lauantai 1. helmikuuta 2014

HALLINTOSÄÄNTÖ

Maanantaina kokoontuva Kiteen valtuusto käsittelee uutta hallintosääntöä. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa niin kokouksesta on odotettavissa värikäs ja sekava. Hallintosäännöllähän määritellään kuka käyttää päätös valtaa missäkin asiassa.Hallintosääntö on pakko uudistaa kuntaliitoksesta johtuvien muutosten vuoksi, mutta myös siksi että Kiteen nykyinen hallintosääntö on kuntalain vastainen.

On ollut surkuhupaisaa seurata hallintosäännön valmistelua. Ensimmäisen kerran hallintosääntöä tarjottiin uudelle valtuustolle vuoden 2012 lopulla. Silloin päätettiin, että hallintosääntö valmistellaan huolella ja se tuodaan valtuustoon 30.4.2013 mennessä. Ei tuotu. Niinpä jätin kesäkuun valtuustossa viidentoista valtuutetun allekirjoittaman, kuntalain 54§2.mom. mukaisen vaatimuksen kutsua koolle ylimääräinen valtuuston kokous käsittelemään hallintosääntöä. Ei kutsuttu. Vasta kun tarkastuslautakunta vaati selvityksen antamista valtuustolle, miksi valtuuston päätöstä ei ole noudatettu, niin hallitus joutui viimein nöyrtymään ja tuomaan asian valtuuston käsittelyyn lokakuussa. Koska hallitukselta ei vieläkään ollut esitystä hallintosäännöksi niin valtuusto antoi lisäaikaa tammikuun loppuun saakka valmistella asiaa ja nyt se sitten on viimeinen, yhdeksän kuukautta myöhässä, käsittelyssä. Tai jos Jaakko Turuseen, Kiteen hallintojohtaja evp.hen, on uskominen niin se on myöhässä 13 kuukautta.

Valmistelun hitautta on selitelty sillä, että halutaan yksimielinen esitys valtuustolle. En tiedä monta äänestystä olisi hallituksessa ollut jos valmistelu olisi tehty nopeammin, nythän niitä ei ollut kuin 18 äänestystä :-).

Mistä sitten nämä näkemys erot johtuvat? Selitystä on haettava Kiteen vanhasta hallintosäännöstä jolla valta oli annettu viranhaltijoille.  Ei sillä sinällään ole merkitystä päättääkö asioista lautakunta tai viranhaltija kunhan päätökset ovat hyviä. Kiteellä ei kuitenkaan mennyt näin. Jäävuoren huippuna voidaan pitää Helli-liikelaitoksen keskustalaista johtajaa, joka haali itselleen esikunnan kepun istuvista ja entisistä kaupunginvaltuutetuista. Kesälahdelta päin sivullisena seuranneena tuntui, että ainoa pätevöitymis peruste oli jäsenkirja.
Sanonta: "Kun Herra antaa viran  kaipa Hän antaa myös viranhoitoon tarvittavan järjenkin.", ei toteutunut Hellissä.

Edellä kerrotun johdosta osa luottamushenkilöistä katsoo, että vastaavien katastrofien välttämiseksi. on syytä palauttaa päätäntä valtaa luottamushenkilöille ja taas osa ei ole huomannut mitään virheitä tapahtuneen. Ehkä ei kepun kannalta katsottuna olekaan mitään moitittavaa tapahtuneissa.

Demarit vaaliohjelmassaan linjasi hallintosääntöä asiaa niin, että valta kuuluu vaaleissa valituille luottamushenkilöille. Toivottavasti kaikki demarit muistavat maanantaina millä ääniä kalastelivat vaaleissa.




PS. em. lain sisältö:
Kuntalaki 54§2.mom.: Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti.





325 kommenttia:

1 – 200 / 325   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Kiteehän on kaupunki, joten "kuntalaki" ei ole mitenkään määräävä täällä, eli sillä voi pyyhkiä p,,,,ä :)

Anonyymi kirjoitti...

oho, no nyt alkaa tää sirkuksen pyöritys sevenemään...

Anonyymi kirjoitti...

Hallintosääntöön ei tule valtuustossa enää muutoksia. Nykyinen luonnos tulee hyväksytyksi sellaisenaan. Äänin n. 20-15. Kiteen demarit ovat pettäneet jokaikisen vaalilupauksen, joten tämä menee kaupan päälle. Kokoomus mielistelee peesaamalla persuja ja demarileiri on vähän hajalla. Kepun Muukkonen ja Lahtela ovat ratkaisevassa asemassa, että mikään ei muutu paremmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä teesit miksi minä äänestin demareita kuntavaaleissa. Odotan että edes joku näistä lupauksista toteutuisi. Huonolta näyttää tässä vaiheessa. T: äänestäjä


Esa Lahtelan lupaukset:
Vaalilupaukseni

Nyt tarvitaan aktiivista toimintaa uusien työpaikkojen saamiseksi. Puhos käyntiin!
Kalliista ostopalveluista on luovuttava ja korvattava kaupungin omalla palvelutuotannolla.
Lääkärien ilta ja viikonloppuvastaanotto tulee säilyttää kiteen terveyskeskuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä teesit miksi minä äänestin demareita kuntavaaleissa. Odotan että edes joku näistä lupauksista toteutuisi. Huonolta näyttää tässä vaiheessa. T: äänestäjä


Esa Lahtelan lupaukset:
Vaalilupaukseni

Nyt tarvitaan aktiivista toimintaa uusien työpaikkojen saamiseksi. Puhos käyntiin!
Kalliista ostopalveluista on luovuttava ja korvattava kaupungin omalla palvelutuotannolla.
Lääkärien ilta ja viikonloppuvastaanotto tulee säilyttää kiteen terveyskeskuksessa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Luin juuri Kiteen tarkastuslautakunnan arviointi kertomuksen. "Se korutont' on kertomaa." Se löytyy liitteenä http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Kitee/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Kannattaa lukea. Siitä käy hyvin ilmi mihin johtaa kontrolloimaton toisten rahojen käyttö. Virkamiehet ovat toimineet täysin piittaamattomasti tarkastuslautakunnan aiemmista huomautuksista ja kehoituksista asioiden korjaamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Uteliaisuudesta ensimmäiselle anonyymille, mitähän lakia Kiteellä sitten noudatetaan jos ei kuntalakia. Onko työn alla kenties "Kaupunkilaki"?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkastuslautakunnan kertomus vuodelta 2012 on ainoa Kiteen kaupungin elinten aikaansaama paperi vuosikausiin, jossa on todellista, oikeaa asiaa. Jouko Karppaselle iso hatun nosto hyvästä johdantotekstistä. Hyvää, yksinkertaista ja paikkansa pitävää tekstiä sekin. Lahtelan ja Kankkusen klaanien sietäisi ainakin lukea nöyrin mielin saavutuksistaan tuosta paperista.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö se paskan jauhaminen jatkuu eikös se hallitus linjannut esityksensä hallintosäänöstä valtuustolle 3.2 pidettävään kokoukseen 18 äänestystä ja yksi poikkeava esitys on mennyt läpi. Jos valtuustossa äänestysluvut ovat tuollaisia kun edellä olevan Anonyymin snoo niin demokraia on toiminut ja sillä selvä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tällä Tarkastuslautakunnalla alkaa olla sama arvo kun Hevosenottolautakunnalla aikoinaan eli ne samat hurut siellä esittelevät omia juonijaan vaikka ovat olleet hyväksymässä niin vatuustossa kun lautakunissa tiedossa olleet ongelmat.

Anonyymi kirjoitti...

Turusen Jaakolta taas hyvä kirjoitus Koti-Karjala lehdessä loppu komentti ruunasi kaiken "että totuus ei pala tulessakaan" Kannatta lukea 1.2.2014 Koti-Karjala

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn edelliseen anonyymiin, kiteen demarien lupaukset ja teot. Mikä on totuus?

Anonyymi kirjoitti...

Hallintosäännön hyväksymiseen tarvitaan 18 valtuutettua eli yksikään valtuustossa olevan puolueen äänet eivät riitä yksinään.Minusta tällä hallintosääntö veivaamista voi jatkaa loputtomiin koska meillä on voimassa oleva hallintosääntö ja sen kanssa on tultava toimeen jatkossakin tuskin mikään muuttuu hyvin radikaalisesti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Hetkinen... Mitä lupauksia olen pettänyt?

Matti Kosonen kirjoitti...

Voisihan sitä muuten käyttää vanhaakin sääntöä, mutta kun se on kuntalain vastainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tark.lautakunnan kohta Kuntatekniikka: "Poikkeama -576589 euroa, arvio -151703 eli yli 400000 euroa metsään. Poikkeaman syinä mm. metsämyyntitulojen alittuminen ja maa- ja metsäkiinteistöjen hoitokuluylitykset.

Mihin nykypäivänä kaupunki tarvitsee metsiä? Rakentamiseen, puun/hakkeen polttoonko? Kuntien yhdistyessä taisi olla juttua, että Kesälahdella on paljon metsää. Paljonko kaupunki omistaa metsiä, mistä sen tiedön löytää?

Onko kaupungin metsän omistus nykypäivänä millään tavalla järkevää, ei tue mitenkään 'päätoimialaa' eli kuntalaisten palvelujen tarjoomaa vai tukeeko?

Eikun vaan ens vuoden budjetointiin tarpeettomana myyntiin tarjouskierroksella metsiin sijoittaville.

Matti Kosonen kirjoitti...

En lämpene ajatukselle. Kun myydään metsät maapohjineen niin saadaan sama hinta kuin pelkällä puun myynnillä, mutta se vaikuttaa vähemmän positiivisesti kaupungin tilinpäätöksen koska myyntitulosta pitää vähentää tasearvo. Toisekseen puun kasvu alkaa heti istutuksen jälkeen eli tuo lisäarvoa kaupungille kun myyty metsäpohja ei enää tuota.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, selvennä missä tilanteissa tämä Kuntalain pykälä ei kävele hallintosäännön yli?

51 § (29.6.2006/578)

Asian ottaminen ylemmän toimielimen käsiteltäväksi

Kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen.

Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Silloin kun hallintosäännöllä rajoitetaan toimielimen oikeutta käyttää otto-oikeutta.

Anonyymi kirjoitti...

Montako otto-oikeutta rajoittavaa tekijää löytyy hallintosääntöehdotuksesta?

Anonyymi kirjoitti...

Erikoista, että luottamushenkilöt jotka ovat halunneet päättämään yhteisistä asioista, eivät kuitenkaan halua päättää yhteisistä asioista. Sitähän se tarkoittaa, jos valta halutaan pitää virkamiehillä. Tai sitten kyse on niin suunnitelmallisesta tilanteesta, jossa yksittäiset (kepu) tahot voivat ohjata yksittäisiä (kepu) virkamiehiä. Tämä vallan himo ja omien etujen ajattelu selittää paljon nykytilannetta. Toivottavasti 3.2. löytyy riittävästi järkeä yli puoluerajojen, että hallintosääntö saadaan toimivammaksi, mitä hallituksen esittämä surkea luonnos on. Mutta tuollainenhan siitä (kepu)virkamiestyönä oli odotettavissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ja kun kuntalaki on näin löperö, että pelkällä muistutuksella selviää esim. isoistakin budjetin ylityksistä niin aika hampaatonta on tarkastustoiminta:

75 § Tilintarkastuskertomus ja sen käsittely

Jos tilintarkastajat havaitsevat, että kunnan hallintoa ja taloutta on hoidettu vastoin lakia tai valtuuston päätöksiä eikä virhe tai aiheutunut vahinko ole vähäinen, tilintarkastuskertomuksessa on tehtävä asiasta tilivelvolliseen kohdistuva muistutus.

Anonyymi kirjoitti...

Onko jokaisella oikeustoimikelpoisella kiteeläisellä oikeus valittaa uudesta hallintosäännöstä hallinto-oikeuteen, jos se hyväksytään esityksen mukaisena ja katsoo sen olevan kuntalain vastainan?

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai on oikeus tehdä valitus. Ja kannattaa myös valittaa, sillä se on ainoa keino puuttua asiaan jos valtuutetut eivät itse ymmärrä tekemisiään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei ole kyse nyt käsiteltävän hallintosääntö esityksen laillisuudesta vaan vanhan joka on vielä voimassa. Se on kuntalain vastainen.

Anonyymi kirjoitti...

Aina kannattaa valittaa. Siitä tulee itelle niin hyvä mieli ja asiat etenee parhaiten ja tosinopeasti just valittamalla. Kannattaa pitää lukua siitä, montako valitusta on menestynyt oikeudessa, että voi kertoa olleensa niin monta kertaa oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Valitus ei hidasta, valtuuston päättämät laittomuudet hidastavat. Uskokaa jo, että menestyneet valitukset eivät ole syy arvostella valittajia. Aiheettomia valituksia ei pidä tehdä, mutta aiheellisiin asioihin täytyy puuttua. Jotkut laittomuuksia päättämässä olleet väittävät sitkeästi, että valittajat ovat syyllisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja pieleen meni. Kuulin kokousesta, että melekein kaikki te demarit äänestitte vanhan vallankäytön jatkumista. Ei hitto! Onko tosiaan niin, että vaan Persut ja Kokoomus haluavat palauttaa vallan valtuustolle ja lautakunnille. Kepu, KD ja te demarit veitte meiltä kuntalaisilta uskon politiikkaan. Hävetkää. Vaihda siekii Matti ihmeessä puoluetta. Mitä demokraattista demareissa ennään on? Lahtela, Muukkonen, Törönen ja Sarvi on vieny teistä kaiken uskottavuuen. Hävettää teijän puolesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mutta voisihan asian ilmaista myös niin, että Paula, Merja ja minä olemme säilyttäneet demareiden uskottavuuden :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo nelikko on kepulaiset demarien vaatteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa, vain persuilla kova RYHMÄKURI PITÄÄ Kyllä valtuutettujen täytyy ymmärtää että turhaa pyrokradiaa tulee välttää.

Anonyymi kirjoitti...

Tiukalla ryhmäkurilla lisää pyrokrstiaa, tästä hyvä motto persuille ! saa käyttää

Anonyymi kirjoitti...

Tiukalla ryhmäkurilla lisää pyrokratiaa, motoksi persuille. Pyrökratiaa lisäämällä kuntalaisten palvelut paranee, ei per..le.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs täällä meuhkataan, onkos täällä sdp jäsenten väliset kokouksen rääppijäiset, vai? Mitäs päätitte?

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkäähän nyt tehkö tikusta asiaa. 13 äänestyksessä 2.ssa olin voittajien puolella. Olen itseeni tyytyväinen ja per...n vahingon iloinen päivystys asiassa...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä siinä päivystys asiassa tapahtui?

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai Matti se viikonloppu päivystyksen lisäys Kiteellä merkitte vaan Kesälahden lääkärin pois ottamista? Ootko ihan varma, että äänestit viisaasti tuossa assiissa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ahaa, nyt ollaan jo tuossa pisteessä: "Jos et tee kuten me sanomme niin me rikomme kuntaliitossopimusta."

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuon viestin tulen säilyttämään ja se on heti julkisessa sanassa kun tulee esitys joka rikkoo kuntaliitossopimusta.

Ompa härskiä touhua !

Anonyymi kirjoitti...

Siullahan on ip-osoite tiedossa, elä hävitä sitä. Voi olla kuumaa kamaa lehdistössä. Duunari

Matti Kosonen kirjoitti...

Taisi joku kusta omille kintuilleen :-)

Anonyymi kirjoitti...

No jos ollaan oikeesti rehellisiä tarviiko tän kokonen kunta kahta terkkaria.Jos taloutta ajatellaan vähääkään.

Anonyymi kirjoitti...

Vuosia Kiteen politiikkaa seuranneena voin vakuuttaa keskustan kostavan jokaisen hävityn äänestyksen tavalla tai toisella. Nythän heillä on siihen myös työkalu käytössään. Suunnittelu lienee jo alkanut kun näitä kommentteja täällä tutkiskelee. Veikkaukseni on Kesälahden remontti jäihin ja rahat siirretään Arpenkoulun pohjattomaan kassaan. Sinne siirrätään kesälahden yläaste kahden vuoden päästä. Kesälahden kirjasto samoin pois silloin. Pomot pysyy tietty ennallaan ehkä hieman lisää palkkaa niin jopa alkaa hommat luistamaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Asiaa ovat tutkineet Kesälahden ja Kiteen viisaimmat luottamushenkilöt ja tulleet siihen tulokseen jotta tarvitaan. Pakko uskoa heitä.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen jäsenet, valtuutetut ja teknisen lautakunnan jäsenet valittavat, etteivät ole nähneet Arppen koulun suunnitelmia. Hankesuunnitelma on päivätty 5.3.2013. Siinä on kerrottu seikkaperäisesti mitä ollaan tekemässä. Jo siinä esitetyissä suunnitelmissa on nurkkia ja katon muotoja vaikka kuinka paljon. Ilmeisesti enemmän kuin toteutettavassa versiossa. Miksi kukaan ei kiinnittänyt huomiota noinkin yksinkertaiseen asiaan vuosi sitten, kun oli mahdollisuus vaikuttaa asiaan ja päättää millaista rakennusta rakennetaan?? Nyt kun rakentaminen on alkamassa, on aivan turhaa valittaa ja syyttää sen enempää virkamiehiä kuin suunnittelijoitakaan.

Toivottavasti edes joku on oppinut jotain ja Kesälahden terveyskeskushankkeessa olisi edes joku hereillä riittävän ajoissa. Ainiin, mutta kukaan päättäjätollo ei ilmeisesti ole kiinnostunut noista ykkösmiljoonien jutuista. Eikä taida osaaminenkaan riittää.

Anteeksi kriittinen kannanotto, mutta aika tolloa porukkaa siellä on. Erityisesti hallitus.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin Matti sinun äänestäneen eilen valtuuston kokouksessa sunnuntailääkäripäivystystä vastaan, miksi? Siis petit antamasi vaalilupauksen!

Matti Kosonen kirjoitti...

No niin, asia on kuten anonyymi kertoo. Se miksi siihen ei puututtu vuosi sitten johtuu siitä, että silloin ei ollut mitään tietoa budjetin ylityksestä eli suunnitelma oli toteutumassa sille varattujen määrärahojen puitteissa.

Ja tämä viimeisen anonyymin huoli vaalilupaukseni pettämisestä. Näinhän minä tein, petin vaalilupaukseni, kuitenkin tällä menettelyllä saatiin palautettua lauantain päivystys. Ilman tätä kompromissi ehdotusta olisi ollut vastakkain persujen ehdotus ja hallituksen ehdotus ja siinä äänestyksessä olisi hallituksen ehdotus voittanut. Vaalilupaukseni pettämisellä saatiin lauantai lisää ja eikö se ole parempi kuin ettei olisi saatu sitäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Miksisi sinä syytätät toisia petturiksi kun ite olet pettänyt vaalilupauksesi tässä päivystys asiassa vaalien alla sinä sanoit että kaikissa tilanteissa täällä pitää säilyttää päivystys olen samaa mieltä edellä olevan anomyymin kanssa että mihinkään ei voi enää luottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos päätöksiä tehdään vahingonilosta, mie en halua maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nämä valtuuston kokoukset ovat menneet täydeksi pelleilyksi kun tehtyjä päätöksiä ruvetaan muuttamaan eli talousarviossa tehdyt päätökset ei näköjään merkitse mitään ja tässä juonessa on mukana kaikkien lisäksi valtuuston puheenjohtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Mieluummin pettää vaalilupaus kun kaatua "saappaat jalassa" ;) uskottavuus ?

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää olevan katkera pala kepulaisille ja demareiden kepusiivelle, kun kaikki henkilökohtaista ja lähipiirin etua tavoittelevat asiat eivät menekään enää läpi kaikessa hiljaisuudessa ilman julkisuutta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minäkin ihmettelin ääneen valtuustossa miksi kaupunginjohtaja ja hallitus haluaa muuttaa juuri valtuustossa hyväksyttyä talousarviota. Perin merkillistä...
Valt pj ei ole ollut juonessa mukana, hän oli jäävi hallituksessa käsittelemään asiaa.

Ehkäpä minä kuitenkin pidin vaalilupaukseni kun olin mukana palauttamassa lauantai päivystyksen. Se on kuitenkin lähempänä vaalilupaustani kuin joulukuun valt. päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Mites ne arkipyhät? Jäikö joulukuun valtuuston päätös voimaan, että ma-pe löytyy päivystys Kiteeltä riippumatta onko pyhä. Tuo lauantain päivystys on hyvä asia. Hyvä, että on vielä edes jotain palvelua paikkakunnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ma-pe on ma-pe olipa pyhä tai arki, näi se vuan männöö poijaat! Lauvantai on sitten lauvantai. Jokohan muuten saatte seuraavaan valtuustoln hallituksen muutosesityksen, kun kepu ja drmarien kepusiipi eivät onnistuneet kitkemään kuntalaisilta viimeisä palveluita, vaikka kova taitaa olla yritys. Iänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näkis ketkä oli demokratian vastustajia äänestyksissä? Tietäs vaa jos sattuu jossain ...........t, Lipponen

Anonyymi kirjoitti...

Kaupuginjohtaja peräänkuulutti talouden tasapainoon laittamista talousarvio kokouksessa nyt hän se meni kokonaan uusiin kun valtuusto lisäsi menoja maanantain kokouksessa mistähän nyt sitten leikataan kun talouteen tuli satojentuansien aukko.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen päätökset alkavat olla aprilliä tämä vie pohjan järkevältä toiminnalta talouden saattamiseksi tasapainoon

Anonyymi kirjoitti...

Valtuustoa on kuulemma johtanut Persujen Palviainen mitenkäs se jäi päättämättä se arkipyhä juttu vaikka esityslistassa se näkyy. Miten puheenjohtaja tunaroi tälleen tärkein asia jäi päättämättä melkoista persuilua

Anonyymi kirjoitti...

Se muuten tuo persujen valtuustoaloite arppen koulun suunnitelmien pysäyttäminen,mikäli toteutuu merkinnee pahimmillaan valtion avustuksen menetystä,joten kun politikoidaan ilman mitään vastuuta jälki voi olla veronmaksajille karmeeta.Niin ja toverit rivit kasaan,persujen liehittely on demarien tuho.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen samaa mieltä tämän viimeisen anonyymin kanssa: "persujen liehittely on demarien tuho", mutta niin tuho tiedossa kepunkin liehittelyssä. Tämän vuoksi minä olen tehnyt vain demari politiikkaa.

Demari riveistä tuli vastaehdotus niin persujen ehdotukselle kuin kepun junailemalle hallituksen esitykselle.

Anonyymi kirjoitti...

Oletkos Matti aivan varma ettei Demareita ole ollut junailemassa hallituksen esitystä? Minä vähän epäilen, että saattais olla.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko entistä demaria,joka on jo pitemmän aikaa ollut kepun luehittelijöitä ja tukijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on täysin tupelo valtuusto pyörtää omia päätöksiään lyessä ajassa

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Arppen koulusta on nyt aivan turha puhua enää tässä vaiheessa yhtään mitään, kun peli on jo menetetty. Jokainen luottamushenkilö olisi voinut ohjata suunnittelua teknisesti ja taloudellisesti järkevämmäksi tasan vuosi sitten. Se mahdollisuus oli niin lautakunnilla, hallituksella kuin valtuustollakin, piste. Nyt tehdään tuo monumentti ja laitetaan kädet ristiin, että se pysyisi kunnossa ainakin kymmenen vuotta. Se maksaa minkä maksaa, mutta tärkeintä olisi, että se on teknisesti ja toiminnallisesti hintansa arvoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto olisi ollut tyytyväinen edelliseen päätökseen, mutta hallitus ei suostunut toteuttamaan sitä kirjaimellisesti, vaan lähti hakemaan muutosta valtuustosta. Muutos tuli ja nyt mennään näillä. Uskon että kuntalaiset ovat todella tyytyväisiä tähän päätökseen jossa lauantai lisättiin Kiteen päivystys aikoihin mukaan. Tämä tulee vähentämään selvästi yhteispäivystyksessä kävijöitä jolloin kulut tulevat putoamaan selvästi. Kiitos kaikille jotka kannatitte Paula Tolvasen esitystä äänestyksessä. Valitettavasti lähes puolet eivät luottaneet tähän, mutta tässä on tämän hetken tilanne Kiteen valtuustossa. T, Osmo Pirhonen

Matti Kosonen kirjoitti...

Piti ihan käydä tarkistamassa miten tämä päivystys asia oikein meni, ettei tule kirjoitettua puuta heinää totuutena.

Esitys joulukuun valtuustoon syntyi ari Asikaisen, Esa Lahtelan, Kaisa Saaren ja Unto Väkeväisen äänillä. Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänesti Birgitta Muukkonen ja kirsi Hirvonen. Tyhjää äänesti Seija Pajatie, Osmo Pirhonen ja Timo Päivinen.

Kaupunginjohtaja jätti hallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen.

Toisin sanoen, jokainen valtuutettu äänesti eilen kaupunginjohtajan tahdon vastaisesti, joten siitä vaan haukkumaan koko valtuustoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tupelo valtuusto 😁

Anonyymi kirjoitti...

Matti mitä sinä puhut kh:n päätöksistä päivystys asiassa minä tarkoitan valtuuston tekemää päätöstä talousarvio kokouksessa sehän on se päätös jossa määriteltiin päivystys ajat nyt eilen tehty päätös jota en ymmärrä koska esityslistassa on että arkipyhäpäivystys asiaa täsmennetään pitääkö se sisällään päivystyksen vai ei tästähn se olisi pitänyt äänestää että melkoista sekoilua eikä ottaa koko asiaa käsittelyyn puheenjohtaja on kyllä minun mielestä käyttäytynyt omavaltaisesti

Anonyymi kirjoitti...

Täältä Matin blokista löytyi se joulukuun 16.12.2013 valtuuston äänestys kartta jaa 19 ja ei 16 ääntä. Kyllä tupelot äänestää moneen kertaan samasta asiasta kokooon pano kyllä taisi olla erilainen.Matti on tässä asiassa vielä kh.n kokouksessa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Koska tuolla on useampaankin otteeseen vedottu, ettei valtuuston nyt tehty päätös ollut kaupunginjohtajan tahdon mukainen niin halusin muistuttaa ettei se aiempikaan ollut, eikä eilen kukaan edes esittänyt kaupunginjohtajalle mieluista esitystä.

Eikä se ole valtuuston vika jos jokin asia tuodaan valtuuston käsittelyyn vaikka kuukauden välein uudestaan ja uudestaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

PS. Aina kun jokin asia tuodaan valtuuston käsittelyyn on vaarana että valtuusto tekee toisenlaisen päätöksen kuin mitä hallitus esittää.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta talousarvio ja tilinpäätös kokousten päätösten pitäisi olla sellaisia että niitä päätöksiä ei muutettaisi jonkun mielijohteen takia ei näytä valtuustolla olevan minkäänlaista puheenjohtaja osaamista. Kiteellä tästä taitaa tulla jo sääntö joka antaa ala arvoisen kuvan koko päätöksen teosta.Viimeinen sotku on näköjään tilintarkastuksessa jossa väärä tarkastuslautakunta on valmistellut tilintarkastus kertomusta tämä alkaa olla samaa luokkaa kun uuden hallintosäännön valmistelu.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntarakennelaki määrää selkeästi kuka valmislee tilinpäätöksen eli ns vanha tarkastuslautskunta

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuustonkokouksen tekemät uudet päätökset ovat tehneet sen että talousarvioon on tullut aukko joka on katettava ja jotenkin nyt pitäisi näiden talousviisaiden lyödä viisaat päät yteen jotka ovat lisänneet menotalouden kulja olisi mukava tietää mistä revitään muodostun aukko umpeen?

Matti Kosonen kirjoitti...

Mitenkäs Kiteellä on ennen toimittu kun talousarvio ylitetään? En oikein usko, että sitä on vielä ylitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Ei toinna murehtia. Tämän vuoden ylitykset on tiedossa ja käsittelyssä vasta keväällä 2016.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä tulisi löytää tänävuonna 6,5 milj. euron säästöt, että 500euron/asukas alijäämäraja alittuisi ja vältettäisin kriisikunnaksi joutuminen. Taitaa olla mahdoton tehtävä?

Anonyymi kirjoitti...

Ai tälläiset muutokset ei hetkauta mihinkään ompas löysän budjetin valtuusto laatinut 16.12.2013 kokousessaan

Anonyymi kirjoitti...

Ei auta Matti jotta kirjoitat pettäneesi lievästi vaalilupauksesi sunnuntain lääkäripäivystyksen osalta, petit joka tapauksessa! Vai onko joku taulukko joka määrittää koko-ja puolivälipettäjät? Petos on aina petos vaikka vähäinenkin, näin se vain on!

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo olen puoliksi pettänyt vaalilupaukseni tai voihan myös sanoa, että olen puoliksi pitänyt lupaukseni. Kuitenkin kun nyt mainitsit minut nimeltä niin luettele myös ne jotka ovat pettäneet vaalilupauksensa kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sananlasku "tarkoitus pyhittää keinot" Siis jos oikein kovasti haluaa päättäjäksi, niin on pakko "hieman" liioitella tekemisiään. Kyllä äänestjät neljässä vuodessa unohtaa. Näin se on Matti!

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin, onhan niitä sellaisiakin ihmisiä jotka ajavat risteyksessä vasemmalta tulevan auton kylkeen vain siksi, että ovat oikeassa vaikka voisivat jarrutuksella välttää kolarin.

Jos tuota esitystä ei olisi tehty niin meillä ei olisi lauantai päivystystä, minusta silloin olisin pettänyt vielä enemmän lupauksiani koska olisin tietoisesti lopettanut viikonloppu päivystyksen kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta vuan!
Uamun Karjalainen pallauttaa tuas Kitteen valtuuston muanpinnalle, ku Arto Mönttinen lausuu jotta päivystystä ei oo lauvantaisin ku valtuusto ei kertonna millo se pitäs alakoo.
Jo toinen valtuustopiätös samasta aiheesta ei kelpoo virkamiehille, vuan alakavat heti veivoomaan sitä. Mikä se on virkamiehe tehtävä kunnassa? Nyt nähhään tuas kumman puolelle asettuu hallituksen kunnioitettu puhheenjohtaja, valtuuston vaiko virkamiesten. Viimeks män puhtaasti virkamieste puolelle.
Olko hallintosiäntö piätös sittenkään oikii? T: paskan maku suussa näistä tohuloista

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tuo asia väkisinkin mee uudelleen valtuustoon vai kuka virkamies tai hallitus uskaltaa sanoa mitäs se valtuuston päätös tarkoitti?

Anonyymi kirjoitti...

Onko mitään tietoa kun kylällä puhuvat jotta Kepun puoluetoimistolla ovat puhuneet, että olis tulossa kaupunginjohtajan paikka auki?

Matti Kosonen kirjoitti...

Valtuuston päätös on aivan selkeä. Päätös astuu voimaan viimeistään silloin kun hallitus on käsitellyt sen laillisuus valvonnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla että E-L Auvinen harkitsee vakavissaan paluuta entiseen työhönsä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Empä usko, että harkitsee. En usko Eeva-Liisan olevan sellainen henkilö etteikö hän hyväksyisi demokraatista päätöksen tekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Halusikohan kuntalaiset tällaista pelleilyä valtuutetuilta, käydessään kuntavaaliuurnilla??

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuskimpa vain. On käsittämätöntä ettei mistään voi neuvotella.

Anonyymi kirjoitti...

Niin eikä mikään päätös kelpaa keskustajuntalle! Vaan vaikka periaatteessa on alettava venkoilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

On kuin Ukrainassa demokratian hoito paitsi täällä taistelut käydään hallituksen ja valtuuston kokouksissa + virkamieskenraaleiden komennossa.

Anonyymi kirjoitti...

Palaan vielä valtuuston päivystysäänestykseen! Ensin äänestettiin Sami Palviaisen esityksestä jotta sunnuntaisinkin olisi lääkäripäivystys Kiteellä, eikö näin? Kotikarjalalehti uutisoi asian ainakin näin. En tiedä olitko siinä seitsemän sakissa mitkä äänesti sunnuntaipäivystyksen puolesta! Jos olit hienoa! Jos et ollut olet pettänyt vaalilupauksesi kun et tullut meidän sakin mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Matti nyt liioittelet, eikös keskusta tarjonnut sovonnon kättä ja pyysi hyväksymään hallintosäännön yksimielisesti vain yhdellä muutoksella 😁 Aivan selvä vastaantulo muille ryhmille ? Miksi ette tarttuneet tarjoukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen anonyymi on asianjäljillä! Yritin selvittää kuka mitä kukin äänesti ja Pajatie kirjoittaa omassa blokissaan sunnuntai päivystyksen kannattajiksi vain perussuomalaiset! Liekö totta vai tarua?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Persuilla oli selkeä esitys että viikonloppu päivystys pidetään kiteellä kokonaan ainoa selkeä esitys vaikka tätä asiaa ei ollutkaan esityslistassa mainittu kyllä minustakin Matti petti vaalilupauksensa kun ei mennyt tukemaan persuja

Anonyymi kirjoitti...

On mielenkiintoista nähdä se tarkasttettu valtuuston pöytäkirja siltä osin kun Paula Tolvanen oli esittänyt lauantain palauttamista päivystyksen piiriin joka oli voittanut esitys mutta tänään ilmestyneessä Karjalaisessa mainittiin että esityksestä ei käy ilmi päivämäärää milloin päivystys muutetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestä tämä päivystyksen muuttaminen ja talousaviokokouksen päätöksen pyörtäminen on tuotava kn:n valmisteltavaksi ja tuotava uudelleen valtuustoon ainakin minun järki sanoo näin koska tässä on talousarvion perusteet muuttuneet ja tähän menokohtaan on esitettävä rahat samoin on päätettävä se arkipyhä asia joka on lehtitietojen mukaan jäänyt päättämättä meniköhän tämä oikein tämä minun esittämä marssijärjestys kyllä tässä aikaa menee kun asiat ovat jengoillaan

Anonyymi kirjoitti...

Eikös asiat pidä laittaa pikaisesti käytäntöön, siis heti ilman vetkutteluja, siis viimeistään vuoden 2015 alusta, josko silloinkaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minua pikäaikaisena keskustan jäsenenä ja aktiivina harmittaa tämä valtuuston puheenjohtajan toiminta ollaan yksissätuumin hyväksymässa talousarvioa sitten jo seuraavassa kokouksessa ollaan vaihtopenkillä taputamassa toisen vaihtoehdon puolesta joten tuntuu omaan napaan tuijottamiselta.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston.- ja Hallituksen puheenjohtajat välittömästi kokoustekniikan kurssille, loppuisi tuo kokoussekoilu.

Anonyymi kirjoitti...

Elä harmittele keskustalainen yhtään tämähän on se keskustan "kotikuntamalli"josta Sipilä on puhunut jota Musikka nyt toteuttaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai se oli Sinikka se toinen taputtaja, kuulin että toinen olisi ollut meidän monikymmen vuotinen terveyskeskuslääkäri, Hermanni.

Tuntuu mikavalle saada taputuksia tuollaisilta asiantuntijoilta päivystys päätöksen jälkeen.

Koko Hellin ajan meille luottamushenkilöille opetettiin, että pitää tehdä kuten asiantuntijat sanovat. Oppi on näköjään mennyt viimein minullekin perille.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Musikka siis ainut Sipiläläinen?

Anonyymi kirjoitti...

"Minun mielestä tämä päivystyksen muuttaminen ja talousaviokokouksen päätöksen pyörtäminen on tuotava kn:n valmisteltavaksi ja tuotava uudelleen valtuustoon ainakin minun järki sanoo näin"

Näin kirjoittaa joku anonyymi tuossa ylempänä. Kun kerran olet hallituksen jäsen, niin etkö tosiaan uskalla kertoa nimeäsi tuon spekuloinnin perässä. Täytyy sanoa että on kyllä on varsinaista suhmurointia alkaa taas kehittämään "ilmaveiviä", kun ei onnistunut houkuttelemaan riittävästi valtuutettuja puolelleen tuossa äänestyksessä. Voin vakuuttaa että perästä kuuluu kun "tuot" sen hallitukseen, odotan oikein innolla että näen kuka anonyymi olet. Asia on nyt saanut päätöksen ja pulinat pois! T: Osmo Pirhonen

Anonyymi kirjoitti...

Siis mihin tilaisuuteen Matti viittaa? Missä voi taputtaa tai buuata? Mikä salaseura taas on ollut kasassa?

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaa nyt mikä la on ensimmäinen päivystyspäivä onko 8.2 vai vasta 15.2 JOS päätös on jo voimassa, kuten uudet viisaat tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Osmo olen lehtitetojen perusteella arvioinut miten pitäisi tätä asiaa viedä eteenpäin sinulle on näköjään paha tapa jo nimetä että kirjoittaja on kh:n pöydän takaa minä en ole koskaan ollut kiteen kh:n jäsen enkä puheenjohtaja ei kertaan ole etes esitetty kyseiseen tehtävään minulla on oikeus lausua tähän asiaan oma kantani.Ohjeita Osmo sinulle kun sinä esität missä kokouksessa tahansa asiaa sen pitää liittyä siihen asiaan mikä esityslistan kohdassa on sanottu mutta sinä näköjään hypit kun sika vatukossa esityksesien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan että 3.1.2015 on Kiteen pävystykset ovat Joensuussa Keskustan puheenjohtajan Sipilän mukaan silloin toimitaan "maakuntamallin" mukaan

Anonyymi kirjoitti...

lisäksi kitee on v. 2017 Jouesuun kainalossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteetä ei kukaan suostu ottamaan hoiviinsa millään rahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Karjalaisessa ollut juttu Kiteen terveyspalveluita oli hyvin seikkaperäinen ja asiallisesti tehty.Miksi jotkut ovat ruvenneet veivaamaan asioita takaperoisesti. Kiitos johtavalle lääkäri Arto Mönttiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Matin bokissa näyttää vierailevan joku "tervahaudan tupelo" kertomassa omia urotöitään

Anonyymi kirjoitti...

" hypit kun sika vatukossa"
Kiitos kivasta nimityksestä, ei se haittaa, mutta yhä kiihkeämmin odotan kuka "tuo" päivystysasian hallitukseen.
"Minun mielestä tämä päivystyksen muuttaminen ja talousaviokokouksen päätöksen pyörtäminen on tuotava kn:n valmisteltavaksi ja tuotava uudelleen valtuustoon ainakin minun järki sanoo näin"

Suomen kielessä sanotaan, esim "tuo meille kuorma halkoja". Jos taas joku ulkopuolinen sanoisi saman, niin se kuuluisi näin: "vie Pirhoselle kuorma halkoja" Ymmärrätkö nyt mistä arvaan että olet kh:n pöydän ympäriltä!

Jos olisit ulkopuolinen, niin sanoisit jokseenkin näin:
"Minun mielestä tämä päivystyksen muuttaminen ja talousaviokokouksen päätöksen pyörtäminen on vietävä kn:n valmisteltavaksi ja vietävä uudelleen valtuustoon ainakin minun järki sanoo näin"

Minun järki sanoo näin! T: OPi

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas täällä on lisää valtuutettuja korjaan anonyymejä. Mitäs urotöitä olen kehunut? Kerrotko lähemmin?
t:OPi

Anonyymi kirjoitti...

Osmo ei enää näytä luottavan kaupunginjohtajan talous osaamiseen kova oli hehkutus omassa blokissaan mutta siltä on jo hiillos sammunut

Anonyymi kirjoitti...

Kuulkaas nyt mikä demokratiassa on tärkeintä? Sekö, että vaalilupauksensa muuttaneet murjovat virkamiesten avustuksella päätöksiä läpi äänestyskarjaa pettäen vai sekö, että yritetään saada kuntalaisille sellaisia palveluita, joita on luvattu ja kannattaa ja pitää tuottaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. En tarkoita tässä Mattia, joka teki oikeat johtopäätökset ja tuki tätä lauantaipäivystystä. Sunnuntai ei olis saanut 18 ääntä.
Pitääköhän se hevos- tai muiden miesten tietotoimiston juttu paikkansa, että viime vaalin paikeilla demarien puoluetoimiston suunnasta olis sanottu, että kaikkee pitää vastustaa mitä perussuomalaiset ehdottaa?
On ala-arvoista nykyään tuoda päätettäväksi säästösuunnitelmia, jos heitetään hatusta säästö 300000 tai kululisäystä enemmän kuin 150000. Onko nämä nettosummia vai bruttoja, joissa Joensuun käyntien kaikki kulut on huomioitu vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Tämmöstä on päätöksenteon jälki, kun demokratiaa yritetään palauttaa ja luoda uutta tasapuolisempaa ajattelua vuosikymmeniä jatkuneen yli 50 %:n enemmistöllä toimineen yhden puolueen päätöksenteon jäljiltä. Nyt se edelleem yrittää toimia perässähiihtäjien avustuksella. Ei voi olla niin, että lähimpänä on oma ja omaa puoluetta kannattavien suut, täytyy yrittää ajatella kaikkia kansalaisia palvelevaa yhteiskuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Samaan sarjaan kuuluu nuo virkamiesten lehtijutut heti valtuuston päätöksen jälkeen, joissa annetaan ymmärtää valtuuston tehneen taas väärän päätöksen. Mikä muu työnantaja hyväksyy moisen toiminnan, kuin Kiteen kaupunginhallitus.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, olen kuullut erään entisen demarivaltuutetun sanoneen, että kepu ja demarit ovat sopineet ettei mitään persujen ja kokoomuksen asioita kannateta tällä kaudella. Näin toimii demokratia Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoita kosonen välillä juttu kukkakedon vaikutuksesta kaupunkielämään. Älä liitä siihen mitään poliittista värinää. Kiinnostaa tietää onko tämä kommentointi nykyisin kaatopaikkaluontoista eli samaa asiaa kommentoidaan vaikka mitä kirjoittaisit.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantain valtuuston päätökset jäivät hyvin epämääräiseksi koska esitykset olivat puuttellisia ja vasinainen asia esityslistasta jäi päättämättä lehtitiedon mukaan. Sitten vasta nädään miten se on kirjattu pöytäkirjaan ja pöytäkirja hyväksytty.Pahoin pelkään että näitäkin päätöksiä vielä parsitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä päivystys asiahan päätettiin valtuuston talousarvio kokouksessa 16.12.2013 siinä oli vastaan kn:n esitys joka oli samalla Kaisa Saaren tekemä hallituksen voittanut kanta että viikonloppupäivystys siiretään Joensuuhun ja tämä tuli myös valtuuston päätökseksi.Nyt ihmettelen kun täällä kirjoitetaan että jossakin on päätetty että koomuksen ja persujen asioita ei kannateta missään olosuhteissa.On mielenkiintoista nähdä se miten Kaisa Saari on äänestänyt maanantain kokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Joitain taitaa ahdistaa kun asioista keskustellaan ja komentoidaan! Jos ei kestä arvostelua ja pientä piikittelyä kannattaa pysyä pois politiikasta.

Kaikilla lienee oikeus mielipiteensä ilmaisemiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Kaisa äänesti lauantain puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Kokoomuksesa on näköjään ottanut vallan "upseeri juntta" eli Kaisa on vaimennettu.Kaisa varmaan muuttaa mielensä myös kun hän soittaa esim. vaikka Myrkyluodon maijaa niin hän yskas rupeaakin soittamaan Säkkijärven polkkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Musikka pistä se lusikka oikeaan käteen!

Anonyymi kirjoitti...

Saaren mielipide muuttuu tuulen ja lehmänkauppojen mukaan. Nähty jo vuosien ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Kaisa ja muutkin jotka äänestitte lauantain päivystyksen puolesta. Parempi korjata virhe ajoissa, kuin mennä jääräpäisesti päin Karjalan mäntyä. Heleposti saatte tuon lauantain päivystyksen rahat, kun yksinkertaistatte Arppen koulun rakennussuunnitelmaa. On kuulemma tulossa joku älytön 40-kulmainen rakennelma, jonka katto alkaa rakennusalan asiantuntijoiden mukaan vuotaa muutaman vuoden kuluttua. Ja sittenkö taas rakennetaan uutta ja siirrellään ihmisiä sisäilmaongelmien takia paikasta toiseen? Tarttukaa hyvät valtuutetut seuraavaksi tähän asiaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ihme rakennus on se Arppen koulu kun katto vuotaa jo suunnitteluvaiheessa kai se on mahdollista korjata tämä ongelma ja pian. Miten se meni että päivystyksen lisäys kulut maksatetaan Arppeen koulun rakentamis rahoista eikös se päivystyksen palautus tapahtunutkaan ilman lisäkuluja niin Matti kirjoitti täällä jossakin.Takinkääntäminen on rehtiä politiikka niinkö?

Matti Kosonen kirjoitti...

Missähän minä olen kirjoittanut ja mitä???

Anonyymi kirjoitti...

Matti on kommentoinut 4.2 klo 21.28 blokissaan päivystyksen palautuksen kustannuksia näin "En oikein usko että sitä on vielä ylitetty" Kovastipas sitä on pelivaraa vuoden 2014 talousarviossa kun ei muuta butjetin perusteita ja näinkin huomattava menolisäys tehdään.

Anonyymi kirjoitti...

Auviselta odotettiin talouden tasapainoon laittamista, eikö? Jos päätöksentekoporukka on tuota luokkaa mitä olen näistä kirjoituksista voinut lukea, tehtävä on mahdoton! Tehdään päätös ja pyörretään se seuraavassa valtuustossa!

Anonyymi kirjoitti...

Kitee on jo nyt holhouskunnossa ja asema vahvistuu kun uudet kriteerit jo tästä vuodesta alken kiristyvät mm. Alijäämä/asukas 500€ ennen 1000€/asukas.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto päätti joulukuussa päivystyksen ma-pe 8-18.
Mutta tämä ei kelvannut hallituksen enemmistölle, Lahtela, Muukkonen, Hirvonen,Asikainen, Väkeväinen. Ja he veivät päätöksen uudelleen valtuustoon saadakseen "iltalypsettyä" päätöksestä pois arkipyhät.
Tulos on nyt tässä ma-pe 8-18 ja la 8-16. Pitääkö tämä vielä rautalangasta vääntää ?

Anonyymi kirjoitti...

Tuuliviirejä on siunaantunut nykyiseen valtuustoon, luulisi kun jotain päätöstä on kannattanut, pitävän kantansa, eli ottanut huomioon kaikki vaikutukset ja tehnyt päätöksensä sen pohjalta,seuraavan kerran onkin päinvastaista mieltä, niin ompa uskottava valtuutettu!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Niiistä arkipyhistähän olisi pitänyt äänestää maanantain kokouksessa niin kuin esityslistassa lukee eikä esittää jo päätettyä asiaa tähän pykälään.Tässä on selvä muotovirhe päätöksen kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuollainen muotovirhe on tehty niin hyvä kun huomasit. Nyt voit valittaa hallinto-oikeuteen ja saadaan taas päivystysasiat reilaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin vielä ymmärrän että kiteen tuuliajolla oleva kokoomus menee persujen perässä, mutta että Mattikin menee samaa latua. Olet sentään puoluevaltuuston jäsen. Koeta ryhdistäytyä.
Demarit on aina ollut asiallinen puolue.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kannattaa käydä Karjalaisen sivuilla katsomassa netti käyttäytymisen tapoja joita nettipoliisi valottaa esim.perättömän lausumasta ja herjauksesta voi tulla sanktioita täällä Matin blokissa ovat monet kirjoittajat syyllistyneet tähän on liittynyt solvauksesta ja syyttämistä epärehellisyydestä ja valehtelusta tiettyjä henkilöitä kohtaan.Kannatta miettiä todella mitä kirjoittaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eräälle anonyymille: Aika outoa jos tammikuun aikana olisi soten tämän vuoden budjetti jo ylitetty.

Tälle viimeiselle anonyymille: Mitenkäs tämä nyt oikein menee ja kuka juoksee ja kenen perässä?

Joulukuun kokouksessa neljä demaria äänesti kokoomuslaisen Kaisa Saaren esityksen puolesta ja kolme äänesti kokoomuslaisen Susanna Vilen esityksen puolesta.

Nyt viimeisessä valtuustossa kolme demaria äänesti demarien Paula Tolvasen esityksen puolesta ja neljä demaria äänesti keskustalaiseen sitoutuneen Eeva- Liisa Auvisen esityksen puolesta.

Kannattaa huomata, että demarien esitys voitti persujen esityksen ja keskustalaiseen sitoutuneen Auvisen esityksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olipa yksi anonyymi ehtinyt väliin. Tarkoitin siis tuota viimeistä edellistä anonyymiä.

PS. täytyy tosiaan olla tarkkana mitä kirjoittaa. En kylläkään ole kuullut että kukaan anonyymi olisi haastanut toista anonyymiä oikeuteen kunnianloukkauksesta :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti milloin se uusi päivystys systeemi alkaa kun Paula Tolvasen esityksessä ei sitä mainita sanaakaan etkö sinä viisaana demarina olisi voinut ohjeistaa jollakin tavalla Paulaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos sinä Matti syytät jotakin nimeltä mainitsemaa henkilöä kolme kertaa epärehelliseksi ja valehtelijaksi voi syyte kynnys laueta ja esitutkinta alkaa minä ainakin tekisin niin jos minua näillä sanoilla rovosoitaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahotonta Kiteellä on Matin mukaan keskusta demareita Matti itse taitaa olla niitä oikeisto demareita kun se lymyää kokoomuksen ja persujen kanssa missä ne vasemmisto demarit on?

Anonyymi kirjoitti...

Tutkinta voisi loppua aika lyhyeen, kun todettaisiin että Matti poika puhui täyttä totta noissa teksteissään. Siis jos lupaa äänestäjille jotain ja tekee täysin toisin, niin on valehtelija ja epärehellinen. Näin sanoo laki!

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmisto demareita pitää etsiä muualta, kuin valtuustosta. Mattihan on ihan kelpo demari kaikkine vikoineenkin 😉

Anonyymi kirjoitti...

Onhan matissakin vikaa poliitikoksi hän on ihan liian rehellinen ja haluaa neuvotella asioista. Haluaa myös antaa periksi jotta tulisi kompromissiratkaisu. Pahoja puutteita, ei tule koskaan pääsemään korkeisiin paikkoihin politiikassa☹

Anonyymi kirjoitti...

Matti vastaa rehellisesti on kaupunginjohtaja epärehellinen,valehtelija ja epäluotettava nämä sinun sanasi ovat kohdistunee henkilöön ei yhteisöön joka on kuntatilintarkastuksen virkavapaalla oleva johtaja joka on Kiteen kaupunginjohtaja koeajalla?

Anonyymi kirjoitti...

Matti linjakas, ei todella. Ensin kehuu kaupunginjohtajan talousosaajaksi ja erinomaiseksi johtajaksi sitten puukotta täysillä selkään sekä moittii osaamattomaksi kepulaiseksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

"Kesälahden hoivasairaalasta on luovuttava ja siirryttävä yhden vuodeosaston malliin." näin sanoi Eeva-Liisa Auvinen. Muutamaa kuukautta aikaisemmin hän oli vakuuttanut valtuustolle työhöntulo haastattelussa kunnioittavansa kuntaliitossopimusta.

Miksi te tätä asiaa luonnehtisitte? Totuuden puhumiseksiko?

Anonyymi kirjoitti...

Ei siinnä lausunnossa ole mitään ramaanttista jos hän on näin sanonut se on hänen mielipiteensä tässä taloustilanteessa.Se on tässä tärkeintä että valtuusto on linjanut teveysaseman säilymisen ainakin kuntaliitossopimuksen ajan.Turha on leimata minkäänlaiseksi valehtelijaksi

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh. Nyt on sananselittäjät liikkeellä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Miten valtuusto on noin tyrinyt ja männy sohloomaan päivystyysaikoja taas vaikka rahat on ihan loppu. Viekää joku tää hölmöily hallintooikeuteen muuten nuo sohloojat piäsöö kun koira veräjästä ja tulloo viellä pirun kalliiks kunnalle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Älä nyt hassuja puhu hyvä mies (nainen?). Kitee sai miljoonia yhdistymisavustusta ja sen päälle vielä 3,4 miljoonaa/vuosi syrjäisyyslisää.

Anonyymi kirjoitti...

2014 talousarviota on nyt muutettava koska menopuoli pienenee lääkäripäivystyksen ollessa lauantaisin Kiteellä. Sitäkö nuo jotkut vaativat.

Matti Kosonen kirjoitti...

On aika huvittavaa seurata keskustelua kun tuntuu maailmanloppu tulevan muutamasta kymppitonnista. Ketään ei tunnu kiinnostavan miksi Kitee yllättäin kasvatti menoja 3,2 miljoonalla vuonna 2012. Tämä korotus jäi pysyvästi voimaan. Eikö olisi syytä keskittyä olennaiseen eikä pyöritellä lillukan varsia?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kiteen kokoomuksesta on tullut täys sekoomus valtakunnan johtava pääministeripuolueen valtuutetut pyörivät persujen ja ottopoika matin kanssa miten oikein kunnolla saadaan Kiteen talous hallinto sekaisi luokatonta toimintaa kyky puolueelta

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen k-hallitus ja valtuusto ovat järjestäneet teatteria jota vastaavaa ei löydy? valitettavasti kuntalaiset teatterin maksumiehinä,saavat kohtuuttoman laskun eteensä.

Anonyymi kirjoitti...

Teatterin johtajana toimii sekatyömies!

Anonyymi kirjoitti...

Mihin sekatyömies on hävinnyt mediasta jo kaikesta nettikeskustelusta? Oli vuosia hyvin aktiivinen kommentoija ja kantaa ottava henkilö. Outoa. Hän on nyt hallituksen pj. joten nyt hänellä olisi mahdollista myös vaikuttaa niihin asioihin, joista aikanaan kritisoi ja joihin halusi parannusta. Kertokaahan Esalle, että tulisi taas mukaan keskusteluihin ja kommentoimaan maailman menoa. Nyt ei ole edes eduskunnan kiireet esteenä.

Anonyymi kirjoitti...

Turhaan te täällä meuhkaatte siitä kuka on muuttanut mielensä ja kuka ei. Tosiasiallisesti koko valtuusto ja jokainen sen jäsen joutui muuttamaan mielensä joulukuun päätöksestä! Helmikuun kokouksessa ei ollut samaa vaihtoehtoa enää edes tarjolla (päivystys ma-pe 8-18). Jokaisen piti ottaa kantaa siihen vähenneteäänkö päiviä joulukuussa päätetyistä (eli arkipyhät pois), vai lisätäänkö maanantain ja perjantain lisäksi myös lauantait 8-16. Siispä joka ikinen keskustalainen, demari, persu, kokoomuslainen ja kristillisdemokraatti muutti mielensä budjettikokouksesta. Eli valitsi siis valitaanko entistä tiukempi vai väljempi linja päivystykseen.

Kun seuraa tätä blogikeskustelua ja myös noita persujen vastaavia niin tulee väkisinkin mieleen, että näillä on valtuustoa hajottava vaikutus. Valtuutetut haukkuvat toisiaan anonyymina. Jos Kiteen halutaan saada jaloilleen, niin eikö kannattais lopettaa nämä repivät haukkublogit? MIettikääpä sitä Matti, Osmo ja Seija.

Anonyymi kirjoitti...

Vai pitää bloginpitäjän lopettaa kirjoittaminen kun joku pahoittaa mielensä.
Sillä periaatteella Suomessa ei olisi kovinkaan monta blogia.

Blogien lukeminen on vapaaehtoista, jos pahoittaa mielensä ei kannata lukea.

Jos ei kestä kritiikkiä, ei kannata lähteä politiikkaan mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin minä olen moneen otteeseen sanonut, että käyttäkää nimeänne kaikki näissä kommenteissanne, niin jäisi "haukut" vähemmälle. MM "sika vatukossa" "tervahauda tumpelo" ym kivat nimitykset ovat juuri TEILTÄ arvoisilta anonyymeiltä kotoisin!
Ja vielä anonyyminä pyydät lopettamaan nämä plokit, ei oikein vakuuta sinukkaan motiiveista!

T: Osmo

Anonyymi kirjoitti...

Kuten sanottu, blogien lukeminen on vapaaehtoista. Mielenkiintoisia blogeja seuraa ulkopuolisenakin, "lässyn lässyt" ei kiinnosta.

Pientä on tämän blogin "huutelut" esimerkiksi Iltalehden keskustelupalstalla oleviin kirhoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä persut jaksaa puheita pitää kokouksissa, mutta tavan ihminen aitiossa ei jaksa istua neljää, viitä tuntia kuuntelemassa, yksi kun lopettaa niin kaksi on jo jonossa jatkamaan!Matti samoin, voisitte sanoa sanottavanne tiivistetysti ja antaa toistenkin sanoa mielipiteitään, nyt näyttää siltä kuinka te vaan olisitte ne tärkeät valtuustossa.En tule teistä ketään äänestämään koskaan,mitään jytkyjä ei enää kaivata tähän kriisikuntaan!!!!!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anteeksi kun olen pahoittanut jonkun mielen sillä että olen käyttänyt puheenvuoroja valtuustossa. Ilmeisesti tämän anonyymin ihanteena on se entinen valtuutettu joka käytti ensimmäisen puheenvuoronsa valtuustokauden viimeisen kokouksen päätteeksi vaatenaulakolla: "Kuka per...le on vienyt hattuni?"

Minun lukuisat puheenvuorot johtuvat ainoastaan tyhmyytestäni, kun en ymmärrä kaikkia asioita niin hyvin kuin muut valtuutetut niin joudun kyselemään viisaammilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kyllä ihan uusi näkökulma, jos tosiaan minäkin olen kuluttanut lehtereillä istuvien kuntalaisten aikaa turhilla puheillani. Minä poloinen olen ollut siinä uskossa, että vaikka kaikki valta onkin virkamiehillä niin meillä valtuutetuilla olisi oikeus puheenvuoroihin käsiteltävästä asiasta?
Olin huomaavinani, että pääpuolueen ryhmänjohtaja käytti joitakin puheenvuoroja sättiäkseen hallituksen jäseniä takin käännöstä. Hän väitti täysin perättömästi että hallituksessa olisi hyväksytty yksimielisesti joitakin hallintosäännön henkilövalintoihin liittyviä kohtia, mutta joutui sitten pahoittelemaan kun ei ollut lukenut edes esityslistaa josta asian olisi nähnyt, että äänestetty oli siitäkin.
Vainko nämä puheenvuorot ovat sallittuja, joissa sätitään demokratian kannattajien tekemisiä? Niitäkin onneksi on vielä Kiteen valtuustossa n.16 kpl. Miettikäähän nyt "anonyymit" vähän mitä täällä lauotte yleisön nähtäväksi! T: Osmo

Anonyymi kirjoitti...

En vieläkään ymmärrä tuota p...kan jauhantaa hallintosäännöstä! Eikös se nyt ole hyväksytty vai onko pöytäkirjaan kirjattu jotain väärin tai esteellinen ollut päättämässä?

Anonyymi kirjoitti...

Hallintosääntö on tiettävästi päätetty kokousteknisesti oikein, mutta päivystysasia kumoutuisi hallintooikedessa, jos joku viitsisi päätöksestä valittaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eikös tässä ole jauhettu p...a enemmänkin päivystyksestä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ja millähän perusteella?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä hallutuksen puheenjohtajan pitää ehdottomasti viedä tämä oikeuteen, muutenhan hän osallituu lain rikkomiseen ☹

Anonyymi kirjoitti...

Sitä paitsi tämän luokan jutusta saa mielettömästi "irtopisteitä" äänestäjiltä jos ja kun saa kaadettua päivystyspäätöksen!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tämä Tolvanen ole Thy.n luottamusmies.Olikohan esityksen takana tehyläisten työntekijöin edut,ei ainakaan veronmaksaja kuntalaisten etu.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaista löytyy pykälä missä kerrotaan, kuinka valtuuston tulee ottaa käsittelyyn päätettävä asia.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä meidän kunnassa oli aikanaan kunnanjohtajan puoliso valtuustossa ja se joutui luopumaan paikastaan, kun joutui hankalaan tilanteeseen tukiessaan puolisonsa esittelemiä asioita. Nykyisin ei varmaan oo enää niin tiukat säännöt noisa jutuissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista Joensuun päivystyksen johtavalääkäri ja Kiteenkaupungin valtuuston jäsen Susanna Vilen torpedoi Kiteen johtavan lääkärin Arto Mönttisen tekemiä esityksiä päivystys asiassa minä ainakin Vilenin aseman huomioon ottaen jääväisin iseni.Joku tässä nyt mättää

Anonyymi kirjoitti...

Mättääkö Mönttinen vai muut johtajat?

Anonyymi kirjoitti...

Niin Vilen näyttää äänestäneen Kiteen valtuustossa Kiteeläiset ei Tikkamäen päivystykseen !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olen samaa mieltä edellisen Anonyymin kanssa siis Vilenin ääni on rakaissut eli Joensuun päivytksen johtavalääkäri on saanut tahtonsa läpi

Anonyymi kirjoitti...

Lähes 100h maataomistava ja 5000euroa eläkettä nauttiva sekatyömies on irvikuva aidosta rehellisestä rasvanahkaisesta sekatyömiehestä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä rohkenen esittää että Suanna Vilen kannattaa valita Kiteen johtavaksi lääkäriksi niin tuo Joensuussa rumppoominen loppuu se pyhänkin päivystys siirtyy tänne niinkun persut esitti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se ihan hyvä on että kiteelläkin on sekatyömiehiä muutenhan nämä työt jäisi pelkillä työmiehillä tekemättä kyllä minä ymmärrän tuon kateuden tässä palkka asiassa ku sekatyömiehelle käy kaikki työ jota muut ei tee niin sillä tulotkin on jonkunverran paremmat kyllähän se kuntakin hyötyy verotuloina.

Anonyymi kirjoitti...

Harva muu kehtaa juosta kolmessa kokouksessa kuittaamassa kokouspalkkiot.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti vaalien lähestyessä sekatyömies on persujen jalanjuuressa saappaita kiillottamassa ja samoja asijoita puhumassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se Mattikin ois kannattana sitä Sami Paviaisen esitystä kannattaa meijä ei tarvitsisi ennää äänestää mistää arkipyhistä meillä ois elämä aina ytäpyyhää.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan ykkösketju oli aamun Kot-Karjalassa ylistänyt hallintosääntöä, jotta miten hyvin sillä voi taas seuraavat vuodet kähmiä kavereille virkoja sekä järjestellä omille mökkilöille paskaputkia. Hyvin pyyhkii kepulla!

Anonyymi kirjoitti...

Ravitola Reinossa kerto joku että kh:n pöydän ympärillä pyörii joku sukulaiskerho päättämässä omista asioistaan minä vähän epäilin mutta tämä kertoja sanoi että kyllä se on perää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin keskustan ketjun yksi lenkki oli romuttamassa talousarviossa päätettyä talouden tasapainottamista ohjelmaa. Sellainen sanontahan on että ketju on yhtävahva kun sen heikoin lenkki

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Sinikka, Ari ja Kari että teitte asiallisen jutun Koti-Karjalaan. entinen persu

Anonyymi kirjoitti...

Reinobaarilta lisä tietoa, kyseessä ol ollut asia jossa jäävi keskustalainen kuulustelija oli ohittanut pätevimmän hakijan kylmästi sivuun. Asiissa kuulemma myös jonkinasteista harhautusta olemassa, kun kh oli jättänyt asian pöydälle ja tuo joskus uudelleen käsiteltäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä minä tuon sen asian hallituseen kun en ole minkäänlaisessa luottamustoimessa kirjoittelen omaksi ilokseni näitä juttuja muuten olen sanut selville sen että jotkut kh:n jäsenet yrittävät netin kautta ruveta tekemään päätöksiä.Täällä on neljällä valtuutetulla ja johtavalla luottamushenkilöllä oma bokinsa se on suuressa määrin hölmöjen politikkojen touhua jossa jo etukäteen yritetään päättää asijoista joiden päätöspaikka on kyseisen toimi elimen kokous.Täällä tosiaankin viitataan johonkin henkilöön joka on kirjoitusten takana ja on päättävässä asemassa näin ei ole ainakaan minun kohdalla ole haukutte vika henkiöä.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyykin heti laittaa Keskustan jäsenhakemus menemään, jotta saan kivan viran kaupungilta ja mies saa hyviä urakoita. Ihana kari ja muutkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pitänöökö paikkoonsa, kuulin jonkun keskeiseellä paikalla olleen persun käyttäneen puheenvuoron jossa hän oli ihmetellyt Kiteeläistä demokratiaa! Se kun tarkoittaa jotta enemmistö päättää:)

Anonyymi kirjoitti...

Useat luottamushenkoilöt hehkuttivat vaalien alla, että Puhoksen teollisuus laitetaan pyörimään, vieläpä pikaisesti, monet äänestäjät ja entiset työntekijät jopa uskoivatkin näihin lupauksiin, mutta ovat pettyneet pahemman kerran.
Jotta sellaiset veitikat meillä on vallankahvassa

Anonyymi kirjoitti...

Miunni ukkoa oli kysytty kepun ehokkaaks, ei hölömö lähtennä ku nyt ois varmaan jo jossain virassa. Eihä sillä mittään koulutusta oo mutta sehän ei estä jos omat joukot on valihtemassa. Ny eiku makovaa pihassa ja haisoo mokomaki vetelys. Ens vaaleissa kyllä lähen ihekii niin suahaan tallous kuntoon kunnan avulla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä anonyymi tuolla aikaisemmin kirjoittaa Ravintola Reinossa kuullusta jutusta kaupunginhallituspöydän ympärillä olevista. Olen ymmärtänyt samoin, jotta hallituspöydän ympärillä on hyväveliverkosto joka koostuu langoista, serkuista ja muista en tarkemmin tiedä, kun en ole mikään sukututkija. Näihin ilmeisesti Kotikarjalalehden Make viittaa tämän päivän kirjoituksessaan. Eikös se sanonta kuulu jotta "veri on vettä sakeampaa"!

Anonyymi kirjoitti...

Pitkä on aika seuraaviin vualeihin, eikä meijän listoille ennee sovi kun kysyntöö on jo nyt niin paljon:)Jotta sanohan ukon rähjäkkeelles jotta käyp ehtimässä ihan oikeita töitä.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 325   Uudempi› Uusin»