torstai 7. elokuuta 2014

TURUSEN PYSSYLLE






Jaakko Turunen kirjoitti 26.6. Koti-karjalassa entisten viranhaltijoiden dementiayksikön perustamisesta ja ikuisuus kysymykseksi muodostuneesta Kesälahden vanhusten asumispalveluiden ja tk:n tila -ongelmien uudesta käänteestä. Lisäksi Jaakko maalailee kauhukuvia siitä miten Kesälahden olisi käynyt jos olisi liitytty Savonlinnaan. Kuulemma olisi käynyt yhtä huonosti kuin nyt on käynyt. Mene ja tiedä…, nyt ainakin tiedetään miten meille kävi Kiteen liitoksessa.

En tiedä mistä Kiteen evp hallintojohtaja Turunen on kuullut, että joku tai jotkut olisivat kaatamassa entiselle kunnantalolle suunnitellun tk.n ja hoivaosasto hanketta, valtuustohan hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Lukijalle tietysti herää kysymys miksi sitä ei jo alunperinkin alettu suunnitella kunnanvirastolle vaan tuhlattiin liki 100.000 € nykyisten tk tilojen suunnitteluun. Syynä oli se kun kuntaliitos neuvotteluissa, aina oikeassa oleva, silloinen Kiteen kaupunginjohtaja vakuutti, että kaikki nykyiset tilat tarvitaan ja hänen väitteensä vahvistivat Kiteen neuvottelijat. Uuden, aina oikeassa olevan, kaupunginjohtajan astuttua virkaansa myös hän vakuutti, että kaupungilla on riittävästi tiloja ja kaupunki tarvitsee ne eikä uusia missään nimessä vuokrata. Tämän uusimman kaupunginjohtajan mielestä Kesälahdella ei myöskään tarvita lisää vanhusten tehostettua palveluasumista vaikka sitä jotkut kesälahtelaiset valtuutetut olivat esittäneet, vaan sitä on aivan riittävästi vanhusmäärään nähden. Perusturvalautakunta ja hallitus vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti ei tarvitse lisää vanhusten palveluasumista."

Niinpä suunnittelua jatkettiin niin kauan, että suunnitelmat saatiin valmiiksi, mutta siinä vaiheessa kun olisi ollut urakkatarjousten vuoro niin aina oikeassa oleva kaupunginjohtaja saikin uuden idean: Kesälahtihan tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista. Niinpä hallitus ja perusturvalautakunta  vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista."

Tilatkin oli kaupunginjohtaja valmiiksi miettinyt eli koska kaupungin on hyvä tukea yksityistä kiinteistö bisnestä niin vuokrataan kaupungille lisää tiloja yksityisiltä markkinoilta Kiteeltä ja jätetään omia tiloja tyhjilleen Kesälahdelle. Onhan tasapuolisuuden nimissä oltava Kesälahdellakin tyhjiä tiloja kun Kiteelläkin on. Tyhjennetään siis Kesälahden kunnantalo ja siirretään henkilöstö Kiteeltä vuokrattihin tiloihin ja sijoitetaan tk ja hoivaosasto noihin tiloihin. Kesälahden vanha tk ja vuodeosasto jätetään kylmilleen jos vaikka joku keksisi sille joskus uusiokäyttöä. 

Edellä kerrotun pohjalta ei voi kuin ihmetellä Jaakko Turusen epäilyjä, että joku lähtisi kaatamaan tätä suunnitelmaa. Minä en usko, että tällaista linjakasta ja epäpoliittista suunnitelmaa lähtisi kukaan vastustamaan etenkään kun siinä ei ole nähtävissä poliittisten irtopisteiden keruuta, eikä takinkääntöjäkään vielä montaa kappaletta hallituksella perusturvalautakunnalla. 

Uskon suunnittelun kunnantalon muuttamiseksi hoivaosastoksi lähtevän käyntiin syksyn aikana. Eri asia kokonaan on toteutetaanko sitä suunnitelmaa koskaan???


PS. Ai niin en vastusta Jaakon ajatusta entisten viranhaltijoiden dementiaosaston perustamista kaupungintalolle, mutta siihen on saatava ehdottomasti myös vanhojen luottamushenkilöiden osasto. Siellä on sitten mukava tehdä skenaarioita, strategioita, suunnitelmia ja päätöksiä joita ei kukaan enää muista sen jälkeen kun ne tehtiin eli elämä olisi aivan samanlaista kuin aktiivi aikana ennen osastolle joutumista.



.

512 kommenttia:

1 – 200 / 512   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa Jaskan ja Matin suunnitelma dementiaosastosta. Mutta voisitteko ajatella sinne yhdelle seinälle isoa taulua, johon nämä asukkaat voisivat raapustaa niitä monia vaalilupauksia, joilla ovat vaalikarjaa höynäyttäneet vuosien varrella. Siinähän kaikki asukkaat tulisivat hyvälle mielelle, kun niille nauraisivat yhteen ääneen.

Anonyymi kirjoitti...

Toisen taulun voisi osoittaa kuntaliitos sopimuksessa luvatuista asioista Kesälahden asukkaille.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa tuo Matin mainitsema lautakunta olla oikea perässähiihtäjien yhteenliittymä jos ovat noin kovasti pyöritelleet palttojaan esittelijän muuttuessa. Herran peleko on viisauven alaku!

Anonyymi kirjoitti...

Joku voisi kertoa tyhmemmälle, mikä tehtävä, arvovalta, päätösvalta ja rooli Kiteen lautakunnilla on? Onko niissä osaamista, antavatko virkamiehet arvoa lautakunnille ja kunnioittaako hallitus ja valtuusto missä määrin lautakuntien erityistä paneutumista ja osaamista niiden toimialueiden asioihin?

Anonyymi kirjoitti...

Lienee niin, että jos lautakunnassa ei ole ko. alueen osaamista,kuten näin näyttää olevan, lautakunnan arvostuskin on sen mukaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunnin- ja veronmaksajan etujahan tässä on valavottava.

Viranhaltijat näkkyy valavovan yhessä toisiinsa kanssa omija etujjaan.

Lama-aikana on pakko puuttuu nuihen isompiin viäryyksiin.

Etuja vuan lissee kaupunnin työntekijöile ja palakan korotuksii.
Tekipä hyö sitä tai tätä, omia tai kylän asijoita, eivätpähän ainakkaan turhauvu sielä home taloissa...

Anonyymi kirjoitti...

Päättäjien työ- ja koulutustaustat:

http://www.karjalainen.fi/maakunta/kitee/item/29120-kiteen-valtuusto

Näille ovat kuntalaiset päätösvallan ja luottamuksensa antaneet. Se on vain uskottava, että koossa on Kiteen eliitti, paras osaaminen ja viisasten kerho :D Kaiken alan asiantuntijat yhdessä koossa :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 9.25 se on juuri noin ja pulinat pois.

Anonyymi kirjoitti...

Osaaminen lisääntyy ilmeisesti myös virkakunnassa, kun hallitus pätkäisee maanantaina palkankorotuksen tekniselle johtajalle. Onhan siinä aihetta, kun isän ei-lakisääteisen suojatyöpaikan tuntemattomat ns. työt tulevat pojan hoidettavaksi.

A kirjoitti...

Kyllä ne kitteeläiset ossoovat tehä piätöksii, van het perrään tekköövät päinvastasen piätöksen. Taitaat sairastoo azhaimerrii koko piättäjäporukka..:-/

Van elä sie Matti murehi!
Muuta paikkakuntoo kun vielä kerkiit! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä herra palvelijansa palkitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Voi herran pieksut noita perusteluita, joilla korotetaan palkkaa pojalle, tyhjäntoimittajan
töistä.

Anonyymi kirjoitti...

Perkele jos tuo männöö läpi niin just loppu veron maksu tähän kuntaan. Matti hoija sie teijän puolueen hallitusedustajille jotta torppovaat tuon korotuksen heti iliman jossitteluja.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, sie kun oot teknisellä puolen niin kyseleppä miksi kaupunki osteloo maita sivukyliltä, mutta kun kaupungintalon vastapäätä oli pari hehtaaria huutokaupassa niin ei tainnut olla kiinnostusta sitä vertaa että joku olis männy kuulostelemaan ja jopa tekemään tarjousta. Vai oliko asiiiii sovittu jotenkin muuten?

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla palkan korotuksella, tai korottamatta jättämisellä ei ole kunnalle taloudellista merkitystä, mutta perustelut sille ovat,samaa sarjaa kuin junttaryhmän muukin öykkärimäinen toiminta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaan oli tuo summa piti ehdottomasti säästää esim krnttien hoidosta, jäähalliajoista, lasten välipaloista. Silloin oli kyseessä ehdottoman tärkeät säästöt joita ilman tulisi konkurssi. Mikä nyt on muuttunut kun tuosta vaan korotuksiin lähdette?

Anonyymi kirjoitti...

Matti hoija homma että ensivuonna on kunnan entinen kuorma auto perinnepäivillä heh heh !

Anonyymi kirjoitti...

Leikkauslistan sataset olivat kaupunginhohtajan mielestä elintärkeitä säästöjä, kohteena nuoret ja lapset. Asikaisen suvun tulot vielä tärkeämpiä. Vanhempi Asikainen oli tosi kallis tunari Kiteelle, siitäkö poikaa nyt palkitaan? Erityisasiantuntija, hahhahhaaaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Kosonen ei salli täällä muita ihmisiä loukkaavia kirjoituksia vai miten se nyt menikään?

Anonyymi kirjoitti...

Kuka lienee ollut pääarkkitehti noissa kaavatunaroinneissa, jotka maksoivat kuntalaisille satojatuhansia???

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä 15v vuokrasopimus hammashoitolan hometiloista? Niin ja puhoksen luhakon vaihtosopimus upm:n kanssa. Kuka asiantuntija ne järjesteli?

Matti Kosonen kirjoitti...

Aika huono ajoitus tuolle palkankorotukselle, etenkin kun se kohdistuu päällikkö tasolle. En sano etteikö lisätyöstä tule maksaa lisää palkkaa, mutta eikö korotusta olisi voitu lykätä ainakin siihen saakka kun tasapainottamisohjelma on valmis.

Toisaalta väkeä ollaan vähentämässä suorittavasta portaasta eli jäljelle jääneiden työt lisääntyvät. Onkohan kaupunginjohtaja ottanut tasapainottamislaskelmissaan huomioon heidän tehtävien lisääntymisestä aiheutuvat palkankorotukset? Vai onko ainoastaan päällikkö taso oikeutettu palkankorotuksiin tehtävien lisääntyessä?

Anonyymi kirjoitti...

Jos työaika pysyy ennallaan, niin millä perusteella noita korotuksia oikein valmistellaan. Taitaa olla Auvinenkin samaa kepulaista porukkaa, joka kädestä syötti tätä helli härdelliäkin taka vuosina miljoonien edestä. Työmiehellehän käy kaikki mitä virkamies esittää, että läpi mänee että heilahtaa nämä korotukset kiteen kaupunginhallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan totta. Kaikille sama työajan mukaan määräytyvä palkka. Näin meillä Neuvostoliitossa tehtiin ja hyvinhän se meni. Yhtenäistetään palkat pienimmän kaupungin palkan mukaiseksi niin kyllä alkaa hommat sujumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Matti Kosonen 20.4.2014: "Poistan kaikki sellaiset kirhjoitukset jotka kohdistuvat loukkaavasti muihin henkilöihin."

Ilmeisesti virkamiehet ja Esa Lahtela eivät ole Kososen mielestä henkilöitä. Sen sijaan Paula Tolvanen ja Merja Kupiainen sekä nimeltä mainitsematon Kesälahden työhön osallistuva työntekijä ovat.

Vai eikö Kososen sanaan voikaan luottaa?

Anonyymi kirjoitti...

Matti 12.52 Olet oikeassa Jokainen tekee työaikana sen työmäärän jonka normaalivauhdilla ehtii tekemään, kun tulee lisätöitä, joku toinen työ jää tekemättä, joten tuo palkankorotus ei ole perusteltua.
Huomenna jälleen nähdään, mitä juntta sekatyömiehen johdolla on ennakkoon sopinut.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.07: Missä kommentissa on Esa Lahtelan nimi mainittu loukkaavassa hengessä?

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelasta puheenollen, mielenkiintoista jos työläisten luottamusmies puolustaa johtajatason palkkojen korotuksia. Ja laittaa työläiset paiskimaan enemmän töitä ilman korvausta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sitten tapahtuu, jos töitä vähennetään? Pudotetaanko palkkaa?

Eikös ketin pojat hoida "isän" hommat?

Noh, halvempihan se on maksaa omalle viranhaltijalle joku satanen kuin konsultti pojille.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jäin miettimään kuka hoiti näitä tehtäviä ennen erityisasiantujaa? "Teknisen johtajan tehtäviin on siirretty ne maankäyttöön, kunnallistekniikkaan ja tiloihin liittyvät elinkeinoasiat, jotka aikaisemmin kuuluivat erityisasiantuntijan tehtäviin."

Hoitiko niitä tekninenjohtaja, teknisenjohtajan palkalla?

Anonyymi kirjoitti...

Voihan noiden tehtävien kanssa kikkailla mielin määrin."Erityisaiantuntijalle" piti värkätä muodollisesti joitakin tehtäviä, jotka peiraatteessa kuuluvat teknisen johtajan työsarkaan, ilman senkummempaa palkan tarkistusta.
Tämähän onkin sitä tuttua pelinpolitiikkaa, jolle ei näytä tulevan loppua.

Anonyymi kirjoitti...

Niin otetaan homma pois ja kohta palautetaan, niin voi taas nostaa palkkaa. Näinkö tämä työmiehen johtama suhmurointikerho toimii? Onko teknusellä johtajalla urakkapalkka vai kuukausipalkka 37h/viikko.?

Anonyymi kirjoitti...

Voi hemmetti jos yksityisellä puolen lähtee joku pois niin työt jaetaan jääville ja kukaan ei saa lisää liksaa, vaan säilyttävät työpaikkansa sillä kun hoitavat lähteneen tehtävät.
Tämä kaupungin touhu on sitä itseään, eli suojatyökeskustoimintaa parhaimmillaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä palkan korotus on nyt kerta kaikkiaan paikallaan.

Entäs jos ette maksa? Mites sitten käy?

Viranhaltija lähtee taas pois, ettekä varmasti saa uutta tilalle tämmöiseen tuppukylään. Joudutte taas palkkaamaan jonkun ammattitaidottoman "rasvarin" hommiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos nyt vain nyt unohtaisitte sen palkan korotuksen sille nuoremmalle Asikaiselle niin ei kävis mitenkään, vaan virkamiehetkin olisi opetettava työn tekoon ja asioiden hoitoon, siihen joukkoon kuuluu myös teknisen puolen sukunimi kaimat joilla menee se aika vain autolla ajeluun ja etujen suojeluun.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs.maankäyttöpäällikkö on tehnyt ja tekee, jos maankäyttöasioita onkin hoitanut erityisasiantuntija? Nyt on oltava sitä kulukuria, eikä mitään keksittyjä palkan korotuksia. Tuollakin rahalla voisi hoitaa vaikka kunnan liikuntapaikkoja tai jotain muuta hyödyllistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen esityslistalla mainitaan: ”Teknisen johtajan tehtäviin on siirretty ne maankäyttöön, kunnallistekniikkaan ja tiloihin liittyvät elinkeinoasiat, jotka aikaisemmin kuuluivat erityisasiantuntijan tehtäviin.” Kiteellä on teknisen johtajan lisäksi mm. maankäyttöpäällikkö, kiinteistöpäällikkö ja kuntatekniikan päällikkö. Erityisasiantuntijan virka ei ole ollut lakisääteinen, vaan se on perustettu viiden vuoden irtisanomissuojaan perustuen Risto Asikaisen eläkeviraksi. On selvää, että teknisen johtajan työt eivät lisäänny millään tavoin erityisasiantuntijan jäädessä eläkkeelle. Nekin vähäiset erityisasiantuntijalta jäävät työtehtävät, joita hallituksen esityslistassa mainitaan, jakautuvat enemmänkin noiden kolmen mainitun päällikön kesken. Toisin sanoen, nyt palataan lähemmäksi normaalia ja järkevää tilannetta, yhdestä suojatyöpaikasta päästään eroon, eikä palkankorotuksille ole työmäärän lisääntymisestä johtuvia perusteita. Elinkeinoasiat kuuluvat omalta osaltaan luonnollisesti jokaisen johtajan ja päällikön toimenkuvaan. Siitä työstä ei todellakaan tarvitse tai pidä maksaa erikseen, että jokainen kaupungin työntelijä edistää oman kunnan elinkeinoelämää parhaan kykynsä mukaan. Jos palkkaa nostetaan, sen on perustuttava tosiasioihin, ei tällaisiin keksittyihin ja valheellisiin perusteluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi tätä ymmärtämättömyyden tuskaa joka joillain on. Taitaa olla lukutaidottomuudestakin kyse, ehkä lukuhaluttomuudesta. Kannattaa lukea koko esityslistalla oleva asia ennen kuin aletaan esittää syviä mielipiteitä. Näin voitaisiin edes keskustella oikeasta asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Korotetaan liksaa sitten kun on näyttöjä, kuten Puhoksen alueen.- Aimo-alueen.- Meijerin rannan alue.-muut ranta kaavat ja niin.ed
ovat edes hitusen liikahtaneet eteenpäin. Erityisasiantuntija kyllä puhui kuin "Ruuneberg",ko. kohteiden kehittämisestä, mutta toteutuma jäi laihanlaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä palkankorotukset jos ja kun menee juntan avustuksella läpi niin taas tulee lisää niitä veropakolaisia ja talous eikun kurjistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kelläkä ne nyt palakkoo korottaa?

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelahan on muuttunut kokonaan eliitin etujen ajajaksi, kun itsekin taitaa olla jotain ihan muuta kuin pelkkä työmies. Siltä pohjalta voi hyvin ymmärtää hänen toimintansa kaupungin päävastuullisena työnantajan edustajana.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mitä marmatat, hänhän hoiti meidän koulunkin kepulaisten säästövimmasta. Muutenkin on ollut mies paikallaan, kun vaan antaisitte rauhassa hoitaa yhteisiä asioita, ettekä täällä morkkaisi pätevää muestä. Jatka vaan Esa samaan luotettavaan tyyliisi rutinoista huolimatta.

Anonyymi kirjoitti...

Esa oli täyttä päätä lakkauttamassa koulua virkamiesten ja lautakuntien kanssa. Kunnes huomasi, että se homma ei ei enää uppoakaan kuntalaisiin. Käänsi yhdessä viikonlopussa takkinsa niska punottaen ja selitteli kavereilleen aivan muuta. Sen asian hoidosta ei herunut Esalle yhtään pistettä. Nolasi vain itsensä julkisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että puhoslaisia ei koulu kiinnosta tippaakaan, Lahtelan mollaaminen on se mikä on kaikkein tärkeintä. Joutaa lopettaa noin turha koulu.

Anonyymi kirjoitti...

Puhoksen koulun Pelastus tuli Puhoslaisten tiukasta, asiallisin perustein nousseesta vastarinnasta, ei Esan ansiosta, vaikka joku typerys vastoin tosiasiota, yrittää näin todistella.

Anonyymi kirjoitti...

Matti oletko ajatellut sinne perustettavaan "dementiayksikköön" seka osastoa niille viranhaltijoille joilla on helman juuressa luotettavat ja uskolliset päätöksen tekijät odottamassa uusia käskyjä. Kiteellähän on näköjään siirrytty puhtaasti virkamies vetoiseen päägöksen tekoon viimeisten kausien aikana. Tehän olette siitä hauskuudesta saaneet maksaa pitkän pennin, mutta mitäpä sitä ei tekisi vahvojen naisjohtajien puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Noin se on pakko toimia, jos ei ole omaa osaamista, eikä hajuakaan kunnan asioiden hoidosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ikämiehenä muistan hyvin kotimaisen komedia sarjan Pekka ja Pätkä. Siinähän oli mukana myös voimakastahtoinen rouvashenkilö Justiina, joka piti puheliaan puolisonsa kurissa ja herrannuhteessa.
Tuli vaan mieleen että Kiteellä on vähän vastaava tilanne kaupungin johtokaksikossa, "pekka" puhuu mutta "justiina" päättää.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogikirjoitus. Sama poukkoilu kiinteistöjen käytön, peruskorjausten ja rakennuttamisen kanssa näyttää jatkuvan vuodesta toiseen. Ensin tehdään ja sitten mietitään mitä tuli tehtyä ja miksi. Peruskorjauksia tehdään huonoilla tai väärillä lähtötiedoilla, korjattua korjataan uudestaan. Ei hajuakaan lähtötietojen selvittämisestä. Uudisrakentamisessa ei ole mitään maksajan puolelta tulevaa suunnittelun ohjausta, vaan kohteista tulee loppukäyttäjän ja arkkitehdin mieltymyksen mukaisia himmeleitä. Riskialttiita kalliita ja pienen ryhmän käyttöön tulevia laitoksia. Kukaan ei tunnu tietävän mihin käyttöön, mille henkilömäärälle ja miksi jotain lopulta rakennetaan. Kyseessä kuitenkin asiat, joissa puhutaan miljoosnista. Esimerkkejä ovat mm. Kiteen terveyskeskus, Arppen koulu, Kesälahden terveydenhuoltoon liittyvät tilat, Kiteen paloasema ja Sovintola. Kaupungissa on lukuisa määrä terveitä tyhjiä tiloja, sairaita käytössä olevaia tiloja, hyviä hyödyntämättä olevia tiloja sekä kiinteistöjä (Kaupungilla on esim. Puhoksessa edustussaunatiloja, joita ei hyödynnetä muuhun kuin kaupungin oman henkilöstön omiin tarpeisiin. Miksi niitä ei markkinoida ja vuokrata?). Kiinteistökanta ei kuitenkaan ole niin suuri tai käyttäjäkunta niin laaja, etteikö asioita olisi mahdollista hoitaa kunnollakin ja taloudellisesti. Rakennukset tehdään yleensä johonkin käyttötarpeeseen. Kiteen terveyskeskuksen, Arppen koulun, Kesälahden terveydenhoitotilojen, Kiteen paloaseman jne. osalta tulevaisuuden käyttötarpeet näyttävät kuitenkin olevan hämärän peitossa. Teknisellä lautakunnalla pitäisi olla kykyä nostaa nämä asiat tarkasteluun ja vaatia hieman ryhdikkäämpää tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tekninen puoli taitaa olla "tupella." Töitä on niin paljon, ettei enää mitään ehditä hoitaa kunnolla.

Viisi insinööritason miestä siellä asioita hoitaa ja tulokset on nähtävissä.

Mitenkähän noitten viiden viisasten miesten olisi käynyt noilla näytöillä yksityisellä puolen?

Positiivisesti katsoen Kitee lähtee nyt nousuun teknisen osaamisen osalta, kun piällikölle on kuulemma annettu palakan korotus. Hyvä !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymilla klo 10.03: Keskustelin asiasta teknisenjohtajan kanssa keväällä ja otin asian uudelleen esille alku kesän kokouksen alussa. Tosi asia kuitenkin on ettei tekninen ltk voi yksin tehdä mitään pitkän linjan suunnitelmaa kiinteistöistä ja niiden käytöstä vaan eri hallinto kuntien on tehtävä oma selvitys tulevaisuuden tilojen tarpeesta

Matti Kosonen kirjoitti...

Jatkos edelliseen: Esim kaupungintalon yläkerta palaa (lahoaminen on hidasta palamista)ja työntekijät ovat muuttaneet alempiin kerroksiin, eikä minkaanlaista suunnitelmaa mitä sen kanssa pitäisi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Polttoo joutas ja siirtee nää viisaat virkamiehet koivikole kun eihän ne oo tavattavissa muutenkaa niin joutasivat sinne ja linja-auto kyyti niin pysysivät toimipaikollaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Eikä minkäänlaista suunnitelmaa mitä kaupungintalon kanssa pitäis tehdä"
Onhan se selvää, että eihän kaikkeen ehdi kun puuhastellaan lahojen rötisköjen kanssa Kesälahdella. Sinne kyllä riittää rahaa vaikka ei ole talousarviossa varattukaan. Oliko jopa 70000€ tarkoitus upottaa sinne vielä tänä vuonna vaikka valtuusto päätti luopua kiinteistöstä. Kaupungilla on tosiaan useita lujia kiinteistöjä ympäriinsä tyhjilään joihin noita toimintoja voisi siirtää. Taitaa Kesälahdella olla irtopisteiden keruu meneillään näissä remonttipuuhissa. Jatkakaa vaan tälleen niin kyllä talous korjaantuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulehan sie Matti, lautakunnat ova jonnin joutavia kahvikerhoja, osaamista ei ole nimeksikään, vaikka hienosti puhutaan ns.asiantuntija lautakunnista.
Asioista päättää tosiasiassa, hyvin suppea hallituksen sisäinen kuppikunta, sekatyömiehen johdolla, periaatteella muut huriskoot, mitä hurisevatkaan, me pojat osataan nämä hommat.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus edelliseen, "me pojat ja tyttö osataan nää hommat"

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.54: Kyllä ne rahat ovat budjetissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Tosi asia kuitenkin on ettei tekninen ltk voi yksin tehdä mitään pitkän linjan suunnitelmaa kiinteistöistä ja niiden käytöstä vaan eri hallinto kuntien on tehtävä oma selvitys tulevaisuuden tilojen tarpeesta."

Tekninen lautakunta voi VAATIA muilta hallinnonaloilta selvät näkemykset, mitä tilatarpeita heillä on ja tulee tulevaisuudessa olemaan? Pyydätte marraskuuhun mennessä perustellut näkemykset ja suunnitelmat kaikesta, mikä liittyy kiinteistöihin. Sen jälkeen lautakunta pääsee tekemään järkevää ja suunnitelmallista kiinteistöjen pitkän tähtäimen suunnittelua. Mitä tarvitaan, mitä kiinteistöjä missäkin on olemassa, mitä tarvitsee peruskorjata, tarvitseeko rakentaa uutta, luovutaanko jostain, vuokrataanko jotain jne.

Jos muut hallintokunnat eivät kykene näkemään omia todellisia tarpeitaan, sitten sinne on vaihdettava kykenevät ihmiset.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälähdella martat toimii asiantuntijana kiinteistöjen käyttötarpeesta. Sovintola lienee viimeinen mistä siellä halutaan luopua ennen valojen sammuttamista koko kylältä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.59: Nyt haukut aivan väärää puuta,eihän martat olleet Kiteen edustajina kuntaliitosneuvotteluissa (vai oliko?). Sovintolan säilyttäminen kaupungin ylläpitämänä kultuuri tilana oli neuvottelijoiden tahtotila, joka kirjattiin kuntaliitossopimukseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyylille klo 12.50: voimmehan me tietysti vaatia...

Anonyymi kirjoitti...

Laitat puheenjohtajana esityslistalle asian ja päätätte vaatia määräaikaan mennessä tietoa, mihin tarpeeseen ja mille henkilömäärälle kukin hallintokunta tarvitsee tiloja esim. 1-20 vuoden aikajänteellä. Voihan sitä tietysti jatkaa entiseen malliinkin. Rakennetaan, suunnitellaan (=muttei ohjata suunnittelua), puretaan, myydään (=lue yritetään myydä), vuokrataan jostain lisätilaa (=yksityisiltä kovalla hinnalla), päätetään tarvita lisätilaa ja pian päätetään ettei sitä tilaa tarvitakaan jne. Joku päivä tulee varmaan täytenä yllätyksenä sekin, että kaupungitalo on käyttökelvottomassa kunnossa ja sitten rakennetaan taas paniikissa joku ihmeellinen hökötys. Ja samalla ihmetellään miksi kaupungissa on eri tahoilla kuitenkin joutavia ja tyhjiä tiloja siellä-täällä. Lautakunta voi ottaa asian oikeasti esiin ja muuttaa suuntaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Heti seuraavassa kokouksessa tulevaisuus suunnitelman kimppuun. Vai mitä?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän sovita, että Martta kerhot ja ompeluseurat ottavat ohjat käsiin Kiteen tulevaisuudesta . Ei se ainakaan huonompaan suuntaan voi mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Martat tekevät hyvää työtä ja siellä on osaamista. Ei mitään mummojen puuhastelua, vaan oikeasti asiantuntevaa, pitkäjänteistä ja järkevää tekemistä niin omaksi iloksi kuin yhteiseksi hyväksi ja ihmisiä kuunnellen, auttaen, valistaen ja yhdessä tekien. Kiteen päättäjienkin kannattaisi ottaa mallia Martoista.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa Matti miten pitkään sinä annat jauhaa paskaa tässä sinun blogissasi jossa herjataan ja panetellaan vain muutamia henkilöitä jotka perustuu täyteen valheeseen ? Luin tuon Joensuun käräjäoikeuden päätöksen Airaksisen blogissa kirjoittelusta Liperin virkamiehistä ja luottamusmiesjohdon herjauksita ja panettelusta se johti bogin piäjän suuriin korvauksiin tätäkö sinä Matti haluat täällä Kiteelläkin ?

Anonyymi kirjoitti...

Liperin uutiset ei ollu mikään bogi, vaan verkkosivu, jossa oli aika yksioikoisia yhden ihmisen tarinoita. Matin blogin kommenteissa ei ole kyllä ollut yhtään aiheetonta tai totuuden vastaista kommenttia, joka loukkaisi ketään. Anonyymi 22:11 ehkä on niitä ainoita Lahtela-uskovaisia näillä kulmilla, joka hälle demokratiassa suotakoon.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 22.11: Oletko sitä mieltä että kuntalaisilla ei saisi olla lupaa eikä oikeutta arvostella meidän päättäjien toimintaa?

Anonyymi kirjoitti...

Sillä ei ole mitään väliä onko se bloki vai verkkosivu mutta tämän sinun blokisi pyörii vaan muutaman henkilön mollaamista varten jonka yhteiskunnallinen vaikutus on nolla

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 9.21: Tämä kunnallinen päätöksen teko Kiteellä keskittyy muutaman henklön ympärille.

Matti Kosonen kirjoitti...

Toisaalta eihän nämä keskustelut poikkea yhtään niistä keskusteluista joita minä, Esa Lahtela, Veijo Tuunanen ja Esa Luukkainen ylläpiti Karjalaisen vapaa netti keskustelussa Hellistä ja Helli katastrofin aiheuttaneista päättäjistä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti miksi et poistanut blogistasi 22.7 klo 9.16 anomyymin kirjoitusta jossa selvästi sanottiin Lahtelan syyllistyneen seksuaaliseen häirintään eduskunnassa ja hymäheltiin jostakin muusta tämä on sitä luokkaa että tästä voi tulla oikeus seuraamus minä ainakin Lahtelana kysyisin oikeuksistani liekkö Esa huomannut tämän kirjoituksen

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt se on poistettu.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi otin siitä kopion ja se kirjoitus on tallentunut Guugleen ikuisiksi ajoiksi jota voi sieltä hyödyntää rikosoikeudellisesti

Anonyymi kirjoitti...

Julkisissa luottamustoimissa puuhastelevien toimiin kohdistuva kritiikin syyte kynnys on aivan eri luokkaa, kuin tavon tallaajien osalta, että näillä palstoilla, kuten muillakin foorumeilla voi toimia mielipiteineen varsin vapaasti,joidenkin tyhmyreiden peloitteluista huolimatta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se lahtelan herjaamista, että mies väitti olleensa koko ajan puhoksen koulun takana ja joku kertoi täällä että ei pidä paikkaansa vaan mies oli täysin rinnoin lautakunnan päätösten takana kunnes muutti mielensä. Ja onko se herjausta kun joku kertoi täällä koko demari ryhmän olleen ennen vaaleja päivystys aikojen säilyttämisen ennallaan kannalla ennen vaaleja. Ja nyt mm Lahtela onkin täysin virlaaikaisen päivystyksrn kannalla. Onko rikos että hänen äänestäjänsä saavat tietää miten heitä on petetty tässä asiassa. Ano 20.57 kerro mikä lakipykälä on kyseessä jos tämä on rikollista?

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, onhan noita juttuja tallessa muillakin: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288334738853.html

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa lukea tämäkin: http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2012/15/uutiset/tiilikka-lisanaytto-tarpeen-lahd/

Anonyymi kirjoitti...

Noista perättömistä lehtijutuista on heti tehtävä tutkintapyyntö, minä ainakin Lahtelana tekisin kun siellä oli myös hänen nimensä!
Lehtiinkään ei voi enää luottaa, ei edes puolueettomiin paikallislehtiin!

Anonyymi kirjoitti...

Nuohan on iltapäivälehtiä ja hovioikeus ei ole mikään asiantuntija noissa sex asioissa, joten täyttä potaskaa ihan oikesti! Rajalakin on ihan kunnon mies, naiset vaan ei osaa käyttäytyä siveellisesti. Pitäisivät korkee kauluksista paitaa ja pitkiä housuja niin ei tulis mitään ajatuksia näillä ikämiehillä, joista oli silloin kyse.

Matti Kosonen kirjoitti...

Täällä voi käydä lukemassa julkisensananneuvoston pååtöksen asiasta: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Julkisen+sanan+neuvoston+langettavat+p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6kset/1135234933237

Anonyymi kirjoitti...

Liperin tapaus on opettavainen tarina siitä mitä voi seurata jatkuvasta herjauksesta se johti siellä suuriin korvauksiin nyt Matti on näyttänyt tulleen omantunnnon tuskiin kun on jo älynnyt poistaa aiheettoman blogi kirjoituksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eipä kyse ollut omantunnon tuskista vaan siitä etten ollut huomannut sitä kirjoitusta aiemmin. Joku vihjasi siitä aiemmin ja kysyin missä sellainen kirjoitus on, mutta ei vastannut. Kai huomasitte etten heinäkuussa ollut kovin aktiivinen blogini suhteen.

Matti Kosonen kirjoitti...

PS. Liperin tapauksella ja minun blogilla ei ole mitään yhteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kitee tuhottiin kahdella edellisellä valtuustokaudella. Samalla poltettiin sillat naapurikuntiin. Virkamieskunta on vaihtunut. Nyt ei arvitse päästä eroon enää kuin niitä muutamasta johtavasta poliitikosta, jotka ovat olleet päättäjinä iät ja ajat. Ja jatkavat edelleen oikeassa olemistaan, salaamista, kyräilyä ja kieroilua.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja jotka ovat niin perusteellisen kateellisia ja ylimielisiä naapurikuntia kohtaa, että vain nämä henkilöt vaihtamalla on edes teoreettisia mahdollisuuksia päästä sopuun naapurien kanssa. Niin ja eihän se haittaisi jos keskustelu tulevaisuuden linjauksista toimisi myös Kiteellä. Tällä hetkellä näyttää todella huonolta kun yhteistyöhön on hyväksytty vain pieni vanhoillisten piiri joilla tuntuu olevan kaikki "oikea" tieto takataskussa.

Anonyymi kirjoitti...

Poliittinen keskustelu on aina tarpeen mutta toisten solvaaminen kymmeniä jopa satoja kertoja on hyvin häikäilemätöntä ja uskomatonta toimintaa bogin pitäjältä joka tämän hyväksyy niin kun sama meno näyttää jatkuvan sillä näyttää olevan selvä tarkoitus hakuisuus.Minusta Perussuomalaiset eivät ole pitkiin aikoihin antaneet bokeissaan tälläistä paskanjauhamista harjoittaa on han piirijohtokin vaihdettu ja hekin näyttävät pyrkivän asialliseen asioiden käsittelyyn

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että edes joku on tyytyväinen Kiteen päättäjiin, heidän näyttöihin ja työhön.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.52: Toivottavasti solvausten kohteet vaihtuvat seuraavien vaalien jälkeen :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti käyppä lukemassa julkisensanan neuvoston päätös 3870/sl/08 siinnä annetaan Helsingin Sanomille lagettava päätös eli lehti on toiminut hyvän juornlistisen tavan vastaiseti tehdessään juttua seksuaalisesta häirinnästä.Miksisinä Matti olet poistanut sen bolgi kirjoituksen Anomyymi 22.7 klo 9.16 jos se on totta niin kun sinä anna ymmärtää näissä jatko jutuissasi.

Anonyymi kirjoitti...

Luin noita Matin vanhempia blogeja siellä on kirjoituksissa loukattu lähes herjauksen tunnusmerkit täyttävästi kaupunginjohtajaa ja muita virkamiehiä ja luottamusmiesjohtoa toistuvasti valhtelusta ja muunnetun totuuden puhumisesta tämä ei ole enää mitään kuntaasioiden hoitamista vaan täyttä rovokaatiota.

Anonyymi kirjoitti...

Tulee vaan mieleen noista jutuista, että noista kommentoijista suurin osa taitaa olla niitä hölmölän päättäjiä, jotka kännipäissään täällä kuittailee toisilleen, kun on niin paha mieli niistä tehdyistä pönttö päätöksistä, joissa on tullut suhmuroitua.

Lienenkö viärässä vai oikkeessa sen aika näyttää???

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että tämän blogin pitäjä on paskantanut omaan taikinaansa !

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen hallintokultturiin kuuluu herran pelko, pelottelu ja nöyrtyminen. Toiset nöyrtyy, toiset ei. Jotkut yrittävät kamppailla junttaa vastaan, suuri osa ei viitsi, vaan lähtee seutukunnalta pois. Älykkyys katoaa, juntit jää. Ihan ketään loukkaamatta tai syyttämättä, näin se vain on.

Anonyymi kirjoitti...

Annettakoon työrauha nykyisille päättäjille. Sitten vaalikauden lopulla analyyttinen vertailu edusmiesten/naisten antamien vaalilupausten ja toteutuman välillä. Jos tulos ei miellytä, ei kun hihat heilumaan, että löytyy uusia ajatuksia ja ideoita kunnan kehittämiseen ja ennenkaikkea tuoretta voimaa kehiin, homenokkien tilalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä toiminut jo vuosikymmeniä kepun ja temarien järjestelmä jolla on pelattu kuntalaisten rahat milloin mihinkin älyttömyyksiin. Kepu vie ja temarit vikisee keräten lattialle tipuneet muruset. Tämä järjestelmä on edelleen voimissaan, vaikka Matti ja jotkut harvat uskalikot koittavat rimpuilla vastaan. Mutta median turvin tämä vanha juntta vie uudistuksia haluavia kellokkaita, kuin pässiä narussa. Näiilä jouidutte menemään vielä seuraaviin vaaleihin ja kuka ties vieläkin pitemmälle, jos vielä onnistuvat vaalikarjaansa harhauttamaan katteettomilla lupauksillaan, kuten viime vaaleissakin sattui käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaapa joku poliitikko, mitä varten paikallislehdessä on lähes jokaista kaupungin päätökssistä kirjoitettua uutista korjattu seuraavissa lehdissä?? Annetaanko lehdille tahallaan väärää tietoa kokouksien kulusta, vai eivätkö toimittajat osaa lukea päätöstekstejä? Eikös uutisten pitäisi olla totuuden mukaisia, vai onko kyseiseen asiaan jokin muu mahdollinen selitys?

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh, nythän täällä viimein ovat päässeet ääniin nekin jotka eivät näe mitään tuomittavaa äänestäjille annettujen lupausten pettämisessä, sopimusten rikkomisessa, väärien tietojen antamisessa työpaikka haastattelussa, valehtelussa ja tietojen salaamisessa.

Ymmärrän hyvin, että joillekin se on kova pala kun joku uskaltaa kertoa niistäkin julkisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinä puolustelet omassa blogissasi olevaa 22.7.klo 9.16 olutta herjaavaa kirjoitusta sillä että et ole käynyt blogissa si ja et ole sitä huomannut vaikka se on ollut siellä lähes kuukauden ajan uskomatonta piittaamaattomuuta josta varmasti vielä kuulet lisää jatkossa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.31: Hyvä että kuulen jatkossa, sittenhän minäkin tiedän mikä sinun nimesi on. Tämän blogin kommentit siistiytyisi huomattavasti jos sinä ja muutamat muut uskaltaisivat kirjoittaa omalla nimellään.

Anonyymi kirjoitti...

Junttahan on aina ampunut puskista ja salaillut sekä suhmuroinut, joten ei kannata odottaa heiltä nimiä mihinkään muuhun kuin katteettomiin vaalilupauksiin!

Anonyymi kirjoitti...

Ootellaan rauhassa. Vaalilupaukset, teot ja sanomiset säilyvät nykyisin hyvin tallessa. Ei ole isokaan homma tehdä jossain vaiheessa yhteenvetoa päättäjiemme sanoista ja teoista. Jopa vuoden 2008 kuntavaaliaen alla annetut vaalivalheet ja keinot valtuustoon pääsemiseksi on aika hyvin tallessa. 2012 vaalivalheet vielä paremmin. Samoin teot ja käyttäytyminen vaalikaudella. Aika monilla oli teemana avoin päätöksentekokulttuuri ja seutukunnan vetovoimaisuuden kasvattaminen ja uusien yritysten paikkakunnalle saanti. Lisäksi tietysti hyvät terveyspalvelut jne. Mitä lienevät tehneet näiden lupaustensa täyttämiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh, heh siinäpä listaa monille ammattipoliitikolle 😁

Anonyymi kirjoitti...

On se kumma juntta siellä Kiteellä kun enemmistöpäätöksillä hoidetaan kaupungin asioita muuten täällä Joensuussa on ihan samanlainen juntta ja hyvin männöö.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuon jukisensanan neuvoston päätöksen kun täällä oli netissä numerot jolla sinne pääsee siellä oli Lahtelalle annettu puhtaat paperit.

Anonyymi kirjoitti...

Vai Joensuussa 😅

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä joku anomyymi joka on pahoillaan siitä kun Lahtela oli äänestänyt valtuustossa Puhoksen koulun säilyttämisen puolesta missähän tämänkin kirjoittajan aivot seilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuolla eduskunnassakin juntta päättää 90% asioista äänin jotakin 65-95 keskimäärin ja poissa on aina lähes 40 edustajaa eikun nimiä keräämään niin mätä päätökset saadaan muuttumaan

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogin tarkoitus näyttää olevan Esan kivittäminen niin kun Pahalle Pajarille tehtiin ilmeisesti tämän takana on Kiteen "Upseerijuntta"

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Persujen pelastusrenkaalle kävi huonosti Pohjois-Karjalan Persut antoivat lopputilin ilman lomaltapaluu rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten Matillekin pitäs tehdä samalla tavalla!

Anonyymi kirjoitti...

Älkää missään tapauksessa vaihtako Lahtelaa pois, nimittäin sehän saattaisi nostaa demujen kannatusta. Pysykää vaan näissä, niin kolme paikkaa on tiukassa seuraavissa vaaleissa. He heh.

Anonyymi kirjoitti...

Ja sivistyslautakunnan esitteliä esittää taas Puhoksen koulun lakkautusta 20.8.2014 kokoontuvalle lautakunnalle ja taitaa siinä sivussa olla mänössä musiikkiopistokin vähiin, jotta silleen meillä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Matti ole vaihdettu poi ja tilalle laitettu joku Tohmajärveläinen, onko näin vai muistanko väärin.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelaa ei kannata laittaa pois luottamustehtävistä koska hän sai eniten ääniä Kiteen valtuustoon muistaakseni lähelle 300 sataa ääntä Matin äänimäärä taisi ola 50-60 äänen kieppeillä eli varsin vaatimatonta luokkaa en muista niin tarkkaan silloin petettäisiin äänestäjät jos Matista tulisi Kh:n puheenjohtaja loppukaudeksi olen kuullut että Esa jatkaa myös toisen kaksivuotiskauden jos haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se tuttu tullimies ja tuleva kansanedustaja Tohmajärveltä on puoluevaltustossa

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun Lahtela petti äänestäjät, niin on parempi pistää ukko syrjään ja lopullisesti telakalle niin jospa äänestäjät antaisivat armon käydä ja valitsisivat edes muutanan temarin ensi ketralla. Esan lähes kolme sataa perustui täydelliseen harhautukseen, eli luopunut kaikista tavoitteisyaan mitä lupasi ennen vaaleja. Vain onko jollain parempaa tietoa. Eli kepun ehdoilla mennään siinä porukassa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis onko Seppo Räty tullimies lähtemässä kansanedustajaksi? Hieno homma, läpi menee heittämällä eikä ota tiukkaakaan!

Matti Kosonen kirjoitti...

jutuista päätellen jotkut ovat tainneet avata perjantai pullon kolme päivää liian aikaisin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei pulloja vaan kansalaiset ovat heränneet todellisuuteen ja alkavat kypsyä suhmuroijien touhuihin kertomalla mielipiteensä täällä sinun plokissa.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri niin. Molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Joku elokuvaihminen on kuulema tulossa hakemaan Kiteeltä ideoita uuteen tositapahtumiin perustuvaan maalaiskomediaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuulema on ja esikuvana ohjelmassa lienee Helge Heralan isännöimä "valehtelijoiden klubi". Tähän ohjelmaan löytynee useita sopivia näyttelijöitä, joilta löytyy taitoa ja kokemusta vuosikymmenten ajalta aiheeseen liittyvistä jutuista.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, toivottavasti se on piirretty ja suomeksi. Että meidän johtavat päättäjätkin ymmärtävät juonen.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä yksi ajankohtainen esimerkki Kiteen hallinnon uusiutumisesta. Oltte kokoajan menossa parempaan suuntaan!
Kannattaa lukea ajatuksella!

http://yle.fi/uutiset/kiteen_johdon_joukkopako_alkamassa_-_irtisanoutumisista_syytetaan_perussuomalaisvaltuutettuja/6655966

Anonyymi kirjoitti...

Nämä asiat ovat ikäviä, kun osaavat ihmiset lähtee lätkimään juuri kun kaupungin talous on saatu kääntymään.
Onneksi tilalle on löytynyt entistä osaavampia ja päättäväisempiä ihmisiä, joille myös kunnan taloudellinen menestys on tärkeää.
http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Kuntauutiset/2013/Sivut/Yle-Kiteella-odotetaan-virkamiesten-joukkopakoa.aspx

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tämä lausuntojen antaja ole vieläkin vuorotteluvapalla? Tosi ikävää jos hänen poissa ollessaan olette pistäneet kunnan talouden paremmalle tolalle. Herääkin kysymys, että olikohan nuo lausahdukset ihan harkittuja silloin vuosi sitten? No "ken kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa" sanoo vanha sananlasku.

Anonyymi kirjoitti...

Suuret Kiitokset Esa Lahtelalle kun äänesti Puhoksen koulun säilyttämisen puolesta johdonmukaisesti niin hallituksessa kuin valtuustossa ja tämä on faktaa tarkistin sen pöytäkirjoista eli muut väittämät on hölyn pölyä

Anonyymi kirjoitti...

Juu, äänesti se (kenen nimeä ei saa enää mainita) juuri niinkuin anonyymi 21:23 sanoo. Oli vain 100% eri mieltä viikkoa aikaisemmin ja puolusti sivistyslautakunnan lakkausesitystä. Ja ainakin sadan ihmisen kuullen. Hyvä, että tälle (jonka nimeä ei saa mainita) tuli järkiinsä viikossa. Vähän rautalankaa, niin sekin (jonka nimeä ei saa mainita), alkoi ymmärtämään.

Anonyymi kirjoitti...

Miten lie käyny Puhoksen koululle tämän iltaisessa sivistyslautakunnan kokouksessa?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.41 sinun solvauksesi ja valehtelu jatkuu edelleen eli etsi parempia faktoja ja lopeta se paskanjauhaminen valtuuston tekemät tasapainoootamis toimet pysyy voimassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ketähän kusipäitä ne ovat että vatuuston päätöksiä ei saisi toteuttaa ei mene ainakaan minun jakeluun hyvää yök

Anonyymi kirjoitti...

Sen jonka nimeä ei saa mainita puheet ja teot ovat olleet kauttalinjan n.180 astetta erillään. Silleenhän niitä vualija voitetaan, heh heh.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä näyttää olevan päättäjiä, jotka naulan syötyään ruuvin paskantavat. Kierous on lahja jota vain harvoilla on noin täydellisenä havaittu.

Anonyymi kirjoitti...

Ketähän kusipäitä ne ovat että vatuuston päätöksiä ei saisi toteuttaa ei mene ainakaan minun jakeluun hyvää yök

20. elokuuta 2014 22.14
Olisko ne niitä samoja, jotka eivät hyväksyneet valtuuston piätöstä lopettaa henkilöstösuunnittelijan virka joskus taannoin? Ei kai muita niin räikeitä tapauksia liene ollut?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.59: Miksi tasapainottamistoimet pitäisi pitää voimassa, eikö niitä tulisi tarkistaa muuttuneen tilanteen mukaiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kittiilä ei muuteta mittään piätöksii, muuttu tilanteet tai ei. Nii on tehty viimiset 10 v ja nii pyrittään tekemmään jatkossai. Män sytteen tai savveen. Se vuan on poijjaat niin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä halutaan muuttaa päätöksiä varmasti eniten suomen kunnista. Järki käteen ja ryhtiä toimintaan.
demokratiaan kuuluu tehdä enemmistöpäätöksiä ja sen jälkeen pulinat pois jos päätös on syntynyt laillisesti ja oikeassa järjestyksessä.
Lopettakaa joutava kränääminen ja oman työpaikan varjelu, esim päivystys.
nm. sivusta seuraaja

Anonyymi kirjoitti...

Matin blokin nimi pitäisi muuttaa nimeksi "KOSOSEN KISSANPIERUJA KESÄLAHDELTA"

Matti Kosonen kirjoitti...

Miksi päätöksiä ei saisi muuttaa jos tilanne on muuttunut?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläisiltä selkeä viesti päättäjille lääkäripäivystys asiassa!

Kiteellä avattiin muutama viikko sitten nimien keräys adressit lääkärien ilta-, lauantai-, sekä arkipyhien päivystys vastaanottojen säilyttämistä varten. Kaikkiaan yhdeksään eri kohteissa olevaan listaan oli ilmestynyt n.1900 nimeä. Tämä kertoo selkeästi kaupunkilaisten kannan olevan sama kuin adressin tekijöilläkin, että nykyiset ajat terveyskeskuksen vastaanotossa ja päivystyksessä (ma-pe 8-18 ja lauantaisin sekä arkipyhinä 8-16) ovat ne millä Kiteellä on toimittava myös jatkossa. Muuna aikana tulee käyttää Joensuun yhteispäivystystä Tikkamäellä. Kyseessähän oli valtuuston kesäkuinen täpärä äänestyspäätös lakkauttaa vuoden 2015 alusta lääkärien päivystysvastaanotto iltaisin ja lauantaisin sekä arkipyhinä Kiteen uudessa 10 miljoonaa euroa maksaneessa terveyskeskuksessa. Adressin tarkoitus on pistää päättäjät miettimään tärkeys järjestystä, mihin yhteisiä verovaroja tulisi jatkossa käyttää. Asiaa tullaan käsittelemään kaupungin päättävissä elimissä syksyn aikana, samalla kun ensi vuoden talousarviota ja tulevien vuosien säästöohjelmaa sorvataan lopulliseen muotoonsa.

Osmo Pirhonen
adressin alulle laittaja

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.41 kertoo asian kuten se todellisuudessa meni. Takinkääntäjä säikähti kannatuksensa menetystä, puoltaessaan julkisesti Puhoksen koulun lakkauttamista. Hallituskäsittelyssä kannattajiaan hämätäkseen, ehätti ennen muita esittämään, että Puhoksen koulua ei tule lakkauttaa, jotta semmonen veijari meillä.

Anonyymi kirjoitti...

Minkähänlainen päivystyssysteemi Kiteellä on v. 2017 alusta, kun kunnan päätösvalta näiltäkin osin on muiden, kuin Kiteen päättäjien käsissä?

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla jopa pitemmät ilta ajat ja sunnuntaikin mukana. Jospa siellä olisi asiantuntijoita, jotka miettivät asioita niiden oikeilla merkityksillä, eikä vain periaate linjalla.

Anonyymi kirjoitti...

Vasen laitahyökkääjä olisi kärsinyt katkeran tappion kuin "akat tappelussa" jos olisi pysynyt alkuperäisessä julkisessa kannassaan, Puhoksen koulun lakkautuksen puolesta, niin hallituksessa, kuin valtuustossakin. Peluripa haistoi palaneen käryä ja käänsi takkinsa "kuin mies konsanaan".

Anonyymi kirjoitti...

Päivystysasiissa en kiännä takkiii vaikka mikä ois! Sovittu mikä sovittu jotta persujen esityksii ei kannateta, vaikka siellä ois joku immeinennii mukana niissä. Ihan oikeesti näin on.

Anonyymi kirjoitti...

"Se oli jämptiä puhetta se", kunnes takki kääntyy ja kääntyyhän se, kun kannatus on vaaka kupissa, vaikka esitys olisi täysin per:seestä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Oli mukava seurata valtuuston enemmistön takin kääntöä siitä, että tarvitaanko Kesälahdelle lisää tehostettua palveluasumista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onkos jotkut olleet sitäkin vastustamassa? Johan se on ihan pöljää jos niin on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Sovaus ja herjaus jatkuu !!!

Anonyymi kirjoitti...

Valtiovallan selvitysmiehiä ei pidä pelätä. Toivottavasti kriisikuntastatus tulisi mahdollisimman nopeasti. Loppuisi tämä kituminen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.450: Pöytäkirja 16.12.2013 Pykälä 125

Perusteluina päätökselle on seuraavaa:

Perusturvalautakunta on 27.8.2013 § 124 antamassaan lausunnossa todennut, että Kiteen kaupungilla ja Kesälahden taajamassa ikäihmisten laatusuositusten mukaiset tehostetun palveluasumisen määrät suhteessa 75-vuotta täyttäneisiin kaupunkilaisiin ovat yli
suositusten, joten lisäämistarvetta ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Helevata soikoon. Olikos se Kesälahtelainen "sossu", joka esitteli tuon tehostetun palavelu-assiin?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...
Ketähän kusipäitä ne ovat että vatuuston päätöksiä ei saisi toteuttaa ei mene ainakaan minun jakeluun hyvää yök

20. elokuuta 2014 22.14

Kerrotko ketä tarkoitat näillä k...päillä? Niitäkö jotka puolustavat kuntalaisten peruspalveluita, vai niitä jotka niitä ovat henkeen ja vereen poistamassa?

Anonyymi kirjoitti...

Perusturvalautakunta antaa kylmää kyytiä moisille atressiloille, joilla ei oo vaikutusta pennin vertooo. Ihan oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Matti, laatusuosituksia on niin paljon, että toki niissä voi erehtyä. Etenkin jos virkamies neuvoo olemaan erimieltä kuin edellisellä kertaa kun asiiiista iänesteltiin. Siinä selitys erilaiselle äänestyskäyttäytymiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, laatusuosituksia on niin paljon, että toki niissä voi erehtyä. Etenkin jos virkamies neuvoo olemaan erimieltä kuin edellisellä kertaa kun asiiiista iänesteltiin. Siinä selitys erilaiselle äänestyskäyttäytymiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, laatusuosituksia on niin paljon, että toki niissä voi erehtyä. Etenkin jos virkamies neuvoo olemaan erimieltä kuin edellisellä kertaa kun asiiiista iänesteltiin. Siinä selitys erilaiselle äänestyskäyttäytymiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, laatusuosituksia on niin paljon, että toki niissä voi erehtyä. Etenkin jos virkamies neuvoo olemaan erimieltä kuin edellisellä kertaa kun asiiiista iänesteltiin. Siinä selitys erilaiselle äänestyskäyttäytymiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaapa tämä. Adressin tekijät ennakoivat tulemassa olevaa lakia.

Hesarissa 20.8.14. tällainen uutinen:


Asukkaita on kuultava sote-palveluissa.

Kan­sa­lai­sil­le on lu­vas­sa aiem­paa enem­män mah­dol­li­suuk­sia vai­kut­taa oman alueen­sa so­siaa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­hin, kun so­te-uu­dis­tus to­teu­tuu.

"Tiuk­ka vel­vol­li­suus kuul­la asuk­kai­ta kir­ja­taan nyt en­sim­mäis­tä ker­taa la­kiin", yli­joh­ta­ja Kirsi Varhila so­siaa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­riös­tä sa­noi tie­do­tus­ti­lai­suu­des­sa.La­ki­esi­tyk­sen mu­kaan so­te-alueil­la on pi­det­tä­vä kes­kus­te­lu- ja kuu­le­mis­ti­lai­suuk­sia, kan­sa­lais­raa­te­ja se­kä ke­rät­tä­vä pa­lau­tet­ta en­nen pää­tök­sen­te­koa. Pal­ve­lu­ja pi­tää myös suun­ni­tel­la ja ke­hit­tää yh­des­sä nii­den käyt­tä­jien kans­sa.

"Yk­si­tyis­koh­dat hiou­tu­vat sit­ten käy­tän­nös­sä kul­la­kin so­te-alueel­la", Var­hi­la sa­noi.

Lau­sun­to­kier­rok­sel­le läh­te­väs­sä la­ki­esi­tyk­ses­sä heil­le ei kir­ja­ta mää­rä­ai­kaa työ­suh­teen säi­ly­mi­sel­le.

Lä­hi­pal­ve­lut on la­ki­esi­tyk­ses­sä py­rit­ty tur­vaa­maan si­ten, et­tä pal­ve­lu­ja saa kes­kit­tää vain poik­keus­ta­pauk­sis­sa pe­rus­tel­lus­ta syys­tä.

"Pi­tää muis­taa, et­tä lä­hi­pal­ve­lut tar­koit­ta­vat muu­ta­kin kuin ter­veys­kes­kus­ta kir­kon­ky­läl­lä. Jo nyt hy­vin mo­nen­lai­sia pal­ve­lu­ja ku­ten saat­to­hoi­toa voi­daan vie­dä myös ih­mis­ten ko­tiin", Var­hi­la muis­tut­ti.

Pie­nis­sä kun­nis­sa on he­rän­nyt huo­li, mi­ten nii­den ää­ni kuu­luu isoil­la so­te-alueil­la. Huo­vi­sen mie­les­tä huo­li on ai­heel­li­nen, mut­ta ti­lan­ne pa­ra­nee ny­kyi­ses­tä.
La­ki­esi­tys läh­tee nyt kun­tiin kah­dek­san vii­kon lau­sun­to­kier­rok­sel­le. Edus­kun­nan kä­sit­te­lyyn se tu­lee mar­ras­kuus­sa.

Uu­teen jär­jes­tel­mään on tar­koi­tus siir­tyä vuon­na 2017.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi laki antaa kylmää kyytiä moisille perusturvalautakunnille, joilla ei oo kohta sananvaltaa pennin vertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Koska sananvalta siirtyy kansalle ja sotealueelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ei koske Kiteetä, kun täällä on junttalaki voimassa ja siihen ei taida sopia moiset kuulemiset. Hyi olkoon vai pitäis kuulla kuntalaisia ei tule kuuloonkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juntta on sitä mieltä mitä virkamiehet käskevät olla. Kun oma ymmärrys ja osaaminen ei muuhun riitä. Juntan tehtäväksi jää vai pakottaa (uhkailla, kiristää ja lahjoa) oman ryhmänsä valtuutetut olemaan samaa mieltä. Semmonen on kittiin demokratia. Päätökset on juuri niin hyviä kuin virkamiesten osaaminen on. Eli ei kovin hyviä. Siinä ei paljon kuntalaisten etu tai lainsäädännön mahdollisuudet vaakakupissa paina.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 11.48 mikä sinnuu ahistaa? Ootko sie uus valtuutettu ja nuin hirveen pettyny siihen että asioita ei tehhäkkään just niinkun sie (eli siis "kansa") halluisit? Vai mikä sinnuu vaivoo?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 12.06
Ootkos sie vanha valtuutettu, jolla ei ole omia ajatuksia mihinkään asiiiiseen, vaan aina pitää männä esittelijän mukaan? Ihanko oikeesti olet?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa miettiä millaisen lisäarvon tuo sellainenpäättäjä kaupungin asioiden hoitoon joka on aina samaa mieltä esittelijän kanssa ja jonka mielipiteet muuttuvat tuuliviirin tavoin kun esittejän ajatukset muuttuvat tai kun esittelijä vaihtuu?

Anonyymi kirjoitti...

Elekee työ hättäillä kuhan männään
muutama vuos, niin Kiteen asijoista piättää joku muu kuin meijä junttaryhmä.

Anonyymi kirjoitti...

Luottamushenkilön tehtävä on ollut joskus aikojen alussa kuntalaisten yhteisten asioiden hoitaminen kuntalaisten edusmiehenä. Virkamiehet ja kunnan palkolliset ovat töissä kuntalaisilla ja kuntalaiset maksavat heidän palkan. Jotenki tuntuu, että nykyisin kuntalaiset ovat virkamiesten orjia, eli työntekijä pompottaa työnantajaa. Luottamushenkilöiden ainoa rooli on istua kokouksissa ja kirjoittaa niistä matkalaskut ja kuitata kokouspalkkiot. Vai ohjaako esim. nykyinen kaupunginhallitus jollain tavoin Kiteetä?

Anonyymi kirjoitti...

Kohan nyt saisitta kunnan kaikki virkamiehet ja naiset kunnan johtajasta alkaen sekä kaikki luottamushenkilöt juntta mukaanlukien, tajuamaan et eletään 2000 luvulla jolloin ei voi enää tehä valamisteluja ja päätöksiä salassa vaan kaiken pitää olla avointa ja läpinäkyvää sekä perusteltua tukien asukkaiden hyvinvointia mikä oli kaikkien puolueiden tärkeimpiä vaali lupauksia mutta osalta se on tainut unohtua kokonaan. Läpinäkyvyys ja totuuden mukainen tiedotus kuuluu myös keskustalaiselle paikallislehdelle äänestyskäytäytymistä myöten, koska kaikilla ei ole käytössä nykyaikaisia tiedon hankinta välineitä joilla hakea tietoa em asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Kepun ja demarien johtama lehti ei saa laittaa äänestyslustoja näkyviin, se on varmistettu jo aikoja sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Vai niin, tuon lisäksi Lahtelan ja Pennasen tekemä sopimus näyttää pitävän kauden loppuun. Niinpä odotellaan seuraavia vaaleja ihan rauhassa ja pitäkää kansalaiset ajantasalla tilanteista niin osaavat sitte äänestellä oikein kun on kynä kädessä. Hauska nähdä millä teeseillä nämä veijarit lähtevät seuraaviin vaaleihin. Edelliset teesit onkin jo kuopattu moneen kertaan. Heh heh!

Anonyymi kirjoitti...

On hienoa havaita kuinka monet kommentoijat ovat havainneet, nykyisen mädäntyneen ja iljettävän hallinnon aikaan saaman kunnan alas ajon.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahoton on uho noilla kokkari-persu-kososilla, mutta ainakii näihen kirjotusten mukkaan mittään sillä ei oo suatu aikaseks. Tyhjee suunpieksäntee ja nippu valituksia ja kirjelmiä, taitaa olla jo oikeuvessakii jottai. Mitä se semmonen vaikuttaminen on? Joutavilla taitaa aikoo olla vaikka tyhjänvouhkoomisseen.

Anonyymi kirjoitti...

Seihtemän virkamiestä ovat suaneet vaihtoon ja ei taija olla kellään ikävä entisiä. Vai onko junttaryhmällä ikävä?

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kun sais teknisen puolella virkamies myllerryksen tapahtummaan niin voishan tässä olla jottain mahiksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaisten keskuudessa suurta arvostusta nauttiva, osaamisestaan ja ammattitaidostaan tunnettu tekninen toimi nauttii vankkumatonta johtavien junttaukkojen luottamusta.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, kävin katselemassa Kiteen kaupunginhallituksen esityslistaa ja olin lentää persiilleni.
http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Kitee/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames
Siellä oli tuo edellinen teksti eräässä pykälässä.
Vielä vuosi sitten ääni oli paljon räyhäkämpi ja itsevarmempi eräällä henkilöllä, josta tuo pykälä kertoo. Uskon että monet teistä luottamushenkilöistä eivät vaivu tästä asiasta synkkyyteen, vaan saattavatpa ottaa ihan paukut sen kunniaksi.
Kannattaa lukea tuo pykälä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen talouden tasapainottamisohjelmasta huomioitavaa. Huomenna Kh:s päättää esittelijän ehdottamana mm. Puhoksen koulu lakkautetaan 2018 mennessä. Seuratkaapa kuinka sekatyömies käyttäytyy hallituksessa tuolla kohtaa, kun tasapainottamisohjelma on käsittelyssä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Muistakaa ettette loukkaa ketään kommenteisanne seuraavan viikon aikana. Olen lomalla, enkä avaa tietokonetta ennen ensi sunnuntaita, joten en ole valvomassa kirjoituksianne.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä varoitus. Nyt kehutaan, ollaan tyytyväisiä ja arvostetaan seuraava viikko viisaita päättäjiämme, jotka valmistelevat asioita etukäteen eivätkä vaivaa muita päätöksenteossa. Tai turhan tiedon levittämisessä, haaskaa aikaa neuvotteluihin, ovat selkeän suoraselkäisiä ja johdonmukaisia jne. Kiitos hyvät päättäjäjämme, olette niin huippuja ja osaavia!

Anonyymi kirjoitti...

"Rehtiilmiö" on kiteen luotettavin ja yhteistyö kykyisin poliitikko kautta aikain! Hän on saanut Kiteellä aikaan virkamieskunnan uusiutumisen määrätietoisella työllään muutoksen puolesta. Jos pyrkyripoliitikkoja ei olisi ollut jarruttassa muutosta, niin johto olisi vaihtunut jo vuosi sitten ja samoin poliittiset virat olisi lopetettu heti kauden alussa. Ankara vastustus huomioon ottaen tämä tuloskin on erinomainen ja tulee tuomaan hänelle pormestaajan viran ehkä jo seuraavalla kaudella. Muistakaa olla positiivisia niin Kitee pelastuu😊

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on erinomainen imago ja talous kohenee silmissä. Uusia yrityksiä nousee kuin sieniä sateella, muuttovoittoa tulee enempi kuin koskaan, like-elämä kukoistaa ja niin ed. Luottamusjohto on saanut ihmeitä aikaan, tästä on hyvä jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että veivarien kynnet syyhyävät mitenkä saataisiin valtuuston päättämä tasapainotus ohjelma romutetuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ai Matti huilailee !

Anonyymi kirjoitti...

Päättäjinä on Kiteellä vihdoinkin kiva olla. Meillä on erittäin osaavat viranhaltijat jokaisella osasektorilla. He pitävät kiinni kansalaisten valitsemien valtuutettujen päättämistä asioista ja toimivat täysin siemauksin niitten mukaisesti budjettikuria noudattaen.

Hallintosääntökin joutaa jo koht puolin repiä ja laittaa roskiin. Enää ei tarvita otto-oikeuksiakaan kuin nimeksi. Vastuutkin siirtyvät suoraan viranhaltijoille sen mukaisesti.

On ihanaa olla keski-karjalan veturikunnan veronmaksaja. Jes!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Matti huilia kaipaakin,kun demarina on joutunut sivuraiteelle valtuustoryhmässään, sinne pesiytyneen "multapuna" plokin takia. Tämä on varmasti oikealle demokraatille valtava koettelemus, jota ei kenellekkään soisi. Ei edes pahimmalle viholliselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Noh noh ja röh röh!

Tämä viikkohan piti kirjoitella vain positiivisia asioita ja positiivisesta näkövinkkelistä.Sillä tappaa asiat sujuu paremmin.

Kikkelis kokkelis, jos jymmärrät mitä tarkoitan!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin menee tänäänkin. Hallitus anoo köyhäinavustusta, niin voi maksella palkkoja ensi vuonnakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnassamme on tehty töitä hartiavoimin, asioiden kuntoon laittamiseksi, mitäs siitä jos putken toinen pää vuotaakin, meillä on osaava johto ja jämäkät päättäjät ratkomassa asioita,josta osoituksena nöyrin mielin raapusteltu 3.milj. köyhän avun hakeminen, jolla vuoto tukitaan, vai tukitaanko?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanko oikeasti ei pitäisi hakea rahaa jos sitä on jaossa? Ihanko oikeasti ette itse ota vastaan sosiaaliapua, lapsilisää, työttömyyskorvausta, eläkettä tai palkkaa jos sitä on tulossa? Ihanko oikeasti ette?

Anonyymi kirjoitti...

Mie en ainakaa ottais lottovoittoa jos kohalle sattuis, en pientäkää. Mie kun oon niiiiin viisas.

Anonyymi kirjoitti...

Samat sanat, jokainen pärjätköön omillaan, myös kunta, kerjuukirjeet, ei ole tätä päivää itsenäisyyttä vaalivalle kunnalle.

Anonyymi kirjoitti...

Laita se lottovoitto kaupunnin tilille. Sinne soppii. Sielä on pohjaton kaivo.

Anonyymi kirjoitti...

Savuton Kitee, kannattava ajatus sinällään. Tulikohan ehdottajalle, valmistelijalle ja päättäjille mieleen ajatella paljonka kaupungille tulee kuluja kun suunnitellaan, luvitetaan ja tehdään joka kaupungin työpisteelle, joihinkin useampi, tupakkapaikka/ katos ja sen jälkeen viellä niiden ylläpito, joka maksaa sekin eli ei kaikki ole siinäkään pelkkää säästöä.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiehet ja päättäjätkin ovat ihan normaalijärkisiä ihmisiä, joille tuommoinen ajatus on varmasti tullut mieleen ja otettu asiassa huomioon.

Anonyymi kirjoitti...

Normaalijärkiset tekevät kaikkea muuta kuin ovat virkamiehenä tai päättäjänä Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Löytysköhän tuo kulu budjetista tai esityksen liitteistä??????

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 512   Uudempi› Uusin»