tiistai 5. toukokuuta 2009

MAALAISLIITTO PELASTAA

VAARA UHKAA ----- MAALAISLIITTO PELASTAA
Näin luki postikortissa joka joutui käsiini. Siinä kortissa oli kuva talosta pelto aukeiden keskellä. Talon yllä oli ukkospilvi ja siitä iski kaksi salamaa taloa kohden. Toisessa salamassa luki KOMMUNISMI ja toisessa SOSIALISMI. Kuvan alla oli sitten tuo alussa mainitsemani teksti.

Tämä kortti pani minut miettimään sanomaa mitä tällä haluttiin viestittää lukijalle?
Ensin tuli mieleen, että kommunismi ja sosialismi uhkaavat maanviljelijää ja Maalaisliitto pelastaa hänet? Kaikkihan kuitenkin muistavat, että maa- ja metsätalousministeri Martti Miettinen aloitti v.-69 talonpojan tappolinjan jolla hävitettiin lähes kaikki pientilat Suomesta ja hän oli keskustalainen. Muistamme myös keskustalaisen Esko Ahon joka pääministerinä ollessaan liitti Suomen EU.hun ja tämän liitoksen myötä hävisi viimeisetkin pientilat ja osa suurempiakin.
Joten ei tuo sanoma voi tarkoittaa sitä mitä ensin epäilin.

Voisiko kortin viesti olla, että Maalaisliitto pelastaisi Suomen kommunismilta ja sosialismilta?
Ei, sitä se ei voi tarkoittaa. Vanhempi polvi muistaa Maalaisliiton ulkopolitiikan -60 ja -70 luvuilla. Tätä Maalaisliiton ulkopolitiikka sai myöhemmin kaksikin uutta nimeä: Suomettumisen aika ja rähmällään olo aika. Nuo nimethän tulevat Suomen ulkopoliittisen johdon veljeilystä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen kanssa.

Entäpä voisiko sanoma olla että sosialismi ja kommunismi uhkaavat autioittaa maaseudun? Ei tunnu järkevältä ajatukselta kun muistelee ketkä ovat olleet kaikkein innokkaimpia täällä Keski-Karjalassa (ja muuallakin suomessa) lakkauttamaan kyläkouluja ja siten edes auttaneet maaseudun autioitumista. Ja eikös noiden maaseudun viimeisten palveluiden puolustajia ole eniten ollut sosialisteissa?

Korttia tarkemmin katsoessa huomasin, etteivät nuo salamat iske taloon saakka, joten ne eivät ehkä olekaan se suurin vaara.

Mikä sitten olisi vaara, josta kortissa varoitetaan ja josta Maalaisliitto pelastaa?
Kepu on hävinnyt 10-0 kokoomukselle kilpailun hyväosaisista äänestäjistä. Ja kun huonompiosaiset on unohdettu, niin he ovat siirtyneet Perussuomalaisiin. Kannatus laskee kuin lehmän häntä. Kepun kenttä väki onkin alkanut entistä äänekkäämmin vaatimaan Kepun palaamista juurilleen (=Maalaisliittoon?).

Siis olisiko kortin viesti, että Kepun suurin uhka onkin sen oma oikeistolainen johto ja Kepun pelastaa ainoastaan siirtyminen takaisin Alkiolaiseen Maalaisliitto politiikkaan?

Tämä viimeinen ajatus tuntuisi uskottavimmalta.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

"Kepun pelastaa ainoastaan siirtyminen takaisin Alkiolaiseen Maalaisliitto politiikkaan?"

Juurikin näin.

Mulla on muuten Keskustanuorten painattamia kortteja entisistä vaalijulisteista myynnissä, hintaan 3kpl/5€. Rahat menee suoraan Keskustanuorten toimintaan ja nuorten ehdokkaiden tukemiseen ;)

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuollaiset kortit ovat sinällään mielenkiintoisia, onhan ne osa historiaamme.

Kuitenkin kannattaa harkita missä yhteydessä niitä lähettää, ettei hyvän maun raja alitu.