perjantai 15. tammikuuta 2010

MIKSI NÄIN?

Poliittinen kärhämä paisuu Kesälahdella

Vanha kiista investoinneista lamauttaa päätöksentekoa


Näin uutisoi Puruvesi lehti 14.1 kuntamme kiemuroita. Lehti kirjoittaa hallituksen kokous ajan siirroista ja kahden pykälän salaamis yrityksestä yleisöltä ja lehdistöltä.
Minun poliittisen "urani" aikana tämä on merkillisin tapahtuma (ja kuten olette lukeneet meidän kunnassa merkillisiä tapauksia sattuu paljon.)
Minulle tuli viesti kokous ajan siirrosta kirjallisena 7.1 päivätyllä tiedoksisaatolla. Siinä kerrottiin perusteluna: "Syynä siirtoon on se, että 11.1. kokous ei olisi päätösvaltainen, koska niin moni hallituksen jäsenistä on ilmoittanut, ettei pääse kokoukseen." Selvittelin asiaa ja sain tietooni, että ainakin demari jäsenet ja pj. Jaakko Uuksulainen pääsevät kokoukseen. Kokouksen päätösvaltaisuuteen vaaditaan että enemistö on paikalla eli neljä jäsentä. (Hallituksessa on seitsemän jäsentä.) Kunnan hallituksen jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen, joten kaikki kolme kepulaiset ja kopun edustaja sekä heidän vara jäsenensä, (yhteensä kahdeksan henkilöä,) oli tiedonannon mukaan ilmoittanut olevansa estynyt.

Keski-Karjalassa oli vastaava tapaus Tohmajärvellä jossa demarit ja viisikko estivät epämieluisen päätöksen teon ulos marssilla. Minusta tässä on samasta asiasta kysymys.
Tohmajärven tapauksesta uutisoi sanomalehti Karjalainen näin:"Tohmajärvellä viimekertaisessa valtuustonkokouksessa tapahtunut SDP:n ryhmän ja Viisikon ulosmarssi oli teko, josta voidaan tuomita rangaistukseen tuomioistuimessa. Näin sanotaan Aimo Ryynäsen artikkelissa, joka sisältyy ”Luottamushenkilön käsikirja” -kirjaan (2008)." Ei tainnut Tohmäjärvellä kukaan joutua tuomioistuimeen edes syytetyksi saati tuomituksi eikä joudu meilläkään.

Ensi lukemalla kokouksen esityslistasta en huomannut mitään mikä olisi ollut selityksenä em. käyttäytymiselle. Kuitenkin kun luin uudelleen listan niin sieltä löytyi yksi merkillinen asia pykälästä jota yritettiin salata. Valtuusto oli äänestäen päättänyt seuraavaa:" Kesälahden lääkäri-, hammaslääkäri ja terveydenhoitopalvelujen tilat säilytetään mahdollisesti supistettuna nykyisellä paikallaan ja muu osa terveyskeskusrakennusta sanerataan ja rakennetaan tehostetuiksi palveluasunnoiksi." Vastaavasti hallituksen listassa luki: "rakennuksen saneeraamisen tehostetun palveluasumisen käyttöön sekä osan rakennusta saneeraamisen supistettujen lääkäri- hammaslääkäri- ja terveydenhoitopalveluiden käyttöön." Kun valtuustossa puhuttiin vain vastaanotto tilojen supistamisesta niin nyt puhutaankin vastaanotto palveluiden supistamisesta. Oliko tämä syynä että kunnanjohtaja halusi varmistaa asian käsittelyn hänen esittämällään tavalla ja tähän tarvitaan kaikki kepu ja kopu jäsenet paikalle varmistamaan sanamuodon säilyminen asiapaperissa? Mene ja tiedä...?

Nyt on poistettu koko esityslista kunnan sivuilta, joten jotain muutoksia on ehkä luvassa tai sitten ei.



.

Ei kommentteja: