keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut

Viime sos,- ja terv. lautakunnan kokouksesta on Veijo Tuunanen kirjoittanut blogissaan lääkäri palveluiden kilpailuttamisesta. Minulla ei ole mitään lisättävää tai poistettavaa Veijon kirjoitukseen.

Kokouksessa käsiteltiin myös Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen myöntämisperusteita. esityksenä oli:
-Palvelu myönnetään hakijalle, joka käy kaupungin tai kunnan järjestämässä päivätoiminnassa.
-Palvelu on tarkoitettu käytettäväksi asiointimatkoihin tukemaan itsenäistä kotona selviytymistä.
-Palveluna myönnetään enintään neljä (4) edestakaista matkaa kuukaudessa kodin ja lähimmän kuntakeskuksen välillä.


Siis kyytiä ei ollut tarkoitus antaa kyläkauppaan, mikäli sellainen vielä on kylällä olisi ja vaikka vanhus sitä pyytäisi, vaan kuntakeskuksen markettiin. Eikä myöskään kolmannen sektorin tai seurakunnan järjestämiin päivätoiminta tapahtumiin.

Käytin asiasta puheenvuoron ja tein vastaesityksen, jossa huomioitaisiin nuo epäkohdat. Esitykseni aiheutti oikean vastalause puheenvuorojen myrskyn, eikä Tuunasen kannatus puheenvuoro suinkaan tuota vastustusta vähentänyt. Joku jopa epäili esitykseni johtavan vanhusten päivätansseissa käynti mahdollisuuteen (mitähän pahaa siinä sitten olisi ollut?).

Sitten puheenvuoron pyysi Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen. Hän sanoi pitävänsä minun esitystä hyvänä ja sanoi ettei hänellä ole esitysoikeutta, mutta jos olisi niin hän tekisi seuraavanlaisen esityksen. Sitten hän kertoi saman asian toisin sanoin mikä oli ollut minun muutos esitykseni teksti.

Ei paljon puuttunut ettei lautakunta olisi noussut seisaaltaan taputtamaan Ollin ehdotukselle. Sitä kehuttiin ja ylistettiin ja ennättipä joku jopa omimaan sen esityksen itselleen.

No, minä vedin oman, samaa asiaa tarkoittavan, esitykseni pois.
Esittelijä muutti tietysti päätösehdotuksensa Ollin esityksen mukaiseksi, jonka lautakunta hyväksyi yksimielisesti.

No mitä me tästä opimme? Minä en ainakaan oppinut mitään, mutta voin kyllä yhtyä K-K.n Nelosten päätoimittajan kysymykseen ko. lautakunnasta.

Ei kommentteja: