keskiviikko 17. joulukuuta 2014

JOTAIN POSITIIVISTÄKIN

Eilisetä valtuustonkokouksesta riittää kerrottavaa lapsenlapsillekin. Siinä oli mukavaa sanailua, mutta myös käytöstä josta tunsin myötähäpeää valtuutettujen käytöksen puolesta. En myöskään lähde ruotimaan sitä hallituksen kadottamaa 3.000.000 €.a josta kukaan ei tuntunut tietävän mitään. Sekin selvinnee aikanaan. Samoin jätän kirjoittamatta siitä miten kaupunkia uskollisesti vuosikymmiä palvellut terveyskeskuslääkäriä nöyryytettiin valtuuston enemmistön taholta.

Keskityn kirjoittamaan valtuuston positiivisesta - ja myös uudesta piirteestä valtuustossamme eli kissanpoikasten silmien avautumisesta.
Kukaan mediaa seuranneista seutukunnan ihmisistä on tuskin välttynyt lukemasta kädenvääntöä varahenkilöstö järjestelmästä ja sen lopettamisesta. Tämä kallis ja toimimaton järjestelmähän oli perua liikelaitos Hellin ajoilta, jolloin uusia organisaatio rönsyjä muodostettiin kaikilla muilla kuin taloudellisilla perusteilla.

Kaksi vuotta sitten alkoi kiehua varahenkilöstö järjestelmän ympärillä kun valtuusto lakkautti sen äänestyspäätöksellä. Tämä taas ei käynyt menneisyyteen katsovalle vanhoilliselle siivelle ja alkoi kahden vuoden taistelu. Päätöstä jauhettiin monet ja monet kerrat hallituksessa ja ainakin kolmesti se kävi valtuustossa. Asia poiki lukemattomia oikaisuvaatimuksia ja valituksia hallinto-oikeuteen. Lisäksi lakkautuspäätös aiheutti työpaikkakiusaamisilmoituksia useammasta henkilöstä. Mopo karkasi totaalisesti hallituksen käsistä eikä asiaa ole vieläkään saatu lopulliseen päätökseen varahenkilöstön lakkautuksen osalta sen enempää kuin olisi saatu selvitettyä onko työpaikkakiusaamista tapahtunut.

Kaksi vuotta velloneen asiallisen ja asiattoman keskustelun ja monen kiemuran jälkeen minulle oli suuri yllätys kun valtuusto päätti hallituksen ja perusturvalautakunnan yksimielisellä ehdotuksella LAKKAUTTAA VARAHENKILÖJÄRJESTELMÄN. Lakkautus olisi mennyt läpi ilman keskusteluja ellen minä olisi pyytänyt puheenvuoroa kiittääkseni niitä valtuutettuja jotka olivat viimein kääntäneet katseensa menneisyydestä tulevaisuuteen.

Kissanpoikasten silmät ovat vihdoin auenneet ja hyvä niin !





 


352 kommenttia:

1 – 200 / 352   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Matti eikös se jo keväälä vatuuston puheenjohtaja Sami Palviainen kieltänyt johtavan lääkäri Mönttisen puheenvuoron joka olisi kertonut sote-asioista valtuutetuille silloinhan jotava lääkäri sanoitui irti tehtävistään minusta se oli hävettävä teko sen jälkeen sote-asiat ovat olleet perusturvajohtanan hoidettavana ja hänhän oli valtuustoon kutsuttu antamaan tietoja valtuutetulle sote asioista minusta on hyvin outoa jos joku on kutsunut lääkärin ihan muuten vaan huvikseen välittämättä siitä että hän ei kuulu siihen organisaatioon on vain virkalääkäri kyllä siellä tuli hyvin seikkaperäinen selvitys valtuutettu ja keskussairaalan päivystyksen johtavalta lääkäriltä Susanna Wileniltä josta jokainen valtutettu ymmärsi missä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta valtuusto teki päivystyksen osalta järkevän ratkaisun jota oli esittänyt perusturvalautakunta että päiväaikaisia vastaanottoja jatketaan kahtena iltana viikossa aina klo 18.00 asti ja sen kehittäminen edelleen taisi kaikki valtuutetut hyväksyä

Anonyymi kirjoitti...

Näin viime kesänä mieshenkilön kulkevan Kiteen keskustassa jalkakäytävällä ja sen paidassa luki teksti "Positiivisuus on Perseestä" toivottavasti tämä henkilö ei ollut Kiteeltä kotoisin

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 12.32: minä olen tuominnut myös Sami Palviaisen käytöksen. Kumpikin tapaus osoitti ala-arvoista käytöstä.

Toimiiko perusturva johtaja johtavana lääkärinä?

Matti Kosonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 12.39: tekikö valtuusto järkevän päätöksen mielestäsi kun lakkautti varahenkilö järjestelmän?

Anonyymi kirjoitti...

Kun kepu eaittää iltavastaanoton jatkamista parilla tunnilla kahtena iltana viikossa, se on ainoastaan operatiivinen ja salainen järjestely, joka ei lisää kustannuksia. Tämän sanoi kaupunginjohtaja. Jos sitä esittäisi joku muu, sama järjestely maksaisi varmasti ainakin 100 000 euroa ja siihen ei ole varaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen kyllä ymmärsi mitä PKKS päivystyksen ylilääkäri tarkoitti. Tottakai hänen on puhuttava sen "kielellä kenen leipää syö." Eikä hän ole tietenkään esteellinen.

Kaupunginjohtajan puolisokaan ei ole tietenkään esteellinen. On paljon parempi ja sujuvampi tapa käsitellä Kiteeläisten asioita kun voi jo kotona aamupala pöydässä sopia, että minä esittelen tämän asian näin ja pidä sinä sitten puolustava ja kannattava puheen vuoro, niin menee paljon sujuvammin asiat maaliin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Matti, valtuusto lopetti varahenkilöjärjestelmän jo 19.12.2012, mutta nämä samat jotka nyt ovat hiljaa vastustivat lopetusta jyrkästi suhmuroimalla pöytäkirjaa ym ym. Asiahan tulee vielä joskus esiin kun se on luvattu hallinto-oikeudelle! Nythän voi varmaankin sanoa että asia on kunnossa kun järjestelmä on nyt lopetettu. No kumma kun kepu ei vastustanut sitä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä jos kokous kestää 11 tuntia niin päätöksetkin on harkittuja ja ei luulisi olevan enää muotovirheitä mutta jos se oiken menee saa se vähän maksaa en tiedä pajonko siinä poltettiin veroeuroja joku teräväpäinen voisi sen kertoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tuo kansansuosio on katoavaista taas Persuille takapakkia niin tämän ymmärtää kaiketi vain erkki

Anonyymi kirjoitti...

Youtubessa on kuuluu viihdettä kittiiltä, siellä on joulunpyhiksi koko perheen elokuvia, joista perheen pienimmätkin saavat korvaamatonta mallia aikuisten ollessa näyttelijöinä. Siellä kerrotaan satuja lääketieteen saloista ja paljon muistakin asiaan liittymättömistä harhoista. Pitäkää lastanne kädestä kiinni, koska siellä voi olla kohtauksia joista perheenpienimmät saattavat saada elinikäisiä traumoja. Siellä saatta myös jotkut nähdä isukkinsa runoilemassa jotain mielestään tärkeää, jolla saisi ikiliikkujan pysäytettyä. Kaikkihan tietää, että sei yksinkertaisesti ole mahdollista, kun muutenhan se ei olisi ikiliikkuja��
videot löytyy, kun laitat googleen:youtube kiteen valtuusto.
Ne jotka eivät pyörry ensimäisestä, niin siellä on myös toinen, joka viimeistään seisauttaa veret kovimmaltakin uroolta, hentoisista naisista ja lapsista puhumattakaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 15.47: jos tarkoitat kokouspalkkioita niin kokouspalkkiot tuplaantuu 4 tunnin jälkeen eikä ne enää siitä nouse. Eli istuimme vapaaehtoisesti ilman palkkioita 7 tuntia :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onko taas suhmuroitu ? Niin Persuthan marssivat ulos jättivätköhän ne Kiteen valtuustotyöskentelyn kokonaan aikanäyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tosiaankin turhaanhan siellä vajaa puolet valtuustosta kuluttaa kallista aikaansa, kun asiiiiit on sovittu jo ennalta kabinetissa.

Anonyymi kirjoitti...

Eli sinä Mattikin saat sen palkkion korotettuna? ok

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä ja kuittaan sen hyvällä omallatunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minäkin olen sitämieltä että hyvin tehdystä työstä pitää saada kohtuullinen korvaus taitaahan se verotus siitä ottaa huomattavan osan ja meneekö siitä vilä jotakin puolueveroakin että ei käy katteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Huonot on palkkiot joo. Joululounaisiin, kesälounaisiin, valtuustoretkiin, valtuuston sämpyläkahveihin, illanistujaisiin jne. on tosin mennyt aika tarkkaan se raha, mitä koululaisten välipalojen nettokustannus olisi ollut. Eli on valtuutettureppanat saaneet sentään jotain lohtua.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 7.01: Ehkä noilla kahvitus kustannuksilla olisi katettu nuo oppilaiden välipalat. Uskon myös, että hallituksen ja kaupunginjohtajan kadottamalla 3.000.000 € oliai myös saatu hankittua välipalat.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla niin, että valtuusto- ja muut retket koulutusmatkoineen oli entisten valtuustojen aikaa. Nyt niitä ei tietääkseni ole joitakin lukuunottamatta. Siitä kiitos pomolle ja niille jotka sitäkin kuluerää vaativat poistettavaksi.

Sitä en tiedä varmaksi onko kaupunki tarjonnut työntekijöilleen (yli 700 henkeä) 20 € arvoisen jouluruoan ja päälle vielä 35 € arvoisen kirkkokonsertin puhumattakaan kullasta ja mirhamista työ-, vuosi jne päivinä tai laajamittaisista lääketieteellisistä muista palveluista.

En ole kyllä varma tarjooko se niitä tavan veronmaksajillekkaan? Kas siinä kommentoitavaa...

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen monensti aiemminkin sanonut, että asioilla on puolensa ja puolensa. Tietysti rahaa säästyy kun ei tehdä koulutusmatkoja, mutta toisaalta kun olen seurannut valtuuston työskentelyä niin ei ehkä olisi pahitteeksi käydä katsomassa, että muuallakin on elämää. Silloin ei olisi ainoa tiedonsaanti kanava tupaillat ja Maaseudun tulevaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteiset koulutusmatkat ovat tehottomia, jos niillä liikutaan samalla porukalla kuin omassa kylässäkin. Ryhmämatkoilla ei paljon uusia ajatuksia pääse syntymään, kun jutellaan keskenään ja nauretaan miten huonosti muilla menee. Ne voivat olla ainoastaan yhteishengen parannusmatkoja. On paljon tehokkaampaa liikkua kotikylän ulkopuolelle yksin tai kaksin. Käydä keskusteluita, kysellä, olla utelias, opiskella ja oppia. Ymmärrän toki senkin, että onhan se monelle melkein kuin ulkomaanmatka, kun pääsee Juurikasta oikein Kiteen keskustaan ja juttelemaan parhaassa tapauksessa jonkun virkamiehen tai kaupunginjohtajan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Etenkin nyökyttelemään samaan tahtiin, niin se on jotakin!

Anonyymi kirjoitti...

On mielenkiintoista oliko se valtuusto kokouksen kulun mukainen aika näyttää kun pöytäkirja on hyväksytty muutama eriävä mielipide ja ulosmarssi ei sitä muuksi muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei huolta. Oli se se kokous ihan kokouksen kulun mukainen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.35: Paitsi jos hallitus ei tee samaa tuon varahenkilöstö päätöksen kanssa kuin kaksi vuotta sitten, siitä kokouksestahan ei vieläkään tiedä oliko se kokouksen kulun mukainen :-).

Matti Kosonen kirjoitti...

En jaksa vieläkään olla ihmettelemättä, että varahenkilöstö järjestelmän lopettaminen, tämän valtuusto kauden kuumaperuna, hallintosäännön ja lääkäripäivystyksen ohella voi mennä pt-lautakunnan, hallituksen ja valtuuston kokouksissa läpi ilman keskusteluja ???

Anonyymi kirjoitti...

Yritähän matti vielä jos vaikka saisit jotain pisteitä. Suurin osa asioista hoidetaan ilman mitään kohua. Niin tämäkin, vaikka sellaista viritteletkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei siitä mitään kohua tai ihmetystä herää. Sopiville henkilökunnanjäsenille on löydetty muita sopivia virkoja niin ettei kenenkään tarvinnut alentua työntekijäksi esim. perushoitajan koulutuksella.
Päätöksellä saadaan yksi hallinto-oikeuden asia pois päiväjärjestyksestä ja lähes kaikki ovat tyytyväisiä, ainakin Keskustassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh, osui ja upposi ! Kukahan sen kohun aiheutti? Eiköhän se vanhoillinen siipi jonka ainoa peruste oli valtuuston päätöksen torpetoimiseen oli se ettei aloitteen tekijä ollut oikea henkilö, (se en ollut minä, joten pisteet ei kuulu minulle). Kiteellä on aina tärkeämpää ampua alas kaikki esitykset jotka eivät ole oikeiden henkilöiden tekemiä kuin miettiminen onko esityksestä kaupungille/kaupunkilaisille jotain etua. Tämä kyseinen prosessi oli hyvä esimerkki siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Perin merkillistä, että valtuuston ja hallituksen päätöksetkin ovat kunnioittamisen arvoisia tällä valtuustokaudella ainoastaan silloin, kun päätöksen aloitteet ovat tulleet keskustalta tai Lahtelalta. Kahdelta vuodelta on nyt lukuisa määrä esimerkkejä, joissa valtuuston ja/tai hallituksen päätös on joko kiveen hakattu tai sitten päätös onkin joko laiton tai muuten vain pätemätön.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta se varahenkilöjärjestelmän lopettaminen ei ole mitenkään lainvoimainen, kun sehän on vain rivi kirjaimia. Siis homma jatkuu entisellään ja kepulaiselle oli saatu ikuinen hieno mimitys korkeaan virkaan tuolla koulutuksella!

Anonyymi kirjoitti...

Valtioneuvostolle toimitetussa aupungin harkinnanvaraisen valtionavustuksen hakemuspaperissa on esitetty yhtenä asiana ja toimenpiteenä henkilöstön lomautus 2015, joka pohjautuu hyväksyttyyn tasapainottamissuunnitelmaan. Tämä paperi löytyy hallituksen kokouksen 25.8. esituslistan liitteenä.

Hakemuksen toimenpiteenä ja perusteluna on siis esitetty lomautukset. Kun avustus tuli, se oli perusteena, ettei tarvitse lomauttaa.

Voisitteko selittää, miten tämä on mahdollista?

Anonyymi kirjoitti...

Kun saivat rahaa se lomautusperuste lakkasi olemasta. Yksinkertaista, ettekö ymmärrä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa valtioneuvosto

Tarvitsemme lisää rahaa. Teemme kaikkemme itsekin, että pärjäämme. Lupaamme mm. lomauttaa henkilöstön vuonna 2015. Emme silti selviä, jos emme saa lisää rahaa. Pleace, antakaa rahaa.

Kiteen kaupunginhallitus

Vastaus
Olkaa hyvä, tässä rahaa.

Kiitos, nythän meidän ei tarvitsekaan lomauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ette kai ole lopettamassa varahenkilöjärjestelmää, täysin hölmöä kun sehän säästää vuosittain satoja tuhansia euroja. Oliko joku kepulainen lausunut valtuustossa vuosi sitten talousarvion käsittelyssä näin?

Anonyymi kirjoitti...

Niilo Hirvoselta oli hyvä selonteko niistä yt-neuvotteluista ja kulusta mitä oli sovittu työnantajan ja työntekijäjärjestöjen kanssa Kiteen talouden tasapainottamiseksi henkilöstön osalta Koti-Karjala lehdessä 13.12 ilmestyneessä yt-lakihan kulkee kaiken muun päätöksenteon edellä ok.

Anonyymi kirjoitti...

Matti puhuu jostakin kadotetusta 3miljoonasta eurosta minusta aprillipäivä on vasta 1.4.2015 palataan sitten asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Rikkovatko kaikki lomautuksia toteuttavat kunnat lakia? Liittoaktiivien tekstejä lukevien kannattaa käyttää harkintaa, onko niissä kerrottu koko totuus vai otteita omaksi eduksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kiteen kaupunki on pääsyt sopimukseen tasapainottamisojelmasta henkilöstön kanssa se on hyvä juttu minusta täällä on ihan tarpeeksi työttömiä vai onko Persujen ojelma että lisää tarvitaan epäilen että ei ainakin he ajavat valtakunnantasolla työttömyyttä vähemmäksi

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavaa tuo lääkärin olo paikalla,pitäs kyllä ymmärtää itsekin henkilön olevan esteellinen,kun omasta vikatehtävästä ollaan päättämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Miten sitten Susanna Wilen voi olla päättämässä oman putiikin töiden lisäämisestä. Ei ymmärtänyt olla esteellinen tällä tittelillä pkssk:ssa:
Wilen Susanna ensihoidon ylilääkäri.
Voiko kukaan kuvitella, että olisi voinut äänestää työnantajaansa vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Onko kaikki ne 54 henkilöä, jotka ovat saaneet kenkää kaupungilta vuonna 2014, samaa mieltä, että tasapainottamissopimus on hyvä juttu? Kumpi on parempi? Se että 519 henkilöä tekee esim. 11 viikkona nelipäiväistä työviikkoa vai se, että 1/3-osa potkituista olis saanut jäädä töihin ensi vuodeksi? Ay-Niilo tekee työnantajapoliitiikkaa konseksuksen hengessä eikä ole solidaarinen. Lomautusrahoilla piti kuitata myös kaupungin maksamia satoja tuhansia työmarkkinatuesta, siihenkään suuntaan ay-väellä ei riitä solidaarisuutta. Onko muuten kukaan ehdottanut lomarahojen vapaaehtoista muuttamista vapaiksi? Halukkaita varmaan löytyis työpaineista ja marjastusajoista johtuen.Tämä käytäntö on laajassa käytössä yrityksissä.

Anonyymi kirjoitti...

YT-lain 4 §:n mukainen päätöksenteon marssijärjestys voidaan aloittaa vaikka heti, jos kaupungin johto niin haluaa.
Täällähän on saman asian uusintakäsittelyistä syntynyt jo perinne, jota sitten kiikkustuolissa vanhoilla päivillä kuntalaisten on hauska? muistella tyyliin 'oi jospa oisin saanut olla mukana', kun 'siellä kaikilla oli niin mukavaa'

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä yt:t alkaakin kun selvisi tuo köyhäinapu hakemuksessa ollut maininta, että kaupunki lomauttaa henkilöstöä 2015 aikana niin, että ulkopuolelle jäävä opettajat ja ne joille pitää hankkia sijaiset. Siis juuri niin kuin valtuusto on päättänyt. Miksi kj on lähtenyt ristiretkelle omaa apu hakemustaan vastaan ihmetyttää suuresti. Vai määräsikö joku politrukki hänet tähän suhmurointiin?

Anonyymi kirjoitti...

Persujen epätoivo alkaa loistamaan entistä enemmän. Valtuustoryhmä murenee, luottamuspaikat katoavat, samoin muiden puolueiden tuki on muisto vain. Mitä silloin tehdään? Huudetaan entistä kovempaa ja käytetään entistä rumempaa kieltä, samoin Pirhosen blogi on tiukassa sensuurissa, vain keskustaa, Esa Lahtelaa ja kaupungin johtoa mollaavat kirjoitukset sallitaan. Ihmettelen, miten kauan sellaiset herrasmiehet kuin Eetu Keinänen ja Jaakko Uuksulainen sietävät moista nuorison terroria omassa puolueessaan?

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 6.47: Miten niin nyt selvisi köyhäinavun hakupaperin sisältö? Onhan se ollut tiedossa ja luettavissa elokuun puolivälistä saakka. Kuntalaiset ovat sen lukeneet moneen kertaan. Se että hallituksen jäsenet tai valtuutetut eivät ole lukeneet ja ymmärtäneet sitä, on toinen juttu :D

Anonyymi kirjoitti...

Keskustajohto täällä kertoilee muiden ryhmien epäkohdista, mutta samalla pistävät altalipan omaa kansanedustajaehdokastaan sekä vielä räikeämmin kunnioitettua lääkäriä. Saa nähä kumman saavat eroamaan näillä arvosteluillaan. Kyllä nyt on puurot ja vellit sekaisin kepullakin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.55: Ei se ollut aprilli pila. Viime keväänä kaupunginjohtaja ja hallitus evästi meitä päättäjiä etsimään säästöjä talouden tasapainottamisohjelmaan siten, että aina edellisen vuoden toiminta katteesta leikataan ohjeen mukainen määrä ja se määrä oli vuodelle 2015 3.000.000€. Hallintokunnat etsivät säätöjä koko kesän ajan ja löysivät niitä 2.935.745 € eli melkein vaadittu summa. Viimeisen talousarvion tarkastuksen jälkeinen toimintakate vuodelle 2014 Kiteellä on 65.792.375€, joten ensi vuoden toimtakate 65.634.493€ ei täsmää syyskuun vatuuston päätöksen kanssa. Ja ennenkuin kukaan alkaa selittelemään niin ilmoitan että tiedän, että osalle (n.1 milj.€)tuosta puuttuvasta summasta löytyy selitys.

Anonyymi kirjoitti...

Niin löytyykiii, perusturvan jatkettu alibudjetointi jonka lautakunta näkyy siunanneen pitemmittä puheitta. Silloin kun lukemassa on riittävä määrä nollia, niin se menee yli hilseen jolloin on parasta olla hiljaa ja hyväksyä.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa se kaupunginjohtaja piirtää joululomalla sen valtuustossa lupaamansa kuvan, mistä selviää isojen numeroiden sielunelämä. Tai puuseppä veistää kirveellä havaintoesityksen :D

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen muutaman kerran ihmetellyt ääneen perusturvalautakunnan poukkoilevaa päätöksen tekoa. Vastauksesksi olen lautakunnan jäsenilta saanut kahdesti, perusturvajohtajann vaihtumisen.

Onko tosiaan niin, että lautakunnanjäseniltä on evätty kokonaan omien aivojen käyttö ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.38: Ilmeisesti kj.n lupaus piirtää kuva on tahallaan ymmärretty väärin. Luulisin hänen tarkoittaneen graafista esitystä. Viime keväänä iltakoulussa kj.n esitys säästöjen tarpeellisuudesta oli tehty osin graafisena esityksenä ja luulen sen olleen helpommin ymmärrettävissä kuin jos olisi esitelty pelkkiä lukuja.

Anonyymi kirjoitti...

Tekninen johtaja, perusturvajohtaja ja sivistystoimenjohtaja ovat kaikki sanoneet, että kyllähän me mutta kun lautakunnat ja valtuusto päättivät. Päättäjät taas sanovat, että virkamiehet päättävät jo etukäteen kaikesta. Mikä on totuus?

Anonyymi kirjoitti...

Tottuus on se, jotta tietyt piirit saneloo mitä tehhään ja mitä ei. Ketkä voi esittee ja ketkä ei.

Sitten käytettään hyväkseen niitä, jotka on olevinnaan, mutteivät tiidä mittään, eivätkä haluakkaan tietää mittään muuta kuin sen milloin pittää nostoo lapanen ylös tai sanoo JAA.

Sitten on niitä, jotka konseksuksen nimissä myyvät vaikka oman puolueensa, jos suavat siitä itelleen jottain, vaikkapa oman esityksensä menemään läpi valtuustossa.

Toiset sitten ostavat oman kantansa läpi lupoomalla toisille heijän kantasa läpi, jos suostuvat suhmurointiin.

Kyllä kuntapiätöksen teko on mukavoo ihan meinovvaa ruikata,kun illalla kehuu miten hyviä piätöksiä tuas suatiin aikaan.

Kylläpä on mukava ja miehekäs olo ruveta joulun viettoon nuin mukavan ja kivan valtuuston kokouksen jäläkkeen. Ollaan me vaan aika poikia ja tyttösiä.

Piruvie tyhmät veivarit meinas vielä, että jotta tässä pitäis tunteilla. Tää on vuan ruakkoo pellii eikä mitään muuta.

Hyvvee Jouluu, Hyvvee Jouluu, Hyvvee Jouluu vuan !

Anonyymi kirjoitti...

Kurkistakaahan tuolta lupauksenne kaksi vuotta sitten.
http://yle.fi/uutiset/jaahas_mita_tulikaan_luvattua/6352038

Anonyymi kirjoitti...

Ketä nuo kiinnostaa, mualima muuttuu eskoseni...

Anonyymi kirjoitti...

Ei kiinnosta nykyisiä valtuutettuja. Äänestäjiä kiinnostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei paljon demareita naurata nuo ylen muistelot, heh heh!

Anonyymi kirjoitti...

Joko Esalla alkaa kainalot kostumaan kun kaikki tunaroinnit tulee julki. Politiikka on rehellisten ihmisten laji ��

Anonyymi kirjoitti...

Esalla ei ole mennyt ihan putkeen. Puhoksen kouluasiassa joutui vaihtamaan mielipiteensä, kun huomasi että taitaa kansa nousee kapinaan tuoden julki tosiasiat. Jotkut luulevat nytkin Esan olleen siinä asiassa pelastaja. Silloinkin toimittajat kirjoittivat väärin hänen mielestään hänen mielipiteitä. Nyt hän oli altiivisesti lopettamassa ilta- ja viikonloppuvastaanottoa terkkarilla, vaikka on aivan kirjallisesti luvannut muuta. Ja on monta muutakin asiaa, missä on käry käynyt. Täytyy muistutella näistä saavutuksista jatkossakin seuraavia vaaleja ootellessa. Ja tasapuolisesti pitää tietysti muistutella kepun saavutuksista, teoista ja lupauksista. Jos joku ei pidä paikkaansa, niin saahan niitä sitten oikaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minnuukii harmittaa kun ei Puhoksen koulua lopetettu. Nythän tässä käyp pahimmoilleen niin että Esa suap kunnian koulun säilyttämisestä. Ois pitäny lopettoo ettei vuan semmosta vahinkoo piäse sattumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hauskoja nuo lupaukset näin jälkeenpäin katsottuna, avoimmuutta, yhteistyötä, lähipalveluja, omaksi työksi, puhos käyntiin, kitee nousuun ym ym. Heh heh......

Anonyymi kirjoitti...

Totta Esa on tällä hetkellä Puhoksen suosituin persoona 😂

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ehkä kohteliasta heittää julkisesti lokaa muutamien päälle ja tuoda esiin totuus. Viime maanantain valtuusto oli kuitenkin viimeinen pisara Lahtelan ja kepun touhuille. Pelataan sitten sitä peliä, minkä he aloittivat. Ja sitä peliä pelataan vielä vajaa pari vuotta. Nyt ei tule armoa ja uhkailut ei auta. Ei mitään ilävää ja vääristelyä. Kerrotaan vain aito totuus asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa Matti pittääkö paikkansa,että erään perussuomalaisen puolisolle olis ehdotettu aluejohtokuntaa myöntämään avustusta hänen palkkaamiseen johonkin hankehommaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Pitää paikkansa. Tarkistin Aluejohtokunnan hallinto säännöstä, ettei siellä kielletä mitään yhdistystä hakemasta avustusta vaikka hankkeessa työskentelee peruassuomalainen tai sellisen puoliso. Ei siinä ole mainittu myöskään muiden puolueiden nimiä jotka estäisivät hakemisen.

Selvä vääryyshän se on jos muutkin kuin kepulaiset voivat hakea noita rahoja :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti on oikeassa, pykälä 52 aluetoimikunnassa on Marko Koskisen vaimon työpaikan rahoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Näkkyypähän Hummovaaran kyläyhdistyskin päässeen nauttimaaan kuntaliitos hedelmistä.Ei varmaan oo kiellettyy.

Anonyymi kirjoitti...

Käykää katsomassa aluetoimikunnan pöytäkirjoja, Matin väitteet hakijoista ovat perättömiä. On muuten rahhoo jaittavaks.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä hemmettiä, sehän sovittiin kaks vuotta sitten ettei persuille anneta mitään. Tuo on kaadettava hallituksessa, hoitakaa homma ja pitäkää huolta ettei tämmöiset toistu enää tällä kaudella!
Sopimuksista on pidettävä kiinni, suullisistakin!

Matti Kosonen kirjoitti...

Miltä osin perättömiä???

" Matin väitteet hakijoista ovat perättömiä."

Matti Kosonen kirjoitti...

Oon sammoo mieltä anonyymi klo 20.15 kanssa. Minäkin olen kauhistellut tuota rahan paljoutta, mutta kun Lahtela ja muut kiteeläiset sitä tyrkytttivät (me ei ite ois edes iletty pyytää noin paljon) niin pakkohan se oli ottaa. Keksis vuan minne sen jakas.

Anonyymi kirjoitti...

Laittoo sinne Sovintollaan ja katuvaloloihin ja katujen lämmityksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä yhteistä on ruotsidemokraateilla ja Kiteen persuilla? kukaan poliittinen puolue ei halua tehdä heidän kanssaan yhteistyötä !

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi kuntalaiset, joita kepu ja demarien älyköt kurittavat oikein olan takaa kun äänestivät väärin viime vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kuntalaisten huuli alkaisi aika nopeasti väpättää jos persut saisi oikeasti päättää meillä. Onni että se huuhaa alkaa olla mennyttä.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 28 pv klo 22,49. onko sinun mielestä nämä vallassaolevat eliittipuolueet onnistuneet tehtävässään ? minun mielestä ei todellakaan . itse en ole puolue uskollinen ja katson henkilönä hehkilön toimintaa , joka puolueessa on joku joka toimii kuntalaisten edun mukaan , pahimpia on nuo sitovat ryhmäpäätökset kuten kepulla terveyskeskus asiassa . joskus aikojen saatossa muistan kun demarit toivat valtuustoaloitteena kuntalaisia palvelevan idean .. asia torpattiin keskustan toimesta koska se oli demarien idea . minusta tälläinen politikointi voisi jäädä jo taakse ... mutta tuskin onnistuu niin pitkään ennen kuin vanhat päättäjät vaihtuu pois

Anonyymi kirjoitti...

Muutama nimi edelliseen jatkoksi, Pennanen, Asikainen, Parkkonen, Kankkunen, Muukkonen, Lahtela lienevät tehneet Kiteelle jo riittävästi hallaa edellisillä kausilla. Vetäytyminen ei olisi virhe, vaan kaikkien etu.

Anonyymi kirjoitti...

Ennemmin persujen hallinnoimana Kiteellä kuin KesDemin hallinnon alaisuudessa, toivottavasti teillä veroeurot riittävät tulevaisuudessa vaikka palvelut on ajettu alas ja herroja piisaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin persut olivat tietääkseni lopettamassa turhakevirkoja useitakin, mutta taisi työmies esikuntineen olla esteenä siinäkin asiassa. Entäs Hämäläinen johtajana persut kaiketi olivat pääosissa että älysi lähteä. Kesdemille olisi kelvannut viellä jatkaa. Mitäpä sitä jos ihteä ei mikään kiinnosa, kuin oman navan raaputtelu, niin mikäpä siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kiteen Persut olivat menettäneet taas paikkojaan yksi hallituksen jäsen vähemmän ja kh:n 2 puheenjohtajuus Kaisa Saarelle valtuusto oli ollut ihan lähes yksimielinen persuja lukuunottamatta. Kannatta kysyä nyt Erkiltä miten tässä näin kävi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaipa se Kaisa tiesi ottavansa tietoisen riskin jo nyt seuraavia vaaleja ajatellen kun näin menetellen on tulossa noin kahden paikan tappio.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuulema kävi, jotta persut olivat ainut yhtenäinen ryhmä pitämässä kuntalaisten puolia lääkäri asiassa. Samoin ainut yhtenäinen ryhmä jonka mielestä kannattamassaajatusta jossa työntekijät ovat kuntaa varten eikä päinvastoin. Samoin persut oli olleet ainut yhtenäinen ryhmä kannattamassa valtuuston päätösten kunnioittamista lomautusasiassa. Samoin persut olivat olleet ainut yhtenäinen ryhmä pitämässä kiinni sopimuksesta jonka Kankkunen, Saari ja Pennanen allekirjoittivat viime vaalien jälkeen.
Siis persut ainoa luotettava ryhmä joka pitää kiinni lupauksistaan, eikä säälittävästi petä äänestäjiään, kuten esim pitkäaikainen kansanedustaja joka teki vaalien jälkeen täyskäännöksen porvaripuolueen helmankantajaksi mm terveyskeskuksen vastaanottoaikojen suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kovvoo on teksti tuossa 15.17 kijottajalla, eipä tuota käy kieltäminenkään. Linjassa ovat pysynneet ja kuntalaisten puolesta puhunneet.

Heh heh, mutta sillä ei oo kyllä mittään merkitystä, häh häh hää...

Anonyymi kirjoitti...

Ei ookkaan kun kesdemillä on 4vuoden sopimus olla tekemättä mitään yhteistyötä persujen kanssa. Tämä on fakta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vielä, ei muuten ollut persut ainoa yhtenäinen ryhmä päätöksissä. Katselin äänestyspöytäkirjoja ja siellä näkyy, että keskusta oli koko ryhmän voimin äänestämässä johtavan lääkärin nöyryyttämistä, siis kaikki 13 olivat pöytäkirjan mukaan sitä mieltä että häntä ei saa kuulla vastaanottoasian yhteydessä kokouksessa.
Hävetkää!

Anonyymi kirjoitti...

Kun Kaisa otti riskin , kellekkäs veikkaatte kahden paikan siirtyvän? Mie veikkaan jotta ei ainakaan persuille! Toisen saa kepu ja toisen demarit!

Anonyymi kirjoitti...

Persuilta paperit ja pallo hukassa?

Nimimerkki: "Sopimuspaperit nähnyt" kertoo, että puolueittein väliset neuvottelut kuntavaalien jälkeen on allekirjoittanut paitsi nuo 3 jotka täällä on mainittu (Kankkunen puheenjohtajana, Saari sihteerinä ja Pennanen keskustasta) MYÖS persusuomalaisten Palviainen ja Pirhonen, demareilta Kosonen ja Muukkonen sekä KD:ltä Tuhkanen.

Eikö Persuilta löydy kaapeista virallisia tehtyjä sopimuksia? Ei ihme, että täällä sekoilevat mitä on sovittu ja mitä ei? Nuo loput nimet ovat nimittäin sopimuksen 3:lla sivulla. Kannatais olla huolellinen ja säilyttää kaikki paperit, joihin on nimensä kirjottanu. Osoittanee jotakin persujen huolellisuuesta? Tehköön kansa omat johtopäätöksesä seuraavissa vaaleissa.

Valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajuudet on sovittu koko nelivuotiskaudeksi ja papereissa mainitut hallituksen puheenjohtajuuet tullee tarkistaa lain mukaan kauen puolivälissä. Kuten Kitteen valtuusto teki.

Persujen oma vika etteivät vaatineet heille kuuluvaa sivistyslautakunnan puhheenjohtajuutta takasin Arovainion loikkauksen jälkeen. Sehän noissa papereissa on niille sovittu koko kaueksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi persut ovat marssineet ulos valtuuston kokouksesta. He eivät kunnioita demokraattisia menettelytapoja. Vaalien jälkeen ymmärsin kirjoitusten perusteella heidän etsineen riittävää enemmistöä jolla suurin puolue olisi saatu pois kaikilta merkittäviltä paikoilta, sekö on sitä demokratiaa?

Anonyymi kirjoitti...

Onko nuo totta mitä edellä kirjoitetaan? Persuilla osaamattomuutta, möhlimisiä toisensa perään, toisten mollaamista! Harmittaa jotta koskaan oon ollut perssuomalainen!

Anonyymi kirjoitti...

Ovatkos pwrsut rikkoneet valtuustosopimusta? Kaikkihan sen ovat allekirjoittaneet, muut vain jotkut rikkoneet sitä. Käsi ylös ketkä?

Anonyymi kirjoitti...

Voisko joku laittaa sen sopimuksen tänne nähtäväksi, ei kai se salainen ole kun siitä on otteita siellä ja täällä.
Joku tais mainita Matinkin nimen olleen siellä, niin onhan seluotettava sopimus silloin.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen sopimus Kiteen luottamushenkilö paikoista vuosille2015-2016 päätettiin 15.12.2014 valtuustossa suhteellisella vaalilla ja se pitää samoin hyväksyttiin talousarvio suurella ääntenenemmistöllä sekään ei muuksi muutu vaikka täällä jotkut yrittävät jauhaa jonninjoutavaa

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin sitä jonka kaikki ryhmät olivat hyväksyneet 2013-2016 ajaksi vaalien jälkeen. Sehän on kaiketi sitova, kun se on tiettävästi vaalituloksen mukaan tehty paikkajako. Oliko jollain suhmuroijalla parempaa tietoa siitä?

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen jäsenet ja varajäsenet ja puheenjotajat valittiin silloin kaksivuotis kaudeksi valtuustossa nyt kun oli ryhmien voimasuteet muuttuneet niin suteellisessa vaalissa käy aina näin jos joku ryhmä vaatii suteellista vaalia ja sen teki keskustan ryhmä sitä en tiedä kuka äänesti keskustan ehdokasta kun he saivat 14 ääntä vaikka valtuutettuja on 13

Anonyymi kirjoitti...

On moni ihmetellyt, mistä noita persuja oikein sikisi? Ainainen eripura,mollaminen,höliseminen kokouksien aikana!Ja kokoukset kestää ja kestää, ei siellä jaksa seuraamassa olla viiden,kuuden tunnin ajan tavan työssäkäyvä ihminen, vaikka haluaiskin!Puhua saa, mutta asiaa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ei virkamiesjohtoisessa kunnassa tarvii kenenkään mitään puhua, eikun kahvit vaan naamaan ja se siitä! Tulokset ovat kuntalaisten nähtävissä 11M€ syömävelkaa ja verot tapissa. Henkilöstöllä kaikki edut parasta a- ryhmää. Niin ja palvelut Joisuussa.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuustosopimus on luettavissa kaikkine lukuisine Kaisa Saaren kirjoittamine kirjoitus- asettelu- ja kielioppivirheineen Sami Palviaisen blogissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Sopimus oli vuosille 2013-2016, siitä on turha väitellä. Kokonaan toinen asia on ettei sopimuksessa ole ehtoa voimasuhteiden muutoksen mahdollisesta vaikutuksesta paikka jakoon. Asiaa voisi pohtia onko nykyinen paikka jako tasapuolinen ja kuvastaako se valtuuston voimasuhteita? Minun lyhyen ja vaatimattoman poliittisen urani aikana tämä oli ensimmäinen tallainen tapaus, mutta ei kepun toiminta suinkaan tullut yllätyksenä. Enemmänkin ihmettelen kristillisten lähtemistä mukaan tähän leikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun juur tuosta sopimuskokonaisuuesta, joka on Palviaisen sivuloilla puuttuu se 4. sivu, jossa on loppujen allekirjoittaneihen nimet. Mihin Persut on sen hukanneet?

Pyytäkääpä muilta puolueilta se ja skannatkaa sinne rehellisesti myös se viimenen sivu, jossa on kaikkien allekirjotukset. Myös Persujen Pirhosen ja Palviaisen. Eikö ou Sami säilyttännä ihtesä allekirjottammoo paperia? Muilla puolueilla se on tallessa. Voe, voe.

Anonyymi kirjoitti...

Miks persuloihen täytyy koko ajan kampittoo uutta hyvvee kaupunginjohtajjoo? Auvinen kuulema saanu aikaan sen, että nuo alijäämättii pienennöö neljällä miljoonalla tänä vuonna. Hämäläinen jouti männä pois, mutta yrittäkkee nyt hyvät immeist tukkee tätä uutta, ettei se lähe käläppimmään. Hukka meijät perrii, jos Auvinen lähtö. Ja onhan siellä nyt muuttii johtoryhymän jäsenet kelevollisiii, ku entiset suoatiin pois lähtemmään. Ei tarvihe persut koko ajan rettelöijä. Välillä asiit männöö oikeeseenni suuntaan. Olokee sillo tyytyväisii ja tukekaa uutta johtoo.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla näkyy keski-karjalan ykkösuutiset!

http://keskikarjala.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku jo suhmuroimassa Kittiile uutta kaupunninjohtajjookkii ?

Mistee päin tää Hukka lie sit kotossiin?

Anonyymi kirjoitti...

Koittakaa nyt jotenkin päästä persuista eroon, muuten ne paljastaa kaikki meidän hyvät suhmurointi mahdollisuudet ja voi olla että joutuu jopa päteviä ottamaan töihin. Ja yle pitää lopettaa kun julkasee noita tarpeettomia vaalilupauksia kahden vuoden takaa, eihän ne enää ole voimassa. Nehän tehtiin vain kertakäyttöiseksi hämäykseksi vaalien ajaksi, kai vaalikarja sen ymmärtää niin kuin ennenkin. Tosi poliitikko.

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän nuo persut lie paljastanu paitsi oman kyvyttömyytensä asijoihin hoitoon?

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirjjoin mukkaan kepu Birgitten avustuksela ei olis valinnu millään Auviskoo kaupunninjohtajaks vuan olis vuatinna hälle kuulemma pällitestii, mitteekähän varten nuo lie sitä meinnanneet? Liekkö kauvas kantossii olleet???

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajia ei kuntalain mukaan valita uudestaan kauden puolivälissä, kuten kaupunginhallituksen jäsenet/puheenjohtajat. Ne pidetään samoina koko nelivuotiskauden ajan puolueiden vaalien jälkeen tekemän sopimuksen mukaisesti.

Mutta valtuustolla on täysin oikeus, suorastaan velvollisuus valita hallitus ja sen puheenjohtajisto uudestaan vaalikauden puolivälissä. Siksi asia on ollut valtuuston budjettikokouksessa esityslistalla.

Koska puolueiden voimasuhteissa oli tapahtunut muutoksia, oli Keskustalla täysi oikeus vaatia suhteellista vaalia. Tulokset ovat tiedossa. Pulinat pois! Osoittaa perussuomalaisilta todella huonoa pelisilmää alkaa haukkua Kaisaa siitä, että tuli valituksi 2.varapuheenjohtajaksi loppukaudelle. Mitä enemmän haukkuja, sitä enemmän sympatiapisteitä sataa Kaisan laariin. Perussuomalaiset sahaavat nyt omaa oksaansa. Jatkuva haukkuminen & panettelu ja riitely on pantu merkille kuntalaisten keskuudessa. Seuraavissa vaaleissa tulee antijytky. Soinin tähtikin on jo laskenut. Ketään ei kiinnosta enää tyhjänpäiväiset soinismit, kun jokainen tietää, ettei puolueesta ole vastuunkantajaksi. Keskustan kannatus sen kun nousee!

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin, kuntalaiset suorastaan palvovat niitä jotka nöyryyttivät pidettyä lääkäriä, ettei valtuutetut päässeet häntä kuulemaan kuntalaisille niin tärkeässä asiasa. Kuntalaiset ovat kyllä panneet merkille ketkä tätä vastaanottopalvelua olivat Joensuuhun junttaamassa. Heille tylee varma äänivyöry etenkin lapsiperheiltä ja kaikilta niiltä, jotka pääsevät kokemaan autuuden, joka koittaa muutaman tunnin jonotuksesta ja parin tunnin matkoista Tikkamäelle. Siitä tulee mahtava jytky kaikille asiassa mukana olleille.
Ne jotka kannattivat loppuun saakka palvelun säilyttämistä joutuvat kokemaan kirvelevän tappion, kun kuntalaiset eivät voi sietää niitä jotka pitävät kiinni lupauksistaan, koska sellaiseen ei Kiteellä ole totuttu koskaan aiemmin minkäön puolueen taholta. Opetelkoot oppositiossa politiikan alkeet ennen kuin yrittävät uutta nousua todellisten päättäjien ylvääseen joukkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Puhumattakaan persussuomalaisten oman miehen, Sami Palviaisen tölväisyistä, joiden takia johtava lääkäri lähti Kiteeltä jo viime keväänä. Ja uutta ei ole saatu. Kuka se ensimmäisenä jätti puheenvuoron antamatta lääkärille? Jolle se olisi oikeasti ja laillisesti tuon alueen vastuuhenkilönä kuulunut?

Ei mikään ihme, että tämän päivän Ylen uutisotsikko kerttoo Persujen kannatuksen romahtaneen. Enää 13,3, % uskoo heihin ja kevääseen mennessä ei enää senkään vertaa kansalaisista. Keskusta jatkaa voittokulkuaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen persut hyväksyivät valtuuston kokouksessa yksimielisesti perusturvalautakunna esityksen että iltavastaanottoa lisätään klo 18.00 asti kahtenapäivänä viikossa ja päivystys ajat lyhenevät viikonloppuisin ja iltaisin kuten oli esitettykin perusturvalautakunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin on ollut kaupunginhallituksessakin talousarvioon yksimielinen päätös vastaanottoajoista, ei pöytäkirjoissa muuta ainakaan sanota. En ymmärrä tätä toitotusta asiasta, jonka on Pirhonen ja Pajatie itse päättäneet.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs äänestys se oli valtuustossa jossa persut ja 8 muuta kannattivat vastaanottojen säilyttämistä nykyisellä tasolla. 20 oli joisuun kannalla, koko kepu, kolme kokoomuslaista, neljä demaria, yksi kristilinen.
Nämä samat nöyryyttivät Seija Hovia äänestämällä hänet ulos kokouksesta. Joku ikävöi täällä Mönttistä, joka ei ole kuulema ottanut Kiteellä yhtään potilasta vastaan, eikä tainut olla kovin noheva lääkärien hankinnassakaan, kun ehdokkaat olivat turhaan yrittäneet kyselä töitä Kiteelätä, että sellanen rekrytoija.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkistin kaupunginhallituksen pöytäkirjan, siellä näkyy että persut ovat äänestyttäneet vastaanottopalvelu asiankin ja yksi kokoomukselainen on myös äänestänyt sen puolesta.
Kannattaa lukea pöytäkirjat ennenkuin alatte kirjoittelemaan ns totuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Talousarviossa tuo asia on päätetty, sen on persut hyväksyneet tuolta kohtaa yksimielisesti hallituksessa ja valtuustossa. Persujen oma valtuustoaloite on toinen asia.

Mikä sen Hovin oli sinne kokoukseen lennättänyt? Oliko omasta aloitteesta, esimiehen käskemänä, työkaverin pyytämänä vai oliko Pirhonen tai joku muu houkutellut?

Anonyymi kirjoitti...

Jos ette tiedä niin katsokaa niistä videoista joita on youtubessa aiheesta, minä näin ne tuolta keskikarjala yhdellä silmäyksellä blokista. Siellä on muitakin ajankohtaisia asioita Kiteen poliitikkojen edesottamuksista. Sieltä taitaa kuulua myös miten röyhkeästi keskustalaiset vähättelevät kunnioitettua lääkäriä.

Anonyymi kirjoitti...

Katoin. Taitaa Pirhonen sanoa, että on pyydetty. Kuka on pyytänyt ja millä valtuudella? Ihanko ite Pirhonen on pyytänyt?

Anonyymi kirjoitti...

On se tuo Pirhonen aika perhonen. Hulluhan se on kun veronmaksajile yrittää etes jottain palveluja suaha jiämmään Kiteellekkiin verojen vastineeks.

Ei helevata semmonen kuulu kepulistiseen uatemuailmmaan.
Ei totisesti ei!

Perkule viijjä minkälaiseks tää politikointi männöö. Kohta ei suata meijän Markaa ennää piästä johtotehtävviin, kun kokoajan kytättää meitä. Eihän myö suaha suhmuroijja rauhassa ennee mittään..

Anonyymi kirjoitti...

voi v...ttu mitä saivartelua teillä on . mitä sillä on väliä kuka sen Hovin sinne on pyytänyt , pointti on se että Hovi olisi voinut vastailla valtuutettujen kysymyksiin asiantuntijana päivystysasiassa. se on valtuutettujen vaikka viisaita ovatkin myönnettävä että lääkärillä tuosta asiasta on tuhat kertaa parempi tieto ja asiantuntemus. pienten lasten isänä olen hyvinkin harmistunut että päivystys torpataan jossa vuosi kustannus noin 100 000 € mutta kunnan lomautukset peruttiin "hyvän taloustilanteen myötä"

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuulemani huhun mukaan pyytäjänä oli kaupungin ylimmän päättävän elimen puheenjohtaja, Sinikka Musikka.Hän on myös kepun kansanedustajaehdokas, jolle Kiteen kepulaiset ovat luvanneet varauksettoman tukensa. Heh heh

Anonyymi kirjoitti...

se olisi hauska tietää että mikä tästä säästöstä jää käteen . jos kiteellä päivystyksen kustannus olisi tuo 100 000 € , mikä on kustannus kaupungille kun me hilpataan joensuussa (ei kai ne ilmaiseksi meitä siellä päivystä ???)
kyllä on sanottava että nuo 20 valtuutettua kusivat kuntalaisten niskaan.

Anonyymi kirjoitti...

miten on persujen ja niiden jotka hävisivät päivystys asian äänestyksessä mollaajat, toimivatko nämä kepu , saari , lahtela teidän toivomalla tavalla . miettikää oliko tuo toiminta ja käytös sitä mitä haluatte omalta valtuutetultanne ,

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen lisäys, että "taas" kuten pari edellistä valtuustokauttakin, kusivat kuntalaisten niskaan. Ensin ajamalla lääkärit pois ja sitten lopettamalla kuntayhtymän ja sitten jakamlla miljoonat attendolle hellin kautta. Että pistää vihaks ja nyt aloittavat saman lystin hätistämällä Seija Hovia pois Kiteeltä pitämällä häntä pilkan kohteena valtuustossa. Hel....ti eikö tämä koskaan lopu.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen Jouluu ratiohaastattelussa Kepun EU-edustaja Jäätteenmäki sano, että EU-parlamentissa on se puute, että päätöksentekkoo ennen ei kuunnella kaikkia asiantuntijoita. Toisin on hänen mukaansa Suomen eduskunnassa, jossa kaikkien mahollisten osapuolien asiantuntijoita kuullaan puolesta ja vastaan lausunnoilla ja että on hyvä kuulla myös vastakkaisia mielipiteitä. Tätä tyyliä Jäätteenmäki kaipasi EU-parlamenttiin. Kiitteeläisten Kepu-kyläpoliitikkojen pitäis mennä isolle kirkolle kuuntelemaan enemmän näkemystä omaavia oman leirin pääpoliitikkoja tai pyytee luennoimaan Kittiille. Vetoaminen siihen, että asiantuntija ei ole organisaation keulilta niin tällaista henkilöä ei voi kuulla, on todella lapsellista ja luulisi olevan jo menneisyyttä demokraattisessa Suomessa, kuuluu diktatuureihin. Eikö riitä, että itäisen naapurin vallankäyttäjät estävät tällä tavalla vapaasti asioiden käsittelyn? Ihan typerää vielä jauhaa kuka kutsui asiantuntijan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Sinikka Musikka Suomenmaassa: "– Pojat puhuivat minut ympäri" (eduskunta ehdokkaaksi). Samat pojat kampittivat Sinikan päivystys asiassa koska meriittien saaminen Sinikalle ei kuulunut poikien suunnitelmiin ja ilman meriittejä ei kiteeläisillä ole mahdollisuuksia. Saa nähdä tekeekö Sinikka omat johtopäätökset asiasta?

Anonyymi kirjoitti...

Ei sivistyneeseen arvomaailmaan kuulu arvostella muitten tekemiä päätöksiä.
Päätöksiä ne on huonotkin päätökseet, muttei niille mitään enää mahda.

Uskotaan ja luotetaan vaan toinen toisiimme. Sillä tavalla nää asiat hoituu. On ne hoitunut ennenkin. Ja jos ei hoidu niin ennenpitkää hoituu. Kyllä sieltä aina joku jotain keksii ja pistää asiat hoitumaan. Niinhän nytkin on Kiteellä käymässä. Ei tässä ole hätä eikä mikään.
Turha tässä on ketään enää syytellä, mitäpä näistä vanhoista. Kohti uusia voittoja vaan.

Anonyymi kirjoitti...

miettikääs . näin iso asia noin 10 000 ihmistä liikuttava terveyspalvelu torpattiin 20 asiantuntijan toimesta . minulla on sellainen tuntu ettei äänestäjät tästä pidä ... kun vaan muistaisivat ketä nämä viisaat olivat

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.16: Vastustatko tätä: "Sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä. Sananvapaus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta. Länsimaisissa demokratioissa sananvapauden ydinsisällöksi on usein mielletty ennakkosensuurin poissaolo."

Anonyymi kirjoitti...

Pojat puhuivat ympäri? Itseasiassa pojat rakensivat musikalle sädekehän jolla saisivat harhautettua äänestäjiä Musikan taa. Kepulaisille normi käytöstä tällainen elävän syötin käyttö omien tarkoitusperiensä pönkittämisessä. Katsoin äänestyslistaa ja kukaan kepulainen ei ollut enää aloitteen takana jossa Musikka ja Oksman olivat aiemmin tikensa antaneet. Täydellistä harhautusta sanon minä entisenä keskustan äänestäjänä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta tuo muistuttaa enemmän paitsio ansaa, mitä "pojat" järjestivät Sinikalle :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä taitaa olla valtakunnallisestikin erikoinen tilanne, kun molemmat edustus puheenjohtajat ovat yhtä "suosittuja" omiensa joukoissa. Toki Musikalla lienee vielä kannattajia kaupunkilaisten joukoissa. Toisella tilanne lienee sielläkin huonompi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki riippuu nyt keskustapuolueen takuumiehistä L&M jos he lähtevät näyttävästi tukemaan yhteistyökumppaninsa ehdokasta, niin hän saa myös demareiden äänet ja menee heittämällä läpi.
Olisihan se tavallaan kiitos takavuosien keskustan tuesta rehtiilmiölle. Yhteistyössä on voima ja kaiken hyvän alku. Onnea yritykselle!

Anonyymi kirjoitti...

Matti, anonyymi 19.16 puhui jotain sivistyneestä arvomaailmasta. Taitaa olla tuntematon käsite?

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin, sivistyksen perusasioita on estää kaikenlainen oikean tiedon julki tuominen esimerkiksi valtuuston päätösten pohjaksi. Kuuntelin videolta kuinka joku henkilö oli kutsuttu antamaan vastauksia erinäisiin kysymyksiin, mutta muutamat sivistyneet henkilöt kertoilivat satuja ja tarinoita joilla saivat joukkonsa äänestämään kyseisen tietolähteen pois kokouksesta. Siitä jopa oli äänestys, jossa parikymmentä sivistyksen levittäjää äänestivät asiantuntian pätemättömäksi antaa vastauksia niitä haluaville. Tämä on oikeaoppista sivistystä jota tässä edellä joku kertoilee havainneensa kiteen valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla Tuppuraiset Tappuraisen takkuu miehinä!

Noista nyt ei kukkaan usko Kitteen kepulaisen läpimänoon.

Kuka lie vaalipäällikkö kun ei ole edes julkisuuteen tullut kertomaan ehdokkaan ja omia teesejään???

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tuolla videoissa valtuustonkokouksesta ole riittävästi kepun teesejä, joilla vaalivoittoa ovat hakemassa. Jos vaalipäälikköä veikkaisi, niin kuului Parkkonen ja Auvinen olleen ainakin esittämässä Musikkaa ehdokkaaksi, joten jompikumpi niistä lienee kseessä. Molemmat ainakin ovat keskustan paikallis osastolla vaikutusvaltaisissa asemissa. Perästä kuuluu kunhan aloittavat todellisen tykityksen ehdokkaansa eteen.

Anonyymi kirjoitti...

Minkäslainen on muuten hyvä vaalipäällikkö ?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Persut kertokaa rehellisesti äänestäjille miksi Erkki Arovainio jätti persut ? minusta ei mikään ihme kun lähes kaikki valtuutetut on siellä jonkunlaisia loikkareita ei ihme jos ilmaantuu uusia lähtiöitä

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Kaisa Saarta halveeratte hallituksen toisen vpj paikasta, Sanna Halttunen on esittänyt Kaisaa valittavaksi tuolle paikalle. Näin näkyy valtuustonpöytäkirjassa aivan selvästi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen persuilla on hyvää aikaa miettiä toisten vaalipäällikköasioita kun omaa ei tarvita vaikka Palviaisella oli kova halu ehdokkaaksi. Joidenkin mielestä olisi ollut suorastaan ministeriainesta mutta ensin olisi pitänyt päästä ehdokkaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksikö Erkki A. jätti Persut. Tässä vaihtoehtoja, joku näistä voi täsmätä:
a) on kuin Camel mainoksen mies, haluaa kulkea omia polkujaan
b) veti jonkun asian takkii herneen nenään
c) halusi itelleen isompia saappaita
d) seura ei kiinnostanut enää
e) ei kestänyt enää pokka olla oikealla asialla, alkoi näyttää asiat vääriltä
g) sai tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä.
Onhan näitä syymahdollisuuksia. Ihmetyttää vaan ettei muista leireistä kenelläkään riitä pokkaa lähtee kälppimään kun Kepussa, Demareissa ja Kokoomuksen leirissä tuntuu tuulevan monesta ovesta, mutta niissä kait on katto korkeella ja seinät leveellä eikä isoistakaan erimielisyyksistä keneltäkään mopo karkaa käsistä.

Anonyymi kirjoitti...

Arovainio oli hermostunut kiteeläiseen poliitikointiin kun koku Puhoslainen politrukki oli kääntänyt takkinsa koulu asiassa esittäen koulun säilyttämistä. Lautakunnassa tämä samainen oli kuulema ollut täysin samaa mieltä kuin esittelijä, että koulu lopetetaan tämän kauden aikana. Näin pöytäkirjat kertovat.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläiset demarit kertokaa nyt rehellisesti miksi petitte äänestäjänne lääkärien vastaanottoasissa. Tätä kyselevät kaikki työväenliikkeen kannattajat kaupungissa.

Anonyymi kirjoitti...

On niitä enemmän kun sinä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan on normaalia, kun demarit ovat profiloituneet lupauslinkoina jo monissa vaaleissa ja aina on äänestäjille jäänyt luu käteen. Kokoomus pitää sanansa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sanonta kuulu, kepu pettää aina, kokoomus kokoajan, demarit silloin tällöin ja persut aina perusteellisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kiteellä nähtiin ketkä petti, heh heh.
pidetään lääkäripalvelut ennallaan. Hahhaaaaahahaaaahahahhaaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onneks eivät mällee ennee miun rahoilla ja en liene ainu lähtijä KesDem porukan venkoiluista ja perus palveluiden alas ajosta suivaantuna.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 22.31: Saattaa olla, mutta jos tuollaisen arvomaailman mukaan olisi toimittu niin meillä olisi vieläkin Helli ja enemmistö valtuustosta hokisi mantraa: HellionhyväHellionhyväHellionhyvä...
<tai sitten: varahenkilöjärjestelmäon välttämätönvarahenkilöjärjestelmäon välttämätönvarahenkilöjärjestelmäon välttämätön

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 14.45: Pivankalla joku tiesi, että Sinikan vaalipäällikkönä on Ari Asikainen, en tiedä pitääkö paikkaansa.

Luulen käyvän näissä vaaleissa käyvän kuten edellisissä eduskuntavaaleissa kun annetaan ohjeita tietämättömille äänestäjille: Katja on hyvä ehdokas, Samoin Olli on hyvä ehdokas, mutta äänestäkää kuitenkin Anua ! Tälle ainakin vaikutti vaalien tulos.

Anonyymi kirjoitti...

Kukas tämä Ari Asikainen on, onko hänkin edellisen insinöörin sukulaisia. Jos on niin veikkaan mahalaskua vaalikampanjalle.

Anonyymi kirjoitti...

Miusta Sinikalla on täyvet mahollisuudet läpimännöön jos samanhenkiset kuten Osmo ois häntä tukemassa. Mut kuulin jotta Osmokiin ois pettämässä Sinikan ja ois Kulumalan Karin porukoissa!

Anonyymi kirjoitti...

Miekin kuulin iteltään, että on tukemassa ainutta realistista edustajaehdokasta, joka on edellisissä vaaleissa ollut jo vara paikalla eduskuntaan.
Hää on varmasti oikeessa että jos Keski-Karjalaan halutaan oma edustaja, niin Kulmala on ainut realistinen vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Miun roknoosi tuas näyttää jotta varapaikalle Kulmala jiäpi nytkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa edellinen kommentti kuulua henkilölle jolla on kokemusta vaaleista. Mitäs roknoosi näyttää läpi pääsevistä kun varamiehet jo on selvillä?

Anonyymi kirjoitti...

Roknoosi näyttää siltä jotta persujen ois syytä katella halvempaa puoluekonttorin paikkaa. Isot puoluetuet on kohta muisto vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Demareiden ei tarvii näistä välittää, kun ay liike hoitaa kustannukset.
Paljonkas demareiden puoluetuki nousee edellisistä vaaleista roknoosin mukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä ovat nykyisten P-K:n kansanedustajien suurimpia tekoja, jotka hyödyttävät Keski-Karjalaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin tuossa jutun että Kiteen persut olisi pudottamassa Osmo Kokkoa eduskunnasta ja asettumassa kumankundin riveihin syy kuuluu olevan Sami Palviaisen pudottaminen piirijohtajan paikalta

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kh:n paikat on vahvistettu valtuustossa 15.12 ja ne pitää Erkin puolueen rymäkuri oli niin kova että muutos oli mahdollinen

Anonyymi kirjoitti...

Onkos tuo se "kolmiloikka" Erkki, jolla jo kolmas ryhmä valtuustohistoriansa aikana :(

Anonyymi kirjoitti...

Ei tärkeää ole mihin ryhmään kuluu vaan pitääkö ryhmäkuri !

Anonyymi kirjoitti...

Sami Palviainen yrittää todella saada Osmo Kokon pois eduskunnasta, Osmon porukat ovat nuhdelleet Samia joskus. Tiesivät puoluekaverit kertoa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Sami olekaan ehdokkaana, nyt en ymmärrä!

Anonyymi kirjoitti...

No ei nuo Osmonkaan suavutukset oon sen kummemmat mitä Ruotsalaisten suavutukset toisessa mualiman sodassa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.37: Kerrohan kenellä siellä valtuustossa on mainittavan arvoisia saavutuksia?

Anonyymi kirjoitti...

Pennanen on ainaski kunnostautunut siinä, että suurin osa hänen puheenvuoroistaan on alkanut sanoilla 'arvoisa puheenjohtaja, työjärjestyspuheenvuoro'. Kokoustekniikalla, äänestyksillä ja ties millä kikkailu oman yksimielisen ryhmänsä eduksi tuntuu olevan hänen pravuurinsa ja tapansa hoitaa kuntalaisten etua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä kysyinkin saavutuksista?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan Pennanen onnistunut hamuamaan kunnalta kovalla hinnalla ostamiinsa rivareihin asukkaat kunnan vuokrataloista. Saavutushan sekin on muiden kikkailujen joukossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Persujen suurin saavutus on päättää yksimielisesti siitä että me ollaan erimieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on ihan oikein jos Pennanen on ihan asiallisesti esittänyt neljä nimeä kh:n ehdokkaaksi keskustasta ja vaatinut suhteellista vaalia minusta siinnä ei ole mitään kikkalua.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä varten Pennanen halusi vaalja, kun heidän 13 valtuutettua olisivat riittäneet vain kolmeen paikkaan. Oliko hän juoninut jostain jollakin muurikkikaupalla lisääniä jo etukäteen ?
Aika näyttää mikä lie vastapalvelus?
Seuraavien vaalien ehdokkuus kepussa, vai mikä lie?

Anonyymi kirjoitti...

No se ainakin on jo melkoinen saavutus koko valtuustolle, että kokous, jonka asioita on valmisteltu puoli vuotta kestää 11 tuntia. Asiat, jotka olisi pitänyt sopia, neuvotella ja tutkia etukäteen niin ryhmissä, lautakunnissa kuin hallituksessakin hieman valmiimmaksi. Ai niin, hallituksen puheenjohtajahan (sd) totesi jo kesällä julkisessa tilaisuudessa, että mistään ei neuvotella. Neuvottelut käydään sitten huutoääneatyksellä valtuustossa ilman totuuspohjaa ja asiantuntijoiden kuulemista. Tästä mallista on kiittäminen vain ja ainoastaan hallituksen puheenjohtajaa ja paria kepulia yhdessä kaupunginjohtajan kanssa. Kiteellä jopa sosiaalidemokratia (sd) tunnetaan nimellä sosiaalidiktatuuri (sd).

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellähän demokratia toimii hallituksessa ja valtuustossa KesDemin toimesta kuten demokratia kommunismissa ja se voidaan määritellä kolmella sanalla. Turpa kiinni rivissä.

Anonyymi kirjoitti...

Toveri Matti, eikös me sovittu että täällä saa mollata vain työväenedustajia eli persuja. Poista heti nuo meidän vastuukumppania mollaavat kirjoitukset. Eihän tästä kohta tiedä Erkkikään kenen puolella me ollaan. Keskusta on valtapuolue nyt ja meidän on peesattava sitä, ennen kuin kokoomus taas saa tuulta purjeisiinsa ja nousee takaisin valtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli tilaisuus Puhoksen koulun pihamaalla kesällä, missä Lahtela puolusti sivistyslautakunnan päätöstä lakkauttaa koulu ja samassa yhteydessä sanoi kuuluvasti ettei mistään asioista neuvotella tai sovita sopuisasti kun Pirhosen Osmo esitti tai kysyi asioiden neuvottelemisesta. Lahtela sanoi ettei neuvotteluille tai sopimiselle ole tarvetta kun asiat päätetään heidän tsvallaan. Miettikää siitä, millainen keulakuva Kitteetä edustaa.

Tämä on kertomus on tosi, eikä muuksi muutu!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 9.24 älä juokse huhujen perässä ja levitä väärää tietoa kun niissä ei ole mitään perää kirjoitat jotakin keskusteluista Puhoksen koulun pihalla nämä on juoru-akkojen tarinoita minä en ole löytänyt mistään päätös pöytäkirjoista hallituksen ja valtuuston päätöksistä että Esa Olisi ollut lopettamassa Puhoksen koulua.Miksi sinä et kerro oikeaa totuutta missä kokouksessa on näin päätetty ? Pihamaajuorut ei johda mihinkään

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa kesälahden kepulilainen olla tuon kommentin takana, kun nimittelee Puhoslaisia juoruakoiksi.

Edes Esa ei sellaiseen ryhtyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Paikalla oli monia Puhoslaisia ja kyllä siellä kyseinen sanailu kuului jossa Pirhonen kyseli jotain ryhmien välisten neuvottelujen perään Lahtelalta ja Pennaselta. Kuulin myös kielteisen kannan näiltä herroilta.
Ei varmasti Puhoksen oma edustja meitä juoruakoiksi nimittele, eihän?

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tuolla kh:n pöytäkirjoja vilkaisemassa siellä oli hallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela esittänyt Puhoksen koulun säilyttämistä Ari Asikaisen kannattamana josta oli myös koko hallitus ollut yksimielinen.Ps. kannataa ottaa selvää ennen kun rupeaa valheita levittelemään !

Matti Kosonen kirjoitti...

Minäkin olin tuossa Puhoksen tilaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä nyt kepulaiset puolustelee, mutta tais Lahtelan kanta vaihtua kouluasiaan viimeistään siellä Kesälahen koulun pihalla käydyssä " neuvottelussa" kuntalaisten kanssa.
Niin se vaan kovinkin jyrä osaa muuttaa mieltään kun saa kunnon perustelut eteensä.
Kuulinpa että nimilistaankaan ei Esa laittanut nimeään, jolla puhoksen koulua vaadittiin säilytettäväksi. Se siitä juoruilusta.

Anonyymi kirjoitti...

Koulujen pihatappeluissako Kiteen asiat nykyisin päätetään? Naurattaisi tuo teidän meininki jos ei kyse olisi oikeista asioista. Joka tapauksessa naurettavaa käytöstä näiltä koulunpihakäsirysyporukoilta.

Matti Kosonen kirjoitti...

En minä nyt pidä kovin suurena syntinä jos politiikassa mukana oleva henkilö muuttaa mielensä jonkin asian suhteen kun on saanut siihen hyvät perustelut. Esaa vapaasti lainaten: "Ihminen erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen."

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei se nyt ollut mikään koulupihakäsirysy tapahtuma vaan puhoksen koulun lasten vanhemmat olivat kutsuneet päättäjiä keskustelutilaisuuteen Puhoksen koululle.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela oli sanonu Siwassa, että saahan niitä nimilistoja kerätä ei niillä ole mitään virkaa. Mielipidettä saa vaihtaa jos oma ymmärrys lisääntyy mutta miksi pitää kiistää aina kaikki ja valehdella koko ajan. Lahtela on varmaan sitäkin mieltä, että ei ole koskaan luvannut säilyttää terveyskeskuksen lääkärivastaanottoa iltaisin ja viikonloppuisin.

Anonyymi kirjoitti...

Mie kahtelin kokouspöytäkirjoja ja siellä ei löydy viimevuodelta yhtään merkintää, jossa Esa olis kannattanut muuta kuin virkaaikaista vastaanottoa Kiteellä. Siis hää on ollu koko ajan sillä linjalla. Elekee ruveta panettelemaan väärän tiedon varassa!

Anonyymi kirjoitti...

Entäs kuntavaalilupaus? Yksi kolmesta Esan lupauksesta?

Anonyymi kirjoitti...

Esa on kirjallisesti luvannut kuntavaalilupauksena, että lääkärin ilta- ja viikonloppuvastaanotto tulee säilyttää Kiteen terveyskeskuksessa. Sitten hän on ollut päättävässä asemassa johdonmukaisesti lopettamassa niitä. Minusta tuossa on ristiriita. Kaipa se on demareiden linja valehdella ja poistaa kansalaisten peruspalvelut.

Anonyymi kirjoitti...

Sehäh koski vuan yhtä vuotta, ettäkö työ ymmärrä. Kaikki lupauksethan tehhään vuan yheks vuotta "uuven vuuven luppaus", paitsi se kesdem (keskustademokraatti) luppaus se on lopullinen "vihermulta sopimus". Ei tehä työväen eikä muihen rettelöijiin kanssa mittään yhteistyötä, ainovastaan oikeihen mualaisliittolaisiin kanssa ollaan ku paita ja perse. Sillee hyvä tulloo ja asiit männöö kerralla kohalleen iha yksmielisesti. Työväki joutaa linjautolla käymää Joisuussa liäkärissä, jos alakaa jottai kohtoo kolottoo. Myöhän ihe käyvvään yksityisillä, niinku paremposasii kuuluukii tehä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.22: Älä nyt p....le kaikkia demareita hauku, meitä on monta sanansamittaista demaria valtuustossa jotka ovat koko ajan seisseet vaalilupaustensa takana.

Anonyymi kirjoitti...

Kosonen kuulutti ennen vaaleja yhteistyötä ja näyttää olevan sanansa mittainen mies. Yhteistyö toimii paremmin persujen kuin oman ryhmän enemmistön kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Totta 3/7 osaa Kiteen demarloista on oikeita demareita, joita miekii kunnioitan ihan oikeesi. Niillä on selekäranka paikallaan ja ovat pitäneet linjansa koko kauden, kun on tullu seurattua niihen toimia pöytäkirjoista ja tiältä netistä. Nuo 4/7 osoo ovat nähtävästi noita mistä tuossa aiemmin joku parodisoi hauskasti.

Anonyymi kirjoitti...

Erja Törösen mielestä kaupungin talous on tärkeämpi asia kuin lasten terveys. Siinä on kova homma teillä lopuilla demareilla vakuuttaa, että demarit ovat edes jossain asioissa vähempiosaisten puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tuommosen enemmistön kansa kehtovaa kaveerata, jotka ovat suoraan valehdelleet äänestäjilleen ennen vaaleja päin naamaa soppatykin varjossa. Nyt sitten ollaan niin neekeriä kun saivat voiton kuntalaisten nöyryytyksessä ja siinä samalla potkasivat takapuoleen pitkäaikaista pidettyä lääkäriä. Vai vielä yhteistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Törönen vielä jäi pois valtuuston kokouksesta, niin pääsee sanomaan että kyllähän mie van kun nuo toiset päätti lopettaa palveluita. Todellinen vastuunkantaja.

Anonyymi kirjoitti...

No mitteepä sitä uuvven vuuven tinat näytti?

Kertokkeehan niistä. Vaurrautta, rakkautta ja tervveyttä.
Olko vielä muuta?
Ai nii, näyttihän se vielä positiivista elämän asennettai...

Eiköhän myö nuilla jo pärjätäkkii...

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.02: Ymmärsinkö oikein viestisi? Siis minä en saisi tehdä yhteistyötä niiden kanssa jotka tukevat demareiden vaalilupausten toteuttamista vaan minun pitäisi tehdä yhteistyötä niiden kanssa jotka yrittävät kaikin tavoin torpata meidän vaalilupaukset? O tempora, o mores !

Anonyymi kirjoitti...

Matti, sie out ymmärtännä ihan viärin kuntapiättämisen tarkotuksen. Tarkotus on viijä omia etuja kaikin tavoin maaliin ja ne lupaukset unoha kiirellä, kun kohta jo pitää tehä uusii, jollon vanhat pitää olla jo hauvattuna syvälle, jottei kukkaan vua niitä ala pekuloimaan.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 352   Uudempi› Uusin»