tiistai 18. kesäkuuta 2013

VALTUUSTO ALOITTEITA JA -VAATIMUKSIA

En lähde uutisoimaan eilisen valtuustokokousta  totean vain, että siitä riittää kertomista lapsenlapsillekin. Puheenjohta tippui kärryiltä ja kun yritti nousta takaisin kyytiin niin taisi tippua siinä yrityksessä pariin otteeseen pyörän alle. Toisaalta en voi kovin pilkata puheenjohtajaakaan kun minäkin tipuin kärryiltä kuten ilmeisesti moni muukin valtuutettu. Minä en vieläkään tiedä mitä me päätimme eilisessä kokouksessa kun käsiteltiin asiaa: mitä me päätimme joulukuun kokouksessa. Joka tapauksessa oli päätös sitten mikä tahansa niin aika ihmeellinen sen täytyy olla kun 18 valtuutettua 35 jäsenisestä valtuustosta jättää päätöksestä eriävän mielipiteen. Kiitos puheenjohtajan.

 ODOTAN MIELENKIINNOLLA MITÄ LEHDISTÖ KIRJOITTAA EILISESTÄ KOKOUKSESTA.....
 _________________________________________________________

Jätin seuraavan vaatimuksen kokouksessa, jonka oli allekirjoitta 15 valtuutettua eli yli neljännes jonka kuntalaki vaatii asian käsittelemiseksi kiireellisenä.



VAATIMUS VALTUUSTO KOOLLE KUTSUMISESTA

 Kiteen kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.11.2012/ 15§ päättänyt, että uusi hallintosääntö tuodaan valtuuston käsittelyyn 30.4.2013 mennessä. Hallitus eikä valtuuston puheenjohtaja ole kuitenkaan menetellyt valtuuston päätöksen mukaisesti.

Tämän johdosta allekirjoittaneet vaativat, kuntalain 54§; 2.mom. mukaisesti, puheenjohtajaa kutsumaan valtuuston koolle käsittelemään uutta hallintosääntöä. 
_____________________________________________________

Allekirjoitin nimeni myös Kesälahden demareiden aloitteeseen, joka kuuluu seuraavasti:

VALTUUSTOALOITE

Kesälahdelle ollaan suunnittelemassa terveyskeskuksen saneerausta. Esitämme, että suunnittelua jatketaan Kesälahden kunnanvaltuuston 29.10.2012 40§ tekemän päätöksen  mukaisesti.
 ___________________________________________________

Jätin myös seuraavanlaisen oman valtuustoaloitteeni

VALTUUSTOALOITE

 Kesälahden ja Kiteen kuntaliitossopimuksen liitteenä olevassa, Uutta Kiteetä velvoittavassa, Aie- sopimuksen kappaleessa 3. Kehittäminen ja edunvalvonta; kohdassa 9. Runonlaulajanperinne, sanotaan näin: Elias Lönnrotin ja Juhana Kainulaisen perinnettä vaalivan Juhanantuvan ylläpidosta huolehtiminen.

Nyt on kuitenkin ilmennyt ettei Kiteen vuoden 2013 talousarvioon ei ole varattu määrärahoja edellä kerrotun velvoitteen toteuttamiseksi.

Edellä kerrotun johdosta Kiteen kaupunginvaltuuston on seuraavan talousarvion osavuosi tarkistuksen yhteydessä varattava riittävä määräraha sopimuksen velvoitteen täyttämiseksi, jotta Kiteen kaupungin maine luotettavana sopimuskumppanina ei vaarantuisi.

Tällaista tällä kertaa


.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Elä Matti kirjottele näin nopeasti tänne lokiin. Kankkusen Jukkahan kielsi selkein sanoin ja raivoissaan kaikenlaisen kapungin asioista puhumisen julkisesti tai edes tekstiviesteillä.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän meillä pohjois kore.. korjaan pohjois karjalassa olla totuttu siihen että päätöksiä perustellaan saatikka sitten arvostellaan missään muualla kuin "veijon essolla" :-(
Tästä muuten näitte, että kun kyse on tietyn puolueen jäsenten eduista, niin kaikki on sallittua ja jopa suotavaa puheenjohtajien mielestä !
Mm jo viime valtuustossa 18/14 äänin virheelliseksi todetun pöytäkirjan tekstin uudelleen tuominen päätösesityksen pohjaksi.
Samoin tuo kaava asia, kuinkahan moni nyt kärsii kun parin tontin takia kaavan hyväksyminen keskeytettiin. No kesälahtelaisten esitys tuli hyväksytyksi, että pidetään tuumaustauko ja jatketaan sitten joskus jos päästään yhteisymmärrykseen asioista elykeskuksen kanssa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onkos teillä kiteeläisillä sanonta, "Kankkusen pelko on viisauden alku"

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Kankkunen jääne hissukseen unohduksen hiljaisuuteen, viime aikoina ei ole tullut kovin rakentavia avauksia sieltä suunnalta. Varmaan ymmärtää itsekin että aika on ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Kankkunenkin murisee vain peloissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin, että demarit sortuivat lopulta tähän "kankkusen pelkoon". Tolvanen, joka oli alun perin esittäänyt henkilöstösuunnitelijan viran lakkautusta, ei uskaltanutkaan enää nyt pöytäkirjantarkastuskokouksessa sanoa, mitä oli esittänyt joulukuussa. Pitääkö paikkansa? Eikä kuulema kukaan ollut kannattanut Matti sinunkaan esitystä. Ei edes kukaan demareista? Jos hoidatte loppukauden asioita samalla tavalla, niin voitte olla varma, että menetätte loputkin äänestäjät peruihin.

Anonyymi kirjoitti...

Oha siellä vielä kokkoomus ja ristilliset. Pakkoko kaikkiin on persuloihin männä.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä persuissa näyttää vaan oleva tällä hetkellä linjakkaimmat valtuutetut, vaikka ei niitäkään kovin voi kehua saavutuksistaan :-(

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tieto, että Kesälahden kaava kaadettiin jonkun valtuutetun vaatimuksesta saada ensin omalle tontilleen rakennuslupa. Onko kyseessä kiristys Matti? Joudummeko muut kaavan hyväksyntää syksyksi odottavat lykkäämään sen takia rakentamista ja annatteko muillekin vastaaville tapauksille joiden maat jäivät ilman rakennusmerkintää nyt erillisluvat rakentaa kaavan vastaisesti? Nim. jatkuuko kesälahdella entinen meininki.