keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Persujen populismi

Edellisen kirjoitukseni kommenteissa persujen populismi jatkuu, joten minun on syytä kertoa taustoja tapahtuneelle.

Minuun oli pari päivää ennen kokousta yhteydessä persujen valtuutettu joka kysyi joulukuisen pöytäkirjan tarkastamisesta. Kerroin, että teen esityksen, joka on sana tarkasti Paula Tolvasen joulukuun kokouksenesityslistaan tehdyn muistiinpanon mukainen. Hän ilmoitti olevansa esityksen takana. Kokouksen alussa Sami Palviainen kysyi samaa asiaa. Vastasin hänelle samalla tavalla. Sami ei sanallakaan vihjannut, että he ovat myös tekemässä omaa esitystä. Oletin, että kannatus puheenvuora tulee heiltä, koska hehän ovat eniten, jopa epäasiallisesti, mekkaloineet asiasta.
Minulle oli yllätys, että he olivat väsänneet oman esityksen joka ei ollut joulukuun kokouksen kulun mukainen vaan olivat lisäilleet omiaan Paula Tolvasen joulukuiseen esitykseen.

Tällainen sooloilu osoittaa, että persuille on tärkeämpää populismi kuin yhteisten asioiden hoito, eikä heihin voi luottaa yhteisten asioiden hoidossa.

Meillä demareissa ei tarvita ryhmäpäätöksiä kenen esityksiä saa kannattaa. Tämä tuli hyvin esiin kun Susanna Wilen (kok) teki esityksen kaupunginjohtajan varoitus asiassa. Käytin välittömästi kannatus puheenvuoron vaikka se oli Esa Lahtelan esitykselle vastaehdotus. Kannatin sitä siksi, että se oli parempi kuin Lahtelan tai persujen ehdotus, ei minua haitannut yhtään se, että se oli kokoomuslaisen tekemä.


.

 

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matti, sinä olitkin Eetu Keinäsen ohella ainoa ajantasalla oleva henkilö msanantaina.

Sami Palviainen kirjoitti...

Matti ja Matin muunneltu totuus.
Kysyin ennen kokousta matilta nähtäväksi hänen ehdotustaan, vastaus oli että mikä esitys? niitä on niin monta. Tarkensin matille että tietenkin sitä 33& jolloin marssi matti vain paikalleen mitään enempää sanomatta.

Matti ei ollut minuun yhteydessä ennen kokousta ja kertonut että hänellä on esitys.
Odotimme että demareilta tulee kannatettu esitys asiaan ja jos ei tule niin päädyimme omassa ryhmässä että teemme silloin oman esityksen.
Matti olisi saanut kannattajan jos olisi oikeasti halunnut esitykselleen sen esim: Sopinut ja näyttänyt minulle esityksensä.
Oliko niin että matti ei saanut omasta ryhmästä kannattajaa vai eikö matti tuonut sitä edes ryhmässän esiin se seikka minua ihmetyttää kovasti, vai mitä peliä se matti pelasi siellä valtuustossa.
Sami Palviainen

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa alkava dementia vaivata muitakin kuin kuntaliitos neuvottelijoita vai olisiko kyse kuullun ymmärtämisestä tai kuuloongelmasta.
Vastasin Samin kysymykseen: Teen.
Enkä suinkaan marssinut paikalleni, niinkuin Sami väittää, vaan jatkoin kättely kierrosta.

Kerroppa Sami Miten kauan odottelit kannatuspuheenvuoroa ennenkuin teit oman esityksesi?

Sami Palviainen kirjoitti...

Niin kenellä se dementtia sitten vaivaakin on eri asia, mutta se demennttia ei luulisi estävän muita demareita kannattamasta sinun esitystä, sitä ei vain tullut teiltä vaikka aikaa olisi ollut kyllä riittävästi sen tekemiseen.

Onko se perussuomalaisten vika jos et saa omasta ryhmästä kannatusta teidän alunperinkin tekemälle esitykselle?

Matti Kosonen kirjoitti...

Siis myönnät että tällä lauseella yritit johtaa harhaan ihmisiä:"Odotimme että demareilta tulee kannatettu esitys asiaan"

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi enää 3,5 vuotta jäljellä tätä valtuustokautta.

Anonyymi kirjoitti...

Älkäähän heittäkö kirvestä kaivoon, jos tämä "sisäpolitiikka" hieman tökkii, niin suurissa talous asioissa ollaan kaikki jokseenkin samoilla linjoilla!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ainoa yksimielisyys on, että talous pitää saada kuntoon, mutta siitä miten se saadaan onkin jo toinen asia.

Anonyymi kirjoitti...

Matti; miksi vaihdoit sujuvasti kokonaan aihetta, kun tämä anonyymi kysyi, miksi demarit sortuivat Kankkusen pelkoon? Ei ollut puhetta persujen populismista, vaan siitä MIKSI Tolvanen ei itse kertonut, mitä esitti joulukuussa. Miksi sinun piti se tehdä? Miksi edes hän ei kannattanut sinun esitystä? Vastaappa nyt näihin kysymyksiin, ennen kuin syytät persuja tai muita mistään. Joka tapauksessa sen perusteella mikä olen kokouksesta kuullut ja nyt lehdestä lukenut, niin mokasitte oikein kunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiehet ja Lahtela ovat puhuneet sopimattomasti käyttäytyvistä luottamushenkilöistä. Uhkailua, huutoa ja pelottelua. Tuntomerkit sopivat Kankkuseen. Tuollaisia henkilöitä ei Kitee tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein pojat. Toinen toistaan syyttelemällähän nämä asiat saadaan varmasti kuntoon! Jatkakaa vaan samaa rataa.

Sami Palviainen kirjoitti...

Se että meitä Perussuomalaisia haukutaan populismista, ei haittaa minua ainakaan henkilökohtaisesti.
Jokainen saa ja pitääkin saada sano mielipiteensä.
Omasta puolesta olen valmis tekemään kyllä Matin kanssa yhteistyötä niissä asioissa joissa olemme samalla linjalla.
Jatkossa on varmaan parempi sopia asiat ajoissa että ei tulisi väärin käsityksiä missä mennään. Esitän sovinnon kättä Matti jos kelpaa sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Ei vastaa Matti kysymykseen, ei.

Eli Keput ja ammattiyhdistysliike onnistuivat pelottelemaan Demarit pöytäkirjantarkastusasiassa. Demareista on näköjään tullut Kepun apupuolue Kiteellä. Tästä lähtien kierrän demarit kaukaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille, joka kyseli Kankkusen pelosta: Ei minua ainakaan Kankkunen pelota. Puheistasi kuitenkin ymmärrän ettet sinä tunne Tolvasen paulaa kun väität tuollaista. En tiedä kenenkään motiiveja käyttäytymiseensä, voin vain arvailla. Ehkä hän vaikeni, koska hänen alkuperäinen ehdotuksensa oli puolen vuoden aikana muuttunut joksikin aivan muuksi, työpaikkakiusaamis-, epäasillisen käytöksen selvityksiksi ja puoluepolitiikaksi. En minäkään silloin sellaista kannattanut vaan esitimme ainoastaan 40.000e säästöä talousarvioon lakkauttamalla varahenkilöjärjestelmän.
Ehkä siksi Tolvanen ei kannattanut esitystäni, koska persujen taholta oli annettu ymmärtää että he kannattavat.
Eilen oli teknisen ltk.n kokous. Persujen, kokoomuksen,kepun ja demarieden esitykset niputettiin ja annettiin Marko Koskisen (PS) tehdä esitys jota sitten kannatettiin. Se oli yhteisten asioiden hoitoa, ei tuollaista politikointia mitä valtuustossa harrastetaan.

Samille: Yhreistyö syntyy louttamuksesta ja luottamus pitää ensin ansaita.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston kokouksissa pitäisi alkaa puhumaan ääneen. Suurin osa mutisee niin hiljaa, ettei ääni kuulu vieruskaveria kauemmaksi. Aiheuttaa varmasti tarpeettomia väärinkäsityksiä jopa äänestyksissä.

Sami Palviainen kirjoitti...

Väitteesi että meidän kanssa olisi jotain sovittu ei pidä paikkaansa, jos olisit ollut minuun etukäteen yhteydessä olisimme voineet jättää oman esityksen tekemättä.
Nyt näin ei ollut ja koska tätä kokousta edeltäneessä kokouksessa odotimme turhaan teidän esitystänne, jonka olitte antaneet ymmärtää olevan tulossa ja jota ei kuitenkaan kuulunut, emme voineet laskea sen varaan tässäkään kokouksessa.
Ja vihjauksesi siitä että olit perussuomalaiseen valtuutettuun yhteydessä niin siinäkin keskustelussa oli kyse teidän kannattamasta esityksestä.

Sen mitä olen sopinut olen aina myös pitänyt.

Matti olet oikeassa, luottamus pitää ansaita.

Matti Kosonen kirjoitti...

En ymmärrä mistä kokouksesta ja esityksestä puhut?No ei sillä lienekään mitään väliä.

"Valta sokaisee" näköjään. Persut syyttivät Kesälahdella kepua siitä, että siellä yksi henkilö päättää asiat. Nyt sinä persujen edustajana toitotat koko ajan, "ettei minun kanssa ole sovittu". Sinäkö yksin päätät persujen asiat Kiteellä.
Minä en ole missään vaiheessa väittänyt että olisin sopinut tai keskustellut sinun kanssa. Päätin viime keväänä etten sovi mistään asioista sinun kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä poliittinen taho pääasiallisesti estää säästöjen toteuttamisen Kiteellä?

Rääkkylässä on onnistuttu ja taitaa naapuri Tohmajärvikin raapia koko ajan kuluja pienemmäksi.

Kiteellä on isompi konisto ja paljon enemmän mahdolisuuksia säästöihin. Mutta ei vaan näytä onnistvan. Mikä mättää?

Anonyymi kirjoitti...

Riitely sekä kepun ja demareiden oman edun tavoittelu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Teit hyvän kysymyksen anonyymi. Piti ihan pyshtyä vähäksi aikaa mittimään sitä.
Väittäisin syyksi kahta (tai kolmea)eri kuppikuntaa, joista yksi kannattaa säästöjen saamista palveluita heikentämällä ja toinen henkilöstö kuluista säästämällä ja henkilöstön työpanoksen uudelleen suuntaamisella.
Minä (ja ehkä muutama muukin) kannattaa säästöjen etsimistä kaupungin suurimmasta menoerästä, ostopalveluista ja henkilöstön työpanoksen uudelleen suuntaamisesta johtoporrasta keventämällä työpanosta suunnattaisiin enemmän suorittavaan portaaseen.

Sami Palviainen kirjoitti...

Matille, meillä ei yksi henkilö päätä ryhmän puolesta mitään yksin.
Meillä ryhmä kokoontuu säännöllisesti ennen kokouksia jossa yhdessä päätämme mitä mieltä olemme mihinkin asiaan ryhmänä.
Valtuustoryhmän puheenjohtajana minun tehtävä on viedä ryhmän päätökset eteenpäin ja tehdä ryhmän puolesta esitykset valtuustossa.
Perussuomalaisten esitykset ovat koko valtuustoryhmän esityksiä eivät yksin minun.
Valtuustoryhmän pj.na minun tehtävä on olla muiden ryhmien välillä sanansaattajana vieden muille ryhmille meidän kantamme ja vastaavasti viedä muiden ryhmien kannat omaan ryhmään.

Matti se on sinun oma valintasi kenen kanssa haluat sopia asiat.

Meillä hoidetaan asiat meidän ryhmän pelisäännöillä,ei kenenkään muun ryhmän säännöillä.

Niin kuin hyvin tiedät Matti, yksittäisen valtuutetun on vaikea saada vietyä asioitaan eteen päin, mutta ryhmänä se on aina helpompaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaa... vai niin eli yhtä tiukka ryhmäkuri kuin kepussa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kepun ryhmäkuri on oms lukunsa. Se ulottuu demareiden kepu-siipeen, eli Kiteen demareihin. Kiteen demareilta ei ole tullut tällä vaalikaudella ainoatakaan omaa ajatusta ilmoille. Pelkkää Kepun peesausta.

Anonyymi kirjoitti...

On ihan surullista seurata keskustan touhuja, kun siellä vain yksi (1)"hätävara" valtuutettu uskaltaa olla valtuustosalissa omalla kannallaan, joka ei välttämättä ole sama kuin ryhmän johdon kanta :-(
Kiteen demarit ovat ihan oma ihmeellinen lukunsa, jota ei moni äänestjä tule sulattamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalainen: Kiteen Demarit jälleen keskustan linjoilla Turusen palkan korotuksessa. Voi tätä hyvä veli järjestelmää voi? Veikkaanpa että Lahtela tulee valitsemaan/ junttaamaan Turusen vielä varsinaiseksi kaupungin johtajaksikin, vaikka onkin "rehti ilmiö" työväenliikkeen mies! Voimmeko Matti mitään tälle tilanteelle, jossa yksi mies pilaa SDP:n maineen näillä kulmilla?

Anonyymi kirjoitti...

Kepu on ollut Kiteellä vallassa jo kauan. Mikä ajoi Lahtelan Kepun riveihin? Ja miksi pitää jatkaa Kepun junttapolitiikalla, jolla tilanne kurjistuu koko ajan. Eikö olisi aika kokeilla hieman uudenlaista politiikkaa ja ottaa käyttöön niitä uusia ajatuksia joita valtuuston uudemmat voimat tuovat esiin. Millä ihmeellä se Kankkunen uhkaa ja kiristää hyviä ihmisiä tyhmyyksiin?

Anonyymi kirjoitti...

"Mikä ajoi Lahtelan Kepun riveihin?"

Hyvä eläke, vieraantuminen työväestä kauhia vallan kaipuu ja pääsy kaikkiin kissanristiäisiin, kun lupasi uskollisuutta keskustalle :(

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela lienee tutustunut virkaehtosopimukseen,eipä liene ollut vaihtoehtoa,kuin korottaa Turusen palkka sijaisuuden ajalle,joka jäänee varsin lyhkäiseksi,mikäli hakijoita virkaan sattuu olemaan.Ja hyvä toveri Kosonen pidä haju rako persuihin,ei ole työväen liikkeen etujen mukaista veljeillä populistien kanssa.Se sotku mikä jo on saatu aikaan heidän taholtaan maksaa maltaita kuntalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittaako edellinen "toveri" että persut voisivat ajaa Kiteen vielä tätä edellisten kausien konsensuspoliitikkojen saavuttamaa haaksirikkoakin huonompaa tilaan, kun ovat olleet nähdäkseni vain hakemassa avoimempaa päätöksentekoa ja säästäväisempää linjaa henkilöstössä ja hallinnossa? Täällä kesälahdella ainakin ollaan todella pettyneitä, jos vielä Lahtela ja Asikainen torppaavat se tehostetun hoidon yksikön jonka ovat luvanneet yhdistymisneuvotteluissa :(

Matti Kosonen kirjoitti...

En nyt oikein ymmärtänyt mitä toveri anonyymi tarkoitti. Eiköhän minun hajurako persuihin ole tullut selväksi, ehkä selvemmin kuin eräiden muiden hajurako kepulaisiin.
Minä olen pitänyt hajuraon kaikkien muiden puolueiden edustajiin paitsi Kristillisiin, olen halannut Sirpa Suikkasta :-)

Anonyymi kirjoitti...

Naapurikylän blogistia lainaten voisi sanoa, että teille Kiteen päättäjille nauraa aidan seipäätkin. Teillä ei ole yhtään mitään uskottavuutta. Ainoa toive on, että pysykää kaukana kaikesta siitä, mikä vielä toimii ja on kunnossa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei persujenkaan kannattaisi kovin muita syytellä kepun kanssa veljeilystä. Itä-Savonkoulutuskuntayhtymä vaalissa teitte itse kassakaappisopimuksen kepun kanssa :-)

Ja tälle viimeiselle anonyymille: Olen samaa mieltä kanssasi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kuitenkin jos on koko valtuustokaudeksi sitoutunut kepun helman kantajaksi, niin se on jo liikaa, näin niin kuin "työväen" liikkeen edustajilta. Semmoisiakin taitaa Kiteeltä löytyä muutama :(
Jos olen oikein puolen vuoden tapahtumia ymmärtänyt? Eivätkös kepu ja persut ole valtakunnan politiikassa varsin lähellä toisiaan tätä hallituksen kuntasekoilua vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tilintarkastajien tarkastusmuistio 8.1.2013 annettu tiedoksi tarkastuslautakunnalle 29.1.2013
....Keskeiset tarkastushavainnot ja suositeltavat toimenpiteet:
Talousarviosta 2013 on päätetty kaupunginvaltuustossa 19.12.2012 § 33.
Talousarviossa on esitetty myös talouden tasapainottamisen
toimenpideohjelma. Kaupunginvaltuuston käsittelyssä on talousarviotekstiin
tehty sellaisia muutoksia, joilla on vaikutuksia myös määrärahoihin ja
tuloarvioihin. Ainoastaan muutokset teksteihin on viety lopulliseen
talousarvioon. Näin ollen on vuoden 2013 aikana tehtävä näiltä osin
tarvittavat talousarviomuutokset. Näillä on siten myös vaikutusta talouden
tasapainottamisohjelmaan.
Talouden tasapainottamisohjelma on siten otettava
uudelleen valmisteltavaksi. Talouden tasapainottamisohjelmassa tulee nyt
esitettyä konkreettisemmin yksilöidä millä toimilla toimintamenojen
muutoksia aiotaan saada aikaan...