keskiviikko 29. lokakuuta 2014

SÄÄSTÖJÄ SÄÄSTÖJÄ…




Talous on tiukalla Kiteen kaupungilla joten säästöjä on etsittävä ja onhan niitä löytynytkin. Täytyy tunnustaa ettei viranhaltijat ja johtavat luottamushenkilöt suinkaan ole valittu tyhjänpantiksi kaupungin asioita hoitamaan. Heillä on keinot  ja osaaminen sentin venytykseen.

Lueskelin tuossa valtuuston, hallituksen ja lautakuntien päätöksiä nykyiseltä valtuustokaudelta ja bongasin muutamia absoluuttisen tehokkaita säästötoimenpiteitä joita ei voi olla kertomatta teillekin. Erityisesti perusturvalle kuuluu hatun nosto innovatiivissydestään.

Talousarviossa vuodelle 2013 päätettiin aloittaa kotihoidossa yöhoito. Tätä perusteltiin sillä, että näin saataisiin hoidettua entistä huonokuntoisempia potilaita kotona ja näin säästyttäisiin kalliilta laitospaikoilla makuuttamiselta.

 Kyseisenä talousarviovuonna perusturva innovoi vielä seuraavaa:

” Hellaniemen alue muodostaa hyvän kampusalueen, johon sijoittuu lyhyt- ja pitkäaikaista asumista, vuorohoitoa, tulevaisuudessa mahdollisesti yhteisöasumista tai vielä tuetumpaa asumista. Yöhoidon työntekijöiden kotipiste on jo nyt Hellaniemen päätalossa, mikä mahdollistaa talon tehokkaan käytön. 

Lisätään yhteisöasumista, perhehoitoa ja kehitetään Hellaniemeä osana monipuolisia asumispalveluja.”


Kokonaan oma lukunsa on keskustelu henkilöstösuunnittelijan viran tarpeellisuudesta. Sehän perustettiin vanhan Kiteen valtuuston aikana, mutta sitä käsiteltiin vuoden 2013 talousarviossa (ja käsitellään vieläkin hallinto-oikeudessa). Eräiden asiantuntijoiden? mukaan viralla on saavutettu usean kymmenentuhannen säästö.

Samoin säästöjä haettiin Kesälahden terveyskeskus remonttia karsimalla vastoin kuntaliitossopimusta. Ei kuulemma tarvittu tehostettua palveluasumista lisää, koska sitä oli saatavilla ostopalveluna aivan riittävästi ja koska Hellaniemen lyhyt- ja pitkäaikainen asuminen, vuorohoito ja tulevaisuuden mahdollinen yhteisöasuminen pienentää kalliiden hoitopaikkojen tarvetta.

Mutta mutta…, eihän nämä säästöt riittäneet, piti etsiä uusia säästöjä. Niinpä ensin lakkautettiin säästösyistä henkilöstösuunnittelijan virka. Sitten olikin vuorossa tehostetun palveluasumisen lisääminen Kesälahdella, sillä kuulemma voitiin vähentää kalliita ostopalveluita. 
Nyt sitten seuraavassa perusturvalautakunnan kokouksessa 30.10 säästöjen etsiminen jatkuu. Käsittelyssä on yöhoidon lakkauttaminen Kesälahdelta ja Hellaniemen toiminnan purku kotipalveluksi. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa niin asiantuntijalautakunta hyväksyy nämä uudet säästöt

Aivan oma innovatiivinen säästökohde oli sijoittaa vammaispalvelut vanhan valtionvirastotalon yläkertaan, jonne portaat alkavat poliisiaseman oven edestä. Ei siinä rappujen alapäässä pyörätuoli asiakas pitkään huutele vammaispalvelulakiin perustuvia avustus asioitaan yläkertaan kun poliisiaseman ovi avautuu…

Voiko joku vielä väittää etteikö perusturva hoida pestiään tehokkaasti?

Pitääpä miettiä ottaisinko teknisessä lautakunnassa keskusteluun konsultti avunpyynnön perusturvalautakunnalle säästöjen löytymisestä tekniselle puolelle?

526 kommenttia:

1 – 200 / 526   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Turusen pyssy palsta on näköjään tullut tiensä päähän ja hamekankaiden jako voi alkaa

Anonyymi kirjoitti...

Sitä nyt Lieksastakin asti ajoo hurruutellaan Joensuun Tikkamäelle yhteispäivystykseen näin on näköjään siellä perusturvalautakunta esittänyt

Anonyymi kirjoitti...

Kerkisin nähdä tuon Turusen pyssy palstalta joku oli ihan välppynä esitänyt että apteekissa on lääke nimeltä RaMaVit joka auttaa ramasuun,masennukseen ja vitutukseen eikun päättäjät ostoksille !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 29. lokakuuta 2014 21.38: Onkos joku kiteeläinen esittänyt yöpäivystystä Kiteelle?

Anonyymi kirjoitti...

Todellinen asiantuntijalautakunta. Siis viime vuonna säästöjen toivossa rakennetaan toimintaa Hellaniemeen ja nyt puretaan toiminta säästöjen toivossa :( Ei hemmetti minkälaista porukkaa siellä oikein istuu kun noin kovia ovat säästämään? Taitaavat olla ihka oikeita erityis asiantuntijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Matti siun on pyyvettävä perusturvasta puhheenjohtajalta konsultaatiota, miten oikeesti siästetään kittiillä. Siellähän on oikiit asiintuntijat joilta siästöt käyp suit sait.
Lopputulos 8000000€ turpiin ja vaipat märäks :(

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kertoisi, mikä tehtävä mm. perusturvalautakunnalla ja teknisellä lautakunnalla on? Niissä ei ole erityistä kyseisten toimialojen osaamista ja niiden päätökset perustuvat virkamiesten mielipiteeseen, jotka lopulta päätetään aivan muissa elimissä kuin lautakunnissa. Onko ne pelkkiä tiedoksisaatto ja vastuunkantolautakuntia ilman valtaa ja osaamista?

Matti Kosonen kirjoitti...

Teknisenlautakunnan puheenjohtajana olen olen jäävi ottamaan kantaa ko.lautakunnan osaamiseen, mutta äskenhän juuri kerroin pt lautakunnan osaamisesta ja innovaatisuudesta. Turha on kenenkään väittää etteikö siellä ole asiantuntemusta (pyörtää päätöksiään).

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiehen sana on laki :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on epätodennäköistä se että vaalien jälkeen mudostaisivat hallituksen kepu.kokooumus ja persut tämänpäivän kallup osoittaa että demarit ovat menneet ohi persuista

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai kaikkien apupuolueiden äiti on oltava mukana, muuten tulee yleislakko ja suomi joutuu nettomaksajaksi eu:hun.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllähän tuo galluppi osoitti, että populistisen väärän tiedon levittäminen kannattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi pitkäaikainen kiteeläinen demaripoliitikkokin on oaannut hyvin tuon populismin ja katteettomilla lupauksilla äänten kalastelun.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa.
Eräs paikallinen johtava demari on satuillut mm tuossa tk_vastaanotto asiassa niin lahjakkaasti, että kyllä sillä hallituspaikka pitäisi irrota.
Uusin satu kertoo, että jos meillä päivällä on riittävästi lääkäreitä tarjolla, niin kukaan ei illalla ja viikonloppuna enää sairastukkaan. Joko tästä voisi myöntää "satusetän" tittelin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä tass olen kuullut että eräät johtavat kepu poliitikot ovat pitäneet kovaa älämölöä kun kaikki eivät ole sitoutuneet valtuuston päätökseen lääkärivastaanotto aikojen supistamisesta. Pitäisi kuulema tyytyä enemmistö päätöksiin, se on demokratiaa.

Tarkistin äänestys pöytäkirjat ja huomasin, että he itse ovat tällä valtuusto kaudella äänestäneet neljästi valtuuston enemmistö päätöstä vastaan tästä samasta asiasta. O tempora, o mores

Anonyymi kirjoitti...

Matti kyllä se meidän on tunnustettava että populismin ykkönen on persujen porukka, demareissa ei ole yhtään sellaista populistia. Tuo kepun kannatus on kyllä huima ja se johtuu paljolti hyvästä puheenjohtajasta, siinä on meillä muilla paljon opittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ovathan Kiteen johtavat demaritkin vaihtaneet kepun leiriin. Ei ihme, että kepun kannatus siis kasvaa. Oikein kirjallisilla sopimuksilla ovat yhtä pataa.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin oli valittava, ja kepu tuntui paremmalta kumppanilta, kuin muut!

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä en ole vaihtanut mihinkään leiriin. Olen edelleen demarileirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Matti sinä olet parin "selkärangallisen" naisen kanssa kolmisin pitämässä yllä teidän Kiteen osaston uskottavuutta. Mutta taidatte olla jääneet pahasti paitsioon näiden "kesdem" ryhmäläisten ylivoiman alla.
Kuitenkin kannattaa pitää edelleen omaa äänestäjille luvattua linjaa näiden suhmuroijien paineesta huolimatta!

Anonyymi kirjoitti...

Onko populismia kertoa mitä päätöksien taustalla on ja yrittää vaikuttaa tiedottamisella päätöksentekokulttuurin muuttamiseksi avoimempaan suuntaan? Ei se riitä nykyaikana, että pöytäkirjasta voi lukea kuka voitti äänestyksessä ja sen jälkeen sanoo että pulinat pois. Myöskään Koti-Karjalan suoraan pöytäkirjasta kopioima päätös ei ole täydellistä uutisointia, se vaatii aika usein jonkun selkokielistä selitystä, kannanottoa ja kommentointia. Se ei ainakaan ole populismia, että vain soppatykin takaa informoi kansalaisia. Lahtelaa ei ainakaan voi syyttää populismista, kun ei suostu perustelemaan kantojaan esim. paikallisen lehden sivuilla. Se on ylimielisyyttä, että vain oman sisäpiirin kanssa päätöksiä virittelee ja kommentoi.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa Matti aiotko tosiaan haastaa Lahtelan hallituksen puheenjohtajan paikalta,persuilla tuntuu olevan sitä mieltä,ja odottelevat vesi kielellä Demarien hajaannusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 20.37 avasi Kiteen päätöksenteon nykykulttuurin mielestäni erittäin hyvin. Mutta anon 23:16 kommenttiin täytyy vastata, että minun käsitykseni ja mahdollisen vaikusvaltani mukaan, Persut eivät puutu toisten puolueiden paikkavalintoihin eikä niiden sisäisiin asioihin, vaan tekevät vain omat henkilövalintansa ja ajavat itsenäisesti omia, äänestäjilleen lupaamiaan asioita.

make

Anonyymi kirjoitti...

Hajaannusta???
Siis vielläkö teidän ryhmä voisi enemmän hajaantua, kun neljä pyyhkii punalipulla peffaa ja kolme yrittää sinnitellä demariaatteen puolestapuhujina.
Ette kai jokainen aijo eri ryhmään lähteä lipsumaan tässä tilanteessa???

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aamun Karjalaisessa juttu että Kiteen sotepuolen alijäämä tulee olemaan yli kuusisataatuhatta euroa missä on persujen kh:n edustaja luurannut kun hommaa ei ole saatu aisoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos elettäisiin vielä edellisen kaupunginjohtajan aikaa kepun johdolla ja kiristyksessä, kaikki olisi hyvin. Silloin ei ollut mitään huolta taloudesta tai palveluista. Oli osaamista ja näkemystä, jonka hedelmiä nyt nautimme.

Matti Kosonen kirjoitti...

Älä muuta virka. Kuntaliitosselvityksen mukaan meidän alijäämä olisi tämän vuoden lopussa enää -4.0 milj.€, ensi vuoden lopussa olisimme plussalla 0,7 miljoonaa ja vuoden 2016 lopulla ylijäämämme olisi 5,6 milj.€.

Anonyymi kirjoitti...

Absilla huastovat, jotta tuo soten kämmi ois ollunna jo juhannuksena tiijossa, van eipä sitä kukkaan ollu kysyny niinmitäpä tuota kertoaajulukisuuteen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kylillä huasteloovatten jotta työmies ois olluna Villalalaiste kanssa suhmuroimassa kouluu halavalla ja kaikkine irtamistoineen kyläläisille ja tankit täynä yhen pysähyksen taktiikala, jotta se siitä yhenvertasuuvesta, ois olluna mukana joku viirkamiskii.

Anonyymi kirjoitti...

Liekkö jo tänä iltana hallitus siunannu kaupat. Kertokee kuka tietää, niin juuvaan kaupatekijäiskaffeet!

Anonyymi kirjoitti...

Persut eivät sotkeudu toisten puolueiden asioihin paitsi Matti toimii Opi:n oikeanakätenä ja PerS-veihtenä

Anonyymi kirjoitti...

Matti, saattaa olla ettei tuo teijän tekemä kuntaliitos ookkaan niin kannattava kun olitta sillon suunnitelleet.
Kukas se raapas noin rapsakan selvityksen, jotta talous lähtisi raketin lailla nousuun?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.39: Kuulehan, Matin ei tarvitse kumarrella sen enempää persujen kuin kepunkaan suuntaan. Matti pystyy toimimaan ihan omana itsenään eikä tarvitse nuoleskella ketään. Taitaa ne nuoleskelijat olla ihan muita.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 23.29: Ei kai siihen kukaan järkevä luottamushenkilö uskonut (muutamaa vouhaketta lukuunottamatta). Keväällä 2012 kun tuli tieto, että Kiteen valtion osuudet kasvavat liki 3 miljoonalla niin minäkin uskoin vähän aikaa uuden Kiteen selviävän kunnialla...

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Matin ryhmässä olla useita nuoleskelijoita, jotka Mattia anona morkkaavat. Oishan se hienoa jos Mattikin palais ruotuun, siis apupuoluellaisen antoisaan rooliin!

Anonyymi kirjoitti...

Valtakunnan tasolla on tehty loikkaus Persuista kepuun ei ime jos Kiteelläkin tapahtuisi sellaista koska näyttää siltä että on ruvettu suhmuroimaan maakaupoissa menneenvuosien Tervahaudan tyyliin.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko villalan koulua jonka kyläyhdistys oli saanu karjalaisen mukaan neuvoteltua kaupungilta oman kylän miehen ollessa välittäjänä. Hallitus tosin unohtui, mutta väliäkös tuolla kun kyseessä oman kylän koulu, niin voihan sitä vähän oikoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti Matti on tehnyt hyvän pohjatyön siitä että Villalan koulu menee kavoineen kaupaksi tosi edullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisen mukaan kyläpäälikkö Esa Suomalainen kertoo kyläyhdistyksen antaneen ns ota tai jätä tarjouksen. Siis jos kaupunki ei suostu heti luopumaan koulusta ja asunnoista, niin he lopettava kiinnostumisensa ja liittyvät metsästysseuran majaan kiinnostuneisiin.
Uskon että kaupunginhallitus on säikähtänyt tuota uhkausta ja pistänyt nimmarit paperiin alle aikayksikön. Suomalainenhan taitaa olla mukana myös vakavaraisessa vuokrataloyhtiössä piällekahtojana.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tuolla Kiteenkaupungin sivuilla siellä ei ollut mitään Villalan koulun myynnistä mutta kh:n esityslistassa kaupunginjohtaja Auvinen esittää Juurikan koulusta tehdyt tajoukset hylättäväksi sitä en tiedä mitä kh on päättänyt tehdä Juurikan koululle sen arvohan on minun mielestä vähintään 80.000 euroa koska metsän arvo on jo 47.000 euroa jossa on ilmeiseti tehty jo 20 % arvon alentuma ja kuuluuko sähkölittymä samaan kauppaan jos tämä myydään esimk. 50.000 eurolla rakennuksineen niin tämä on ostajalle täysi lajoitus toivottavasti valtuusto pääsee sonomaan oman sanansa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Juurikka olekkin ollut myynnissä jo vuosia, joten sieltä on tullut jo ainakin 100000€ takkiin. Kuulin että jos koulusta ei ole ollut kiinnostusta, niin se jäisi lopullisesti kaupungin harteille. Lopullinen purkukin maksaisi 50000€, joten pistäkää kiireellä menemään jos vaan joku ottaa vastuulleen ne homerötisköt.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikka tais männä ja ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minusta järkevintä olisi että Kaupunki myisi hakkuukypsän metsän josta tulisi sievoinen summa euroja kaupungin kassaan ja rakennukset myisi halvalla tai lahjoittaisi esimk. kyläyhdistykselle täällä esitetty että purku maksaisi 50.000 euroa on kyllä tähtitieetellinen luku miksi tämä pitäisi purkaa jos tästä on jo jotakin tarjottu en ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.40 mitä tarkoita että Juurikka taisi mennä jumalauta joko siellä taas on aloitettu suhmuroimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös karjalainen kirjoittanut, että hallitus myi Juurikan koulun.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä Karjalainen sai tiedot koska kh:n pöytäkirjaa ei ole näköjään vielä netissä julkaistu

Anonyymi kirjoitti...

Jos se meni tuolla hinnalla niin se on lahjoitus jollekkin esityslistassa oli ainakin kaupunginjohtajan esitys että tarjous hylätään ilmeisesti siellä on taas suhmuroitu sukulaisille jotakin siitähän sitten näkee sen kh:n pöytäkirjan että ketkä ovat olleet asialla.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisessa lukee että "tällä kierroksella Juurikan koulusta tuli yksi tarjous, jonka hallitu lopulta päätti hyväksyä"
Eikös hallitus muka osaa tehdä päätöksiä, vaikka siellä on vakuuttava johto?
Eiköhän noilla liene ollu kunnon perusteet päätökselleen, minkä ovat tehneet. Eikä näytä lehden mukaan edes olleen äänestyksiä saatikka eriäviä mielipiteitä!
Pulinat poisja rahat parempaan käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs se tämmönen kaupanteko tarkoittaa että myytävän kiinteistön ja maan verotusarvo on enemmän kun kaupasta saatu hinta ? Minusta kaupunginjohtajan esitys on ollut järkevä ja johdonmukainen taloudelliset seikat huomioon ottaen tarkoittaa sitä että kauppa ei ole ollut kaupungille edullinen ja päätös ei ole voinut olla yksimielinen se nähdään sitten kun pöytäkirja on virallisesti nähtävänä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä taitaa olla toisinto siitä kuuluisasta "Tevahaudan kaupasta" sen onneksi valtuusto loppujenlopuksi torppasi minusta tässäkin kaupassa pitäisi tehdä samalla tavalla jos se on suinkin mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni se tervahaudan kauppa oli mallia "pöydän alta" ja tätähän olette kaupanneet jo vuosia ilman sitä verotusarvon ylittävää hintaa. Kuluja kertynyt ainakin sen varvon verran. Järkevä valinta hallitukselta.
Mutta tuo villalan keissi taitaa jopa ohittaa suhmuroinnissa sen tervahaudan jutun. Villalassahan on kauppaa valmisteltu karjalaisen mukaan ilman minkäänlaista merkintää kaupungin sivuilla. Oliko se tieto niistä "valmistelijoista" tuolla ylempänä vai missä sen näin? Varsin tunnettuja miehiä taisi olla asialla.

Anonyymi kirjoitti...

Turha tähän on sotkea nyt Villalan koulua minä olen sitämieltä koulut kannattaa myydä silloin kun ostaja ilmaantuu ja hinta on kohdalaan ja kyläyhdistyksillehän niitä on annettu jopa ilmaiseksi mutta jos tienvarressa oleva hakkuukypsä metsä pitää antaa ilmaiseksi niin se on jo silloin parempi pitää kunnan omistuksessa koska se voidaan muutta hetkessä rahaksi puukauppojen myötä.Näyttää että siellä kaupunginhallituksen pöydän takana on talous osaaminen joillakin täysi nolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että tämänkin kaupan osalta valtuusto tekee lopullisen päätöksen koska kauppa ylittää 50.000 euroa se on minusta hyvä juttu että ylin päätäntäelin sanoo viimeisen sanan jos äänestäjien edusmiehet ovat sitä mieltä että kunnan omaisuutta myydään polkuhinnalla niin siihen päätökseen on tyytyminen.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan niitä annettu kyläyhistyksille ilimaten mutta putsattuna iliman irtaimistoo ja lupausta kunnan kanssa vuokrasopimuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tainnu olla ennen kyläyhisyys vuoktanantajana kaupungille, niinkuin tässä on suunniteltu. Voisko nämä salatiedettä harrastaneet ilmoittaa itsestään ja kertoa hieman perusteita vaikkapa entiseen tapaan anonyyminä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuon Villan koulun myynti valmisteluja jos on käyty ei ole kovin suuri uutinen kun kerran valtuusto päätti sen lopettaa niin se on ihan lookinen toimenpide kyllä se on ihan oikein että kyläyhdistys on siitä kiinnostunut ja sieltä toimijoita löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo kyllä tämän Juurikan koulun junttauksen takana om persujen Pirhonen,lehtiilmoituksessa
ei ollut mitään mainintaa myynnistä metsämaan kanssa.Tosi törkeää suhmurointia.Toivottavasti valtuusto
torppaa tämän hyvä veli kaupan.

Anonyymi kirjoitti...

Sekö ei Lahtelan yritys suaha Juurikkaan marjankeruuyhteisö männykkään läpi. Mitäpä jos myytte sen villalan koulun sille marjamiehelle, niin suatta sinnekkii päin elämee. Niin ja siellähän ne on paremmat marjamuattii. Nii jotta sillee.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh, vai että Pirhonen on juntannut Juurika koulukaupoissa. Miten se poloinen persu, joka on istunut oppositiossa koko valtuustokauden olisi pystynyt yksin mitään junttaamaan. Eikös siellä ole ihan muut immeiset joilla on niihin 5/4 junttauksiin mahollisuuvet, vai miten se on asiin laita.
Ei ollu kotkarjalassakaan mittään mainintoja että olis männy edes äänestykseen koko kauppa. Sehän on hyvä että ovat löytäneet yhteisen sävelen työskentelyynsä. Demokratia toimii!

Anonyymi kirjoitti...

Niin tämä Pirhonenko oli suhmuroimassa Juurikan koulua heimolaisilleen kyllä se tuntuu olevan melkonen talousosaaja en arvannut väärin tässä sitten toteutuu se Tervahaudan toisinto jossa myydään kunnan omaisuutta surutta pilkkahintaan heimolaisille.Muistan muutamia vuosia sitten kun tämä samainen mies avosteli näitä Tervahaudan kauppoja toheloitten tekemisiksi ja nyt on politiikona sortunusamaan itse samaan minulta meni aamukavi väärän kurkkuun kun kuulin tämän uutisen pöytäkirjatahan se sitten näkyy lopulisesti miten asia on

Anonyymi kirjoitti...

Niin nyt on pää avattu Villalan koulu varmaan myydään samankaavan mukaan kun Juurikkakin siellä Villalan koulun ympärillä on kuullema sankka tukkipuusto että vielä niitä honkia humisee täällä suomen salomailla sanotaan laulussa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihme että Kiteen talous on kuralla takavuosina luovutettiin satojentuhansien eurojen Neulaniemi paikallisille kylätoimijoille ilmaiseksi !

Anonyymi kirjoitti...

Entäs hieno meijäri eurolla kepulaisille.
Se se vasta suhmurointia olikin, eikä puhettakaan pyytää tarjouksia. Näin se talous vetäsi pohjakiville.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se olikaan minusta meijärissä ei toimi tällä hetkellä ketään sehän korjattiim museoviraston avustuksella ja on suojelu kohde en usko että sen kepu omistaa muissa meijärin rakennuksissa on yritystoimintaa ja osa on siinnä kunnossa joita ei kannata korjata eikö se ole ihan hyvä juttu ja kun oikein muistaa tämän meijärin alueenhan antoi lahjahintaan Idänmaito Kiteen kaupungille ja sinnehän on tarkoitus ajanmittaan rakentaa jopa asuntoja

Anonyymi kirjoitti...

Käyppäs Ossi tarkastamassa että on Juurikan koulun tankki täynnä eli talaven lämmitysöljyt veronmaksajien piikkiin sekin männöö samman hintaan kaupantekijäisiksi

Anonyymi kirjoitti...

Sinä hallituksen jäsen joka 2.11 olit vielä sättäilemässä täällä, niin kerroppas miten se pirhonen junttasi tämän asian heimolaisilleen. Kukaan muu kuin hallitus ei voi vielä tietää kuka mitä ja missä teki mitäkin. Ei liene vaikea arvata kuka kyseessä.
Kerrotko samalla katkaisitko tosiaan ne villalan neuvottelut (joille ei tosin ollut hallituksen lupaakaan), vai oliko sekin puhe sitä samaa kuin vaalipuheetkin. Kerro vielä mitä heimoa se pirhonen on sille koulun ostajalle. Selvä jääviyshän on kyseessä jos puheesi pitää paikkaansa. Laitahan faktat pöytään, jos niitä on. Pientä rajaa kateellisten panetteluissakin pitää olla!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen heimolainen eli olen aina ollut perussuomasainen ajatuksissani mutta en ole koskaan sitä puoluetta äänestänyt enkä tule äänestämään jos joku on sukulainen toiselle se on sitten toinen juttu

Anonyymi kirjoitti...

Varmista myös että vesikaivo ainakin tyhjennetään ja ulukohuussista täyvet paperirullat kerätään talteen. Niin ja käy kerreemässä omenat pois puista. Samoin pururaalta purut, niitä ei anneta kellekkän, vaan viijään jollekin kaverin hevostallille oikeeseen käyttöön. Ja vielä ne linnunpöntöt, ne ei ainakaan kuulu kauppaan, entäs se uutta vastaava rappuralli. Männöö nyt yksinää tuommosen piättämään. Jäi viellä sanomatta, jotta hoija ne paskat takasin sinne kaivoihin, jotka tänne kaupungin kuatikselle on sieltä ajettu.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 18.52 en ole koskaan tarvinnut sätteillä siellä kh:n pöydän takana minä voin kirjoittaa teistä hyvin kriittisesti jatkossakin mutta tästä ei kannnata jurnuttaa sen enempää ennen kun on se pöytäkirja nähtävänä niin sitten kirjoitellaan lisää

Anonyymi kirjoitti...

No onpa täällä taas lukutaidotonta porukkaa. Koti-Karjala:'hallitus esittää valtuustolle koulun sekä määräalan myymistä 51000 eurolla'. Hallitus ei siis myynyt mitään, valtuusto myy.

Anonyymi kirjoitti...

Olivatko olleet yksimielisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Vai näin on asiat kun kaksi vuotta on valtuustokautta kulunut. Jospa kepun ja demareiden sopimus olikin vain kaksivuotinen ja nyt ihmiset saavatkin päättää omantunnon mukaan. Sehän olisi hyvä juttu myös demokratian kannalta. Minä olen keskustalainen ajatusmaailmaltani vaikka en ole koskaan heitä äänestänytkään juuri näistä sopimuksista johtuen. Mutta jos niistä on luovuttu, niin tiedä häntä mitä jatkossa teen. Muuten jos Matti, Pirhonen ja muutamat muut eivät pitäisi näistä mölyä, niin mitään ei olisi tällä kaudella muuttunut. Nythän uudistuksia on tullut jo monilla eri sektoreilla ja lisää lienee tulossa. Siis samaan tyyliin vaan niin hyvä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 10.24 tarkoitako sitä että Matti ja Osmo on monessa mukana kun peräpukama

Anonyymi kirjoitti...

10.24 tarkoittaa että kaupunginjohtajalla ja muilla virkamiehillä ei ole mitään tekoa päätöksenteko kulttuurin muutokseen, tai muilla luottamushenkilöillä. Ainakin Pajatien huuto on kuulunut hallitus-salin ja valtuusto salin ulkopuolelle ja kovaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuolla lypsykarjatalouden on sanonta "Että se lehmä joka koviten huutaa niin se vähiten lypsää"

Anonyymi kirjoitti...

Mutta saahan siitä kuitenkin paremmat tukijaiset jos se on ns ummessa!

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluu hallitus myöneen keväällä vanhan liäkäritalon pilikkahintaan ilimottamatta siitä valtuustolle yhtään mittään. Hepskukkuu, mitäpä tuosta jos on sopivat ostajat ja hinta kohillaan???

Anonyymi kirjoitti...

Kh:n pöytäkirjassa taitaa olla rukkausvaihe ku ei ole vielä ilmestynyt nettiin

Anonyymi kirjoitti...

Ei se niin äkkiä käy kun ei oo valokuapelii. No sekin varmaan hommataan ennemmin kuin tehdään mitään noille homerakennuksille. Erja Törönen oli kertonut mielipiteensä asiaan sanomalla, jotta "kaupungin talous on nyt ykkös asia eikä homekoulut". Hän näköjään aloitti pitkän vaalikamppanjan tällä kommentilla.

Anonyymi kirjoitti...

Persuista ei näköjään ole vastuunkantajiksi viimeinen esimerkki tulee valtakunnantasolta kun Persujen edustaja Vapon hallintoneuvoston puheenjohtaja Pentti Oinonen eroaa tehtävästään.

Anonyymi kirjoitti...

Millä puolueella on homma hallinnassa ja näkemys miten tulevaisuudessa pärjätään?
a) Kiteellä
b) Suomessa

Anonyymi kirjoitti...

Ei näköjään ole vieläkään kh.n pöytäkirja nähtävänä siitä varmaan näkyy kun on valmis miten Kiteen kaupungin yhteisomaisuus tuhotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ainut puolue on Kiteellä Persut joka on onnistunut tuhoamaan hyvän paikallis demokratian

Anonyymi kirjoitti...

Demarit on yksituumaisin ryhmä kiteellä.
Keskusta ylimielisin ryhmä kiteellä.
Persut saaneet muutoksen aikaan kiteellä.
Kokoomus hajanaisin ryhmä kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jo näkyy kh:n päättämät asiat valtuuston 10.11 esitylistalla siellä näköjään on esitys suhmuroinnista Juurikan koulun myyntiasiassa jossa valtuuston puhj. sukulaiselle myytäisiin koulu ja metsämaa suruttomaan syyshintaan esityksen on tehnyt O Pirhonen ps.toivottavasti valtuusto torppaa tämän kaupan. Hallituksen pöytäkirja ei ole vielä luettavissa kai ne sitä vielä manipulivoivat mieleisekseen.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, iliman muuta nurin vaan ja Marja Matille muutamalla tonnilla jotta loppuu Juurikkalaisilta marjan keruu ihan yks kaks. Näin on tuuminut Esa Lahtela ja samaan hengenvetoon suhmuroipi Villalan koulun jo ennen jouluu kyläläisille kaikkine mehtineen. Voi taivas mitä suhmurointia ja vielä iliman hallituksen luppoo:(

Anonyymi kirjoitti...

Vai on Lahtela ollut suhmuroimassa villalan koulua!Ei muuten pidä paikkaansa kyläyhdistys on ollut yhteydessä tekniselle puolelle ilman Lahtelaa.
Terveiset villalasta.

Anonyymi kirjoitti...

Toisenlaistakin tietoa on kylältä tullut. Ota näistä suhmuroijista selevee ��

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on Pirhosen kellossa ääni muuttunut silloin kun Tervahaudan kauppoja kaupunki teki niin mies oli hyvin ärhäkkä täläistä suhmurointia tehdään silloinkin taisi olla kysymys niistä heimolaisista onneksi valtuusto tuli järkiinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupunki on ollut Juurikan kylälle tavallista suopeampi antamalla Neulaniemen niiden käyttöön jossa tietysti saa käydä muutkin kuntalaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen on kaupungin hallituksessa ja op johdossa ja molemmissa oli kuulema sovittu pohjahinta johonkin tontti kauppaan kiteen keskustassa, yllättäin Pirhonen esitti samalle tuttavalleen Juurikan koulun myyntiä ale hintaan. Onko totta vai ei, apsilta kuultua.

Anonyymi kirjoitti...

Rouvissa tiesivät miten asia meni tässä Juurikka gatessa.
Pirhonen on esittänyt tarjouksen hyväksymistä ja HUOMATKAA viisi valtuutettua on ollut samaa mieltä äänestyksessä. 6/3.
Kertokaahan missä kohtaa tuossa on se kuuluisa "suhmurointi", mitä täällä peräänkuulutetaan?
Pirhonen on on ymmärtänyt, että kuluista pääsee eroon vain luopumalla kiinteistöstä lopullisesti. Viisi muuta jäsentä ovat olleet samoilla linjoilla. Onko näin?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupungin pitää laittaa Villalan koulu myyntiin kotisivuille ja Koti-Karjalaan tarjouspyyntöjen perusteella, jos vaikka jonkun sukulainen tekis tarjouksen ja kaupunki myis sen eniten tarjoavalle eikä minkään vedätysyrityksen pohjalta lähdetä kauppoja hoitaan kotiin omalle jengille.Juurikan koulukin on nyt menossa valtuustolle kaupan vahvistusta varten, ollut vapaasti myynnissä melkein 2 vuotta eikä oo kelvannut. Minkä takia paskanjauhajat ei oo kaivaneet kuvetta ja tehneet tarjousta, jos tyhjänä seisomisen aikana kohta varmaan puolet kauppahinnasta palanut lämmityskustannuksiin. Olisitte ajatelleet pari vuotta sitten kaupungin etua, ettei tarviis nyt porata että mukamas halvalla menee.

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän alkaa olla oikeat asiat esillä, nimittäin äänesti Pirhosta ja oli varma että hänessä on potentiaalia vaikka mihin. En kuitenkaan uskonut hänen jo kahden vuoden päästä olevan sellainen mahtimies, että voi myydä koulut ja konkurssipesien palstat ihan kelle haluaa. Niin ja vielä voi päättä pohjahinnatkin. Siis johtaako se jo osuuspankkiakin? Hurja on miehellä noste, saattaa aiheuttaa suurta kateutta eräissä piireissä, joka näkyy ja kuuluu. Karavaani kulkee koirat haukkuu, hyvä Pirhonen! Vielä sananlasku "tyhjät tunnyrit pitävät kovinta ääntä" !

Anonyymi kirjoitti...

Miekii tiijän jottain, nimittäin molemmissa on ollu tasan yks tarjooja. Toinen tarjousten perusteella ja toinen huutokauppa. Missä ne rahamiehet ja sopivat ostajat oli sillon kun olu kaupanteon aika?
Ei liene vaikea arvata mistä nämä "poraajat" tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä kh:ssa on todella ollut suplimisen ja suhmuroinnin meininki kun pöytäkirjan mukaan valtuuston puheenjohtaja on ollut koko pykälän käsittelynajan kokouksessa jossa on käsitelty tätä kauppaa jossa on ostajana hänen lähisukulainen tuntuu siltä että siinnä on valittamisen paikka ihan oikeesti.Nyt kyllä kannatais pistää myös kaupungin myyntiin Nurmelantila sieltä Tevahaudalta niin tämä heimolaisten tasavertainen kohtelu toteutuisi sataprosenttisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteenkaupunki saa metämyynti tuloina Juurikan koulun metsistä suuremman summman kun tässä kaupassa.Kouluhan oli jo myynnissä mutta sitä ei ole myyty Marja Matille miksi? ilmeisesti juurikan ukot olisi tulleet saparolleen koska on pelätty että tai poimijoita valtaa koko kylän. Koulun lämmityskulut ei ole olleet sitä luokkaa mitä tässä on kerrottu se on täyttä propakandaa

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se tervahaudan palsta ole enää myytävien maiden listalla. Se on kuuluu nykysin muuttunna niin hyväksi maaksi, että sitä ei kannata myydä suurin surminkaan. Silloin 2006 kun kaupunki sitä suhmuroi, niin palsta oli täysin rakennuskelvotonta maata, totesi silloinen kaupungininsinööri.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu, mutta purkukulut on 50000€.
Taitaa mehtäkaupparahat huveta siihen jos riittääkään. Miettikeehän vähän mitä lauotte täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Keroppa Anonyymi kuka on vaatinut Juurikan koulun purkamista ja purkamiskuluja 50.000 e tuulesta temmattuja juttuja jos sen kaupunki haluaa tuhota se ei palokunnan harjoituskohteena maksa paljoa mutta turha sitä on tuhota millään tavalla aivan järjetöntä tässä esityksessähän kaupunginjohta oli ihan järkilinjoilla että koulu myydään erikseen

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tämä anonyymi oikein ammentaa noita tietojaan.
Tämä sama myyntimalli on ollut kokoajan, joko koulu 2ha tontilla tai koulu 7ha tontilla?
Uusin kj:n esitys oli juuri tuollainen, mutta kunkukaan ei ole halunnut tuota koulua 2ha:n tontilla. Ymmärrätkö e_i o_l_e h_l_u_n_n_u_t.
Onko tämä liian vaikea ymmärtää?
Koulun jättäminen avohakkuun keskelle olisi vihonviimeinen niitti myynti haaveille!
Järjän käyttö ei ole kiellettyä tässäkään asiassa.
Tietysti jos tässä onkin taas poliittiset vaikuttimet kyseessä, niin sitten kaikki on mahdollista.
Muuten tuolla joku väitti Antti Asikaisen olleen yksin lupailemassa Villalan koulua ja asunoosaa sekä metsäpalstaa kyläyhdistykselle, niin se on kyllä melkoin väite, johon ei kukaan usko.
Eikös siellä ole perinteisesti enemmistö näiden kaupankaatajien takana, niin eikun uutta esitystä vaan kehiin maanantaina. Nähdäämpä ainakin naama näiden blokisyytösten tekijältä.
Kuitenkin on olemassa "pieni" mahdollisuus, että syyttäjät ovat maanantaina paikalla. Lehdistön on syytä virittää kameransa valmiiksi ja nauhurit myös, niin jää jälkipolvilekin tieto miten todelliset mahtimiehet tekee politiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sain tänään viestin vanhempainyhdistyksen kautta kaupungin sisäilma kokouksesta. Siellä oli avoimesti käyty läpi ongelmia ja mahdollisia korjaavia toimenpiteitä. Suurin ongelma on kuulema rahan puute.
Joku oli siellä kysynyt onko jotain tärkeämpää kuin lasten ja nuorten selviäminen terveenä kouluvuosistaan. Tähän oli SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Erja Törönen tokaissut, että kaupungin säästöohjelma on tärkeämpi. Joku oli vielä kahteen kertaa halunnut varnistaa että ihan oikeestiko olet sitä mieltä. Molempiin varmistyksiin Törönen oli sanonut jämäkästi KYLLÄ.
Matti Kosonen onko teidän ryhmässänne kuinka laajaa tämmöinen kanta lasten hyvinvoinnista?

Anonyymi kirjoitti...

Muistaako joku leikin nimeltään rikkinäinen puhelin. Siinähän sama viesti kiertää mutta muuttuu kuitenkin matkalla ihan toisenlaiseksi, vaikkei kukaan sitä tarkoittaisi. Sama juttu näissä neljännen tai viidennen käden "varmoissa" tiedoissa. Kuulin, että joku oli kuullut puhuttavan, että....

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.09: Se on vain yhden valtuutetun oma mielipide. En usko kenenkään meidän ryhmästä olevan asiasta samaa mieltä. On todella ikävää, että ryhmässämme jäsen jolle on tärkeämpää raha kuin ihmisten terveys.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuota kh:n pöytäkirjaa 3.11.2014 jossa esitetään Juurikan koulua ja sen ympärillä olevaa metsä maata myytäväksi äänin 3-6 hintaan 51.000 e minulle selvi hyvin nopeasti se että koulun myynnistä ei ole kysymys vaan lahjoituksesta.LAJAKIRJAAN kuuluu seuraavat asiat maa alue 7.5 ha josta metsämaata 5.3 ha josta puuston arvo metsänhoitoyhdistyksen arvion mukaan on 47.600 e joka kaikki on päätehakkuu metsää edelleen tontilla sijaitsee vanha hirsirakenteinen koulu joka on hyvässä kunnossa,sekä uusi koulu ja joitakin talousrakennnuksia ja edelleen siellä on urheilukenttä ja valaistu pururata rakennuksiin kuuluu kunnallinen vesijohto ja PKS:n sähköliittymä ja edelleen kaupunki on täyttänyt öljysäiliön syksyllä noin 5000 lämmitysöljyä.Jos vatuusto tämän hyväksyy tässä ei ole mistään myynnistä kysymys vaan kunnan omaisuuden lahjoittamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko vielä kiteellä homekoulja ja muita julkisia rakennuksi eiköhän ala olla korjattu minusta Erja on sanonut ihan oiken että talos on saatava kuntoon ja keskityttävä siihen niin kun tasapainottamis ohjelmassa on valtuusto päättänyt

Anonyymi kirjoitti...

Anonýymi 17.19 on helppo yhtyä sinun ajatuksiin tuosta Juurikan koulun myynnistä joka on faktatietoa. Kun valtuusto tulee päättämään tästä suhmurointi kh:n kokouksen esityksestä niin hölmömmänkin valtuutetun pitäisi tietää mistä on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

On kovin yksinkertaista ajattelua, että raha ja terveys olisivat jotenkin vastakkaisia asioita. Ne liittyvät aina toisiinsa, haluttiinpa tai ei. Vain populismiin taipuvainen kyläpoliitikko voi ajatella niin kuin Kosonen tuossa edellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tulikohan mietittyä edellisillä anonyymeillä sitä pikku juttua, kun metsän myynnissä on myös kuluja. Tuon kokoisen leimikon kun hakkaa niin siitä seuraa yli 15000€:n kustannukset ensimäisille kuudelle vuodelle. Niin ja verojakin pitänee maksella kaupasta lähes kolmas osa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.44: Ai sinun mielestä Arppenkoulun ja terveyskeskuksen saneeraus oli turha investointi. Nehän maksoi maltaita ja niiden sisäilma ainoastaan vaaransi työntekijöiden terveyden.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa demareilla melkoinen möläyttelijä ryhmänjohtajana. Taitaa olla noussut nesteet yläkertaan kun on noin ylimielinen. Toivottavasti joku pistää paikallislehtiin maininnan, että kuntalaisetkin tietävät millä tasolla heidän asioidenhoitonsa on.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunki ei muuten maksa veroja senttiäkään metsänmyynnistä.Uudistamispaketti ko alalle lähtee 6 tonnilla.Voi muuten pyytää hintaarvion esi.UPM yhtiöltä.Onpa persuissa talousosaamista totta tosiaan ja kepulaiset mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kiteellä rakennetaan laadukkaasti on muuten valmistumassa ensimmäinen kortonki talotyömaa tuolla koulukeskuksessa siellä ei home ukaa ulkoa kun on niin hyvin suojattu.Ps Matti elä sorru ryhmätoverin parjaamiseen kun kerran olet oikea demari !

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi vaan kun minä ymmärsin että ostaja on yksityinen henkilö. Mutta jos hänellä onkin kaupunki takana, niin johan on todellinen suhmurointi kyseessä.

Anonyymi kirjoitti...

Siis onko Pirhonen suhmuroinut ostajaksi agentin ja takana onkin kaupunki itse. Sitte jotkut kateelliset vielä aikoo kaataa kaupan. Voiko tämä olla totta, no nähtävästi voi.

Anonyymi kirjoitti...

Joo minä kuulin että tämän Juuurikankoulun ostaja olisi joku vapaamuurari liekkö perää siinnäkkään !

Anonyymi kirjoitti...

Demarien kannanotoista voi ymmärtää heidän agendansa kuntien johdossa. Rahaa annetaan vain omille äänestäjille, eli kuntien työntekijöiden tarpeisiin. Mutta heidän lapsensa saavat tulla toimeen omillaan. Kuten tuolla edellä esiin tulleesta johtavan demarin kommentista voi huomata.

Anonyymi kirjoitti...

Erja Törönen :D :D Demarit loistaa :D Nehän menee kohta hölmöilyssä jopa kepun ohi :D

Anonyymi kirjoitti...

Johtavien demareiden edesottamukset Kiteellä ovat vailla vertaa, hehän ovat kadottaneet täysin inhimillisyyden ja tasavertaisuuden periaatteet. En ollut uskoa korviani tuossa naispoliitikon etovasta kommentista jonkun palaverin yhteydessä. Mikä etovinta, kun täällä vielä joku sitä puolusteli erityisen ylimielisesti.
En osaa sanoiksi muuttaa sitä myötähäpeää joka tästä asiasta jää. Toivon että tulee lapsille ja lasten vanhemmille pikainen anteeksipyyntö, vaikka hän ei kantaansa muuttaisikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli eilen tiedote noista hometalojen, ym sisäilma ongelmaisten kohteiden tiimoilta pidetystä palaverista. Olipa korutonta kertomaa se tieto, miten johtava poliitikko oli asiin suhtautunut. Tuli niin voimaton olo, kun meille vanhemmille on koko ajan luvattu, että kaikki voitava tehdään. Nyt kuitenkin virkamiehet olivat yhteen ääneen todenneet, että rahaa ei yksinkertaisesti ole annettu hoitaa näitä asioita.
Mutta se mikä eniten järkytti, on juuri tämä erään johtavan demaripoliitikon lausuma.
Hän tosiaankin on ollut sitä mieltä, että nyt säästetään ja nämä lasten kokemat pitkälliset vaivat ovat toisarvoinen asia. Ymmärrä hyvin, kuinka tämä lausuma on lähtenyt lumipallon lailla leviämään täällä somessa. Mitä muuta he voisivatkaan tehdä, kuin ottaa kantaa tähänkin asiaan siellä missä lukijoita on.
Vastahan kesällä otimme kantaa siihen terveyskeskuspäivystys asiaan, joka toivottavasti on etenemässä positiiviseen suuntaan. Siinäkin kohteena olemme me lapsiperheet, kun meillä niitä käyntejä tulee väkisinkin myös ilta ja viikonloppuaikoina.
Kummallistahan tässä on se, miksi juuri demarit ovat lähteneet iskemään niin rajusti juuri lapsiperheiden asemaan, vaikka heidän äänestäjissään on varmasti myös heitä.
Ajatelkaa vielä kerran mihin ensi vuonna näitä verorahojamme laitatte?
T.Eräs pettynyt veronmaksaja.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela ja Törönen ovat ovat ilmaisseet hyvin selvästi puolueensa kannan, että lääkäriä ja lapsia ei näille kylille kaivata. Kepulaisille tuo on tietysti normaali kanta, heille riittää kun on eläinlääkäri, kunnan työpaikat, maataloustuet ja keinosiementäjä. Mutta se, että demaritkaan eivät enää arvosta ihmisiä ja ihmisten perustarpeita, on uskomatonta, Olisi selkeämpää, että Lahtela, Törönen ja Muukkonen vaihtaisivat vaikka Kiteen kokoomuksen ryhmään, niin olisivat osaamistasollaan ja aatemaailmallaan samankaltaisten seurassa vaihtamassa mielipiteitään.

Anonyymi kirjoitti...

Matti Kosonen. Sinä demariälykkönä tiedät, että katujen liukkaus aiheuttaa Kiteellä vuosittain lukuisia vammautumisia. Missä viipyy teknisen lautakunnan puheenjohtajan esitys katulämmityksen saamiseksi koko kaupungin alueelle? Näin monet kuntalaiset säästyvät vammautumiselta. Rahasta se ei voi olla kiinni, sillä terveys menee aina rahan edelle, eikö niin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 9.28: Muuten hyvä ajatus, mutta kun Kiteellä ei ole katuja. Lähin katu on Tohmajärvellä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuosta Törösen lausumasta on tietääkseni tehty kysely kaikille demari valtuutetuille, eikä yksikään valtuutettu ole hänen kannallaan. Eli demari ryhmän selvä enemmistö (6/1) pitää lasten terveyttä tärkeämpänä kuin Kiteen säästösuunnitelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli aamulla kiertokirje postiini, jossa paljastetaan demarien syy näille rajuille leikkauksille juuri huonompiosaisten kuntalaisten palveluista. Se kohde mihin rahaa ollaan varaamassa on kuulema juuri tämän Erja Törösen puolison ajama uusi paloasema. Syy kun siellä on huono ilmanlaatu? Vai niin, onko oman puolison työpaikan ilmanlaatu tärkeämpi kuin kymmenien pienten koululaisten, jotka ovat pitkät päivät siellä oireilemassa?
Tuli vielä tietoa, että tätä paloasemahanketta ajetaan kuin käärmettä pysyyn ja tietysti salassa, kuten muitakin valoa kestämättömiä hankkeita.
Siellä sisäilmafoorumissa oli vaadittu varojen osoittamista pikaisesti ongelmakiinteistöjen kunnon arviointiin ja niihin tehtävien korjausten suunnitteluun. Tätä nykyä siellä ei kuulemma ole tehty muuta, kuin vuokrattu 100000e:lla huonekohtaisia ilmankäsittelylaitteita, joiden kokonaisvaikutus on surkea. Tämä on vain ongelmien lakaisemista maton alle.
Onko koko demariryhmä tämän paloasemahankkeen takana?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ryhmästä en tiedä, mutta minun täytyy saada todella vahvat perusteet jotta kääntäisin kelkkani uuden paloaseman taakse. Sisä ilma ongelmaan löytyy varmasti halvempikin ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Vieäkö joku voi väittää, että Kiteen kaupungissa olisi juuri tällä hetkellä edes joku asia hallinnassa? Tekninen, sote, sivistys, hallinto, ilmapiiri, maine, talous?

Anonyymi kirjoitti...

Joku nimitti Kososta älyköksi. Viisastelija on oikea nimitys. Johtava demariviisastelija.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikan koulua on ilmoiteltu pitkin vuotta ja vain yksi järkevä ja kyläläisillekin hyvä tarjous on tullut. Ostaja on Juurikan kylällä hyvässä maineessa oleva henkilö ja hän on kertonut selkeästi, että tilojen käyttöä kylän yhteisiinkin tarpeisiin on mietitty. Ne hahmottuvat sitten aikanaan kun asia on päätetty. Joka tapauksessa tämä ratkaisu lopettaa kaikki spekuloinnit ja poistaa kaupungilta kaikki vastuut tähän huonossa kunnossa olevaan kiinteistöön lopullisesti. Jos ostajana olisi joku kerran vuodessa käyvä suhdanne yrittäjä, jonka yrityksen lopettamisen yhteydessä saattaisi käydä jopa niin, että lopullinen kiinteistön hävitys jäisi kuitenkin kaupungille.
Metsälle on Mhy antanut hinta-arvionsa ihan lähiaikoina ja siihen on luottaminen. Tilallahan on tehty harvennushakkuita äskettäin ja nyt puusto on loppukasvu vaiheessa. Ehkä 10v:n päästä päätehakkuu kunnossa. Kun metsä myydään, niin siitä syntyy tuloa, josta yksityiset maksavat veroa n. yksi kolmasosan verran. Tietysti vähennyksenä käy taimikon perustamiskulut ja hoitoon liittyvät kustannukset.
Taimikon perustaminen on n. 1500e/ha johon sisältyy muokkaus, taimet ja istutus. Yhteensä 6 x 1500€ = 9000€ Sen lisäksi taimikkoa on hoidettava ensimmäisinä viitenä vuotena kerran vuodessa, kun alue on erittäin viljavaa ja heinä ja vesakko nousee hetkessä uudelle aukolle. Vieraalla teetettäessä kulut ovat n. 250€/ ha/ vuosi. Alue on kaiketi n. 6 ha, josta syntyy hoitokuluja viidessä vuodessa kerran tehtynä 6ha x 250€ x 5v = 7500€ . Yhteensä 5 vuoden kustannus on ainakin 9000+7500 = 16500€. Itse tehtynä asia on toinen, mutta kaupunki ei ainakaan tee itse näitä hommia.
Eli kaikki ei ole ihan sitä miltä aluksi näyttää, vaan asioilla on monta puolta jotka pitää miettiä kun päätöstä väännätte.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.05: Ihan vain tiedoksi, meillä Kesälahdella kun myytiin (tai ostettiin)pieniä metsätiloja niin mhy otti hinnoittelussa huomioon ns. odotusarvon ja metsähoitotyöt joten heidän hinta arvionsa oli käypä hinta ei pelkästään puuston arvo.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en tiedä muuta kuin mitä tuolla ylempänä lukee. 47000€ puuston arvo??

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi metsän arvo eikä puuston, kun kuuluuhan se maakin nähtävästi siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupan järkevyydestä en osaa sanoa mitään puolin tai toisin, mutta metsävähennyksen jälkeen puun myynnistä jää pääomatuloveroa maksettavaksi 12%. Loppuosa kuittaantunee taimikon perustamismenoilla, joten käytännössä metsän voi myydä verovapaasti. Laskutapoja on monia ja yleensä meidän hätäiset kannattavuuslaskelmat on jostain kohden puutteellisia. Luultavasti tämäkin, kunhan demarien johtava veroviisastelija Kosonen pääsee ääneen.

Anonyymi kirjoitti...

Onko demareilla Kiteellä ns. ryhmänjohtaja ongelma, kun kukaan ei kannata hänen julkisuuteen tuomia selkeitä kannanottoja?
Saa nähdä tuleeko lasten vanhemmille anteeksipyyntöä vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Olitte myyneet Ruppovaaran koulun yrittäjälle todelliseen tarjoushintaan, eikä siitä kukaan hyppinyt seinille. Onko nyt kuitenkin niin, että vaikka nytkin ostajaehdokkaana on hyvämaineinen yrittäjä niin onko hänellä ns. sukuongelma. Eli hän lienee valtuuston puheenjohtajan veli, joka on demaripiireissä saanut veret kiehumaan. Eli estääkö politikointi kiteellä kaikkien asioiden järkevän hoidon?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyse lienee kai siitä onko tuo 2ha tontti ja ne koulukiinteistöt arvokkaampia kuin 3400€. Minulle ei ole tärkeää kuka on ostaja vaan se, että lahjoitetaanko kaupungin omaisuutta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Otan vähän sanojani talkaisin: Mikäli ostajana on kyläyhdistys tai vastaava niin hinta voi olla alle käyvänkin arvon, mutta se pitää olla linjassa aiemmin tehtyjen vastaavien kauppojen kanssa (Hummovaaran koulu myytiin vähän yli 10.000€ kyläyhdistykselle, mutta se ei liene vertailu pohjainen hinta kun sen pj.na oli silloin demari)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on oikea arvo, jos joka vuosi kaupunki menettää 20000€ hoitokuluina. Tuolla joku on maininnut, että siellä olisi 5000 litraa polttoöljyä juuri tankattuna. Sehän ei kuulu kiinteistöön, joten pistätte siitä laskun ostajalle, niin homma on kunnossa niiltä osin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vielä anonyymille klo 9.28: Vuonna 2013 ei tapahtunut yhtään vammautumista liukastumisten takia, joten välitit virheellistä tietoa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mikäli tuosta kiinteistöstä katkaistaan lämmitys ja sähköt niin kustannukset pienenevät huomattavasti. Sisältyyköhän tuohon hintaan sähköliittymä ja mahdollinen vesi/viemäriliittymä? (en tiedä onko sinne vedetty kunnalinen vesijohto)

Anonyymi kirjoitti...

Misteepä Matti tiijät miun liukastelut?

Anonyymi kirjoitti...

Matti varmaan tietää mitä muulle kuin hirsirakennukselle tapahtuu kun se laitetaan kylmilleen. Tuskin ostajia ainakaan lisääntyy sillä toiminpiteellä. Kylmillään ainakin se uudempi rakennus, joka jo nyt on ummehtunut alakerrasta syntyneistä kosteusongelmista, tulee muuttumaan käyttökelvottomaksi lämpötilan vaihtelun seurauksena.Taidatte olla periaatekysymysten äärellä ja on hyvä että mietitte järkevästi asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ettäkö istutus ja taimikonhoito huomioidaan hinnassa. Minusta kun tuntuu että hoidettu taimikko on vähintään sen istutuksen ja hoidon hinnan verran arvokkaampi kuin paljas hakattu maapohja. Mitä huomioon ottamista siinä on?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.49: Viime vuoden tilinpäätöksestä luin. Sen tiedon ovat antaneet virkamiehet virkavastuulla.

Anonyymille klo 13.14: Enhän minä ole metsäpuolen asiantuntija, mutta Kesälahden metsätilat hinnoiteltiin seuraavasti: Maapohjan arvo+ puuston arvo+ taimikoiden arvo+ odotus arvo- tulevista hakkuista aiheutuvat uudistustyöt= osto/myyntihinta.

Teillä Kiteellä on tietysti paremmat tavat laskea.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan virkamiehillä on tiedossa ne liukastumistapaukset joista on kaupungille ilmoitettu. Ilmoittamattomat ei. Silti niistäkin aiheutuu vammautumisia ja joka tapauksessa terveyden menetyksen uhka on liukkaalla olemassa. Siis miten on katulämmityksen kanssa. Milloin tulee esitys?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tekninenlautakunta on laittanut tavoitteekseen teiden kunnossapidolle liukastusten ehkäiseminen ja siinä onnistuttiin erinomaisesti viime vuonna.
Lautakunta pyrkii jatkossa myös varaamaan riittävät määrärahat talousarvioon kiinteistöjen kunnospitoon jottei sisäilmaongelmat uusiutuisi uusissa kiinteistöissä. Toivotaan, että toiveemme hyvästä sisäilmasta on tärkempi valtuustolle kuin talouden tasapainotus.

Anonyymi kirjoitti...

On mukava kuulla, että demareistakin on 1/6 siis sillä kannalla, että ihmisten terveys ja turvallisuus ovat tärkeimpiä asioita. Se tarkoittanee sekä turvallisia tiloja, asiallista käyttäytymistä muita kohtaan, että helpon avun saannin vähävaraisille vanhemmille esim. siinä tapauksessa, että lapsi sairastuu illalla tai viikonloppuna. Sellaista tasa-arvoista ajattelua periaatteella, että palveluita on myös muille kuin rikkaille. Muutama demarikin joutuu taas vaihtamaan mielipidettään, mutta ei moitita heitä siitä, jos järki voittaa. Jos siis se pitää todellakin paikkansa, että kuusi demarivaltuutettua pitää terveyttä ja turvallisuutta tärkeämpänä kuin maallista mammonaa ja korkeapalkkaisten virkamiesten työllistämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti oot oikeella asialla päätökset pitää olla linjassa.Kyseinen metsä on päätehakattavissa ja kaupunki joka ei maksa puunmyynnistä veroja saisi pelkällä puukaupalla todennäköisesti enemmän,kuin kokotilanmyynnistä,en tosin ole nähnyt tuota arviota,onko tehty käyvän arvon vähennykset.jne.Ei kuulemma oo muuten hallituksen jäsenetkään!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla haluja pitää koulu lopullisesti siin kylmillään, ennen kuin myydä se paikalliselle joka jopa pitäisi siitä huolta. Voi voi voi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuoluhan tuossa ollaan lahjoittamassa,ainoastaan metsän osalta voi puhua myynnistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä keskustelu Juurikan koulun myynnistä ja sen kannattavuudesta esillä olleilla tiedoilla lienee aikamoista arvailua ja kun se saataisiin vain myytyä paikalliselle toimijalle olisi asia ok mutta kun tarpeeksi kattelemme sukukirjoja niin kaikkihan me tässä kylän tyrässä oomma jotakin kautta sukua toisillemme niin tämä on turha keskustelu jääviyksistä. Sitten kunnan vuosittaisista kuluista monikaan ei näytä tietävä mitään niinkuin ei siitäkään mitä kunnalla jyvitetään mihinkin eli hallinnostakin vieritetään kaikki sivukulut siihen. Sitten niistä Matin säästöistä, Hutsin koulu ensimmäisenä kiinni ja tilat kunnan omaan käyttöön, uuden palotalon rakennus korvattava esim siirrettävillä sos. tila konteilla kuten osalta työntekijöiltä on saatu viestiä et ne riittäs, sillä uusista maksamme rakennus kulut ja sen kehutun vuokratulon maksaisimme kuitenkin toisesta taskusta kohonneina toiminta maksuina pelastuslaitokselle, sote puolella on tarkkaan katsottava mitä palveluita tarjoamme missäkin eli onko lääkärin vastaanotto tarpeellista kahdessa paikassa, jatketut vastaanottoajat ovat kylläkin tarpeellisia vähintään nykysessä laajuudessa jos aiomme pitää edes tämän veronmaksu pohjan. Hallinnosta on myös viellä puristettava säästöjä ja on katsottava organisaatosta onko kaikki oikeilla paikoillaan ja riittääkö ammatitaito ja motivaatio hoitaa hommiaan (ei näytä ainakaan tekun puolella olevan).
Joutoukko

Matti Kosonen kirjoitti...

Joutoukolle: Mistä se säästö syntyy jos Kesälahden lääkäri siirttyy ottamaan vastaan potilaita Kiteelle?

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiehet ja päättäjät ovat käyttäneet vuoden ajan kaikki ajatuksensa ja tarmonsa ainoastaan säästämiseen. Paljonko sukanvarteen, eli tilille on nyt kertynyt rahaa vuoden aikana ja mitä kivaa niillä säästöillä aiotaan hankkia kaupunkilaisille?

Anonyymi kirjoitti...

Jos kerta kuusi demaria on eri mieltä kuin ryhmäpuheenjohtajansa, niin katsotteko kyseessä olevan luottamuspula? Äänestäjänä en voi ymmärtää sitä , jos vain olan kohautuksella pistätte tämän asian maton alle unohtumaan!

Anonyymi kirjoitti...

Niin hyvä on ryhmä kuin sen puheenjohtajakin.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan rouva Törönen säästämässä lapsista ja lasten hyvinvoinnista kouluissa rahaa, jotta saisi täytettyä palopäälikkö miehensä toiveen uudesta paloasemasta?
Onko tosiaan näin, kuten on kuulema suunnitteilla johtavien demareiden toimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on ja sitä on turha enää kenenkään kiistää. Asiasta on mustaa valkoisella todistajien kuittauksella.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se olikaan, ketä täällä saikaan vapaasti haukkua? Päivitätkö listan, Matti.

Anonyymi kirjoitti...

Herranen aika jos johtava päättäjä lausuu julkisessa tilaisuudessa jotain, niin eikö siitä saa kirjoittaa mihin vain?
Äänesti demaria viime vaaleissa, mutta nyt alkaa jo hermo pettää. Siis ihan oikeestikko ei saa tuoda julki johtavien poliitikkojen lausumia??????Anonyymi 11.51 herää nykyaikaan ja avoimmuuteen!

Anonyymi kirjoitti...

Matilla oli jotkut säännöt.

Anonyymi kirjoitti...

kunhan ei mene henkilökohtaisuuksiin tai asiattomuuksiin, jolla loukaa niin kyllä julkista valtaa käyttävän on kestettävä vastuu myös lausunnoistaan ja mielipiteistään. on hyvä että kuntalaiset tietää. miten heidän luottohenkilöt toimivat ja ajattelevat. sama jos joku päättäjä tekisi kuntalaisten mielestä jotain hyvää ja järkevää niin saa siitäkin kehua ja mainostaa. ei pie lähtiä tuommosiin vastuullisiin hommiin jos pelkää omia sanomisiaan

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tämä johtavien demareiden linja on kaikkea muuta kuin voisi heiltä odottaa. Juuri näissä inhimillisyytä ja vastuun kantamista heikommasta vaativissa asioissa he ovat alittaneet riman ihan reippaasti. Mm terveyskeskuksen vastaanottoaikoja koskeviin adresseihin ja valtuustoaloitteisiin he ovat suhtautuneet täysin välinpitämättömästi piiloutumalla säästöohjelman taakse.
Samoin tuo jonkun mainitsema kannanotto lasten tervyden ja säästöohjelman vastakkain asettamiseen osoittaa suurta ylimielisyyttä kuntalaisia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Persujen rakkikoira politiikka sai tuomion Kiteen ev.lut seurakunta vaaleissa ei tullut yhtään paikkaa se kertoo karua kieltä siitä että persuihin ei luoteta tuolla seurakuntakaan puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestäjät eivät enää halua Persuja päätöksentekoon että he menevät asioita sotkemaan seurakuntapuolelle, koska ne ovat tehneen suurta hallaa kuntapäättäjinä

Anonyymi kirjoitti...

Totta, ovat saaneet uusittua koko johtoryhmän ja nyt taloudenpito on hyvällä tolalla. Vielä puolitoista vuotta sitten nämä johtavat kesdem liittolaiset vastustivat kaikkia johtajavaihdoksia, eli heille olisi kelvanneet juuri ne joilla ei kyvyt riittäneet. Vieläpä mediassa loistivat että meiltä nyt lähtee osaavat johtajat ja emme saa tilalle mistään yhtä hyviä. Totta, mutta parempia kyllä on löytynyt joka haussa! Kyllä nyt nauraa ja kytänniemen harakatkin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä, että demarit ja keput pvat seurakunnan hommissa. Sielä riittää vielä omaisuutta tuhottavaksi. Ne on tuhonnu jo riittävästi kuntataloutta edellisillä valtuustokausilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tänä iltana nähdään valtuustossa että meneekö se kh:enemmistön suplimis päätös läpi toivotaan että valtuusto käyttää järjen ääntä ja hylkää tuon älyttömän esityksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kovin on hiljaista vielä tällä palstalla kyllä se kommentti rupee lentämään kun vatuuston kokous päättyy nehän nyt siellä kokouksessa ne suhmuroijat niin ne nyt eivät voi vielä kommentoida

Anonyymi kirjoitti...

Ei myyty Juurikan kiinteistöä. Siitä odotellaan rauhassa kovaa tarjousta. Sellaisia on jo näköpiirissä. Ammattilaiset ovat nyt asialla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin minäkin olin hyvin kiinnostunut siitä myynnistä kyllähänse läpimenee että heilahtaan kun kh:kin on äänin 3-6 sitä esittänyt myytäväksi. Onko tosiaan vatuusto jätänyt sen myymättä?

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimän syksyn takia mehtä oli kasvanut viikossa 30% ja tietysti hinta samassa suhteessa. Koulustakin oli homekäryt hävinneet ihan tykkänään. Ja hinta-arvio tietysti myös. Ja mikä hurjinta vanhassa koulussa onkin tapettien alla kilometreittäin jalopuu hirttä, joka on nykyisin arvossa arvaamattomassa.
Ei kannata tyhjätaskujen osallistu seuraaville neljännesvälierä kirroksille tässä kaupassa. Eikä oo mahotonta vaikka kultasuoni ois ulukohuussin alla.
Niin ne asiit muuttuu matkan varrella.Jaha taitaa absi männä kiini, joten soromnoo.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kai siinä on tarkoituksena säästää kuluissa. Saavat alennusta kaupanvahvistajalta kun samalla käynnillä tekevät kaupat Juurikan koulusta ja Havukaisen hallista.

Anonyymi kirjoitti...

Kosonen taitaa olla kansandemoraatti kun on asettunu köyhänpuolelle Juurikan koulun myynnissä että silleen kertovat tuolla krtsalla

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahen mehtämies oli kuuluu miäritelly sille mehälle arvoks 65000€ ja muutamat muut rakennuksille 30000€. Ja sille löpölle siellä pytyssä 5000€. Niinpä jatkossa pohjahinta tulee olemaa rapiat 100000€. Ei kun kaupoille.

Anonyymi kirjoitti...

Ilimankos sitä Havukaisen hallia ei oo myöty kun nää erräät pellet ei tiijä mitä se minäkii päivänä maksaa ja Villalan hinta on tuolla logiikalla ainakin 150000€ irtaimistoineen jotta repiköön kyläyhistys siitä huumorii, eiku myyntiin.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelu Villalan koulun myynnistä sekä muista tarpeettomista kiinteistöistä alle käyvänarvon voi lopettaa. Eilinen valtuuston linjaus oli selkeä kannanotto siihen, ettei kiinteistöistä ole tarkoitus luopua ostajien tarjoamilla hinnoilla vaan Kesdemin tapauskohtaisesti laatiman hinnaston mukaisesti. Tyhjiä kiinteistöjä halutaan mieluummin ylläpitää kaupungin kassavaroin, kunnes "sopiva" ostaja löytyy. Tarvittavat kiinteistöjen ylläpitokustannukset säästetään esimerkiksi lasten terveydestä, koska kaupunginsäästöohjelma ei kuulemma jousta. Jotta tällaista politiikkaa sitä sitä meillä sano

make

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelalla oli jo tiedossa sopiva ostaja Juurikan koululle. Maksaa ehkä muutaman tonnin enemmän kuin tarjouskilpailussa tarjouksen nyt jättänyt. Jotenkin näin Lahtela sanoi valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja talonmieskin on jo marjamatille varattuna koulun läheltä��

Anonyymi kirjoitti...

Urakkakilpailut hoidetaan samalla tavalla. Tarjousten avauksen jälkeen parhaat kaverit saavat halutessaan korjata tarjoustaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valutusto on tehnyt järkipäätöksen Juurikan koulu myyntiasiassa sanonut jyrjän ei suhmuroinnille näin luki tämän aamun Karjalaisessa OK.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 8.20 Syytät jotakuta rikoksesta. Nyt kaivataan tarkempaa tietoa, että saadaan rötöstelijät linnaan. Kerro kuka on tehnyt ja mitä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu samalla tuli linjattua Villalan koululle hintaa, joka on reilusti arvokkaampi kun on käytössä ja täysin kunnossa. Tarjousten perusteella ja pohjaksi 100000€.
Pihakoivujen hinnan voi asiantuntijat arvioida erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston kokousten sisäilma on ruvennut korjaantumaan merkittävästi sen osoittavat äänestys tulokset OK.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.37: Totta kai demokraattisesti tehtyjä päätöksiä voidaan muuttaa demokraattisesti. Tehdään uusi demokraattinen päätös ettei kaupunki luovukkaan käyttämättömistä kiinteistöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se sisäilma möläyttäjä minkälaisessa roolissa tällä kertaa?
Kommenteista päätellen työmies on ainakin ollut aktiivisena, jotta saisi juurikan marjoille maahanmuuttaja kerääjät ��

Anonyymi kirjoitti...

Täsä blogissa oli hiljaisempaa eilen iltana kun oli valtuuston kokous meneillään mutta kun kokous loppui niin heti jotkut Kh:n jäsenet rupesivat pullikoimaan ylimmän päätöselimen valtuuston päätöksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuustolla taisi olla oma nenäpäivä kun jotkut taisivat saada nenilleen ja kunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että hallitukse puheenjohtaja olis pullikoinut demokraattista hallituksen päätöstä vastaan

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Matti eikun nimenkerruuseen mitään kiinteistöä ei myydä

Anonyymi kirjoitti...

On erittäin hyvä että Esa Lahtela on pullikoinut tätä Kh;n broileri politikkojen sumurointi päätöstä vastaaan Kosonen oli vielä yrittänyt valtuustossa hämätä että lämmityöljyä 7000 euron edestä sitä ei hyväksytä kauppaan mutta kalliit vesi ja sähköliittymä kuuluvat hintaan.

Anonyymi kirjoitti...

On meillä hallitus. Ja on meillä valtuusto. Oleellisten asioiden äärellä. Kun puhutaan alle 10 000 eur summista, niin kyllä riittää asiantuntemusta. Kepulaiset tietävät puun hinnan, demarit dieselin hinnan ja kukaan ei välitä, mikä hinta sillä on kun kaupunki ylläpiää hiljalleen lahoavaa rakennusta. Rakennusta, joka olisi tuonut kiinteistöverotuottoa ja ollut apuna kylän elinvoimaisuudelle. Nyt jää vain kulut ja odottelu, että tilan voi lahjoittaa sopivalle henkilölle. Sitten joskus. Hallitus päätti esittää valtuustolle kiinteistön myymistä. Teknisen toimen olisi tullut tehdä kauppakirjaluonnos valtuuston hyväksyttäväksi. Lahtela ja kepu onnistuivat jälleen kerran hölmöilemään hyvän asian. Siinä ei sentään tullut yllätystä. Harmi Kiteen ja Juurikan kannalta.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Juuurikan kolu asiassa kävi ihan samalla tavalla kun takavuosien Tervahaudan kauaupoissa Nurmelatilalla että vatuusto ei hyväksynyt yhteiskunnan omaisuuden halpamyyntiä. OK.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että tätäkään päätöstä ei kaikki hyväksy ja suplijoillle se näyttää oleva erityisen vaikeaa. OK

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nämä hallituksen ja valtuuston homeukot ovat rapauttamassa kiteen elinvoimaisuuden ja imagon vuosiksi eteenpäin. Hehän ovat tottuneet jakamaan kaiken sulle mulle periaatteella jo vuosikymmeniä. Nyt kun on tullut uusia omilla aivoilla ajattelevia valtuutettuja mukaan, niin nämä päsmärit ovatkin lähteneet kostamaan kuntalaisille kaikin mahdollisin keinoin. Tämä juurikkagate on oikea irvikuva asiallisesta toiminnasta, niin virkamiehiltä, kuin myös näiltä homeukoilta, jotka harhauttivat monia valtuutettuja uskomattomilla sävellyksillä puunhinnoista ym seikoista.
Kateus vie tuhkatkin pesästä, on sanonta joka tässä tulee eniten mieleen.
Nyt varmaan pääsuhmuroija houkuttelee mieleisen ostajan, ettei vain kyläläisille koulu jäisi missään tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt kepulaiset ja demarit puhuvat tietävinä oikeista hinnoista ja alihinnoista, niin mikä se oikea hinta sitten on. Parasta tietysti olisi, jos Juurikan koulun saa myytyä 12 000 000 eurolla, niin olisi alijäämät katettu ja velkoja maksettuna. Mutta jos kukaan ei maksa yli 50 000 euroa, niin siihen on tyydyttävä. Vai heräsikö joku sopiva ostajaehdokas liian myöhään, niin se säästellään nyt sille myytäväksi sopivalla hinnalla? Nyt on sitten syytä löytyä se noin 100 000 eurolla ostaja vuoden sisällä, niin päästään edes samaan lopputulokseen kuluineen, mitä nyt myymällä olisi päästy. Lasketaan sitten uudelleen, oliko eilinen valtuuston päätös järkevä ja hyvä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.17: olet tainnut turvautua hevosmiesten tietotoimiston uutisiin, heh heh. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näin se Karjalaissessa oli Matin esitys että kapan voi valtuusto hyväksyä ilman lämmitys öljyä

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se valtuuston päätös näin että puu kasvaa öljypalaa ja kauppa siirtyy.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se silleesä ole vaan tälleen että koirat haukkuu karavaani kulkee ja päätökset pitää

Anonyymi kirjoitti...

Juntalla mennään,sopimus pitää,ihan oikeesti,,,,

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 526   Uudempi› Uusin»