tyhjänpäälle rakennettu talo.

Anonyymi kirjoitti...

Milloinka Matti kommentoi anonyymin 7.58 näkemystä?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä eräiden luottamushenkilöiden tekemä adessi terveyspalveluista näyttää olevan kuollut jo syntyessään siellähän on suuri joukko henkilöitä jotka eivät julkaise omaa nimeään ja toisaalta kiinitti huomiota se että sinne ovat nimensä kirjoittaneen sellaiset henkilöt jotka eivät ole täällä kirjoilla ei anna hyvin luotettavaa kuvaa niistä päättäjistä jotka ovat tulevien päätöksien tueksi ovat tämän adessin pitäneet liikkeele

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.58: Nythän on jo tehty hyviä säästö päätöksiä mm. sote puolella, mutta tuskin kukaan vakavissaan uskoo niiden toteteutuvan siinä laajuudessa kuin ne on esitetty toteutuvan. Sivistys puolihan ei koskaan löydä muuta säästökohdetta kuin koulujen lakkautukset. Minusta sivistyspuolen tulisi miettiä myös muita keinoja säästöjen saamiseksi. Teknisestä toimesta sanoin, liitosneuvottelujen aikaan, että jos Kiteen teknisen toimen palvelut tuotettaisiin yhtä tehokkaasti kuin Kesälahdella niin saataisiin yli puolen miljoonan säästöt. Toisin sanoen, on säästettävä, mutta kun se ei riitä niin yhtiötetään esim. PKS.n osakkeet ja sillä katetaan puuttuva osuus alijäämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä viläkin ihmetyttä tämä muutamien johtavien luottamushenkilöiden poukkoilu ensin he jäävät itsensä päätöksenteosta valtuuston kokouksessa niin kun tuntuukin ihan järkevältä päätökseltä mutta kun kokous on pidetty ja äänestystulos tiedossa niin nämä samat henkilöt ovat nimikirjoituksillaan torpedoimassa tehdyt päätökset ja kirjoittavat adessiin nimet että taas on valtuusto väärin päättänyt aikamoisia spliineita ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä Kiteenkaupunki on levinnyt laajalle aluelle kun katselin tuota netti adessi vetoomusta niin sillä oli otettu kantaa Espoon ja Lapin välitä hyvin usista kunnista tähän vetoomus adessiin varmaan kertyy nimiä enemmän kun Kiteen alueella on asukkaita.

Anonyymi kirjoitti...

Matin esitykset ovat säästöitä vähän niin kun teknisentoimen kuormaauto kaupat.

Anonyymi kirjoitti...

Adressin liikkeille laittajana voin aikanaan tulostaa listan ja minulle kaikki nimet näkyvät. Eli taisi mennä reisille parin lääkäripalveluiden vastustajan kommentit, niin kuin monesti ennenkin. Tämä adressi on tarkoitettu herättämään keskustelua Kiteen tulevaisuudesta ja siitä mikä on oikeasti tärkeää kaupungin tuottamana palveluna. Minusta kaupunginjohtajan usein sanoma viesti, että meillä on liian paljon väkeä on se ratkaisu jolla säästöjä saisimme. Valitettavasti ay johtajat ovat liian suuressa asemassa, joten vain lomautuksilla voimme säätää kuluja.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi kun en huomannut että tämä adressi oli vain Kiteeläisillä varten. Tosin olen täältä kotoisin ja lomailen tällä paljon perheen kanssa jolloin voi tulla tarvetta lääkäripalvelulle. Toivottavasti nimeni ei pilaa hyvää asiaa, kun täällä on niin kovasti sitä reklamoitu. Anteeksi vielä kerran!

Anonyymi kirjoitti...

Matille kiitokset vastauksesta, vaikkakin kriisikunnaksi ajautumiseksi nuokaan keinot eivät taida riittää.

Anonyymi kirjoitti...

On ennenkuulumatonta ja demokratialle vierasta, kun lähdetään adressin avulla kumoamaan enemmistön päätöstä. Vielä kummallisemmaksi sen tekee se kun valtuuston puheenjohtaja on adressin ensimmäinen allekirjoittaja, jonka tulisi kunnioittaa ja vaalia etunenässä demokratian pelisääntöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kauhiata, mutta se vasta kummallista on kun ennen niin "rehti" kansan edustaja lupasi säilyttää Kiteellä terveyspalvelut ennallaan? Mutta mutta jo on aikoihin eletty, kun nyt hän onkin lähtenyt taisteluun niiden virkaaikaiseksi supistamisen puolesta? Kyllä nyt nauraa kytänniemen harakatkin tälle meiningille!

Anonyymi kirjoitti...

Sinikka Musikalle voimia kestää keskustapuolueen junttausta. Pysy vaan linjassasi, niin hyvä tulee. Säästöt löytyy ihan muualta eikä näistä peruspalveluista. Hyvä Sinikka, Osmo, Sanna ja Paula, olette kansalaisten asialla!

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku selittää minulle tyhmälle että mitä tuo junttaus ja juntta oikein tarkoittavat kun semmoista tuntuu Kiteellä niin hirveästi olevan. Sotilasjuntta on uutisista tuttu sana, mutta Kiteen valtuustossa ei kai ole kuin kolme sotilasta, nekin kokoomuslaisia ja perussuomalaisia. Ei kai niillä nyt mitään junttaa saa aikaiseksi kun ei edes kenraaleja taida olla?

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelepa noita hallituksen päätöksiä ja kuinka siellä on äänestelty, voisi hiukan alkaa valjeta mikä on juntta ryhmä.

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin ihmetyttää moiset maininnat junttauksesta. Sehän tarkoittaisi että joku taho määräisi toisia esimerkiksi äänestämään haluamallaan tavalla? En usko että Kiteellä sellaiseen olisi sorruttu? Kyllä nyt jotkut ovat keksineet ihan höpä höpö juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, näyttävät perussuomalaiset äänestävän aina yhtenä ryhmänä. Olisiko siellä tuo puoluehierarkiassa hyvin korkealle kohonnut valtuutettu joka käskee muita äänestämään haluamallaan tavalla? Vai kuka siellä junttaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tietämättömiä täälläkin anonyymeinä poliittisesta pelistä mitä kuntademokratiassakin harrastetaan. Aina on porukoita joissa kukkona tunkiolla oleva sanoo mitä pitää tehdä ja perässähiihtäjät tottelee.

Anonyymi kirjoitti...

Ei keskustaryhmässä ainakaan "kukkoja" ole. Etsikää vaan muista josko sieltä löydätte?

Anonyymi kirjoitti...

Kepun ja Demareiden ykköstykit sopivat keskenään kuinka toimitaan tällä vaalikaudella ja tuo sopimus näyttää pitävän kuin muuri, olipa valtuuston päätös kuinka typerä tahansa. Jos tällainen toiminta ei ole junttausta niin mikä sitten?
Kummallisinta tässä on, että ns. rehti-ilmiö sortui tällaiseen peliin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisko joku näyttää sen sopimuspaperin, kun sallaisesta taas jauhatte. Pitää olla nöyttöä puheiden katteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse muuta kuin, viitsii vähääkään seurata kuinka päätökset ovat syntyneet ja syntyvät jatkossakin,niin tie junttaryhmän ytimeen ja sylttytehtaalle alkaa aueta vähä-älyisemmillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ovat hommia hoitaneet. Mitä oliskaan tapahtunut jos änkyrädemarit ja persut olis saaneet vapaasti mellastaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei taida kaikilla ole aivan selvillä käsitteet, joten laitan tähän vähän lisä tietoa: "Kunnan jäsen on henkilö, jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on. Tähän luetaan myös kunnan asukkaat. Samoin kunnan jäsen on yhteisö, laitos ja säätiö, jonka kotipaikka on kunnassa sekä se, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa."

Eli kunnan jäseniä ovat esim. kesämökkiläiset vaikka asuivat vakituisesti ulkomailla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.48: En voi vastata persujen puolesta (he vastatkoon itse), en myöskään änkyrä demareiden puolesta kun en tunne heitä (ainakaan kiteellä). S
anon kuitenkin sen, että jos päätöksiä olisi tehty neuvottelemalla ja vastapuolen mielipiteet huomioiden niin olisi vältytty turhilta oikaisuvaatimuksilta ja hallinto valituksilta. Ehkä myös jäsenkirja pätevöityneitä viranhaltijoita olisi vähemmän. Lisäksi meillä olisi kuntalaisia palvelevat, asialliset lääkärien vastaanottoajat. Yleensäkin kuntalaiset otettaisiin paremmin huomioon päätöksen teossa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tällä adessilla kerätään nimiä määrättyyn tarkoitukseen on kaikinpuolin torso ja ei täytä niitä vaatimusia joka oikealta adessilta vaaditaan ja tätä käytetään päätöksenteon työvälineenä horjutetaan Kiteenvaltuuston enemmistö päätöksiä tasapainottamis ojelmaan niin Kiteen valtuutetuista on tullut lampaita

Anonyymi kirjoitti...

Hieman otan kantaa tuosta asiallisesta adressista, kun täällä selvästi ne voimat joille ei ole merkitystä kuntalaisten hyvinvoinnilla (kunhan itse ja kaverit pärjää), yrittävät vesittää kuntalaisten nimien kirjoittamiset adressiin. Kauhia on pelko paljastua taas äänestäjien pettäjäksi. Äänestäjiähän voi taas harhauttaa jollain katteettomilla lupauksilla seuraavissa vaaleissa, kuten viimeksikin. "Terveyspalvelut pidettävä vähintään nykyisellä tasolla". Tämä taisi olla koko demariryhmän teesi 2012 syksyllä kun soppatykin katveessa loruja kertoivat. Mikä on tilanne tänään, takit on nurin neljällä heistä täydellisesti. Jopa niin nurin, että eräskin puheenjohtaja kesälahdella pidetyssä valtuuston kokouksessa harhautti valtuutettuja kertomalla omiaan lääkäreiden työaika ym aktiivivapaa sopimuksista. Eihän siinä muuta kuin taisi kulut hänen lorunsa perusteella kaksinkertaistua mm lauantaityön osalta, jolla yritti kertoa kuinka kallista on peruspalvelu Kiteellä. Mutta kun on vihkiytynyt jonkun asian taakse, niin silloin voi heittää läpää kuten tahtoo. Onneksi oli lääkäri paikalla joka paljasti tämänkin koukun.
Luulisi kesälahtelaisten valtuutettujen heräävän kun heitähän tuo adressin viesti enietn koskee, kun heidän matkansa lääkärille lyhenisi neljännekseen kyseisinä aikoina jolloin tk olisi Kiteellä auki.
Matti ole sinä suoraselkäinen ja pysy kuntalaisten puolella tässäkin asiassa!

Anonyymi kirjoitti...

Lampaista puheenolle, eräskin puheenjohtaja tuki kaupunginjohtajan ja lautakuntien säästöesityksiä täysin rinnoin. Kun kansalaiset kertoivat hänelle että mm Puhoksen koulu tulisi säilyttää, niin tämä puheenjohtaja käänsi salamana takkinsa ja kertoilee olleensa kokoajan tällä kannalla. ABS:in ukotkin ovat ihmeissään näistä täyskännöksistä mitä tämä herra tekee. Onkohan hänkin lammas kuten tuossa edellä joku vitsailee valtuuston jäsenten olevan jos uusien tietojen valossa
muuttaisi mieltään joissain säästöasioissa. Muuten ABS:illa oli huhu liikkeillä, että jossain olisi esitetty jopa veronkorotusta Puhoksen pelastamiseksi? Voiko tämä olla totta???

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.48: Miksi sinä kutsut hallituksen ja kaupunginjohtajan esitystä jotka jolla oltiin kumoamassa kaksi kuukautta aiemmin syntynyt valtuuston enemmistön päätös? Horjutettiinko sillä Kiteenvaltuuston enemmistö päätöksiä ja tehtiinkö Kiteen valtuutetuista tuolla tempulla lampaita?

Anonyymi kirjoitti...

Suuri osa kuntalaisista taitaa olla ns. äimänkäkenä seuratessaan päättäjien touhuilua. Sekatyömies esikuntineen on saattanut Kiteen ahdinkoon jota kukaan kuntalainen ei ole toivonut, mutta politiikan pellet oman, taloutensa turvattuaan jatkavat kuntalaisten kusettamista.

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä, Puhoksen koulua vartenko veroja esitetty nostaa. Mites Kesälahen yläaste sekö siis suljetaan?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä kirjoittelet ihan mahottomia, vaan on sekatyömies esikuntineen saanut Kiteen tähän tilanteeseen??? Voi herranpieksut, rouvan jalassa!

Anonyymi kirjoitti...

KYLLÄ!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kukas tuota "orkesteria" johtaa ellei hallituksen pj.kysympä vaan?

Anonyymi kirjoitti...

Matti saitteko purujärvellä lupauksia korjata ikäviä päätöksiä koulun ja muiden kiistakysymysten suhteen?

Matti Kosonen kirjoitti...

Eipä siellä päättäjät halunneet kansaa kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä tietysti, vaaleihin on yli kaksi vuotta joten pysyköön "vaalikarja" ihan vaan lestissään. Kyllä nämä kaiffarit osaa kansaa kusettaa kun ovat valtaan päässeet .
Eli koulut lopetetaan meiltä ja muutkin viihdykkeet, niin eiköhän ala keskustaan muutto kiinnostamaan. Sehän taitaa olla Auvisenja Lahtelan linja tätä nykyä. Koita Matti kestee kyllä se vielä päivä paistaa risukasaankin. Todella pettynyt äänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa ne ovat putsaamassa soppatykkiä, vaalikarjan seuraavaa narrauskierrosta varten.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto tekiki päätöksen talousarvio kokouksessaan 16.12.2013 vuodelle 2014 eikä sitä olisi tarvinnut kuin täsmentää arkipyhien osalta mutta valtuuston veivarit eivät halua kunnioittaa alkuperäisiä päätöksiä.Nyt ollaan keräämässä nimiä mukamas päätöksenteon pohjaksi vaikka valtuusto on monissa iltakouluissaan ja tasapainottamis kokouksessaan hyväksynyt asiat koko kaudelle sanon vielä kerran lopuksi onko Kitee alue laajennut koko suomeen kun adessissa näyttä nimi vilahtan ympäri suomea

Matti Kosonen kirjoitti...

Mitäs junttaryhmää tämä anonyymi klo 13.52 edustaa? Mihin sinä pohjaat näkemyksesi ettei kunnan jäsenillä olisi enää mielipiteen ilmaisun vapautta? Vai oletko selvittänyt jostain ettei "ympäri Suomea" olevat henkilöt ole kunnan jäseniä?

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinä näytät olevan veivari viimeisen päälle! Minusta kaikki kansalaiset ovat jonkun kunnan jäseniä mutta tässä asiassa minun mielestä adessiin nimen kirjoitus oikeus on vain niillä ihmisillä jotka ovat kirjoilla Kiteelle näin minä olen tämän asian ymmärtänyt koska tätä on näköjään tarkoitus käyttää tulevien päätösten pohjaksi.Vielä sanon miksi täällä listalla on sellaisien henkilöiden nimiä jotka ovat jäävänneet itsensä valtuuston päätöksen teosta esim. Sinikka Musikka joka edustaa valtuuston puheenjohtajuutta sinä Matti ja taitaa olla muitakin on muuten melkoinen irvikuva jääviydesta ja demokratiasta

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö tämä järjen jättiläinen tässä edellä kun ihmisellä on vaikka kiinteistö joko omissa tai perikunnan nimissä, niin hän maksaa mm kiinteistöveroja Kiteelle ja oleilee mahdollisesti tulevaisuudessa enemmänkin kuin lomilla.
Eikö heillä ole oikeutta ottaa kantaa kyseiseen asiaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kun tulen Kiteelle useita kertoja vuodessa Espoosta niin haluanko ajaa 3 min. vai 60 min. tarvittaessa terveyspalveluja saamaan + jonotus Joensuussa pelkästään ilmoittautumiseen oli tunti eräällä sukulaisella Kiteeltä ja sitten 5 tuntia odotusta toimenpiteiseen, meniskö näin kauan paikallisessa terkassa?
Voisko joku keskustalainen tai demari vastarannan kiiski sanoa miksi vastustaa lähipalveluja ja haluaa näivettää maaseutua? Eikö niitä pitäisi henkeen ja vereen puolustaa, kun riidattomasti ei ole pystytty osoittamaan todellista kustannusvaikutusta per potilas Kelan/valtion maksamat + omat kyytikustannukset menetettyine työ- tai vapaa-aikatunteina eli henkiset lisäkärsimykset huomioiden.
Olis eläkepäivilläkin mukavampaa tulla pysyvämminkin Kiteelle, mutta palvelujen tappo ja epätasa-arvoistaminen (esim. kunnan johtohenkilöiden viritetyt terveyspalvelut)ei maistu hyvältä.
T. RPi, peruskiteeläinen Espoosta

Anonyymi kirjoitti...

Kantaahan voi ottaa kuka tahansa mihin tahansa. Ei se silti tarkoita että näillä nettiadresseilla tarvitsisi olla mitään merkitystä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuntalaki: 4 § Kunnan jäsen

Kunnan jäsen on:

1) henkilö, jonka kotikuntalaissa (201/94) tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on (kunnan asukas);

2) yhteisö, laitos ja säätiö, jonka kotipaikka on kunnassa; sekä

3) se, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuntalaki sallii kunnan päätöksistä valittamisen ei ainoastaan kunnan asukkaille vaan myös kunnan jäsenille:

Kuntalaki: 92 § Oikaisuvaatimus- ja valitusoikeus

Oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on päivänselvää Kiteellä kuntalaisen mielipiteellä ei todellakaan ole "mitään" merkitystä. Toki aina neljän vuoden välein nämäkin kaiken hyvän vastustajat ovat soppatykkien ja huttutiinujen vierellä kaksinkerroin ääniä mankumassa, juuri näiltä samoilta kuntalaisilta, joiden tarpeita he tämän väliajan inhoavat kaikesta sielustaan, kun niille joutuu kaikenlaista joutavaa järjestämään. Kaikki nämä eurot ovat pois omista ja kavereiden tarpeista ja tietysti myös niistä kuuluisista "poliittisista" viroista.
Anonyymit 13,52/16,13 ja 17,56 kertokaa kaikille vaalikarjoille, mikä teillä niin kauhiasti käy sydämmen päälle, jos kansalaiset haluavat kertoa mielipiteensä vaikka kirjoittamalla nuimensä tuohon ihan fiksuun adressiin. Siinähän näyttää olevan ihan täysjärkiset alulle panijatkin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 13.52: Kirjoitit:"
Kiteen valtuusto tekiki päätöksen talousarvio kokouksessaan 16.12.2013 vuodelle 2014 eikä sitä olisi tarvinnut kuin täsmentää arkipyhien osalta mutta valtuuston veivarit eivät halua kunnioittaa alkuperäisiä päätöksiä."

Kerro nyt meille ihan omin sanoin ketkä veivarit eivät hyväksyneet Kaisa Saaren tekemää esitystä joka hyväksyttiin valtuustossa 16.12.2014. Kuka sitä alkoi veivata???

Anonyymi kirjoitti...

Matti, oletko sinä ollut tekemässä Kaupungin investointiohjelmaa tuleville vuosille. Selailin teidän päätöksiä ja sattui silmään vuodelle 2015 ja 2016 vuosille tarkoitettu investointi. "Meijärinrannan katujen parantaminen" tavoite "palveluiden parantaminen". Summa huikeat 550000€ ?. Kerrotko hieman uteliaalle kuntalaiselle mitä meinaatte summalla puuhastella ja ketä varten? Sinähän olet kaiketi tk.lautakunnan johdossa, niin tiennet asian taustat. Eikös sieltä ole jo aikoja sitten meijeri lopetettu ja tiehän sinne lienee olemassa?

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla nimienkeruu adresilla voi pyyhkiä p.tä jo tässävaiheessa. Päätös on syntynyt demokraattisesti ja lainmukaisesti, tuskimpa valtuusto tulee vastikään tekemäänsä päätöstä muuttamaan ja tieten tahtoen, takinkääntäjän leimaa ottamaan

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun mielestä adressi on pyyhkeenä parasta. No, kahden vuoden päästä nämä keskustelunavaukset voivat toimia muunakin kuin pyyhkeenä. Muistaako joku, kun Sinikka Musikan kirjoitus oli vaalien alla Koti Karjalassa puolustaen paikallisia terveydenhoitopalveluita. Sillä varmasti tuli iso nippu ääniä. Siinä vasta suoraselkäinen kiteeläinen, kun uskaltaa jatkaa vaalia edeltänyttä linjaa. Samaa linjaa edustaa Matti ja Osmo + muutama muu. Kyllä on pimeetä porukkaa Kiteellä, jos Matti, Osmo ja Sinikka ei kahden vuoden päästä tuplaa äänimääriään tehdessään pyyteettömästi töitä kuntalaisten eteen, jos vaan jaksaavat jatkaa ihmisläheisten palveluiden puolustamista.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa se tuo euro olla sellainen konsultti, joka sanelee minkälaiset terveyspalvelut Kiteellä on vara järjestää ja tietenkin tuleva sotealue vaputtaa kuntien päättäjät sos. ja terveysasioiden pohtailusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kumma kun se euro ei ollut mielessä kun monet todelliset takinkääntäjät ja vaalikarjan harhauttajat soppatykeillä kuorossa vannoivat hyvien terveyspalveluidrn perään. Okein tulee lipominen mieleen kun satuin itsekin huttujonossa käymään. Pitihän se olla kaikilla tiedossa, että 12000000€ on heitetty "kankkulan" kaivoon ja niistä on muistona vain nippu huippuvirkoja betonoituna tuleville sukupolville maksettavaksi.
Nytkö vasta eräille on euro tullut mieleen kun pitäisi jotain antaa myös takaisin veronmaksajille näinä peruspalveluina. Voi pyhä jysäys näitä veivaajia ja suhmuroijia jotka itse ovat pöytäkirjan mukaan esittäneet muutoksia helmikuun kokouksessa. Esityksen takana olivat näköjään äänestyspäätäksellä hallituksessa, Oksman, Hirvonen, Pennanen, Muukkonen ja tietysti Lahtela. Siinä ne on ne veivaajat joita täälläkin joku kaihoisasti kyselee. T, jorkki.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.22: En osaa nyt tältä istumalta vastata kysymykseesi, kun tuo summa on laitettu taloussuunnitelmaan ennen minun tuloa tek.ltk.n pj,ksi. Se lienee niitä Kiteen salaisia suunnitelmia työpaikkojen lisäämiseksi kaupunkiin.

Saattaa kuitenkin olla, että jos ei sinne ilmaannu yrittäjiä tämän syksyn aikana niin nuo summat siirretään myöhemmille vuosille tai pyyhitään tarpeettomina pois suunnitelmista.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minäkin käyn kotikunnasani silloin tällöin vuodenaikana ja omistan siellä jonkunlaisen tilkun maata ei minulle ole kertaakaan juolahtanut mieleen minkälaiset päivystys ajat siellä on vaan luotan numeroon 112 kai se sieltä selviää minne viedään ja sekin kunta on yhteispäivystyksessä Tikkamäellä niin kun kaikki Pohjois-Karjalan kunnat alkavat olla.Ymmärän hyvin Kiteen vastuulisten päättäjien huolen tästä tilanteesta että säästöjä täytyy saada vaikka se kuinka pahalta tuntuisi kun kunnan menoista sote ja sivistys puoli vie 80%

Anonyymi kirjoitti...

Kysyn mitenkä valtuustonpuheenjohta rupeaa viemään tasapainottamis ohjelmaa eteenpäin kun on pistänyt nimensä adessiin vatuuston päätöksen tahdon vastaisesti?

Anonyymi kirjoitti...

Jos minäkin käyn kotikunnasani silloin tällöin vuodenaikana ja omistan siellä jonkunlaisen tilkun maata ei minulle ole kertaakaan juolahtanut mieleen minkälaiset päivystys ajat siellä on vaan luotan numeroon 112 kai se sieltä selviää minne viedään ja sekin kunta on yhteispäivystyksessä Tikkamäellä niin kun kaikki Pohjois-Karjalan kunnat alkavat olla.Ymmärän hyvin Kiteen vastuulisten päättäjien huolen tästä tilanteesta että säästöjä täytyy saada vaikka se kuinka pahalta tuntuisi kun kunnan menoista sote ja sivistys puoli vie 80%

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.32 kuvaa tilanteen aikalailla oikeansuuntaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Vetäkäähän nyt syvään henkeä, niin adressin puolustajat kuin myös vastustajatkin. Kun lähdin tähän savotaan aikanaan niin päätin tehdä töitä konsensuksen ja demokraattisen päätöksen teon eteen. Huom! koko valtuuston voimin, joka tarkoitti yhteistyössä neuvoteltuja päätöksiä tai kompromisseja niistä. Valitettavasti tämä ei toteutunut ainakaan tällä vaalikaudella kun eräät piirit ovat suhtautuneet kovin kylmäkiskoisesti neuvottelupyyntöihin ja haluavat vain äänestellä asioista esittelijän mukana.
Adressi tehtiin aluksi vain nettiin, kun katsoin sen olevan helpompi järjestää. Mutta nyt on tullut valtavasti kyselyja siitä missä voisi ihan oikeasti laittaa nimensä kynällä paperiversioon. Siitä sitten lähdimme yhdessä asiaa pohdittuamme laajentamaan manuaaliversioon. Kesälahdella on jo Pivankalla ja aptekissa listat. Puhoksessa on Sivalla. Kiteellä on jo Kiteen Hovilla ja keskiviikkona myös S-Marketilla Kiteellä.
annetaan vaan kaikkien kirjoittaa nimensä näihin ja lasketaan sitten vaikka hylätyt pois, jos se joitakin lämmittää. näillä nyt mennään ja katsotaan mihin näillä päästään. Hyvää kesän jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi täällähän piti olla nimi näissä kommenteissa, siis edellinen jossa kerroin adressista oli minun, eli Osmo Pirhosen kommentti.

Anonyymi kirjoitti...

Aamun Karjalainenkin on yhtynyt Pirhosen tekemään adressiin laittamalla ison jutun ihan paperiversioon. Taitaa muuten Pirhonen olla melko suosittu kuntalaisten silmissä, mm kun pystyy operoimaan yli puoluerajojen saamalla näin hyvän asian kuntalaisten tietoisuuteen. Tämmöinen ei ole täälläpäin ollut kovinkaan tavallista, että päälehdet avaavat opposition tekemiä juttuja. Onnea vaan kaikille adressissa mukana olleille ja siihen nimensä laittaneille. Mukava nähdä onko kuntalaisen äänellä tai tässä tapauksessa nimillä mitään merkitystä päättäjien silmissä?
t, eläkeukko tk:n läheltä

Anonyymi kirjoitti...

Päätös on tehty, adressit ei sitä muuksi muuta, näin demokratia toimii, vai toimiiko sittenkään???

Anonyymi kirjoitti...

21.30 Kyllä ilmaisit asian terveellä järjellä ajateltuna, just noin on FAKTAT ja iso PISTE PÄÄLLE.

Anonyymi kirjoitti...

Jäitä hattuun tässäkin adessi asiassa nyt on tekeillä suuri soteuudistus jossa Kiteekin on mukana joka kasittää viisi maakuntaa ja 800000 asukasta näin on ainakin neuvottelut menossa sitten vasta nähdään lopullisesti mikä on tuo esimerkiksi päivystyksen kohtalo kunnittain veikkaan että kaikissa kunnissa ei ole päivystystä eli turha on höyrytä ennen kun lopulliset päätökset tehdään ja Kiteelläkin on päivystys ainakin vuodenloppuun asti.

Anonyymi kirjoitti...

Myös puolueeton Koti-Karjala oli liputtanut adessin puolesta koska jutun tehnyt toimittaja oli kirjoittanut adessin minusta tässä puolueettomuus horjuu pahasti

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 412   Uudempi› Uusin»