maanantai 11. tammikuuta 2010

HELLIN ASIANTUNTEMUS

Kesälahdella on vedottu useaan otteeseen Hellin asiantuntemukseen mm. vanhusten tila ratkaisuissa. Tässä alla on osa heidän asiantuntija lausunnoistaan em. asiasta.

1.12.- 08 hallituksen kokous pöytäkirja, kunnanjohtaja: ”Viimeisimpänä pidettiin kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajiston ja Hellin edustajien kesken neuvottelu vanhusten tilakysymyksistä. Tuossa neuvottelussa tuli selväksi, että saneerattavaksi aiottu vanha Aurinkorinteentalo on liian suuri ja epäkäytännöllinen ja on kaikkein huonoin vaihtoehto näiksi tiloiksi, ja heidän mielestään kunnanviraston A-rakennuksen ja osan B-rakennuksesta saneeraamalla saadaan kohtuullisen hyvät tilat.”

28.1.-09 Hellin asiantuntija lausunto, Juhani Junnilainen ja Marja- Riitta Väistö:Vuodeosaston ja Aurinkorinteen tilat muodostavat yhden ikäihmisten palveluiden keskuksen, jossa hoitopaikkoja olisi toivottavaa olla noin 50.” ja samassa lausunnossa: ” Jos Aurinkorinteen peruskorjaus ei toteudu, Aurinkotalon nykyisille asukkaille voitaisiin laajentaa tiloja terveyskeskuksen yhteyteen.”

8.4.-09 Hellin asiantuntija lausunto, Airi Turunen ja Juhani Junnilainen : ”Kesälahden vuodeosasto kannattaa saneerata palveluasumiseen ja ottaa koko rakennus palveluasumisen käyttöön ja siirtää terveydenhuollon palvelut esimerkiksi nykyiseen Aurinkotaloon.”

8.4.-09 Hellin asiantuntija lausunto, Hellin asiantuntija johtokunta:” Kesälahden Aurinkorinteen saneerausta ei pidetä tarkoituksenmukaisena.

25.11.-09 Hellin asiantuntija lausunto, Juhani Junnilainen:”Kesälahden tilanne voisi harpata ison askeleen eteenpäin tekemällä Aurinkorinteen sijaan uuden yksikön vuodeosaston ja Hellaniemen väliin.

3.12.-09 Hellin asiantuntija lausunto, Juhani Junnilainen:”Aurinkorinteen remontin sijaan voitaisiin korjata vuodeosasto ja koko terveyskeskus palveluasumisen käyttöön niin että palveluasuntoja olisi noin 25. Terveyskeskuksen toiminta siirretään muihin tiloihin


Ja kaiken tämän asiantuntemuksen kruunaa Juhani Junnilaisen lausunto Kesälahden päättäjille 25.11.-09:
Siksi sanoisin että keskittykää remonttien läpiviemiseen Hellin toiveiden mukaisesti.”
(lihavointi lisätty kirjoittajan toimesta)

Matti Kosonen
Kesälahden kunnanvaltuuston 1.vpj

2 kommenttia:

marko kirjoitti...

Ko. asiastahan on olemassa jo vallan mainio päätös, joten kannattaisiko sinunkin Matti siirtyä pois menneiden penkomisesta ja alkaa elää nykypäivää. Olisi meinaan kuntalaisille tärkeää, että saataisiin tehdyt päätökset toteutettua mahdollisimman ripeästi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Et kai sinä hyvä Marko ala väittää, että minun pitäisi NYT alkaa toimia Hellin asiantuntija lausuntojen vastaisesti? Tähän astihan on nimenomaan suureen ääneen väitetty että meidän päättäjien pitää kuunnella Helliä vanhusten tila ratkaisuissa. Mistä moinen takin kääntö Marko?