torstai 23. tammikuuta 2014

Juttu Viikko Pohjois-Karjala lehteen



 NÄKEMYKSIÄ KESÄLAHDELTA



” En mää täs syyllisi kaipaa yhtikän, konekivääri ja Lahtist mää kaipasin” Näin sanoi Hietanen, Väinö Linnan Tuntemattomassa sotilaassa.

Kiteen kaupungin talous on lähellä katastrofia. Vuoden 2011 tilinpäätöksen mukaan kumulatiivista alijäämää on yli 1000€/asukas, vuonna 2012 alijäämää oli 1100€/ asukas ,viime vuonna alijäämä kasvoi 1200€/asukas eikä se tänäkään vuonna ilman erityistoimenpiteitä laske alle 1000€/ asukas. Tuo 1000€/asukas alijäämähän on kriisikunnan raja ja nyt Kitee näyttäisi ylittävän tuon rajan neljänä perättäisenä vuonna.

Tilanne ei voi jatkua näin, kuntalaivan suunta on saatava käännettyä tai tipumme Joensuun syliin kuin kypsä omena, vai pitäisikö sanoa tässä tapauksessa, kuin mätä omena?

Nyt tilanteen korjaamisen keinoiksi on nähty ainoastaan palveluiden karsiminen ja verojen korotus.  Palveluiden karsimisessa tulee kohta seinä vastaan ja verojen korotuksella on kipukynnys ylitetty, meillähän jo on Suomen korkein veroprosentti. Minusta nyt olisi aika selvittää syyt mitkä ovat johtaneet tähän tilanteeseen. En tarkoita syyllisten etsimistä vaan selvitystä miten aiemmin tuotettiin samat palvelut halvemmalla.

Kuntaliitos selvityksestä käy ilmi, että vuonna 2011 Kesälahden ja Kiteen yhteen lasketut menot olivat 74,5 milj.€, vastaavasti vuonna 2013 menot olivat kasvaneet 87,9 milj.€.n. Kasvu on ollut 18% kahdessa vuodessa. Uusia merkittäviä palveluita ei ole otettu käyttöön, päinvastoin palveluita on karsittu. Kukaan ei tunnu tietävän mistä tämä nousu johtuu. Kun ottaa vielä huomioon vuoden 2013 alussa tapahtuneen kuntaliitoksen jonka piti tuoda säästöjä niin tilanne on perin merkillinen.

Minusta tilanteen selvittäminen vaatii kaikkien menokohtien avaamista vuodelta 2011 ja niiden vertaamista vuoden 2013 menoihin sekä yksityiskohtainen selvitys miksi mikin menokohta on kasvanut. Tämän jälkeen tulee selvittää onko mahdollista palata palvelutuotannossa vuoden 2011 menettelytapoihin ja käytäntöihin. Tämä selvitys vaatii työtä, työtä ja ja vielä kerran työtä sekä uudenlaista ajattelutapaa niin virkamiehiltä kuin luottamushenkilöiltä. Uskon kuitenkin, että tällä toimenpiteellä saavutettavan useamman miljoonan säästöt.

Tämä Kiteen tapaus olkoon esimerkkinä muille kuntaliitosta miettiville kunnille. Kuntaliitos pelkkänä tapahtuma ei tuo säästöjä, joten ei kannata jäädä paukuttelemaan henkseleitä kuntaliitoksen johdosta vaan on käärittävä hihat ja käytettävä hyväkseen kuntaliitoksen mahdollistamat säästöt ja mahdolliset palveluiden parantamiset

125 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työ ja tekeminen on huonosti organisoitua, johdettua ja sitä kautta tehotonta.Osaamisen puutetta. Kaupungin henkilöstön määrä ei korvaa laatua. Osaamattomuus näkyy monissa asioissa, myös käytetyissä ostopalveluissa ja niiden määrässä.

Anonyymi kirjoitti...

Maailma ympärillä on muuttunut sitten vuoden 2011. Lisäksi Kitee ja Kesälahti itse ovat muuttuneet. Ei ole Helliä, ei Kesälahtea. Ei vuosi 2011 tai sitä edeltäneet vuodet mitään voittokulkua Kiteellä ja Kesälahdella olleet vaan juuri noina aikoina taloudet kriisiytyivät. Selviytymisen avaimet on etsittävä tästä hetkestä ja tulevaisuudesta. Tätä työtä hallitus, valtuusto ja virkamiehet ovat hyvin lähteneet tekemään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole Helliä mutta aika monta sen "synnyttämisessä" mukana ollutta päättäjää on vielä "puikoissa". Helli-liikelaitos oli "pöhötautinen", liian moniportainen tekele.

Virheitähän tekevälle sattuu ja jälkiviisaus on helpointa viisautta.

Säästöjä kuntaliitoksista on vaikea saada jos henkilöstöllä on viiden vuoden irtisanomissuoja. Ei kaikille varmastikkaan löydy asiallista tekemistä.

Toisaalta irtisanomisuutisia kuulee nytkin ihan riittävästi niin ettei lisästä ole väliä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos emme ota oppia vanhoista virheista niin altistumme helposti uusien virheiden tekoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kainulainen ei ota perustuvajohtajan virkaa vastaan kovasta hehkutukseta huolimatta

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai tuo opin ottaminen tarkoita mitä Palviainen kirjoittaa Koti-Karjalalehdessä. Kun edelliset valtuustot ja hallitukset on ajaneet Kiteen kuralle, nytkö meidän pitäisi se korjata? No tuo oli vapaa lainaus kirjoituksesta jossa vain perusteltiin persujen menolisäyksien järkevyyttä.Lopussa ollutta asiaa en ymmärtänyt ollenkaan, jossa todettiin , mihinkä Kitee on tuhlannut kuntaliitoksesta saadut rahat. Ei kai kuntaliitosrahoja maksettu jo vuoden 2012 puolella, siis ennakkoon?
Jos oisin päättäjä, jokaisessa ajassa eletään sen hetkisen tilanteen mukaan. Jos kaupungintalous on velkakierteessä,silloin tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Ihmettelen Matti kun sinä kuitenkin jotain ymmärrät taloudestakin, miksi olet valtuustossa ollut vastustamassa useita tervehdyttämistoimia mitä uusi kaupunginjohtajamme on esittänyt ja jotka hallituskin on esittänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Tomhajärven entisellä nestellä valtuutettu oli hehkutanut konsultin esittänen suuria säästöjä menoihin esittämillä toimillaan. Onkohan yksityitämistä vai mitä, sitä en tiedä. Mutta oliisikohan kiteeläkin syytä käyttää tätä henkilöä tututustumassa kaupungin hommiin.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä jossakin omassa blokissaan Matti sanoo että hän ei kyseenalaista Auvisen talousosaamista mutta vastustaa kuitenkin hänen tekemiään esityksiä se näkyy ainakin noilla äänestys kartoilla aikamoinen veivari.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahti ajautui taloudelliseen ahdinkoön kun ei osattu hoitaa talousasioita kuntoon. Menopuoli oli kyllä kunnossa ja vain lisääntyi, oli kaatumassa syliin m.m vuokratalojen talouden osalta. Miksi muuten veronmaksajien rahoja niihin olisi laitettu miljoona kaksisataatuhatta euroa?
Entä elikaaritalojen takaus, hienosti hoidettu, eikö? Voi langeta meidä veronmaksajien syliin milloinvain! Entisenä Kiteen viranhaltiana ja nykyisenä arvioijana en kehuisi asioidenhoidon tilaa Kesälahdenkunnassa jonka taru on nyt loppu!

Anonyymi kirjoitti...

Matti on täysin oikeassa, jos menot ovat kasvaneet 13,5 milj. euroa niin totta helvetissä ne piikit on kaivettava esiin, joihin lisäraha on valunut. Yksityisellä puolella tuo on täyttä totta joka ainoassa firmassa, analyysiit on tehtävä. Sitten tiedetään syyt menolisäyksiin ja voidaan arvioida onko niille järkiperusteita vai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ei missään tapauksessa samaa konsulenttiä kuin Tohmiksella, kun se saattaisi huomata saman kuin lähes jokainen Kiteen kaupungin asukas, että johtoportaassa ja esimieskaartissa on ollut valtavasti löysää, tehottomuutta, osaamattomuutta, kouluttamattomuutta, poliittista virkaa, pelottelua ja ylimielisyyttä.
Koittakaa nyt vähän edes parantaa näissä asioissa! t: Yliverotettu kuntalainen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Juttelin eilen niin Kesälahden kuin Kiteenkin tarkastuslautakuntien jäsenten kanssa. Toivoin selvitystä Kesälahden osalta 600.000 € ylityksestä. 800.000€ summalle tiedän selityksen ( 600.000 Helli, 200.000 vuokratalot.

Kiteen osalta kävimme yksityiskohtaisemmin läpi vuotta -12. Puhelinkeskustelusta ymmärsin Kiteen tulojen lisääntyneen budjetoidusta 7.000.000€(4,5 milj.€ valtionosuuksia ja 2,5 milj.€ myyntiä), mutta siitä huolimatta tilikauden tulos jäi vain 1 miljoonan plussalle. Minua todella kiinnostaa mihin käytettiin Kesälahden 600.000€.a ja mihin Kiteen 6.000.000€. Ei ne ainakaan kuluneet palveluiden parantamiseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

PS. täysin samaa mieltä: "Kesälahti ajautui taloudelliseen ahdinkoön kun ei osattu hoitaa talousasioita kuntoon."

Mikä lienee ollut syynä Kiteen talousahdinkoon?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, eikös noisssa ole ihan samoja lukuja molemmissa, eli yhtä huonoja molemmat? Nimim. Talousosaaja!

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, niinpä onkin, toisessa ona vain yksi nolla enemmän.

Jäi vastaamatta yhdelle anonyymille: Vastustin joitain Auvisen esityksiä, koska ensin pitäisi tutkia voiko palvelut tuottaa edullisemmin ja vasta sitten jos se ei ole mahdollista mennä heikentämään palveluita.

Mutta mutta... kukas se esti 2,5 milj.€ säästöt jotka Auvinen asetti tavoitteeksi? Hallitushan esitti vain 1,7 milj.€ säästöjä. Onko tämä tulkittavissa niin ettei hallitus ole samoilla linjoilla leikkausten suhteen kaupunginjohtajan kanssa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Yllätys yllätys. Hallitus tuo lääkäri päivystyksen uudelleen valtuuston käsittelyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Ja oletettavasti koko päivystyskeskustelu alkaa alusta ja tatkuu loputtomiin, kuten varahenkilöpäällikköasiakin. Tiedämme ehkä jo vuoden kuluttua, mikä päivystyksen kohtalo tulee olemaan. Siihen saakka arkipyhinä on päivystys yksiselitteisesti Kiteellä.

Nyt olisi toisaalta mahdollista tehdä järkeväkin päätös päivystyksestä. Olkoon vaikka niin, että päivystys olisi arkipyhinä ja lauantaisin Kiteellä, sunnuntait Joensuussa. Oletettavasti ja oikein laskettuna päivystys olisi kuitenkin kokonaistaloudellisesti ajatellen järkevintä pitää koko ajan Kiteellä. Ei Joensuukaan ilmaiseksi tuota palvelua järjestä, kyydit maksavat (vaikkakin osittain jokaisen omista rahoista), muuttotappio lisääntyy, ihmiset jättävät menemättä hoitoon, lääkärit lähtevät pois, uusi terveyskeskus jää noilta osin vajaakäytölle jne.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lääkäripäivystys on nyt hyvä eikä sitä kannata enää avata. Ilomantsissa oli joka päivä oma päivystys ja kun vaan arkipäivystys alkoi, ei tullut mitään ongelmia. Vain tositarpeessa mennään nyt viikonloppuna Joensuuhun.

Anonyymi kirjoitti...

Se on totta, että huvikseen kukaan ei lähde 100 km:n päähän päivystykseen. Ei välttämättä silloinkaan, kun kannattaisi pienten rintakipujen tai kovan kuumeen takia mennä. Säästöähän siitä tulee, kun heikoimmat menettävät henkensä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minustakin nyt viimein olisi syytä etsiä komptomissiä tässä asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme tehneet laskelmia tammikuun tapahtumista yhteispäivystyksessä ja verranneet viime vuoden keskiarvoihin. tammikuussa ei ollut mitään epidemioita vaan lienee ollut varsin hiljainen kuukausi sairauksien suhteen. Joensuun päivystys käynnit yksistään maksaisivat yli 160000€/ vuosi. Sen päälle tulisi niiden yli 700 asiakkaan matkat joensuuhun. Ambulanssi 550€, taxi 130€ ja oma auto 40€. Näistä kerty helposti se 140000€ joka jäi puuttumaan siitä paljon mainostetusta 300000€ säästöistä. Sitten vielä 780 käyntimaksua tk:ssa jotka jää Kiteeltä saamatta. Näitä laskelmia ei suostuttu valtuustolle näyttämään silloin kun päätöstä 16.12 tehtiin. T: Osmo Pirhonen

Anonyymi kirjoitti...

Ossi Ossi hurjia lukuja mistä olet saanut nämä tiedot kaipaa jonkinlaista täsmennystä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aaamun Koti-Karjalassa oli uutinen Kiteen perusturvajohtajan valinnasta sinnä mainittiin että Esa Lahtela olisi esittänyt toista henkilöä valittavaksi virkaan mutta tarkistin Kh: pöytäkirjan siinä ei ollut sanakaan mainintaa toisesta henkilöstä oli vaan äänestetty jatketaanko hakuaikaa ja vasta edotuksessa oli ei jatketa ja Osmo Pirhonen oli esittänyt tehtävään Kainulaista tämä äänetys oli päättynyt luvuin 3-5. Ihmettelen Koti-Karjala lehden uutisointia.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen Anonyymi myös ihmettele tätä uutista kuka on ollut se vasta ehdokas olisi ollut hyvä uutisessa mainita nimk.Kohta entinen Koti-Karjalan tilaaja

Matti Kosonen kirjoitti...

Lutherin vähässä katekismuksessa on käskyt ja jokaisen käskyn perässä selitys, "Mitä tämä merkitsee?"

Nyt voisimme mekin pohtia mitä tämä pt-johtajan valinta kiemurat merkitsee?

Milloin saamme vakituisen pt-johtajan?
Ilmeisesti touko- tai kesäkuun alussa.

Miten käy soten organisaatio uudistuksen jonka piti olla valmiina viime joulukuun lopussa?
Viivästyy hamaan tulevaisuuteen, ehkä ei toteudu koskaan.

Mitä tämä vaikuttaa kaupungin talouteen?
Ei ainakaan paranna sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minuta tuntuu että Koti-Karjalan uutisessa joka koski perusturvajohtajan valintaa kirjoiteettiin muunnettua totuutta. Kyllä on hienoa kun Mattikin kunnioittaa ketekismusta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Etenkin 8. käsky on lähellä sydäntäni, tässä sen selityksiä: " Älä levitä perättömiä huhuja äläkä suostu auttamaan väärintekijää todistamalla vilpillisesti hänen hyväkseen. Älä eksy joukon mukana tekemään pahaa äläkä riita-asiassa todistaessasi vääristä totuutta enemmistön mielen mukaiseksi. (2. Moos. 23:1–2)
Älkää valehdelko toisillenne. Olettehan riisuneet yltänne vanhan minänne kaikkine tekoineen ja pukeutuneet uuteen, joka jatkuvasti uudistuu oppiakseen yhä paremmin tuntemaan Luojansa ja tullakseen hänen kaltaisekseen.
(Kol. 3:9–10)"

Matti Kosonen kirjoitti...

PS. Etenkin tämä kohta: " Älä eksy joukon mukana tekemään pahaa äläkä riita-asiassa todistaessasi vääristä totuutta enemmistön mielen mukaiseksi."

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla Karjalaisessa oli kuntaliitos asiaa Pekka Puustinen totesi asenteellisesti että Kiteeläiset ovat kohdelleet kaltoin liitoskunta Kesälahtea mutta ei kertonut millä tavalla.Samassa jutussa oli kuntakartta johon oli sijoitettu Rääkkylä ja Tomajärvi alueelisesti aika järkevän tuntuinen alue.Minun mielestäni meille tuli liitoskuntavaaleissa valtuustoon riittävä määrä veivareita asiat etenee tätänykyä kun täi tervassa.

Anonyymi kirjoitti...

Et ole Matti vastannut vielä tämän aamun Koti-Karjala uutiseen perusturvajohtajan vaalista. Kerro kuka oli se vastaehdokas kun ei nimeä ollut uutisessa eikä näy pöytäkirjassakaan? Tähän ei kannata ottaa enää Jumalan sanaa mukaan koska uutinen on ankka

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ei Tohmajärven päättäjät erehdy solmimaan kuntaliitosta Kiteen kanssa. Olkoon vaikka kenen konsultin suunnitelmissa. Eiköhän se yhteistyö ole nähty, loppulaskuja maksetaan vieläkin!

Ainoa mitä kuntaliitoksella Kiteen kanssa saavutettaisiin olisi ,että kunnan työntejiöiden työpaikat oli taattu kymmeneksi vuodeksi. Ensin Kitee viisi vuotta, sitten Joensuu toiset viisi vuotta. Jos Rääkkylä liitettäisiin vielä myöhemmin niin taas tulisi viisi vuotta lisää.

Ei vaikuta kovinkaan taloudelliselta hommalta. Ei riittäisi Suomenennätys veroäyri, täytyisi tehdä maailmanennätys.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nämä valtuuston ,hallituksen ja lautakuntien kokoukset ovat menneet teatteriksi talousarvio kokouksessakin poltettiin veroeuroja ylimääräistä tuhnsia euroja kesto 9 tuntia ja paskan jauhaminen jatkuu edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Viime vaalikausilla oltiin yksimielisiä ja tulos on nähtävissä valotaululla. 14000000€ alijäämää 😞

Anonyymi kirjoitti...

Sen voi sanoa, että kiteeläiset ns. vanhojen puolueiden (kepu, sdp, kok) valtuutetut ovat tällä hetkellä varmasti Kiteen vihatuimpia ihmisiä. Ei ihme, etteivät paljon ilkeä liikkua ihmisten ilmoilla. Puhuu kenen kanssa tahansa, kuntalaiset ovat todella turhaantuneita.

Matti Kosonen kirjoitti...

Täytyy ihmetellä näitä järjenjättiläisiä, jotka kantavat huolta valtuutettujen kokouspalkkioista, mutta heitä ei kiinnosta arpenkoun "pihatyöt", jolla oikein suunniteltuna olisi maksettu 40 vuoden valtuuston kokouspalkkiot.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä minä olen ilennyt liikkua ihmisten ilmoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on tainut ottaa tuon Pajatien roolin kun on siirtynyt uskonnon voimalla tekemään päätöksiä, äly taitaa jättää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen tainnut täälläkin kirjoittaa etten kai minä nyt ihmisiä pelkää kun en pelkää Jumalaakaan, mutta toivon että täällä jätettäisiin nuo uskon asiat jokaisen itsensä ratkaistavaksi.

Mutta mutta... mitähän puoluetta tämä anonyymi mahtaa edustaa kun hän noin jyrkästi tuomitsee totuuden puhumisen ja sallii totuuden vääristelyn enemmistö mielen mukaiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen on tuolla omassa plokissaan tuonut päivystyksen kannattavuuden laskelmia esiin. Näin maalikkona näyttää aika uskottavilta. Mitähän tästä seuraa??????
Veronmaksaja

Anonyymi kirjoitti...

Arppen koulun maarakennus-, purku-, ja rakennustöiden hieman järkevämmällä suunnittelulla olisi voitu säästää 10 vuoden lääkäripäivysrahat. Mutta tuollaiset ykkösmiljoonat eivät paljon hallitusta tmv. hetkauta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitoksia ei keski-karjalassa kannata enää tehdä muuten kusipäiden määrä kasvaa liian suureksi

Anonyymi kirjoitti...

Voi pitää paikkansa, mutta jos niitä tulee niin kokeilkaa vaihtaa liitosneuvottelijoiksi selkärangallisia ihmisiä, jotka eivät ole ryvettyneet edellisissä liitos suhmuroinneissa.
Mutta onko se mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Kitee voisi liittyä Rääkkylään sillä ehdolla, että kiteeläiset eivät saa asettua ehdolle yhdistyvän kunnan kuntavaaleissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo Osmon laskelma päivystyksen siirron kustannuksista. Toivottavasti kaupunginjohtaja julkaisee omat laskelmansa viimeistään seuraavassa valtuustossa tai myöntää Osmon laskelmat oikeaksi ja samaala myöntää että valtuusto teki päivystyksen supistuksen väärin perustein.

Anonyymi kirjoitti...

Jos täällä kävisi keskimäärin 12 henkilöä päivystyksessä se tarkoittaisi että 2 tunti per potilas ilta ja viikonloppu päivystyksessä.Mitä tekee kyseiseen tehtävään valittu lääkäri väliajat.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata tehdä tyhmiä kysymyksiä anonyyminä tarkoitushakuisesti :(

Lääkäri voisi hoidella niitä potilaita mitä ennenkin iltaisin ja viikonloppuisin(vuorothan olivat pääsääntöisesti täynnä). Nythän ne kasaantuvat tulpaksi alkuviikolle ja muut kiireettömät vuorot siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Josta seuraa ikäviä asioita ihmisille joilla on hätä jonkun sairauden takia. Minä olen huolissanin heistä!

T: Osmo Pirhonen

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tyhmät äänetäjät voi tehdä kysymyksiä viisaille politiikoille oliko se Osmo näin?

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tämä anonyymi joka aprikoi, että mitä lääkäri tekisi väliajat ei ole kunta päättäjä :( Jos on, niin minulta meni lopullisesti usko Kiteen päätöksen tekijöiden taitoon ymmärtää tai edes haluun ymmärtää yhtään mitään järkevää tekstiä. Luin nuo laskelmat äsken ja jos kävijämäärät ja hinnat täsmää, niin on tapahtunut melkoinen töppäys päättäjillä lopettaessaan päivystykset kiteellä noina aikoina mistä on kyse :(
Se ei ole selitys, että ei ollut tietoa, kun sitä pitää hankkia niin sitten sitä tietoa saa päätöksien pohjaksi. Olkaahan tarkkoina, että teitä ei muiluteta lisää jatkossa! Sisar hento valkoinen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mielenkiintoisia havaintoja. Mitä päivystävä lääkäri tekee väliajat? En muista koskaan olleeni ainoa potilas kun olen käynyt päivystyksessä kiteellä. Aina ollut pitempi tai lyhyempi jono.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista onko koko pohjois-karjalassa tehty samanlainen virhe kun Kiteellä ilta ja viikonloppu päivystyksen osalta eli laskelmat eivät pidä paikkaansa epäilen suuresti kaikkien kuntien päivystyset taitaa olla Joensuussa Ylä-Karjalaa lukuunottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen terveys palvelut ei ole missään kriisissä sitä on turha vouhottaa johtava lääkäri on tehnyt merkittävää työtä sen hyväksi ja palvelut ovat parantuneet koko ajan. Kiitoksia Arto Mönttiselle!

Anonyymi kirjoitti...

Matti pohtii mitä lääkäri silloin tekee kun poilaita ei ole yönpikkutuntena. Minuta siihen on yksikertainen vastaus odottaa seuraavaa potilasta ja tämän kaiken maksaa kuntalainen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anteeksi, onko minulta nyt jäänyt jotain huomaamatta? Milloinkas meille on palautettu yöpäivystys. Muistelen, että se lakkautettiin jo vuosia sitten.

Voin tietysti olla väärässä kun tuntuu olevan tätä asiantuntemusta näillä anonyymeillä enemmän kuin minulla.

Anonyymi kirjoitti...

Joensuun päivystyksessä on aivan varmasti ruuhkaa. Jos Kiteellä olisi ilta- ja viikonloppupäivystys, tännehän voisi tulla muiltakin paikkakunnilta vastaanotolle. Onko sitä vaihtoehtoa mietitty, että voitaisiinkin myydä viikonloppuisin päivystyspalvelua ulkopaikkakuntalaisille. Lainsäädäntö ei ole ainakaan esteenä. Saadaan samalla uusi terveyskeskus tehokkaampaan käyttöön. Ne tapaukset, joissa tarvitsee röntgenia, laboratoriota tai muuta vaativaa, menisivät sitten Joensuuhun. Tuntuu, että aina alistutaan säästöihin ja muiden armoille. Asioita voitaisiin tehdä myös paremmin kuin muut ja myydä sitä hyvää muille.

Anonyymi kirjoitti...

Onko lääkäripäivystys lopetettu Kiteeltä, juttujen perusteelle on. Matti kerro onko Lääkäripäivystystä kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se olisi pitänyt yhteinen päivystys olla jo ajat sitten mutta täällä Keski-Karjalassa ei ole sitä yksimielisyytä löytynyt olemme siis omaan napaan tuijottajia minulle se ei oli ollut kynnyskysymys mihin keski-karjalan kuntaan olisi pitänyt mennä vastaanotlle.

Anonyymi kirjoitti...

Se ei ilmeisesti sitten ole pelkkä huhu, että kiteeläiset ovat onnistuneet menettämään luottamuksensa kaikkialla ympärillään. Ei pelkästään kuntalaisten silmissä, vaan myös muissa kunnissa. Edellytyksiä onnistumisiin olisi, mutta ei tällä luottamushenkilöiden ja virkamiesten asenteella. Sääli Kesälahden kannalta, että se liittyi Kiteeseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiteellä on lääkäri päivystys maanantaista perjantaihin 16-18 eli viitenä päivänä viikossa ja nyt hallitus esittää sitäkin vielä leikattavaksi.

Esimerkki mihin tämä nykyinen päivystys aika on johtanut: Eräs tuttavani oli viime syksynä pyytänyt lääkäri aikaa (ei kiireellinen tapaus), oli luvattu ottaa yhteyttä 2-3 kk kuluessa. Ei otetu joten ystäväni soitti ja kysyi sitä. Vastauksena oli ollut että jonot ovat lisääntyneet, koska päivystys asiakkaat ovat lisääntyneet ja vievät päivävastaanoton aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kaivelin netistä Osmo Pirhosen blokikirjoituksen.Hän kirjoittaa 16.9.2013 Eeva-Liisa Auvisesta. "hänen meriittejään muistellen juuri talousasioissa jota todella tarvitaan tässä tukalassa tilanteessa"! Miksi ihmeessä Osmo ja Matti olitte yksimielisesti puoltamassa Auvisen valintaa? Kun luin hallituksen pöytäkirjoja lääkäripäivystyksen muutos oli meidän uuden kaupunginjohtajan esitys. Eikös nyt vielä ole palkattu määräaikainen talousjohtajakin, vai olenko ihan väärässä? Veronmaksajana ihmetelen tuollaista touhua kun luottamushenkilöistä löytyy osaajia niinkuin Osmokin, eikö hänestä voisi tehdä talousjohtajaa niin saataisiin taloustasapainoon?

Anonyymi kirjoitti...

EIKÖ LÄÄKÄRIPÄIVYSTYSTÄ OLE ARKIPÄIVINÄKÄÄN KUN KLO 16-18 KUTEN MATTI TIETÄÄ SEN OLEVAN:( KYLLÄ PÄIVYSTYS PITÄIS OLLA MYÖS ARKISIN PÄIVÄLLÄ.

Anonyymi kirjoitti...

Päivystys on arkisin 8-18 tämä palvelu on oikein hyvä ja lääkäriin pääsee kun siellä ei ole aina etes ainuttakaan asiakasta, paikalla käynyt paikattavana.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin katselin Pirhosen blokikirjoituksia ja löysin sieltä säästökohteita joista hän olisi ensin leikkaamassa.
1.Kallista ostopalvelusopimuksista 2.Ylimitoitetuista organisaatioista
3.Konsulttikoulutuksista
4.Ei kiireellisistä ja ylimitoitetuista investoinneista

Noita sieltä löysin, ei huonoja minusta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Itsestään selvyyksiä ei kannata toistella. Tietysti on päivystys arkipäisin myös virka-aikana. Sitähän tässä vielä puutuisi että sekin lopetettaisiin.

Asiakkaan sydän pysätyisi lääkärin vastaanotolla niin lääkäri joutuisi sanomaan: jaaha sinä siirryitkin nyt päivystys potilaaksi, joten tilaahan ambulanssi joka vie sinut Tikkamäelle :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Matti ei nytkään tehnyt virhettä. Ei vaan viitsinyt itsestäänselvyyksiä toistella. Tosi miehen puhetta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa Kesälahden entisiä päättäjiäkin kiinnostaa nämä asiat :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei minustakaan Osmon teesit ole nuonoja:) Mutta eikö hän julistakin olevansa parempi talousosaaja kuin yksikään kaupungin palkatuista virkamiehistä, myös etevämpi kuin Eeva-Liisa Auvinen, jota hän omassa blokissaan niin vuolaasti ylisti ennen valintaa? Kun tuollainen talousnero asuu vielä omassa kunnassa, pyytäkää päättäjät ihmeessä häntä johonkin talousosaajan virkaan, niin saadaan nuo ikävät taloudelliset huolet jättää unholaan ja veroprosentti alemmas:)

Anonyymi kirjoitti...

Näitä erilaisia talousneroja Kiteellä on ollut kyllä ennenkin.
Tuloksetin ovat nähtävissä.
Luultavasti virkamiehillä, myös Auvisella, lienee tarvittavat taustatiedot esittää päivystysaikojen supistamista.
Kyllä uskottavuus Kiteeläisiin kyläpolitiikkoihin on aika vähissä.
Ensin tehdään päätöksiä ja sen jälkeen aletaan etsiä sopivia perusteluja.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt tuntuu sille, että Kitee joko lähtee nousuun tai kaatuu tämän päivystys asian johdosta. Eli ei mitään uutta auringon alla. Näinhän on ollut aina ennenkin, perusteluja löytyy päivystys aikojen lyhennykselle aina päätös vaiheessa, mutta miten ne säästöt ovat sitten toteutuneet? En muista yhtään tilinpäätös kokousta jossa olisi esitelty niitä säästöjä.

Kuulin hevosmiesten tietotoimistolta, että kaupunginjohtajan soten hallinnon uudistuksesta, että sote puolelle hallintoon olisi keksitty aivan uusi virka kun entisessä virassa ei ollut enää töitä.

Kepulaiset eivät koskaan petä... omiaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Sotessa on näköjään kääritty hihat ja alettu tositoimiin säästöpuuhasteluissa. Hyvä Matti että tuot nämä "kepunaisten" kähminnät julki. Mikäs virka nyt on kyseessä, jolle tuli tarve tässä kohtaa taloustalkoita?

Matti Kosonen kirjoitti...

En ole varma, mutta epäilen kyseessä olevan henkilö josta teimme, kaupunginjohtajan esityksestä, mittavat säästöt kun 50% kyseisen henkilön palkka kustannuksista siirrettiin hallinto-osastolta sote osastolle. Nyt tietysti on ollut pakko miettiä mistä työstä sote osasto maksaa tuon 50% palkan.

Jos Kiteellä noudatetaan vanhaa kaavaa niin ilmeisesti on kyse erityisasiantuntijan virasta tai jotain työtä tukevien palveluiden esimies. Heh heh

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Matti on sotkeutunut lillukanvarsiin:) Tuohan on nyt niitä suurimpia kysymyksiä kaupungintalouden osalta!

Anonyymi kirjoitti...

Kitee tarvitsee ehdottomasti erityisasiantuntijoita. Mutta ei kaupungin palkkalistoille. Eikä kepulaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö tosiaan olla "työn tukemiselle" ihan oma esimies. Siis hän johtaa jonkun työn tukemista 40h/viikko 12 k/ vuosi? Oletko Matti nyt ihan kuullut oikein. Onkohan sellainen edes järkevää näon säästäväisyysaikana? 😒

Anonyymi kirjoitti...

Se on tärkä asia Kiteen uskottavuuden kannalta, eikä mikään lillukan varsi. Eikös Sipilä sanonut jotta poliittiset virat eivät kuulu nykypäivään. Luulisi viesti menneen perille.

Anonyymi kirjoitti...

Kosonen näyttää olevan aktiivinen kirjoittaja, joka tarttuu asiaan kuin asiaan rakkikoiran lailla. Perustuivatpa kirjoitukset huhuun, luuloon tai uskomukseen, sama se, väärintekijöitä on kirjoittajan ympäristöön siunaantunut. Millainen mahtaisi olla se ihannemaailma jota Kosonen kirjoituksillaan tavoittelee? Olisi kiinnostavaa kuulla.

Matti Kosonen kirjoitti...

piti vähän ongitella :-)

Uudessa hallintosääntö esityksestä minä tuon uuden viran huomasin: "5.4.7
Kotihoitoa tukevien palveluiden esimies"

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin tuo kysymys, millainen olisi minun ihanne maailma: Se olisi tasa-arvoisempi ja oikeudenmukaisempi.

Sellaisen yhteiskunnan puolesta minä taistelen (= ompa komealta kalskahtava sana)

Anonyymi kirjoitti...

Kotihoitoa tukevien palveluiden esimies? Onko tämä sama joka myös seuloo töihin hakijoita "sopivuusseulalla" ?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kaupuginhallituksen kokous on ollut taas täyttä teatteria Kiteen Persut on näköjään palanneet joululomilta ilmeisesti Pajatie on viritellyt ensiviulua 18 äänestystä kertoo jo jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäpä olivat äänestelleet, ei kai vaan virkamiesten ja valtuuston välisistä rooleista pätöksenteossa ?

Anonyymi kirjoitti...

Onneks täällä kotoSuomessa selviää äänestämällä ilman katumellakoita vaikka joillakin taitaa olla täälläkin halua ja taipumusta olla yksin päättävänä elimenä. Onko jollakin jotain sitä vastaan, että äänestämällä selvitään eteenpäin? Pitäiskö olla vaan yes miehiä ja naisia?

Anonyymi kirjoitti...

Härre good! ABC:n uutistoimistoon oli tullut illalla sähke, jossa kerrottiin eilisestä hallituksen kokouksesta. Siellä erän henkilön oikaisuvaatimus Kaupungin henkilövalinnasta oli jätetty pöydälle. Syyksi epäilivät että esittelijä olisi "unohtanut" kokousmateriaalista pois yhden keskeisen liitteen. OIKAISUVAATIMUS oli jäänyt pois, mutta sen puuttuminen ei kuulema kaikkien mielestä ollut este asian käsittelylle?

Matti Kosonen kirjoitti...

On tainnut tämä blogini muuttua kaupungin hallituksen jäsenten väliseksi keskustelu palstaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Osmo Pirhosen kirjoitustyyliä seuranneena Osmo kirjoittaa näköjään välillä nimellään ja välillä anonyyminä! Härre good!Näin sivullisena anonyyminä vain arvailen! Jokaisella koiralla on omat karvansa joista ei pääse sitten millään:)Harmi jos tästä Matin blokista onkin tullut kaupunginhallituksen jäsenten taistelukentä! Eikö ne väännöt luulisi kuuluvan kyseisen pöydän ääreen?

Anonyymi kirjoitti...

Sain viestin että täällä olisi joku anonyymi arvioinut kirjoitustyylejä. Sehän sopii, mutta tällä kertaa tais tulla huti! Olen varmaan yksi "plokisääntöjen" rikkoja, kun kirjottelen nimellä.
Mitä tulee tuohon kommenttiin mihin "anonyymi" tuossa viittaa, niin osuiko se kenties sinuun?
Minähän olin kyseisen pykälän aikaan jäävinä käytävällä, joten en voi tietää. No pöytäkirjastahan se näkyy ketä oli paikalla ja niistähän se varmaan löytyy tämäkin "anonyymi". ABC:llä on monesti jopa lopputulokset tiedossa ennen kokouksia, mitenhän se on mahdollista. Ei kai niitä etukäteen sovita? MM tuo hallintosääntö oli selvää pässinlihaa jo ennen äänestyksiä?
Hyvää jatkoa tyylitutkimuksiin :) Osmo Pirhonen

Matti Kosonen kirjoitti...

En minä sillä sanonut etteikö blogissani, julkista valtaa käyttävätkin, voi esiintyä anonyymeinä, mutta vähän ihmettelen heidän itsetuntoaan kun eivät voi omalla nimellään seistä kirjoitustensa takana.

Anonyymi kirjoitti...

Milloinkas Matti meinaatte tarkastaa sen toissa vuoden joulukuun pöytäkirjan?
Eikös se liity vuoden 2012 tilinpäätökseen?

Anonyymi kirjoitti...

Tämänpäivän Koti-Karjala lehti oikoi omia valeitaan perusturvajohtaja kirjoittelusta kyllä ne nyt on niin kun oli päätetty.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on niin uskonnollinen mies että se pötäkirjantarkastus jätetään herran humaan

Anonyymi kirjoitti...

Samassa lehdessä joku hehkuttaa perusturvan merkittäviä muutoksia, heh heh. Kokonaista yksi johtaja nimike esitetään poistuvaksi. On tainnut "hovissa" suunnitelmat muuttua kaupunginjohtajalla ?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, vastaa mitä tekninenlautakunta meinaa tehdä koulun rakentamisessa ?

Matti Kosonen kirjoitti...

En ole lukenut lehtiä. Yksi johtajako vain vähenee uusio Hellistä?

OHO !

Jos tuo pitää paikkaansa niin voisin vaikka vannoa, että kaupunginjohtaja on saanut ohjeistusta Kepun piiritoimistolta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille tiedoksi:

Tekninenlautakunta meinaa rakennuttaa Arppelle helvetin ison, monimuotoisen ja kaikilla herkuilla olevan uuden koulukeskuksen.

Ja miksi näin:

Kiteen hallintosääntö määrittelee asioiden käsittelyjärjestyksen ja käskyvaltasuhteet kaupungin päätöksenteossa. Kaupunginhallitukselle ja virkamiehille annetun vallan ansiosta tekninen lautakunta ei voi muuta, kuin toteuttaa rakennuttajana ylhäältä annetut määräykset.
Tekninenlautakunta on käsitellyt hanketta viimeksi 13.3.2013 §46 otsikolla Arppen koulukeskuksen hankesuunnitelman, huonetilaohjelman, luonnospiirustusten ja alustavan kustannusarvion hyväksyminen. Seuraavankerran lautakunta käsittelee asiaa ehkä maalis-huhti kuussa kumileimaten sille virkamiehen sanelemat urakoitsijat.
Hevosmiesten baarissa kuulin kyllä, että kaupunginhallitus olisi viimekokouksessaan keskustellut, että kai sillekin hankkeelle pitäis jotakin tehdä. Hassuksi keskustelun tekee se, että urakoiden tarjousasiakirjat ovat jo Hilmassa (hankintarekisterissä) ja urakkatarjousten jättöaika päättyy muistaakseni 17.2. ts. jos nyt aletaan sitten tekemään piirustuksiin ja suunnitelmiin muutosta niin kaikki maksaa extraa. Jotta tällaista päätöksenteon vilskettä.

tkl vpj make

PS. kannattaiskohan hallintosääntöä hieman viilata maanantaina?

Anonyymi kirjoitti...

13.3.2013 jälkeen mm. kerrosten määrä on muuttunut. Eli lautakunta on pidetty täysin ulkopuolisena tahona. Nyt jos joskus olisi pitänyt käyttää sitä maalaisjärkeä suunnittelun ohjauksessa. Hankinnan voi kyllä keskeyttää. 20000 uusiin suunnitelmiin on vähemmän kuin 2000000 vääränlaiseen riskirakentamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on juuri sitä ääretöntä tuhlausta ja vallan väärin käyttöä jota tässä on näkyvillä. Herätkää lopulta valtuutetut ja viheltäkää peli poikki heti!

Matti Kosonen kirjoitti...

"Päätösehdotus
Tekninen lautakunta päättää esittää Arppen koulun
hankesuunnitelman, huonetilaohjelman, luonnospiirustukset ja
hankkeen kustannusarvion 9.917.000 € kaupunginhallitukselle ja
edelleen kaupungin valtuuston hyväksyttäväksi.
Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
Lisäksi tekninen lautakunta esittää, että loppullisessa suunnittelussa
otetaan huomioon oppilasmäärän kehitys."

Kuten käy edellisestä käy ilmi suunnitelman ei pitänyt olla lopullinen vaan lautakunta uskoi että se vielä tuodaan hyväksyttäväksi. lisäksi lautakunta päätti että laskeva oppilasennuste otetaan huomioon. Asiasta keskusteltiin kahteenkin eri otteeseen valtuusto iltakouluissa, mutta asia ei tuntunut erityisemmin kiinnostavan valtuutettuja.

Kuntaliitosselvityksen mukaan Arpen koulun remontin piti maksaa 6.1 milj.€

Anonyymi kirjoitti...

13.3.2013 tekninen lautakunta on nimenomaan hyväksynyt Arppen koulukeskuksen hankesuunnitelman, huonetilaohjelman, luonnospiirustukset ja alustavan kustannusarvion. Ei pelkästään käsitellyt. Lautakunta on hyväksynyt asian yksimielisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Verratkaa huviksenne mitä yhteistä lautakunnan hyväksymissä luonnossuunnitelmissa ja toteutussuunnitelmissa on. Paikkakunta. Eipä tuollaiset pikkusummat voi kiinnostaa suurten linjojen valtuutettuja.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on mennyt, että lautakunta ja valtuusto antaa aloitus luvan ja loppu meneekin sitte omalla painollaan. Loppulaskun hyväksyy sitten aikanaan valtuusto ja kiroilee hölmöyttään ☹

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä valittaa jälkikäteen. Teillä on ollut vuosi aikaa vaikuttaa asiaan etukäteen.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä mitä virkaa tuolla lautakunnalla on jos se ei voi mihinkään vaikuttaa. No näitähän lautakuntia on jokaisessa kunnassa, mutta taitavat olla turhaa kulunkia.

No pitäähän jokaiselle olla oma "hiekkalaatikkonsa" ja lautakuntiahan riittää!

Anonyymi kirjoitti...

Lautakunnilla ja niiden jäsenillä on paljon vaikutusmahdollisuuksia ja mahdollisuuksia vaikuttaa kunnan asioihin. Ne voivat ohjata erityisellä osaamisalueellaan toimintoja ja tekemistä haluttuun suuntaan. Se tosin edellyttää asioihin perehtymistä, osaamista ja kykyä sekä esittää, että perustella asioita.

Lautakunnat voivat olla myös turhia kahvikerhoja, jotka kuuntelevat nyökytellen virkamiesten esittelemiä asioita.

Lautakunnissa olevat henkilöt voivat valita aivan itse, kumman roolin ottavat. Kiteellä on valittu vuosien ajan selkeästi tuo jälkimmäinen tapa toimia. Virkamiehen ja parin luottamusmiesjohtajan pelko ei ole viisauden alku.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt taitaa olla menossa Imperiumin vastaisku minua ja teknistälautakuntaa vastaan :-)

kuten edellä näkyy lautakunta päätti, että lopullisessa suunnitelmassa otetaan huomioon oppilasmäärän kehitys. Seuraavaksi minulle tihkui tieto, että kustannusarvio ylittyisi parilla miljoonalla. Asiaa valtuuston iltakoulussa jossa evästyksenä oli etsiä säästöjä. Niitä kai löytyikin vähän, mutta asiasta ei tullut tietoa lautakunnalle. (Kuulin asiasta kun eräs hallituksen jäsen kehui miten oli taas saatu säästöjä aikaan) Ilmeisesti hallitus oli hyväksynyt syntyneen "säästön". Nykyisellä suunnitelmalla ei ole mitään tekemistä lautakunnan hyväksymän suunnitelman kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Eli joku on ylittänyt valtuutensa? Valtuusto on hyväksynyt saman alustavan suunnitelman. Ja sen jälkeen on sitten touhuttu mitä sattuu, muistamatta kertoa asiasta luottamushenkilöille? Ja sitten ollaankin jo rakentamassa, ilman että luottamushenkilöillä on hajuakaan mihin reilut 12 000 000 euroa käytetään. Aika merkillistä luottamusta. Aivan kuin koko hommaa olisi tehty salakerhossa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eräs Anonyymi sanoi...

"En ymmärrä mitä virkaa tuolla lautakunnalla on jos se ei voi mihinkään vaikuttaa. No näitähän lautakuntia on jokaisessa kunnassa, mutta taitavat olla turhaa kulunkia.

No pitäähän jokaiselle olla oma "hiekkalaatikkonsa" ja lautakuntiahan riittää!"

Tänään, melkein koko valtuuston läsnä ollessa, todistettiin, että Arpen koulun rakennuttaminen kuuluu hallitukselle.

Eli tuo yllä oleva teksi kuuluisi, anonyymin mielestä, olla kai seuraavanlainen:

En ymmärrä mitä virkaa tuolla kaupungin hallituksella on jos se ei voi mihinkään vaikuttaa. No näitähän hallituksia on jokaisessa kunnassa, mutta taitavat olla turhaa kulunkia.

No pitäähän jokaiselle olla oma "hiekkalaatikkonsa" ja hallituksiahan riittää!


HEH HEH !!!

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus rakennuttajana? Tilaajan päättävänä elimenä voisi vielä ollakin, mutta rakennuttajana. On se osaavaa porukkaa, täytyy sanoa. Tekninen toimi joutaa lakkauttaa tarpeettomana, jos hallitus pystyy hoitamaan rakennuttamistehtävät.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, olen samaa mieltä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Lähti liian aikaisin.

Joo, olen samaa mieltä. Niin vanhassa kuin uudessakin hallintosäännössä on tekniselle lautakunnalle sälytetty taloudellinen vastuu, mutta ei anneta mitään työkaluja sen toteuttamiseen.

Vastuuta on, mutta ei valtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän niitä hallituksiakin on monenlaisia, Suomessakin pitäisi kuuleman mukaan olla yksi,mutta sekavalta vaikuttaa.

Lähinnä kyseessä oli sarkasmi, mutta totta toinen puoli. Tuntuu,että yhteydet lautakunnan ja hallitusen välillä takkuavat tai ovat kokonaan poikki. Ei voi mitään, se hiekkalaatikko tulee mieleen. Heh,heh ; )

Anonyymi kirjoitti...

Matti, ovatko demarit hallintosäännössä hallituksen esityksen takana?

Matti Kosonen kirjoitti...

En ole vielä kokonaan lukenut sitä läpi, vasta vähän alussta. Huomasin siinä kohdan joka mielestäni viime kevät talven iltakoulussa jo sovittiin toisin, mutta ilmeisesti asian esittäjä (minä)oli väärä kun se kohta oli palautettu vanhan mukaisesti.

Tuo kohta antaa viranhaltijoille taloudellisen vallan, mutta vastuu jää luottamushenkilöille.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin kysymyksellä, että ovatko muutkin kuin nuo jotka jo ovat kantansa ilmaisseet hallituksessa. Muistelen että demarien kanta on aina ollut demokratian vaaliminen, kun jo puolueen nimikin on siitä lähtöisin. Koittakaa nyt muistella mitä punakantisessa kirjoitetaan. Voihan siitäkin kirjasta olla ilmestynyt jo uusi painos, jossa onkin ihan muuta tekstiä kuin alkuperäisessä versiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aamun Karjalaisessa uutinen että Keski-Karjalassa on maakunnan onnellisimmat ihmiset.Mikä täällä muutamia ihmisiä riivaa että pipo on aina kireällä?

Anonyymi kirjoitti...

Arppen monumentissa on kuulema sen takia paljon nurkkia ja muotoja, että näin on vähennetty lattian pinta-alaa ja sitä kautta kustannuksia. Pitääkö tämä paikkansa? Jos pitää, niin nyt on Kiteellä laitettu fysiikan ja taloustieteiden lait uusiksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minullakin sellainen muistikuva opiskelu ajoilta, että seinän pituuden suhde pinta-alaan kasvaa kun kulmia lisätään.

Mutta eipä tuntunut valtuutettuja tai hallituksen jäseniä paljoa kiinnostavan. No, miljoona sinne tai tänne, liekö sillä merkitystä kunhan vain saadaan ajettua palveluita alas.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan käsittämätöntä touhua. Missään Kiteen kaupungin touhussa ei ole kyllä enää mitään järkeä. Kirsi Hämäläisen aika elettiin kuin pellossa mistään kustannuksista välittämättä. Nyt rahan holtittoman käytön lisänä on vielä palveluiden poisto ja Suomen kovin verotus. Mitä vielä on odotettavissa?

Anonyymi kirjoitti...

Kai nämä Kososen kirjoitukset on tarkoitettu huumoriksi? Ei kai kukaan vakavissaan tuommoisia kirjoittelisi. Osa kommentoijista ei oikein taida ymmärtää tätä komiikan lajia.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kannattaa valittajien pistää viimeiset valitukset Arppen yhtenäiskoulun laajennukselle ja peruskorjaukselle jotta viimeinenkin vasaranpauke loppuu tästä kylästä mahdolliset huomautukset pitää tehdä ympäristölautakunnalle 11.2.2014 mennessä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Huumori mielessähän minä näitä kirjoittelen ja asioita sen kummemmin tarkastelematta.

Oli kyllä eilen pieni yllätys kun tekninenjohtaja heijasti Arpenkoulun pohjakuvan seinälle ja sanoi loki luvun pitävän paikkaansa, noin 40 kulmaahan siinä on.

(enhän minä niitä ollut laskenut :-) )

Anonyymi kirjoitti...

Presidentin virka asuntoa Mäntyniemeä kun tekivät siinähän oli muistaakseni yli 200 ikkunaa eikä yhtään samankokoista.

Anonyymi kirjoitti...

Montakohan kulmaa Kesälahden terkkari remontissa tulee,kun jo mutkia on ollut koko ajan matkassa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tarkistin asian ja näyttäisi sille etti kulmat lisäänny ollenkaan. Meillä on totuttu suunnittelemaan asiat kukkaron mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sovitaanko matti että kirjoitat uuden tekstin blokiin aina heti kun sata kommenttia täyttyy sillä samat aiheet ja tarinat ovat joka kirjoituksen perässä kommenteissa kirjoituksesi sisällöstä huolimatta, joten helepompaa on aina lukea lyhyempi kommenttisatsi ja etsiä sieltä se edellinen kommentti jonka on edelliskerralla viimeksi lukenut...

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata kirjoittaa. Ei näitä kukaan lue.

Anonyymi kirjoitti...

Mie en ainakaan luve näitä, voisitko nopeuttaa jotenkin selausta jotta kerkiiiisin vahtimaan mitä se ryhmätoveri tiällä mesovaa. Nyt siästetään....