perjantai 5. helmikuuta 2010

vedonlyönti kohteita

Viime lauantain Koti- Karjala lehdessä oli Airin ja Päivin koko sivun kokoinen juttu Hellistä. Eipä sieltä mitään kovin ihmeellistä uutta asiaa tullut, kaikki menee hienosti.

Kuitenkin siellä oli pari asiaa josta voisi joku vedonlyönti toimisto aloittaa ottaa vastaan vetoja.

Ensimmäinen vedonlyönti kohde on Päivin mielipide, että Helli tarvitsee hoitotyön johtajan. Samasta asiasta Airi taas on täysin erimieltä. Hän on johtokunnan kokouksessa 7.9.-09 ilmaissut kantansa samaan asiaan seuraavasti: "Johtokunta merkitsee Tehyn kirjeen tiedoksi ja toteaa, että hoitotyön osaaminen on varmistettu Helli-liikelaitoksen organisaatiossa eikä ole syytä perustaa uusia hallintovirkoja."


1.Veto
Vetoa voisi lyödä onko Hellissä tämän vuoden lopussa hoitotyön johtaja vai ei? Eli kuka käyttää Keski-Karjalassa ylintä päätäntä valtaa sos.-ja terv puolella, Airi vai Päivi?

Toinen vedonlyönti kohde olisi säästöt. Päivi kertoo Hellin tulevasta alijäämästä (Kesälahden valtuustolle kylläkin väitettiin ettei Hellille voi tulla alijäämää), mutta hän kertoi myös ilouutisen että lääkärien ostopalveluista tulee säästöjä puoli miljoonaa.

2. Veto.
Vetoa voisi lyödä pienentääkö säästöt, lääkäripalveluiden ostoissa, alijäämää vai hukkuuko säästö keikkalääkäreiden ostoon kun virkalääkäreitä ei saada vai toteutuuko joku kolmas vaihtoehto?

Itse olisin valmis lyömään vetoa ensimmäisessä kohteessa Airin mielipiteen puolesta ja toisessa kohteessa tuon kolmannen vaihtoehdon puolesta, koska luulen että säästöt hukkuvat lisääntyneisiin ostopalveluihin eikä tuo puoli miljoonaa edes riitä.

Oikeat vastaukset tiedämme vuoden kuluttua. Palataan sitten asiaan uudelleen.




.

2 kommenttia:

Jarmo Asp kirjoitti...

Terve, Matti!!
Nythän se sitten yhdeltä osin nähdään. Eipä taida Airilla olla itään sanomisssta viroista. PWC:n Päivi käyttänee ylintä päätäntävaltaa siellä "taustalla". Ostolääkäripalvelut siis tulevat myös ulkomaalaisrahoitteisella ja omisteisella MedOnella. Heidän taktiikkansa on jättää "edullisin" tarjous ja iskeä lisälaskutuksilla. Todella kallista puuhaa. Voiko joku väittää, ettei vaikkapa kunta voi järjestää omia terveyspalveluitaan edullisemmin, kuin ulkoa tuotettua? Pitää muistaa bisneksen sääntö numero yksi: yrityksen tulee tuottaa omistajilleen ja sijoittajilleen vähintään 10 % vuotuinen tuotto!
Hellissä mennään päin persettä, etenkin kun koko konsepti on perustettu ja sitä pyöritetään Suomen lakien vastaisesti ja niitä räikeästi rikkoen (Kilpailulaki,Konsernilaki sekä Liikelaitossäännökset).
Kirjuutellaan.
Jarmo Asp
jarmoasp.blogspot.com
Käy lukemassa juttuja!

Rita kirjoitti...

Joopa. Jos ei mene huonosti meilläkää (eikä hellästikkää), ni ei mene hyvin Hellissä/llä-llällälllällläkkää.
Hirmunen veto käyp tyyrpuurista paarpuuriin tuossa hatunpidikkeiden välissä. Paitsi jotta lllälllä-ssässssä-ssösssössä on pari pientä syvää tulppaa jossain kohtii, missä ______________________.

Se johtokunnan kokkous 7.9.2009, siinähän oli (M)nuijalla töitä ja kukahan se paukautti? Ei pitäs paukutella eli tehä mittää, suattaa tulla virkavirheitä. Toteanpahan vaan.

Palataan ja hiillosta on… täällä norsujen ja sarvikuonojen maassa KÄRSIVÄLLISESTI laumassa: bäää-äää-ääää-----ä.

Ja Jarmolle kysymys: mitä se tuo PWC on? Onko se jottain onkelmajätettä….

Rita Tynkkynen, 27.3.2010, klo 17.49