perjantai 22. tammikuuta 2010

Elli Aaltosen kanta liikelaitoksiin

Luottamushenkilönä joskus tuntuu olevansa totaalisesti väärässä ja kulkevansa vastavirtaan, kun kuuntelee muita päättäjiä. Erityisesti tämä on tullut esille Helli- liikelaitoksen asioita käsiteltäessä. Meitä on muutamia henkilöitä Keski- Karjalassa, jotka olemme uskaltaneet kirjoitella julkisuudessa epäilyksiämme liikelaitos Hellin toimimattomuudesta. Meille on siitä hyvästä tullut lunta tupaan ja jäitä porstuaan kokouksissa ja seminaareissa.

Edellä kerrotusta johtuen oli todella mukava kuunnella eilis iltana YLE.n Itä-Suomen uutisia jossa kerrottiin Mikkelin seudulle perustettavasta Mainio- liikelaitoksesta. Liikelaitosten soveltuvuutta sosiaali- tarveyspalveluiden tuottamiseen ohjelmassa kommentoi Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen mm. seuraavaa: Alue hallintovirastossa on nähty etteivät ne ole ongelmattomia. Ne kasvattavat hallintoon ylimääräisen kerroksen, ovat vaikeita valvoa ja aiheuttavat eripuraa kuntien kesken ja palvelujen tilaajan ja tuottajan välillä. Se on väliaikainen malli. Hallinnollisena ratkaisuna liikelaitos malli etäännyttää kansalaisia päätöksen teosta ja heikentää myös demokratiaa, se on kauempana. Asiakkaalle jää sellainen mielikuva, mistä minä tavoitan palvelun? Kuka on järjestämisvastuussa? Laki kuitenkin sanoo että järjestämisvastuu on kunnalla.

Joten tällaista tällä kertaa.



.

2 kommenttia:

Jarmo Asp kirjoitti...

Hyvä,Matti!!!
Olet näköjään viimeinkin alkanut ymmätämään, mistä Helli -liikelaitoksesta oikein on kyse. Etpä ollut samaa mieltä kanssani ennen 2008 kunnallisvaaleja. Pidit tiukasti Hellin puolta. Mitä sinulle oikein on tapahtunut? Lue blogiani osoitteessa: jarmoasp.blogspot.com

Päivittelen mahdollisimman usein - nyt olen kirjoittanut runsaasti Mainiosta. Vertailukohtaa kun on...

Matti Kosonen kirjoitti...

Hei Jarmo, sinusta ei ole kuulunut vähään aikaan. Käyn lukemassa blogisi heti kun ennätän.

Olet ilmeisesti erehtynyt henkilöstä jos väität minun pitäneen joskus Hellin puolta, se ei pidä paikkaansa. Yhteistyötä kannatan, mutten epädemokraattisen järjestelmän tuomista kunnallis hallintoon. Sellainen sotii periaatteitani vastaan.