lauantai 31. heinäkuuta 2010

Valtimo vastaan Kesälahti

Lupasin joskus kertoa Valtimon ja Kesälahden kunnan valtion osuuksien eroista. Tässä alla on siitä tietoa.


Lisää selkeämpää tietoa löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.kunnat.net/binary.asp?path=1;29;374;36984;11320;30823;32800;156815&field=FileAttachment&version=1

4 kommenttia:

A kirjoitti...

Valtimon ja Kesälahden saamat tulonsiirrot valtiolta ovat 863 euroa/henkilö Valtimon eduksi. Joku viisas lohkaisi, ettei tämä sano totuutta näiden kuntien menestymisestä;
haluaisin tietää, mistä saa paremmat ja todenmukaisemmat tiedot?

Millä perusteella nämä valtionavustukset jaetaan? Saako siitä että asuu muutaman satakilometriä pohjoisempana jotain erityislisää? Ei tällainen kohtelu valtion taholta voi olla oikeudenmukaista!!

Matti Kosonen kirjoitti...

Valtion osuuksissa on Valtimolla lukio mukana (onhan Valtimolla Lukio?). Se ei kuitenkaan selitä tuota eroa. Jossain tilastossa näin miten valtion osuudet jakaantuivat toimi aloittaan, nyt en vaan löydä sitä tilastoa mistään. Siinä kiinnitti huomioni sos.- ja terveys puolen osuudet, niissä oli valtava ero Valtimon hyväksi.

A kirjoitti...

Kyllä Valtimolla on lukio, tosin pieni lukio kuten Tohmajärvelläkin on.
Mutta eihän se muuallakaan koulunkäynti ilmaista ole kesälahtelaisille vai miten on? Kunta maksaa toisille kunnille---.

Jotain mätää Tanskan maalla ;(

Matti Kosonen kirjoitti...

Pitäisi laittaa joku asiantuntija tutkimaan Valtionvarain ministeriöön miten Valtimon tilanne poikkeaa Kesälahden tilanteesta mm. sosiaali- ja terveys toimen osalta.