lauantai 1. kesäkuuta 2013

SAATANAN TUNARIT

Presidentti Urho Kekkosen  kirjoituksista on jäänyt elämään mm. "saatanan tunarit" -kommentti vuoden 1975 kuuluisassa myllykirjeessä.
 Ikävä kyllä näillä samoilla sanoilla minunkin on kuvattava Kiteen kaupungin  nyky johdon toimintaa. Saatanan tunarit.

Koko tämän uuden yhdistyneen Kiteen valtuusto kautta on leimannut eripura ja toisten syyttely niin luottamushenkilöiden kesken kuin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä.

Kaupungin talous on kuralla, kiinteistöt on homeessa, konkursiin menneen lastulevytehtaan koneita myydään, Marimekko lopettaa, suksitehdas on konkurssissa, Ketin lupaamasta yrittäjästä Havukaisen halliin ei ole kuultu mitään,Pyhäjärven kaava kaatui KHO.ssa...

Olisi luullut jo riittävän ikävät uutiset kaupunkimme osalta, mutta eikö mitä kaupungin tiedottaja tyhjensi pajatson uhkaamalla valtakunnan mediassa viranhaltijoiden joukkopaolla Kiteeltä koska osa luottamushenkilöistä ei ole ymmärtänyt käyttäytyä viranhaltijoiden toivomalla tavalla.

Mikäli jollain yrittäjällä oli listallaan Kitee yrityksen mahdollisena sijoituspaikkana niin hän varmasti veti tämän viimeisen uutisen kuultuaan viivan Kiteen yli ja samalla muutti kännykän osoite muistioon Kiteen kaupunki nimen tilalle, "älä vastaa".

Puuttuuko kaupungin luottamushenkilöjohdolta arvovalta tai halu viheltää tämä peli poikki? Eikö olisi jo aika paneutua oikeisiin ongelmiin?



.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kysymys Matti, mutta nyt näyttää olevan menossa ns. asemasota vaihe, jossa ammutaan hajanaisia laukauksia ja lähetellään nootteja lehdistön ja tv:n välityksellä puolin ja toisin toivoen että joku sattuisi kohdalle ja vastapuoli luovuttaisi, mutta toisin on käynyt ja panokset vaan suurenee.
Kysehän on niistä nuutamista valtuuston päätöksistä, joita nyt pyöritellään ja vedätetään, ettei vain valtuusto pääsisi sanomaan lopullista sanaansa, joka saattaisi olla eräille tahoille ns ei toivottu!
Kyse on näköjään periaatteesta, että "oppositiolle" ei anneta mitään periksi ja tätä jatkunee koko valtuustokauden jos mitään ratkaisevaa ei tapahdu.

A kirjoitti...

Kurjaa touhua: Kitee menettää loputkin maineestaan..:/

Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas, sanoo suomalainen sananlasku. Ikävää mutta totta!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pulpahti esiin 9 vuoden patoutunut paska. Tehtaicden konkurssit eivät ehkä ole kaupungin hallinnon syy, mutta kaikki muu on. Kiteen maine on mennyt, tunnettuus parantunut. Edellisen kahden kauden hallitus ja valtuusto ja heidän aikaiset virkamiehet ovat aiheuttaneet nykytilanteen. Tämä nähtiin jo vuosia sitten. Uppiniskaisuus ja tyhmyys saa nyt palkkansa. En tosin väitä, että nykyinen hallitus olisi aiempia parempi. Eihän siellä ole alkeellisintakaan talous- markkinointi- tai johtamisosaamista.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Jotta mikään ei muuttuisi rakennettiin vanhan mallin mukainen Seutusopimus. Eikö todellakaan kenelläkään kellot soi. Luulisi "yhteistyöporukkaan" menevillä olevan jotain tietoa ja kunnioitusta kuntien hoidosta. Ei asiat hoidu kahvia juomalla. Muutahan ei tuollaisella toimivallalla voi tehdäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Jos pidätte hallituksen puheenjohtajana henkilöä, joka kaikissa käänteissä arvostelee naapurikuntia syyllisiksi yhteistyön toimimattomuuteen ja ei näe kiteen jory:n henkilöissä mitään vikaa, olette täysin pihalla. Tästä aiheutuu vain se, että naapurikunnat eivät kusasekaan Kiteen suuntaan kun ovat tulleet kusetetuiksi näiden ylimielisten johtajien taholta. Teidän toivo kohdistuu nyt siihen, että uusi kaupunginjohtaja osaisi kertotaulun ja hieman muutakin matematiikkaa, niin pysyisitte jatkossa jotenkin talousarvioissa.
Joka tapauksessa ei hyvältä näytä, kun hallitus on noin toimintakyvytön johtajansa myötä!

Anonyymi kirjoitti...

Esa on ollut aina työläisten puolustaja. Nyt hän tekee tuota työtä pitäessään viimeiseen asti Kiteen virkamiesten puolta. Nyt hänen pitäisi kuitenkin edustaa työnantajaa ja kuntalaisia. Ei onnistu johtaminen Esalta(kaan). Ala Matti sinä hallituksen puheenjohtajaksi ja ota kaveriksesi hallitukseen ihan kuka vain demari, kunhan ei ole Muukkonen tai Lahtela.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisista kannanotoista. Olen monen kirjoitajan kanssa samoilla linjoilla. Kuitenkaan tämän viimeisen anonyymin mielipiteeseen, että minä lähtisin tavoittelemaan hallituksen puheenjohtajuutta en voi yhtyä.
Ensinnäkin minulla ei ole kompetenssiä siihen tehtävään ja toiseksi minun aikani ei riittäisi tämän sotkun selvittämiseen.
Toivon kuitenkin nykyiseltä hallituksen puheenjohtajalta, että hän muuttaisi kurssia piirun verran vasemmalle tai hukka perii demarit seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

kunhan vain tohmajärvi liittyisi pikapikaa joensuuhun, ei muuta toivetta. ettei mikään sattuma veisi meitä mukaan kiteen konkurssiin!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu, että ei nykyinen hallituskaan tee mitään konkreettisia toimia tilanteen selkiyttämiseksi. Liekö vuoden 2012 tilinpäätösasiat hoidettu, vuoden 2014 suunnittelu käynnissä, tämän hetkinen taloustilanne tiedossa ja konkreettiset toimet seutumarkkinoinnin osalta työn alla. Laita Matti asiat tärkeysjärjestykseen ja harkitse, että ottaisit suurempaa roolia Kiteen tilanteen selkiyttämiseksi. Puhu ainakin sille teidän nykyiselle hallituksen pj:lle, että on muutakin kuin kepun totuus. No, eipä sekään mitään haittaa, vaikka Perussuomalaiset nousevat seuraavissa vaaleissa suurimmaksi puolueeksi ja demareilla on yksi valtuutettu.

Matti Kosonen kirjoitti...

vastauksia: vuoden 2012 tilinpäätös valistuu syyskuun valtuustoo. Vuoden 2014 talousarviota ei ole vielä alettu valmistella. Tämän hetken talous tilanteesta ei liene käsitystä kenelläkään, ei ainakaan valtuutetuilla. Mikä seutumarkkinointi ???

Matti Kosonen kirjoitti...

En pelkää, että peussuomalaiset nousevat suurimmaksi puolueeksi, pelkään, että kepu saa yksinkertaisen enemmistön koska kepu saa Kiteellä tavoitteensa läpi ja vastuun siitä kantaa demarit.

Anonyymi kirjoitti...

Olen pannut merkille, että demareilla on menossa valtakunnalliset kilpailut siitä, että kuka pystyy enemmän munaamaan puolueen kannatusta. Tämän hetken keulapaikkoja pitävät Jutta Urpilainen, Esa Lahtela, ym eturivin poliitikot.
saa nähä pysyykö tilanne samana koko vaalikauden ajan, mutta pahalta näyttää :-(

Matti Kosonen kirjoitti...

Empä tiedä onko nyt persutkaan niittäneet mainetta ja kunniaa viime aikoina.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeessa olet Matti molemmilla on pieniä tunarointeja erilaisissa asioissa joten ei kannata kumpienkaan kauhiasti kehuskella saavutuksiaan:-)

Anonyymi kirjoitti...

Teidän luottamushenkilöiden pitäisi näyttää hyvää esimerkkiä meille, teidän mielestä alempiarvoisille ja tyhmille veronmaksajille. Miksi kukaan teistä ei ole esim ostanut yhtään luksusrantatonttia Puhoksesta, hyviä ja halpoja sanotte niiden olevan. Teidän pitäisi alkaa keskittämään hankintoja Kiteelle, eikä viedä bensarahoja Venäjälle tai vaate- ja muita rahoja Jonsuuhun. Eihän meillä ole kohta yhtään mitään täällä kun tekin viette rahat poos. Ja kun tuosta kaavasta mainitsit, niin te luottamushenkilöthän sen iloisin mielin hölmöilitte, vaikka teillä oli valta teetättää siitä kerralla laillinen. Ja silloin kehissä oli pääosin samat hölmikkäät, mitkä nytkin valtuustossa oleilevat. Että olette te varsinaisia tyyppejä. Mitään ette saa aikaan, kunhan nyhjäätte ja taivastelette. Vai onkohan se sitä politiikka :P

Matti Kosonen kirjoitti...

Ensinnäkin minulla ei ole ollut mitään tekemistä Puhosrannan tonttien kanssa, niistä pitää sinun kysellä niiltä jotka ovat asiasta päättäneet. Pyhäjärven kaava asiassa olin osittain esteellinen, vastustin kuitenkin turhaa valitusta KHO.eeen. Kannattaisi sinunkin lukea pöytäkirjat miten päätökset ovat syntyneet.

Anonyymi kirjoitti...

Sattuipa silmään karjalaisessa ilmoitus päivänä muutamana, jotta Kitee myy tyhjiä koulukiinteistöjään ns tarjouskilpailu periaatteella? Jotenkin tuntui tutulta nuo koulut Suurikylä ja Purujärvi, eikös näitä ole kilpailutettu jo vuosia meillä Kesälahden toimesta? Olinko ymmärtänyt oikein, että silloinkin tarjouskilpailu oli samaisen henkilön organisoima joka nyt pyörittää Kiteen ruoria. Taisi silloin mennä kuitenkin ns. huutokaupaksi, kun avoimilla tarjouksilla pelasivat ja kun mieleinen tarjoaja ei voittanut kilpailua, niin vihellettiin peli poikki. Tuleekohan nyt samanlainen "kilpailu" kun myyntiilmoituksessa ei mainita tärkeää sanaa "suljettu" tarjous? Muistuuko matille ne aiemmat kaupustelut mieleen, että oliko asii näin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllähän niitä tulee mieleen. Välillä ei kelvannut ostaja ehdokas välillä myytiin tiskinalta ilman että myytävästä kohteesta olisi ilmoitettu tai olisi edes päätetty myydä.Joskus myytiin alihinnalla ja joskus ei myyty edes ylihinnallakaan. Kaikki riippui ostajasta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin arvelinkin, mutta toivottavasti nyt tyyli muuttuu kun uuvet valtuutetut on vallassa. Avoimmuus ja rehellisyys se maan perii, sano kuka mitä muuta tahansa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Pyrin olemaan avoin ja rehellinen, vaikka olenkin vanha valtuutettu.

Anonyymi kirjoitti...

Poliitikot pyrkivät olemaan niin avoimia ja rehellisiä kuin osaavat.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mielellään kuulisin mitä olen salannut tai missä olen ollut epärehellinen?

Anonyymi kirjoitti...

On se niin paha kun suksitehdas lähti käyntiin ja vielä tuokin piti nähdä jotta marimekon raunioille syntyi uusi yritys:)Ja tuossakin kästekosen tiloissa on vuokranmaksajat eikä kaupungin tartte maksaa 15,000 euroa vuodessa tukea. Eikö harmita:)