tiistai 9. joulukuuta 2014

Lasten, nuorten ja päättäjien tapaaminen

Minulla oli ilo olla 3.12.2014 lasten, nuorten ja päättäjien tapaamisessa Kiteellä. Tilaisuudessa me päättäjät jouduimme vastaamaan nuorten huolellisesti valmisteltuihin kiperiin kysymyksiin. Jouduimme vastaamaan "kylmilteen" nuoria askarruttaviin asioihin eli emme olleet saaneet kysymyksiä ennakkoon tai kuten minä kun edes en tiennyt joutuvani vastaajien joukkoon.

Kaikkein mielenkiintoisin asia oli tapahtunut tilaisuuden jälkeen kun läsnä olleista nuorista Kiteen nuorisovaltuusto, Kiteen lukion oppilaskunnan hallitus, Arppen koulun oppilaskunnan hallitus sekä Kesälahden koulun oppilaskunnan hallitus olivat kokoontuneet analysoimaan tilaisuutta ja saamiaan vastauksia. Seuraavassa heidän todella mielenkiintoiset ja tarkkasilmäiset kommentit tilaisuudesta:
 
 - ympäripyöreitä vastauksia ja vähän aiheen vierestä  
   - ei yhteisymmärrystä esim. valokuituverkosta  
   - riitelevät vastaukset  
   - vastaukset ok, mutta hiukan epäselviä  
- samat äänessä  

   - jokaisella eri näkemys, hankala seurata, mikä oli lopullinen vastaus  
    - enemmän lupausten pitämistä  
  - totuuden välttely  
   - mukava, että järjestetään tällainen tapahtuma

 Ei voi kuin ihailla nuorten tarkkaavaisuutta, (itse tein monta samaa havaintoa).


 Sitten nuorten viesti päättäjille 
Nuorten mielestä Kiteellä pitäisi kehittää seuraavia asioita:

 - kouluruoka
 - terveyspalvelut
- kunnallispolitiikka 
 - säästöjen kohteet 
  - kunnallisveroprosentti 
  - nuorten asema ja päätöksiin vaikuttaminen 
 - enemmän tapahtumia

Nuohan voisi aivan hyvin joku puolue ottaa seuraavissa kunnallisvaaleissa vaaliohjelmaansa. Olen lukenut huonompiakin vaaliohjelmia. 

 

Kiitos järjestäjille ja nuorille !


.

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän aina kannatta kuulla lapsia ja nuorisoa ja usen sieltä kuulee totuuden minusta politiikolla piää aina olla mielipide

Anonyymi kirjoitti...

Valokuituverkosta on vaikea löytää yhteisymmärrystä, koska puolet Kiteen päättäjistä luulee valokuituverkon tarkoittavan sitä piuhaa, minkä päässä palaa hehkulamppu. Suurimman valtuustoryhmän (Keskustan ryhmäjohtajan toteamus edellisessä valtuuston kokouksessa) mukaan ihmisillä ei ole nykypäivänä vielä edes tietokoneita, joten turha sellaisia pian vanhenevia tietoliikenneverkkoja on rakennella.

Anonyymi kirjoitti...

Sen takia keskustalaisten mielestä on tarpeetonta laittaa kokousten päätöksiä nettiin, kun ei niitä kukaan lue kun ei ole niitä piuhoja eikä koneitakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Lehessä luki piättäjien olleen yksituumaisia valopihan tarpeettomuudesta. Ihme porukkoo eikös siellä paneelissa ollut kaikkien puolueiden edustajat? Saihan Riäkkyläkkiin ihan asiasta tunnustuksen, meijän piättäjät ne vuan halluu nurkkakuntalaistuu. Oon todella pettynyt teihin persut!

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisin näin ko. tilaisuudessa Persuna ja äänessä olleena, että minä en ole vielä löytänyt tuota valokuidun punaista lankaa. Lupaan välittömästi kääntää takkini ja alkaa ajamaan tuota valokuidun maahanupotusta, kun minulle selviää, että kuinka se parantaa kaupungin taloustilannetta. Kaupungissa väännetään tällähetkellä, että annetaanko lasten kouluruokailuun minkäverran rahaa, poistetaanko koululaisten kaikki ei lakisääteinen toiminta, kuinka saataisiin laitosasumista tarvitsevat ihmiset sijoitetuksi mahdollisimman edullisesti vaikka naapurikuntiin, kuinka Kiteeltä saataisiin lakkautettua lääkäripalvelut.
Investointina tuo koko kunnan kattava valokuituverkko maksaisi Kiteelle useita miljoonia. Mielessäni on kysymykset, joihin en ole saanut selkeitä vastauksia: kenellä on tarve toistaiseksi siirtää niin suuria tietomääriä, että ne eivät mahdu kulkemaan laajakaistassa, mikä työllistävä toimiala rantautuisi hetimiten tuomaan verotuloja Kiteelle jos meillä on koko kunnan kattava valokuitu, millainen on langattoman tiedonsiirron tulevaisuus, mikä on tietojenkäsittelyn tulevaisuus, kun kaikki tuntuvat kehittyvän vain entistä enemmän langattomaksi? Jos joku antaa minulle näihin kysymyksiin niin selkeät, perustellut ja kiistattomat vastaukset, että minäkin ymmärrän, että hanke on kannattava, niin tosiaan lupaan lähteä sitä hetimiten ponnekkaasti ajamaan.
Ennen näitä vastauksia yritän parhaan kykyni mukaan saada turvatuksi, edes tarpeelliset peruspalvelut kuntalaisille samalla kaupungintaloutta tervehdyttäen.
Kuhan saamme talouspohjan kuntoon, niin en mitenkään näe valokuitua mörkönä. Minustakin olisi mukavaa, kun tieto liikkuisi hieman ripeämmin kuin nykyisin.

Make

Anonyymi kirjoitti...

Jotkuthan ovat alkaneet käyttää nykyisin jo älypuhelimia ja sellaisia tabletteja. Niitä käytetään kuulema jo oman tuvan ulkopuolellakin sähköpostien ja internetin räpläämiseen. Jotkut ovat puhuneet, että tulevaisuus olisi enemmänkin mobiilidatassa ja mobiililaitteissa kuin tuvan nurkassa nököttävässä kompuutterissa. Hidas käyttäjä ei paljon nopeammaksi muutu, vaikka sillä olisi miten nopea valopiuha.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/valtion+laajakaista+kaikille+oli+quotholmo+ratkaisuquot+kuusamo+saasti+10+miljoonaa/a1036176

Anonyymi kirjoitti...

Mobiili parempi Kuusamossa

Anonyymi kirjoitti...

Niin jos valopiuha nopeuttaisi oikeasti tiedonkulkua, niin miks ei. Nytkin olen pyytänyt useaan otteeseen syksyn aikana tietoa Kiteeläisten joisuun päivystyksessä kävijöiden kustannuksista, Mutta ei taida laajakaistaa ja langatonta myöten ehtiä perille ennen maanantain valtuuston kokousta. Samoin ole pyytänyt lomautukset laittomiksi todistavaa bumaskaa valtuustoryhmien tutkittavaksi, mutta sekin on jäänyt johonkin kaapelin mutkaan jumiin, eikä näytä sekään ehtivän perille ennen maanantaita.
Taidan liittyä valopääpiuhan kannattajiin ihan välittömästi :)

OPi

Anonyymi kirjoitti...

Kaupungintalon ja Ketin piuhoissa on kieltämättä korjaamisen varaaa. Hyvin hitaasti kulkee data niissä piuhoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupungintalossa olisi paljon korjattavaa ulkona, sisällä ja päissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun on valkuidun "päässä" niin ymmärtää mistä kuiduttomat jäävät paitsi.

Anonyymi kirjoitti...

Kun on 4g:n päässä, niin ei tarvitse olla tuvan nurkassa kököttämässä internetissä. Voi tehdä töitä missä vain.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se 4g:kin mukana mutta toimii milloin ja missä sattuu sille päälle.

Anonyymi kirjoitti...

No se pitää sitten vetää se valokuitu jos se kerran on syy asioiden hoitamisen hitauteen ja siihen kun tieto ei liiku. Sitten tulee varmaan niitä kauan kaivattuja yrityksiäkin, kun valokuitu tavoittaa Heinoniemen, Riihijärven ja muut vastaavat alueet. Eihän se ole kun vetää piuhaa tien varteen. Hopihopi, eikun hommiin ja liittyjiä keräämään! On varmasti hintansa väärti.

Anonyymi kirjoitti...

Kaks persua edellä valopiuhastakin erimieltä, kyllä nuoret olivat sen huomanneet todeten vastausten olleen ristiriitaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ne persut taitaa olla sen entisen kaupunninjohtajattaren linjoilla siinä piuha asiassakin...

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on vain yksi "rehti" poliitikko, ja hänenkin toimintansa on tällä kaudella ollut puhdasta kaupunkilaisten harhautusta. Näillä mennään, pelastukoon ken voi.

Anonyymi kirjoitti...


Miksi Kiteen vallassa olevat puolueet
hyväksyvät tämän perusoikeuksien
leikkauslinjan, joka menee ylitse
valtion asettamien raamien. Kukaan
ei välitä tarkistaa perustuslaillisia
oikeuksia, vaan kyykytetään talouden
nimissä huonompiosaisia välittämättä
siitä minkälaisia kärsimyksiä saadaan
aikaan. Hävetkää!

Anonyymi kirjoitti...

Kun vallassa on kesdem juntta niin tämä on lopputulos.

Anonyymi kirjoitti...

Valtaa itselleen havittelee moni, mutta harva osaa sitä käyttää.

Havittelijoilta irtoaa usein jalat maasta ja sittenpä onkin taas soporat, niinkuin nähty on...

Anonyymi kirjoitti...

Sanomalehti Karjalaisen mukaan Persuilla ei ollut enää piuhat omissa käsissä kun Arovainio loikkasi omaan perustamaansa ryhmään ja nyt hän tuki kepun ehdokkaita suhteellisessa vaalissa kh:n jäseniksi että silleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuon eilisen titteli leikin suurin häviäjä on valitettavasti sekoomus viimeistään ensi vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Riittää kun voi hetken paistatella titteleillä kunnian kukkuloilla.
Sama Stubitilla valtakunnan politiikassa, lyhyt sammuu yhtä nopeasti kuin on syttynytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus ehtikin ratsastaa persuilla nämä kaksi vuotta, joten piti keksiä jotain uutta. Nyt on vuorossa kepuun nojailua loppu aika, josko sieltä jotain heltiäisi palkaksi.
Entinen kokkari äänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon maanantaisen valtuusto sekoilun ja demokratia irvikuvan jälkeen voi hyvillä mielin tavan tallaaja aloittaa veroshoppailun ja siirtää veron maksun huokeamman äyrin alueelle ja kulut tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eniten ihmetyttää, oliko demaritkin tukemassa tuota tittelileikkiä, sellaista huhua on ilmassa että olisivat olleet tukemassa yhtä listaa kaikkien muiden kanssa persuja vastaan. Onko Matilla tuohon jotain lisättävää?

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen, joka osaa suhteellisenvaalin ääntenlaskutavan pystyy päättelemään paljon siitä kuinka ja kuka kuprun suunnitteli. En lähtisi ensimmäisenä tuomitsemaan Demareita tällaisesta ala-arvoisesta toiminnasta vaikka muutoin mielelläni niin tekisin. Todellisuudessa Demareilla ei ollut vaihtoehtoja. Heillä on seitsemän valtuutettua joka juuri riittää kahteen hallituspaikkaan. He voivat ja heidän täytyi toimia hallitusvaalissa omalla listallaan. Puheenjohtajavaalissa heidät pakotettiin yhteiseen rintamaan Persuja vastaan, koska muutoin hallituksen puheenjohtajuus olisi mennyt Kepulle tai Kokoomukselle ja heille olisi jäänyt toinen varapuheenjohtajuus. Seurasin vaalitapahtumien aikaan puheenjohtaja Lahtelan kasvoja, ilmeitä ja eleitä sekä juttelin tauoilla erään toisen demarivaltuutetun kanssa ja olen täysin varma, että tämän poliittisen irvikuvan rakensivat yhdessä Kepu ja osa Kokoomusta. Demareilla onkin nyt mietinnän paikka, haluavatko jatkaa yhteistyösopimustaan Kepun kanssa vai joko silmät alkavat pikkuhiljalleen avautua.

make

Anonyymi kirjoitti...

Kaisa Saari. Painattaa varmaan jouluna köyntikortit jossa uusi kiva titteli.

Anonyymi kirjoitti...

Ilolla kuulen, että Kiteen kokoomus on alkanut osaltaan kantaa vastuuta joka sille vanhana ja isona puolueena kuuluu. Perussuomalaisten apupuolueen osa on ollut kovin nöyryyttävä. Myös viime aikojen Kiteen talousuutiset ovat olleet mieluista kuultavaa. Näyttää siltä että talouden suunta on muuttunut ja kiitos tästä kuuluu Eeva-Liisa Auviselle.

Anonyymi kirjoitti...

Niin persut ovatkin tukeneet kokoomusta lähes kaikissa heidän asioissaan, se varmaan on ollut nöyryyttävää heille? Hyvin lienee tuki kuitenkin kelvannut!
Äänestyslistoista käy ilmi, että toisin puolin onkin ollut varsin ailahtelevaa tuen anto.
Toki kj on ollut numeroissa paikallaan, mutta jotain pitäisi jättää myös veronmaksajille muistoksi suomen kalleimmasta veroprosentista!

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 6.41: Demarit oli omalla listallaan hallituksen valinnassa ja yhteislistalla kepun ja kokoomuksen (+kr.n) kanssa pj.n vaalissa. Muuten Kiteellä olisi ollut kepulainen hallituksen pj eikä siitä huolimatta Osmosta olisi tullut hallituksen vpj.

Anonyymi kirjoitti...

Tsori. Aamuhumalassa ja töihinlähtökiireessä unohdin laskelmasta takiaispuolueet ja todellisuudessa Demareillekaan ei olisi omalla listalla jäänyt mitään puheenjohtajuutta.
make