sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Humalajoki

Humalajoki on taas syventynyt, leventynyt ja sen yli johtava silta heikentynyt.
(Humalajoki on Kiteen ja Tohmajärven rajajoki)

Keski-Karjalan Neloset perustettiin noin neljä vuotta sitten uutisoimaan Keski-Karjalan asioista.  He keskittyivät uutisoimaan Keski-Karjalan kuntien yhteisten toimielinten päätöksiä ja toimintaa.Nelosten toimittajat eivät olleet sidoksissa mainostuloihin joten heidän ei tarvinnut kaunistella, virkamiesten eikä johtavien poliitikkojen tekemisiä, mainostulojen menettämisen pelossa kuten paikallislehdistön oli tehtävä.

Nyt kuitenkin juuri tulleen tiedon mukaan lehden toimintalinja muuttuu ja se keskittyy uutisoimaan vain Tohmajärven tapahtumista. Syy on tietysti ymmärrettävissä koska Keski-Karjalasta on jäljellä vain savuavat rauniot. Toivoisin kuitenkin, ettei "meitä" Kiteeläisiä ja Rääkkyläläisiä jätettäisi pelkästään poliittisesti sitouneen paikallislehdistön varaan vaan uusi - YKKÖSASIAT - tohmajärveläisten puolesta lehti kirjoittelisi joskus myös meidän asioista. ainakin merkittävimmistä, kuten valtuustokauden lopulla mahdollisista kuntaliitosneuvotteluista Joensuun kanssa :D

Menneeseen ei ole paluuta vai onko? Eikö olisi mitään keinoa palauttaa Keski-Karjalan yhtenäisyyttä? Eikö löydy kunnista riittävästi omilla aivoillaan ajattelevia päättäjiä, jotka viheltäisivät pelin poikki ja istuisivat neuvottelupöytään sovun saamiseksi? Ensimmäinen askel olisi, ettei näitä riitapukareita ja Keski-Karjalan hajottajia valittaisi johtaville luottamuspaikoille. Uusien olisi helpompi neuvotella ilman vanhoja painolasteja.

Tiedän kuitenkin, että toiveeni on turha. Tohmajärven kuntalaiva on selkellä kurssilla ja kiihtyvällä vauhdilla menossa Joensuun suuntaan ja siinä imussa seuraa uusi Kitee jonkin matkaa jäljessä.

Onnea kuitenkin uudistelulle lehdelle.



.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos Tohmajärven kunnanjohtaja saisi jostain muualta töitä, niin samoihin aikoihin olisi hyvä sauma vaihtaa myös Kiteelle osaava ja yhteistyökykyinen kaupunginjohtaja. Saattaisi auttaa yhteistyön rakentamisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti demaritkin huolehtivat osaltaan, että esimerkiksi Kiteen kaupunginhallituksessa vaihtuu naamat. Nimetkää hallitukseen hyvin kaupunkia edustavia uusia henkilöitä, joilla ei ole vanhoja rasitteita. Siitä se puhdas pöytä syntyy.

Anonyymi kirjoitti...

Tänks Juu, arvoisaa bloggari toivotuksistasi! On ollut samaten ilo lukea rohkeaa ja erittäin mielenkiintoista palstaasi, joka ei taida tieltä suistua, edes pikkutöytäisyistä;) Me kansalaiset ollaan semmoisia, ettei meitä tieto ahdista. Ahdistumme ainoastaan epätiedosta. Siispä Sinullekin oikein mainiota jatkoa, ja Voimaa!! eal ykkösasioista.

Anonyymi kirjoitti...

Sanomalehdessä oli Kiteen uusi hallitus. Kepu oli asettanut Kesälahden puolelta ansioituneen,talousneron sekä hyvää hallintotapaa noudattaneen henkilön hallitukseen. Voihan helevet......

Anonyymi kirjoitti...

Ne on nuo valinnat, vaalilupaukset, kytkökset ja touhut semmosta touhua, että niitä ei normaali ihminen ymmärrä. Ei myöskään kaikkien valtuutettujen hokema avoimuus aukea tämmöiselle tavalliselle veronmaksajalle. Kovin on salamyhkäinen ja sulkeutunut ilmapiiri tässä uuden Kiteen alkutohinassa. Liekö vaalikiireet väsyttäneet ja hiljentäneet koko "luottoporukan".

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, hiljaista on ollut minun puolella. Mietin mistä se johtuu? Olisiko syynä se ettei ole vielä ollut mitään sellaisia asioita joihin voisi ottaa kantaa?