perjantai 3. tammikuuta 2014

Katsaus viime vuoteen ja katse tulevaisuuteen





Nyt kun on yli vuosi aikaa Kiteen ja Kesälahden kuntaliitoksen toteutumisesta, on aika luoda katsaus menneeseen vuoteen, mutta myös katsoa eteenpäin tulevaa vuotta.

 Kieltämättä uudella, kokemattomalla kaupunginvaltuutetulla on ollut ihmettelemistä miten hienosti suuressa kaupungissa hoidetaan asiat. Silmät ymmyrkäisenä olen seurannut ja yrittänyt ottaa oppia miten kaupunginhallitus on osannut priorisoida hoidettavat asiat näinä taloudellisesti todella vaikeina aikoina.

Jokainenhan joka vähänkin ymmärtää taloudesta, tietää miten tärkeää on ensin suunnitella asiat huolellisesti ja näinhän Kiteellä yleensä toimitaan. Vuosi sitten joulukuussa sattui kuitenkin talousarvio käsittelyssä yhdessä lauseessa pieni epätarkkuus ja niinpä hallitus joutui aloittamaan välittömästi intensiivisen työn asian selvittämiseksi. Asiaa on pohdittu useissa kokouksissa (joku kertoi, että yli viidessäkymmenessä eri pykälässä), AVI- keskukselta on pyydetty lausuntoja ja hallinto-oikeuskin on ottanut kantaa asiaan. Asiasta ei vielä vuoden aikana ole saatu täyttä selvyyttä, mutta voimme varmaan luottaa hallitukseen, että se jatkaa työtään asian selvittämiseksi. Tuloksia odottelemme kuluvana vuonna.

Toinen asia mitä olen ihmetellyt, on hallintosääntö valmistelu. Hallitus ei ole säästellyt aikaa eikä vilkuillut kelloa sitä valmistellessaan. Valmistelu on nyt kestänyt vähän toista vuotta ja valmista pitäisi tulla tämän kuukauden aikana, mutta voihan olla että se vielä vähän viivästyy.  Täytyy nostaa hattua hallitukselle tuosta perusteellisesta työstä. (Kuulin Apsilla kerrotun, että vanha hallintosääntö oli alun perin Turusen pyssystä lähtenyt parodia jollekin kiteeläiselle kesäteatterille, mutta Jaskalta oli sattunut vaihtumaan paperit…)

Eikä hallitusta voi syyttää asioiden käsittelyn hitaudestakaan. Uuden luottamushenkilö palkkiosäännön hallitus sai valmisteltua vuodessa. Ei se hetkessä käy kahden lauseen muuttaminen.

Talouden hoito onkin sitten jäänyt vähän taka- alalle, mutta eihän sitä kaikkea ehdi hallituskaan hoitaa. Vuosi sitten teimme taloudentasapainottamisohjelman, jolla piti talous pistää kuntoon, mutta hallitus ei kiireiltään ennättänyt siihen paneutua. Niinpä tehtiin uusi ohjelma elokuussa ja vähällä sekin oli unohtua. No nyt siitä on osia uudessa talousarviossa.

Toisaalta ei kai tuo taloudenhoito liene niin tärkeää, näkeehän sen sitten tilinpäätöksistä miten meni ja kuten sanoin, eihän sitä nyt voi mahdottomia hallitukseltakaan vaatia.

Olen myös hämmästellen seurannut eräiden kaupungin luottamushenkilöiden notkeutta vaihtaa mielipiteitä, miten he loistavin sanakääntein todistavat jonkin asian oikeaksi, asian jonka he olivat todistaneet vääräksi aiemmissa kokouksissa. Jotkut uudet maalta tulleet valtuutetutkin ovat oppineet tämän, ikävä kyllä tässä asiassa on minulla vielä paljon oppimista.

Se siitä kuluneesta vuodesta, mutta nyt on käännettävä katseet luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja ennen kaikkea kuluvaan vuoteen. Ei tämäkään vuosi tule olemaan ruusuilla tanssimista. Alkuvuodesta pitäisi löytää vielä miljoonan säästöt kun se toinenkaan tasapainottamisohjelma ei kaikilta osin oikein istunut talousarvioon. No onhan Kesälahdella vielä yläaste… .

Ei tule olemaan hallituksellakaan helppoa, pitää saada tilinpäätös valmiiksi ja kun niitä pitäisi saada valmiiksi jopa kaksi kappaletta, v2012 ja v.2013. Siinä on työ sarkaa kun aina ei ehditä vuodessa tekemään edes yhtäkään. Samoin hallintosääntökin pitäisi vääntää valmiiksi.

On puhuttu myös hallinnon keventämisestä. En oikein lämpene ajatukselle. Olin mukana vuosi sitten yrityksessä keventää hallintoa säästösyistä. Ei onnistunut, täysin kuolleena syntynyt ajatus. Meille tuotiin tarkat ja puolueettomat laskelmat joilla osoitettiin miten paljon jo pelkästään yhden henkilön lisääminen hallintoon on tuonut säästöjä, taisi olla jopa satoja tuhansia euroja (kyllä siinä tunsi itsensä typeräksi tällainen ensi kauden kaupungin valtuutettu.) Nyt ei kannattaisi missään nimessä vaarantaa kaupungin taloutta vähentämällä noita noin hyvin tuottavia henkilöitä hallinnosta. Lisää henkilöitä hallintoon, jotta saadaan talous kuntoon, sanon minä.

Tämä on ollut todella opettavainen vuosi minulle. Olen nähnyt miten oikeassa kaupungissa asioita hoidetaan. Paljon uutta olen oppinutkin, kuten sen, ettei tarvitse ihan joka asiassa munata itseään, antaa välillä muidenkin tehdä se.

Erityisesti toivon oppivani olemaan ääneen nauramatta eräiden valtuutettujen ja viranhaltijoiden puheille. Se kun kuulema vaikeuttaa etenemistä poliittisella uralla.



PS.  ”Turusen pyssystä” on Jaakko Turusen, Kiteen hallintojohtaja evp, ylläpitämä palsta Koti-Karjala lehdessä.

301 kommenttia:

1 – 200 / 301   Uudempi›   Uusin»
Veijo Tuunanen kirjoitti...

Turusen pyssyn tussahtelua olen seurannut Koti-Karjalassa. Hänellä niin kuin muillakin entisillä kuntien virkahenkilöillä on valikoiva muisti. Heidän aikaansa kaikki meni hyvin, juuri siksi kun he olivat asioita hoitamassa. Nyt kun Turunen jaksaisi muistaa oliko hän tekemässä Kiteen hallintosääntöä, jossa lähes kaikki asiat ja päätökset vyörytettiin ulottumattomiin luottamushenkilöiltä virkahenkilöille. Muuten harvassa hallintosäännössä syrjäytetään luottamushenkilöt niin tehokkaasti kuin mitä Kiteen vielä voimassa olevassa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa, että juuri tämän kongosta mallinsa saaneen hallintosäännön laatimisen jälkeen alkoi alamäki ja velkaantuminen Kitee nimisessä kaupungissa. Virkamiehet nimittivät surutta puolueaktiiveja jos jonkinmoisiin virkoihin ja toimiin ilman perusteltua pätevyyttä. Samalla tuli visio että kaikki pitää ulkoistaa, lääkärit, hoivapalvelut ym ym. Samoin alettiin vuokrata eräiltä "tutuilta" kiinteistöjä kaupungin palvelupaikoiksi piiiiitttkillä vuokrasopimuksilla. Kukaan ei huomannut mitään poikkeavaa, vaikka alijäämät kasvoivat ja kasvoivat jopa 12000000€ saakka.Valtuusto vain taputti seisten käsiään kun suuret pääliköt julistivat kuinka hyvin meillä menee. Sekään alijäämä ei haitannut kummemmin, tosin jotain tervehdyttämistoimia kyhättiin, mutta hallitus unohti ottaa ne käyttöön. Nyt kun uusi valtuusto tosiaan alkoi epäillä sen hallintosäännön hyvyyttä ja jopa lainvoimaisuutta, niin alkoi kauhia jarrutus sen korjaamisessa lainmukaiseksi. Niin kuin muissakin asioissa jotka eivät ole näiden valtaeliittien mielenmukaisia. Toki jotain on muuttunutkin kun muutamat viranhaltiat ovat loikanneet sivuun loukkaantuneena vallan siirtoyrityksistä takaisin valtuustolle. Ovathan uudet valtuutetut yrittäneet esittää toiveita koneiston purkamiseksi, mutta "pääluottamusmies" esikuntineen on estänyt ne pullikoinnit 5/4 :(. Saapi nähä mitä uusi kaupungin äiti saa aikaan? Ainakin kovia palvelusupistuksia on tulossa, mutta tuleeko henkilöstöremonttia jää nähtäväksi!

Anonyymi kirjoitti...

Monen monta vuotta on ollut nähtävillä miten menee ja mitä tuleman pitää. Valhetta valheen perään. Nykytilanne ei ole yllätys muille kuin niille, jotka ovat roikkuneet vallankahvassa kaksi edellistä vaalikautta. Lyhyesti sanottuna, Kiteen valtuutetut ovat olleet tyhmiä. Ja suuri osa on sitä edelleenkin. Voi ehkä loukata joitakin, mutta tämä on vain tosi. Ei vai riitä ymmärrys oikein mihinkään. Sääli, että he ovat saaneet kuntalaisilta ääniä. Millä perusteella, se olisi mukava tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Monen monta vuotta on ollut nähtävillä miten menee ja mitä tuleman pitää. Valhetta valheen perään. Nykytilanne ei ole yllätys muille kuin niille, jotka ovat roikkuneet vallankahvassa kaksi edellistä vaalikautta. Lyhyesti sanottuna, Kiteen valtuutetut ovat olleet tyhmiä. Ja suuri osa on sitä edelleenkin. Voi ehkä loukata joitakin, mutta tämä on vain tosi. Ei vai riitä ymmärrys oikein mihinkään. Sääli, että he ovat saaneet kuntalaisilta ääniä. Millä perusteella, se olisi mukava tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös ne valtuutetut ole äänestäjiensä näköisiä! Olen joiltain kysellyt tästä kuntaliitoksesta, lisääntyikö vai vähenikö valtuutettujen viisauden taso! Vastaus on ollut yksiselitteinen "KYLLÄ":)

Anonyymi kirjoitti...

Oon käynytkin ihmettelemään Matti siun vakavaa ilmettä. Mihinkäs virkaan tai toimeen sie oot hakemassa? Vuan aattelitko euroedustajaksi tai vaikka vuan arkadianmäelle? Eipä ois uskonu Hummovuoran pojjaasta jotta järkikin alakaa käyvä sätteilemmään:)Ovet on avvoinna ihan taivasta myöten, kun uskot vuan ihteesi:)

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei minulla ole mahdollisuuksia edetä poliitisella urallani tämän pitemmälle, koska minulla puuttuu halu ja kyky valehdella äänestäjille.

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuutetut ovat äänestäjiensä näköisiä ja vieläpä sieltä älykkäämmästä päästä kuntalaisia, niin eipä kyllä ole häävi tämän kunnan väestön älykkyys ja itsenäinen ajattelukyky. Voi toki olla niinkin, että älykkäät osaavat pysyä poissa epärehellisestä kunnallisesta päätöksenteosta.

Anonyymi kirjoitti...

Matti täällä on toinen joka on tuomittu olemaan pääsemättä pitkälle politiikassa. Syy sama, en ole oppinut valehtelemaan suoraan päin naamaa kuntalaisille. Enkä opettelekaan😁 t. Osmo Pirhonen

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi kuka lienetkin! Älykkäät kestävät kaukana moisesta p..... jauhamisesta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkää nyt hyvät ihmiset tuomitko kaikkia valtuutettuja minun kirjoitusten perusteella, on siellä älykkäitäkin tyyppejä.

Anonyymi kirjoitti...

Ois hyvä tietää ketä ne älyköt tuossa Kiteen valtuustossa ovat, kun oon kunnallispolitiikasta vai ihan sivussa, mutta äänestän aina! Jos Matti ei rohkene kirjoittamaan, niiden älykköjen nimiä ihan niinkuin vain jääviys syistä, kun tuntuu kuuluvan siihen ydinsakkiin! Niin olisko joku rohkaistuisi laittamaan nimet julki. Ois nimittäin apua kun teen seuraavaa äänestyspäätöstä:)

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Nimet vaan julki, niin tiedetään ketä kannattaa jatkossa äänestää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Enhän minä suinkaan jäävi ole kertomaan. En kuitenkaan lähde tekemään luetteloa heistä, mutta annan pienen vinkin. He eivät ole käyttäneet yhtään tyhmää puheenvuoroa tai sanoneet tyhmää lausetta koko vuoden aikana ja ovat ilmaiseet kysyttäessä selkeästi mielipiteensä:"paikalla", "olen" tai "läsnä".

Anonyymi kirjoitti...

Tuossahan nuo on vähän ylempänä tämän hetken liittolaiset, joiden takana päätösten suunta taitaa Kiteellä olla. Eikös nämä kaikki ole Kiteen palvelujen puolesta puhujia?

Anonyymi kirjoitti...

Noilla neljällä edellä mainitulla on mielessä vain ja ainoastaan oma tai lähipiirin etu. Ja lehmänkaupat tehdään sen mukaan. Siinä ei paljon kaupungin tai kaupunkilaisten etu paina. Liikaa valtaa liian vähälle älylle.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpoo ryhmee sie Matti tarkotat, kun arvostelet kaupunginhallitusta? Sitäkö viittä (demari ja keput; Lahtela, Muukkonen, Asikainen, Väkeväinen ja Hirvonen) vai sitä neljää (kokkoomus ja persut; Päivinen, Saari, Pirhonen ja Pajatie). Eikö nuo tärkiimmät iänestykset ou männy 5-4? Niinku se vaatimus siitä ylmiäräsen hallintoviran lopettamisesta. Koetahan olla tarkkana, että myö äinestäjät suahaan oikkiita tietoo. Älä ylleistä koko hallitusta, vuoan pistä tänne aina linkit siitä kuka on iänestänne mitennii.

Matti Kosonen kirjoitti...

Poistin yhden kommentin, koska siinä oli syyllistetty ihmisiä nimellä, perustelematta mistä syytökset johtuvat. Luottamushenkilöitä on voitava arvostella, mutta arvostelu on perusteltava jos arvostelun kohde mainitaan nimeltä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olenkos minä arvostellut hallitusta?

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa aikaisemmin joku anonyymi kirjoittaa jotta "neljän älyköllä" on oma tai lähipiirin etu päälimmäisenä. Onkohan niiden puolisot tai lähisukulaiset kaupungintöissä tai jotain sellaista mihin hän kirjoituksessaan viittaa. Entä onko kellään tietoa onko miten monen valtuutetun tai hallituksen jäsenen puoliso kaupungin palkkalistoilla? Näissä tilanteissa tosissaan myös voisi käydä kyselemään kenen asialla päätöksenteossa on!

Matti Kosonen kirjoitti...

Täytyy muistaa, että Kiteen kaupunki on Keski-Karjalan suurin työnantaja. Miksi tämän työnantajan työntekijät tai heidän sukulaiset saisi olla päättämässä kaupungin asioissa?

Anonyymi kirjoitti...

Harmi! Nyt on näköjään iskenyt sensuuri myös Matin blokiin. Ketkähän ne on ne neljä viisasta miestä tai naista joihin nuissa aijemmissa kirjoituksissa viitataan? Matti varmaan kuuluu yhtenä siihen porukkaan vai onko ne neljä viisasta kaupunginhallituksen äänestyksissä joista olen lehtien uutisoinnissa lukenut. Yhteenlaskien yksi joukossa on liikaa, mutta kuka?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuolla apsilla kertoivat luotettavalta taholta että monen kaupuginhallituksen ja lautakunan jäsenen päätöksiä ohjaillaan kotoa käsin,että puoliso olisi kaupungin palkkalistoilla ja sukulaissuhteillakin on kuullemma merkittävä osa kyllä on valitettavaa jos näin on.

Anonyymi kirjoitti...

Tohmajärvellä on varmaan ollut hyvä hallintosääntö kun siellä ei näytä olleen mitään ongelmia paitsi demarit ovat vastustaneet kaikkea mikä liikkuu.Minusta Kiteen hallintosääntö on hyvä pienin viilauksin koska juridinen vastuu pitää olla kaupunginhallituksella.Turusen pyssy on kunnossa mutta Veijo ampui taas omaan jalkaansa että näin "Rämätorvella"

Anonyymi kirjoitti...

Tohmajärvellä ja Rääkkylässä menee hyvin. Erityisesti Rääkkylässä. Siellä on ilmeisesti paljon enemmän veronmaksajia ja teollisia työpaikkoja kuin Kiteellä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, piti vähän sensuroida, etten joudu syytettyjen penkille. Laittakaa nimenne näkyviin kun kun kirjoitatte jostakin herjaavia tekstejä.

Yotta on, että Tohmajärvellä demarit ovat vastustaneet monia asioita, Helliäkin. Onneksi Kepu ja kokoomus tuli demareiden kanssa yhteisrintamaan vastustamaan sitä, mutta kauan siinä meni ennenkuin voitiin myöntää virheet.

Matti Kosonen kirjoitti...

Hyvä on, minä tunnustan. Vaimoni on kaupungilla töissä ja on esittänyt minulle kahta asiaa joilla voitaisiin parantaa liikuntavammaisten liikkumista taajamassa. Olen kertonut asiasta viranhaltijoille, mutta asia ei ole edennyt.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se ollut mikään herjaus, kun mainitsin neljän keskenään hyviä keskinäisiä sopimuksia tekevän huippuälykkään poliitikon sukunimet. Ja vieläpä kolmesta eri puolueesta. Yritin vain kehua heitä!

Anonyymi kirjoitti...

No miksi ei niitä nimiä sitten voi julkaista? Eikö Suomi olekkaan vapaa maa? Tuntuu kuin tällekin palstalle olisi pesiintynyt hyvävelijärjestelmän suojelijat!

Anonyymi kirjoitti...

Ei se mikään paha asia ole jos luottamushenkilön puoliso on kunnan palkkalistoilla mutta jos sen sektorin asioita päätetään niin pitää jäävätä itsensä se on rehtiä toimintaa.Kiteellä saamien tietojen mukaan on yli kymmenen valtuutettua joilla on jääviys kun kyseisen sektorin asioista päätetään.Matti näköjään tunustaa että vaimo on kaupungilla töissä entäs muut.

Matti Kosonen kirjoitti...

En oikeastaan tunne Kiteeläisiä valtuutettuja tai heidän puolisoidaan. Seppo Auvisen puolison tiedän olevan kaupungin palkkalistoilla (kylläkin koeajalla).

Anonyymi kirjoitti...

Pitäneekö paikkaansa että Tohmajärvi on lopettanut röntgeninsä 17.12.2013 ei ainakaan missään lehdessä ole ollut juttua joku Tohmajärven politiikko voisi kertoa onko totta tämä huhu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Tohmajärvi on lopettanut röntgen toiminnan kyseisenä päivänä.Tieto löytyy Tohmajärven röntgenin sivuilta.Siellä ei kuitenkaan kerrota mikä taho on sen lopettanut.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai se Helli enää ainakaan ole:)Entä jos sen olisi tehnyt Demikratisoitu Helli , voi vain arvata mikä parku ja huuto olisi syntynyt miten Kitee ajaa kaikki palvelut alas! Liekö syy alasajoon ettei Addento osta röntkenpalveluita vai mikä! Ei oo Tohmajärven virkamiehet eikä politikot asiaan ottaneet kantaa, ihmetyttää:)Ketähän siellä suojellaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tohmajärvelle ei oo vielä tämä avoimmuuden aikakausi ehtinyt rantautua. Mutta eiköhän se Kiteeläisten tankilla kävijöiden mukana leviä sinnekin ja saahaan tieto, että ostavatko kiteeltä röntgenpalvelut😊

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tähän Tohmajäven röngtenin lopettamiseen kannattais ottaa kantaa ainakin sellaisten henkilöiden jotka pyrkivät eduskuntaan.Eikö todellakaan lehdistöä ole kiinostanut tästä tehdä juttua ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä siihen tohmajärveläiset voisivat ottaa kantaa. Tohmajärvihän luovutti oman röntgeninsä Hellille ja Helli möi sen rahan puutteessa, joten Tohmajärvellä ei ole omaa röntgeniä enää.

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpä tässä nuapurikuntalaisena suapi ihmetellä, niin ovat yksityisen sotepalveluntuottajien lumoissa kaikki, nekin jotka aikaisemmin vielä iäniin piäsivät:)Mitäs luulette jos samajuttu on käymässä Uuven Kitteen kohalta, mäniskö noin iänettömästi läpi? Joku noita jähmätorvelaisia nyt vaivoo, en vuan tiijä mikä:)

Anonyymi kirjoitti...

"NÄIN SE ON NÄHTÄVÄ" Nyt Tohmajärveä viedään kuin päsiä narussa terveyspalvelujen alasajossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ovat ottaneet oppia naapurista jossa tahti on vielä kiivaampi alas ajon suhteen. Vai mitä, Esa? T,Kemmiistä

Anonyymi kirjoitti...

Niin, arvon huolestuneet salakirjoittajat: Röntgeneitä hallitsee PKSSK:n röntgen, joka on vuonna 2004 perustettu kunnallinen liikelaitos. Eli on vähän sukua päätöksentekomielessä Hellille, jossa johtokunta teki aina päätöksiä sen mukaan mitä virkamies esitteli.

Voin muiden tohmajärveläisten päättäjien ja palstan kommentoijien kanssa pelkästään hyppiä tasajalkaa, koska sinne se omaisuus katosi. Hellihän päätti aikanaan luovuttaa Tohmajärven röntgenin tälle liikelaitokselle, ja samahan se taitaa olla Kiteenkin röntgenin omistuspohja? Jotkut päättäjistä Tohmajärvellä pitivät luovutusta varmaan ihan asiallisena tapahtumana.

No nyt voitte jatkaa taas Kiteen asioiden käsittelyä tämän viereen menneen keskustelun jälkeen.

Jouni M

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tässä kannata kiteeläisenäkään paukutella henkseleitä, kova hinku se on meilläkin yksityistää. Meillä on vanhusten laitoshoito paikkoja alle valtakunnallisten suositusten, mutta kun se on omaa tuotantoa niin nekin vanhukset pitää antaa markkinavoimien armoille.

Anonyymi kirjoitti...

Markkinatalouden pelisääntöjä jonkinverran ymmärtävänä, eikös tuon röntgenin sulkemisen taustalla liene vähäinen asiakasmäärä jolloin erillisen yksikön pitäminen auki Tohmajärvellä asiakasta kohti on kallis. Jolta Addento ei halua ostaa ja tarjota palvelua lähipalveluna koska se pienentäisi heidän liikevoittoaan. Miten tarkkaan lie sopimuskirjoitettu tältäosin lähipalvelujen tarjonnasta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Totta puhut, näinhän se on. Olisi kokonaan toinen asia kannattavuuden kannalta jos Kiteen liikelaitos Helli ei olisi myynyt Tohmajärven röntgen konetta ja Addendo käyttäisi Tohmajärven omaa konetta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Tohmajärven demarit ovat ärhäkkiä melken joka asiassa mitä valtuustossa käsitellään mutta tämä Tohmajärven röntgenin lopettaminen näyttää olleen läpihuuto juttu järki on seissut kun "bendoliinijuna" pakkasella.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aktiivinen Alasin lehden lukija. Eikös addendon tekemä ja kunnan hyväksymä tarjous ollut kokonaishinta johon piti tulla tietyt palvelut. Eikö Röntgen kuulunut siihen pakettiin? Onko vielä monia muita palveluita jotka eivät kuuluneet k.o kauppaan. Alasimessa ei ole näkynyt kuin myönteistä hyrinää miten hienosti sote pyyhkii, mitä nyt johtava lääkäri valitteli ettei lääkärien osalta ihan ole sopimusta noudatettu. tohmajärven suurin ajatollah joka on lähtenyt Addenton markkinamieheksi ylisti miten hienosti kaikki on mennyt ja miten nyt Tohmajärveläiset voi päättää itse asioistaan kun yksityinen hoitaa sote palvelut. Ja politikot on kuin kusitöppösessä:)

Matti Kosonen kirjoitti...

Ettei taaskaan totuus unohtuisi:

Päätösehdotus: Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta esittää Helli-liikelaitokselle liitteenä olevan sopimuksen hyväksymistä ja Tohmajärven röntgenin toiminnan siirtämistä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän Röntgen liikelaitoksen toiminnaksi. Lautakunta jättää röntgenlaitteiden luovutushinnan neuvottelun Helli-liikelaitoksen tehtäväksi.



Käydyn keskustelun aikana Veiko Tuunanen esitti, että liikkeenluovutussopimusta ei hyväksytä, vaan se palautetaan jatkovalmisteluun. Lisäksi Tuunanen esitti, että sopimuksessa ei puututa röntgenlaitteen omistukseen. Tuunanen perusteli esityksiään laajasti mm. tilaajalautakunnan ja virkamiesten valtuuksien puuttumisella myynnin suhteen ja sillä, että laitteet on yhteistoimintasopimuksella siirretty Helli liikelaitoksen käyttöön, josta ne sopimuksen mahdollisesti päättyessä siirtyvät takaisin Tohmajärven kunnan omistukseen.



Matti Kosonen kannatti Veijo Tuunasen tekemää esitystä.



Puheenjohtaja totesi, että kun Veijo Tuunanen oli tehnyt esittelijän ehdotuksesta poikkeavan kannatetun esityksen, on suoritettava äänestys.

Puheenjohtaja esitti, että ne, jotka kannattavat esittelijän ehdotusta, äänestävät "jaa", jos "ei" voittaa, on Veijo Tuunasen esitys tullut lautakunnan päätökseksi.



Suoritetussa äänestyksessä annettiin 7 "jaa"-ääntä (Koskinen Marko, Torni Raimo, Eronen Laila, Kareinen Jari, Kylänpää Pirkko, Eronen Tuomo ja Laurila Vilja) ja 4 "ei"-ääntä (Kulmala Kari, Makkonen Raili, Kosonen Matti ja Tuunanen Veijo), yksi poissa.



Päätös: Puheenjohtaja totesi, että lautakunta oli äänestyksen jälkeen äänin 7-4 hyväksynyt esittelijän päätösehdotuksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos olisin ilkeä ihminen niin sanoisin, että onpa härskiä toimintaa kiteeläisiltä. Ensin heidän edustajansa ovat myymässä/lahjoittamassa Tohmajärven röntgen laitteita ja sitten kun ne ovat saatu hävitettyä alkavat irvistellä somessa miksei teillä ole röntgeniä.

No, koska en ole ilkeä ihminen niin jätän sanomatta...

Anonyymi kirjoitti...

Matti! Älähän nyt ihan hihojasi polta! Siis Röntgenin lahjoittamisen kannalla oli entisiä Kesälahtelainen, Kiteeläisiä , Tohmajärveläinen ja Rääkkyläläinenkin. Kyllä kai minullakin sivustaseuraajana on oikeus esittää omia kommentteja teidän politikkojen tekemisiin tai tekemättä jättämisiin! Vai aijotko sensuroida jos joku sattuu olemaan toista mieltä? Tuli vain mielee jos meidän Tohmajärvenkunnan röntgen olisi vielä ollut kunnan oma, sehän olisi nyt Addendolla jauhamassa sille lisäarvoa ja mainetta, miten hienosti he ovat asiat hoitaneet ja ajatolhah kiittäisi kunnantoimiston minareetista:)

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin oli, mutta ainoastaan Kiteeläiset olivat yksimielisesti myynnin kannalla.

Mitä mieltä olette asiasta, oliko Hellillä oikeus myydä laitetta joka oli luovutettu vastikkeetta sen käyttöön ja joka olisi sopimuksen mukaan pitänyt palauttaa Tohmajärvelle 1.1.2013.

Aika typerää spekuloida miten laitteille olisi käynyt, jos Helli ei olisi sitä myynyt :-)

Anonyymi kirjoitti...

Jos noin on kuin väität, silloinhan röntgen onkin meidän Tohmajärveläisten omaisuutta. Miksi kukaan meidän valitsemista kunnanpäättäjistä ei vaadi asian korjaamista, kysehän on sopimusrikkomuksesta.Kuka näitä lukeekin ja on päättäjän paikalla, laittakaa nyt asia eteenpäin, eihän tuollaiseen saa alistua.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin lie hävinneet meidän röntgenin palauttajat. Tavallisena Talluksentien tallaajana en siihen pysty. Mutta ollaanhan me valittu edusmiehet kuntaamme. Vetäkää tuo Helli vai mikä se nykyisin lieneekään vaikka käräjille me tarvitaan röntgen takaisin!

Matti Kosonen kirjoitti...

Eiköhän jätetä tuo röntgen juttu Tohmäjärveläisten pohdittavaksi. Taitaa olla meillä kiteeläisillä omiakin ongelmia.

Kovasti uhottiin talousarvion käsittelyn aikana ja sen jälkeen, miten kaupungin johtaja pistää sote- organisaation uusiksi vuoden loppuun mennessä. Olen vähän pettynyt, ensi maanantaina kh muuttaa pari lähihoitajan tointa sairaanhoitajan toimeksi, siinäkö oli uudistus ???

Anonyymi kirjoitti...

Onko Kiteen sotessa muka luvattu tehdä uudistuksia? Uudet kahvikupitko kaupunki sinne hommaa, jotta viihtyvät paremmin tärkeissä palavereissa?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä jos uudistavat. Mitenkäs teknisen puolen uudistus jaksaa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Onkos joku luvannut teknisen puolen uudistuksia? Kaupunginhallitus on estänyt ne pari pientä uudistusta, jotka olisin halunnut tehdä sinne.

Matti Kosonen kirjoitti...

Näin lukee talousarviossa. Miksikähän Auviska pihtaa valmistelun tulosta hallitukseltä?

"Perusturvakeskuksen johtaminen uudistetaan. Asia valmistellaan vuoden 2013 loppuun mennessä. Tavoitteena on johtamisen terävöittäminen ja hallinnon keventäminen. Henkilöstöorga-
nisaatiota kevennetään merkittävien säästöjen aikaansaamiseksi."

Anonyymi kirjoitti...

Huomasivat, että liian moni kepulainen jäisi ilman päällikön palkkaa. Auvisellakin taitaa olla jotain suhteita kepuun.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että jossakin foorumilla keskustellaan meidän Tohmajärveläistenkin asioista. Täällä kun ollaan kuin "kusi sukassa". Taitaa olla valtuutetut enempi "Joo,joo" sakkia.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös siellä taas olla jatkamassa tuhmajärvelle vuosi sitten riirtyvän henkilön pestiä. Taitaa olla korvaamaton tai sitten muuten vaan sopiva pidettäväksi kustannuksissa mukana. Mikäpä siinä jos rahhhooo on liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Itehän Matti kirjoitit että röntgenin sopimus on kirjoitettu siten jotta se palautuu 2013 lopussa meidän Tohmajärveläisten käyttöön. Nyt sitten yrität estellä keskustelua joka on aiheellinen. Eikö kirjoituksesi pitänytkään paikkaansa? Jos taas piti eikö aihetta ole ottaa asia esiin ja saada asia sopimuksen edellyttämälle tolalle?

Matti Kosonen kirjoitti...

Luulen ettet sinä anonyymi ole käynyt Humalajoen Tohmajärven puoleisella rannalla pitkään aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä täällä Kiteellä on se ongelma, ewttä ei osata hoitaa asioita yhtä hyvn kuin Rääkkylässä tai Tohmajärvellä. Siihen liittyy se hupisa juttu, että omaa etua (Kiteen) on ajettu, mutta se on tuonut päin vastaisen tuloksn kuin politikot on toivoneet. Edellisen kahden valtuusto kauden kyllä me osataan meininki jätti Kiteen yksin. Huonosti hoidettu on puoliksi tuhottu.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pakko kompata edellistä anonyymiä, kun tuossa on juuri se ydin asia, joka kuulemma kuvastuu edelleen kiteeläisren "suurten" puoluejyrien kannanotoissa. Kilpailua on siitä, että kuka osaa mollata törkeämmin naapurikuntalaisia on se oikea ja ylin "oman navan hehkuttaja" Tällä menolla ei paljon ole yhteistyötä toivossa naapureilta. Nuorempi kaarti olisi varmaan joustavampaa, mutta heidän aikansa on vasta sitten kun aika jättää nämä "änkyrät" taakseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Aivan saman olen minäkin huomannut. Näille besser wissereille on aivan käsittämätöntä, että naapuri kunta ei toimi kuten he käskevät. Eikä aina ole pelkästään Kiteen etujen ajamisesta vaan naapuri kunnan kampittamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä taas Tohmajärvellä ongelmana on ettei kukaan enää uskalla arvostella Addendon toiminnan puutteita ja linjoituksia.Älkää te Kiteeläiset vain heittäytykö Addendon syliin!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tietenkään, meillä on Mehiläinen.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee samaa rataa, kuin Helli aikanaan. Ensin oli visio, sitte kauhea innostus kun saatiin kauhia määrä pomonpailkkoja, sitten tuli kauhiat kulut ja velat, sitten alkoi kauhia naapurien syyttely, sitten alkoi järki palata Kolin korkeanpaikan leirin jäljiltä tyhjrntyneisiin päihin, sitten alkoi pako periaatteella "pelastukoon ken voi" Rääkkylä ja Tohmajärvi, sitten sama uudelleen Attendon kanssa ja Kiteeläiset vahingoniloisina riekkuu taivaissa. Mitä seuraavaksi, arvaatko sinä?

Anonyymi kirjoitti...

Ai jaa! Minä en tiennytkään jotta Mehiläinen on käynyt hoitamaan kaikki sote palvelut Kiteellä niinkuin Addendo hoitaa meillä Tohmajärvellä!

Anonyymi kirjoitti...

Minullekin tuli yllätyksenä tuo Matin kommentti. Siis Kiteelläkin on siirretty sosiali-ja terveyspalvelut mehiläisen hoitoon! Jopa ootte tehneet rankan päätöksen ja ihan hissukseen ilman julkisuutta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Voi olla että minä en ymmärrä Suomen kieltä tai sitten lukijat eivät ymmärrä. Ilmeisesti minä en ymmärrä.

Varoitus:"Älkää te Kiteeläiset vain heittäytykö Addendon syliin" vastaus: "Ei tietenkään, meillä on Mehiläinen."

Onko joku väittänyt, että Kitee olisi jo heittäytynyt jonkun syliin?

Minä tarkoitin vastauksellani sitä, että meillä on Mehiläisen syli johon heittäytyä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä välitä, kaikki demarit eivät ole ihan yhtä fiksuja kuon sinä☹

Anonyymi kirjoitti...

Turusen Jaakko kirjoitti taas ansiokkaan kirjoitusen tämänpäivän Koti-Karjalassa siinä oli pitkän työyran tehneen tuntemus kunnanhallinosta Kiteellä.Tämä "Persu rintama" "kylähulluilla"terästettynä on tuonut sellaisen päätöksen teon jossa kauna ja rähinäpolitikka on pääosissa joka ei lopulta johda mihinkään voi sanoa tämä malli on kuollut ja kuopattu ajat sitten.

Anonyymi kirjoitti...

On hienoa jotta Jaakko ottaa kantaa! Jotkut keltanokat kun syytävät kaupungintalousahdinkoa huonolla hallintosäännöllä. Se jo kuvastaa, ettei tuo kunnallipoliittinen osaaminen ole kovin hääviä.Hyvä Jaakko! Mielenkiinniinnolla odotan jatkokertomuksia mitä jaska lupaa kirjoittaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Jaakonkin aikana oli kiperiä tilanteita mutta niistä aina selvittiin kunnialla se kuuluisa tuumaustauko pidettiin kun esityksiä alkoi tulla niinpaljon että erkkikään ei saanut selvää mutta hyvällä yteistyöllä Jaakon vankalla hallinto kokemusella selvittiin eikä muotoseikkoja tullut.Nyt vuoden istuneella valtuustolla on kärhämiä jatkuvasti ei anna hyvää kuvaa valtuusto työsketelystä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt taas jotkut unohtavat tapahtuneet tosiasiat ja menevät viranhaltijoiden seläntääkse.

Kommenteista käy hyvin anonyymien asema edellisiltä valtuusto kausilta. Kysynkin teiltä nyt ilman sarvia ja hampaita, kertokaa oletteko te luottamushenkilöt aiheuttaneet tämän Kiteen taloudellisen ahdingon vai onko siinä ollut myös myötä vaikuttamassa huono hallinto?

Matti Kosonen kirjoitti...

ai niin, meinasi unohtua. Turusen pyssystä:"nokkela valtuusto pystyy halutessaan tekemään kuukaudessa sellaisen hallintosäännön kuin haluaa." Jaakolla on kieltämättä sana hallussa. Heh heh

Nykyinen valtuusto (hallitus) on valmistellut uutta hallintosääntöä 13 kuukautta, eikä taida valmista tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahella se tehtiinkin todellinen mahalasku kun kunta lopetettii Matin se pitäis tietää eikä kaikesta syyttää Kiteeläisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu höystettynä kiteen demareilla ei halua ottaa mitään vastuuta, vaan antaisi kaiken vallan virkamiehille. Todella harmillista vastuunpakoilua. Tämmöistä vihiä hallintosännön valmistelusta. He heh kahessa viikossa. Kiteellä ei kahessa viikossa pystytä tekemään yhtään mitään päätöksiä, kun näitä vedättäjiä on ihan kiitettävästi mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh!... Jos tuollainen on Matin ja en tiedä onko anonyymeissä päättäjiäkin, asenteenne, niin veikkaukseni on jotta Kitee on aikapikaa osa Joensuuta. Silloin voitte ihan hyvin kinastella ja syyttää ketä hyvänsä ja mistä vaan! Monta ei tältä seudulta tulla valitsemaan Joensuun päättäviin elimiin, jotta repikää siitä sitten jotain huumoria:)

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai, minunko pitäisi ottaa vastuu kiteen liikelaitoksen budjetin ylityksistä ( Kesälahden osalta ylitys 600.000€)? Tai kuntaliitos sopimuksessa olleesta vuokratalojen tukemisesta (600.000€)?

Matti Kosonen kirjoitti...

Toiselle anonyymille: Minä jo yritn silloin, kun oltiin valitsemassa Kiteen ja Savonlinnan väliltä liitos kumppania, kertoa että nyt ollaan valitsemassa kuulutaanko Joensuuhun vai Savonlinnaa.

Kesälahti halusi kuulua Joensuuhun, valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen päätöksessä ja lypsykarjataoudessa on sama ogelma mikä lehmä koviten huutaa niin se vähiten lypsää!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näköjään vudatetaan lähipiiritietoa keskeneräisistä asioista nyt pitäis kertoa rehellisesti kuka vedättää ketäkin eikun nimiä julki tämä anonyymi taitaa olla hallintosääntörymän jäsen kun tietää noin tarkkaan sanoa mitä siellä tapahtuu

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahotonta Matti on kuullemma omien sanojensa mukaan ollut Joensuun kannalla minä ainakin sain sen käsityksen että Matti oli menossa Savonlinnaan päin tukka putkella makso mitä makso.

Anonyymi kirjoitti...

Onko hallintosääntö vieiä kesken, sehän piti olla valmis 30.04.2013 ? Onko tosiaan ryhmän vetäjä ihan oikersti vedättänyt asiiiiita? Kertokee nyt jotka tiijättä miten asii on?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä alkaa tuntua siltä,että tänne Pohjois-Karjalaan jää vain enää Joesuunkaupunki ja Tohmajärven palokunta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onkohan eräällä anonyymillä (taitaa muuten istua kh pöydän ympärillä kirjoitus tyylistä päätellen?)lukihäiriö :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei niin vastuullisiin tehtäviin lukihäiriöisiä voi olla valittu ☹

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai täällä kh:n jäsenet anonyymeinä räksytä ihan kunniallisten kansalaisten kanssa, kuten Mattikin kiistatta on.

Anonyymi kirjoitti...

Puhutaan nyt Jutasta onko hän selviytynyt kunnialla puheenjotajuuudesta ainakin minusta hän vaati oikeutetusti takuita Kreikka lainoihin ja Suomi on säilyttänyt kolmen A:n luokituksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minunkin mielestä Jutta on hoitanut tehtävänsä hyvin ja on edustavan näköinen nainen kyllä ilkeää laitaa maailmalle Suomea edustamaan

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä vieraillessaan Jutta toi myönteisen viestin suksituotanto käynnistyi Karhu-hallissa heinäkuun alussa rakennerahastosta tuli tukea uudelle yritykselle Kiitoksia Jutalle ja Esalle että veivät asian perille oli ainakin yksi valopilkku.

Anonyymi kirjoitti...

Voitko esa perustaa oman plokin missä kehut ihtiis?

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaa edelleen ketkä ne vedättelevät siellä hallintosääntö rymässä reilusti nimet esiin koska sisäpiiri tietoa näyttää olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiehet siellä vedättää kun luottamushenkilöt eivät ymmärrä pitää asiaa omissa käsissään. Jutta on ärsyttävän näköinen ja etova kasvatustieteilijä joka ei ymmärrä numeroita Jutalla ja esalla ei ollu mitään osuutta suksitehtaan käynnistämiseksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Urpilainen, Ihalainen ja Tuomioja ovat hallituksen ykkös ministerit, jos joku muuta väittää niin siihen olisi hyvä kuulla perustelut. Urpilainen on saanut kantaa vastuun Euroopan ongelmista ja hän on kantanut vastuunsa hyvin.

Tuosta Esan ja Jutan osuudesta suksitehtaan pelastamiseen en voi kiistää tai vahvistaa kun minua, puoluevaltuuston jäsentä, ei kutsuttu puolueen puheenjohtaja vierailulle Kiteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä valtiovarain ministeriöstä on rahat myönnetty rakennerahastoon koska Kitee oli eityistukialuetta niin TE-keskukset rahoittavat niitä kohteita joissa omarahoitusosuus on kunnossa toivottavasti muutkin yrittäjät hakevat tukea jatkossa.Jutta kävi myös Lieksassa samalla reisulla jossa annettiin rakennerahastosta tukea jolekkin yritykselle en nimeä muista.Kiitoksia Esalle kumppaneille jotka uuden suksitehtaan vierailusta vastasivat.Minuakaan ei pyydetty Kiteen torille demarien jäätelökesä tapahtumaan mutta olin kiinostuksesta mukana ja siellä oli hyvä tunnelma porukkaa mukavasti.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt ihan kohta paukuu sadan komentin raja tälle Matin kirjoitukselle. Hyvä saavutus vaikka kommentyien taso ei päätä huimaa moneltakaan osin. Jatka vaan kirjoituksia. Se on aina hienoa huomata miten kommentit kuuluisivat joonekin ihan eri otsikon alle, niinkuin tässä yllä Tohmajärvi, Jutta, Savonlinna...

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin kuuluisivat muualle, otsikkohan on "Näin se on nähtävä". Ja näkemistähän riittää muuallakin kuin Kiteellä. Hienoa, että tällainen tavallinenkin tallaaja saa tietoa politiikan "kiemuroista".

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Esa Lahtela ei näytä milloinkaan rovosoituvan on muuten saanut kovan pestin hoitaakseen vertaan Kiteen kaupunginhallitusen toimintaa "Höyrylaivaksi" jossa näyttää olevan monenlaista venkoilijaa.Esaan olen aina luottanut ja luotan edelleen asun muualla mutta mökki on Heinoniemellä juohtuu mieleen Esa Lahtelan kansanedustajana ollessaan teki kovan työn tiemäärärhojen saamiseksi tiehän tänne tulikin ja oikein hyvä toiminnanmies tässäkin asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi niitä aikoja voi niitä aikoja. Aika entinen ei koskaan enää palaa. Näin kertoo laulutkin vanhoista hyvistä ajoista. Valitettavasti nyt eletään tätä päivää ja nyt arvioidaan nykyisten tekemisten mukaan vallanpitjäjiä. Palveluiden karsiminen, turhien virkojen jatkuva kannattaminen, hallintosäännön vetkuttelu, valtuuston päätösten vedätys ym ym. Näistä puhutaan vuoden 2014 alussa, eikä nämä kovinkaan imartele hallituksen nykyistä puheenjohtajaa. En asu Kiteellä eikä ole varaa hankkia kesämökkiäkään. Luen vain lehtiä ja selailen nettiä vanhasta kotikunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jumala on antanut Esan olla tehtävässään hän valittiin tehtävään Kiteenvaltuuston päätöksellä yksimielisesti vuosi sitten. Amen!

Anonyymi kirjoitti...

Niinkö se meneekin, meidän pikkukunnassa suurin puolue valitsee ensin kumman puheenjohtajuuden ottaa ja toiseksi suurin valitsee jäljelle jääneen. Valtuusto ei liene koskaan puuttunut näihin kirjoittamattomiin sääntöihin. Teidän monista päättämättömistä kiemuroista voi vain arvailla kuinka laajaa se kannatus onkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela olikin hyvä mies, kun sai olla oppositiossa. Vastuulliseen tehtävään hänestä ei ole. Kiteen demarit olisivat voineet hoitaa hieman tyylikkäämmin nuo monivuotiset hallituksen puheenjohtajuudet edellisilläkin valtuustokausilla. Ei ole ollut osaamista eikä yhteistyökykyä.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuudet ratkeavat kunnallisvaalien tulosten perusteella puolueiden ja henkilöiden saamien äänien perusteella eli äänestäjät ratkaisevat paljolti ketä vastuupaikoille valitaan.Esa Lahtela oli Kiteen ääniharava eikös se ollutkaan oikea valinta eli kansako äänesti väärin?.Tämä sääntö on ollut käytössä ilmeisesti kaikissa kunnissa ja puolueissa.Tarkistin 2012 Kiteen valtuuston tekemät valinnat pöytäkirjasta ne olivat yksimielisiä ja kukaan ei tehnyt muutoksia ryhmien tekemiin esityksiin henkilövalinnoista turha tästä on enää jatkaa jurnutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ääniharavastahan se tuli Tohmajärvenkin valtuuston puheenjohtaja? Vai liekkö ollut "lehmänkauppoja".

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tuota Kiteen menettelyä olla missää erikseen sovittu tai mistäs minä tiedän mitä lehmänkauppoja on tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää antaa suuri tunnustus nykyiselle kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auviselle joka on ruvennut toteuttamaan tamokkasti sitä työtä minkä valtuuston enemmistö antoi talousarviokokouksessaan Kiteen talouden tasapainottamisessa tuleville vuosille.Tähän toimintaa on myös kh:n anettava tuki vaikka äänestäen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Missäs se Auvisen lupaus sote hallinnon uudistamisesta viipyy, sehän piti olla valmis vuoden loppuun mennessä?

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eikös vuosi ole vasta aluillaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Se luvattiin viime vuoden loppuun mennessä.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa sarjaa kuin hallintosääntökin, tulee kun aina on kypsä. Siis kun kepu on saanut kaikki toiveensa läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuolla Matti Kososella on korkea vakanssi en tiennytään että se sossujen puoluevaltuuston jäsen ilimankos se onkin mahtava päättäjä täällä Kiteellä.Nyt jatkossa kannattaa käyttää ne Kiteen valtuuston kärhämä pykälät siellä puoluevaltuustossa ennakko lausunnolla ottaskohan ne sinne.Meijän puolueessa on ainakin päätoksenteko uskottu paikallistasolle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuopa olikin mielenkiintoinen kommentti. Kerrohan nyt anonyymi ihan luottamuksellisesti ja kaikkien kuullen mitä tuolla SDP.n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen vierailulla päätettiin Kiteellä. Kerroit selkeästi olleesi mukana, koska ethän muuten tietäisi päätöksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mie en tiijä mittään sossujen toritapahtumasta kun en ollut paikalla mukana.Meijän puoluessa on joka elokuussa Kiteen torilla huttutarjoilu voisilimällä että on niin hyvää jotta paremmsta eioo väliä.

Matti Kosonen kirjoitti...

No voi ihmettä, kukahan siitä sitten tietäisi?

En kuitenkaan tule kyselemään sitä huttujuhlaanne. Viimeksi kun kävin teidän puolueen tapahtumassa torilla niin heti kun soppamertarit näkivät minun tulevan niin kaatoivat lisää vettä hernekeittoon.
Ymmärsin etten ollut tervetullut...

Anonyymi kirjoitti...

Turusen Jaakko on kyllä kirjoituksessaan osunut naulankantaan arvioidessaan kunta politiikkaa.Vuoden kuntapolitiikassa olleet broileri politikot kyllä saavat kyytiä jatkoa tuntuu tulevan lisää

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ne nyt teki, olivatko eri mieltä puheenjohtajan kanssa 😲

Anonyymi kirjoitti...

30 vuotta valtaa pitäneetkö ne pelastavat meidät.. Demariukot ja maajussit ovat ajaneet meidät tähän tilaan. Tuolle junttiporukalle porttikielto kaikkeen päätöksentekoon. Paras, kun koko valtuusto olisi vaihtunut reilu vuosi sitten 30 vuotta nuorempiin henkilöihin.

Matti Kosonen kirjoitti...

olen samaa mieltä anonyymin, Jaakko Turusesta lausumaan kommentiin. Jaakohan sanoi mm. "nokkela valtuusto pystyy halutessaan tekemään kuukaudessa sellaisen hallintosäännön kuin haluaa."
Jaakko on osunut naulankantaan tuossa asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Matilla sisäpiiritietoa kh:n valtsemasta perusturvajohtajasta kun tämän aamun Karjalaisessa oli juttu, mutta ei mainittu sitä muuttako hän kirjansa Kiteelle ja kuinka paljon kaupungihallitus päätti hänen palkakseen

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä olen ihaillut kun persuilla ovat nuo valtuutetut pojan kloppeja ja tytöt hentukoita.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös hallituksen puheenjohtajan kuulu tiedottaa näistä? Luulis palkka ainkin 7600€ olevan, jos entiseen vertaa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Eipä ole sisäpiirin tietoa, kun en kuulu sisäpiiriin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos entisellä perusturvajohtajalla on ollut 7600 siihen on pistettävä tonni lisää niikun kävi kaupunginjohtajan palkassa eli aina tonni lisää kun edeltäjällä,että silleen.En ole kuulutkaan että kh:n puheenjohtaja tiedottaisi palkoista eikö pöytäkirjanpitäjä ilmoita päätöksistä lehdistölle

Anonyymi kirjoitti...

Kiteenkaupuginhallituksessa on tiedotusvastuu Osmo Pirhosella hän sanoi blokissaan että peruturvajohtajan palkka on 6300 vaikka sitä päätöstä ei näy pöytäkirjassa.Joku oli tedustellut sitä muuttaa hän kiteelle kirjansa ja maksaa veronsa tänne sitä ei Osmo suostunut sanomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs edellinen anonyymi on eilisen kokouksen pöytäkirjan nähnyt, kun sehän ei ole vielä ilmestynytkään. No jos se sinulla kuitenki, on käytössäsi niin kerro loppuiko se tetveyspalvelupäälikön virka varmasti kute esitys oli? Kävin ihan tarkistamassa Pirhosen plokista, että mitä siellä lukee. Näkyy olevan palkkapyyntö, eli hallitushan sitten päättää mikä se lopullisesti maksettava palkka on. Näinhän se luulis menevän juoksutus! Muuten jos siulla on se pöytäkirja, niin laita muutkin päätökset tänne spekuloitavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi tarkoitin sitä esitystä ei näy perusturvajohtajan palkaksi hallituksen listalta mikä valittavalle henkilölle maksetaan palkaksi ehkempä se on sitä luokkaa mitä Osmo on sanonut se sitten näkyy myöhemmin kun pöytäkirja julkaistaan siellä jos se tuolla palkalla tulee on varsin kohtuullista.

Anonyymi kirjoitti...

Kun yhä tarkastelen asioita mitä joku asia makasaisi markkoina. Sinustako lähes neljänkymmenenentuhannen markan kuukausipalkka on kohtuullinen? Kyllä on karannut "mopo käsistä" päättäjiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on kova mimmi tuo Kiteen uusi perustuvajohtaja kun Kainuussa johtamasaan laitoksessa on pistänyt kolme nejästä johtajasta kilometritehtaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä persuna olen sitä mieltä 5000 euroa riittäisi mutta kun ei ole varmuutta maksaakose veronsa Kiteelle vai Sukevalle kyllähän meillä on ollut alunperin sellainen kanta että verot on maksettava sinne missä kunnassa on töissä.

Anonyymi kirjoitti...

Odottelen sydänsykkyrällä kun saataisiin Anna-Liisa Kainulainen äkkiä kehiin! Saadaan kunnalisvero alemmas!

Anonyymi kirjoitti...

Tästä on pakko tehdä johtopäätös, että kyllä tosiaan olisi aika uusia Kiteen päättäjä kaarti kun osa vielä markoissa palkat laskee😨

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä oikein tuleeee. SULKAVALTA ? kaupunginjohtaja ja peurturvajohtaja. Kuka seuraavaksi valitaan sulkavalta.

Anonyymi kirjoitti...

Todella härskiä toimintaa, varsinkin kun muistetaan että myös Topi Lipsanen oli Sulkavalta. Onko Topi kaiken tämän takana?

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt en ymmärrä miten Sulkava liittyy tähän asiaan? En tiedä mistä päin valittu henkilö on, mutta tuolla joku kertoi SUKEVASTA.

Anonyymi kirjoitti...

Älä puutu meidän porukan asioihin. Ei sillä ole väliä osataanko myö lukea tai kirjoittaa, mutta myö tiedetään ja osataan kommentoida.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä anonyymipellejä oikein tulee tänne vouhkaamaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tosiaan vähän ihmetyttää jos blogin pitäjää hätistellään pois omilta sivuiltaan.Liekkö jäänyt aamulääkkeet ottamatta tai sitten ne on ollut väärät "tropit".

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei nyt vedetä poroja sieraimiin. Minusta on ihan mukava kun blogini on saanut uusia lukijoita ja kommentoijia, Siis henkilöitä joilla on ala-asteen päästötodistus tulevaisuuden haaveena.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi kaveri kertoi asuneensa aikoinaan Iisalmessa mutta myhemmin muuttaneensa Joensuuhun hänetä oli kysytty minkä takia muutit pois Iisalmesta? Kaveri vastasi sen takia kun siellä ei tervehtinyt muut kuin Sukevan vangit lomalla käydessään.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, luvin tänään absilla koti karjala lehteä ja huomasin kauhuksen että demarit ovat vastustaneet myös uuden perusturvajohtajan valintaa. Vasta vajaa kuukausi sitten samaiset demarit vastustivat jopa terveyskeskus päivystystä kiteellä iltaisin ja viikonloppuisin. Oletko varmasti oikeassa seurassa nykyisessä ryhmässäsi?

Anonyymi kirjoitti...

Matti hyvä, aiotko katsoa sivusta toimettomana kun demarit syöstään suohon näiden Kiteen hallituksen toilailuiden johdosta. Tosiaan tuo paikallislehden juttu osoittaa jo jotain lopullisen järjen juoksun menetyksen merkkejä. Lahtela Muukonen ovat esittämässä jostain syystä jatkoa haulle, kun selvästi pätevä ja jopa "sopivakin" hakija on ollut tarjolla ja joka on tullut myös valituksi. Lehden mukaan he ovat hävinnet äänestyksen rökäletyyliin, joka ei voi olla ollut heille yllätys, kun tokihan asiat puitaneen tarkkaan ennen äänestyksiä. Ainakin normityylisissä hallituksissa näin aiemmin tehtiin. Toivon että myös nykyaikana näin toimittaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kiteellä mitään demareita ole ollut viiteen vuoteen. No Lahtela vähän rypisteli vielä edellisellä valtuustokaudella, mutta kepulainen hänestäkin tuli reilu vuosi sitten. Demareiden taru on Kiteellä loppu ja sillä selvä. Ehkä hyvä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä Matin blokista on tullut Kiteen persujen roskaposti osoite minä olen pitänyt Mattia rehellisenä demarina mutta nyt on käsitykseni muuttunut.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta täällä ei juurikaan ole Matin rehellisyyttä arvioitu, vaan ihan joidenkin muiden. Ja vielä lisäksi arveleeko anonyymi, että rehelliset demarit olisivat tähän viimeaikaiseen Kiteen demariryhmän touhuun täysin tyytyväisiä?

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kun edellinen anomyymi nyt on panettelun huippu saavutettu Matti tee jotakin asialle!

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaaha, jotkut jaksavat vielä jatkaa...

Ensinnäkin, En tiedä miksi Esa Ja Birgitta ovat vastustaneet perusturvajohtajan valintaa. En edes ole nähnyt edes hakupapereita niin en voi ottaa kantaan toimivatko he oikein vai väärin. Eikös Esaa ja Birgittaa ole syyllistetty siitä, että he aina äänestävät kepun mukana ja nyt heitä syyllistetään siitä kun eivät äänestäneet.
Mites tämä nyt meneekänn...?

Toiselle anonyymille sanoisin, katsos kun minä olen luvannut olla sensuroimatta kommentteja jos ei ole kyse kunnianloukkaus asiasta. Siis sekö tekisi minusta rehellisen demarin jos söisin sanani ja alkaisin sensuroida vai sekö, että pidän lupaukseni?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Matti edustaa rehellusyydessä parasta A-ryhmää. Eikä taida hevillä siinäkään asiiiiissa kääntää takkiaan 😊

Anonyymi kirjoitti...

Miten se vaali oikein menikään perusturvajohtajasta kun tässä pykälässä esitti kaupunginjotaja että perusturvajohtajan hakuaikaa jatketaan kuun loppuunasti josta äänestettiin ja luvut olivat 3-5Minun mielestäni tämän äänestyksen jälkeen olisi pitänyt tehdä uusi päätösehdotus esitys valittavasta henkilöstä tai henkilöistä jos olisi olut yksi henkilö silloinhan vaalia ei olisi tarvinnut suorittaakkaan mutta hakijoitahan oli seitsemä kyllä ne varmaam muutkin hakijat olivat pistäneet paperit tosimielessä.Nyt herää kysymys tehtiinkö muotovirhe? Tässä änetyksessähän kukaan ei vastustanut ketään vaan oli kysymys viranhaun jatkamisesta näin minä ainakin ymmärrän tämän asian.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tässä tosiaankin sotkeutunut kaksi asiaa keskennää kun on näin käynyt.Minusta tuntuu siltä että perusturvajohtajaa ei ole vielä valittukaan pitäisihän se näkyä ainakin sillä tavallla että kaupunginhallitus esittää yksimielisesti kyseistä henkilöä tehtävään eikä tässä mitään äänestystä tarvita.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on luvannut olla sensuroimatta hänen blokissaan kirjoittamia juttuja jos niissä ei loukata kunniaa nytkin tällä palstalla puhutaan muunnettua totuutta monessa kmmentissa em.perusturvajohtajan valinnasta.Matti on poistanut monta minunkin lähettämää kommenttia vaikka olen puhunut totuutta tämä siitä rehellisyydestä

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä Matin blokissa valehdellaan päin naamaa jossa ei ole mitään perää.Eihän perusturvajohtajasta ole tarvinnut äänestää jos siinä on ollut yksihenkilö jota on esitetty ja muita esityksiä ei ole tullut henkilöhän on valittu yksimielisesti virkaan.Toinen panettelu on että demarit olivat yksinään ilta ja viikonloppu päivystystä lopettamaassa kun kijoittaja haluaa käydä tällä blokilla katsomassa äänestyskarttaa niin siellä näkyy olevan lähes kaikista puolueista päivystys asian lakkauttamisen kannalla nämä päätöksen ovat juuri niitä että talous on saatava tasapainoon.Mutta Matti antaa olla täläisten väärien väittämien ja panettelujen lokissaan vaikka niissä lyödään puoluetoverita väärin perustein.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minustakin nyt tuntuu, että jotkut kunnioittavat totuutta niin paljon että välttävät sen puhumista.

Ensinnäkin, Ainoastaan hallituksen jäsenet tietävät mitä on päätetty, koska eihän pöytäkirja ole vielä ollut julkisesti luettavissa. On turha puhua päätöksistä ennen kuin näkee pöytäkirjan.

Sitten on pakko kysyä tältä anonyymiltä joka väittää, että olisin sensuroinut useita hänen kirjoituksiaan: Esiintyykö suvussasi laajemmaltikin patoloogista valehtelua?

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirjaahan ei tosiaan ole näkyvissä mutta jonkunhan on pitänyt kertoa tiedot lehdistölle tästä perusturvajohtajan valinnasta ja siitä että jatketaanko hakua vai koska tiedot olvat lehdessä.Matti höpöttää jostakin patolokiasta en siitä tiedä sen enempää että se taitaa olla niitä tuonpuoleisia asioita.Täällä blokissa joku anomyymi väittää että Esa ja Birgitta olisivat vastustanneet perusturvajohtajan valintaa kova väite jota sinäkin epäilet.

Anonyymi kirjoitti...

Kotkarjalass luki, että Lahtela, Muukkonen, Hirvonen olivat haun jatkamisen kannalla. Siis vastustivat valintaa, eikö niin. Nyt kannatta ehdottomasti tehdä kaikkensa että saatte kaadettua päätöksen ja valittua paikallisen "sopivan" johtamaan perusturvaa. Näin saatte jaykaa entisellä mallilla " säästämistä" ihan rauhassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ensinnäkin selvennyksenätotuuden vastaiseen väitteeseen, että olisin poistanut jonkun anonyymin useita kirjoituksia. Olen poistanut kaksi kirjoitusta viimeisen vuoden aikana, yhden oman ja yhden anonyymin. Tarkistin äsken roskakorin ja siellä oli kolme palvelun anatajan poistamaa, yksi englannin-, yksi kiinan-? ja yksi suomenkielinen. En tiedä miksi poistettu, ehkä virus?

Lehdestä luin (ja kuulin muutenkin), että Esa, Birgitta ja Kirsi olivat halunneet laittaa pt johtajan viran uudelleen hakuun. En ole mistään kuullut tai lukenut, että he olisivat vastustaneet valintaa, siis ettei sellaista valittaisi ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kaupunginjohtajan esitys on olut että hakuaikaa jatketaan kuunloppuunasti olisiko hakijoiden joukosta jokunen jo luovuttanut niitä syitä en tiedä.Mikä tästä tekee sen että joku olisi vastustanut valintaa kun oli esitetty vain yhtä henkilöä.Minusta tämän pykälän kodalla pitäisi todeta valinta oli yksimielinen.Tästä on todella vaikeaa tehdä pikälle käyviä johtopäätöksiä ennen kuin pöytäkirja on nähtävissä.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa päätös miten hyväänsä, niin nurin vaan jos kerta proilerit ovat menneet valitsemaan väärän ehdokkaan. Lie vaikka väärää puoluettakin poloinen. Eikö näitä saa mitenkään kuriin😪

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sieltä blokista on poistettu yksi Tohmäjärven gröntkeniä koskeva kommentti ainakin.Kiteen Persut kuitenkin täällä blokissa saavat teuhata mielin määrin valitettavaa mutta totta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihme jos alkaa hakijoita tippumaan pelistä, kun tämmöistä arpomista nämä valinnat nyky hallituksella ovat. Ei kai kukaan arvonsa tunteva hakija jää polvillaan odottamaan josko jatkoajan jälkeen tulisi vailkka toinen jatkoaika?

Matti Kosonen kirjoitti...

En sitä minä ole poistanut vaan joko minun koneeni tai sivuston ylläpitäjän virusturva. Kirjoita se uudelleen ja jos ei ilmesty tänne niin poimin sen roskakorista ja ajan virusturvaohjelman jos siitä ei löydy ongelmia niin palautan sen manuaalisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tomajärven gröntken asiat on minun kohdaltani loppuun käsitelty.Kiteen Perujen Seijan blokiin ei voi kirjoittaa Sami ei vastaa mihinkään ja Osmo valvoo tiktaatorin ottein omaa blogiaan siksi sinun blokia käytetään kaatopaikkana.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa perustaa ihan oma bloki, kun tuota asiaa tuntuu olevan ja ihan lähipiirijuttujakin. Varmasti riittää lukijoita. Yksi ongelma on olemassa, kun blokia ei voi perustaa anonyyminä. Siispä jäänee sinulta tekemättä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ole ollut milloinaan tarkoitus tehdä omaa blokia olen vain satunnainen kommentoija tänne bokeihin minua on kovasti kirvoittanut se että "persut" ovat kokoajan peräänkuuluttaneet läpinäkyvyttä mutta nyt nillä on mennyt "pupu" pöksyyn kun heidän blokeja ovat ruvenneet itse valvomaan kun jotkut kommentoijat ovat ruvenneet olemaan kriittisiä heidän kommenteistaan.Ja sitten "Persut" puhuvat samaanaikaan jostakin politiikan läpinäkyyvyydestä aika ällöttävää.Mattin blokeissa julkaisu prosentti on suurin.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö enää lehdistöönkään voi luottaa, kun siellä selvästi luki ketkä äänestivät kyseistä valintaa vastaan. Lie sitten väärää tieto levittänyt lehtikin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei lehdistöön voi luottaa (aina. Palstatilan vähyyden vuoksi lehdistö joskus oikoo asioita. Tietääkseni äänestyksessä on ollut vastakkain hakuajan jatkaminen ja Kainulaisen valinta eli kukaan ei äänestänyt Kainulaisen valintaa vastaan vaan hakuajan jatkamisen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Eli käännettynä ajatus, ne lehden mukaan viisi jotka äänestivät Kainulaisen valinnan puolest, eivät kuitenkaan vastustaneet hakuajan jatkamista, vaan ainoastaan kannattivat Kainulaisen valintaa? Minä en ymmärrä näitä äänestys kiemuroita, kun ite äänestelen vain vaaleissa jos silloinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuo valinta pykälä kaipaa selventämistä.Omasta mielestäni ne voivat olla samassa esityslitan pykälässä samassa nipussa mutta eriteltynä kaksivaiheiseta päätöksestä ensin päätetään siitä jatketaanko haku aikaa ja sen jälkeen tehdään esitykset valittavasta henkilöstä.Minulle on jäänyt se kuva että kaupunginjohtajan esitys on ollut tässä pykälässä käsitellään vain jatketaanko hakuaikaa ja tulevan perusturvajohtajan valinta tehdään myöhehemmin

Anonyymi kirjoitti...

Onkos kaupunginjohtaja jättänyt eriävän mielipiteen tai joku muu jos muka tuo olisi oikea tulkinta. Milloinhan päätös tulee julkisuuteen?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tässä on oikeus varmaan siihenkin kaupunginjohtajalla että tämä ei mennyt oikeassa järjestyksessä jos hän toteaa että päätöstä pitää täsmentää perusturvajohtajan valinnan osalta tämä on vain minun mielipiteeni vain.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaikkihan on mahdollista, sen olemme nähneet tämän yhteisen vuoden aikana.

Etenkin jos kaupunginjohtaja on unohtanut olevansa koeajalla.

Anonyymi kirjoitti...

Näkyy olevan pöytäkirja valamis, lukkiihan tuolta ennen ku tiettä isompia johtopiätöksiä!
http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Kitee/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Rehellisyyden kannattaja!

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus on näköjään esittäny säästöjä sotessa. Ei näköjään kelvannu kepulaisille 😲

Anonyymi kirjoitti...

Lueppas tarkemmin, on siellä muitakin vastuullisia jotka eivät halua karsia virkoja sotesta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahotonta nythän tämä rupes kirkastummaan ehottomasti kannatan sitä että hallintosäännössä juurrutetaan Kesälahden malli ja johtamisessa Kainuun malli kun on saatu nyt tehokas perusturvajohtaja sieltä Kainuusta. Olen sitä mieltä että vanhan Kiteen aleelta pitää edotttomasti valita laumanjohtajat eikä mitää vellihousuja niin kyllä remat selviää.

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä mitä juurrutetaan ja mihin?

Meidän demareiden selkeä ohjenuora tässä hallintosääntö asiassa on:"hallinnoinnin turha byrokratia on karsittava ja luottamushenkilöiden otettava käyttöön se valta jonka ovat vaaleissa äänestäjiltä saaneet

Anonyymi kirjoitti...

Totta, että valta pitää olla vaaleilla valituilla. Mutta totta on sekin, että valituistakin vain muutamalla on osaamista ja valtaa. Kuntalaisten tahto ei toteudu, jos kaksi ihmistä päättää mitä muut päättävät.

Matti Kosonen kirjoitti...

Enpä tiedä, ainakin minä päätän itse mitä mieltä olen (jos ei vaimo toisin sano :-) )

Anonyymi kirjoitti...

Ensikerran eksyin tälle sivustolle. Jo on teillä pienet ympyrät kun kaksi käyttää valtaa! Vois sanoa harvainvallaksi.Entisenä Kesälahtelaisena kiinnostaa onko meidän puolelta päässyt toisena kukaan siihen vallankahvaan käsiksi?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ettei kenellekään jäisi epäselväksi minun vallansuuruus niin minä päätän ainoastaan itseni puolesta, en muiden.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin tänne niin hyvää hallitosääntöä saadaan koskaan aina sitä joku tulkitsee kun "piru" raamattua.Mutta aisioiden kanssa pitää oppia elämään.Hyvällä operatiivisella ja luottamusmies jodolla ratkaistaan monta ogelmaa eikä aina tarvitse olla ojesääntökirja kädessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeitähän on että henkilövalinnoissa pysytään entisellä ja hyväksi havaitulla linjalla. Vain puoluekirja ratkaisee!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä päivä on taas pelastettu. Luin tämämänaamun Koti-Karjalasta palstan "Turusen pyssystä" satunnaisia laukauksia oli taas Kiteen kuntapolitikoille annettu kyytiä ja ihan oikein.Loppu komentti oli minusta mahtava kun "jaska" totesi että miksi me maksamme jäsenmaksua Pohjois-Karjalan teatteriyhdistykselle kun meillä valtuuston kokoukset ovat täyttä teatteria.Näihin sanoihin voi yhtyä täydellä sydämmellä ja lisätä vielä että uuden hallintosäännön veivaaminen kuuluu samaan sarjaan

Anonyymi kirjoitti...

Teatterihan siitä tulee, kun Kankkusen ja Lahtelan juntta- ja pelottelupolitiikka ei enää toimikaan joka käänteessä. Menneistä johtamismalleista ja poliittisesta päätöksenteosta ei ole löydettävissä mitään hyvää tai oikeita ratkaisuja. Nyt kun jotkut yrittävät kääntää järkevillä ajatuksilla suuntaa paremmaksi, heitä syyllistetään hankaliksi ihmisiksi.

Joku oli tehnyt tutkimuksen Suomen huonomaineisimmista kunnista. Jos Kiteellä olisi ihmisiä, jotka osaisivat vastata tuollaiseen kyselyyn, niin Kitee olisi ollut varmasti kärkisijalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sinä Matti tarkoitat sillä komentilla että kaupunginjohtaja on unohtanut olevansa koeajalla.Minusta aika loukkaava komentti!

Anonyymi kirjoitti...

Tääs Kiteen Persut ovat tulleet Matin blokiin veivaamaan omaa panettelu ja kaunapolitiikkaansa

Matti Kosonen kirjoitti...

Ketä kommenttini loukkaa?
Valinta haastattelussa Auvinen lupasi kunnioittaa kuntaliitossopimusta. Välittömästi valinnan jälkeen hän oli rikkomassa sopimusta.

Ainakin minä mietin voiko näin epäluotettavaa henkilöä vakinaistaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ketä kommenttini loukkaa?
Valinta haastattelussa Auvinen lupasi kunnioittaa kuntaliitossopimusta. Välittömästi valinnan jälkeen hän oli rikkomassa sopimusta.

Ainakin minä mietin voiko näin epäluotettavaa henkilöä vakinaistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tulihanse sieltä vielä lisäsit sanan epäluotettava ! Näinkös nopeasti sulta Matti meni nyt tämä ohi että meillä ei ole enää hyvä kaupunginjohtaja.Minusta Auvinen toteuttaa vaan niitä päätöksiä mitä valtuusto linjaa menoleikkauset on tehtävä ja talous saatava tasapainoon ei se tämän vaikeampaa ole.En ihmettele enää ytään sinun mielipiteitäsi kun lukee nämä äänestys kartat blokistasi niin tämä on johdonmukaista käyttäytymistäsinulta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minua saa ihmetellä tai olla ihmettelemäättä aivan vapaasti.
Kyllä Auvisella oli haastattelu tilanteessa tiedossa Kiteen talous tilanne. olisi silloin harkinnut mitä puhuu.

Talous on saatava tasapainoon, aivan oikein, mutta millä keinoilla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin, missä valtuusto on linjannut Kesälahden tk.n lakkautuksen?

Anonyymi kirjoitti...

Ei kukaan ole esittänyt Kesäladen teveyskeskuksen lopettamist! Mitä sinä Matti nyt hourailet?

Matti Kosonen kirjoitti...

Eikö? Lueppa Puruvesi lehti 3.1.2014.
Voisiko olla, että minulla on lukihäiriö?

Anonyymi kirjoitti...

Ei Kiteen valtuusto ole päättänyt lopettaa terveyskeskusta Kesälahdelta.Se on eri asia jos joku on sanonut että tämän kokoisessa kunnassa riittisi yksi terveyskeskus.Meillähän on sananvapaus omiin mielipiteisiin älä Matti jäynää tyhjää asiaa mistä ei ole tehty päätöksiä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eipä nyt puhuttukaan valtuustosta vaan Eeva-Liisa Auvisen koeajasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin kyliltä, että olen saanut täälläkin ilmaista mainosaikaa, joten päätimpä katsastaa tilanteen. Aika heikoissa kantimissa tuntuu olevan.

Auviseen ja esityksiin liittyen.
Kannattaa vilkaista kaupunginhallituksen pöytäkirja 2.12.2013 pykälä 391.
Kaupunginjohtajan esityksenä oli Hoivasairaalan ja lääkäripalvelun lopettaminen Kesälahdelta. Keskustelun kuluessa on tehty esitys, että toimitaan kuntaliitossopimuksen mukaisesti. Esitys on hyväksytty yksimielisesti, mutta kaupunginjohtaja on jättänyt eriävän mielipiteen. Lisäksi talousarvioliite oli jätetty osittain korjaamatta hallituksen päätöksen mukaiseksi. Tämä osaltaan aiheutti valtuuston talousarviokokouksen venymistä. Valtuutetuille oltiin siis tuomassa päätettäväksi joko tietoisesti tai törkeästä huolimattomuudesta johtuen hallituksen tahdonvastaista (ja kaupunginjohtajan mieleistä) talousarvioesitystä.

Voitanee todeta, että hän on puhunut muunneltua totuutta haastattelussa kuntaliitossopimuksen noudattamisesta ja olen Matin kanssa samaa mieltä hänen jatkamisestaan.
Marko Koskinen

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt huvittaa, kun luki Turusen pyssyn tämän päivän kolumnin. Turunen oli sanonut heti, kun edellinen hallintosääntö oli saatu valmiiksi, että "tämä on tärkein paperi minun virkaurani aikana". Siis se paperi, jolla kaikki valta siirrettiin luottamusmiehiltä virkamiehille... Vain Kokoomus ja Persut ovat julkisesti arvostelleet ko. paperi jopa lainvastaiseksi ja vaatineet sen uusimista oleellisilta osilta. Ilmiselvästi juuri tämän takia Turusen kriitiikki osuu vain näihin puolueisiin. Näkee selvästi ketktä (=Kepu, Demarit ja KD) ovat olleet virkamiesten "kumileimasia" edellisillä kausilla. Persuissa ja Kokoomuksessa on harmillisesti rohkeita ja omia aivojaan käyttäviä valtuutettuja, jotka ovat uhka vanhalle virkamiesjuntalle. Hyvä te rohkeat päättäjät. Ei kun jatkakaa samalla linjalla! Nyt jo olette saaneet aikaan paljon terveellisiä muutoksia Kiteen hallintoon. Ja tukekaa sitä Auvista. On nainen paikallaan. Jos jollakin, niin tällä johdolla Kitee ehkä selviää ulos vuosikausien suossa tarpomisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko sovittu että kaupunginjohtajan valinnan yhteydessä valtuustossa että hän ei saa antaa minkäänlaista lausuntoa kaikki kehuivat nyt saatiin talousosaaja ja etenkin persujen Sami Paviainen oli käynyt kiittelemässä valtuustonpuolesta tämä oli hyvä valinta miten tämä nyt rupes mänemään tälleen.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 301   Uudempi› Uusin»